Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy! - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-30, 09:41   #2401
201610310857
Konto usunięte

Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!

masz racje, co się odwlecze to nie uciecze
to mama wiedziała co się święci?
dobrze, ze napisała, bo to byłby przypał
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 14:30   #2402
xblackxshadowx
Rozeznanie

Jak mialam pierwszy raz to tata krzątał się po domu i co chwile przechodził koło pokoju, a mam szybki w drzwiach. Było trochę zonków, ale dobrze to wspominam xD
xblackxshadowx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 14:40   #2403
201610310857
Konto usunięte

mojej Małgorzaty nie było
Stary 2009-12-30, 14:57   #2404
Annie1441
Wtajemniczenie

z mamą to jest tak, że niby nie dopuszcza do siebie tej mysli a z drugiej strony zawsze jak ktoś ma wrocić do domu to pisze mi smsa D]
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 14:59   #2405
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
z mamą to jest tak, że niby nie dopuszcza do siebie tej mysli a z drugiej strony zawsze jak ktoś ma wrocić do domu to pisze mi smsa D]
eee
to dobrze))
Stary 2009-12-30, 17:52   #2406
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
oj zazdroszczę mamy, moja by się cieszyła gdyby mnie ktoś przyłapał bo by mogła mnie nazwać dz....ą
a ile masz lat ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 13:44   #2407
myszunia200
Przyczajenie

a ja mialam prawie 16 lat po roku i 3 miesiacach bycia razem bez zabezpieczenia na łaće i tak robilismy to przez 4 miesiace bez zadnego zabezpieczenia (wiem strasznie nie odpowiedzialne) ale robilismy to przed moim okresem... teraz sie juz zabezpieczamy nadal jestesmy razem
myszunia200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 16:08   #2408
ciastkarniaa
Raczkowanie

Wink Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!

a mój pierwszy raz kochani był wczoraj mam 17 lat (18 rocznikowo )jesteśmy razem 4 miesiące kocham go całym sercem i wiem że on równie mocno odwzajemnia to uczucie, było świetnie byłam u swojego chłopaka na noc, klimat był godny pozazdroszczenia prawie nie bolało a krwi było minimalnie, mała plamka, po stosunku poszliśmy się kąpać na wannie świeczki, romantyczny nastrój naprawdę było wspaniale później kochaliśmy sie jeszcze jeden raz w ciągu nocy, zapomniałam dodać jeśli chodzi o kwestie zabezpieczenia użyliśmy prezerwatywy, pozdrawiam i życze wszystkim kobietką aby ich pierwszy raz był równie wyjątkowy

28.09.2009

back to lloret de mar - 25.08-08.09, Don Juan Center ***

/ tourism & recreation - second grade
winter sesion.. .

Edytowane przez ciastkarniaa
Czas edycji: 2010-01-03 o 16:10
ciastkarniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 16:18   #2409
201610310857
Konto usunięte

Ja raczej dobrze wspominam. Brałąm już od jakiegoś czasu tabletki, ale wmawiałam sobie później ciąże.
Miałąm 18 lat skończone.
z nieodpowiednim facetem, ale cóż.
Stary 2010-01-06, 23:18   #2410
Blondi2989
Blond forever!

Witajcie, nie chciałam zakładać nowego wątku, abyście mnie nie zlinczowały, więc pytam tutaj - czy wy miałyście jakieś bariery psychiczne przed swoim pierwszym razem?? Bo ja mam 20 lat i jestem szczęśliwie zakochana i wiem, że mój pierwszy razem będzie właśnie z nim, bo tak właśnie czuję, ale jest we mnie coś takiego, że po prostu się boję - bólu, tego, że sobie nie poradzę... Jeżeli napiszecie, że jeżeli takie wątpliwości są wynikiem tego, że nie jestem na to gotowa, to ja jestem w stanie poczekać, gdyż wiem, że i on poczeka, ale może takie obawy są normalne?
Stary 2010-01-07, 00:40   #2411
Madelaine87
Zadomowienie

ja ci moge tylko napisać z mojej perspektywy: jak dla mnie poczekaj. Gdybyś była pewna a raczej gdybyś chciała akurat teraz nie miałabyś takich wątpliwości/oporów. Ja tez byłam zdecydowana, wyjechaliśmy na weekend, super klimat a na ostatnią chwilę się wycofałam :P nie żałuję, pół roku później znowu była okazja i nie było już takiego problemu
Madelaine87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-07, 05:07   #2412
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Witajcie, nie chciałam zakładać nowego wątku, abyście mnie nie zlinczowały, więc pytam tutaj - czy wy miałyście jakieś bariery psychiczne przed swoim pierwszym razem?? Bo ja mam 20 lat i jestem szczęśliwie zakochana i wiem, że mój pierwszy razem będzie właśnie z nim, bo tak właśnie czuję, ale jest we mnie coś takiego, że po prostu się boję - bólu, tego, że sobie nie poradzę... Jeżeli napiszecie, że jeżeli takie wątpliwości są wynikiem tego, że nie jestem na to gotowa, to ja jestem w stanie poczekać, gdyż wiem, że i on poczeka, ale może takie obawy są normalne?
Ja też miałam takie "wątlipowści" strach i nieporadnośc,a jednak przezwyciężyłam i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 12:15   #2413
Blondi2989
Blond forever!

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
Tzn trochę jest też tak, że ja hmmm jestem egoistką, jeżeli chodzi o moje ciało - nie umiem jeszcze się nim dzielić ( To jest mój pierwszy taki 'dorosły' związek, że tak to ujmę, wcześniej to były szczeniackie buzi buzi, jak na nastkę przystało ;p) Kiedy jestem z Nim wiem, że to stanie się prędzej czy później, ale no właśnie są obawy - dlatego wiem, że jak na weekend przyjedzie na noc to po prostu z Nim o tym poważnie porozmawiam, wyjaśnię co i jak ( muszę się poza tym najpierw wybrać do ginekologa, bo jestem świadoma, że przyjemności mają też inne, bardziej 'prorodzinne' skutki) i mam nadzieję, że jak dojdzie co do czego to będę pewna na 100%
Stary 2010-01-07, 17:12   #2414
migotka84
Przyczajenie

Jestem z chłopakiem od 7 miesięcy,on jest doświadczony, a ja 25-letnia dziewica.Bardzo go kocham,on niestety mnie nie,stwierdził,że to powie kiedy będzie pewny,mimo to jesteśmy ze sobą coraz bliżej.Ten 1 raz zbliża się szybkimi krokami,a ja nie wiem czy chce,on do niczego mnie nie zmusza,nie nakłania mówi,że będzie czekał.Jeszcze się boje,wstydze,nie wiem co robić.Kochałybyście się z facetem,który Was nie kocha?Nie umiem już bez niego żyć
migotka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 17:36   #2415
Annie1441
Wtajemniczenie

18
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-07, 17:45   #2416
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migotka84 Pokaż wiadomość
Jestem z chłopakiem od 7 miesięcy,on jest doświadczony, a ja 25-letnia dziewica.Bardzo go kocham,on niestety mnie nie,stwierdził,że to powie kiedy będzie pewny,mimo to jesteśmy ze sobą coraz bliżej.Ten 1 raz zbliża się szybkimi krokami,a ja nie wiem czy chce,on do niczego mnie nie zmusza,nie nakłania mówi,że będzie czekał.Jeszcze się boje,wstydze,nie wiem co robić.Kochałybyście się z facetem,który Was nie kocha?Nie umiem już bez niego żyć
Chyba bym się w to nie pakowała,właśnie ze względu na to ,że Ty coś do niego czujesz,lecz On do Ciebie nic.Myślę,że jeżeli dojdzie do stosunku ,a później ewentualnego zerwania kontaktu będziesz załamana.
Seks bez zobowiązań -jestem na tak,oczywiście jeżeli dwoje ludzi jest na to zdecydowanych i nie łączą ich żadne więzi z innymi osobami w stylu mąż-żona.
Ale taki seks ,kiedy Ty jesteś w nim zakochana i w dodatku miałby byc to Twój pierwszy raz,to chyba nie jest najlepszy pomysł.

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 17:57   #2417
Brook
Zakorzenienie

zgadzam sie ,tym bardziej ze seks zbliza
a co jesli jego nie zblizy a ciebie tak ,a potem by miedzy wami nie wyszlo
ja bym nie pakowala sie w takie cos

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 09:58   #2418
mala1989
Przyczajenie

Witam
Mój pierwszy raz przeżyłam gdy miałam już skończone 20 lat. Byłam z moim chłopakiem od prawie 3 lat(dokładnie bez 3dni. Znaliśmy się od dziecka.
Po jakimś roku, próbowaliśmy to zrobić.. Jednak nie udawało się. Na początku to on miał problem (ze wzwodem), następnie ja. Nie wiem czy to psychika, czy moje ciało, ale nie potrafiłam się rozluźnić, otworzyć... W końcu udało się, pewnymi sposobami udało mu się przebić. Był wyrozumiały i delikatny, zawsze. Bardzo go kochałam. I nadal kocham. I jesteśmy juz razem 3 lata i prawie sześć miesięcy:P.

Co do seksu, gdy wiesz, że chłopak Cię nie kocha. Mój mnie też na początku nie kochał. Jednak próby, jakie razem przechodziliśmy, tak nas do siebie zbliżyły, że teraz jesteśmy nierozłączni. Także powodzenia
mala1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 00:30   #2419
Sunny_Monster
Raczkowanie

Miałam 17 lat.
Pojechałam na wycieczkę szkolną, na której był także mój TŻ, 7 dni w górach. Pewnej nocy 'współlokatorka' poszła do kolegów spać, a TŻ zawitał u mnie, tak jakoś się potoczyło
Absolutnie nie żałuję
Dalej razej jesteśmy

Reggae.
Sunny_Monster jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-15, 22:12   #2420
nutriaa17
Raczkowanie

4.01.2010 nie mam komu powiedzieć, więc napiszę tutaj bo mnie zaraz skręci jak się nie pochwalę! było super! po 3,5 roku związku, oboje po wlasciwie juz 20 lat. Czekaliśmy na to te trzy lata i w końcu była i okazja i wieeeeeelka ochota Nigdy nie zapomne jego wyrazu twarzy i tej troski o mnie, zeby przypadkiem mi krzywdy nie zrobic...Nic mnie nie bolało, gładko poszło, że się tak wyraze Nie mogę się doczekać powtórki!
I chce się wciąż powtarzać dla własnej dziwoty.
nutriaa17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 16:06   #2421
ciastkarniaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nutriaa17 Pokaż wiadomość
4.01.2010 nie mam komu powiedzieć, więc napiszę tutaj bo mnie zaraz skręci jak się nie pochwalę! było super! po 3,5 roku związku, oboje po wlasciwie juz 20 lat. Czekaliśmy na to te trzy lata i w końcu była i okazja i wieeeeeelka ochota Nigdy nie zapomne jego wyrazu twarzy i tej troski o mnie, zeby przypadkiem mi krzywdy nie zrobic...Nic mnie nie bolało, gładko poszło, że się tak wyraze Nie mogę się doczekać powtórki!
mój TŻ się też stresował żeby mi nie zrobić krzywdy to było słodkie

28.09.2009

back to lloret de mar - 25.08-08.09, Don Juan Center ***

/ tourism & recreation - second grade
winter sesion.. .
ciastkarniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 17:56   #2422
It must been love
Raczkowanie

Ja mam 23 lata.
Nie mam chłopaka - ciężko dziś znaleźć normalną osobę.
Nadal jestem dziewicą i może kiedyś bede szczesliwa jak Wy.
It must been love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 18:02   #2423
Neciak89
Zakorzenienie

Ciężko znaleźć normalną osobę? Chyba źle szukasz ;p

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 20:14   #2424
nogulka
Raczkowanie

Wcale nie łatwo... a poza tym normalność to pojęcie względne...ja przez całe studia poznałam jednego, może dwóch chłopaków, którzy kwalifikowali się na kandydata na absztyfikanta
Reszta oczywiście, która może była normalna z charakteru , całkowicie odpadała wizualnie dla mnie...może dziewczyna też ma ten sam problem.
Ja oczekiwałam od mężczyzny samodzielności, lojalności, czystości w otaczającej go przestrzeni (mam na myśli to, że musiał potrafić odnależć się w kuchni i codziennych obowiązkach dzięki którym nie zgubiłby się we własnych brudnych ciuchach i stosie papierów lub garów bez kobiety u boku) wrażliwości,inteligencji (również emocjonalnej),kompromisow ości,wyczucia sytuacji, humoru i tego, aby związek i jego partnerka była dla Niego najważniejsza.
Nie zniosłabym również, gdyby facet był zbyt zazdrosny i zabraniał mi mieć przyjaciół rodzaju męskiego, których mam sporo - bo skoro decyduję się na związek z Nim to nie po to, aby go zdradzać.
No i oczywiście na ostatnim miejscu, ale rzecz równie ważna - musiał sprawdzać się w sypialni - nie tylko w sensie wielkiej namiętności i poczucia bliskości, ale też chodzi mi o techniczną stronę
Może nie brzmi to romantycznie i patetycznie, ale związek to nie tylko wielkie uniesienia - również codzienność.
Oczywiście ja staram się dawać to samo od siebie.
Nie jestem wyrachowana, ale obserwacje związków moich znajomych nauczyły mnie rozróżniania mężczyzn na lepszych lub gorszych, ale też wyłapywania prawdziwych diamentów
Nie wiem jak to się stało, ale w końcu znalazlam takiego mężczyznę...to miłość dojrzała i partnerska...weszliśmy w związek z pewnymi oczekiwaniami i całkowicie czyści i wolni ( bez leczenia poprzedniej miłości w ramionach nowego partnera) mamy te same zainteresowania i światopogląd... a za rok zostanie moim mężem

P.S Może trochę nie na temat, ale zwróciłam uwagę na dobre strony wyboru odpowiedniego partnera - również tego pierwszego

Edytowane przez nogulka
Czas edycji: 2010-01-22 o 20:17
nogulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 21:38   #2425
masija
Zakorzenienie

Czytam Was i czytam, i z jednej strony czytam, iż pierwszy raz wcale nie jest 'cudowny' tj. go sobie wyobrażamy, że często jest klapą, często nie wychodzi, że skrępowanie, brak znajomości potrzeb partnera, etc, etc. A z drugiej czytam o wspaniałych pierwszych razach, o których piszecie.
Przede mną jeszcze mój pierwszy raz i zastanawiam się jak to będzie.
Wiem, że chcę to zrobić ale nie jestem jeszcze na to gotowa i pewna. Wiem, że mamy czas i wiem, że poczekamy z tym tyle, ile będzie trzeba. Poznajemy się dopiero nawzajem i nie nastąpi to w najbliższym okresie ale mimo to myślę, jak to będzie wyglądało, jak się przygotować.
Dużo mi Wasze wypowiedzi pomogły. Mam jednak prośbę, czy możecie jeszcze mimo wszystko dodać coś, co by pomogło? Jak się przygotować, etc, etc??
masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 21:50   #2426
primarylady
Przyczajenie

mam prawie 16 lat. uważam, że nie jestem głupią dziewczyną. z niczym się nie spieszę. jestem z chłopakiem 13 miesięcy i zaczęłam się poważnie zastanawiać na współżyciem z nim. pieszczoty między nami są obecne. mój chłopak nie naciska, nie namawia, mówi, że będzie chciał wtedy kiedy ja będę gotowa. Jest ode mnie o 2 lata starszy i ma już w tej sprawie dość duże doświadczenie, więc wiem, że ma też swoje potrzeby. Oczywiście nie mam zamiaru zrobić TO z nim tylko ze względu na jego potrzeby itp...
Wiem, że to z nim chcę przeżyć swój pierwszy raz. Moje uczucie do niego jest szczere i prawdziwe i wiem, ze nie będę tego żalowała. Strasznie od kilku dni tego pragnę, ale jest pewna rzecz, która napawa mnie wątpliwościami... a konkretnie WPADKA. nie chcę jej zaliczyć... mam dopiero 16 lat więc nie mam zamiaru zostać matką. i tu moje pytanie: Czekać? Tylko że ciężko czasami wytrzymać...
primarylady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 22:04   #2427
Madelaine87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez primarylady Pokaż wiadomość
mam prawie 16 lat. uważam, że nie jestem głupią dziewczyną. z niczym się nie spieszę. jestem z chłopakiem 13 miesięcy i zaczęłam się poważnie zastanawiać na współżyciem z nim. pieszczoty między nami są obecne. mój chłopak nie naciska, nie namawia, mówi, że będzie chciał wtedy kiedy ja będę gotowa. Jest ode mnie o 2 lata starszy i ma już w tej sprawie dość duże doświadczenie, więc wiem, że ma też swoje potrzeby. Oczywiście nie mam zamiaru zrobić TO z nim tylko ze względu na jego potrzeby itp...
Wiem, że to z nim chcę przeżyć swój pierwszy raz. Moje uczucie do niego jest szczere i prawdziwe i wiem, ze nie będę tego żalowała. Strasznie od kilku dni tego pragnę, ale jest pewna rzecz, która napawa mnie wątpliwościami... a konkretnie WPADKA. nie chcę jej zaliczyć... mam dopiero 16 lat więc nie mam zamiaru zostać matką. i tu moje pytanie: Czekać? Tylko że ciężko czasami wytrzymać...

18 latek z dużym doświadczeniem ciekawe... doswiadczenie można mieć jak jest się długo z jednym partnerem i się doskonali swoje umiejętności a nie gdy ma się lat 18 i jedną, dwie, trzy partnerki z którymi się współłżyło raz na jakiś czas gdy akurat była wolna chata.

tego nigdy nie wiesz, możesz się wycofać na ostatnia chwilę, pewności się nigdy nie ma

na to też nie masz pewności

potwierdzenie twojego braku pewności. Gdybyś była pewna nie myślałabyś przesadnie o ciąży, to jest oznaką twojego strachu i niezdecydowania.

Poczekaj bo masz dopiero 16 lat a pierwszy raz jest zawsze tylko raz. Dowiedz się o antykoncepcji co w Twoim przypadku jeśli chodzi o hormonalną nie powinno być zalecane.

Madelaine87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 22:06   #2428
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez primarylady Pokaż wiadomość
Na rynku jest masa środków antykoncepcyjnych. Polecam prezerwatywę i np. globulki plemnikobójcze, co do tego drugiego nie wiem, jak to się stosuje, bo nie używalam, ale wszystko jest w ulotce i internecie
Masz racje, antykoncepcja na pierwszym miejscu
Stary 2010-01-23, 06:37   #2429
sugarcane
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madelaine87 Pokaż wiadomość
18 latek z dużym doświadczeniem ciekawe... doswiadczenie można mieć jak jest się długo z jednym partnerem i się doskonali swoje umiejętności a nie gdy ma się lat 18 i jedną, dwie, trzy partnerki z którymi się współłżyło raz na jakiś czas gdy akurat była wolna chata.

tego nigdy nie wiesz, możesz się wycofać na ostatnia chwilę, pewności się nigdy nie ma

na to też nie masz pewności

potwierdzenie twojego braku pewności. Gdybyś była pewna nie myślałabyś przesadnie o ciąży, to jest oznaką twojego strachu i niezdecydowania.

Poczekaj bo masz dopiero 16 lat a pierwszy raz jest zawsze tylko raz. Dowiedz się o antykoncepcji co w Twoim przypadku jeśli chodzi o hormonalną nie powinno być zalecane.

Nie ma to jak pomocny wizaż. Dziewczyna zakochana, pomyślała o antykoncepcji, a ty jej z butami włazisz w związek.
Strach się bać o coś zapytać, zwłaszcza o seks, kiedy jest się szesnastolatką.
sugarcane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 09:46   #2430
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sugarcane Pokaż wiadomość
Nie ma to jak pomocny wizaż. Dziewczyna zakochana, pomyślała o antykoncepcji, a ty jej z butami włazisz w związek.
Strach się bać o coś zapytać, zwłaszcza o seks, kiedy jest się szesnastolatką.
dokładnie, analize dziewczyna zrobiła na całego
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości