|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cześć kobietki
![]() Zaharia twoja córa to niedługo będzie w warkoczach pomykać ![]() Co do ciemieniuchy to mój Adik nie miał a teraz pod koniec 3 m-ca go dopadła no i czeszemy. |
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Weekend juz prawie prawie...moj malz leci w poniedzialek do tych Indii wiec musze go na zapas "powykorzystywac".... ![]()
![]() |
#333 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny masakra!!!
Nie spałam całą noc mała cały czas mi plakala, nie chciala jesc!!!! i od rana to samo, zadzwonilam po lekarza i czekam, ale mala juz sie troszke uspokoila. W sumie od wczoraj od 22 do teraz zjadla jakies 60ml mleka i wszystko zwymiotowala... Nie wiem czy nie bede musiala jechac z nia na pogotowie, pod kroplówkę, zobaczymy co jeszcze powie Pani doktor. Mi sie wydaje, że to od kropli do noska, bo j jej tak jakoś dalam wczoraj około 21, pozniej około 4 w nocy i o 10 rano. Sama nie wiem, na szczescie teraz zasnęła. To było straszne, płakałam razem z nią!!! Nie wiedziałam co robić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#334 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Więc żeby się nie przechwalać, sezamki wyszły mi mniam, tyle, że troszeczkę za grube ![]() ![]()
![]() |
#336 |
Zadomowienie
|
Domi
nie martw sie nie zwolinia go na pewno ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karenina ![]() ![]() ![]() ![]() Magda jestemy dobrej mysli ze wszytk bedzie dobrze i grzesiu nie dlugo wroci zdrowiutki do domu! 3mmy mocko kciuki ![]() Zaharia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() taaa uda.. ![]() ![]() Maria2008 ja jem surowe marchewki ![]() ![]() ![]() Flowerspower filipa tez nie dawno dopadla ale codziennie przez 2 ty smarowalismy olejuszka i zeszlo ![]() Katarina hm pediatra mowila jak filip mial katar ze przepisze krople ale raczej radzi nie podawac bo dziecko moze roznie reagowac i zeby psikac woda morska i po 10 minutach frida wyciagac.. tak robilismy i katar przeszedl ![]() za jakies 4 godziny przyjezdza moj tz!! ![]() ![]() ![]()
#337 |
Raczkowanie
|
Melduję sie
![]() Witam was kochane dość długo mnie niebyło na forum.A toż dlatego bo komp mi sie psuję coś.Albo dam go do naprawy albo kupie laptopa. U nas jest dobrze.Mały sobie jakby zaczął gaworzyć dośc głośno i śmieję sie superowsko.A co do spania to u nas jest tak: Kładę go i usypia o 22,00 lub 23,00 Śpi do 4,00 rano śmieję się Usypia po 5,00 rano i śpi tak do 8. Uśmiechanie i gadanie z mama do 11,00 i śpi do 14. Od 14do 19 marudzenie 21 kąpanie i lulu o 22. Wiktor jest kochany ale ma swoje dni jak każde dziecko.Nikola za bardzo już niechce pomagać bo widzi sama że niepotafi nic przy nim zrobić.Tylko jak Wiktor jest w łóżeczku to ona mu śpiewa. 2lutego idziemy na drugie szczepienie.znów będzie płacz ale musze to przyżyć jakoś.Ja ostatnio miałam anginie strasznie okropnie sie czułam ta angina ropna mnie dobiła gorączka wszystko mnie bolało nic mi sie niechciało i bałam się tylko żeby Wiktora niezarazić ale wszystko jest ok.Muszę uciekać kochane. Pozdrawiam i całuję kochane ![]() ![]() ![]() ![]()
#338 |
Zakorzenienie
|
Witama mamusie
![]() Kamilka wlasnie zasnela nie mogla cos sobie od raza usnac i taka marudna byla, ale napewni wiecej niz 30 min spac nie bedzie bo ona sobie tylko takie drzemki robi. Ale zato w nocy ladnie spi, wstaje zazwyczaj tylko raz do niej miedzy 4-5 bo 7 juz uwazam za dzien ale i tak dam jej jesc i idziemy jeszcze spac ![]() Zahario witaj ![]() ![]() ![]() Paczka Wiktor jest super taki przystkojniak ![]()
![]() ![]() 17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] ![]() Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2010-01-22 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#339 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My wlasnie zaliczylsmy atak straszliwego placzu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
Kareninko moze sobie o czyms smutnym pomyslal
![]()
#341 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A my po godzinnym spacerku teraz maly jeszcze w łozeczku dosypia pewnie ok 17 sie obudzi na żarełka a mamusia zdarzyła juz ciacho do piekarnika wstawic ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
Nawet Was nie nadrabiam, tylko napisze, co pani doktor powiedziala.
W sumie to niewiadomo co jej jest, przepisala jakies mleko na recepte i inne specyfiki na brzuszek oraz dała skierowanie na badania uszków ![]() No i jak nie bedzie chciala dalej jesc to wieczorem mamy jechac na pogotowie ;( Jest mi tak strasznie smutno ![]() ![]() ![]()
#343 |
Rozeznanie
|
Witam Mamuśki!
Nie było mnie 2 dni a tu tyle stron do nadrabiania ![]() ![]() ![]() ![]() W związku ze szczepieniami byliśmy dziś w przychodni. Kubuś zdrowy i rośnie jak na drożdżach. Waży 6450 więc bicepsy będą wyrobione, a to dopiero 7 tydzień leci ![]() ![]() Madzia i Katarina ![]() Miłego wieczoru życzę!! |
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |||
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() ![]() Martuś ja Wikiego podwónie pieluszkuje od 6 tygodnia do dnia dzisiejszego. Przyznaje szczerze że nie codziennie ale staram się o tym nie zapominać. TO podobno bardzo pomaga utrzymać bioderka w dobrej pozycji. Ja jadę na kontrolę w lutym ( czyli jak WIki będzie miał 3,5 mies i wtedy lekarz mam nadzieje powie że już nie musimy podwójnie pieluchować. Cytat:
Co jest najważniejsze: - dużóoo dopajać około 100ml na dobę najlepiej 3 lub 4 razy dziennie po 25-30 ml i to koniecznie bo to naprawde pomaga. Ja małemu zbiłąm 2/3 żółtaczki dopajaniem w tydzień - zbadać morfologie, mocz, aspat i alat bo tam najczęście żołtaczka zostawia ślad - ewentualnie USG jamy brzusznej, CRP ale to jeśli ktoś jest naprawde wystraszony. Ja wolałam zbadać wszystko. DO tej pory mi zostało ale to morze wylanych łez i nie przespane noce dały mi do zrozumienia że nie ma czegoś takiego jak PRZESADA czy NADOPIEKUŃCZOŚĆ w przypadku takich maluszków. Cytat:
![]() Katarina również trzymam kciuki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Paczka Twój Wiki jak wszystkie Wiktorki ![]() ![]() Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2010-01-22 o 16:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#345 | ||||
Zakorzenienie
|
Ty też Madzia się 3maj
![]() czasem się udaje ![]() ja nie piję ale chyba spróbuję. tylko teraz ciężko mi będzie stwierdzic czy Ola marudzi po marchewce bo i tak marudzi ![]() Cytat:
![]() u nas dziś raczej marudnie, chociaż w południe ponad 3 godz Ola spała ale jak się obudziła i najadła to już kwękała. Nawet babci dryndanie nie pomogło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | ||
Zakorzenienie
|
Zaharia Miriam jest wyjatkowa, naprawde
![]() ![]() Kareninka synek to caly TY ![]() Cytat:
dokladnie to paliczek ![]() a teraz to sie zaczynam zastanawiac gdzie go wkladal ![]() ![]() sliczny jest ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki bardzo mocno Kateekatee a jak TY pieluszkujesz?ja nie umiem tej pieluchy zawinac ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-01-22 o 17:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
Domi ja jej nie zawijam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaachaaa ![]() okej, dzieki w takim razie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Katekatee wiem co czułaś, bo mam od 3ech dni to samo- wystarczyłozacząć po lekarzach chodzić żeby się załamać... Zaczęło się od okulisty i jej dopatrzenia wybroczyn w oczku w okolicach plamki żółtej, mam skierowanie do Krakowa do szpitala okulistycznego, dała do zrozumienia, ze to niepokojące, skierowała na pare konsultacji i badania:\jak mi zaczęła to wszystko dawac i mówić po wyjściu z gabinetu rozryczałam się jak bóbr...Bylismy na IP porobić badania i też lekarka nie mówiła nic o tym, że za żółty jest, że za długo... dopiero wczoraj ta pediatra...a tak położna mówilą, że ma czas jescze, ze mniej żólty jest itd. Skończyłam tak strasnzie przeżywać jedno to doszła ta żóltaczka... jade jutro do innego pediatry na konsultacje i tam będę nalegała na zbadnaie poziomu bilirubiny. Dopajam małego od czoraj wieczorem... nie udaje mi się tego dużo mu wcisnąć ale wczoraj wypił 40, dzisiaj z 80 ale jeszcze mu będę próbowała z raz dać i może w nocy ale to nie wiem. Dużo sika i kupek robi więc może to pomoże... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas dobrze, Alicja zaczęła w końcu trafiać rączką do buzi i słychać tylko ssanie i ciamkanie ![]() ![]() Buziaki mamusie ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
Chwilke człowieka nie było i juz znowu tyle napisały plotkary jedne
![]() ![]() ![]() Brombi jak sie udala wizyta gosci?
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
Udała się, tylko że jak przyszli, to Filusia jedna ciocia troszkę ponosiła, zaczął ziewać i dałyśmy go do łóżeczka, zasnął bez jednego pisknięcia
![]() Pewnie dlatego, że w poprzednim cyklu spał tylko 30 minut ![]() I spał prawie dwie godziny, a oni chodzili oglądać jak śpi, głośno mówili opowiadając mi najnowsze ploteczki, śmiali się, a mały spał i nic mu nie przeszkadzało ![]() ![]() Madzia ostatnio pisała, że Grześ ogląda gwiazdki na ochraniaczu, dzisiaj mój leżał na brzuszku w łóżeczku i śmiał się do misiów na ochraniaczu. A i dostaliśmy kolejne grzechotki, w sumie mamy już chyba 10 ![]() Młody leży w łóżeczku a TŻ śpiewa mu kołysankę " W popielniku na Piotrusia" ![]() Dobra, idę Was przelecieć, to się do postów odniosę ![]()
#353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tz jak spiewac zacznie to prosze wrecz błagam zeby przestał bo uszy wiedna ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zadomowienie
|
My też Małą pieluszkujemy bo tak zalecił nam ortopeda
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Odebrałam dziś też pesel wreszcie ![]() ![]() ![]() Nie wiem też co się dzieje z moją wagą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Normalnie mam doła od wczoraj ![]() ![]() Jutro jadę do doktora ortopedy żeby się dowiedzieć co zadecydował z tymi moimi biodrami bo miał się zastanowić i chyba coś mi się zdaje że rzeba szykować grubo kasy na rezoonans i artroskopię ![]() Normalnie już mam tego dość ![]()
#355 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tego co piszesz jak się synek zachowuje to określenie - aniołek - jest bardzo trafne ![]() Cytat:
![]() ![]() Ola już po kąpaniu, zasneła - choć nie od razu. Mam nadzieję ze sie nie obudzi wcześniej niż o 1 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Wtajemniczenie
|
magdawikp ale się porobiło.mam nadzieję, że mały szybciutko wróci do formy!
Cytat:
![]() pewnie że mu cyce ukradli ![]() a do mnie dzisiaj dotarła chusta! Super sprawa! Mam tylko nadzieję, że Nili się nie poprzewraca w głowie i będzie chciała spać w łóżeczku. czy wy wszystkie robiłyście USG bioder? Moja lekarka o tym nie wspomniała a ja zestresowana nie zapytałam. Nastepna wizyta w przyszły piątek więc zapytam czy da mi skierowanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 | ||||||
Zakorzenienie
|
Jak zwykle słodziak
![]() Cytat:
![]() Na początek ![]() Miriam piękna ![]() Te włosy, te oczy ![]() Cytat:
![]() A Berni to kawał chłopa już ![]() Jakieś zdjęcie byś wrzuciła ![]() Paczka, Wiktorek słodki ![]() Cytat:
![]() To mogą być uszka, bo podobno wtedy maluszki nie chcę jeść, bo je boli przy ssaniu ![]() Cytat:
![]() Mój jak miał 6 tygodni to ważył tylko 5,5 kg ![]() Cytat:
![]() Ale z oczkami w porządku ? Cytat:
![]() Strasznie cieszy, jak dzieciaki się tak pięknie rozwijają ![]() Mój dzisiaj mnie zaskoczył, bo wyjął sobie smoka, potem wsadził z powrotem ( wcześniej mu się nie udawało trafić do buzi), potem złapał obiema rączkami i przekręcał ![]() Madzia za Grzesiaczka ![]() Gosik, Ravenne dobrze radzi, dawaj ten Debridat tak jak lekarz przepisał, pewnie wkrótce Mały poczuje się lepiej. Poza tym, to co zawsze powtarzam, kluczem do spokoju dzieka jest powtarzalność i regularność, karmienie co 3 godzinki, aktywność, sen i tak w kółko. Mam nadzieję, że syropek mu pomoże i nie będzie się biedaczek męczył ![]() Gucia, sezamki ![]()
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i zapomniałam napisać - Zahario Twoja córeczka to poprostu jak laleczka! ![]() ![]() ![]() Tarasiu ja żadnego skierowania od otropedy nie miałam ale jak byliśmy na wizycie to jeźdźił Olce po bioderkach czymś co wyglądało jak USG ale nie wiem czy to to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że ortopeda Ci pomoże, a co do wagi to Twoja nawet ta w 9 miesiącu ciąży, dla mnie nieosiągalna ![]() Cytat:
![]() No właśnie wiem, że "z popielnika na Wojtusia", dlatego ![]() Bo mój Tż zawsze przekręca słowa, albo swój własny tekst wymyśla ![]() Cytat:
![]() Teraz wszystkim dzieciom robią usg bioderek. Może robili Nili w szpitalu?
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.