Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-22, 10:31   #4411
frida110
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Wróciłyśmy Dziękujemy za kciuki. Pani doktor dopatrzyła się zaczerwienionego gardła i przeziębienia. Kinga kaszle gdy śpi bo wydzielina spływa jej do gardła i to jej przeszkadza. Mam wpuszczać do nosa wodę morską i pod nos maść majerankową. No i nie kłaść jej na płasko, tylko trochę wyżej.
Pytałam też o tą suchą skórę i pani doktor stwierdziła, że to raczej nie AZS , tylko taki "urok" niedojrzałej skóry. No i kazała używać wyłącznie emolientów.
Teraz Kinia siedzi w huśtawce i ciamka grzechotkę.

Wy tu wczoraj o McDonalds a ja na diecie Przepadam za tortillą śniadaniową zagryzaną frytkami, lubię też cheesburgery i hamburgery te za 3 zł. Aż mi ślina cieknie. Więc w niedzielę w ramach zakończenia dietki już wiem gdzie się udam (oczywiście nie mam zamiaru się objeść jak prosię tylko się podelektować

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2010-01-22 o 12:34
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:42   #4412
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość

Czeko, cieszę się, że Weronisia ma mniejsze krostki, obserwuj ją dalej
oczywiscie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
katarzytnko, czekoladko, grogulku dziękuję za odpowiedzi w sprawie chrupków. Dałam Maciusiowi i co? I odgryzł kawałek
bo zabki ma nie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
u nas tz też by się obudził
nie dziwię się, że śpi

nie zrozumialas- tż sie nie obudzil!!!

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Zapytam lekarkę, pewnie w przyszłym tygodniu, bo pójdziemy na szczepienie (o ile wyniki pobranego dziś moczu na posiew będą dobre ). Ale ona jest za szczepieniem na pewno , zobaczymy tylko, jak się ustosunkuje do terminów.

Ja chyba kupię kubek niekapek, ale z prostym ustnikiem, tak, jak dziewczyny radziły.
wyniki musza byc dobre!!!

a ja nawet nie wiem jakiej firmy mam kubek-mala dostala w prezencie z ciuszkami od jakiejs ciotki i opakowanie wyrzucilam i nie pamietam
ale ustnik ma prosty

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Nigdy nie zwracałam uwage na te olejki A Ty teraz jaki masz? Intensywny jest ten zapach? Pozwoli spokojnie zasnać? Bo ja mam kamionke w sypialni a grzejnkik przy łóżku.

AgataR.

jakis orzezwiajacy na nich dokladnie pisze jakie maja przeznaczenie......tez mam kamionke na kaloryferze kolo lozka ale dalam kilka kropel i delikatnie to pachnie- na poczatku bylo czuc a teraz prawie wcale wiec nie przeszkadza w zasnieciu a te krople to paruja i dlatego ich juz nie czuc

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Wróciłyśmy Dziękujemy za kciuki. Pani doktor dopatrzyła się zaczerwienionego gardła i przeziębienia. Kinga kaszle gdy śpi bo wydzielina spływa jej do gardła i to jej przeszkadza. Mam wpuszczać do nosa wodę morską i pod nos maść majerankową. No i nie kłaść jej na płasko, tylko trochę wyżej.
Pytałam też o tą suchą skórę i pani doktor stwierdziła, że to raczej nie AZS , tylko taki "urok" niedojrzałej skóry. No i kazała używać wyłącznie emolientów.

Wy tu wczoraj o McDonalds a ja na diecie Przepadam za tortillą śniadaniową zagryzaną frytkami i chessburgerami tymi za 3 zł. Aż mi ślina cieknie. Więc w niedzielę w ramach zakończenia dietki już wiem gdzie się udam (oczywiście nie mam zamiaru się objeść jak prosię tylko się podelektować
dobrze ze poszlas z mala do lekarza-przynajmniej wiesz ze to przeziebienie a nic na pluckach i oskrzelach nie ma
a katarek ma mocno??

tortilla

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:49   #4413
Cassandra 23
Zakorzenienie

Ale mi zimno...jeszcze w piecu nie rozpalone. Na dworze -13, a w nocy było -18.

Cytat:
Super, ze to jednak nie AZS. Kingusi zycze dużo zdrowka

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
jakis orzezwiajacy na nich dokladnie pisze jakie maja przeznaczenie......tez mam kamionke na kaloryferze kolo lozka ale dalam kilka kropel i delikatnie to pachnie- na poczatku bylo czuc a teraz prawie wcale wiec nie przeszkadza w zasnieciu a te krople to paruja i dlatego ich juz nie czuc
Dzieki za odpowiedz
Jeszcze tylko jedno pytanko, ile kosztuja te olejki?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:49   #4414
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
zdrówka dla małej

Cytat:
nie zrozumialas- tż sie nie obudzil!!!
zrozumiałam
Ty mojej wypowiedzi nie zrozumiałaś albo ja napisałam niezbyt wyraźnie
chodziło mi że u nas tz TEŻ by sie obudził, tzn. razem ze mną by nie spał
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:51   #4415
Cassandra 23
Zakorzenienie

Wieczorem jak będe miała wolna chwile zajme sie zakładaniem IV- części wątku. Ostatecznie wybierzmy tytuł. Narazie wiekszosc głosow jest za nr 1 Czekoladki.
Prosze tez o uzupełnianie zdjęć w galerii

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:57   #4416
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Dzieki za odpowiedz
Jeszcze tylko jedno pytanko, ile kosztuja te olejki?
jesli dobrze pamietam cos kolo 7zł

Cytat:

zrozumiałam
Ty mojej wypowiedzi nie zrozumiałaś albo ja napisałam niezbyt wyraźnie
chodziło mi że u nas tz TEŻ by sie obudził, tzn. razem ze mną by nie spał
no to calkiem na odwrot bo u nas tż sie nie obudzil!! a ty napisalas tez

a zreszta do diabla z tymk tz

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-22, 10:57   #4417
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramejku a odkryłaś juz jakąś perełkę?
Jest sporo jedzeniowych rzeczy z fajnym składem w każdej firmie, te tylko biorę na razie pod uwagę, perełką zostaną, jak Kubuś je polubi

Cytat:
Zdrówka dla Kingi

Cytat:
wyniki musza byc dobre!!!

a ja nawet nie wiem jakiej firmy mam kubek-mala dostala w prezencie z ciuszkami od jakiejs ciotki i opakowanie wyrzucilam i nie pamietam
ale ustnik ma prosty

Z wypowiedzi dziewczyn wynika, że najważniejszy warunek spełnia

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 11:04   #4418
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

lece kurze poscierac a potem jak mala sie obudzi to poodkurzam

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-22, 11:17   #4419
eleeri
Zakorzenienie

Dzień dobry

ale dzisiaj późno zajrzałam na forum,
młody budził mi się co 2 godziny, chyba sobie przypomniał, że nie śpi się jednaj całą noc
i wstał o 5.30 rześki i wyspany, na szczęście zasnął o 7 i spaliśmy do 9.30

Cytat:

lapek cierpliwie czekał przed prysznicem

A Bartek ma takie włosy jak na załączonym obrazku, główka łysa, tylko na samym dole na długie włosy - ja mówię na niego discopolowiec

hehe dobre

Cytat:
to nic, jutro pójdziesz spać o 22
taa już od 2 dni chodzę spać niby i 22

Cytat:
Ja pisałam o masażu, a Ty?
a ja też

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

ja tez to robie, bo mąż równiez nie umie
mówilam ze bracia

no my to już jak rodzina
jeszcze mąż Unholy
ciekawe czy on umie wiązać krawaty ?

Ania oby to jednak nie było uszko u Bartusia

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 11:22   #4420
mariolasl
Zakorzenienie

Smile Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Czesc Mamusie i Niemowlaki

Dzis mam wolne, wiec ide poczytac, co sie dzialo. Pewnie dlugo mi to zajmie, bo jeszcze musze posprzatac i ugotowac, o Antonio nawet nie wspominam

Frida, zdrowka dla Malenstwa

Ide polozyc Malego, moze zasnie

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-01-22 o 11:46
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 11:23   #4421
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mi zimno...jeszcze w piecu nie rozpalone. Na dworze -13, a w nocy było -18.
u nas też było -18 a u teściów 20 km dalej było -20

Cytat:
Wieczorem jak będe miała wolna chwile zajme sie zakładaniem IV- części wątku. Ostatecznie wybierzmy tytuł. Narazie wiekszosc głosow jest za nr 1 Czekoladki.
Prosze tez o uzupełnianie zdjęć w galerii
a przypomnij mi jakie to było to pierwsze hasło czekoladki, bo nie chce mi sie wracac i szukać.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 11:23   #4422
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Sweet miło że zrozumiałaś żart

Tomuś własnie usnął , a ja gotuje mu marchewkę z kurczaczkiem-ciekawe czy zje, bo ostatnio się wypiął na mój obiadek

Ale mi się nie chce uczyć, w środę egzamin a ja jeszcze w lesie.....Wszystko robie żeby się nie uczyć0nawet sprzątam
Stary 2010-01-22, 11:40   #4423
eleeri
Zakorzenienie

Na początku

pisała Unholy,
że myszka jej zdechła i musi czekać do wieczora aż małż kupi nową więc jej dzisiaj nie będzie.
No i Antoś ma gorączkę i Unholy nie wie, czy dlatego że idą mu ząbki, czy to reakcja na wczorajszy gluten
Mam was pozdrowić, więc pozdrawiam

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość

Czy moze mi ktos powiedziec dlaczego mojemu dziecku wychodza RUDE wlosy na zdjeciach (nie wszystkich)???? No przeciez nie ma rudych Co zrobic zeby tak nie bylo. Swiatlo czy jak????
hmm naprawdę

żartuję
nie mam pojęcia dlaczego
może mąż Katarzynki wyjaśni

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
tutaj to akurat żartowałam z tego jak sie dziewczyny tłumaczą
ś mnie nie raziły na tyle, zeby komuś zwracać uwagę - ja generalnie zwracam komuś uwagę tylko wtedy, gdy sprawa mnie bezpośrednio dotyczy
jeśli chodzi o posty - jak jestem zbyt zmęczona, zeby czytać "trudne" słowa to je zwyczajnie omijam i jadę dalej - dbam o swoje zdrowie psychiczne

ja zwykle czytam swoje wypociny i jak zauważę to koryguję literówki, a jesli ktoś tego nie robi to świadczy o nim i nie ma sensu się nad tym pochylać

Cytat:
1/ kazdy zjada.I ja Polskich nie stosuje, a przynajmniej sporadycznie.

Jakie wykrzykniki?to jakas przenosnia?bo ja znowu nie kumam bazy chyba nadszedl czas na mnie.
2/ Łóżko mnie wola...hop hop Kasienko

1/ ja nie robię literówek
ani błędów
bo wszystko co mi program na czerwono podkreśla to zaraz poprawiam

2/

Cytat:
Chyba masz racje

Katarzynka please

Moje odciski: Załącznik 2804779 Załącznik 2804780 Załącznik 2804781

Chyba powinnam byla mocniej docisnac...
bardzo ładne

zdradź tajemnicę jak robisz że zdjęcia wychodzą Ci obok tekstu a nie na dole ?

Cytat:

powinnam już iść spać
wczoraj nie mogłam długo zasnąć

ja chyba za dużo myślę o pracy, o moim powrocie...
będę musiała pojechać na rozmowę do mojej dyr

a kiedy wracasz ?

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
1/ Nie pamiętam, muszę poszukać, bo sama nie wiem, co robić. Pamiętam, że było o nadmiarze, bo się wtedy zdziwiłam. A dużo więcej chcesz dawać tego mięsa? Kapka więcej pewnie nie zaszkodzi, kurde, trudno powiedzieć, co to znaczy dla nich nadmiar. Ale gdzieś mi się obiły o oczy słoiczki Gerbera z podwójną porcją mięsa, to może można więcej.

2/ Ale ile ml tej kaszki zjada mniej więcej, tak na oko? Dajesz łyżeczką?

3/ Oczywiście Tylko później przełożyłam do słoiczka

4/ Ja dzisiaj Młodemu serwowałam danie z królikiem i jakoś nie mogłam się przemóc, aby spróbować. Miękka jestem

5/ Nie wiem czy to prawda, ale naczytałam się kiedyś o Gerberze, że jest be. I że ma niedobrą opinię w świecie Ale i tak mam ich słoiczki
zauważyłam, że w warzywkach dominuje u mnie w szafce Hipp i Bobovita. A Gerber i Hipp w deserkach.
U Tymka hitem na razie była zupka marchwiowa z ryżem Hippa, On ładnie je, ale przy niej się aż trząsł z tego chcenia
1/ poszukaj, bo jestem bardzo ciekawa

2/ daje łyżeczką , ilość, hmm tak pół miseczki, nie wiem ile to jest ml, jak młody się zbudzi to specjalnie dla Ciebie zmierzę dokładnie
(miseczka jest w komodzie a nie chcę go zbudzić bo to będzie oznaczało koniec wizażowania )

3/

4/ dlaczego, dania w słoiczkach są dobre

5/ u mnie z obiadków więcej jest BoboVity, a deserki to tak po równo BoboVita i Gerber

Edytowane przez eleeri
Czas edycji: 2010-01-22 o 11:43
Stary 2010-01-22, 12:00   #4424
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj cieszyłam się, że Kinga nie kaszle, ale w nocy znowu kaszlała. Zarejestrowałam ją już do lekarza. (coś ostatnio w piątki po lekarzach z nią chodzę)
Proszę o kciuki, bo już mam schizy.
proszę

Cytat:
U nas noc jak zwykle czyli Mały się kręcił = mama się nie wyspała.

1/ Chyba Maciek znowu się przeziębił, bo mi pokasłuje. No nic dam Mu syropek i zobaczę za dwa dni czy przechodzi. No i oczywiście walczył wczoraj do 22.20. Jak to było pięknie, jak chodził spać 19-20, jeszcze mieliśmy wieczór z Małżem, a teraz po wieczornych walkach, jak Mały pada, to my też

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Mam pytanie do katarzynki. Jak dobrze kojarzę, to dajesz Małej chrupki kukurydziane. Nie przyklejają jej się do podniebienia, jak rozmoczy? Bo ja się boję, że Maćkowi się tak zrobi i się zakrztusi.
biedny Maciulek

znam to jak dziecko idzie spać tak późno
teraz jak Mati chodzi spać koło 20 to dopiero widzę różnicę

ja też małemu nie daję chrupek bo się boję zakrztuszenia

Cytat:
zauwazylyscie ze wciaz nie wiem o co chodzi?
teraz nie wiem co to pokoj kapielowy...
czy swiat tak pedzi do przodu czy ja tak zacofana
znam łazienke i toalete
tudziez saune w łazience
ale pokój kąpielowy to dla mnie nowosc

nie, nic sie nie przekleja
male kawalki sa tak rozpuszczone przez sline ze robi sie taka ciapa, ktora ma miedzy palcami, wokol ust a nawet wklejona we wlosy
Male kawalki jej biore i daje swierza.Dobry pomysl na cisze.Mojej nie ma dluuugo jak jej daje chrupki
Trze sobie tymi chrupkami o zeby co pewnie przynosi ulge.Zdarzy jej sie zmiarzdzyc,ale jeszcze sie sie nie zdarzylo ułamac wiekszego kawalka.
I zawsze co chwile spogladam, a na koniec palec do buzi kłade i objezdzam dookola czy nic nie schomikowala na tzw "zaś"

hmm może warto spróbować

Cytat:
katarzytnko, czekoladko, grogulku dziękuję za odpowiedzi w sprawie chrupków. Dałam Maciusiowi i co? I odgryzł kawałek

Cytat:
1/ Dopiero 10-ta, a ja już wysiadam , Kubuś od rana na wszystko kręci nosem (eufemistycznie rzecz ujmując )

2/ Zapytam lekarkę, pewnie w przyszłym tygodniu, bo pójdziemy na szczepienie (o ile wyniki pobranego dziś moczu na posiew będą dobre ). Ale ona jest za szczepieniem na pewno , zobaczymy tylko, jak się ustosunkuje do terminów.

3/ Z Gerberem pamiętam akcję o szkle znalezionym w słoiczku, pewnie i tak będę kupowała, bo składy niektórych słoiczkowych rzeczy są przyzwoite. Zresztą trzeba szukać i wybierać, w każdej firmie są i perełki i gnioty. Dzięki za info

4/ Jejku, ale Ci zazdroszczę, że nie będziecie musieli odzwyczajać się od smoczka

5/ Kuba wstawał dziś o 0.30, o 4.15, o 6.30, a o 7.40 było po spaniu

1/ maruda dzisiaj z niego

2/ ciekawe co Ci powie o tym szczepieniu

3/ taa ja też pamiętam o tym szkle, ale mimo to kupuję

4/ ja też boje się akcji "kończymy ze smoczkiem"

5/ jak to znajomo wygląda

Stary 2010-01-22, 12:02   #4425
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
weszłam jeszcze na chwilkę

mam prośbę dziewczyny
muszę narazie inne wydatki odłożyć i kupić kojec

nie mogę małej spuścić z oka nawet na moment
mam pokój łączony z kuchnia
dodatkowo mam wyspę kuchenną a na wyspie płyta gazowa tuż przy łączeniu z dużym pokojem, wyspa jest na nóżkach
zostawiłam mała na sekunde samą, odwracam się a ona leży już pod tą wyspą
całe szczęście nic nie gotowałam
ona jeszcze też nie zdążyła sobie krzywdy zrobić ale wystraszyłam się bo gdyby gotowało się coś i wykipiało?

kiedy będę miała czas i będę przy niej siedziała to niech sobie szaleje ile chce ale jak będę odchodziła choć na moment to wolę ją włożyć do kojca

poradźcie jaki kupić? na co zwrócić uwagę?
mam małe mieszkanie więc bardzo duży kojec odpada
z góry dziękuję
no jak nie masz miejsca za bardzo to te, które Svinecka wklejała to chyba najlepsze, Martynka dostała na gwiazdkę bardzo fajny ale kwadratowy, o taki:
http://allegro.pl/item882483905_koje...m.html#gallery
też na dniach musimy go rozłożyć, mała wkulała się ostatnio pod biurko z kompem

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Chcialabym byc dopisana do klubu zrzucajaych kilogramy
bylo 89 ;> po porodzie ..... jest 76 a ma byc ....73

wy piszecie w zastraszajacym tępie hyht musze czytac i w domku i u mojej amy jak dzidzia podrzucam jej ;>
no to zapraszamy

Cytat:
kurde no chate by sie przydalo posprzatac bo wszedzie syf widze....a jeszcze kumpela ma dzisiaj wpasc

p
ja tez pojde chyba w poniedzialek jak to nie przejdzie......poki co sama podaje malej clemastinum i calcium(tak jak wtedy) no i ten krochmal.....mam nadzieje ze pomoze
to tak jak i ja

niech wysypka szybko znika

Cytat:
spryciarz

Cytat:
zdrówka dla Kingusi

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

a przypomnij mi jakie to było to pierwsze hasło czekoladki, bo nie chce mi sie wracac i szukać.
leniuszek

My już po odwiedzinach u babci i prababci, mała śpi w foteliku przy oknie to mam moment na nadrobienie...
aa, skoro o babci mowa to mam dla was zagadkę

-dlaczego nie wolno maleństwu masować dziąsełek ani za często ich dotykać? no kto wie, kto? (dla ułatwienia dodam że autorem rady jest moja niezastąpiona kochana babcia )

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 12:06   #4426
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
no to calkiem na odwrot bo u nas tż sie nie obudzil!! a ty napisalas tez
no to się dogadały
to "też" miałam na myśli że ja się obudzę i on też
źle sformułowałam

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
młody budził mi się co 2 godziny, chyba sobie przypomniał, że nie śpi się jednaj całą noc
i wstał o 5.30 rześki i wyspany, na szczęście zasnął o 7 i spaliśmy do 9.30

robisz błędy

Cytat:
pisała Unholy,
że myszka jej zdechła i musi czekać do wieczora aż małż kupi nową więc jej dzisiaj nie będzie.
No i Antoś ma gorączkę i Unholy nie wie, czy dlatego że idą mu ząbki, czy to reakcja na wczorajszy gluten
Mam was pozdrowić, więc pozdrawiam

a kiedy wracasz ?
pozdrów ją również i za Antosia

kiedy? nie wiem
bo powinnam dostać jeszcze jakaś rehabilitację (chyba :cnofused i wtedy zwolnienie będę jeszcze miała

lecę dalej sprzątać

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
no jak nie masz miejsca za bardzo to te, które Svinecka wklejała to chyba najlepsze, Martynka dostała na gwiazdkę bardzo fajny ale kwadratowy, o taki:
http://allegro.pl/item882483905_koje...m.html#gallery
też na dniach musimy go rozłożyć, mała wkulała się ostatnio pod biurko z kompem
...
My już po odwiedzinach u babci i prababci, mała śpi w foteliku przy oknie to mam moment na nadrobienie...

-dlaczego nie wolno maleństwu masować dziąsełek ani za często ich dotykać? no kto wie, kto? (dla ułatwienia dodam że autorem rady jest moja niezastąpiona kochana babcia )
dzięki za radę
muszę poszperać na all i coś wybrać

nie wiem ale jestem strasznie ciekawa i poczekam na odp
Stary 2010-01-22, 12:08   #4427
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

Wy tu wczoraj o McDonalds a ja na diecie Przepadam za tortillą śniadaniową zagryzaną frytkami i chessburgerami tymi za 3 zł. Aż mi ślina cieknie. Więc w niedzielę w ramach zakończenia dietki już wiem gdzie się udam (oczywiście nie mam zamiaru się objeść jak prosię tylko się podelektować
hehe a ja tu trzymam kciuki, a jest już po wizycie

dobrze, że u mnie nie ma MD bo ja bardzo lubię takie niezdrowe żarcie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie i Niemowlaki

Dzis mam wolne, wiec ide poczytac, co sie dzialo. Pewnie dlugo mi to zajmie, bo jeszcze musze posprzatac i ugotowac, o Antonio nawet nie wspominam

Ide polozyc Malego, moze zasnie
cześć Mariolu, właśnie zastanawiałyśmy się co u Ciebie

Stary 2010-01-22, 12:10   #4428
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

hmm ja strzelam ze babcia powiedziała, ze ząbki krzywo będą rosły albo wyrosną z pruchnicą

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-01-22 o 12:12
Stary 2010-01-22, 12:11   #4429
muszka66
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
ja go wlasnie mam on jest od 6 miesiecy, wiec we wtorek dalam malej w niej picie jako, ze skonczyla 6 miesiac ale jakos ona wolala potraktowac to ja zabawke. a wasze dzieci juz pija z niekapkow???

moja mala dzis w nocy zle spala. obudzila sie o 1 z placzem, potem po 4 znow z placzem, potem przed 8. to do niej niepodobne. czyzby zabki?? choc ona znosi zabkowanie (ma juz 2 zabki, rosna ) jakos bezbolesnie. a moze z racji tego, ze zaczelam ograniczac cyca poprostu nienajada sie juz? sama nie wiem. ale zal dac mi butle na noc, bo chcialam ja karmic rano i wieczorem..
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 12:12   #4430
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Moje odciski:
Chyba powinnam byla mocniej docisnac...
Bardzo ladne
Cytat:
weszłam jeszcze na chwilkę

mam prośbę dziewczyny
muszę narazie inne wydatki odłożyć i kupić kojec

nie mogę małej spuścić z oka nawet na moment
mam pokój łączony z kuchnia
Ja ma kojec prostokatny i jestem bardzo zadowolona, akurat wchodzi mi w pokoju w kat i nie przeszkadza.
Rowniez mam pokoj laczony z kuchnia, z tym, ze nie jest to typowa otwarta przestrzen, sa drzwi, wiec wkrotce bedzie tam bramka

Sweet_21, Antonio jest bardzo pogodnym dzieckiem, rozdajacym usmiechy na prawo i lewo, jesli kogos lubi, to bez problemu do niego pojdzie. Byc moze to sie nieco zmieni wkrotce, bo jak na razie bez mamy jest mu ciezko wieczorem, kiedy jest juz zmeczony i marudny, a np maz juz go denerwuje. Wtedy wola mam. Dla mnie to akurat zaleta, bo nie wyobrazam sobie dramatycznych rozstan, gdy zawoze go do niani. Wole, jak to przebiega lagodnie, z umiechem z obydwoch stron. Obserwowalam juz dzieci, ktore byly odrywane od szyi matki drac sie z rozpaczy "mamusiu nie zostawiaj mnie", czy uciekajace/placzace, gdy tylko ktos sie na nie spojrzal.
Nie wyobrazam sobie takiej sytuacji , byloby mi bardzo ciezko i nie wiem, co zrobilabym w kwestii pracy. Wiem, ze dzieci sa rozne z natury, ale uwazam, ze naprawde mam szczescie, ze Antonio jest taki, a nie inny. Szczegolnie, ze nie mam w poblizu babc, ciotek i tak dalej, jestem tylko ja, maz i niania.
Stary 2010-01-22, 12:14   #4431
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
ja go wlasnie mam on jest od 6 miesiecy, wiec we wtorek dalam malej w niej picie jako, ze skonczyla 6 miesiac ale jakos ona wolala potraktowac to ja zabawke. a wasze dzieci juz pija z niekapkow???
o to samo pytałam wczoraj. wiekszości jeszcze nie pije. chyba p4w pije wode z takiego kubeczka.
Stary 2010-01-22, 12:16   #4432
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

hmm, może dlatego, żeby nie wykrzywić zębów
(to usłyszałam od swojej mamy jak przemywałam małemu dziąsełka gazikiem )

Cytat:

1/ robisz błędy

2/ pozdrów ją również i za Antosia

3/ kiedy? nie wiem
bo powinnam dostać jeszcze jakaś rehabilitację (chyba :cnofused i wtedy zwolnienie będę jeszcze miała
1/ eee tam taki błąd
ale to wina programu, bo mi nie podkreślił na czerwono
później zauważyłam jak nadrabiałam, ale nie chciało mi się edytować całego, długiego posta dla 1 małej literki

2/ pozdrowię i również trzymam z Antosia

3/ no i może w ten sposób dociągniesz do 1 urodzin Zuzi

Stary 2010-01-22, 12:16   #4433
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
...
[/COLOR]
dobrze ze poszlas z mala do lekarza-przynajmniej wiesz ze to przeziebienie a nic na pluckach i oskrzelach nie ma
a katarek ma mocno??

tortilla
Tego katarku prawie wcale nie ma. Tylko po obudzeniu słychać, że coś jej jednak w nosie siedzi.
Stary 2010-01-22, 12:18   #4434
muszka66
Rozeznanie

Cytat:
ja daje do zasypiania i mala potem sama go wypluwa......
albo do zabawy jak na filmiku(mama wizazuje a dziecko lezy obok i sie bawi hihih)
http://www.youtube.com/watch?v=rQe_pyA2HV0
jakbym moja mala widziala

powiem wam, ze dalismy te ramki z glina babciom i dziadkow i zachwyceni. wogole nie widzieli ubytkow haha. nie wyszly tak zle. szkoda, ze fotek nie zrobilam

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
o to samo pytałam wczoraj. wiekszości jeszcze nie pije. chyba p4w pije wode z takiego kubeczka.
jestem w trakcie nadrabiania watku, wiec dojde pewnie do tego sorki
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 12:19   #4435
frida110
Zakorzenienie

Wszystkiego Najlepszego dla Weroniki
Stary 2010-01-22, 12:24   #4436
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
hmm ja strzelam ze babcia powiedziała, ze ząbki krzywo będą rosły albo wyrosną z pruchnicą
Cytat:
hmm, może dlatego, żeby nie wykrzywić zębów
(to usłyszałam od swojej mamy jak przemywałam małemu dziąsełka gazikiem )

no widzę że zaczynacie rozumieć jej tok myślenia brawo

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 12:24   #4437
eleeri
Zakorzenienie

100 lat dla Weroniki

Stary 2010-01-22, 12:29   #4438
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Ja ma kojec prostokatny i jestem bardzo zadowolona, akurat wchodzi mi w pokoju w kat i nie przeszkadza.
Rowniez mam pokoj laczony z kuchnia, z tym, ze nie jest to typowa otwarta przestrzen, sa drzwi, wiec wkrotce bedzie tam bramka

(...) Obserwowalam juz dzieci, ktore byly odrywane od szyi matki drac sie z rozpaczy "mamusiu nie zostawiaj mnie", czy uciekajace/placzace, gdy tylko ktos sie na nie spojrzal.
Nie wyobrazam sobie takiej sytuacji , byloby mi bardzo ciezko i nie wiem, co zrobilabym w kwestii pracy. Wiem, ze dzieci sa rozne z natury, ale uwazam, ze naprawde mam szczescie, ze Antonio jest taki, a nie inny. Szczegolnie, ze nie mam w poblizu babc, ciotek i tak dalej, jestem tylko ja, maz i niania.
dziękuję Ci
u nas otwarta cała przestrzeń
połączyliśmy ten pokój z kuchnią żeby zyskać pokój dziecięcy mały ale jest

to mnie przeraża najbardziej
moja Zuzia płącze na obcych, nie wszystkich a jednak
serce mi pęknie jak będzie tak za mną płakała

Cytat:
1/ eee tam taki błąd
ale to wina programu, bo mi nie podkreślił na czerwono
później zauważyłam jak nadrabiałam, ale nie chciało mi się edytować całego, długiego posta dla 1 małej literki

3/ no i może w ten sposób dociągniesz do 1 urodzin Zuzi
1. już tak sie nie tłumacz
będę uważnie czytała Twoje posty

3. chciałabym ale chyba nie dam rady na rękę tyle kombinować
ja czuję, że mi nawet ta rehabilitacja pewnie się nie należy, ale pójdę w razie czego to załatwić

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:

dziewczyny co Wy na to, żeby założyć FAN CLUB babci aannuullii?

mała jak jadła obiadek dziś to tak się bawiła, że ja wkładałam jej łyżkę to buzi to pluła sobie aż napluła do oka

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2010-01-22 o 12:30
Stary 2010-01-22, 12:31   #4439
mariolasl
Zakorzenienie

Myslalam, ze bede mogla nadrobic, ale chyba jednak nie.

Tekst Chylinskiej mnie zasmucil, a nie rozbawil, bo u mnie, cokolwiek sie dzialo, to bilans wychodzi na plus.

Jesli chodzi o literowki, to wiem, ze je robie, ale obecnie nie mam polskiej klawiatury i nie moge tego zmienic, bo to nie moj laptop. Ewentualnych bledow po prostu nie widze, czasami nawet jak czytam 2 razy moj post, nic mi nie podkresla itp
Poza tym, nawet te, co poprawiaja inne robia rowniez bledy, nawet ortograficzne sie zdarzaja (nie, nie bede pisac kto, co napisal zle). Juz taka mam nature, ze jesli cos bardzo mnie rusza, a teraz mam wyluzowany stosunek do takich rzeczy, to raczej napisalabym na PW, a nie na forum. Tak samo w zyciu,staram sie nie zwracac uwagi przy wszystkich, tylko na boku.
Stary 2010-01-22, 12:32   #4440
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

a wczoraj to się jeszcze dowiedziałam, że lepsze od wieczornego mycia zębów jest zjedzenie przed snem jabłka
takie jabłuszko dobrze czyści bowiem ząbki

i już wiem na pewno, że nigdy nie zostawię Mateusza na noc u babci

Cytat:

1/ to mnie przeraża najbardziej
moja Zuzia płącze na obcych, nie wszystkich a jednak
serce mi pęknie jak będzie tak za mną płakała

2. już tak sie nie tłumacz
będę uważnie czytała Twoje posty

3. chciałabym ale chyba nie dam rady na rękę tyle kombinować

1/ ale im dłużej z nią będziesz siedzieć w domu tym będzie coraz gorzej

2/ oż Ty

3/ hmm, cel uświęca środki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości