Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie! - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-22, 09:46   #1771
fistaszek24
Zakorzenienie

Dot.: Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie!

[QUOTE=Tygrysek_aa;1662958 2]
Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Ja na codzień mam minimum 2cm obcasik i czuje się jak w płaskich butach. Fakt u siostry na weselu miałam 9cm obcas i o 24 ściągłam buty tylko w sumie dlatego, że poprostu mnie parzyły stopy i najlepsze, ze później nie mogłam założyć butów na nowo bo nogi mi spuchły więc miałam drugie buty ale one mimo, że miały niższy obcas były mniej wygodne .

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Czyli jak nie urok to....
Z suknią ciężki wybór, buty nie lepiej, a jeszcze dodatki-biżuteria, bielizna, toczki, welony, woalki, bukety albo torebki itp.
Już zgłupiałam, bo niby zdecydowałam co i jak,ale im bliżej ślubu tym więcej wątpliwości
Np teraz zastanawiam się czy może zamiast tradycyjnego bukietu nie strzelić sobie torebeczki (tylko borodową,bo takie mam górę i dół sukni)
http://www.allegro.pl/item886235676_...o_prezent.html

, a zamiast welonu tylko kwiatek we włosach-i taki sam Pan Młody w butonierce....
Ja mam tak: to co samotnie leży to stroik jaki chce mieć na toczku bo sama sobie go robie .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 09:48   #1772
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:

Koronka mam nadzieje jest biała i nie zawiera elementów złota bo jeśli byłoby inaczej to poszukamy czegoś innego .
biała jest ślicznie Twoje propozycje kolczyków trafiają do mnie , szczerze mówiąc coś tego typu już oglądałam i mi się podobały. Taki zestaw sobie sprezentuje
Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie bukietu.. coś delikatnego , w kolorze także myślałam o frezjach / białych rozach ? tylko to polaczenie nie bardzo pewnie
Stary 2010-01-22, 09:59   #1773
fistaszek24
Zakorzenienie

Oczywiście te moje połączenia na tych zdjęciach nijak się mają do orginału bo suknia jest ciut inna toczek też bukiet również .

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
biała jest ślicznie Twoje propozycje kolczyków trafiają do mnie , szczerze mówiąc coś tego typu już oglądałam i mi się podobały. Taki zestaw sobie sprezentuje
Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie bukietu.. coś delikatnego , w kolorze także myślałam o frezjach / białych rozach ? tylko to polaczenie nie bardzo pewnie
Wklej mi tę suknie bo nie moge jej znaleźć.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Aaaa chyba już pamietam jaka bo nawet wczoraj ją oglądałam w "nasz ślub" tylko tam panna młoda ma wielki bukiet a ja bm proponowała coś takiego ja sama będe miała coś takiego tamten co wkleiłam znacznie odbiega od mojej wizji .
Stary 2010-01-22, 10:01   #1774
fistaszek24
Zakorzenienie

zapomniałam załącznika. Niekoniecznie musi być biały bukiet taki też pasuje i rozświetla po drugie biały się zgubi z suknią.

Edytowane przez fistaszek24
Czas edycji: 2010-01-22 o 10:02
Stary 2010-01-22, 10:06   #1775
fistaszek24
Zakorzenienie

Mam tren jupi pani będzie myśleć hurraaaaaaaaa.
Stary 2010-01-22, 10:13   #1776
Ollliwka
Zakorzenienie

fistaszek http://isabel-wedding.pl/suknie_slubne.php?suknia=24 to moja suknia czyli proponujesz różyczki w bukiecie?
A czy żółta kompozycja by pasowała? taka żółto pomarańczowa..
Stary 2010-01-22, 10:19   #1777
Msasetka
Raczkowanie

fistaszek24
Prześliczna sukienka jeszcze tren do tego i REWELACJA, bardzo mi się podoba tylko to niestety nie na moje szerokie bioderka
a jaki to model??

rezygnujesz całkiem z welonu???

Msasetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:26   #1778
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Msasetka Pokaż wiadomość
fistaszek24
Prześliczna sukienka jeszcze tren do tego i REWELACJA, bardzo mi się podoba tylko to niestety nie na moje szerokie bioderka
a jaki to model??

rezygnujesz całkiem z welonu???
Tak rezygnuje bo do mnie nie pasuje ja jestem raczej postrzelona . To Carrera. Tren nie będzie na stałe tylko na rzep .

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
fistaszek http://isabel-wedding.pl/suknie_slubne.php?suknia=24 to moja suknia czyli proponujesz różyczki w bukiecie?
A czy żółta kompozycja by pasowała? taka żółto pomarańczowa..
Ale blady kolor nie mocny .

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Choć pomarańcz mi się nie widzi .
Stary 2010-01-22, 10:29   #1779
fistaszek24
Zakorzenienie

Ten też ładny.
Stary 2010-01-22, 10:31   #1780
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez impagidinium79 Pokaż wiadomość
Ja jade w przyszla sobote do krawcowej bedziemy wybierac material i zostane dokladnie zmierzona - juz sie troszke stresuje, ale musi byc wszystko oki. Jeszcze nie mam materialu, a tak naprawde to juz nie moge sie doczekac pierwszej przymiarki
Ja na pierwszą przymiarkę jadę 4 lutego, ale już się nie mogę doczekać Ciekawi mnie, jak ta sukienka będzie wyglądała i w ogóle Na drugą przymiarkę potrzebuję już bieliznę i buty Już się chyba nie doczekam efektu końcowego

Cytat:
Jak zobaczysz suknie na pierwszej przymiarce to się zestresujesz . Wygląda to tak, że pani daje Ci do zmierzenia płótno z którego ma być uszyta suknia i tak naprawde nic nie zobaczysz prócz materiału nieobszytego .
Nie strasz Fistaszku
Ta krawcowa napewno tak, jak moja najpierw pokaze materiały (moja miała je w takim jakby albumie). Koronkę miała na rulonie, więć rozwinęła ją i mogłam zobaczyć, jak to wygląda z bliska
Poza tym dobrała idealnie kolor do mojej karnacji, potem wzięła wymiary i koniec Nic nie przymierzała z materiałów do mnie, wylko przyłożyla, żeby zobaczyć, jak kolor będzie pasował
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:36   #1781
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Ja na pierwszą przymiarkę jadę 4 lutego, ale już się nie mogę doczekać Ciekawi mnie, jak ta sukienka będzie wyglądała i w ogóle Na drugą przymiarkę potrzebuję już bieliznę i buty Już się chyba nie doczekam efektu końcowego

Nie strasz Fistaszku
Ta krawcowa napewno tak, jak moja najpierw pokaze materiały (moja miała je w takim jakby albumie). Koronkę miała na rulonie, więć rozwinęła ją i mogłam zobaczyć, jak to wygląda z bliska
Poza tym dobrała idealnie kolor do mojej karnacji, potem wzięła wymiary i koniec Nic nie przymierzała z materiałów do mnie, wylko przyłożyla, żeby zobaczyć, jak kolor będzie pasował
Ale to nie byla przymiarka przymiarke masz w lutym. Ja miałam już nie jdną suknie szyta przez krawcową i tak dekold zawsze ustala na pierwszej przymiarce poprostu nie jest on wycięty już do szycia bo nie wi jaki głęboki boki są zafastrygowane bo dokładnie chce wiedzieć ile luzu na obiad zostawić .
Stary 2010-01-22, 10:50   #1782
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to nie byla przymiarka przymiarke masz w lutym. Ja miałam już nie jdną suknie szyta przez krawcową i tak dekold zawsze ustala na pierwszej przymiarce poprostu nie jest on wycięty już do szycia bo nie wi jaki głęboki boki są zafastrygowane bo dokładnie chce wiedzieć ile luzu na obiad zostawić .
Zobaczymy, jak to będzie u mnie Mam nadzieję, że się nie przerażę efektem Zresztą ja jestem tak nakręcona na tą sukienkę, że obojętnie co mi nie pokaże, to już będę się cieszyć jak glupia, że sukienka się szyje
Stary 2010-01-22, 10:50   #1783
flexee
Raczkowanie

hej, odnośnie wiązanek... bardzo podoba mi się ta którą załaczyłam. To wiązanka jakies dziewczyny, która wystawia swoja suknie slubna na sprzedaz, ale.. bardzo mi sie podoba. na poczatku myslalam, ze ten kwiat na dole, jest przypiety do sukni. Ale nie, to jest dalsza czesc wiązanki. Jakiś sznureczek ozdobiony perełkami i na końcu kwiatek z jakimiś piórkami. batdzo mi się podoba.

Edytowane przez flexee
Czas edycji: 2010-04-13 o 09:01
flexee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:54   #1784
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez flexee Pokaż wiadomość
hej, odnośnie wiązanek... bardzo podoba mi się ta którą załaczyłam. To wiązanka jakies dziewczyny, która wystawia swoja suknie slubna na sprzedaz, ale.. bardzo mi sie podoba. na poczatku myslalam, ze ten kwiat na dole, jest przypiety do sukni. Ale nie, to jest dalsza czesc wiązanki. Jakiś sznureczek ozdobiony perełkami i na końcu kwiatek z jakimiś piórkami. batdzo mi się podoba.
Wiązanka ciekawa, ale ten zwis na dole mi się osobiście nie podoba
Stary 2010-01-22, 10:59   #1785
Tygrysek_aa
Zadomowienie

fistaszek-potrzebuję rady stylistki naszej forumowej
Jesteś za oryginalnymi rozwiązaniami (post wyżej) czy tradycyjnymi...
Mętlik mi się robi jak nie wiem
Tygrysek_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:59   #1786
flexee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Wiązanka ciekawa, ale ten zwis na dole mi się osobiście nie podoba
fajna, jest bo z takich żywych bardzo kolorów.
A czy wiecie co to za kwiaty? Bo na tym nie znam się TOTALNIE!
Stary 2010-01-22, 11:00   #1787
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Tern kolor jest ponury a na końcu są pióra . Mnie się ten podoba http://voya.com.pl/photos/slubne/bukiety-slubne-16.JPG .
Stary 2010-01-22, 11:03   #1788
flexee
Raczkowanie

Cytat:
Tern kolor jest ponury a na końcu są pióra . Mnie się ten podoba http://voya.com.pl/photos/slubne/bukiety-slubne-16.JPG .
oj nie zgodzę się że kolor jest ponury. To że jest ciemny nie oznacza, że jest ponury. Brąz też może być żywym kolorem. Gratat również. Ten jest bardzo nasycony kolorem co sprawia że jest zywy. I czegoś takiego właśnie szukam. A wiecie co to za kwiaty w tej wiązance którą wkleilam?
Stary 2010-01-22, 11:04   #1789
fistaszek24
Zakorzenienie

Ten też ładny.
Stary 2010-01-22, 11:05   #1790
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tygrysek_aa Pokaż wiadomość
fistaszek-potrzebuję rady stylistki naszej forumowej
Jesteś za oryginalnymi rozwiązaniami (post wyżej) czy tradycyjnymi...
Mętlik mi się robi jak nie wiem
Jeśli chodi o kwiaty??? Już po wyborze sukni można rozpoznać jaki masz charakter co też jest ważne przy wyborach kwiatów .
Stary 2010-01-22, 11:09   #1791
Tygrysek_aa
Zadomowienie

[QUOTE=fistaszek24;1662970 6]
Cytat:
Napisane przez Tygrysek_aa Pokaż wiadomość

Ja mam tak: to co samotnie leży to stroik jaki chce mieć na toczku bo sama sobie go robie .
Wszystko idealne
Sama robisz toczek-podziwiam,bo ja co prawda lubię sobie robić jakieś drobne przeróbki,ale toczka bym nie umiała chyba ??
Mój wczoraj powiedział,że nie umiem normalnie zrobić zakupów-bo z jednej rzeczy to, z drugiej tamto, a w kolorze jak ta trzecia-trochę racji ma, niestety (na szczęście moja Mama czasem mi coś fajnego upoluje
Ale z drugiej strony jak coś widzę i mi nie pasuje,to się nie zmuszam żeby kupić, tylko szukam aż znajdę (albo i nie )
Wyzastanawiałam się nad suknią, butami, welonem, biżuterią-to mam (kupione z małymi poradami Mamy i kumpelek).I za nic zdania nie zmienię! (PS-suknie wybrałam 1,5 roku temu-i cieszę się,że krawcowa się zgodziła na przeróbki-choć biedna nie wie jeszcze co wymysliłam-może wezmę aparat,to pstryknę fotki w sukni

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Jeśli chodi o kwiaty??? Już po wyborze sukni można rozpoznać jaki masz charakter co też jest ważne przy wyborach kwiatów .
Charakterek raczej
wszelkie propozycje mile widziane
a w kwiaciarni już popytałam-trzeba zamawiać dwa miesiące przed, jak na czerwiec.
Poniżej moje typy

Edytowane przez Tygrysek_aa
Czas edycji: 2010-01-22 o 11:12
Stary 2010-01-22, 11:12   #1792
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
oj nie zgodzę się że kolor jest ponury. To że jest ciemny nie oznacza, że jest ponury. Brąz też może być żywym kolorem. Gratat również. Ten jest bardzo nasycony kolorem co sprawia że jest zywy. I czegoś takiego właśnie szukam. A wiecie co to za kwiaty w tej wiązance którą wkleilam?
Ja nie widze dokładnie tych kwiatów tylko rozmazane więc nie pomoge .
Stary 2010-01-22, 11:13   #1793
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam pojęcia, co to za kwiaty Ja w ogole nie znam się za bardzo na kwiatach Wiem, że w moim bukiecie mają być tulipany i tyle
Stary 2010-01-22, 11:15   #1794
fistaszek24
Zakorzenienie

[QUOTE=Tygrysek_aa;1663141 8]
Cytat:

Wszystko idealne
Sama robisz toczek-podziwiam,bo ja co prawda lubię sobie robić jakieś drobne przeróbki,ale toczka bym nie umiała chyba ??
Mój wczoraj powiedział,że nie umiem normalnie zrobić zakupów-bo z jednej rzeczy to, z drugiej tamto, a w kolorze jak ta trzecia-trochę racji ma, niestety (na szczęście moja Mama czasem mi coś fajnego upoluje
Ale z drugiej strony jak coś widzę i mi nie pasuje,to się nie zmuszam żeby kupić, tylko szukam aż znajdę (albo i nie )
Wyzastanawiałam się nad suknią, butami, welonem, biżuterią-to mam (kupione z małymi poradami Mamy i kumpelek).I za nic zdania nie zmienię! (PS-suknie wybrałam 1,5 roku temu-i cieszę się,że krawcowa się zgodziła na przeróbki-choć biedna nie wie jeszcze co wymysliłam-może wezmę aparat,to pstryknę fotki w sukni

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Charakterek raczej
wszelkie propozycje mile widziane
a w kwiaciarni już popytałam-trzeba zamawiać dwa miesiące przed, jak na czerwiec.
Poniżej moje typy
ale bez sukni to lipa .

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Może to jakaś odmiana orchidei???? bo na irysy to mi nie wygląda :P .
Stary 2010-01-22, 11:21   #1795
fistaszek24
Zakorzenienie

patrz jakie śliczniusie
Stary 2010-01-22, 11:43   #1796
83mika
Raczkowanie

Cytat:
To mi wygląda jak storczyk Wanda lub Irys syberyjski
83mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 11:46   #1797
Tygrysek_aa
Zadomowienie

Cytat:
Może to być bukiet z barwionych płatków kwiatów-ale florystka mówiła,że nie poleca na ślub, bo może szybko paść

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

[QUOTE=fistaszek24;1663154 3][QUOTE=Tygrysek_aa;1663141 8]
ale bez sukni to lipa .

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------
Coś takiego moja suknia (zdjęcie 2)-inne to inspiracje chyba

Czas edycji: 2010-01-22 o 12:05
Stary 2010-01-22, 12:07   #1798
kaamii
Raczkowanie

a moja kolezanka mial cos takiegowachlarz z czerwonych roz
kaamii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 12:13   #1799
Tygrysek_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaamii Pokaż wiadomość
a moja kolezanka mial cos takiegowachlarz z czerwonych roz
NIEZŁE-pasuje do hiszpanki
ja natomiast chcę coś skromnego, ew.torebkę i kwiat we włosach-spotkałyście się z tym,żeby PM miała torebeczkę zamiast?bukietu...

Czas edycji: 2010-01-22 o 12:17
Stary 2010-01-22, 12:20   #1800
kaamii
Raczkowanie

nie wiem czzemu ale mnei sie abrdzo tulipanki podobaja jaki bede miec swoj jeszcze nei myslalam ale bedzie dylemat
a te drugie zolte to nie wiem co to za kwiat-moze ktoras z was sie orientuje????czy to przypadkiem nie jest kalia????
kaamii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości