|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Dziewczynki, dziekuje slicznie za odpowiedzi na temat tej nieszczesnej frotki
![]() ![]() ![]() Madziu kurcze mialas nosa.... ![]() ![]() Gosik trudno tak od razu cos powiedziec, ale jedno jest pewne - jesli maly zle spi caly czas, to caly czas jest zmeczony i wlasnie marudny...takie bledne kolo sie robi ![]() ![]() Maria a ile to trwa? Moze to tylko kryzys laktacyjny i organizm sie wkrotce przystosuje? Ja mam pytanie - ile dziecko moze nie robic kupki???? Bo jak wam napisze ile moj pediatra powiedzial to padniecie...10 do 14 dni!! Jakos w to nie wierze... ![]()
#272 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() Ja gdzieś słyszałam, że jak tydzień minie, to trzeba koniecznie interweniować ( czopek, lewatywka, te sprawy). Filuś robi co 4-5 dni, dłuższej przerwy nie miał ![]() Koleżanka mi kiedyś mówiła, że jej córa raz nie zrobiła kupki przez 11 dni ![]()
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm..bo siedze w mysle...André robil ostatni raz w poniedzialek...mysle, ze jutro jak bedzie sie meczyl to pojdzie czopek w ruch... ![]() A czytalyscie juz to: NABÓR KANDYDATEK NA STANOWISKO: Mamusia, mama,matka OGÓLNY CHARAKTER PRACY: poszukiwane osoby niezwykle wytrzymałe, gotowe do pełnej wyzwań pracy w dość chaotycznym środowisku. Umowa o pracę na czas nieokreślony... Kandydatki muszą wykazywać się nadzwyczajnymi umiejętnościami w dziedzinach takich jak organizacja pracy oraz relacje międzyludzkie, otwartością na zmienne godziny pracy, przez co rozumie się również wieczory, weekendy oraz częste 24-godzinne dyżury na wezwanie. Praca wymaga okazyjnych całonocnych podróży, w tym do prymitywnych miejsc kempingowych w czasie deszczowych weekendów oraz uczestnictwo w niekończących się rozgrywkach sportowych w odległych miejscowościach. Umowa nie gwarantuje zwrotów kosztów podróży. Możliwość częstej intensywnej pracy w charakterze kuriera oraz kierowcy. SZCZEGÓŁOWE OBOWIĄZKI: klauzula ważności: na całe życie. Kandydatka musi być przygotowana, że będzie nienawidzona, przynajmniej czasowo, to znaczy do momentu gdy ktoś będzie potrzebował 10 złotych. Musi umieć nieustannie gryść się w język, posiadać wytrzymałość fizyczną muła pociągowego, umieć zwiększyć prędkość własną z zera do 60 km/h w ciągu 3 sekund na płaskiej powierzchni, zwłaszcza w przypadku gdy okrzyki dochodzące z ogrodu nie są jedynie okrzykami kogoś, kto bawi się w wyjącego wilka. Powinna być przygotowana na zmierzenie się z ciągłymi stymulującymi wyzwaniami technicznymi takimi jak nieustanna naprawa przeróżnych przedmiotów, tajemniczo zatkanych toalet, czy zamków błyskawicznych zacinających się bez wyraśnego powodu. Prywatne rozmowy telefoniczne muszą odbywać się w tajemnicy. Należy pilnować rozkładu zajęć, terminów wszelkiego rodzaju oraz dbać o koordynację masowej produkcji zadań domowych. Do obowiązków należy również organizacja spotkań towarzyskich dla klientów w różnym wieku i różnym stopniu rozwoju umysłowego; gotowość na bycie w jednej minucie niezastąpioną, w następnej przyczyną zakłopotania. Kandydatka powinna dawać sobie radę z montażem oraz testami bezpieczeństwa pół miliona tanich, plastikowych zabawek oraz wszelkich sprzętów na baterie. Musi zawsze mieć nadzieję na najlepsze i być przygotowaną na najgorsze. Powinna być świadomą faktu, że ponosi całkowitą odpowiedzialność za jakość końcowego produktu, nad którym pracuje. Do obowiązków zalicza się też utrzymanie w czystości podłóg oraz praca w charakterze portiera w budynku firmy. MOŻLIWOŚCI AWANSU I PODWYŻEK: właściwie żadne. Twoim zadaniem jest pozostawać na tym samym stanowisku przez lata, bez narzekania, nieustannie trenując swoje umiejętności oraz nabywając nowych, tak, by w końcu ci, których ci powierzono i tak cię prześcignęli.. DOŚWIADCZENIE: niestety nie jest wymagane. Natomiast szkolenia wyczerpujące twoje siły będą odbywać się cały czas. . WYNAGRODZENIE ORAZ ZNIŻKI: to ty im płacisz! Oferując liczne podwyżki i promocje. Najwyższa wypłata następuje w momencie, gdy kończą 18 lat w nadziei, że studia pomogą im uniezależnić się finansowo. Kiedy umierasz oddajesz im wszystko, co po tobie zostanie. Najbardziej osobliwą rzeczą w sprawie tych wypłat "w odwrotną stronę" jest to, że tak naprawdę będzie ci się to podobało i będziesz chciała robić to jak najdłużej.. KORZYŚCI: Pomimo tego, że praca nie gwarantuje ubezpieczenia zdrowotnego, pensji, zwrotu kosztów poniesionych na dokształcanie, płatnych urlopów ani pakietów akcji na giełdzie istnieją nieograniczone możliwości osobistego wzrostu oraz darmowych uścisków przez całe życie jeśli tylko umiejętnie grasz swoimi kartami. ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- A TU ARTYKUŁ AGI CHYLIŃSKIEJ NAPISANY DLA MACHINY - ZUPEŁNIE INNE SPOJRZENIE ![]() Macierzyństwo to ściema. Ja wiem, że Machina to nie jest miesięcznik dla początkujących matek. Ja wiem, że powinnam o popkulturze, o artystach, o płytach, o przeżyciach natury wyższej, ale obecnie to niemożliwe. Ni ch**a! Pisze Agnieszka Chylińska. Ja jestem w szoku, jestem kontuzjowana i niech mi panowie Metz z Beliną wybaczą, ale ja z pyskiem wypłowiałym, mózgiem otępionym jedną godziną snu na dobę, z cyckami zaropiałymi jak po jakiejś supersesji sado maso, z wielką pieluchą między nogami, ja obecnie nie mogę inaczej i o czym innym. Muszę to napisać, muszę to z siebie wypluć, muszę to opisać, bo jakoś wcześniej z takim opisem się nie spotkałam i może gdybym wiedziała... Macierzyństwo to ściema! Wiem to na pewno! Poradniki, gazetki, reklamy pieluch nawet: wszyscy kłamią! To pułapka, w którą dałam się złapać i teraz zdezorientowana i zaszczuta chowam się po kątach, by mnie nie zauważył ssak, którego powiłam parę tygodni temu, by mnie nie wypatrzył, nie wyczuł, że jestem w pobliżu. Nawet nie o mnie ssakowi chodzi, ale o dwa nabrzmiałe balony, które przy delikatnym nawet ruchu sikają strugami mleka. Zostałam oszukana, uległam propagandzie, poleciałam na tysiaka i teraz mam! A tak ładnie wszystko szło. Kupowanie koszulki rozmiar 54 z napisem "Motorhead", wzdychanie i rozmyślanie nad tym, jak ukierunkuję ideowo syna mojego pierworodnego. Roztkliwianie się nad parą skarpetek, wzdychanie na widok uśmiechniętych bobasów widzianych przelotnie w centrach handlowych, zaczytywanie się poradnikami i wiara w to, że się jest uwarunkowaną genetycznie do bycia matką Polką, że się będzie stosować metody najbardziej delikatne, nieinwazyjne, naturalne przy pielęgnacji i wychowywaniu cudownego potomka. A tymczasem??? Dlaczego nikt mi nie powiedział o tym, że poród będzie potwornym cierpieniem, i że się będę wstydziła przeć, myśląc cały czas o tym, by nie narobić dziecku na głowę? Dlaczego darłam się w niebogłosy, tworząc najbardziej spontaniczny tekst nowej piosenki pod tytułem "ja już k**wa nie mam siły", naczytawszy się wcześniej o fantastycznych znieczuleniach, technikach relaksacyjnych i innych takich? Dlaczego mamiono mnie opisami fantastycznych przeżyć, wręcz erotycznych, podczas karmienia piersią, gdy tymczasem okazało się , że bezzębny dziamdziak może zmasakrować suty w try miga i domagać się co godzinę dalszej masakry, więcej krwi... I dlaczego dopiero pod koniec jednego z poradników małymi literami było napisane, że jeśli ma się chęć sprzedać swoje dziecko na allegro to powinno się zwrócić do osoby duchownej z prośbą o poradę lub od razu zamknąć się w psychiatryku... Ciekawe... I na czym miało polegać "wzmocnienie i rozkwit związku, gdy pojawia się dziecko", jeśli jedyne co mam do powiedzenia mojemu chłopakowi od miesiąca to: przynieś-wynieś-pozamiataj, nie rób tego tak, możesz mi pomóc?, a może ty go przewiniesz?, nie wk**wiaj mnie, to twoje dziecko, a to se go bierz, nie rozdwoję się, możesz tu łaskawie przyjść? Nigdzie nie przeczytałam o tym, że dziecko drze gębę. Znalazłam wzmianki o tym, że kwili, płacze, marudzi, gaworzy, ale nie ma nic o tym, że ma syndrom "Blaszanego bębenka", znaczy się, że szyby pękają, gdy zaczyna ryczeć od 16.00 do 23.30, by usnąć z uśmiechem i pozwolić mi zrobić siku, umyć się, zjeść coś szybko. Koleżanki mi mówiły: Och, wiesz przy dziecku szybko się chudnie. Teraz wiem dlaczego. Bo nie ma się czasu zjeść. Teraz też się drze, a ja muszę oddać ten felieton i musi być dobry, z puentą, na poziomie, a mam oczy na zapałki i piszę tę jedną kartkę jakieś sześć godzin, gdyż odskakiwać muszę co chwila, bo kupa, bo płacz, bo mleko, bo coś tam i do tego jeszcze burdel w mieszkaniu i kot zazdrosny porzygał się właśnie ostentacyjnie na środku pokoju. Rokendrol, nie ma co... Agnieszka Chylińska (tekst ukazał się w lipcowym numerze pisma "Machina").
![]() |
#274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Możliwe że to kryzys ![]() dzięki Gucia ![]() ja też trzymam kciuki za Grzesia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Maria, ja miałam ostatnio też ze 3-4 dni takie, że piersi były flakowate, nie czułam, żeby mleko mi napływało, jak odciągałam to leciało mało co, ale uwzięłam się, Sandrę przystawiałam jak tylko się domagała, nawet jeśli przerwa była tylko 2 godzin, a jeśli była dłuższa, to zawsze karmiłam ją z jednej piersi, a z drugiej starałam się nawet tych kilka kropelek odciągnąć. Do tego piłam blisko 1,5 l herbatki anyż-koper włoski-kminek. Pomogło i znów mam dużo pokarmu. Życzę wytrwałości i cierpliwości no i oczywiście powodzenia, żeby mleczko wróciło ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-01-21 o 22:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
Hej!my też mamy problem z kupkami u nas są co 2 dni a pediatra powiedziala ze nawet do tygodnia może nie robić
![]() ![]() ![]() Ja też poszłam na przegląd i jestem załamana lewe biodro nadal do operacji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#277 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() jestem załamana ![]() ![]() ![]() Matko boje sie, zeby go nie zwolnili przez tyle wolnego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zebra a dlaczego masz odstawic piers???Jakis dziwny ten lekarz,moj maly mial zóltaczke od 3 doby i zółty był az do 1,5mca zycia a nawet tydzien dluzej,moja pediatra mowila ze u dzieci karmionych piersia moze nawet byc do 2mca zycia Cytat:
![]() Szybkiego powrotu do zdrówka Grzesiulku Cytat:
Moj maly kiedys 11dni nie robil i dzwonilam do poloznej to powiedziala ze moge dac pol czopika i dalam i poszlo odrazu.teraz robi kupke srednio co 4-7dni ale mi mowieli ze tak od7-10dni to moze jeszcze byc,powyzej 10 trzeba interweniowac
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#279 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Kachulka no własnie jutro Tz jedzie sie dowiedziec i ugadac z kierownikiem. Bo tego prawdopodobnie nie potraktuje jako wypadek przy pracy tylko niby, ze sobie w domu zrobil. Zeby im w firmie nie zerowac licznika wypadkow. Tzn od oficjalnego otworzenia firmy nie bylo zadnego wypadku i oni mogli by sie pluc...sama mało z tego rozumiem
![]() ale sie boje i moj tz tez sie stresuje ![]() Trzymam kciuki za Grzesia Madzie ![]() MartoN pieluszkowac, tzn. zakladac tetrowa pieluszke na pampersa?bo mi pediatra tez tak kazala, ale ja w sumie tego nie robie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ze szef nie chce sobie statystyk psuc,no normalnie ![]()
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 | ||
Raczkowanie
|
Dzięki Mamusie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Teraz chwilkę zasnął to mogę odetchnąć ale juz słysze lekkie pojękiwania. Wisiał mi dziś na rękach cały dzień. Jadł, przysypiał i zaczynało się: pojęekiwanie, piszczenie i ryk. I tak w kółko. Dałam mu ok. 16 Debridat (przepisała pediatra w poniedziałek) ale nie wiem czy mu pomógł bo dalej było tak samo. Nie wiem czemu ma takie zachowanie co drugi dzień-to juz nie pierwszy raz. Nie wygląda mi to na typowa kolkę a lek dostał "zapobiegawczo. Mam mu niby dawać 3x dziennie ale widze że to chyba za duża dawka bo jak puszcza baka to się bardzo denerwuje i irytuje czego skutkiem jest płacz. Cytat:
![]() ![]() A jak sprawdzić tolerancję/jej brak na laktozę??? Mały chce cały czas cycusia ale mam mu nie dawać często własnie z powodu trawienia laktozy. Ja sama mam różne kłopoty żołądkowo-jelitowe, mam nadzieję że to nie dziedziczne. Diety raczej nie zmieniałam od wczoraj. Jak długo po zjedzeniu czegoś wychodzi to u maleństwa aby wiedzieć o złym dziełaniu? no to sobie odpoczęłam-aż 30 minut. ![]() Edytowane przez gosik_wwa Czas edycji: 2010-01-21 o 21:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Życzę ci, żeby z biodrami wszystko do normy wróciło ![]()
![]() |
#284 | |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Poczytuje Was od pewnego czasu, urodzilam synka 7 grudnia i przygnieciona ogromem spraw i pytan, szukalam odpowiedzi i znalazlam wlasnie to forum. Dziekuje za pomoc jaka sie okazaly Wasze rady ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogole witaj Bogus i ciesze sie ze mogłysmy pomoc,zapraszamy do czestszego udzielania sie tutaj ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Dobrej nocki mamuski ja odpływammmm.do juterka
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Kachula troche mnie pocieszyło to co napisałaś i zgadzałoby się z tym co czytałam- że dziecko na piersi może być żółte i nawet do 3eciego miesiąca... Zresztą to całe dopajanie ja nie wiem po co skoro mały dużo i sika i kupek robi, majatek na pampersy wydajemy:P Po drugie nie jest naiwny i nie chce tego pić woli cyca. Wciskam mu tą wodę z glukozą ale tyle co on tego wypije to nic.
Bogus85 ale zimą zwłaszcza teraz cięzko o słońce... wogóle ona kazała mi nie dawać mu witaminy D3, że obciązy jeszcze bardziej wątrobe:| ja już zielona jestem... Zastanawia mnie czemu kazała mi w razie czego nutramigen a nie jakiekolwiek modyfikowane... Domi7ks nie myśl od razu o najgorszym ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-01-21 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
Witam
Mam do Was wielką prośbę, podczytuję was czasami, czy mogłaby któraś mamusia również mi wysłać tą zaklinaczkę na maila? Byłabym bardzo wdzięczna. Pozdrawiam Was serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
hej Mamusie
![]() ja dzis pierwsza i wyjatkowo wczesnie, bo Tz pojechal do pracy zaniesc to chorobowe... No i jak sie okazalo, bo juz dzwonil do mnie, to jednak to nie bedzie jak wypadek trzy pracy, tylko niby w domu ![]() ![]() w kazdym razie Tz mial leciec na 2 tyg, ale ten wyjazd go ominie. Tylko oby potem nie wyslali go na inny- 6tygodniowy:/ zebra witaj ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Wtajemniczenie
|
Witam
Mamusie PROSZE O RADE!!! Co sądzicie o tym wózku? Bo może to głupie ale ten co mamy nam nie pasuje, jestem z niego niezadowolona i chcemy zmienić... Pomóżcie ![]() http://www.allegro.pl/item890265169_...8gratisow.html |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Haj
![]() U mnie noc jak zwykle, więc nie będę przynudzać ![]() Dzisiaj mam gości, więc tak na szybko tylko i lecę sprzątać ![]() Zrobiłam ciasto z jabłkami i budyniem wg przepisu Agusi, wyszło super ![]() Jeszcze tylko muffiny i coś na ciepło do wszamania i finito. Gosik no nie wiem co Ci napisać, dziwne że tak co drugi dzień w porządku, a na następny nie. Może to rzeczywiście brzuszek? Pomyślę jeszcze i może coś wymyślę, jak będę miała chwilkę czasu. Sam wózek fajny, ma dość dużą gondolę, tylko waży sporo, nawet więcej niż mój, bo mój 15 kg. Jak nie musisz wciągać po żadnych schodach to ok, a jak musisz to gorzej, bo Ty nie dość że drobna jjesteś to jeszcze po cc i nie powinnaś się siłować. I ma skrętne kółka? Mój nie ma, ale mi to pasuje, tylko że znowu, ja jestem kawał baby i siłę mam, a Ty drobna dziewczyna, musisz brać to pod uwagę, żeby się z wózkiem nie namęczyć.
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-01-22 o 07:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do męża może to lepiej, że sie zgodził na wypadek w domu niż jakby mieli go zwolnić... Tak czy tak będę trzymała kciuki żeby wszystko było ok a Ty nie stresuj się na zapas... Choć kto to mówi ta co od dwóch dni panikuje przy dziecku przez lekarzy.... Cytat:
![]() ![]() Nie no żaruję:P wózek mi się podoba choć nawet nie wiem jaki macie teraz....Wtryniłam się do was ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Wtajemniczenie
|
Bromi Guru Ty me dziękuje Ci
![]() ![]() ![]() No właśnie niby mamy te schody ale to mogłabym zostawiać go na dole u rodziców i nie musiałabym dzwigać ![]() ![]() Kurcze podoba mi się on i to bardzo i w miare niedrogi ![]() ![]() ![]() Może warto się skusić na niego? Albo może Wy coś poradzicie? Jakiś niedrogi a fajny? Znacie się? ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Zebra idź stąd! ![]() ![]() ![]() ![]() Moje Małe śpi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Sam jak Ci się podoba, to najlepiej jak byś go "na żywo" zobaczyła, przymierzyła się do niego
![]() Ja znam dobrze tylko jeden wózek, ten, który mam ![]() https://ssl.allegro.pl/item891344952...w_od_reki.html Ma dużą gondolę, dość wysoko od ziemi, miękkie zawieszenie na paskach,tylko nie ma skrętnych kół i koszyk na zakupy taki sobie ![]() Gucia ma fajny wózek, ale nie pamiętam jak się nazywa. Moje znajome chwalą sobie Xlandery, ale te są już trochę droższe i mają małe gondolki. Dobra, to idę gotować ![]()
#294 |
Wtajemniczenie
|
Bromi fajny ten wózek ale ja mimo wszystko wolałabym tak do tysiaczka kupić
![]() No i jak ja się przymierze jak on daleko ode mnie ![]() ![]() Co do x-landerów to ja właśnie nie chce takiego - po pierwsze nie podobają mi się a po drugie za drogie ![]() Bosssiu ale się napaliłam na nowy wózek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Samanthhha jak mówisz do swojego guru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Jejku dziewczyny dopiero doczytałam sie (wczoraj w sumie) jak dokładnie ma wyglądać łatwy plan i wiecie co się okazało? Że wcześniej przeczytałam go chyba bez zrozumienia ![]() ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to moje dziecko jest... grubaśne ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
No właśnie
![]() ![]() Sam a nie ma tam takiej opcji, żeby zwrócić jakby co? A ten sprzedawca to jest producent? Jeśli tak, to można by zadzwonić do niego i zapytać, czy jakieś sklepy w pobliżu Ciebie nie mają tego w asortymencie? Albo zadzwonić do sklepu i zapytać czy mają takie wózki. A jak się napaliłaś, to bierz ![]() I ![]()
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() U nas nocka średnia, młoda obudziła się o 4.10 i do 5 ją usypiałam, o 6 było karmionko a o 7.40 znów pobudka i marudzenie do 8.15 i potem spanko do 9. Mam nadzieję, że wkrótce to się już jakoś unormuje. Wiem, że nie mam na co za wiele narzekać, ale jednak takie poszatkowane spanie daje mi się trochę we znaki ![]()
#299 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Ehhhh te nasze biodra....moje tak mnie bola od kilku dni, ze nie moge spac czasami... ![]() ![]() Cytat:
No niestety metoda jest "brutalna" ale prosta - nie jesc przez kilka dni nic mlecznego i patrzec czy dziecko ma ulge... ![]() A oprocze tego jest jeszcze test laboratoryjny Kerry'ego - wykonuje sie go z kalu dziecka. Cytat:
Taaaa? A z ktorej strony niby? Bo nie zauwazylam... ![]() Dzien doberek ![]() moj syn taaak mnie dzisiaj rozpiescil ze az mi glupio pisac...poszedl spac po 20, potem zjadl kolo 3-4 a pozniej o 8 i spal jeszcze do teraz...a teraz bawi sie na macie.... ![]() ![]()
![]() |
#300 |
Wtajemniczenie
|
Bromi dzięki
![]() ![]() Dobra idę sobie. Jeszcze komentarze co do wózka mile widziane ![]() A tak w ogóle to juz nie jestem taka drobna, waże 53 kilo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.