|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Wróciłyśmy
Dziękujemy za kciuki. Pani doktor dopatrzyła się zaczerwienionego gardła i przeziębienia. Kinga kaszle gdy śpi bo wydzielina spływa jej do gardła i to jej przeszkadza. Mam wpuszczać do nosa wodę morską i pod nos maść majerankową. No i nie kłaść jej na płasko, tylko trochę wyżej.Pytałam też o tą suchą skórę i pani doktor stwierdziła, że to raczej nie AZS , tylko taki "urok" niedojrzałej skóry. No i kazała używać wyłącznie emolientów. Teraz Kinia siedzi w huśtawce i ciamka grzechotkę. Wy tu wczoraj o McDonalds a ja na diecie Przepadam za tortillą śniadaniową zagryzaną frytkami, lubię też cheesburgery i hamburgery te za 3 zł. Aż mi ślina cieknie. Więc w niedzielę w ramach zakończenia dietki już wiem gdzie się udam (oczywiście nie mam zamiaru się objeść jak prosię tylko się podelektować
Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2010-01-22 o 12:34 |
|
|
|
#4412 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
Cytat:
![]() nie zrozumialas- tż sie nie obudzil!!! Cytat:
a ja nawet nie wiem jakiej firmy mam kubek-mala dostala w prezencie z ciuszkami od jakiejs ciotki i opakowanie wyrzucilam i nie pamietam ![]() ale ustnik ma prosty Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
a katarek ma mocno?? tortilla
|
|
#4413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale mi zimno...jeszcze w piecu nie rozpalone. Na dworze -13, a w nocy było -18.
Cytat:
Cytat:
Jeszcze tylko jedno pytanko, ile kosztuja te olejki?
|
|
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrozumiałam ![]() Ty mojej wypowiedzi nie zrozumiałaś albo ja napisałam niezbyt wyraźnie ![]() chodziło mi że u nas tz TEŻ by sie obudził, tzn. razem ze mną by nie spał
|
|
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Wieczorem jak będe miała wolna chwile zajme sie zakładaniem IV- części wątku.
Prosze tez o uzupełnianie zdjęć w galerii
|
|
#4416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a zreszta do diabla z tymk tz
|
|
#4417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jest sporo jedzeniowych rzeczy z fajnym składem w każdej firmie, te tylko biorę na razie pod uwagę, perełką zostaną, jak Kubuś je polubi
![]() Cytat:
Cytat:
Z wypowiedzi dziewczyn wynika, że najważniejszy warunek spełnia
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
lece kurze poscierac a potem jak mala sie obudzi to poodkurzam
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ale dzisiaj późno zajrzałam na forum, młody budził mi się co 2 godziny, chyba sobie przypomniał, że nie śpi się jednaj całą noc i wstał o 5.30 rześki i wyspany, na szczęście zasnął o 7 i spaliśmy do 9.30 ![]() Cytat:
![]() hehe dobre ![]() taa już od 2 dni chodzę spać niby i 22 a ja też ![]() no my to już jak rodzina ![]() jeszcze mąż Unholy ![]() ciekawe czy on umie wiązać krawaty ? ![]() Ania oby to jednak nie było uszko u Bartusia
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Mamusie i Niemowlaki
Dzis mam wolne, wiec ide poczytac, co sie dzialo. Pewnie dlugo mi to zajmie, bo jeszcze musze posprzatac i ugotowac , o Antonio nawet nie wspominam![]() Frida, zdrowka dla Malenstwa Ide polozyc Malego, moze zasnie
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-01-22 o 11:46 |
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przypomnij mi jakie to było to pierwsze hasło czekoladki, bo nie chce mi sie wracac i szukać. |
|
|
|
|
#4422 |
|
Zadomowienie
|
Sweet miło że zrozumiałaś żart
![]() Tomuś własnie usnął , a ja gotuje mu marchewkę z kurczaczkiem-ciekawe czy zje, bo ostatnio się wypiął na mój obiadek ![]() Ale mi się nie chce uczyć, w środę egzamin a ja jeszcze w lesie.....Wszystko robie żeby się nie uczyć0nawet sprzątam
|
|
#4423 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Na początku
pisała Unholy, że myszka jej zdechła i musi czekać do wieczora aż małż kupi nową więc jej dzisiaj nie będzie. No i Antoś ma gorączkę i Unholy nie wie, czy dlatego że idą mu ząbki, czy to reakcja na wczorajszy gluten ![]() Mam was pozdrowić, więc pozdrawiam ![]() Cytat:
![]() żartuję nie mam pojęcia dlaczego ![]() może mąż Katarzynki wyjaśni Cytat:
![]() Cytat:
1/ ja nie robię literówek ani błędów bo wszystko co mi program na czerwono podkreśla to zaraz poprawiam ![]() 2/ Cytat:
zdradź tajemnicę jak robisz że zdjęcia wychodzą Ci obok tekstu a nie na dole ? ![]() Cytat:
a kiedy wracasz ? Cytat:
2/ daje łyżeczką ![]() (miseczka jest w komodzie a nie chcę go zbudzić bo to będzie oznaczało koniec wizażowania )3/ 4/ dlaczego, dania w słoiczkach są dobre 5/ u mnie z obiadków więcej jest BoboVity, a deserki to tak po równo BoboVita i Gerber
![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png Edytowane przez eleeri Czas edycji: 2010-01-22 o 11:43 |
||||||
|
|
|
#4424 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() znam to jak dziecko idzie spać tak późno ![]() teraz jak Mati chodzi spać koło 20 to dopiero widzę różnicę ![]() ja też małemu nie daję chrupek bo się boję zakrztuszenia Cytat:
hmm może warto spróbować ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
1/ maruda dzisiaj z niego ![]() 2/ ciekawe co Ci powie o tym szczepieniu ![]() 3/ taa ja też pamiętam o tym szkle, ale mimo to kupuję ![]() 4/ ja też boje się akcji "kończymy ze smoczkiem" ![]() 5/ jak to znajomo wygląda
|
|
|
#4425 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/item882483905_koje...m.html#gallery też na dniach musimy go rozłożyć, mała wkulała się ostatnio pod biurko z kompem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() niech wysypka szybko znika Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My już po odwiedzinach u babci i prababci, mała śpi w foteliku przy oknie to mam moment na nadrobienie... aa, skoro o babci mowa to mam dla was zagadkę ![]() -dlaczego nie wolno maleństwu masować dziąsełek ani za często ich dotykać? no kto wie, kto? (dla ułatwienia dodam że autorem rady jest moja niezastąpiona kochana babcia )
|
|
#4426 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to "też" miałam na myśli że ja się obudzę i on też ![]() źle sformułowałam ![]() Cytat:
robisz błędy Cytat:
za Antosiakiedy? nie wiem bo powinnam dostać jeszcze jakaś rehabilitację (chyba :cnofused i wtedy zwolnienie będę jeszcze miałalecę dalej sprzątać ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
muszę poszperać na all i coś wybrać nie wiem ale jestem strasznie ciekawa i poczekam na odp
|
||||
|
|
|
#4427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że u mnie nie ma MD bo ja bardzo lubię takie niezdrowe żarcie ![]() Cytat:
|
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo wyrosną z pruchnicą
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-01-22 o 12:12 |
|
|
|
|
#4429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
on jest od 6 miesiecy, wiec we wtorek dalam malej w niej picie jako, ze skonczyla 6 miesiac ale jakos ona wolala potraktowac to ja zabawke. a wasze dzieci juz pija z niekapkow???moja mala dzis w nocy zle spala. obudzila sie o 1 z placzem, potem po 4 znow z placzem, potem przed 8. to do niej niepodobne. czyzby zabki?? choc ona znosi zabkowanie (ma juz 2 zabki, rosna ) jakos bezbolesnie. a moze z racji tego, ze zaczelam ograniczac cyca poprostu nienajada sie juz? sama nie wiem. ale zal dac mi butle na noc, bo chcialam ja karmic rano i wieczorem..
|
|
|
|
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ladne
Cytat:
Rowniez mam pokoj laczony z kuchnia, z tym, ze nie jest to typowa otwarta przestrzen, sa drzwi, wiec wkrotce bedzie tam bramka Sweet_21, Antonio jest bardzo pogodnym dzieckiem, rozdajacym usmiechy na prawo i lewo, jesli kogos lubi, to bez problemu do niego pojdzie. Byc moze to sie nieco zmieni wkrotce, bo jak na razie bez mamy jest mu ciezko wieczorem, kiedy jest juz zmeczony i marudny, a np maz juz go denerwuje. Wtedy wola mam. Dla mnie to akurat zaleta, bo nie wyobrazam sobie dramatycznych rozstan, gdy zawoze go do niani. Wole, jak to przebiega lagodnie, z umiechem z obydwoch stron. Obserwowalam juz dzieci, ktore byly odrywane od szyi matki drac sie z rozpaczy "mamusiu nie zostawiaj mnie", czy uciekajace/placzace, gdy tylko ktos sie na nie spojrzal. Nie wyobrazam sobie takiej sytuacji
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
o to samo pytałam wczoraj. wiekszości jeszcze nie pije. chyba p4w pije wode z takiego kubeczka.
|
|
|
|
#4432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(to usłyszałam od swojej mamy jak przemywałam małemu dziąsełka gazikiem )Cytat:
ale to wina programu, bo mi nie podkreślił na czerwono ![]() później zauważyłam jak nadrabiałam, ale nie chciało mi się edytować całego, długiego posta dla 1 małej literki ![]() 2/ pozdrowię i również trzymam z Antosia 3/ no i może w ten sposób dociągniesz do 1 urodzin Zuzi
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4434 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() powiem wam, ze dalismy te ramki z glina babciom i dziadkow i zachwyceni. wogole nie widzieli ubytkow haha. nie wyszly tak zle. szkoda, ze fotek nie zrobilam ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
sorki
|
||
|
|
|
#4435 | ||
|
Zakorzenienie
|
|
||
|
|
|
#4436 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
brawo
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
100 lat dla Weroniki
|
|
#4438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas otwarta cała przestrzeń połączyliśmy ten pokój z kuchnią żeby zyskać pokój dziecięcy mały ale jest to mnie przeraża najbardziej ![]() moja Zuzia płącze na obcych, nie wszystkich a jednak serce mi pęknie jak będzie tak za mną płakała ![]() ![]() Cytat:
![]() będę uważnie czytała Twoje posty ![]() 3. chciałabym ale chyba nie dam rady na rękę tyle kombinować ja czuję, że mi nawet ta rehabilitacja pewnie się nie należy, ale pójdę w razie czego to załatwić ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- dziewczyny co Wy na to, żeby założyć FAN CLUB babci aannuullii? ![]() ![]() ![]() mała jak jadła obiadek dziś to tak się bawiła, że ja wkładałam jej łyżkę to buzi to pluła sobie aż napluła do oka
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2010-01-22 o 12:30 |
||
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Myslalam, ze bede mogla nadrobic, ale chyba jednak nie.
Tekst Chylinskiej mnie zasmucil, a nie rozbawil, bo u mnie, cokolwiek sie dzialo, to bilans wychodzi na plus. Jesli chodzi o literowki, to wiem, ze je robie, ale obecnie nie mam polskiej klawiatury i nie moge tego zmienic, bo to nie moj laptop. Ewentualnych bledow po prostu nie widze, czasami nawet jak czytam 2 razy moj post, nic mi nie podkresla itp ![]() Poza tym, nawet te, co poprawiaja inne robia rowniez bledy, nawet ortograficzne sie zdarzaja (nie, nie bede pisac kto, co napisal zle ). Juz taka mam nature, ze jesli cos bardzo mnie rusza, a teraz mam wyluzowany stosunek do takich rzeczy , to raczej napisalabym na PW, a nie na forum. Tak samo w zyciu,staram sie nie zwracac uwagi przy wszystkich, tylko na boku.
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() a wczoraj to się jeszcze dowiedziałam, że lepsze od wieczornego mycia zębów jest zjedzenie przed snem jabłka ![]() takie jabłuszko dobrze czyści bowiem ząbki ![]() i już wiem na pewno, że nigdy nie zostawię Mateusza na noc u babci ![]() Cytat:
1/ ![]() 2/ oż Ty ![]() 3/ hmm, cel uświęca środki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

Dziękujemy za kciuki. Pani doktor dopatrzyła się zaczerwienionego gardła i przeziębienia. Kinga kaszle gdy śpi bo wydzielina spływa jej do gardła i to jej przeszkadza. Mam wpuszczać do nosa wodę morską i pod nos maść majerankową. No i nie kłaść jej na płasko, tylko trochę wyżej.
Przepadam za tortillą śniadaniową zagryzaną frytkami, lubię też cheesburgery i hamburgery te za 3 zł. Aż mi ślina cieknie. Więc w niedzielę w ramach zakończenia dietki już wiem gdzie się udam 

). Ale ona jest za szczepieniem na pewno 
A Ty teraz jaki masz? Intensywny jest ten zapach? Pozwoli spokojnie zasnać? Bo ja mam kamionke w sypialni a grzejnkik przy łóżku.

i Unholy nie wie, czy dlatego że idą mu ząbki, czy to reakcja na wczorajszy gluten 
Polskich nie stosuje, a przynajmniej sporadycznie.