Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;) - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-21, 21:30   #3571
najfajniejsza
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)

Lubię Poświatowską, choć nie uwielbiam z poetek wolę współczesne i nieuznawane za poetki, np. Kasię Nosowską czy autorkę tekstów Reni Przemyk (zapomniałam nazwiska ) albo teksty Mani Peszek (choć same jej wypowiedzi i jej sposób kreowania siebie są dla mnie nieteges...)
no i najbardziej kocham Tuwima i Świetlickiego (za "Dnienie", "Czarny poniedziałek", "Delikatnienie", "Rozpierdo*iłaś mi wakacje" i w ogóle za całokształt), no i Grabaża, ale ja to głupol jestem.
Ja w ogóle poezję wolę. Z prozą u mnie cieniuuuutko...

A poza tym gratuluję 4,5 - świetnie no i milego weekendu z lubym
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 21:36   #3572
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)

a ja mam książkę 'Brzechwa dla dorosłych' gdzie są takie jego mniej znane wiersze, kierowane do dorosłego odbiorcy (ale nie zawierają seksu). I bardzo je lubię poza tym kiedyś miałam fazę na Herberta

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 21:36   #3573
najfajniejsza
Zakorzenienie

Ilsa, obcas mi się w nich chwieje. na początku myślałam, że to wrażenie, ale już mnie noga boli... :/
no i kupię byle jakie i pod domem w takim sklepiku, bo nie mam kasy za bardzo ani czasu, by jechać do Kato, poza tym liczę na to, że:
a) zima się szybko skończy
b) uznają mi reklamację w "Ale butach" i będę 300 do przodu, więc kupię jakieś porządne (choć to raczej za rok) lub na lato jakieś i sportowe lubemu.

no nic, pozostaje mi czekać i marznąć.
Stary 2010-01-21, 21:38   #3574
Gleniusia
Zakorzenienie

Naj, aż mnie zainspirowałaś i sobie Czesia Niemena włączyłam

a co do butów to jeśli masz paragon, to przez okres 2 lat jest ustawowa gwarancja na nie i muszą Ci wymienić

medeline, gratuluję

a Poświatowska to jedna z moich najulubieńszych poetek
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 21:38   #3575
najfajniejsza
Zakorzenienie

A co do Twej wyprowadzki i wyjazdu do babci to trzymam kciuki

Moja egzaminatorka uwielbia Herberta. Jest fajny, ale nie ubóstwiam go a Brzechwa ma nie najgorsze wiersze, to prawda
Stary 2010-01-21, 21:38   #3576
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Ilsa, obcas mi się w nich chwieje. na początku myślałam, że to wrażenie, ale już mnie noga boli... :/
no i kupię byle jakie i pod domem w takim sklepiku, bo nie mam kasy za bardzo ani czasu, by jechać do Kato, poza tym liczę na to, że:
a) zima się szybko skończy
b) uznają mi reklamację w "Ale butach" i będę 300 do przodu, więc kupię jakieś porządne (choć to raczej za rok) lub na lato jakieś i sportowe lubemu.

no nic, pozostaje mi czekać i marznąć.
to ubieraj chociaż ciepłe skarpety albo dwie pary na siebie bo człowiek się zaziębia od nóg
a to o czym mówi Gleniusia to rękojmia chyba i przez 2 lata możesz zgłaszać niezgodność z umową

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2010-01-21 o 21:39
Stary 2010-01-21, 21:40   #3577
najfajniejsza
Zakorzenienie

Glenia, mam paragon, ale wątpię, że mi wymienią, choć w sumie najbardziej bym tego chciała.
Kurde, uczcie się za mnie. Zaraz się rozpłaczę z lenistwa ()

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 21:41   #3578
Ilsa Lund
Zakorzenienie

zaczęłam przeglądać tę listę zagadnień i niektóre znam już dobrze z prac dodatkowych pisanych za nieobecność na innych ćwiczeniach może jednak warto było się obijać bo teraz będzie mniej nauki. I tak zamierzam siedzieć całą noc.

Stary 2010-01-21, 21:43   #3579
najfajniejsza
Zakorzenienie

Hehe, w sumie tak sobie teraz pomyślałam, że jak będę miała toczyć batalię o uznanie reklamacji, to wyciągnę identyfikator: "Gazeta Wyborcza, redakcja" i zaraz inaczej zaczną śpiewać ) ach ta czwarta władza!

no, noszę skarpety grube. ale chcę buty normalne, szczerze powiedziawszy
Stary 2010-01-21, 21:45   #3580
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
pokażesz nam?
http://otomoto.pl/audi-a4-C11250424.html lub http://otomoto.pl/audi-a4-1-9-tdi-okazja-C11242798.html ; w zależności ile by wyszło za naprawę drugiego, a obstawiam, że taniej wyjdzie nieuszkodzony kupić, bo do mojego Kurczaka nowa deska rozdzielcza to koszt 5 tysięcy...
Cytat:
aha, rozwaliły mi się kozaki - jedyne. więc zapylam w adidasach... jutro idę kupić nowe, tak w ramach oszczędności: co rok buty za 300 zł. Dla mnie to dużo :/
No dużo, dużo. Dlatego moje najdroższe kozaki to 99 zł a pasuje już w przyszłą zimę kupić coś porządnego
Cytat:
Lubię Poświatowską, choć nie uwielbiam z poetek wolę współczesne i nieuznawane za poetki, np. Kasię Nosowską czy autorkę tekstów Reni Przemyk (zapomniałam nazwiska ) albo teksty Mani Peszek (choć same jej wypowiedzi i jej sposób kreowania siebie są dla mnie nieteges...)
no i najbardziej kocham Tuwima i Świetlickiego (za "Dnienie", "Czarny poniedziałek", "Delikatnienie", "Rozpierdo*iłaś mi wakacje" i w ogóle za całokształt), no i Grabaża, ale ja to głupol jestem.
Ja w ogóle poezję wolę. Z prozą u mnie cieniuuuutko...

A poza tym gratuluję 4,5 - świetnie no i milego weekendu z lubym
Oj, Maryśkę Peszek jako autorkę i piosenkarkę tez bardzo lubię (bo z tym zachowaniem to się zgadzam...). Świetlickiego lubię, bo jest dosadny, za to kiedyś miałam wielki szał na Wojaczka, choć z czasem mi ciut przeszło

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 21:45   #3581
frezyjka85
Zakorzenienie

hej dziecwzyny!

ja tylko tak szybko Was nadrobiłam (przyznam się że niedokłądnie) bo cały dzień pracy za mną...a jutro wyjeżdzam na tydzień do TŻta więc nie wiem jak często będę bywać

witam nową zazdrośnicę!!!

Motylku - hmmmm suknia BOSKA!!!!!!!!!
suuuuuuuuuuuuuuuuuuuupeee eeeeeeeeerrrr!!!!!!

crozee - gratuluję zaliczenia!

no i zauważyłam odliczanie kg carmelka kochana teraz to już musimy się trzymać!!!!

przepraszam całą resztę za brak reakcji na posty, ale naprawdę jestem wykończona...

uciekam do łóżka...
buziaki
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 21:46   #3582
najfajniejsza
Zakorzenienie

Ilsa, no obijanie czasem wychodzi na dobre

kurde, prawie się rozkleiłam przy piosence Kasi Kowalskiej
Stary 2010-01-21, 21:48   #3583
Gwizdak
Zakorzenienie

......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .................... Tyle chciałam powiedzieć od siebie właśnie i idę spać....

Dobranoc wszystkim
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 21:49   #3584
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .................... Tyle chciałam powiedzieć od siebie właśnie i idę spać....

Dobranoc wszystkim
Się nagadała dobranoc

Stary 2010-01-21, 21:50   #3585
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć... nie mam chęci do nauki i takie tam... poza tym mam megadoła ślubnego, chciałabym już tak bardzo mieć te egzaminy za sobą, pisać pracę, mieć pracę, kupić autko, wyjechać na kilka dni w góry, a w wakacje za granicę, a potem (ku uciesze same-wiecie-kogo) mieć piękne oświadczyny i cudowną, spokojną organizację ślubu.
To też bym chciała, to moje najaktualniejsze marzenia. Dodałabym jeszcze do tego znalezienie pracy po studiach i zaczęcie budowy domku zaraz po ślubie....
kochana a powiedz jak Ty tę pracę w gazetce wyhaczyłaś? super Ci się trafiło, zazdraszczam no i jeszcze "nienajgorsza" chyba powinno być

medeline Tobie też zazdraszczam, że Twoja nauka została doceniona i gratuluję oczywiście!!

Ale mam doła przez tę immuno, normalnie non stop o niej myślę Jutro będę robić ściągi na czwartkowy egzamin, a w sobotę zacznę się uczyć na środową poprawę, immunologia jest najważniejsza, ten czwartkowy mogę oblać
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 21:50   #3586
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość

no i zauważyłam odliczanie kg carmelka kochana teraz to już musimy się trzymać!!!!
a arrakis już nie jest kobietą, która czuje swoją siłę

Stary 2010-01-21, 21:52   #3587
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
a co to znaczy tak na szybko proszę o wyjaśnienie??
Stary 2010-01-21, 21:53   #3588
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
http://otomoto.pl/audi-a4-C11250424.html lub http://otomoto.pl/audi-a4-1-9-tdi-okazja-C11242798.html ; w zależności ile by wyszło za naprawę drugiego, a obstawiam, że taniej wyjdzie nieuszkodzony kupić, bo do mojego Kurczaka nowa deska rozdzielcza to koszt 5 tysięcy...

No dużo, dużo. Dlatego moje najdroższe kozaki to 99 zł a pasuje już w przyszłą zimę kupić coś porządnego

Oj, Maryśkę Peszek jako autorkę i piosenkarkę tez bardzo lubię (bo z tym zachowaniem to się zgadzam...). Świetlickiego lubię, bo jest dosadny, za to kiedyś miałam wielki szał na Wojaczka, choć z czasem mi ciut przeszło
Mój luby twierdzi,że w tym portalu ściemniają z cenami. Kilku jego znajomych się przejechało na tym. No i wczoraj mu pokazywałam takie fajne SUV-y, a on na to, że jak coś tam nie jest podane, to znaczy, że coś mają do ukrycia itp.
Ja nie wiem, ale może lepiej uważać?

Ło matko, wszystko tak samo! Z Wojaczkiem też!

Kurde, jestem taka gruuuuuuuuba, taka leniiiiiiiiiiiiwa i taka maruuuuuuuudna, że hej
Stary 2010-01-21, 21:55   #3589
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
no taki miała podpis a sobie zmieniła

Stary 2010-01-21, 21:55   #3590
Trusk4wk4
Raczkowanie

Cytat:
no wyprowadzka podobno jest możliwa, nawet proponują po tej sesji ale wolę po wakacjach żeby sobie w nie jeszcze zarabiać dla siebie i mieć na przyjemności. Trudno, nie walczę o nic, jestem bierna bo i po co na tę chwilkę, którą jeszcze będę z nimi ? Nie ma sensu się rzucać mamy inne poglądy, dziadkowie TŻ mnie wspierają przynajmniej i moi. Dziadków mam udanych. W ogóle po sesji bym chciała znowu na weekend wyskoczyć z TŻ do babci bo już raz tam byliśmy razem
Mnie wspiera mój kochany i przyjaciele, a z mama mam podobne przeboje. Marzę i tym żeby się wyprowadzić, ale dopóki studiów nie skończę chyba mi nie wyjdzie. W wieku 23 lat wysłuchuje że seks jest nie dla mnie i że powinnam czekać aż będę na siebie zarabiać bo dziecka nie utrzymam... eh a o porządkach we własnym pokoju wolę nawet nie wspominać. Także rozumiem Cię w 100%
Trusk4wk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 21:58   #3591
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
aha.... nie do końca rozumiem ale to pewnie dlatego że nie wszystko dokładnie doczytałam....
dzięki za odpowiedź!

dobranoc!!
Stary 2010-01-21, 21:58   #3592
najfajniejsza
Zakorzenienie

Claris, praca z ogłoszenia. Więc nie martw się, jak już ja znalazłam, to chyba każdy da sobie radę, a Ty to na bank i super masz z tym domkiem. My chyba kupimy dwa pokoje (no maksymalnie trzy)
Immuno się nie przejmuj. Przynajmniej ściągę robiąc, się czegoś nauczysz
a o co chodzi z "nie najgorszą", bo poza tym, że jestem leniwa i gruba, to jeszcze niekumata

Ilsa, trafna uwaga co do arrakis
Stary 2010-01-21, 22:01   #3593
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Mój luby twierdzi,że w tym portalu ściemniają z cenami. Kilku jego znajomych się przejechało na tym. No i wczoraj mu pokazywałam takie fajne SUV-y, a on na to, że jak coś tam nie jest podane, to znaczy, że coś mają do ukrycia itp.
Ja nie wiem, ale może lepiej uważać?

Ło matko, wszystko tak samo! Z Wojaczkiem też!

Kurde, jestem taka gruuuuuuuuba, taka leniiiiiiiiiiiiwa i taka maruuuuuuuudna, że hej
Ja tam się nie martwię, bo co bym tam na otomoto nie wyczytała, to i tak mój brat sprowadzi mnie na ziemię mam akurat ten duży plus, że on się na tym zna, a sprzęty (samochody osobowe też czasem) bardzo często kupuje, więc wie na co patrzeć i o co pytać. No i w mechanice całkiem niezły jest z cenami oczywiście wszystko do dopytania, bo wiadomo, opłaty, rejestracja, podatek itp.
Wojaczek, heh to była chyba taka fascynacja młodzieńcza u mnie, bo to w moim przypadku był pierwszy poeta, którego przeczytałam, a klął, pisał straszne rzeczy i nie było rymów, kwiatków, fiołków a to że samobójca jeszcze potęgowało to zapatrzenie - wejść w psychikę takiego człowieka
Nie jesteś gruba, ale za to tak leniwa i marudna jak ja też mi się z lenistwa płakać chce
Cytat:
Napisane przez Trusk4wk4 Pokaż wiadomość
Mnie wspiera mój kochany i przyjaciele, a z mama mam podobne przeboje. Marzę i tym żeby się wyprowadzić, ale dopóki studiów nie skończę chyba mi nie wyjdzie. W wieku 23 lat wysłuchuje że seks jest nie dla mnie i że powinnam czekać aż będę na siebie zarabiać bo dziecka nie utrzymam... eh a o porządkach we własnym pokoju wolę nawet nie wspominać. Także rozumiem Cię w 100%
Spoko, jest nas więcej

Stary 2010-01-21, 22:04   #3594
najfajniejsza
Zakorzenienie

w ogóle przypomniało mi się, jak byłam w Tesco kiedyś i były same zgniłe sery!!!!!!! normalny żółty ementaler czy inny taki z zielonymi plamami pleśni!!!!!!! I mówię to ekspedientce, a ona, że to nie jest jej sprawa, ale tam dalej jest kierowniczka działu. To ja do niej podbijam, pokazuję te sery, a ona: "aha, dziękuję", wzięła je i poszła
jak to opowiadałam znajomym, to wszyscy do mnie, że jakbym się przedstawiła, że z gazety jestem, to jeszcze by mi dała jakieś bony czy coś za milczenie
Stary 2010-01-21, 22:07   #3595
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
w ogóle przypomniało mi się, jak byłam w Tesco kiedyś i były same zgniłe sery!!!!!!! normalny żółty ementaler czy inny taki z zielonymi plamami pleśni!!!!!!! I mówię to ekspedientce, a ona, że to nie jest jej sprawa, ale tam dalej jest kierowniczka działu. To ja do niej podbijam, pokazuję te sery, a ona: "aha, dziękuję", wzięła je i poszła
jak to opowiadałam znajomym, to wszyscy do mnie, że jakbym się przedstawiła, że z gazety jestem, to jeszcze by mi dała jakieś bony czy coś za milczenie
Trzeba było tak zrobić! I dla koleżanek z wizażu wziąć

http://www.facebook.com/video/video....6185631208&ref - dla tych, co jeszcze nie widziały. Uprzedzam, BARDZO DRASTYCZNE.

Stary 2010-01-21, 22:08   #3596
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć... nie mam chęci do nauki i takie tam... poza tym mam megadoła ślubnego, chciałabym już tak bardzo mieć te egzaminy za sobą, pisać pracę, mieć pracę, kupić autko, wyjechać na kilka dni w góry, a w wakacje za granicę, a potem (ku uciesze same-wiecie-kogo) mieć piękne oświadczyny i cudowną, spokojną organizację ślubu.
a po wakacjach stukną nam razem 4 lata, w tym rok i 4 miesiące w jednym mieszkaniu, więc czas to byłby doskonały.

kurde, jakoś tak się rozmarzyłam przez tę cudną suknię, którą motyl wkleiła. jest śliczna, bardzo piękny tył - uwielbiam takie.

Jeszcze tylko (już nie Tuwimowska) "Samba przed rozstaniem", ciepłe mleko i będę mogła oficjalnie powiedzieć, że sezon na doła sesyjnego uważam za otwarty!

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

aha, rozwaliły mi się kozaki - jedyne. więc zapylam w adidasach... jutro idę kupić nowe, tak w ramach oszczędności: co rok buty za 300 zł. Dla mnie to dużo :/
Cześć Śliczny wiersz I też mam takie marzenia jak Ty..oby wszystko spełniło się szybciej. No butki musisz sobie kupić bo w adidasach w zimie :P heheehehe

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość

Nie piszę nic, bo nie wiem co. Taka padnięta jestem... Wczoraj do 2 robiłam ćwiczenia, o 5.30 była pobudka, wstałam o 6, potem 45 minut snu i trzeba było się ubierać. Stałam w kolejce na egzamin od 10 do ok 14 I jeszcze mi dał tego durnego raka, tzn. skorupiaka i kazał powiedzieć co to jest za rodzaj z nazwą łacińską Potem z czym mi się kojarzy, a jak powiedziałam, to maglował mnie szczegółowo z przywry, która generalnie nas na egzamin praktyczny nie obowiązywała, więc jej nie powtórzyłam (400 stron a 200 robi różnicę, a ta przywra była w drugiej dwusetce ) ale dałam radę jakoś. Ale poprzednie 4 preparaty były w porządku, także dostałam 4,5
TŻ przyjeżdża jutro więc przynajmniej nauka weekendowa będzie umilona
Gratuluje
Do mnie w końcu jutro też Tż przyjeżdża ..dzień go nie widziałam a jak się stęskniłam!
Stary 2010-01-21, 22:08   #3597
najfajniejsza
Zakorzenienie

Justyna, no ja miałam podobnie z Wojaczkiem - początek liceum czy nawet końcówka gimnazjum to była Wulgarny, konkretny, taki facet, że hej. Ale ja wtedy lubiłam samobójców: kochałam jego i Kurta Cobaina
i dobrze, że masz znawcę w domu, bo już się bałąm, że Cię naciągną

taaa, Ty leniwa... Co wieczór się uczysz!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 22:08   #3598
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:

Ilsa, trafna uwaga co do arrakis

no prosze....jakie spostrzegawcze
znudzil mi sie to zmienilam
Stary 2010-01-21, 22:08   #3599
carmelova
Zakorzenienie

Ja tylko na sekundkę, bo dzisiaj spędziłam cały dzień z Tżtem i nie miaółam kiedy wejść na neta.

Dziękuję za kciukanie o 14:00 - egzamin poszedł całkiem całkiem. Powinno być do przodu. Potem ugotowaliśmy pyszny obiadek - w zasadzie B. gotował a ja go instruowałam na 19:00 zaprosił mnie na Avatar i jestem pod wielkim wrażeniem tego filmu

Frezyjko
tak jest, gubimy kilogramy, a jak!
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 22:11   #3600
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Claris, praca z ogłoszenia. Więc nie martw się, jak już ja znalazłam, to chyba każdy da sobie radę, a Ty to na bank i super masz z tym domkiem. My chyba kupimy dwa pokoje (no maksymalnie trzy)
Immuno się nie przejmuj. Przynajmniej ściągę robiąc, się czegoś nauczysz
a o co chodzi z "nie najgorszą", bo poza tym, że jestem leniwa i gruba, to jeszcze niekumata
No bo jak się w końcu pisze to "nie najgorsza", bo ja zawsze myślałam, że nie z przymiotnikami piszemy łącznie, a Ty polonistka już drugi raz osobno no i zwątpiłam
A ja to z tych co robiąc ściąge nic, a nic się nie uczą, no ale nie dam rady się nauczyć i na immuno i na czwartek, więc...
Super z tą pracą, naprawde!
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości