|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
liczac, ze cykl masz 28 dni, owulacja przypada na 14 dzien. Jakies prawdopodobienstwo jest, zwlaszcza ze po odstawieniu orgaznim sie przestawia, wiec owulka mogla byc wczesniej lub tez pozniej. Powinnas zrobic test z porannego moczu i juz bedziesz wiedziec
![]() |
#1712 |
Przyczajenie
|
Czy jestem w ciąży????????
Witam,
mam pytanie odnośnie tego czy mogę być w ciąży? Ostatnia miesiączkę miałam 26.12.2009 r. od razu zaznaczam ze miesiączki mam nieregularne w przedziale od 24-29 dni współżyłam z mężem bez zabezpieczen 08.01.2010 i myśle ze miałam wtedy 100 procentowe dni płodne gdyż miałam takie bóle jajnika z lewej strony i w podbrzuszu trwały one tak 2 dni i same przeszły. Teraz na razie nic nie wskazuje na to żebym miała dostać okres. a mam podwyższoną temperature od 36,7 st. C do 37,1 st.C, czuję sie senna, mam zmienne nastroje a od wczoraj lekkie zawroty głowy? Czy to może być ciąża? Edytowane przez misia2308 Czas edycji: 2010-01-20 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy jestem w ciąży????????
Cytat:
Ludzie, chodźcie do specjalistów... a, i mamy tu taki wątek dla takich jak Ty: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219159 Następnym razem zajrzyj tam ![]() Edytowane przez dottoressa Czas edycji: 2010-01-20 o 20:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
“Death is a natural part of life. Rejoice for those around you who transform into the Force. Mourn them do not. Miss them do not. Attachment leads to jealously. The shadow of greed, that is.” “Train yourself to let go of everything you fear to lose.” |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1716 |
Zadomowienie
|
No i dupa.Dostałam@
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zadomowienie
|
A dlaczego Twoim zdaniem nie zaszłaś?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1718 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
Więc opisuje swój problem, obawy? Ciąża ![]() Ostatnio okres miałam 20.12.2009 , ostatni cykl miesiączkowy trwał 31 dni. Współżyłam 08.01; 11.01; 18.01 2010. W 8 stycznia z prezerwatywą, 11 bez prezerwatywy i 18 z prezerwatywą. W 11 stycznia wytrysku nie było we mnie ale po wytrysku jakieś pół godziny kochaliśmy się drugi raz i też bez gumki. Dziś mamy 21.01 a ja nie mam okresu, nic mnie nie boli co by mogło wskazywać na okres. Zrobiłam już dwa testy ciążowe, jeden 18 stycznia-wynik negatywny a drugi 20 stycznia-wynik negatywny. A jednak bardzo mnie martwi fakt, że to może być ciąża. Co Wy o tym myślicie? Może jakieś rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aby test był wiarygodny musi minac 14 dni od stosunku. Poczekaj jeszcze kilka dni i powtórz test. Mozesz tez zrobic test z krwi jest bardziej wiarygodny i musi minac 10 dni od stosunku aby go wykonac.
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie. Pamiętacie jak pisałam ze 2 strony temu? Rozmawiałam nawet z mamą na ten temat powiedziała, że jestem w ciąży bez żadnego zastanowienia, że to jest pewne na 90% wg niej... i tu jest problem, właśnie dostałam okresu. Nie wiem co robić, bo znajoma mi kiedyś powiedziała, że niektóre kobiety mogą mieć okres do 3 miesięcy w trakcie ciąży... ogólnie okres zaczynał mi się bardzo bolesny przez torbiela a teraz żadnego bólu silnego tylko lekkie skurcze mięśni. Ogólnie mam wrażenie że zaszłam... co mam o tym wszystkim myśleć? nawet nie zdążyłam zrobić testu ciążowego, bo nie minęło 14 dni i okres mi się przyśpieszył o 2 dni... a może po okresie powinnam zrobić jakieś badania na płodność?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
Przyczajenie
|
![]()
14 grudnia miala ostatni okres dzis jest 22 a ja nadal go nie mam , planowo powinnam dostac go 11 stycznia, 15 stycznia wieczorem zrobilam test wyszedl negatywny wiec 20 stycznia udalam sie do lekarza nic nie potwierdzil ani nie zaprzeczyl, dzis zrobilam drugi test rano i rowniez negatywny, boli mnie troche podbrzusze i kregoslup ale nic sie nie zanosi zebyl dostaa ten okres, czy testy moga sie az tak bardzo mylic ? dodam ze kochalam sie z meze ok 20 grudnia, z gory dzieki za odpowiedz
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ponieważ poprzedni lekarz zapisał mi duphaston bez monitoringu ani zadnych badań (załozył, że owulacja bedzie 14dc dlatego zalecił od 16 - 25dc). Ja miałam owulacje dnia 19 - już w trakcie brania tabletek co spowodowało tzw "blokadę". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Przyczajenie
|
Witam kobietki. Mam pytanie. Kochalam sie 28 listopada z chlopakiem. 14 grudnia (regularnie) dostalam okres, obfity. Nie mialam zadnych objawow ale zrobilam test 26 grudnia, bo naczytalam sie roznych bzdur. Wyszedl negatywny! Jednak znow sie po tym naczytalam.. i znow zrobilam test 5 tyg po stosunku. Wyszedl negatywny. Nie mialam zadnych objawow okRes dostalam regularnie znowu 10 stycznia (28 dni) tak miejwiecej mi zawssze przepada okres. Siedzac na lawce, przeziebilam sobie plecy (mam krotka kurtke) jednak ja ciagle sie boje. Po porstu napiszcie swoje opinie na ten temat czy mam czego sie bac. Wszyscy mowia ze nie jestem, ze jestem juz przewrazliwiona, a wy co sadzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1727 |
Zadomowienie
|
Jeżeli tak się co niektóre boja ciąży to po co uprawiają seks bez zabezpieczenia???? Tabletki kosztują ok 20 zł albo i mniej, facet jak chce sie kochać to niech płaci i tyle! Po co się stresować? Albo szklanka wody zamiast.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Przyczajenie
|
No tak ale ja sie pytam czy nie mam sie juz czym stresowac? Bo mam dosc.. przez 2 miesiace nic nie robie tylko sie stresuje. Dlatego chce wiedziec co o tym sadzicie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1730 |
Rozeznanie
|
o jaaaaaaaaaaaaaa, omg, nie jestes w ciazy, przestan histeryzowac
![]() |
#1731 |
Zadomowienie
|
niestety niektore i przy tabletkach histeryzuja;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Przyczajenie
|
i nie mam sie co bac i spac spokojnie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
jezu, Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaak
#1734 | |
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj próbowałam uspokoić kolegę, bo ostanio udało mu się w końcu "rozdziewiczyć" dziewczynę (przepraszam, że tak brzydko) no i mówi, że jej się okres spóźnia (nie ma możliwości ciąży, ona ma nieregularne okresy więc 2 dni to nie opóźnienie). Wiecie jak trudno takiego faceta przekonać, że nie ma po co się stresować?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich,
bardzo prosze o merytoryczna odpowiedz an moje pytania, poniewaz jestem dosc zestresowany. Temat szeroko googlowany, ale stres nie pozwala mi racjonalnie myslec. Pewnego razu masturbowalem sie w wannie z prysznicem (czyli na siedzaco). Po 'wszystkim' raczej wszystko splukalem (powiedzialbym ze na pewno, ale teraz mam schizy) ale zalozmyze cos zostalo. Powiedzmy ze 15 minut pozniej, moja kolezanka napuscila wody do wanny i wziela w niej kapiel. Okres, ktory mial przyjsc spoznial sie. Dzien potem wyjechalem (zalozmy 25 wrzesien) na miesiac naszego wspolnego mieszkania. Po powrocie (w trakcie rozmowy - inny kontekst) powiedziala, ze dostala okresu. Wrocilem 20 pazdziernika. Jakis czas potem (moze tydzien, moze 2) miala lekkie plamienie z bardzo silnym bolem (byc moze owulacyjne). Nastepny okres przyszedl - ten listopadowy, plamienie nie bylo w terminie okresu. Pod koniec listopada mowila, ze odrzuca ja od kawy, ma mdlosci, metaliczny smak w ustach (ona nic nie wie o moich podejrzeniach). Byla tez senna. W grudniu dostala okresu (cos okolo 13,14,15 nie iwem dokladnie). Po Swietach kawa juz ok, sennosc minela. Teraz mamy koniec stycznia, nic po niej (zewnetrznie) nie widac. Cos wspominala o swedzacym brzuchu ( ale to byc moze z proszku, bo potem swdzialy ja nogi i rece). Dzis mi powiedziale, ze jak nie dostanie okresu w 24 godizny to dostanie za tydzien. Troche tego nie rozumiem . Prosze mi powiedziec, czy ona moze byc w ciazy? Czy nie za pozna miala te mdlosci? Teraz bedzie ok 23 tydzien. Wiem, ze plemniki sa glupie itp . Ale moje pytania: 1. Po kilkunasty minutach plemniki wydosttaja sie ze 'sluzu' - uplynnienie nasienia. Czy wtedy osmoza je zabija? 2. Czy podczas kapieli plemmnik moze z woda wplynac do pochwy? Czy w ogole sie tam woda wlewa? (byloby to troche dziwne) 3. Czy np stres moglby spowodowac takie objawy? 4. czy brzuch swedzi w ciazy dopiero kiedy skora sie mocno rozciaga? Bardzo prosze o merytoryczne odpowiedzi. Dziekuje Edytowane przez fear123 Czas edycji: 2010-01-22 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1737 |
Przyczajenie
|
Czyli zalozmy, ze okresy sie pojawialy, nie wiem jak obfite itp. W miedzyczasie 1 plamienie z bolami. Acha, w trakcie mojego 'przysznica' woda byla odkrecona.
Edytowane przez fear123 Czas edycji: 2010-01-22 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1740 |
Przyczajenie
|
ale bardzo prosze o jakies szczegolowe dane. Naprawde nie znam wszystkich szczegolow cyklu , koedy moze sie przesunac, itp. Acha, przez swieta schudla, ie ma brzucha nic. Schudla ze stresy( mam nadzieje)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.