|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na gg, część XV
udaję, że jest ok. a serca pęka z żalu.
wspomnienia powinny nas grzać. nie kaloryfer czy alkohol. spakować plecak i wyruszyć daleko przed siebie. 'gdy traktujesz kogoś jak kumpla, nie dbasz o słowa. gdy zaczyna Ci na tym kumplu zależeć - ważysz każde wypowiedziane słowo. ' bez kija nie zbliżać się. bo zabiję ! Bezczelna - a gdzie się panna podziewała, jak panny tu nie było, hm ?
|
|
#4622 |
|
Raczkowanie
|
Nensie - bierz , na zdrowko
;***Za późno już na nas . ____________ ![]() |
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Bo miłość to jedyne remedium na zło tego świata.
A jej wzrok mrozi w żyłach krew. Oto wyświetlił się nowy dzień. Dla jednych dobry, dla drugich nie.
|
#4624 |
|
Zadomowienie
|
Gatunek: hmm...
Tak jakby romans Chociaż i tak jakby horror Właśnie. Tak jakby... Zaczęłam nawet liczyć moje opisy jego oczu. Lepiej policzyć do nieskończoności. 8 faktów: 1. Potrzebne jest 7 sekund żeby jedzenie z buzi przeszło do żołądka 2. Ludzki włos wytrzymuje obciążenie 3 kg 3. Długość męskiego penisa jest równa długości kciuka razy 3 4. Udo jest tak twarde jak cement 5. Serce kobiety bije szybciej niż mężczyzny 6. Na każdej stopie mamy ok. tysiąca miliardów bakterii 7. Kobieta mruga dwa razy szybciej od mężczyzny 8. Używamy 300 muskułów tylko, żeby utrzymać balans jak stoimy Kobiety już dawno to przeczytały.Mężczyźni w dalszym ciągu oglądają swój kciuk....
|
#4625 |
|
Raczkowanie
|
chcę się tylko przytulić. nie mam ochoty na wielkie uczucie, nie chcę usłyszeć kłamliwego - kocham, bo już dawno przestałam wierzyć facetom. chcę się tylko, najzwyczajniej w świecie do kogoś przytulić. po prostu.
Wiesz.. chciałabym doczekać dnia kiedy wstane , wyjdę na ulicę i spojrze na Ciebie. Ale spojrze tak inaczej. Nie tak jak teraz. Spojrze normalnymi oczami a nie takimi które przykrywa miłosć. Podniose do góry rzęsy i nie poleją się łzy rozpaczy. A serce nie będzie bić mocniej. I ręcę będą mogły opanować drżenie. Chciałabym spojrzeć nie jak zakochana dzieczyna ale jak zwykła Twoja koleżanka. A jeszcze bardziej chciałabym doczekać takiego dnia kiedy zobaczę ją i ciebie i się uśmiechne. Ale nie tak sztucznie , na pokaz. Ale prawdziwie. Prawdziwy usmiech, bez bólu. Tak. Chciałabym doczekać takich czasów. możliwe, że w pewien jesienny wieczór zatęsknisz za mną. przez twoją głowę przeminą wspólne chwile niczym film w kinie, ale wiesz.. film można odtworzyć raz jeszcze, mnie już 'raz jeszcze' nie będzie.. mijam was jak gdyby nigdy nic ... bo przecież oficjalnie to my sie nie znamy . a ona ... ścisnęła mocno Twoją dłoń ... zupełnie,jakby wiedziała,że poprzednią noc spędziłeś ze mną . On ci się tak... przygląda. Tak intensywnie. Jakby był twoim ochroniarzem, gotowym w każdej chwili osłonić cię własnym ciałem przed strzałem, czy coś w tym rodzaju. najlepszy chłopak na świecie? ten, który stanie z tobą na końcu molo i poczeka z tobą na największą falę, a później śmieje się, że cali jesteście mokrzy. a wszystko po to, żeby zobaczyć uśmiech na twojej twarzy. zniknąłeś jakby cię w ogóle nie było. zaczynam się zastanawiać, czy nie całowałam się z powietrzem, czy za rękę nie złapał mnie wiatr, a oddech na moich plecach nie zostawił przeciąg. Minął rok. nauczyłam się spokojniej oddychać, wcześniej zasypiać, normalnie funkcjonować. czasami tylko spotkam Ciebie i wtedy uczę się tego wszystkiego od nowa. - tak mała, więc powiedz mi to śmiało. - ale co? - spytała zamyślona. - to o czym ciągle myślisz! - ale myślę o Tobię.. - odpowiedziała delikatnym głosem. - nie jestem głupi, czy tak trudno Ci to powiedzieć? - tak! bardzo, bo zależy mi na Tobie, ale ja już chyba nic nie czuję. - popłynęły łzy, usiadła na ławce i nie mogła pozbierać myśli, po chwili on usiadł koło niej szepnął do ucha - kocham.. - co z tego skoro ja nie?! - spytała ocierając łzy. - a to, że jesteś dla mnie jak księżniczka, o której nigdy nie zapomnę. - przytulił ją, a po chwili złożył ostatni pocałunek na jej ustach po czym wyszeptał: - wiesz? będzie mi brakowało smaku Twojego błyszczyka..
|
#4626 |
|
Raczkowanie
|
__Fallen Angel__ , hahaha dobre!;d
kąt pomiędzy moim policzkiem a zarysem ust. postanowiłam - dzisiaj Cię nie kocham. nie kocham w tym miesiącu. samotność jest zabójstwem. niezauważyłam swojego życia.
fuck you , i don't want you back. Edytowane przez uwielbiaj Czas edycji: 2010-01-22 o 21:39 |
|
|
|
#4627 |
|
xoxo
|
"Nie ma brzydkich kobiet, jest tylko grupa mężczyzn nie znająca się na sztuce abstrakcyjnej."
"Razem tworzyliśmy brakujący fragment szczęścia." "wcale nie jestem szalona. ja po prostu lubię fantazjować."
|
#4628 |
|
Zadomowienie
|
. ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ . bywam przesiąknięta "tamtym" ¤ Co zakładam do spania? Ramiona kochanka. ¤ wytańczyłabym na boso dla Ciebie całe szczęście ¤ byłam zakochana, straszliwie zakochana, zafascynowana, zahipnotyzowana ¤ Moje namiętne uczucia wydawały mi się trwałe, wieczne, nie zagrożone niszczącym działaniem czasu, wysoko ponad ludzką przeciętnością, jakby magiczne. ![]() ¤ Przesyłam rysunek ze zdjęciem,w kopercie dołączam moją duszę. ¤ Teraz wszystko wydaje się być ciasne, małe, płytkie i mizerne. ¤ nosząc w sercu straszliwą tęsknotę, której nikt nie potrafi wymazać ¤ Jak osłodzić gorzką pigułkę naszego rozstania? ¤ Oczekujesz, że będę wyzywająca, sexi, uszczypliwa, przewrotna i bezwstydna? . ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ . Książka BB ____ BananowaBrazylijka gdybyś oddała mi swoje serce? Ah... Ileż ja mam Twoich opisów w notesiku...o rany! <3Panna Bezczelna oskubałam Cię troszkę...z opisów rzecz jasna. Guziki moje guziczki nadal nie reagują, a ja kradnę i podczytuję. _midnight_ Ładne opisy.m4dzi4ra okradam od dawna, dawna. |
|
|
|
#4629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co jest długie na 18 cm i każda kobieta ma to chętnie w rękach? - 100 złoty. Wiecie jaka jest różnica między kobietą mającą okres a terrorystą? - Z terrorystą można negocjować. Co można z jednej strony lizać,a z drugiej przyklepywać? - Znaczek! Czym się różni grzech od żalu? - Grzech włożyć, a żal wyjąć... Jeśli czujesz się czasem mały, bezużyteczny i w depresji, pomyśl, że kiedyś byłeś najszybszym i najbardziej farciarskim plemnikiem w swojej grupie... ideologia Twojej mentalności nie obliguje mnie do prowadzenia z Tobą merytorycznej konwersacji
|
|
#4630 |
|
Rozeznanie
|
ciiri - moja, moja, moja królewna
![]() ![]() ![]() ![]() izka19855 - ![]() ___ Mimo, iż jestem już prawie dorosła, dalej męczą mnie potwory z dzieciństwa. Uczmy się cierpliwości od żarówki. Niektórzy mówią, że wygląd ukochanej osoby się nie liczy.. Jednak pewnie nie chcieliby obudzić się i przestraszyć na widok osoby leżącej obok.. ![]() Mężczyźni pragną oryginalnych kobiet i zbyt często mają problem z akceptacją ich oryginalności. Bo oni wtedy myślą główką, a nie głową. Ona potrafiła narysować cały świat i być całym światem w jego oczach. Myśląc o Tobie, czuję się masochistką. -Ja już nie mam serca. -Zaproponowałabym Ci moje, ale jest połamane.. -Chyba się w nim zakochuję . -Nic dziwnego, Ty lubisz popełniać błędy. A uśmiech wciąż cisnął się jej na usta. Wiedziała,że nikt nie może jej popsuć humoru,choć miała już kilku kandydatów na to stanowisko. Edytowane przez _midnight_ Czas edycji: 2010-01-22 o 21:56 |
|
|
|
#4631 |
|
Przyczajenie
|
Jesteś w moim sercu
Nie jesteś sam. Jestem tu przy Tobie, Mimo, że jesteś daleko. Zostanę przy Tobie, Mimo, że jesteśmy oddaleni od siebie. Nie jesteś sam, Jesteś zawsze w moim sercu. < 3 nie pytaj mnie o jutro , skoro nie wiem co zdarzyć się może jeszcze dziś. Nikt nikogo nie traci, bo nikt nikogo nie ma na własność. I to jest prawdziwe przesłanie wolności: mieć najważniejszą rzecz na świecie, ale jej nie posiadać.' Edytowane przez slodka_maskotka Czas edycji: 2010-01-22 o 22:05 |
|
|
|
#4632 |
|
BAN stały
|
bananowa -
ahh ... nawet nie wiesz jak sie ciesze . ubustwiam cię . ale ty wiesz ![]() cukiereczek- dziekuje ja tobie tez podkradam ni eraz tyle. ze tak po ciuchu ![]() . . . oddać serce za nic . pokochać kogoś chociaż raz bez granic . i gybyś spelnial te swoje puste obietnice . zapewne żylibyśmy długo i szczęśliwie . a nie długo ze złamanym sercem. byliśmy jak z najlepszej bajki . tylko zabrakło nam tego pieprzonego pyłu miłości . i bajka się skończyła. bo co by było gdyby on coś to do niej . a ona coś do jego kupla . natomiast jego kumpel coś do jej przyjaciółki . a jej przyjaciółka coś to niego ? szara codzienność otaczjącej nas rzeczywistości . zobaczysz jeszcze to 'coś' z połamanymi skrzydlami . ze skruszonym sercem i podkrążonymii oczami kiedyś staniena nogi i zacznie błyszczeć . a Ty wtedy zrozumiesz jaki głupi byłeś doprowadzając ją do stanu kompletnego załamania. . |
|
|
|
#4633 |
|
Raczkowanie
|
Rzeczywistość coraz dalej i żadnej reakcji , takie swego typu opętanie mózgu i tak w ogóle to zupełnie nie musisz rozumieć lub zrozumieć, słuchaj i wnioskuj. Masz siłę? to działaj, komplikacja niewiarygodna, a Ty ciąglę się zastanawiacz o co chodzi? bez potrzeby, zazwyczaj i tak nie podejmujesz ryzyka związanego z rozmową.
|
|
#4634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- czemu tak na mnie patrzysz.? - bo jesteś ładna. - przestań. - nie mogę.? - czemu.? - bo jesteś ładna. -zakochałam się.! -i jakie to uczucie? -chu.jowe Boże pomóż mi Panie daj mi żyć Przez ambicję wybrałam taki los |
|
|
|
|
#4635 |
|
Raczkowanie
|
... stała teraz ze wzrokiem wbitym w ziemie , a łza zamarzła jej na połowie policzka , zdążyła tylko wykrztusić "dlaczego" , po czym on zniknął za rogiem.
kiedyś będziesz mi musiał powiedzieć co czujesz ! ... i setny sms , nie mogę zasnąć , nie mogę sobie znaleźć miejsca , martwię się , godzina za godziną, historia za historią - 1:00 - "przepraszam , świetnie się bawię " ... |
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za miłe słowa
_ We śnie jesteś mój i pierwszy. We śnie jestem pierwsza dla ciebie. Tańczy noc, roztańczyła się, w wieńcu z dzikiego wina. Twe oczy, jak piękne świece, a w sercu źródło promienia. Pyłem księżycowym być na twoich ustach. Pod sztuczną palmą listy piszemy na brudnych dworcach.
|
|
#4637 |
|
Zadomowienie
|
'Gdy spodziewasz się najgorszego, otrzymujesz w końcu coś, co nie jest takie złe.' ____Edytowane przez Sharmila Czas edycji: 2010-01-22 o 22:53 |
|
|
|
#4638 |
|
Raczkowanie
|
Chcesz? opowiem Ci bajkę o samej sobie..
Wciągnę Cię w mój świat, w którym nie znajdziesz drzwi.. Stąd nie ma powrotu. Zaryzykujesz ?
|
|
#4639 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym odremontować swoją duszę,ale wciąż zżera ją rdza rozpaczy i rządzi smutek niepozwalając umeblować jej wnetrza.
Zero asertywności i mentalność personelu - dwie rzeczy prowadzące do zaniku osobowości. W ciszy ulegamy namiętności. Niebezpiecznie jest się bawić emocjami. [...]byś wskazał lepsze życie, a w małym amulecie. Dał szczęście tak przydatne w małym, chemicznym świecie. Nie jestem pozbawionym emocji robotem. Niektórych uczuć po prostu do siebie nie dopuszczam. Nie jest łatwo rozmawiać z dwoma kawałkami drewna. I ta złość na cały świat gdy coś dzieje się wbrew naszym oczekiwaniom. Żałosne sytuacje z nim w roli główne, które sprawiają, że zaczynasz nienawidzić siebie za to jak bardzo kochasz i za to, że nie potrafisz zapomnieć. Życie to jeden wielki syf, w którym czasem pojawia się pseudo porządek, nazywany przez nas szczęściem. Nie odróżniam już bólu fizycznego i duchowego. Przyzwyczaiłam się do tego pieczenia w klatce piersiowej. Coraz częściej mam ochotę iść środkiem jezdni z zamkniętymi oczami. Powiedz mi, że będzie wszystko dobrze. Tylko powiedz to tak, abym uwierzyła, że będzie dobrze. ...i puste słowa zabrały resztę opowieści. Witaj na końcu świata. Punkt obserwacyjny.Uczucie patrzenia stamtąd odwrotnie proporcjonalne gdy to właśnie na ciebie patrzą. A jeśli to prawda to ...`Boże niepozwól żeby po obu stronach zabrakło nadziei`. Postanowiłam żyć w ciemności. Taki świat po prostu łatwiej mi zaakceptować. Na własnym przykładzie, przekonuję się, że człowiek może być zbyt wrażliwy. A teraz jesteś tylko resztkami , które i tak wywiewa wiatr. Kiedy już ogień w kominku przestanie migotać, wtedy wyjdę z domu, szukać innego szczęścia. Prawdziwie zrozumieć się można tylko bez słów. Miłość, to pewien rodzaj samotności. W naszym przypadku to nawet nie były różnice, a podobieństwa niedopogodzenia. Jest niezasklepioną raną na umyśle.Przekleństwem o tyle nikczemnym, że posiada nr pesel, nazwisko i imię. Nawet milczenie z nim miało inny wymiar - metafizyczny. Choć nie umiem szybko biegać, całe życie uciekam. Najczęściej tam, gdzie mnie nie powinno być. A to dalej gdzieś siedzi w mojej głowie. Jeszcze w głowie. Boję się, że za chwilę przejdzie do serca i spustoszy je. I nigdy nie każ mi wybierać bo jeszcze wybiorę źle.
|
#4640 |
|
Raczkowanie
|
-co mam powiedzieć, żebyś tu został?
-powiedz: tak. -na jakie pytanie? -na każde. pytania wymyślimy później. -weź mnie. -dwuznacznie brzmi, nie powiem -żeby nie było niejasności - to była zamierzona dwuznaczność -,- - Ty. - ja? - no przecież mówię, że Ty. Owinięta bandażem obojętności. Tak mniej boli. - puk puk - kto tam? - ja do Jarka - a ja kombajn ;d praca z ładnymi kobietami teoretycznie jest możliwa. a w praktyce wszystko stoi. ;d serce i uśmiech, na siłę, za trudno tak? dorosłam już . wróć . namiętność nie zna slowa 'przepraszam'..
|
|
#4641 |
|
Zadomowienie
|
ciiri - mój koteczek
![]() Cukiiereczek - nie jestem idealna, ale idealnie sobie z tym radzę dzięki skarbie ;*lucyferowa - :rudeserce: UpsentMinded - kochaaaana ______ sprzedam moją miłość do Niego, po promocyjnej cenie. wbrew pozorom, kilogramy czekolady mi Ciebie nie zastąpią. coraz mniej zaczyna obchodzić mnie otaczający świat, coraz bardziej zaczyna obchodzić mnie ten odległy, czyli - Ty. Źle .. nie próbujesz walczyć z nałogiem dopóki nie sięgniesz dna ... dziś sięgnęłam dna i nie potrafię się z Ciebie wyleczyć.
Edytowane przez ruda wiewiora Czas edycji: 2010-01-22 o 23:45 |
|
|
|
#4642 |
|
Przyczajenie
|
Na ulicy dziś spotkałam go, a oczy dziwnie zaszły mgłą...
Wciąż w naszych sercach pełno starych ran, widocznie niepisane było nam... Jeśli teraz nie spróbuję już nie dowiem się, co czujesz... Nie ma mężczyzn nie do zdobycia, są tylko kobiety, które nie potrafią ich zdobyć. Znalazłam nas na szlaku gwiazd... Ale dziś z całych sił będę żyć!!! Nauczę się oddychać bez ciebie... Jeszcze przyjdzie taki dzień, kiedy miłość zwycięży strach! Nie mogę spać i jeść A życie moje – paranoja Utraciło treść "Minęło wiele miesięcy, Ale mnie nic nie minęło; Czas dla mnie w miejscu przystanął..."
|
#4643 |
|
Rozeznanie
|
PRIMADONNA, DRESOWA - <3
_______________________ miłość jest wtedy gdy budzą cię śpiewy ptaków za oknem i pierwszą rzeczą o ktorej pomyślisz jest ona. kobiety są skomplikowane. potrafią odstawić wszystkie swoje wątpliwości na bok, komplementować swojego ukochanego, oddać mu serce. ukryją cały smutek, żeby tylko usłyszeć od niego cholerne 'cześć'. zgadnij, kto doprowadza je do rozpaczy kiedy cały wysiłek idzie na marne? czy to będzie jakaś różnica, gdy powiem ci, jak bardzo cię potrzebowałam? co zrobiłbyś, gdybym wypłakała ci się na kolanach i opowiedziała o tych wszystkich rzeczach, które mnie martwią?
|
#4644 |
|
Przyczajenie
|
Cześć . ;*
Jestem tutaj nowa no i dodam już jakieś opisy ;D Mam nadzieje , że Wam się spodobają . ) wyjdę. wyjdę dziś w deszczu, napije się wódki. siąde na najdlaszym krawężniku od miejsca które znam. będę myśleć tak długo, aż zapomnę, aż alkohol wypruje mi żyły. Kolejny gorzki łyk piwa przeszedł przez moje gardło, a wraz z nim przydreptało jeszcze bardziej gorzkie wspomnienie. I jak to jest? Pijesz żeby zapomnieć, a ****a wspomnienia zamiast wypływać to napływają. Takie nagłe tsunami przeszłości niszczące wszystko po drodze. Spójrz na nią. Na jej podkrążone oczy, nieobecny, szukający czegoś w tłumie wzrok, drżące ręce, i masę błyszczyku na ustach. widzę i co? Nic. Podobno zastanawiałaś się jak naprawdę wygląda miłość. Minimum słów .maximum treści. x33 ale ja widziałam uczucie w Twoich oczach . Chciałabym do Ciebie zadzwonić, powiedzieć tak po prostu, że tęsknię. rozkosznie. |
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
`rozmazana plama - sam dość często odnoszę wrażenie, że nią jestem.
`..bo wszyscy jesteśmy szaleni. najgorsi są ci, którzy o tym nie wiedzą, bo powtarzają tylko to, co każą im inni. `nie czuła nic do nikogo, bo gdyby czuła, musiałaby jakoś reagować, walczyć z wrogami, ponosić nieprzewidywalne konsekwencje tych walk, na przykład, że ktoś się zemści. `kiedy piszę te słowa, słyszę jak w sąsiednim pokoju płacze moja żona. myśli, że ostatnią noc spędziłem z inną kobietą. Boże drogi, wszystko bym oddał, żeby tak właśnie było. `mamy prawo popełniać w życiu wiele błędów, oprócz jednego: tego, który niszczy nas samych.
|
#4646 |
|
Wtajemniczenie
|
Sesja jest piękna
Bądź miły pozostaw ją dla innych.Nie ma leTko ;P Rozpierdzielam kosmos! Melanż ostateczny ![]() SESJA - Słodka Egzystencja Stała się Je***ą Apokalipsą _____ to tak na rozluźnienie dla tych co studiują i się troszkę stresują
|
#4647 |
|
Zadomowienie
|
Im bardziej zwiększamy swoje wyobrażenia o bliskiej osobie, tym bardziej się na niej zawodzimy. Serce człowieka i tak zawsze jest skłonne do zdrady. Wszystko było dobrze dopóki się nie pojawiłeś. Wracaj do nory, z której wyszedłeś. Jesteś modelową suką. Witam po długiej i nie zauważonej nieobecności.
![]() |
|
|
|
#4648 |
|
Raczkowanie
|
ubrania porozwalane, podłoga pod nimi,
Podłoga lecz najpierw pod nogami winyl. Nie chcę by szczęście tylko mogło zaistnieć na zdjęciu
`większość z nas spocznie w grobie z muzyką w sercu` Edytowane przez lalaine Czas edycji: 2010-01-23 o 10:58 |
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
psychika czysta jak kryształ, uczucia bez obelg.
|
|
#4650 |
|
Raczkowanie
|
Wieki mnie tu nie było moje kochane.. widzę że atmosfera się poprawiła, aż znowu chce się tu wchodzić już was nie opuszczę;* umysłowe rozterki.. bo jest gdzieś na dnie taka mała kropla nadziei ... głęboko schować prawdę Zastanawiam się dlaczego tak wiele moich słów, gubi się w waszym odbiorze. Są takie chwilę, kiedy nic Cię nie martwi. Kiedy nawet w szczypiącym mrozie policzki znajdziesz pozytywne strony. Kiedy pocałunki smakują jeszcze bardziej słodko, a powietrze pachnie szczęściem.... - A ja się dziwie i dziwie...
- To się tak nie dziw, bo dziwką zostaniesz.
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

;***

Ładne opisy.

)