|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Ale was wczoraj "poniesło"
![]() Domi wyrazy współczucia i nie rób sobie wyrzutów, babcia na pewno by tego nie chciała ![]() Brombi a jak ty robisz te muffiny? Masz jakiś przepis sprawdzony? Ja planuje zastosować ta dietę proteinową ale to dopiero po sesji egzaminacyjnej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Wtajemniczenie
|
Haj
Ja oczywiście z pytanie... Bo wydaje mi się że jakoś źle karmie Iwa w nocy. Nie wiem - za często? Wygląda to tak: 22.00 karmienie na śpiocha 1.00 znowu karmienie po czym Iwo ładnie zasypia 3.00 znowu karmienie! Dwie godziny po?! zazwyczaj 6.00 kolejne karmienie a czasem już o 5.00 się zaczyna No i nie wiem czy to nie jest za często? Tak co dwie h? On tak potrzebuje na prawdę czy ja może nie wyczuwam tej potrzeby ssania? Bo daje mu smoka ale on tak się denerwuje jak butli nie dostanie, że szok.. Ale on jest malutki to może trzeba tak? Hmmm? ![]() Potem Was nadrobie ![]() Hihi i kupujemy ten wózek co Wam pokazałam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
Domi wspolczuje
![]()
#455 |
Zadomowienie
|
dzień dobry Mamusie
![]() byłam z Olką wczoraj u pediatry, dostała czopki na zbicie żółtaczki, mam ją poić jak najwięcej glukozą i w środę kontrolne badanie krwi. oby zeszło cholerstwo ![]() i waży już 5,96 kg ![]() ![]() lece teraz was nadrobić bo widze ze troszkę naskrobałyście |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Wtajemniczenie
|
Ale miałyście faze wczoraj
![]() A ja w tym czasie całowałam się z Tż ![]() ![]() Domi kochana współczuje bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ło to widze ze synek ma juz swoje idolki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Brombi nakarmilam wczoraj malego na spiocha i nawet ladnie pil ,no jeszcze troche bedzie trzeba popracowac nad tym ale chyba zaczne tak robic A mnie cos przeziebienie chwycilo i gardlo boli i z nosa leci u nas dzis -16 i sie zastanawiam czy mamy jechac d tej babci i dziadka czy dac sobie spokoj,w sumie musimy malego tylko do auta przeniesc a w aucie cieplutko,no niewiem jeszcze pomysle nad tym......
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
A my jeszcze zaglądneliśmy przed wizytą u pediatry(my, bo mały ma w nosie spanie od rana i muszę na rękach go brać ze sobą gdzie tylko nie idę:P )
Domi też nie złorzyłam życzeń... i mimo, że napięte mam kontakty z babcią to też mam wyrzuty sumienia... Pochwalę się fotką z dzisiaj... tak sobie strzeliliśmy ją na poprawe humorku Samanthhha ja obiecuje sobie, że jak się zmałym wszystko wyjaśni to zadbam o Tż-ta, bo na razie nie myślę nawet o tym... zła żona A dziś sukces spałam tylko raz na siedząco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |||||
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Domi ja również współczuję ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie mamusie i dzidziusie
![]() ![]() niebyly mnie tu już bardzo dawno i napewno o mnie zapomniałyście ale podczytuje was tylko że nigdy niemam czasu napisać ja miałam zapalenie oskrzeli i dalej jeszcze kaszle ale oskrzela i płuca sa już czyste a moja mała Agusia często ulewa po jedzeniu i naokrągło ją obserwuje i boję się ją zostawiać samą ![]() mam takiego małego łakomczuszka że czasami chyba za dużo zje i wczoraj tak zwymiotowała ze sie popłakałam nawet już nie kąpałam jej i niemyłam tylko takiego brudaska położyłam spać bo bałam sie że jak wieczorem znów zjadła i ją porusze to znów zwymiotuje ![]() oczywiście w nocy śpi z nami ale wole ją mieć w nocy blisko już powinna też jeść i już sie pomału kręci więc uciekam i będę starać się pisać z wami bo bardzo lubie tu być przy was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Wtajemniczenie
|
pokręciła się i spi dalej
a powiedzcie mi te mamy które karmią też butlą bo ja więcej butla ale staram sie dokarmiać piersią zeby te przeciwciałka dostawała Agusia ile powinno wypijać mleka 3tygodniowe dziecko bo moja niunia wywali 120ml z butli i czasami mam wrażenie że jeszcze by zjadła ale to przeciez chyba dużo waży już 4kg a jak sie urodziła to ważyła 3kg 300 no i dalej ma problemy z kupką jest fajna kolorystycznie i wyglądowo tak jak powinno być ale zeby ją zrobić to się pręży i czasami tak wysila że hej |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Wtajemniczenie
|
kurde nieumię jej obudzić nawet paznokietki pozwoliła obciąc taki ma sen a spi juz 4godziny
widze żę maminki niektore mają już chęci na igraszki z mężusiami hihi ja dopiero 3tydonie po porodzie więc jeszcze mi zostalo dużo czasu do igraszek ![]() ale boję się tego pierwszego razu jak cholera jak se pomyśle że mnie tam baba rozcięła i byłam szyta to mnie strach oblewa nawet sie jeszcze niepodgoliłam haha bo się boję tam ruszać ![]() tyle pięknych zdjęć swoich dzieciaczków macie powystawiane a sa przesliczne to ja tez dam i się pochwale a tak moja kruszynka sobie nyna |
![]() ![]() |
![]() |
#463 | ||||
Zadomowienie
|
no wreszcie nadrobiłam, trochę poszalałyście
![]() widzę, że wieczorem było wesoło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Simpatica bardzo ładne ząbki ![]() hehe ![]() ![]() Cytat:
![]() jem ciacha, a moja waga sama spada ![]() ![]() po raz pierwszy w moim zyciu tyle sie nasłuchałam, że tak ładnie schudłam ![]() Cytat:
![]() Jak tylko słyszę, ze zaczyna sie przewracać, biorę ja na ręce i zaczyna mlaskać ![]() domi -współczuję ![]() Zaharia- Twoja Mirian jest po prostu boska!!! jeszcze nigdy nie widziałam takich włosków!!! ![]() ![]() Katekate- a jak zrobić badanie moczu? czekać z kubeczkiem jak mała leży bez pieluchy??? Na szczęście Olka bardzo dużo wypija glukozy, więc mam nadzieję że szybko pozbędziemy się tej żółtaczki- i od wczoraj dostaje czopki. Co prawda moja pediatra uspokajała mnie, że nic małej nie grozi, że poziom tej bilirubiny jest niski (6,59), zbadała jej ręcznie wątrobę i niby nie jest powiększona. Stópki i dłonie ma ładne-różowe, podniebienie też różowe, troszkę ma może buźkę za bardzo opaloną, ale jak to pediatra powiedziała, że moja Olka ma ładną cerę i nie będzie blada jak inne dzieci, i ona by się absolutnie tym nie martwiła (łatwo powiedzieć, jak to nie jej dziecko) W środę idziemy na ponowne badanie bilirubiny, to tak jak piszesz Kate, zrobię od razu wszystkie te dodatkowe badania. A te alaty i aspaty to tez z krwi się robi??? I też pytałam się, czy odstawić od piersi to mi nie kazała ![]() Zaznaczyłam dużo więcej waszych wypowiedzi, i nie pokazały mi sie wszystkie na które chciałam odpisać??? u was też tak się dzieje??? ![]() I teraz nie pamiętam co dokładnie której chciałam napisać... ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-01-23 o 11:45 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
Elus mi tez sie tak robie jak chce na duza ilosc ostow odpisac z wielocytowaniem
![]() my jeszcze nie mielismy usg bioderek. ale pediatra mowila ze dostaniemy skierowanie do ortopedy a ortopeda da skierowanie na biodreka ![]() ![]() acha Elus mocz sie lapie w takie woreczki. przyklejasz woreczek i masz nadzieje ze sie dobrze przyczepil i ze siku zostanie w nim a nie wleci w pieluszke ![]()
#465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a przecież u ortopedy robi sie usg, to po co ortopeda ma dawać skierowanie ![]() ![]() aaa, to muszę kupic woreczki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#466 | |||||
Zakorzenienie
|
Aleście wczoraj naprodukowały
![]() ![]() Cytat:
![]() jasne, że pomogę. Fajnie by było mieć taką miłą sąsiadkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja już odłożyłam słodycze oprócz sezamków ![]() ![]() Ostatnio młoda już się do tego wieczornego jedzonka przyzwyczaiła. Jedynie czasem się zdarza, że na śpiąco ssie, ale nie łyka, potem się krztusi i rozbudza, ale zaraz zasypia znów. A dziś się wyspałam, bo tz miał wartę. No i Sandra obudziła się o 4. Poistruowałam go wcześniej, że ma ją tylko uspokoić i dać smoczka, a on ją przewinął ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pamiętaj, że w nocy dziecko odpoczywa, więc nie potrzebuje tyle kalorii, co w ciągu dnia, a co 2 godziny budzi się z przyzwyczajenia (wybacz Brombusiu, że teraz ja się wymądrzam ![]()
![]() |
#467 |
Zadomowienie
|
hej!wpadłam zameldować co tam u tego ortopedy i ....
![]() Wypisał papiery bo będę stawać na komisję o stopień niepełnosprawności może w końcu mi przyznadzą ![]() Porozmawialiśmy chwilę co dalej robimy w sprawie tych nieszczęsnych bioder i on sam nie wie powiedział że musi skonsultować ten przypadek na konsylium bo on sam nie chce podejmować decyzji musi popytać jeszcze nie jednego z lekarzy ![]() ![]() ![]() ![]()
#468 | ||
Zakorzenienie
|
haaaj sobotnio
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a fotka b. ładna ![]() ja tez mam obawy... i chciałabym i boję się ![]() ![]() ![]() wieczorem jak wieczorem ale w nocy to dopiero się działo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() u nas dzis narazie ok. za bardzo Ola nie marudzi ale ochoty na spanie też nie ma. Katekatee u nas Ola śpi różnie ale max to chyba z 15 godz a min 12. ja sobie stworzyłam taką tabelkę i codziennie zapisuję ile jje, ile spi a ile czasu nie spi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#469 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jedynie co, to ostatnio nie bardzo mam ochotę ![]() ![]()
![]() |
#470 |
Wtajemniczenie
|
Guciu ale to jak np on się obudzi o tej 1.00 to wtedy go uspokajać smokiem?
![]() Bo ja nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Zadomowienie
|
powiedzcie kochane jak chodzicie na spacerki z maluchami?jak jest poniżęj -5 to też chodzicie?
My jeszcze teraz będziemy walczyć z ciemieniuchą ![]()
#472 |
Zakorzenienie
|
I byłam u pediatry i jestem o niebo spokojniejsza Mam dopajać wodą z glukozą jak do tej pory, ale wcale wg. niej nie jest tak bardzo żólty i w oczkach ma śladzik tylko żółtaczki w kącikach, bardzo silny jest i piękne ma napiecie mięśniowe, ładnie przybiera na wadze. Mam mu podawać D3, esenciale forte do wody z glukoza, mam skierowanie na bilirubine, morfologię, alat i aspat, ale to za tydzień zrobić.Żóltaczka może nawet 6 tygodni się utrzymywać, a że mój wcześniak to już wogóle, bo teraz by był dopiero 40tydzień ciąży
![]() super ta babka!!! szkoda, że nie mogę do niej tlyko chodzić( za daleko i trzeba samochodem a my prawka nie mamy)ale na takie wypadki będę do niej się zgłaszała. Elalank więc nie martw się tak bardzo, bo damy radę ![]() ![]() Modyfikowanym nie kazała go karmić więc zostajemy na piersi zwłaszcza, że rośnie na niej tak ładnie. Marta mnie połozna mówiła, ze do -5 jest zdrowo ale jak więcej na minusie to lepiej darować sobie. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-01-23 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#474 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#475 | |||||||
Zakorzenienie
|
A potem po jakim czasie jest głodna?
Cytat:
![]() Cytat:
Zasada jest taka, że jak dziecko nie naje się w dzień, to musi nadrobić w nocy. Więc może dawaj mu trochę więcej w dzień, to będzie bardziej najedzony. Możliwe też i bardziej prawdopodobne, że, jeśli budzi się zawsze mniej więcej o tych samych godzinach, że budzi się z nawyku, zwłaszcza jeśli wcale dużó nie wypija. Więc wtedy, jak Gucia dobrze radzi, trza działać smoczkiem. I to nie tak raz, a jak wypluje to mu dajesz jeść, ja jak zaczynałam tak robić z Filusiem, to nawet i pięc razy mu smoka podawałam i uspokajałam, zanim zasnął wreszcie. Iwo jest malutki, ale te 3-4 godzinki nocy powinien wytrzymać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapobiega ciemieniuszce ![]() Mam nadzieję, że jednak nie endoproteza ![]() Idę na razie, bo mnie Filuś "woła" ![]()
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
![]() Domi przykro mi bardzo z powodu twojej babci ![]() U mnie weekend do d.... Poklocilismy sie wczoraj z malzem i nie mam ochoty nawet na niego patrzec...czego zreszta nie musze robic, bo wyszedl sobie do miasta...a ja tak jak przez caly tydzien tak samo w weekend siedze w domu... ![]() Czasami naprawde nie wiem jak to bedzie z nami.... ![]()
#477 | ||
Zadomowienie
|
podczytuje regularnie, ale jakos nie mam weny do pisania
![]() duzo tego naklikalyscie wczoraj, wiec pozwole sobie odpowiedziec na kilka dzisiejszych postow ![]() a zdjec Dzieciaczkow to nawet nie ma co komentowac, jak zawsze nie mozna sie napatrzec, sliczne i slodkie- do schrupania ![]() Cytat:
moja jak miala 4 tygodnie i zaczynalam ja karmic butla to tez pila 120, z tym, ze prawie zawsze po tej ilosci sie jej ulewalo. teraz sama sobie reguluje, bo robie 120, a ona czasem wypije 80, czasem 110 i wtedy nie ulewa.nadal jak dobije "do dna" to czesto przy odbiciu costam poleci. Cytat:
czesto ortopeda nie ma USG w gabinecie, tylko trzeba sie umawiac do pracowni USG w przychodni. dziewczyny a probowalyscie mowic, ze to kilkutygodniowe malenstwo i nie mozecie czekac? u mnie dziala (choc czasem sie trafi wredna baba w rejestracji i ma w dupie). i do lekarza jak jest lista, to maluchy tez sa zawsze pierwsze. Domi wspolczuje ![]() Mamusie walczace z zoltaczka- 3mam kciukasy! bedzie dobrze, caluski dla Maluszkow!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 | |
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny
![]() nawet nie bede udawala ze Was przelecialam bo czsu mam malo a Wy oszalalyscie i tyle stron jest do czytania ![]() u nas OK wczoraj jak wrocilam do szpitala doktorka (inna nie nasza) nastraszyla mnie ze to chyba pluca u malego - ale czeka na opis radiologa i beda wiedziec, ale sie wnerwilam i czekalam jak na szpilkach - jak przyniosla salowa wynik to mi powiedziala ze wszystko czyste, zaraz podreptalam do lekarza i sie okazalo ze jest OK ![]() kazali nam zlapac siusiu - myslalam ja naiwna ze u chlopca to luzik - wczoraj 3 podejscia wszystko poszlo w pieluche, dzis 3 podejsci i dalej nic - rozebralam go wzielam na rece wyprostowaalm woreczek i zrobil - bez tych badan nie yjdziemy do domu swoja droga to ciekawe kiedy wyjdziemy jak taki mroz, ciezko bedzie jezdzic z nim, chyba ze znajde pielegniarke aby przychodzila do malego ![]() Domi trzymaj sie ![]() TZ to pewnie jak to chlop drugie male dziecko ![]() Cytat:
ale wlasnie intuicja - juz wielokrotnie sie poznalam, choc w moim przypadku to jeszcze coś - moja Mama nie zyje i czesto mowilam do nie aby opiekowala sie wnukami i zawsze przed hcoroba Izy teraz i Grzesia mi sie śni, wtedy wiem, ze cos sie wydarzy dobra koniec dobrego zmykam sie myc i koncze gotowac i jedziemy do szpitala - ciekawe jak maly Trzymajcie sie cieplutko i jeszcze - dzieciaczki cud miod ![]()
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2010-01-23 o 15:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miejmy nadziję, że się pogodzicie przed jego wyjazdem A jak siedzisz w domu to dobrze, że przyszłaś na wizaż na pogaduchy ![]()
![]() |
#480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze, a Ty dzisiaj posiedź troszkę z nami to się odstresujesz ![]() Madziu trzymam kciuki, żeby szybko go wypuścili z tego szpitala. Mojej Mamie też się zawsze Babcia śni,jak coś ma się wydarzyć ![]() A mnie mój Tato się nie śnił odkąd Filip jest na świecie ![]() Filuś usnął, dzisiaj chyba kiepskie ciśnienie jest, bo mnie łeb boli jak 150 ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.