![]() |
#301 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 444
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
W koncu zrobilam badania krwi. I tak.. Wszystko w normie cala morfologia. TSH i FT4 rowniez.. Jedynie mam zawyzone zelazo. Ale nie wiem czy to ma zwiazek z wlosami.
Bylam u dermatogola. Polecila mi jedynie wizyte u jakiejs spec. od wloso, ktora zrobi mi badanie wlosa. Ale jak czytalam o niej to mi sie odechciewa. Ponoc nic nie wie i sie wydziera , jest niemila. NIe pamietam jak ma na nazwisko. Nie wazne. Dermatolog polecila mi Neoptide. I nie wiem.. Znacie to? I co dalej z moimi badaniami jak wyniki krwi dobre? :/
#302 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 124
|
Zakupi³am dzi¶ Kerium la roche-posay. Kosztuje maj±tek, ale jak widzê mnóstwo wypadaj±cych w³osów, to chyba warto spróbowaæ.
Mam tylko nadziejê, ¿e bêdzie jaki¶ efekt. Mam problemy hormonalne, a ich ustabilizowanie zajmie pewnie jeszcze kilka miesiêcy. Aj tam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 192
|
My¶licie ze stosowanie soku pokrzywowego jako wcierki w skore g³owy to dobry czy zly pomys³
![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Zawsze uzywalam sebordinun ale nasta³y ciê¿kie czasy i nie staæ mnie na takie luksusy ![]()
#304 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 737
|
Wyniki krwi w porz±dku. Dermatolog powiedzia³a, ¿e u studentów je¿eli wypadaj± w³osy to na bank stres skoro wyniki s± ok. Wiedzia³am, ¿e wyjdê z kwitkiem
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny spotka³y¶cie siê z takimi p³ynami?
Edytowane przez bajeczka000 Czas edycji: 2010-01-22 o 15:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od maja zesz³ego roku ( tak na oko ) straci³am minimum 1/3 w³osów. Teraz pora na odrastanie. Dosta³am ampu³ki ( nowe ) z radicala i mam zamiar zrobiæ sobie kuracjê. ¯yczê Wam dziewczyny szybkiej i poprawnej diagnozy. Niech w³os bêdzie z nami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 444
|
ja zrobiê*jeszcze jedno podej¶cie do gina/endokrynologa i ewentualnie dermatologa.....jak oni nic nie pomog± to ju¿ siê poddaje
![]() oczywi¶cie wyrównam sobie poziom ten ¿elaza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 46
|
pomoc nietypowe wypadanie wlosow
Hey,
mam ogromny problem nie wiem co mam z tym zrobic i gdzie sie z nim udac. otó¿ to od oko³o 1,5 mieisaca zauwazylam zwiekszone wypadanie wlosow. na poczatku myslalam ze to przez tabletki anty ktore biore okolo roku. ale to jednak nie to . po dokladnym sprawdzeniu wzystkich kosmetykow zauwazylam ze jeden ktorego czasami uzywalam jest przeterminowany, to chyba przez niego cale zamieszanie. lykam witaminki, skrzyp czasami uzyje olejku rycynowego do tego maseczka z jajka, szampon przeciw wypadaniu wlosow i odzywka odbudowuj±ca raz uzylam plukanki z octem jablkowym. nie zauwazylam wiekszych zmian... jestem zropaczona i przerazona. Pomocy |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
A ja sie dzis pop³aka³am
![]() ![]() ![]() OLIMP Chela-Ferr Bio-Complex (¿elazo) i potas U mnie zrodlo wypadania lezy od wewnatrz na 100% |
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jaki ma zwiazek zelaza? Bo ja mam nadwyzke juz od okolo roku..
![]() |
#310 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 571
|
Bejjka ostatnio robi³a¶ badanie hormonów, mo¿esz napisaæ w jakim dniu cyklu?
#311 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 456
|
Dziewczyny mam takie pytanie odno¶nie suplementów. Który bêdzie najlepszy na w³osy i sprawi, ¿e bêd± mniej wypadac? Silica, Belissa, Skrzypowita, a mo¿e co¶ innego? Ja ³ykam od ok 2 miesiêcy Silice i Capivit A+E, ale efektów nie widaæ
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#312 | |
Zakorzenienie
|
mam 40 /norma 60-150
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#314 | ||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 737
|
Cytat:
Ja ponawiam swoje pytanie czy kto¶ siê spotka³ z takimi p³ynami do dotykania skóry g³owy. I zastanawiam siê czy op³aca siê inwestowaæ w szampon Pharmaceris wzmacniaj±cy w³osy.
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Zadomowienie
|
Tzn jakie byly efekty? Mi dermatologtez go polecala. I neoptide.
#317 |
Zakorzenienie
|
je¶li chodzi o zmniejszenie wypadania to nie zauwa¿y³am jaki¶ spektakularnych efektów, ale jest naprawdê komfortowy w u¿yciu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Zadomowienie
|
Ja to raczej szukam czegos co sprawi ze odrosna mi wlosy. MIalam kiedys mega geste, ale wypadaly mi. Teraz jakos nie widze by mi wypadaly, ale pamietam okres pare lat temu jak mi wypadaly bardzo mocno. Bylam mlodsza i sie specjalnie tym nie przejmowalam. NIe wiedzialam ze zostane z tyloma wlosami ile mam teraz...
#319 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
Bejjka...przecie¿ ju¿ dawno temu napisa³am, ¿e brak ¿elaza mo¿e zrobiæ spustoszenie na g³owie ;p
Stosowa³am przeró¿na "cuda", które mia³y zahamowaæ wypadanie i ...nic! Nic, bo powodem wypadania by³ u mnie brak ¿elaza. Wynik wynosi³ 42, gdzie pocz±tek normy to 60. Moja dermatolog powiedzia³a, ¿e te wszytkie wcierki to wyrzucone pieni±dze, bo je¶li powodem jest brak ¿elaza to nic nie pomo¿e oprócz jego uzupe³nienia. Poleci³a mi prenatal classic (witaminy dla ciê¿arnej), bo z niego (wg jej do¶wiadczenia) najlepiej siê on wch³ania. Minê³o jakie¶ 1,5 m-ca ³ykania i..... w³osy w koñcu pozostaj± na g³owie. W sumie przesta³y mi wypadaæ po ok. 2 tyg. aplikowania sobie witaminek. Potem pofarbowa³am w³osy i zwiêkszy³o siê wypadanie, ale tyle co kot nap³aka³ (w porównianiu ze stanem przed kuracj± ![]() No có¿... ja jestem zadowolona. Spróbujcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie, no na pewno uzupe³nie niebobór ¿elaza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Przyczajenie
|
Bardzo du¿o mi wypada³o. My¶la³am, ¿e ³ysa zostanê, bo w przeci±gu roku tak przerzed³y mi w³osy, ¿e znajomi mówili mi, ¿e mam prze¶wity wiêc musia³am ¶ci±æ w³osy.
Teraz jest ok. Uwa¿aj na preparaty, bo ja ³yka³am ró¿ne np. ascofer - nic nie dawa³y, bo ¿elazo z nich siê s³abo wch³ana (hela ¿elazo - czy jak to siê tam zwie - te¿). Dopiero ten prenatal mi pomóg³. Jak poch³onê ca³e opakowanie (100 tabl.), odczekam jakie¶ 2 m-ce i powtórzê badania, bo ten brak ¿elaza trzeba g³êbiej sprawdziæ czy to taki okresowy, czy te¿ mój organizm s³abo go wch³ania - a tego powody, podobno bywaj± ró¿ne i niekiedy nieciekawe. |
![]() ![]() |
![]() |
#322 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 571
|
Cytat:
![]() |
#323 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
Cytat:
babicha - A jakie mog± byæ tego powody? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 971
|
mysle ze przy braku zelaza najlepiej uzupe³niac je naturalnymi produktami tj mieso,zielone warzywa ,buraki czerwone
ja uwielbiam mieso jem codziennie w sumie tylko na obiad bo wedlin nietoleruje.buraczki czerwone tez mega czesto i poziom ¿elaza mam przy górnej granicy normy
![]() |
#326 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Witam.
Jestem facetem. Mam 30 lat. Ojciec ani dziadkowie nie mieli problemu z wypadaj±cymi w³osami. W³osy wypadaj± mi oko³o 1,5 roku. Nie odrastaj± niestety. Mam pytanie czy je¶li zrobiê sobie badanie testosteronu DHT i wynik bêdzie w normie, a nie podwy¿szony, czy to bêdzie oznacza³o, ¿e nie mam androgenowego wypadania w³osów? TSH mam w normie. Co jeszcze moge zrobiæ? DHEA, FT3, FT4, Prolaktyna, Kortyzol. Proszê o odpowied¼. |
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 941
|
jak jeste¶ facetem to kup sobie loxion bez recepty w aptece i wcieraj codziennie w skóre g³owy, dodatkowo mo¿esz zazywaæ vitapil.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#328 |
Przyczajenie
|
Aniaa nie wiem jakie s± potem problemy ze s³abym lub brakiem wch³aniania ¿elaza i chyba nie chcê wiedzieæ, bo mam nadziejê, ¿e mnie to nie dotyczy i jest to tylko okresowe. W ka¿dym razie znajoma pracuj±ca w s³u¿bie zdrowia powiedzia³a, ¿e mo¿e byæ "nieciekawie". Na razie nie doszukujê siê problemów
![]() Bejjka ascofer to ¿adne ¿elazo - prawie niewch³anialne. Wybierz co¶ innego, bo ja równie¿ ³yka³am ascofer i nie by³o ¿adnego efektu. Przynajmniej u mnie nie by³o efektu i jak wynika z Twoich badañ - u Ciebie równie¿. |
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Zadomowienie
|
To ciekawe dlaczego mi wypadaly. TSH i FT4 mam w normie, zelaza za duzo.. Jakies diagnozy?
#330 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 941
|
zakaz handlu
2 pkt karne Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-01-24 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.