|
|
#421 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część V
Cytat:
![]() Gratuluję kolekcji. Wiele z tych perfum już miałam i jedne perfumy mam. Śliczna, delikatna kolekcja. Widzę, że lubisz Słonika, mnie narazie on intryguje i prowokuje do testów, aż się boję co będzie dalej. |
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Magsch, jak zwykle, najbliższe mi Chanele. Widzę, że co niektórych zapachów zapasy poczynione...
![]() Czy na 2 zdjęciu jest L'Artisan? Jeśli tak, to jaki? ![]() Gratuluję |
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hypnose, Euphoria, Chanel, Cinema, Miss Dior Cherie... Słonia nie potrafiłabym nosić, zabił mnie Ale generalnie kolekcja dość bliska moim upodobaniom ![]() Nie szkoda Ci tak tłoczyć te flakony jedne na drugich? Ja swoje celebruję, ustawiam równo w ich szufladzie, oglądam sto razy dziennie...
|
|
|
|
|
#424 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jestem pod ogromnym wrażeniem waszych przepięknych i ogromniastych kolekcji. Większości zapachów w ogóle nie znam, wstyd, ale cóż - wszystko przede mną. Zarażona miłością do perfum zaczynam zbierać, ale zanim mi się moje upodobania skrystalizują pewnie jeszcze nie raz zbiory zmienią swój kształt. A póki co skromnie załączam co udało mi się w niecały miesiąc "uciułać". Zaczynałam od ukochanego od lat Simply i obu DKNY, po miesiącu podczytywania Was na forum jest jak jest... W drodze flakonik Glamour Moschino, a na luty zaplanowanych jeszcze kilka odlewek i jak się uda rozebrać to Jil Sander Stylessence z flakonikiem!!!
|
|
#425 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nu było moim ukochanym kadzidłem na początku mojej perfumeryjnej przygody i doświadczałam takich samych lęków jak Ty. Teraz odczuwam to samo w stosunku do Miyako - wole nie myśleć co będzie, kiedy zniknie z netu![]() Cytat:
Dziękuję też za tyle ciepłych słów . Czasem jednak kupuję coś tylko na podstawie nut, no i kończy się to na All. Wtedy rozstaję się z takim zapachem bez żalu. Innym razem próbuję coś polubić wbrew sobie, jak to było z BC i kończy się to tak samo. Czasem żałuję i zaraz odkupuję utracony zapach, jak choćby NM czy BdM. Tak to z tymi moimi rozstaniami jest![]() Cytat:
Cytat:
A tak poważnie to patrząc na wymienione przez Ciebie zapachy, gust rzeczywiście mamy baaardzo podobny. I życzę Ci, żeby te flaszki po kolei trafiały do Twojej kolekcji, bo na pewno sprawią Ci dużo radości. Tak jak mnie Twoje komplementy![]() Cytat:
Ale kto wie, skoro ja zachwyciłam się Chanel 5 Eau Premiere, to Ty również mogłabyś znaleźć coś dla siebie choćby na kadzidlanej fotce nr 5. Warto spróbować .Cytat:
Kiedy ją obfocisz? A to słodziutkie różowiuchne to też kadzidło i to całkiem interesujące, mianowicie Incense M. Williamsona. Oryginalne opakowanie dla takiego zapachu, prawda? Edit Widzę, że Pandeczka już zdradziła tajemnicę owej różowości
|
||||||
|
|
|
#426 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Łączy nas, a raczej będzie łączyć ukochane Be Delicious Uprzedzam Cię, Wizaż rozpuszcza i doprowadza do bankructwa ![]() Ja w kilka miesięcy dorobiłam się kilkunastu flakonów Także powodzenia w tworzeniu swojej wymarzonej kolekcji |
|
|
|
|
#427 |
|
BAN stały
|
Daff, mogę tylko napisać, że uwielbiam znakomitą większość Twoich zapachów, większości z nich niestety mogę nadal tylko pozazdrościć i maaaarzę o takiej kolekcji jak Twoja
Tylko BC by mi brakowało
|
|
|
|
#428 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Gratuluję![]() Cytat:
Piękne zapachy i nawet wypatrzyłam dwa, które nas łączą - Kaschminę Touch i Sensuous Bardzo jestem ciekawa jak dalej będzie rozwijać się Twoja kolekcja, bo nie wątpię, że będzie szalenie interesująca![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
A BC kupowałam trzy razy i za każdym razem lądowało na All. Jako, że ze mną nigdy nie wiadomo, może kiedyś będzie ten czwarty raz, kto wie... Na razie musi mi wystarczyć odlewka nowej wersji
|
|||
|
|
|
#429 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Kasiu i Daffodilko za miłe słowa
|
|
#430 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a slonia jak pisalam wyzej ubostwiam...a szkoda mi je w tym koszu trzymac ale nie mam na nie miejsca-w lazience jakos nie chce a ze mam 2,5 letniego lobuza ktory wszedzie wejdzie -wole je uchronic w tym oto koszyku![]() Cytat:
Daff dziekuje serdeczni Edytowane przez magsch Czas edycji: 2010-01-22 o 23:01 |
||||
|
|
|
#431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Większość zapachów jest mi znana, a Hypnose kupiłam mamie Gratuluję kolekcji perfum (równie udana, jak kolorówka ) Freyyko - jak na miesiąc zbieractwa to WOW - wielkie gratulacje Fajna i przyjemna kolekcja Duff - no właśnie - w moim przypadku Nu też jest pierwszą kadzidlaną miłością, tylko że - dla odmiany - chyba ostatnią Miałam 16 lat kiedy brat przedstawił mi ten zapach i żaden inny, jak dotąd, nie zachwycił mnie tak bardzo Nie chcę nawet myśleć co to będzie jak go nie będzie... i muszę przetestować gdzieś Miyako - na razie słyszałam o nich same zachwyty
|
|
|
#432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Freyyko, zgrabny i sympatyczny zbiorek. Dawno temu miałam Euphorię, teraz posiadam Maroussię
![]() Gratuluję i życzę spełnienia perfumeryjnych marzeń |
|
|
|
#434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję kolekcji!
|
|
#435 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam, kochane jesteście. Taki skromniasty zbiorek i tyle miłych słów
No proszę ) Tak myślałam, że gdzieś się tu spotkamy
|
|
#436 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale troche przeraża mnie, to w jaki sposób przechowujesz flakoniki, nigdy Ci sie nie poobijały?---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
ładnie u Ciebie I skoro udało Ci się uciułać ten zbiór w niecały miesiąc to naprawdę podziwiam.
|
|
|
#437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kilka dni temu, o dziwo, zakochałam się w Euphorii, więc muszę przyznać się, że zazdroszczę Zazdroszczę także buteleczki Addicta, ja mam niestety tylko odlewkę, ale zapach na koniec jak się robi już taka słodka wanilia jest meeeegaBe Delicious miło mi się kojarzy z przyjaciółką![]() Łączyło nas kiedyś Light Blue D&G, ale kompletnie nie dla mnie ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
Co do Be Delicious to tak jak pisałam wyżej - miło mi się kojarzą z przyjaciółką Dopiero zaczynasz, ale kolekcja świetna i godna podziwu!
|
|
#438 | ||
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Szczególnie Tobie zazdroszczę Euphorii i Max Mary |
||
|
|
|
#440 |
|
Zadomowienie
|
Notorycznie i z lubością od lat
.A to moje "towarzystwo wzajemnej adoracji" :
|
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie dużo flaszek, aż nie wiem na które najpierw się napalać ![]() Łączy nas tylko Habanita, kiedyś miałam też Mauboussin. Jeszcze raz - wyrazy wielkiego uznania dla Ciebie i Twojej wieloletniej pasji
|
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no,no![]() Generalnie nie moje klimaty, ale kolekcja warta uwagi! Zazdroszczę Dolce Vity Diora i Tygryska (Tygryska nie znam, ale po opisie sądzę, że jest w moim typie Łączy nas Słonik, można powiedzieć, że minimalnie łączy nas chwilowo T4T, bo mam małą próbeczkę, ale nie dla mnie i muszę się pozbyć
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#445 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Łączyło nas aż 16 zapachów a na chwilę obecną ostały się BC i Burning Leaves. Pięknie
|
|
|
|
|
#446 | ||
|
Zakorzenienie
|
maraqjowa dziekuje bardzo
fergieunia dziekuje slicznie...no tez mi szkoda ze gniota sie w tym koszu ale na razie nie mam takiego miejaca gdzie moglyby bezpiecznie stac(w koszu dla synka sa nieosiagalne)za miesiac sie przeprowadzam i mam nadzieje ze w nowym miejscu gdzies znajde dla nich kacik ![]() Cytat:
be delicious na lato bardziej mi odpowiadaja.Cytat:
|
||
|
|
|
#447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łączy nas wiele flaszek: Kyoto, Smok, OI, Gloria, Angel, Theorema (zazdroszcze zapasów), Dzing i GucioZazdroszczę Tygrysa i Ambre Sultan Cudna kolekcja! |
|
|
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkie kolekcje wspaniałe, piękne i ciekawe.
Ale kolekcja Mex mnie powaliła, bo taka "mojawa" No dosłownie Mamy kilka wspólnych zapachów, kilka innych miałam... Cudna kolekcja!
|
#450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednak nie znam większości tych zapachów
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

klik!

To co z odlewek zacznaczyłam to tego zazdroszczę lub chciałabym poznać.
A tak poważnie to patrząc na wymienione przez Ciebie zapachy, gust rzeczywiście mamy baaardzo podobny. I życzę Ci, żeby te flaszki po kolei trafiały do Twojej kolekcji, bo na pewno sprawią Ci dużo radości. Tak jak mnie Twoje komplementy

A BC kupowałam trzy razy i za każdym razem lądowało na All. Jako, że ze mną nigdy nie wiadomo, może kiedyś będzie ten czwarty raz, kto wie...
Nie chcę nawet myśleć co to będzie jak go nie będzie... i muszę przetestować gdzieś Miyako - na razie słyszałam o nich same zachwyty 

.