offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-23, 17:42   #1651
Bejjka
Zakorzenienie

Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Te co w albumie, zestawiłam razem
Tutaj zaznaczyłam czerwoną linią ile cm straciłam (oczywiście mniej-więcej), czyli widać ile tak naprawdę mi urosły
ależ Ty masz te włosiska

a jaki masz przód? wycieniowany? grzywka? wszystkie włosy równe?
Bejjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 17:43   #1652
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli
Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

Cytat:
Toothie!
Imię ewoluuje w Tootsie i dopiero będzie

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 17:46   #1653
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bejjka Pokaż wiadomość
ależ Ty masz te włosiska

a jaki masz przód? wycieniowany? grzywka? wszystkie włosy równe?
Prosta grzywka a marzą mi się takie, żeby grzywki nie mieć, a zamiast niej z przodu mieć takie pasma długości do połowy szyi lekko wycieniowane. Ale zapuszczanie grzywki to horror...

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Imię ewoluuje w Tootsie i dopiero będzie

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 17:46   #1654
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Prosta grzywka a marzą mi się takie, żeby grzywki nie mieć, a zamiast niej z przodu mieć takie pasma długości do połowy szyi lekko wycieniowane. Ale zapuszczanie grzywki to horror...
Mnie całkiem nieźle idzie . W październiku miałam taką lekko przed brwi, a teraz sięga mi prawie czubka nosa . Jeszcze nie wiem, co z nią zrobić później.

Naszła mnie ochota na czytanie, tylko oczywiście nie wiem, co wypożyczyć .
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 17:48   #1655
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
no niby tak mam ale w tym problem, że nie wychodzę poza tą listę nie mam akcesoriów ani dodatków, które jakoś by te rzeczy odmieniły
poza tym mam skłonność do jednego typu fasonu odzieży i dlatego zieje w mojej szafie nudą
aha
Ja w sumie mam podobnie, a jak chce wziac cos innego to zaraz mowie sobie, ze nie mam do czego zalozyc I biore sprawdzone rzeczy...
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 17:48   #1656
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
a marzą mi się takie, żeby grzywki nie mieć, a zamiast niej z przodu mieć takie pasma długości do połowy szyi lekko wycieniowane.
wiem o co chodzi, bo mi się też podoba to szalenie
bardzo kobiece cięcie jeśli uda mi się zapuścić włosy coś takiego chciałabym mieć

Cytat:
Ale zapuszczanie grzywki to horror...
ja właśnie wychodzę codziennie myślę by ją ściąć, bo tak mam jej dość
Stary 2010-01-23, 17:51   #1657
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
to wolno Ci odrastaja ja tak z raz na tydzień - dwa muszę sie "wyplastrować" żeby mi tak szybko włosy na głowie rosły to bym sie nie obraziła...
a skąd bierzesz ta paste cukrową? robisz u kosmetyczki czy gdzieś kupujesz?
Robię sama. Szklanka cukru, sok z połówki cytryny - i gotuję aż się skarmelizuje, przelewam do plastikowego kubeczka i zostawiam aż wystygnie. Potem jak używam to wkładam do kubka z gorącą wodą, żeby się rozpuściło, nabieram w dłonie, i jazda

Cytat:
Ja kiedyś próbowałam i żadne mi nie ruszały włosów Dopiero Joanna, ale te takie pomarańczowe, przezroczyste. Ale też efekt nieciekawy, bolało jak cholera i kikutki się po paru dniach pojawiały.
Najlepszy u mnie był depilator, też boli, ale mniej, a przy depilacji kikutków dwa razy w tygodniu było git. Ale teraz mi się już nie chce
Ja z Joanny wcześniej korzystałam, ale z tych zielonych. Te pomarańczowe to na mnie nie działają w ogóle, i jeszcze leżą sobie gdzieś.

A w ogóle wróciłam z zakupów - włosowe: WAX do włosów wypadających i osłabionych (wreszcie mam osławionego waxa...) i wcierka z Rzepki

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 17:52   #1658
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
aha
Ja w sumie mam podobnie, a jak chce wziac cos innego to zaraz mowie sobie, ze nie mam do czego zalozyc I biore sprawdzone rzeczy...
właśnie niedawno robiłam przegląd zdjęć i wciaż wyglądam podobnie im jestem starsza tym mam większą ochotę*na jakąś zmianę w wyglądzie (zapuszczanie włosów) i ubiorze
Stary 2010-01-23, 17:54   #1659
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Najbardziej to ona lubi używać do wszystkiego zębów Ale rodzina się nie zgodziła na Zębacza, chociaż moim zdaniem to piękne imię dla kotki
Nie no, rozumiem rodzinę :P
Może Ostrokieł? :P
Stary 2010-01-23, 17:57   #1660
mOna01
Zakorzenienie

Megan ma coś takiego właśnie:

Stary 2010-01-23, 17:58   #1661
szmyrk
Zakorzenienie

Witam sie Sprobuje ponadrabiac, ale nie wiem, czy mi sie uda.
Szykuje sie na kolacje w chinskiej restauracji
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 18:03   #1662
n0emi
Zakorzenienie

Ja mam juz grzywke do brody
Ale niestety nie uklada mi sie jak u Megan, wiec hoduje dalej
Stary 2010-01-23, 18:07   #1663
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Robię sama. Szklanka cukru, sok z połówki cytryny - i gotuję aż się skarmelizuje, przelewam do plastikowego kubeczka i zostawiam aż wystygnie. Potem jak używam to wkładam do kubka z gorącą wodą, żeby się rozpuściło, nabieram w dłonie, i jazda
to muszę spróbować a powiedz mi, ile to trzeba mniej wiecej gotować?
Stary 2010-01-23, 18:10   #1664
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja mam juz grzywke do brody
Ale niestety nie uklada mi sie jak u Megan, wiec hoduje dalej
Ja za to dzisiaj ścięłam grzywkę :P Zapuszczałam przez jakiś czas, ale to nie dla mnie. Ja muszę coś we fryzurze zmieniać. Teraz nie ścinam, nie farbuję to chociaż grzywkę będę odmieniać
Zresztą, ja i tak dużo chodzę w opaskach itd. Żaden problem zaczesać grzywkę do tyłu czy spiąć wsuwkami z boku.
Stary 2010-01-23, 18:19   #1665
saming
Zakorzenienie

Cytat:
to muszę spróbować a powiedz mi, ile to trzeba mniej wiecej gotować?
No ja gotuję i się gapię w to - bo to musi się rozpuścić cukier całkowicie... i jak zacznie brązowieć to już można zdjąć z ognia, ja w sumie to jeszcze chwilkę gotuję tak żeby było bardziej brązowe... A ile czasu to nie wiem.
Poczytaj sobie, w necie sporo jest na ten temat, a na yt 'instrukcja obsługi'
Ze 2-3 lata temu to robiłam, to mi w ogóle nie chciała ta pasta wyjść, ale próbowałam na tych wakacjach aż się udało, no i jak się nauczyłam obsługiwać tym, to już w ogóle hepi jestem

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja za to dzisiaj ścięłam grzywkę :P Zapuszczałam przez jakiś czas, ale to nie dla mnie. Ja muszę coś we fryzurze zmieniać. Teraz nie ścinam, nie farbuję to chociaż grzywkę będę odmieniać
Zresztą, ja i tak dużo chodzę w opaskach itd. Żaden problem zaczesać grzywkę do tyłu czy spiąć wsuwkami z boku.
Ja za to tylko w grzywce ładnie wyglądam. Nieważne czy na ukos, czy prosta, czy takie pojedyncze coś, ale musi mi coś "dyndać" na czole, bo inaczej jestem bezwyrazowa taka no. I od kilku lat niezmiennie noszę się z grzywką i tak najlepiej wyglądam. Jedynie jej długość, proporcjonalność i kolor włosów zmieniam

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 18:21   #1666
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
moje wcale nie chcą wychodzić...nawet nosa nie wyściubią tylko kaloryfer i kaloryfer im w głowie
ale zauważyłam, że wiosna małymi kroczkami musi się zbliżać, bo każdego dnia są coraz aktywniejsze i ciut mniej śpią
Moje w mrozy to tylko wyskakuja za okno na siusiu i do domu. Na kominek, na kaloryferek i wszedzie gdzie cieplo.

Cytat:
A ja nie mam imienia dla mojej kici W ogóle nie mieliśmy pomysłu i póki co jest Kicią
Ale kocury też zostały przechrzczone w wieku po ok. pół roku spędzonym z nami, albo nawet więcej, bo dopiero wtedy okazało się, że to faceci Wcześniej babskie imiona mieli
U mnie tez sie tak zdarzylo
W ogole to zwykle dajemy kotom jakies imie, a pozniej i tak dostaja jakiegos nika zwiazanego z ich zachowaniem czy wygladem. Np jedna moja kicia nazywala sie mruczka, a wszyscy na nia mowia Miekki Kotek. Ma tak niesamowicie miekka i mila siersc, ze w zyciu takiego kota nie widzialam.

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
Z tym, że ja się wybieram raczej na ścisły profil, mat-fiz albo mat-geo. Na mat-fizie przeważnie dziewczyny są w mniejszości

Mona, piękne włosiska
Agusia, pokaż się nam
To fakt. Ja na rozszerzonym angielskim bylam.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 18:44   #1667
Chatul
ma zielone pojęcie

Nie idzie mi czytanie "Herodiady" G. Flauberta ;/

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Jedynie jej długość, proporcjonalność i kolor włosów zmieniam
Ja tak samo
Tyle, że ja bez grzywki też dobrze wyglądam. Ale szybko się nudzę. Ja potrzebuję codziennych zmian jeżeli o włosy chodzi
Stary 2010-01-23, 18:47   #1668
n0emi
Zakorzenienie

ale mi sie nic nie chce
Stary 2010-01-23, 19:03   #1669
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam do domu Jestem wykończona i wściekła czekaliśmy na wykładowcę ponad 3h po wpisy a on stwierdził że dzisiaj wpisów nie będzie tylko ustali inny termin i specjalnie będziemy musieli przyjechać na uczelnię

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 19:14   #1670
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam do domu Jestem wykończona i wściekła czekaliśmy na wykładowcę ponad 3h po wpisy a on stwierdził że dzisiaj wpisów nie będzie tylko ustali inny termin i specjalnie będziemy musieli przyjechać na uczelnię

Tez pojechalam bez sensu bo cwiczeniowca wstawil oceny tylko paru osobom Nawet obecnosci nie sprawdzal i po 20 min wypuscil.

Edytowane przez n0emi
Czas edycji: 2010-01-23 o 19:16
Stary 2010-01-23, 19:25   #1671
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
ja co prawda stronek nie znam, ale powiem Ci ze w moim przypadku znalezienie zwykłej białej koszuli zajęło mi kilka miesięcy bo albo nie leżały albo fason był nie ten albo rozmiaru nie było...
to ja tak miałam w zeszłym roku chyba byłam w 10 sklepach (1 dnia, o innych dniach przed tym dniem nie wspomnę) w poszukiwaniu białej bluzki z długim rękawem która by mi się spodobała, i chyba gdyby nie mama (ktora nawiasem mówiąc miała już dosyć) kupiłam ją, świetnei dopasowana jest i nadal mi się podoba

ale ogolnie ja zakupy lubię, jak tylko wiem że mam czas i kasę to mogę nawet całe dnie chodzić p skelpach z ubraniami:brzyda l:

Cytat:
A ja sobie dzisiaj fajną bluzkę kupiłam szukałam takiej od dawna
a pokażesz lub opiszesz

Cytat:
poza tym mam skłonność do jednego typu fasonu odzieży i dlatego zieje w mojej szafie nudą
może tylko Ci się tak wydaje, spróbuj wymieszać ubrania ze sobą, skomponować nowe zestawy a może cos nowego i fajnego wykombinujesz

Cytat:
Najbardziej to ona lubi używać do wszystkiego zębów Ale rodzina się nie zgodziła na Zębacza, chociaż moim zdaniem to piękne imię dla kotki

Cytat:
skad ja to znam co zapuszczę to coś zawsez mnie skłoni, że wybiore się do łazienki z nożyczkami i ją obetne, ale teraz........ jestem silna, jestem silna
nawet dzsiaij stwierdziłam że jak pójde do fryzjera za 2 tygodnie najpóżniej to niech sobie fryzjerka cieniuje co tylko chce tylko zeby grzywki nie ruszała z długości ew. lekko koncówki ściąć

Cytat:
ja właśnie wychodzę codziennie myślę by ją ściąć, bo tak mam jej dość
ja żeby jej nie widzieć po domu chodzę z wlosami zaczesanymi do tyłu i w kucyku, a poza domem nie widzę luster i mnie tak nie wkurza wtedy

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
ja bym się wkurzyła, dobrez ze u nas czegoś takiego nie robią

a wogole strona biblioteeki z uczelni nadal nie działa, kurcez jak oni mi wyliczą karę to kilka odżywek za to by było
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 19:33   #1672
MyszkaMiki16
Raczkowanie

GG do MyszkaMiki16

hej!
potrzebuje POMOCY!!!!!!!!!!!!

dzisiaj nałozyłam sobie za duzo wosku na wlosy i teraz umylam glowe 25 rezy wszystkimi szamponami jakie mialam, mydle, i plynem do naczyn, ale one dalej wygladaja na tluste, a co najgorsze sie kleja i w dotyku sa niemile...!!!!!!!!!!!!!!! !1POMOCY!!!!!!
MyszkaMiki16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 19:36   #1673
motylek1007
Zakorzenienie

umowilam sie z hodowczynia na wizyte

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 19:39   #1674
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MyszkaMiki16 Pokaż wiadomość
hej!

dzisiaj nałozyłam sobie za duzo wosku na wlosy i teraz umylam glowe 25 rezy wszystkimi szamponami jakie mialam, mydle, i plynem do naczyn, ale one dalej wygladaja na tluste, a co najgorsze sie kleja i w dotyku sa niemile...!!!!!!!!!!!!!!! !1POMOCY!!!!!!
A od kiedy to wosk się nakłada na włosy, bo pierwsze słyszę?

Malinko, wrzucę zdjęcia do albumu tylko na nich nie widać jej za dobrze, nie oddają uroku

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

wrzuciłam jak ktoś chce niech patrzy, później usuwam ;P
no i nie patrzcie na to co się dzieje na dole, mam spodnie dresowe

Stary 2010-01-23, 19:40   #1675
n0emi
Zakorzenienie

Motylek ale ci fajnie
A ok ile bedziesz musiala zaplacic??
Stary 2010-01-23, 19:43   #1676
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
umowilam sie z hodowczynia na wizyte
o super

Cytat:
A od kiedy to wosk się nakłada na włosy, bo pierwsze słyszę?

Malinko, wrzucę zdjęcia do albumu tylko na nich nie widać jej za dobrze, nie oddają uroku
ja też nigdy nie słyszalam o nakładaniu wosku takiego normalnego na włosy, ew. jest wosk do wlosów - kosmetyk ale daje się go mało

to w takim razie czekam na zdjecia

ehh chciałam dzisiaj obejrzeć ten film o 21 na tvn ale niestety bede musiała zrezygnować,(i udac ię do kuchni w celach dydaktycznych) nauki mam jeszcze sporo, końca nie widać i dwa egzaminy dość obszerne praktycznei dzień po dniu a dopiero czytam materiały na 1 przedmiot: mur:

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

mona fajna jest
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 19:49   #1677
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez MyszkaMiki16 Pokaż wiadomość
hej!

Można dodać sody do szamponu, ale niestety nie pamiętam, ile

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Kurczę, właśnie obejrzałam 12-13 odcinek Sanctuary i na następny sezon muszę czekać do jesieni
Ale podobał mi się odcinek, bardzo fajna scena tańca rodem z Bollywood Jak któraś zaczęłam oglądać Sanctuary to naprawdę warto dotrzeć do ostatniego odcinka

Ale co ja będę robić do czasu, aż wyjdzie 3 sezon True Blood

Stary 2010-01-23, 19:49   #1678
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Motylek ale ci fajnie
A ok ile bedziesz musiala zaplacic??

nie wiem ile kosztują szczeniaki - nie pytalam, bo wiem ze hodowcy zle patrza jak ktos od razu pyta o cene

w ogóle wyszla smieszna sytuacja, bo ja z tyloma hodowcami juz gadam, ze czasami wszystko mi sie kręci.....no i teraz mi sie pokrecilo.....
kilka maili wymienilam z ta panią, napisala ze woli rozmawiac przez tel i podala nr komórki, to ja dzownie, gadamy, umawiamy sie wstępnie na wizyte, bo nawet jak nie od niej wezmiemy psa, to zobaczymy je na zywo, wymiziamy itp.....

no i gadamy, gadamy na 2 szczeniaki ma juz rezerwacje
mowila ze bardzo sobie ceni kontakt osobisty i zapraszala, to ja ok, ze przyjedziemy, tylko ze ja myslalam ze rozmawiam z hodowczynia z Poznania, a okazalo sie ze nie, tylko z innej miejscowosci i teraz mam do niej okolo 80km w jedna strone

no ale luz, pojedziemy

byc moze zalapiemy sie u niej jeszcze na szczeniaka, na pewno doceni ze przyjechalismy na rozmowe, my zobaczymy pieski, itp, bo ona nie kazdemu wydaje szczeniaki, musi wiedziec ze pies nie jest chwilą zachcianką, tylko decyzją przemyślaną

mam nadzieje ze ją przekonamy

mysle ze szczeniak bedzie kosztowal 2-3 tysiące, ale to sie okaze na spotkaniu, bo wtedy juz zapytam ile mniej wiecej bedzie piesek kosztowal

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 19:56   #1679
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Ja idę robić pizzę Wiem, że miałam się odchudzać, poszłam po rozum do głowy, obejrzałam zdjęcia chudej i normalnej Rose McGowan i poskutkowało tak jak kiedyś W kilka minut podwyższyła mi się samoocena

Stary 2010-01-23, 19:59   #1680
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
nie wiem ile kosztują szczeniaki - nie pytalam, bo wiem ze hodowcy zle patrza jak ktos od razu pyta o cene

w ogóle wyszla smieszna sytuacja, bo ja z tyloma hodowcami juz gadam, ze czasami wszystko mi sie kręci.....no i teraz mi sie pokrecilo.....
kilka maili wymienilam z ta panią, napisala ze woli rozmawiac przez tel i podala nr komórki, to ja dzownie, gadamy, umawiamy sie wstępnie na wizyte, bo nawet jak nie od niej wezmiemy psa, to zobaczymy je na zywo, wymiziamy itp.....

no i gadamy, gadamy na 2 szczeniaki ma juz rezerwacje
mowila ze bardzo sobie ceni kontakt osobisty i zapraszala, to ja ok, ze przyjedziemy, tylko ze ja myslalam ze rozmawiam z hodowczynia z Poznania, a okazalo sie ze nie, tylko z innej miejscowosci i teraz mam do niej okolo 80km w jedna strone

no ale luz, pojedziemy

byc moze zalapiemy sie u niej jeszcze na szczeniaka, na pewno doceni ze przyjechalismy na rozmowe, my zobaczymy pieski, itp, bo ona nie kazdemu wydaje szczeniaki, musi wiedziec ze pies nie jest chwilą zachcianką, tylko decyzją przemyślaną

mam nadzieje ze ją przekonamy

mysle ze szczeniak bedzie kosztowal 2-3 tysiące, ale to sie okaze na spotkaniu, bo wtedy juz zapytam ile mniej wiecej bedzie piesek kosztowal

Heh i wlasnie przez to boje sie pierwszej rozmowy Nie wiem jak zagadac, zeby tez dowiedziec sie ile orientacyjnie chce za psa. Nie chcialabym juz zarezerwowac, nacieszyc z wiadomosci, ze bede miec psa - a nagle dowiedziec sie, ze to koszt zalozmy 5 tys zl. Cena mimo wszystko jest dla mnie wazna.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości