Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-22, 21:06   #3991
greenaurie
Rozeznanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Powoli, kropla drąży skałę
A wtedy bzdurnych artykułów niedługo będzie jak na lekarstwo.

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."
greenaurie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 10:36   #3992
stokrotka1805
Raczkowanie

Witam właśnie postanowiłam was spytac o radę mierzyłam się właśnie i pod biustem w ścisku mam 74 , luźno 76 i luźno w piersiach 83 na kalkulatorze wyszło mi że powinnam nosic 65C, mam 18 lat. I chciałam prosic o radę jaki będzie pasował na mnie rozmiar z dużym push up?? dziękuje za odpowiedź pozdrawiam
stokrotka1805 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 11:35   #3993
Srebrna
Zadomowienie

stokrotka: Nie szukaj push-upów. Kup zwykly, miekki stanik i daj szanse piersiom, zeby sobie funkcjonowaly normalnie, w przyjaznych warunkach. Pushup ci je ugniecie i znieksztalci..

Efekty dawane przez pushupy mozesz zobaczyc na stanikomanii:
http://stanikomania.blox.pl/2008/05/...ush-up-na.html

A opis jak dziala taki stanik na Lobby:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203..._push_up_.html
Stary 2010-01-23, 12:51   #3994
Mirelkaaa
Zakorzenienie

no i przyszła moja madisonka 65E
na początku jak ją zobaczyłam to stwierdziłam, ze miski będą za duże, ale już sama nie wiem...
moze lepiej pasowałaby 65DD?
no i muszę powiedziec, ze trochę się rozczarowałam... po staniku z wyższej połki spodziewałam się czegos lepszego
obwód 65 nie jest taki ściśliwy jak w moim freyu i można go odciągnąć...
myslałam, ze ładniej ułoży mi biust i bardziej wyeksponuje...
ale niestety chyba za dużo wymagam...
doradźcie co zrobić?
zostawic, wymienic czy moze oddac do sklepu?
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 12:58   #3995
tikida
Rozeznanie

Hmm, niby nie widać za dużości, ale myślę, że mogłabyś spróbować 65DD.
Stary 2010-01-23, 13:31   #3996
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
Hmm, niby nie widać za dużości, ale myślę, że mogłabyś spróbować 65DD.
tylko jak wymienie i bedzie za mały to będą cały czas koszty wysyłek, dlatego nie wiem

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

no i okazało się, ze 65DD już nie ma
to oddawac czy zostawiac?
Stary 2010-01-23, 13:35   #3997
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
Zostaw
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 13:36   #3998
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
tylko jak wymienie i bedzie za mały to będą cały czas koszty wysyłek, dlatego nie wiem

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

zostaw! jest sliczny i wcale zle nie lezy.

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 13:42   #3999
Mirelkaaa
Zakorzenienie

to zostawiam
Stary 2010-01-23, 13:42   #4000
Astro
Zadomowienie

A ja będę kupowałam swojego pierwsze effuniaka Czekam aż pojawi się biały plunge plisowany (pani Ula odpisała mi na maila, że już niedługo). Wg kalkulatora wychodzi mi 70DD, zastanawiam się czy nie wziąć 70D, 70DD i 70E i 2 odesłać Nigdy nie miałam effuniaka i nie wiem w co celować
Stary 2010-01-23, 15:29   #4001
solange421
Zakorzenienie

GG do solange421 Wyślij wiadomość przez MSN do solange421 Send a message via Skype™ to solange421

Nowy effuniak rozm. 80FF, poprzedni był za duży - 80G. Ten wydaje mi się dobry, ale prosiłabym jeszcze o ocene
solange421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 16:10   #4002
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez solange421 Pokaż wiadomość
Nowy effuniak rozm. 80FF, poprzedni był za duży - 80G. Ten wydaje mi się dobry, ale prosiłabym jeszcze o ocene
Wydaje mi się, że jest ok, nic nigdzie nie wychodzi, mostek przylega... Jak wypadają te nowe effuniaki - są mało czy dużomiseczkowe?
Stary 2010-01-23, 16:52   #4003
solange421
Zakorzenienie

GG do solange421 Wyślij wiadomość przez MSN do solange421 Send a message via Skype™ to solange421

Cytat:
Napisane przez Astro Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że jest ok, nic nigdzie nie wychodzi, mostek przylega... Jak wypadają te nowe effuniaki - są mało czy dużomiseczkowe?
zdecydowanie dużomisteczkowe wg. mnie
solange421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 17:12   #4004
*kasieńka*
Zadomowienie

Mirelko - Madison wydaje się być dobry, ale myślę, że ten fason trochę rozstawia Ci biust na boki. I faktycznie miska mniej mogłaby leżeć lepiej.

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 18:00   #4005
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
Mirelko - Madison wydaje się być dobry, ale myślę, że ten fason trochę rozstawia Ci biust na boki. I faktycznie miska mniej mogłaby leżeć lepiej.
no i już teraz sama nie wiem co zrobic...
oddając duzo nie strace...

jak zamawiałam na dopasowanej i miałam wysyłke gratis to wiecie może czy odejmą mi tez 8 zł przy zwrocie pieniędzy?

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

i znalazłam stróją kapielowy panache st.ives ale 65DD, nie wiem czy mały nie będzie, bo ktos pisał, ze małomiseczkowy jest
Stary 2010-01-23, 18:04   #4006
Astro
Zadomowienie

Dziewczyny jak zmierzyć głębokość miseczki??
Stary 2010-01-23, 18:29   #4007
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez solange421 Pokaż wiadomość
zdecydowanie dużomisteczkowe wg. mnie
wedlug mnie czerwony mech nie jest duzomiseczkowy, nawet bym rzekla, ze na odwrot.
Stary 2010-01-23, 19:57   #4008
error87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stokrotka1805 Pokaż wiadomość
Witam właśnie postanowiłam was spytac o radę mierzyłam się właśnie i pod biustem w ścisku mam 74 , luźno 76 i luźno w piersiach 83 na kalkulatorze wyszło mi że powinnam nosic 65C, mam 18 lat. I chciałam prosic o radę jaki będzie pasował na mnie rozmiar z dużym push up?? dziękuje za odpowiedź pozdrawiam
Nie musisz kupować push-upa bo tak ciężko jest dobrać prawidłowo rozmiar.
Ja nie polecam miękkich staników bo na małym biuście żadko co chce dobrze leżeć. Mam również 30C.
Jeśli boisz się miękkich to spróbuj na początek coś leciutko usztywnianego.
Wg mnie w takim staniku łatwiej dobrać rozmiar bo miseczka odstaje jeśli jest za duża.
Na początku swojej przygody kupowałm 30D z za duża miską i nie wiedziałam tego bo nic nie odstawało, a ramiączka podciągałam na maksa i zwalałam wszystko na freyową zmarchę

Jeśli już chodzi o pusiapka to polecam na specjalne okazje żelka Pour moi.

Pytanie do bywalczyń Balkonetki:
Właśnie założyłam sobie tam konto, i chciałabym zamieścić swoje fotki. Mam w związku z tym pewne obawy, zdjęcia są w końcu upublicznione.
Czy ktoś spotkał się z wykorzystywaniem fotek z balkonetki np. na allegro lub kopiowaniem w innych celach?

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Spójrzcie : http://kobieta.wp.pl/gid,11884695,im...zdjecie.html?T[page]=2

I znów push-upy wciskają małobiuściastym... I jak tu uświadamiać społeczeństwo?
Zależy co masz na myśli? push-up typu gąbka zastępująca 3/4 biustu i powiększająca o 2 rozmiary? To się zgodzę.
Natomiast sama ich nie noszę na codzień bo to oszustwo które kiedyś zostanie zweryfikowane po zdjęciu odzienia

Co do reszty porad to większość jest słuszna- golfiki, stójki........

Nie zgodzę się co do kieszonek i falban, żabotów- mój biust gubi się pod tym i przestaje "istnieć".
error87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 20:10   #4009
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez error87 Pokaż wiadomość
Pytanie do bywalczyń Balkonetki:
Właśnie założyłam sobie tam konto, i chciałabym zamieścić swoje fotki. Mam w związku z tym pewne obawy, zdjęcia są w końcu upublicznione.
Czy ktoś spotkał się z wykorzystywaniem fotek z balkonetki np. na allegro lub kopiowaniem w innych celach?
ja wprawdzie rasowa bywalczynia nie jestem, od czasu do czasu podczytuje, jakies fotki, zdaje sie, zawedrowaly na All bez zgody wlascicielek
ale jak to jest obecnie - czy dziewczyny jakos zabezpieczaja swe zdjecia, tego nie wiem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-23, 20:40   #4010
error87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
ja wprawdzie rasowa bywalczynia nie jestem, od czasu do czasu podczytuje, jakies fotki, zdaje sie, zawedrowaly na All bez zgody wlascicielek
ale jak to jest obecnie - czy dziewczyny jakos zabezpieczaja swe zdjecia, tego nie wiem.

No właśnie jak te zdjęcia zabezpieczyć? chyba nawet podpisanie ich swoim nickiem gdzieś w tle niewele da.
error87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 20:44   #4011
velika
Winter is coming

siarka, no co ty, a ja się łudziłam że mech jest dużomiskowy i pojawiło się już wiele takich opinii Ja w każdym razie nie mam porównania, wzięłam miskę większą niż mi wyszło w kalkulatorze i dobrze pasuje. U mnie sprawdziło się zwykłe przeskakiwanie o 2 miski przy obwodzie w górę, czyli na chwilę obecną 30FF w brytyjczykach(niektóre 30G)-32E w effuniaku, wymiary 69/91.
Możesz zdjęcia na balkonetkę zabezpieczyć tak jak to robią inne forumki- na zdjęciu jest np. nick http://balkonetka.pl/katalog/bra/milena-verona-soft-20
Zdarzało się używanie cudzych zdjęć . Ja swoich durna nie zabezpieczyłam, ale chyba na razie nikt sobie nie przywłaszczył.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 20:58   #4012
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
siarka, no co ty, a ja się łudziłam że mech jest dużomiskowy i pojawiło się już wiele takich opinii Ja w każdym razie nie mam porównania, wzięłam miskę większą niż mi wyszło w kalkulatorze i dobrze pasuje. U mnie sprawdziło się zwykłe przeskakiwanie o 2 miski przy obwodzie w górę, czyli na chwilę obecną 30FF w brytyjczykach(niektóre 30G)-32E w effuniaku, wymiary 69/91.
no, wlasnie widze, to juz kolejna opinia, ze jest duzomiskowy, na chwile obecna chyba tylko ja utrzymuje, ze jest zgola inaczej xD
moze zle kombinuje, ale skoro na upartego ten mech byl dobry dla mnie - a ja nosze w brytyjczykach taki rozmiar, w jakim byl ow mech, no to chyba cos nie halo jest. wedlug tabeli Ewy rowniez powinnam miec miske mniej, przy czym zakladajac nawet, ze ta miska mniej bylaby jednak lepsza, to i tak nie widze duzomiseczkowosci, jedynie standard.

a tak poza tym, wydaje mi sie rowniez, ze przeliczanie o okolo 2 miski, a nie o jedna - jak twardo wynika z tabeli effuniakow, bedzie w moim przypadku szczesliwsze
Stary 2010-01-23, 22:58   #4013
Dominiique
BAN stały

Mam pytanie dotyczące firmy Milena. Mają ładne miękkie staniki, ale o ich ścisliwości podobno wyjatkowo mocnej naczytałam się na Lobby i teraz już nie wiem, jak zamówić...
Moje wymiary: 82/98-99. Noszę z polskich (Gaia, Konrad, Wiess-mann) 75E lub z Biggi 70F. Z tabelki Mileny wychodzi mi 80D lub ściśliwe 75F.
Jestem w kropce...
Dominiique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 23:03   #4014
Astro
Zadomowienie

A co mi tam - najwyżej odeślę - zamówiłam Milenę.
1 Amber 605 push-up 65 F
2 Toffino SOFT 598 65 G
Zobaczymy, coś czuję, że oba mogą być za małe, 65F wzięłam tylko dlatego, że w promocji był i może trafię
Stary 2010-01-23, 23:06   #4015
Dominiique
BAN stały

Własnie Toffino tez mnie interesuje, obok Flamenco, Verony, Sylwestrine. Ktoś pomoże?
Dominiique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 23:10   #4016
kukimonster
BAN stały

Akurat te modele są bardzo ścisłe, więc jeśli masz te 82 pod na silnym ścisku i wydechu, to radzę wziąć 80...
kukimonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 10:01   #4017
Astro
Zadomowienie

Dziewczyny muszę się pochwalić, bo mam nadzieję, że to pomoże niektórym dziewczynom, że jednak warto nosić dobrze dobrane staniki.

A więc - od października albo listopada nie pamiętam dokładnie noszę dobrze dobrane staniki. Przedtem przy wymiarach 91 w biuście i 71 pod biustem mój biust był na wysokości łokci co niestety było zauważalne, bowiem uwagę zwracał mi mój TŻ i moja mama. Miałam również problemy z kręgosłupem, bolał i siedziałam krzywo i mimo iż nie mam najmniejszego biustu to wstydziłam się go pokazać i siedziałam zgarbiona.

W październiku (chyba kupiłam w sklepie stacjonarnym (oczywiście wcześniej czytałam ten wątek, bo był u simeri w podpisie i zwróciłam na niego uwagę swój pierwszy biustonosz w rozmiarze 30F - był to Panache Brooke. Najpierw oczywiście zdziwiłam się czy taka szmatka (jak wtedy sądziłam) nieusztywniania utrzyma mój biust w ryzach. Przez pierwszy tydzień obwód był dla mnie koszmarnie ścisły i prawie nie mogłam oddychać, ale od pierwszej chwili siedziałam wyprostowana, a kształt biustu był przepiękny. No i teraz noszę tylko nieusztywniane

Dziś po tych kilku miesiącach noszenia tylko dobrze dobranych staników muszę stwierdzić, że w biuście mam 93 cm (mam nadzieję, że już więcej nie zmigruję , przestał mnie boleć kręgosłup, a piersi mam nawet bez stanika okrągłe i trzymające się w połowie wysokości od łokcia do ramienia co nawet zauważył mój TŻ . Nie żałuję ani jednej wydanej złotówki na staniki, mimo że kupując pierwszą Brooke za 139 zł miałam wielkie wątpliwości. Mam nadzieję, że jeśli któraś jeszcze się waha to naprawdę warto odmówić sobie czasem głupot i uzbierać na porządny stanik, a przede wszystkim dobrze dopasowany, bo naprawdę jest różnica. Mam nadzieję, że więcej polskich firm zacznie produkować dobrze dobrane jak będzie więcej osób pytających o rozmiar inny niż 75B
Stary 2010-01-24, 10:39   #4018
anuteczka
Raczkowanie

To ja też się pochwalę w poniedziałek idę na moje pierwsze stanikowe zakupy . Na pewno się pochwalę co kupiłam z uświadomionych, podejrzewam , że Pani w sklepie mi doradzi . I mam nadzieję, że po noszeniu dobrze dobranego stanika mój biust tez mieni trochę swój kształt . Odłożyłam nawet dość pokaźną kwotę pieniędzy, stweirdziłam, że dlaczego mam oszczędzać na własnych piersiach. A, i mamę uwiadomiłam, też jutro idzie po stanik

anuteczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 10:41   #4019
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuteczka Pokaż wiadomość
To ja też się pochwalę w poniedziałek idę na moje pierwsze stanikowe zakupy . Na pewno się pochwalę co kupiłam z uświadomionych, podejrzewam , że Pani w sklepie mi doradzi . I mam nadzieję, że po noszeniu dobrze dobranego stanika mój biust tez mieni trochę swój kształt . Odłożyłam nawet dość pokaźną kwotę pieniędzy, stweirdziłam, że dlaczego mam oszczędzać na własnych piersiach. A, i mamę uwiadomiłam, też jutro idzie po stanik
Ja uświadomiłam siostrę - nosi 30E, z 70C Ale mamy nie mogę - moja mama twierdzi, że ona lubi luźne obwody na 80 pod biustem nosi 80-tkę, która rozciąga się pewnie do 90.
Stary 2010-01-24, 12:03   #4020
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Astro Pokaż wiadomość
Ja uświadomiłam siostrę - nosi 30E, z 70C Ale mamy nie mogę - moja mama twierdzi, że ona lubi luźne obwody na 80 pod biustem nosi 80-tkę, która rozciąga się pewnie do 90.
moja mama twierdzi, ze tez lubi luźne obwody

dalej myśle nad tą madisonką
musze się w niez zapinac na drugie zapięcie...
i jak sobie tak sama podtrzymałam ramiączko to lepiej mi leżała, ale juz bardziej się tych ramiączek nie da skrócic...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości