Dot.: Powiększanie piersi cz.4 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-22, 16:38   #3661
anna_ivy
Zadomowienie

Dot.: Powiększanie piersi cz.4

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
a ja tak sie napraszam chociaż humor sie poprawia..to co z tą rozrywką?

chyba moje zwoje mózgowe są dziś rozwinięte...nie macie takiego wrażenia
glos Ci odjelo, ale humor sie wyostrzyl No fakt, jakas rownowaga w przorodzie byc musi A widzisz, u mnie jakby odwrotnie ... z zatok szybciutko na mozg sie rzucilo i kumam jakby ciut wolniej
anna_ivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 16:40   #3662
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez anna_ivy Pokaż wiadomość
glos Ci odjelo, ale humor sie wyostrzyl No fakt, jakas rownowaga w przorodzie byc musi A widzisz, u mnie jakby odwrotnie ... z zatok szybciutko na mozg sie rzucilo i kumam jakby ciut wolniej
ojej ale nie gniewasz?

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 16:41   #3663
zanettt2010
Raczkowanie

GG do zanettt2010

Cytat:
u mnie po rozstaniu z pancerzem zadzialal efekt wyparcia
Efekt wsparcia??Zastanawiałam sie już czy nie kupić sobie jakiegos sportowego stannika bo ten czasami ociera mi sie o rany

Od 14.03.2011 Dieta Dukana z moim Tz
zanettt2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 16:42   #3664
anna_ivy
Zadomowienie

Cytat:
ojej ale nie gniewasz?

no co Ty??? Tylko nie mow, ze Cie wkrecilam w poczucie winy Przeciez i tak wiadomo jak jest, nie?
Stary 2010-01-22, 16:42   #3665
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanettt2010 Pokaż wiadomość
Z wbudowanym bando?Gdzie takie kupiliście?Albo chociaż firme znacie?
Może tu zobacz:

http://www.sklepuroda.pl/index.php?cPath=7

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 16:43   #3666
anna_ivy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanettt2010 Pokaż wiadomość
Efekt wsparcia??Zastanawiałam sie już czy nie kupić sobie jakiegos sportowego stannika bo ten czasami ociera mi sie o rany
zanettt, ja Cie prosze? Wiem, ze przez chorobsko pisze glupoty, ale Ty czytaj poprawnie!
Stary 2010-01-22, 16:48   #3667
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelnight1 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczynki.
alez wy macie moc przerobową.masakra.
o co chodzi z tym klubem i fotkami?
ja nic nie wiem a chcialabym

a tak oto jak na załączonym obrazku, baraszkowały w słonku, moje laleczki
Miło, że już wróciłaś z tej plaży
Pewnie kostium zrobił wrażenie-tzn kostium jak kostium ale zawartość.

15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Stary 2010-01-22, 16:48   #3668
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
no co Ty??? Tylko nie mow, ze Cie wkrecilam w poczucie winy Przeciez i tak wiadomo jak jest, nie?
prawde mówiąc troszkę tak...

zanettt na własną ręke Ty nic nie kombinuj jak masz chodzić w tym pooperacyjnym to masz chodzić i już, my na godzine mogłyśmy zdejmować to suszarką suszyłyśmy żeby po godzinie grzecznie założyć
jęcz że niewygodnie że źle my wysłuchamy bo też przez to przeszłyśmy

Stary 2010-01-22, 16:50   #3669
anna_ivy
Zadomowienie

Misia, jak wracasz od Bromy to Powsinska/Wiertnicza kolo Sadyby Best Mall?

Mya, ale to nie te staniczki. Nasze sa z wbudowanym bando. Nie mniej mozna kupic stanik osobno i do niego zakladac opaske i tez bedzie super.
Stary 2010-01-22, 16:52   #3670
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Misia, jak wracasz od Bromy to Powsinska/Wiertnicza kolo Sadyby Best Mall?

Stary 2010-01-22, 16:56   #3671
anna_ivy
Zadomowienie

Cytat:
prawde mówiąc troszkę tak...

no to chodz tu dziecie drogie, mamusia przytuli Cie do piersi

BTW piersi ... no moglyby byc tak o 40 albo przynajmniej 60cc wieksze

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
a o ktorej tam bedziesz pomykac?
Stary 2010-01-22, 16:58   #3672
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
no to chodz tu dziecie drogie, mamusia przytuli Cie do piersi

BTW piersi ... no moglyby byc tak o 40 albo przynajmniej 60cc wieksze

a moje o te 3mm

a o ktorej tam bedziesz pomykac?
jakoś między 12 a 12,30 znając naszego dr wyrobi sie ze mną w pół minuty łacznie z konsultacją p/zmarszczkową

Stary 2010-01-22, 17:02   #3673
anna_ivy
Zadomowienie

Cytat:
jakoś między 12 a 12,30 znając naszego dr wyrobi sie ze mną w pół minuty łacznie z konsultacją p/zmarszczkową
hmmm, no tak zapomnialam, ze to to zawsze tak szybciorem idzie
Tak na 13.30 moglabym sciagnac, bo rano niestety musze podjechac ze zdjeciami do klienta, a to na osiedlu Wilanow, wiec dosyc blisko. Niestety znajac jego gadulstwo, to pewnie wypusci mnie dopiero troche po 13.00
Stary 2010-01-22, 17:03   #3674
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
hmmm, no tak zapomnialam, ze to to zawsze tak szybciorem idzie
Tak na 13.30 moglabym sciagnac, bo rano niestety musze podjechac ze zdjeciami do klienta, a to na osiedlu Wilanow, wiec dosyc blisko. Niestety znajac jego gadulstwo, to pewnie wypusci mnie dopiero troche po 13.00
zatem zdzwonimy się jutro

Stary 2010-01-22, 17:23   #3675
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilma79 Pokaż wiadomość
Hello dziewczyny
Jestem po konsultacji u dr Skwiercz, no i klapa, tzn. doktor powiedziała że mam za mocno opadniete piersi, i ze w tym stanie to implantów mi nie włoży tylko musi je podwiesić, bo mam sporo swojego gruczołu i że wtedy będą ładne i po roku gdyby się okazały za małe dopiero powiekszenie . Ale powiedziała mi ze zrobi mi to dopiero jak urodze drugie dziecko i więcej dzieci nie będę chciała. Odradzała mi to podwieszenie przed ciążą bo twierdzi że dużo pacjentkom robią się paskudne komplikacje w trakcie ciąży i grozi to utratą dziecka lub/i matki.
Mówię dr że nie wiem kiedy się zdecyduje na dziecko (na razie w ciągu 3lat nie planuje) i że potem na starość to mi już na pięknych piersiach pewnie nie będzie zależeć, a dr na to ze nie liczy się data urodzenia tylko wiek biologiczny a ja wyglądam jak dziecko.
Acha i powiedziała mi że teraz może mi włożyć jedynie pod gruczoł i do mojej budowy to max 420 anatomy. Ale razem stwierdziłyśmy że pod gruczoł to szkoda się ciąć.
I jeszcze że miała 2 pacjentki którym powiększyła przy takim stanie piersi jak moim ale przez 1,5 roku miały brodawki na dół patrzące – tak długo trwało ułożenie. A one ponoć dostawały do głowy bo nie umiały na nie patrzeć.

Dodam jeszcze ze po mailowej konsultacji z dr Jarlińskim zaproponował mi powiększenie dużym implantem lub podwieszenie i wypełnienie.
Co sądzicie dziewuszki? Jest sens jeszcze do niego jechać ? Jestem już załamana.
Przykro mi bardzo, że się nie dało bez podwieszania.
Przemyśl sobie wszystkoa na spokojnie-jak już żal minie. Może to dobrze, że trafiłaś do pani dr? Zrobić szybciutko to żadna sztuka

Miałaś już propozycję od innego dr. który uczciwie Cię uprzedził jak się może skończyć samo powiększenie w Twoim przypadku przed ciążą. I jeszcze jedno-on Ci chciał pod mięsień zrobić-stacisz tym samym szanse na umieszczenie całkowicie podmięśniowe przy następnej operacji. Może się zdarzyć, że włożysz duży implant, który będzie trzeba po ciąży wyjąć, pierś podwiesić i wsadzić inny implant (wtedy najczęściej już mniejszy) -no lipa, a i tak efektu Ci nikt nie zagwarantuje. Będziesz musiała się cieszyć tym co wyjdzie.

Pani dr zaproponowała Ci teraz tylko pod gruczoł-bo potem, w razie potrzeby będzie Ci mogła włożyć całkiem podmięśniowo. Tylko nie wiem , czy warto robić operację od razu z założeniem, że trzeba będzie potem robić jeszcze raz? Chyba lepiej poczekać, urodzić bobasa-i zrobić to pożądnie, tak by całe życie nie martwić się, że piersi mogą opaść. A dlatego dwie operacje bo pierwszy zabieg usunie nadmiar skóry i nada kształt piersi-a drugi po roku idealnie wypełni i powiększy. I tu nie będzie żadnego przypadku i niewiadomych co i jak wyjdzie. Efekt pierwszej operacji określi rodzaj i wielkość implanu, który będzie można umiejscowić podmięśniowo-a przy rozciągnietej skórze to najlepszy sposób.

Pojedz może jeszcze na tę drugą konsultację i wtedy podejmij na spokonie decyzję. Ściskam Cię mocno

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2010-01-22 o 17:27
Stary 2010-01-22, 17:41   #3676
ilma79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Przykro mi bardzo, że się nie dało bez podwieszania.
Przemyśl sobie wszystkoa na spokojnie-jak już żal minie. Może to dobrze, że trafiłaś do pani dr? Zrobić szybciutko to żadna sztuka

Miałaś już propozycję od innego dr. który uczciwie Cię uprzedził jak się może skończyć samo powiększenie w Twoim przypadku przed ciążą. I jeszcze jedno-on Ci chciał pod mięsień zrobić-stacisz tym samym szanse na umieszczenie całkowicie podmięśniowe przy następnej operacji. Może się zdarzyć, że włożysz duży implant, który będzie trzeba po ciąży wyjąć, pierś podwiesić i wsadzić inny implant (wtedy najczęściej już mniejszy) -no lipa, a i tak efektu Ci nikt nie zagwarantuje.Będzies z musiała się cieszyć tym co wyjdzie.

Pani dr zaproponowała Ci teraz tylko pod gruczoł-bo potem, w razie potrzeby będzie Ci mogła włożyć całkiem podmięśniowo. Tylko nie wiem , czy warto robić operację od razu z założeniem, że trzeba będzie potem robić jeszcze raz? Chyba lepiej poczekać, urodzić bobasa-i zrobić to pożądnie, tak by całe życie nie martwić się, że piersi mogą opaść. A dlatego dwie operacje bo pierwszy zabieg usunie nadmiar skóry i nada kształt piersi-a drugi po roku idealnie wypełni i powiększy. I tu nie będzie żadnego przypadku i niewiadomych co i jak wyjdzie. Efekt pierwszej operacji określi rodzaj i wielkość implanu, który będzie można umiejscowić podmięśniowo-a przy rozciągnietej skórze to najlepszy sposób.

Pojedz może jeszcze na tę drugą konsultację i wtedy podejmij na spokonie decyzję. Ściskam Cię mocno
Witaj Mayu czekałam na twoją opinię , no liczyłam że obejdzie sie bez podwieszenia a tu lipa, ale to podwieszenie dr opisała mi jako niedobre dla poźniejszej ewentualnej ciązy i karmienia o ile sie zdecyduje. A ja już teraz chciałam miec ładne piersi, bo te to porażka uciekajaca na boki pod pachy gdzie sie tylko da. Nie wiem czy wogóle inny lekarz im poradzi, a ja czekając ileś lat na dziecko później strace na to ochote i potrzebe. Bo nie sądze żebym po urodzeniu dała rade je zrobić wcześniej niż dziecko bedzie mialo 4lata, a nie mam nikogo do pomocy oprócz męża który często wyjeżdza itp. Czyli teraz ok 4 lat na możność urodzenia dziecka +4lata dorastania to daje 8 lat niestety, zupełnie bezsensu. Można się nie doczekać.
Stary 2010-01-22, 17:49   #3677
2sweet
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelnight1 Pokaż wiadomość
Ty mówisz o tych kwasach hialuronowych?
nie wiem czy to tak sie pisze.
coś slyszalam ze to taka rewelka, ale nie wiem z czym to sie je i na co pomaga.
czy utrata gęstości skóry to dobry powód by je zapodać?
nie nie chodzilo mi o kwasy owocowe a nie o wypelnienia zmarszczek itp
Stary 2010-01-22, 18:40   #3678
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

Cytat:
Napisane przez aldi090 Pokaż wiadomość
pewnie to widziałyście dziewczynki
http://www.youtube.com/watch?v=nVrCA72Hd9M

ale ja to obejrzałam dzisiaj i teraz rozumiem czemu musi bolec po operacji
wow troszke to brutalnie wyglada no ,ale jakos trzeba wcisnac ten imlant

Cytat:
Hello dziewczyny
Jestem po konsultacji u dr Skwiercz, no i klapa, tzn. doktor powiedziała że mam za mocno opadniete piersi, i ze w tym stanie to implantów mi nie włoży tylko musi je podwiesić, bo mam sporo swojego gruczołu i że wtedy będą ładne i po roku gdyby się okazały za małe dopiero powiekszenie . Ale powiedziała mi ze zrobi mi to dopiero jak urodze drugie dziecko i więcej dzieci nie będę chciała. Odradzała mi to podwieszenie przed ciążą bo twierdzi że dużo pacjentkom robią się paskudne komplikacje w trakcie ciąży i grozi to utratą dziecka lub/i matki.
Mówię dr że nie wiem kiedy się zdecyduje na dziecko (na razie w ciągu 3lat nie planuje) i że potem na starość to mi już na pięknych piersiach pewnie nie będzie zależeć, a dr na to ze nie liczy się data urodzenia tylko wiek biologiczny a ja wyglądam jak dziecko.
Acha i powiedziała mi że teraz może mi włożyć jedynie pod gruczoł i do mojej budowy to max 420 anatomy. Ale razem stwierdziłyśmy że pod gruczoł to szkoda się ciąć.
I jeszcze że miała 2 pacjentki którym powiększyła przy takim stanie piersi jak moim ale przez 1,5 roku miały brodawki na dół patrzące – tak długo trwało ułożenie. A one ponoć dostawały do głowy bo nie umiały na nie patrzeć.

Dodam jeszcze ze po mailowej konsultacji z dr Jarlińskim zaproponował mi powiększenie dużym implantem lub podwieszenie i wypełnienie.
Co sądzicie dziewuszki? Jest sens jeszcze do niego jechać ? Jestem już załamana.
hmm chyba jednak wpierw bym urodzla maluszka , a pozniej myslala nad poprawa piersi ...napewno chcialabys jak najszybciej jak kazda z nas , ale niekiedy lepiej zaufac lekarzowi , tym bardziej , ze Pani dr. zna sie na rzeczy jak malo ktory lekarz
trzymaj sie i przemysl jeszcze na spokojnie

duzo zdrowka dla wszystkich chorujacych
asionek31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 18:47   #3679
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj Mayu czekałam na twoją opinię , no liczyłam że obejdzie sie bez podwieszenia a tu lipa, ale to podwieszenie dr opisała mi jako niedobre dla poźniejszej ewentualnej ciązy i karmienia o ile sie zdecyduje. A ja już teraz chciałam miec ładne piersi, bo te to porażka uciekajaca na boki pod pachy gdzie sie tylko da. Nie wiem czy wogóle inny lekarz im poradzi, a ja czekając ileś lat na dziecko później strace na to ochote i potrzebe. Bo nie sądze żebym po urodzeniu dała rade je zrobić wcześniej niż dziecko bedzie mialo 4lata, a nie mam nikogo do pomocy oprócz męża który często wyjeżdza itp. Czyli teraz ok 4 lat na możność urodzenia dziecka +4lata dorastania to daje 8 lat niestety, zupełnie bezsensu. Można się nie doczekać.
Ja też liczyłam, że się da bez podwieszania. Strasznie mi przykro.
Daj sobie troszkę czasu, może na prawdę pojedz jeszcze na drugą konsultację by poznać inną opinię.
Masz do podjęcia trudną decyzję, trzymam kciuki.

Ps: zapewniam Cię, że za 8 lat śliczny biust też Ci się przyda.

Stary 2010-01-22, 19:54   #3680
ilma79
Raczkowanie

Kurde tak długo mam czekać , złaszcza teraz jak na 100% byłam nastawiona że tego mi trzeba aby czuć się atrakcyjna i wyglądać lepiej. Zdołowałam się na maksa, zawsze co coś chce isobie postanowie to mi nie wychodzi. Taki mój nieszczęsny los.
Stary 2010-01-22, 19:58   #3681
magdalenka23
Raczkowanie

cześć dziewczynki. ilma czemu dr jarliński zaproponował Ci podwieszenie z wypełnieniem a mi napisał, że takich operacji nie przeprowadza? dziwne

zresztą wysłałam Ci maila, tutaj też wkleję

Witam Panią serdecznie!
Rzeczywiście w podobnych przypadkach do rozważenia są 2 zabiegi -
powiększenie piersi, czyli wypełnienie ich za pomocą implantów piersiowych
oraz mastopeksja, czyli podniesienie piersi. Każda z tych metod ma pewne
wady i zalety.

Wprowadzenie implantów piersiowych pozwala na wypełnienie piersi, co nadaje
piersiom ładniejszy pełniejszy kształt oraz sprawia, że otoczka znajduje się
w wyższym ułożeniu (dzieje się tak jednak tylko przy niewielkiego stopnia
opadnięciu piersi). Mastopeksja wiąże się z podniesieniem otoczki,
modelowaniem kształtu piersi (bez zmiany jej wielkości), minusem są jednak
blizny na piersi w kształcie kotwicy.

W związku z tym, że w Pani przypadku większym problemem jest zwiotczenie
skóry piersi i ich opadnięcie (objętość piersi jest zadowalająca), myślę że
lepszym rozwiązaniem byłoby przeprowadzenie mastopeksji. Blizn co prawda nie
da się uniknąć, ale stopniowo dojrzewając stają się one coraz mniej widoczne
(z początkowo czerwonych i widocznych stają się coraz bledsze i bliższe
kolorowi otaczającej skóry).

W niektórych sytuacjach istnieje możliwość wykonania zabiegów powiększenia
piersi i podniesienia piersi jednoczasowo, w związku ze zdecydowanie
większym ryzykiem powikłań (przede wszystkim utrudnione gojenie i martwica
brzeżna skóry) osobiście nie przeprowadzam jednak takich operacji.
Odradzałbym Pani ten zabieg również dlatego, że ma Pani dość duże piersi i
nie chce Pani większych a problemem jest przede wszystkim utrata jędrności i
opadnięcie piersi. Kolejnym minusem jest to, że powiększone piersi będą
miały tendencję do opadania - większe piersi starzeją się niestety szybciej.

Koszt mastopeksji to około 10,000-10,500zł. Cena obejmuje zabieg w
znieczuleniu ogólnym, pobyt w klinice oraz całą opiekę pooperacyjną,
opatrunki i biustonosz pooperacyjny. Rekonwalescencja pooperacyjna trwa
około 2 tygodnie - w tym czasie konieczne są konsultacje kontrolne,
zakończone usunięciem szwów po 10-14 dniach. Przez około 2 miesiące po
zabiegu należy nosić specjalny pooperacyjny biustonosz.

Badania, które trzeba wykonać przed zabiegiem to: badania krwi: morfologia,
układ krzepnięcia (APTT i czas protrombinowy), grupa krwi oraz EKG i USG
piersi lub mammografia.

Pozdrawiam serdecznie,
Jacek Jarliński.

dr n. med. Jacek Jarliński
tel. 0 600 208 208
0 603 757 325
magdalenka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 20:00   #3682
Happy_hour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Ja też liczyłam, że się da bez podwieszania. Strasznie mi przykro.
Daj sobie troszkę czasu, może na prawdę pojedz jeszcze na drugą konsultację by poznać inną opinię.
Masz do podjęcia trudną decyzję, trzymam kciuki.

Ps: zapewniam Cię, że za 8 lat śliczny biust też Ci się przyda.

Mya ty to zawsze umiesz pocieszyc.
Happy_hour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 20:06   #3683
magdalenka23
Raczkowanie

A to dostałam od Krajewskiego, i jestem w 99% na niego zdecydowana. W lutym umówię się na konsultację, jak już będę po sesji.

Szanowna Pani;
W Pani przypadku jak słusznie Pani zauważyła wymagane jest podniesienie
piersi wraz z wszczenieniem implantów piersi, zabieg znacznie poprawi
wygląd, myślę że do stopnia bardzo dobrego. pozostaną blizny - w załączeniu
wyślę Pani zdjęcie pacjentki po podobnym zabiegu by mogła pani ocenić cięcia
jaki wykonuje na piersiach. Koszt zabiegu - łaczny ze wszystkim wraz z całym
pobytem, badaniami i tp) wynosi 13 400,- Konsultuje zawsze w środy po
ustaleniu tel: 606738807 lub 602456703, czas oczekiwania na zabieg ok 4 - 6
tygodni.
Używam implantów firmy Mentor - jedne z najlepszych, gwarancja na implanty
20 lat (firma mówi że dozywotna)
Z poważaniem dr n. med. Andrzej Krajewski
Stary 2010-01-22, 20:18   #3684
pink star
Rozeznanie

Witam sie wieczorowa pora...
Z gory przepraszam ze sie wtrace... ale bardzo zalezy mi na waszej pomocy...
Czytam was i czytam juz od jakiegos czasu. Jestem mama dwojki dzieciaczkow coreczka ma walsnie 9 miesiecy...
Na operacje jestem zdecydowana juz po pierwszym porodzie. bo zostaly mi po karmieniu dwie wiszace skorki..szok..podobnie jak teraz..
Mieszkam w UK.. ale na operacje chce pojechac do Polski..
zastanawiam sie nad dr. Skwiercz albo dr. Bromy..
i wkladkami zelowymi Mentor..

moze mi troszke podpowiecie co? jak? u kogo? i ile?
wiem ze macie ogromne doswiatczenie w tej sprawie a ja jestem zupelnie ZIELONA...

Edytowane przez pink star
Czas edycji: 2010-01-22 o 20:22
pink star jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 20:21   #3685
KUBUŚ
Raczkowanie

ilma79, jak przeczytałam o komplikacjach po podwieszeniu ,, komplikkacje z dzieckiem i/lub matką aż do utraty życia to się przraziłam bo sama jestem po podwieszeniu i powiekszeniu, ale mnie mój lekarz nic takiego nie mówił, tylko zapytał się czy rodziłam?
Znam 3 dziewczyny po takich zabiegach, wszystkie 3 miały póżniej dzieci i z tego co wiem żadnych komplikacji.
Jeśli chodzi o blizny po podwieszeniu, bo rozumiem że tego się najbardziej boja kobiety to nie jest tak żle, a jeżeli komuś sie cudownie goja blizny to wogóle luksus i nie ma co się bać.
KUBUŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 20:24   #3686
magdalenka23
Raczkowanie

KUBUŚ ma piękny biuścik potwierdzam, widziałam.
Stary 2010-01-22, 20:25   #3687
ilma79
Raczkowanie

Hello Magdalenko widze że są już u Ciebie postępy, jednak daje sie wszystko załatwić jak się tego mocno chce. I bardzo dobrze ze i Ty sie podopytywalaś i dr Jarlinski napisal tobie inaczej niż mi, bo mi zaproponowł podwieszenie lub wypełnienie i może go źle zrozumiałam z tym wypelnieniem lub mi się pomylilo z dr Niemkiewiczem. I myślę że jak nie pojeżdzę osobiście to internetowo moge sobie gdybać. Ale dr Krajewski wydaje sie super. Tylko że mnie pani dr Skwiercz tak jakby ostrzegała że mogą wystapić kompilkacje przy ciąży, (przerwane kanaliki ) po podwieszeniu piersi o ktorych najczęściej lekarze chirurdzy nie wiedza a ona wie bo jest gin-położnikiem i właśnie zaś boje sie tego całego podwieszenia, a też stwierdziła że po wycięciu skóry bedę miała ładną pierś ale jak mi to mniej więcej na mnie pokazała to ta pierś była rozmiaru B a nie jak miałam D.
Dr Jarliński napisał mi w jednez wiad. tak: Chyba Tobie wysyłałam ale dla innych dziewczyn mających podobny problem wkleje:
Witam Panią serdecznie!
W Pani przypadku do rozważenia są 2 zabiegi - powiększenie piersi, czyli
wypełnienie ich za pomocą implantów piersiowych lub mastopeksja, czyli
podniesienie piersi. Każda z tych metod ma pewne wady i zalety.
Wprowadzenie implantów piersiowych pozwoliłoby na wypełnienie Pani piersi,
co nadałoby piersiom pełniejszy kształt. Żeby wykorzystać jednak nadmiar
skóry piersi musielibyśmy zastosować dość duże implanty piersiowe.
Mastopeksja wiąże się z podniesieniem otoczki, modelowaniem kształtu piersi
(bez zmiany jej wielkości), minusem są jednak blizny na piersi w kształcie
kotwicy.

W związku z tym, że Pani piersi nie są opadnięte w znacznym stopniu, a
największym problemem jest poporodowy zanik gruczołów piersiowych, według
mnie najlepszym postępowaniem byłoby przeprowadzenie zabiegu wprowadzenia
implantów piersiowych. W późniejszym okresie, za kilka lat, jeżeli piersi
naturalnie bardziej opadną - będzie Pani mogła rozważyć mastopeksję -
podniesienie piersi.

Przed operacją konieczna jest wcześniejsza konsultacja. Podczas spotkania
omawia się możliwość wykonania operacji, oczekiwania i ryzyko wiążące się z
postępowaniem chirurgicznym. W czasie konsultacji przymierza się również
demonstracyjne wkładki piersiowe oraz podejmuje się decyzję o
najwłaściwszych implantach piersiowych. W czasie konsultacji wspólnie
wybiera się również korzystny dla obu stron termin operacji. Oprócz względów
osobistych należy uwzględnić konieczność wykonania badań oraz odstęp od
krwawienia miesięcznego - niewskazana jest operacja tuż przed lub w trakcie
miesiączki. Badania przedoperacyjne (do wykonania po konsultacji) to:
badania krwi: morfologia, układ krzepnięcia (APTT i czas protrombinowy),
grupa krwi oraz EKG i USG piersi lub mammografia.

Kubuś
No wlasnie mnie P dr to tak powiedziala że nie chciałaby mnie miec na sumieniu i że mówi mi o tym bo nie jest to przypadek jeden na milion tylko częstszy, no i ja się zszokowałam strasznie. A może nie potrzebnie bo jak mówisz masz koleżanki którym nic się nie stało. Kubuś, Właśnie nie widziałam twoich piersi. ani przed ani po zabiegu.

W srode op ma Happy Hour u dr Jarlińskiegoi też ma podobny biust do naszych oklapnięty i bedzie miała powiększany. Trzymam kciuki Happy Hour.

Edytowane przez ilma79
Czas edycji: 2010-01-22 o 20:46
ilma79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 20:37   #3688
macerata
Zakorzenienie

Cześć..
trochę mnie mało,bo czasu niewiele,a nie ukrywam,że i atmosfera na forum ostatnio była... ciężkawa..?
..beh,była jaka była,tak czy inaczej skutecznie gasiła chęć do wypowiadania się..

Agnelko-pięknie się prezentują piersi w tych staniczkach, chyba bardzo się zmieniły ostatnimi czasy,bo efekt jest imponujący..piękny,pełny dekolcik..

Asiu-chyba nie widziałam ich do tej pory..albo nie pamiętam..
rozmiar jest taki akuratny,proporcjonalny, śliczny staniczek..

Cytat:
Kurde tak długo mam czekać , złaszcza teraz jak na 100% byłam nastawiona że tego mi trzeba aby czuć się atrakcyjna i wyglądać lepiej. Zdołowałam się na maksa, zawsze co coś chce isobie postanowie to mi nie wychodzi. Taki mój nieszczęsny los.
Ilma..bardzo mi przykro..nie sądziłam,że sytuacja po konsult.okaże się tak skomplikowana.. rzeczywiście,ciężki orzech do zgryzienia..bo..i czekać na ciążę,póżniej znowu czekać,i czekać..
..z drugiej strony ciąć się teraz,przeczekiwać rekonwalescencję,potem ciąża,dochodzić do siebie po ciąży,znów op.,z tego,co zrozumiałam:
2-etapowa..dużo tego..i dużo tej rekonwalescencji..
..a jednocześnie..nie wiem,czy dobrze pamiętam,ale chyba jesteś tuż przed 30-stką..szkoda tylu następnych lat..bo to prawda,że tak daleko ciężko cokolwiek planować..
..mam nadzieję,że uda Ci się podjąć właściwą dla Ciebie decyzję,ale wiem,że nie będzie łatwo..

MyaDiva-dlaczego umieszczenie impl.pod 1mięsień pozbawia szansy,by za 2.razem umieścić go pod oba..?
..tak napisałaś?.. jeśli dobrze zrozumiałam.. nie wiedziałam o tym..
Stary 2010-01-22, 20:50   #3689
KUBUŚ
Raczkowanie

Kubuś
No wlasnie mnie P dr to tak powiedziala że nie chciałaby mnie miec na sumieniu i że mówi mi o tym bo nie jest to przypadek jeden na milion tylko częstszy, no i ja się zszokowałam strasznie. A może nie potrzebnie bo jak mówisz masz koleżanki którym nic się nie stało. Właśnie nie widziałam twoich piersi.[/QUOTE]to patrz byle szybko bo wklejam na minutke

tylko sie nie śmiać z mojej lekkiej otyłości +

Edytowane przez KUBUŚ
Czas edycji: 2010-01-22 o 21:03
KUBUŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 21:03   #3690
Happy_hour
Rozeznanie

Ilma,
ja mam juz we wtorek razem z " Zaga " operacje tych moich malych zwisow.
Doktorek zaladuje mi Mentorki anatom. CPG 333 HP o obj 430 cc ( dokladnie takie ma tutaj chyba...hmm, musze doszukac, bo nie pamietam ale jedna z nas, chyba listopadowa).

Ciesze sie juz na nie jak dziecko.
Happy_hour jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości