Aparaty ortodontyczne cz. VIII :) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-23, 16:39   #2101
Ejli
Zadomowienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
troszkę

spokojnie tak od razu Ci się nie stłoczą mi najpierw orto mówił że musze swoje ósemki (wszystkie chirurgicznym zabiegiem) powyrywac zanim zdejmie mi aparat. usunełam tylko jedną bo zaszłam w ciążę. wtedy mi orto powiedział ze spokojnie mogę usunąc jak już bedę szcześliwą mamusią no więc teraz mnie to czeka... z resztą --- nosisz retainery?

jednak życzę aby nie trwało to aż tak długo
Ojej masz śliczne ząbki! A córeczka się już urodziła?
Właśnie się boję, że się stłoczą za szybko. Bo na górze noszę taki drucik na zew. z plytką przezroczystą, na dole mam drucik wew. i wydaje mi się, że on się krzywi. Bo w sumie można powyginać drut i co z tego że jest? Miałam iść na kontrolę do orto dzień przed wigilią, oczywiście nie miałam do tego głowy, natomiast teraz sesja...

Cytat:
Napisane przez natalka92 Pokaż wiadomość
Ja też mam mieć ósemki rwane w trakcie leczenia. Narazie sobie rosną, ale jeszcze światła dziennego nie ujrzały xD.
Zastanawiam się, czy mój orto nie zaniedbał sprawy. Przecież widział chyba, że nie ma miejsca na te 8. Zresztą rosną mi powoli od dwóch lat i były trochę widoczne

Cytat:
Napisane przez Wenja Pokaż wiadomość
czemu kobiety musza tyle wycierpiec zeby bys piekne a faceci ne musza sie tak wysilac?
To jest okropne! Do tego facet może być brzydki i szalenie przystojny, blizny go mogą nie szpecić tylko wręcz przeciwnie, chamstwo
I jeszcze narzekają że kobiety spędzają tyle czasu i kasy na dbaniu o urodę

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
A żebym to ja wiedziała... po sesji codziennie inny make-up
A pędzle moim zdaniem warte uwagi

Jeszcze za chwilke wygram aukcje ktorej wolalabym nie wygrac Ksiazka do geodezji 'szczegółowa osnowa pomiarowa' nie wiem co mnie naszło na nią.. EDIT: Jakaś siksa mi zakosiła w ostatnim momencie!

Do tego mam teraz fioła na punkcie matrioszek, wszystkiego co z nimi związane np.

http://www.allegro.pl/item890807461_...folk_duze.html
Fajne matrioszki!

Dziewczyny, po paru egzaminach umówię się z orto, wezmę pendriva i wrzucę wam foty przed i po
Mam nadzieję, że dół będzie wyglądał jeszcze ok...

I'm going slightly mad
Ejli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 16:43   #2102
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shizukani Pokaż wiadomość
A jaki kolor wybrać?
moje ulubione były zielone i czerwone. im bardziej żywe kolory tym ząbki wydają sie bielsze

Cytat:
Napisane przez Wenja Pokaż wiadomość
ja mam 3 zeby na dole wystajace i na tych 3 jest szkliwo bardzo popekane.... ogolnie te moje zeby do du** eh... jakis dol mnie lapie okres mi sie spoznia zeby sa w tanie tragicznym i ogolnie nic w sobie pozytywnego znalezc dzis nie umiem a co nie zaloze to wygladam chudo krzywo i wogole... a jak popatrze na zeby bo lzy w oczach... macie tez czasem takie dni?
głowa do góry, jutro będzie lepiej, a jak masz doła to zrób coś co poprawi Ci nastrój (polecam kubek gorącej czekolady lub kawy z cynamonem i pomalowanie paznokci mi pomaga ) przesyłam pozytywne fluidy
Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam problem
Zęby mnie prawie nie bolą, ale mam duży problem z jedynkami. Otóż jedną z nich mam krzywą i zaczyna się prostować. Mam wrażenie, że zaczyna się do tyłu cofać (może żeby zrobić miejsce, aby się 2 wyprostowały, a potem wróci na swoje miejsce?) i strasznie zagłębia się w dziąsło. I jakby jest już w dziąsło wbita z przodu, to trochę widać. Za to z tyłu się ścisnęła z inną jedynką, a między nimi jest dziąsło. Spuchnięte dziąsło, czerwieńsze niż między innymi zębami. I ono tak wystaje, widać, ze jest ściskane. Miałą któaś z was coś takiego? Pokażę zdjęcia, ale naprawdę trzeba się przypatrzeć, zeby to zobaczyć. Pomagałam lusterkiem, robiąc tył, ale i tak jakoś beznadziejna, bo i powiększałam, i komórki używałam.
Nie wiem, czy jechać do jakieogś dentysty czy do kogokolwiek
najlepiej skonsultuj się z ortodonta chociaż moim zdaniem nie masz się czym matrwic. np moja trójka wyrosła nad lewą dwójką (zdj.) miałam usuniętą czwórkę (która wygladała na trójkę) i na jej miejsce ta prawdziwa trójka zeszła. też sie zastanawiałam jak ona przez dziaslo się przetnie ale jakoś poszło i nie bolało

Cytat:
Napisane przez zuczek2023 Pokaż wiadomość
P.S. Zaczynam lubić swój aparat, tylko te jedzenie- istna męka śniadanie jadłam godzinę- kanapka z małej bułeczki i herbata. Mam nadzieję że to minie.
cierpliwości

Ejli proponuję znaleźc czas na odwiedziny u orto i dopytac o te ósemki. a te druciki to prawdopodobnie właśnie retainery
a córeczka tak, jest na świecie od 6 tyg

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 16:46   #2103
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agunia1987 Pokaż wiadomość
a ja mam aparat juz od roku, na początku było kiepsko, bolało, poobcierane boki buzi w środku mam górny tylko bo mialam 2 krzywo i w ogóle jedynki nachodziły na siebie,a i mam wade genetyczna ze wysunięta mam szczeke do przodu ale wszystko jzu an dorbej ddrodze =] zalaczam zdjecie

PS.i mam cudne kolorowe gumeczki co raz to modze sobie coraz fajniejsze kolorki

http://photos.nasza-klasa.pl/4875378...ee4aa66f0.jpeg

o tak odparzenia aparatu to prawie standard na początku i wtedy niezastąpinoy jest wosk
śliczny mix kolorków i w ogóle bardzo Ci do twarzy w tych drucikach

Stary 2010-01-23, 16:55   #2104
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja mam aparat juz od roku, na początku było kiepsko, bolało, poobcierane boki buzi w środku mam górny tylko bo mialam 2 krzywo i w ogóle jedynki nachodziły na siebie,a i mam wade genetyczna ze wysunięta mam szczeke do przodu ale wszystko jzu an dorbej ddrodze =] zalaczam zdjecie

czy mi się wydaje czy masz lekko przesuniętą linię pośrodkową?
a gumeczki rzeczywiście ładne

Edytowane przez betti_888
Czas edycji: 2010-01-23 o 17:00
betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 17:05   #2105
Starlett
Wtajemniczenie

Cytat:

gumeczki rzeczywiście słodkie i tak skomplementuję bez zwiazku z tematem: masz bardzo ładne oczy

A żeby było jeszcze bardziej aparatowo - drugi dzień po założeniu separacji, nadal boli, cały dzień jestem głodna bo mogę tylko memłać jedzonko...

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 17:43   #2106
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
A żeby było jeszcze bardziej aparatowo - drugi dzień po założeniu separacji, nadal boli, cały dzień jestem głodna bo mogę tylko memłać jedzonko...
Oj jak ja Cię rozumiem z tym memłaniem Pamiętam swój pierwszy tydzień z aparatem (miałam separacje i aparat na jednej wizycie).
Po 24 h byłam tak głodna, że nie zważając na ból i dyskomfort jadłam pizze. Krojąc ja na mini kawałeczki, zjedzenie kawałka trwało z godzinę, ale te wszystkie kaszki, kleiki itp. nie są po prostu dla mnie. Ja potrzebuję konkretów.

Przyszłam się Was poradzić.
Stanęła przede mną możliwość zmiany pracy. Do tej pory siedzę w obsłudze zwykłego klienta. Mam możliwość aplikowania do firmy, która zajmuje się dużymi korporacjami. I w sumie wszystko jest świetnie, ale jakoś nie mogę się przemóc. Wszystko przez złomka.
Kurcze, jak ja będę negocjować kontrakty ze złomkiem? Nie uważacie, że prezesi mogą oceniać mnie niezbyt profesjonalnie
Mam czas do namysłu do poniedziałku. Rozmowa kwalifikacyjna odbywa się na drugim końcu Polski. W firmie nie wiedzą, że jestem zadrutowana. Nawet nie wyobrażacie sobie w jakiej jestem kropce.
Składałybyście podanie?
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 18:00   #2107
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Stanęła przede mną możliwość zmiany pracy. Do tej pory siedzę w obsłudze zwykłego klienta. Mam możliwość aplikowania do firmy, która zajmuje się dużymi korporacjami. I w sumie wszystko jest świetnie, ale jakoś nie mogę się przemóc. Wszystko przez złomka.
Kurcze, jak ja będę negocjować kontrakty ze złomkiem? Nie uważacie, że prezesi mogą oceniać mnie niezbyt profesjonalnie
Mam czas do namysłu do poniedziałku. Rozmowa kwalifikacyjna odbywa się na drugim końcu Polski. W firmie nie wiedzą, że jestem zadrutowana. Nawet nie wyobrażacie sobie w jakiej jestem kropce.
Składałybyście podanie?
moja droga - oczywiście że podanie bym złożyła i Ty to zrób bez wahania! a jeśli aparat miałby jakos włynąc na Twój wizerunek to chyba tylko w pozytywny sposób sama mam pracę w której kontakt z obcymi ludźmi to chleb powszedni i nigdy nie zdarzyło mi się aby ktoś był do mojego aparatu negatywnie nastawiony - wręcz przeciwnie - wiele razy pytano mnie o czas leczenia, koszty i że w ogóle to teraz bardzo modne i coraz wiecej osób sie decyduje na to. no i nie ukrywajmy - to nie jest tania rozrywka życzę powodzenia i więcej pewności siebie

Stary 2010-01-23, 18:13   #2108
rudo-zielona
Zadomowienie

simpatica ja też pracuję z klientem, ale jak wspomniałam z normalnym. Miałam wiele bardzo przyjemnych sytuacji związanych z moim drutem.

Niestety martwi mnie to, że zwykły klient to nie to samo co korporacja. Wiesz te piękne panie w nienagannych makijażach, w ciuchach na które mogę jedynie popatrzeć. Mam zwyczajnego ludzkiego pietra i chyba faktycznie, przestaje wierzyć w siebie <głupek>
Stary 2010-01-23, 18:23   #2109
Starlett
Wtajemniczenie

rudo-zielona - oczywiście, że bym składała

Stary 2010-01-23, 18:26   #2110
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
simpatica ja też pracuję z klientem, ale jak wspomniałam z normalnym. Miałam wiele bardzo przyjemnych sytuacji związanych z moim drutem.

Niestety martwi mnie to, że zwykły klient to nie to samo co korporacja. Wiesz te piękne panie w nienagannych makijażach, w ciuchach na które mogę jedynie popatrzeć. Mam zwyczajnego ludzkiego pietra i chyba faktycznie, przestaje wierzyć w siebie <głupek>
rozumiem że masz obawy ale naprawdę nie powinnaś sie martwic. a jesli nie spróbujesz to nie będziesz żałowała?

Stary 2010-01-23, 18:28   #2111
CatchyKathy
Wtajemniczenie

rudo-zielona, składaj i się nie wahaj!

Dziewczyny, offtopowo znów polecę -> jeśli Wam się podobają perfumy AoD le Secret to zapraszam na mój wątek bo rozlewam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=399029
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 18:58   #2112
Nusia_15
Zakorzenienie

Cytat:

Jak pienie kolory dobralas ! jestes pierwszą osobą której rozno kolorowe gumki mi sie spodobały, tz połaczenie

ciuchy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=45634451 #post45634451

Nusia_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 19:24   #2113
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj jak ja Cię rozumiem z tym memłaniem Pamiętam swój pierwszy tydzień z aparatem (miałam separacje i aparat na jednej wizycie).
Po 24 h byłam tak głodna, że nie zważając na ból i dyskomfort jadłam pizze. Krojąc ja na mini kawałeczki, zjedzenie kawałka trwało z godzinę, ale te wszystkie kaszki, kleiki itp. nie są po prostu dla mnie. Ja potrzebuję konkretów.

Składałybyście podanie?
ale aparat oznacza że dbasz o siebie i wytrwale dążysz do celu wierzę że Ci się uda

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 19:40   #2114
sincarne
Raczkowanie

cały post offtopowy, ostrzegam

rudo-zielona

pytanie 1-a chcesz w ogóle?
pytanie 2-czy ewentualne negocjacje przeszkodzą ci w dotychczasowej pracy? w sensie-będziesz w stanie to ukryć, żeby nie było niefajnej atmosfery jak się nie powiedzie?
jeżeli na oba pytania odpowiedź jest twierdząca, to nic nie tracisz-jedź i walcz! a co ci szkodzi?
poza tym to może być twój atut-po rozmowach z 50 kandydatami komisja będzie mówić "no, np ta z aparatem taka rzeczowa i miła". mogą cię dzięki temu zapamiętać
zadbaj o to co od ciebie zależy-przygotowanie merytoryczne + strój, gestykulacja, makijaż itd. pomyśl, że z krzywymi zębami też byś się zastanawiała "olaboga, mam brzydkie zęby, startować? pomóżcie!"
powodzenia!

ps. własnie wróciłam z sherlocka, fajny

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 19:48   #2115
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Cytat:
najlepiej skonsultuj się z ortodonta chociaż moim zdaniem nie masz się czym matrwic. np moja trójka wyrosła nad lewą dwójką (zdj.) miałam usuniętą czwórkę (która wygladała na trójkę) i na jej miejsce ta prawdziwa trójka zeszła. też sie zastanawiałam jak ona przez dziaslo się przetnie ale jakoś poszło i nie bolało
A spuchło Ci dziąsło, miałaś bardziej czerwone i strasznie Cię bolało jak mnie teraz?
Puchnie mi coraz bardziej, czuję, jak dotykam językiem. I boki mnie tak bardzo nie bolą, tylko siódemki (też mam tam aparat) zahaczają o poliki, i chciałabym coś zjeść normalnego, ale przez jedynki nie mogę
Stary 2010-01-23, 19:56   #2116
rudo-zielona
Zadomowienie

Dziewczyny jesteście kochane
Podświadomie przyszłam do Was po wsparcie i oczywiście je dostałam!

Sincare
1. Czy chcę? Marzę o tym! Praca o jakiej zawsze marzyłam.
2. Mój aktualny prezes, zresztą jak każdy pracodawca, nie toleruje szukania pracy po bokach. Wezmę dzień wolny na ewentualną rozmowę i nie mogę się wygadać, że jadę. Będzie trudne, ale dam radę
simpatica
Oczywiście, że będę żałowała.

Zmobilizowałyście mnie. Wyślę w poniedziałek CV Pal licho, że zatrudniają tam samych facetów... Mam nadzieję, że mi się uda i będę pierwszą kobietą w dodatku z aparatem
Stary 2010-01-23, 20:02   #2117
Starlett
Wtajemniczenie

rudo-zielona - powodzenia!!! w końcu kto nie ryzykuje ten nie pije szampana

Stary 2010-01-23, 20:06   #2118
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, mam problem
Zęby mnie prawie nie bolą, ale mam duży problem z jedynkami. Otóż jedną z nich mam krzywą i zaczyna się prostować. Mam wrażenie, że zaczyna się do tyłu cofać (może żeby zrobić miejsce, aby się 2 wyprostowały, a potem wróci na swoje miejsce?) i strasznie zagłębia się w dziąsło. I jakby jest już w dziąsło wbita z przodu, to trochę widać. Za to z tyłu się ścisnęła z inną jedynką, a między nimi jest dziąsło. Spuchnięte dziąsło, czerwieńsze niż między innymi zębami. I ono tak wystaje, widać, ze jest ściskane. Miałą któaś z was coś takiego? Pokażę zdjęcia, ale naprawdę trzeba się przypatrzeć, zeby to zobaczyć. Pomagałam lusterkiem, robiąc tył, ale i tak jakoś beznadziejna, bo i powiększałam, i komórki używałam.
Nie wiem, czy jechać do jakieogś dentysty czy do kogokolwiek
orto wszytsko ci poukłada ja miałam jedną jedynkę z tyłu o jakieś 2-3 mm i dało radę do przodu ją dopachać, więc spokojnie

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 20:10   #2119
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
rudo-zielona - powodzenia!!! w końcu kto nie ryzykuje ten nie pije szampana

Tak mówiła Marczuk-Pazura i ją CBA dopadło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-23, 20:38   #2120
Agunia1987
Przyczajenie

Cytat:
o tak odparzenia aparatu to prawie standard na początku i wtedy niezastąpinoy jest wosk
śliczny mix kolorków i w ogóle bardzo Ci do twarzy w tych drucikach

dziękuje ślicznie ajć boli czasami teraz też =] miałam wymiane drucika i gumek 12,01 i ja mam sprezynke i po kolei ciągnie mi zabki na bok .. 6 przesunieta w miejsce usunietej 7, teraz ciagnie 5 .. ale ok bedzie chyba ładnie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
czy mi się wydaje czy masz lekko przesuniętą linię pośrodkową?
a gumeczki rzeczywiście ładne
tak mam niestety ale juz mi ciągną sie ząbki w bok jeden za drugim :0

Cytat:
gumeczki rzeczywiście słodkie i tak skomplementuję bez zwiazku z tematem: masz bardzo ładne oczy

dziekuje : Shrekowe trochę a nie martw sie dasz rade ja teraz po wizycie by zjesc bułke w pracy maczałam ją w jogurcie lub kawie..

Cytat:
Napisane przez Nusia_15 Pokaż wiadomość
Jak pienie kolory dobralas ! jestes pierwszą osobą której rozno kolorowe gumki mi sie spodobały, tz połaczenie
co jakiś czas zmieniam ale tak od czerwca mam non stop kolorowe ;] teraz jej mowie jakie chce ale czasami sama mi dobierała kolorowe

Oj bo jak już am boleć niech bedzie fajnie i kolorowo =], grunt to pośmiać czasem też się z Siebie

Edytowane przez Agunia1987
Czas edycji: 2010-01-23 o 20:46
Agunia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 21:24   #2121
ewka_876
Raczkowanie

Cytat:

Składałybyście podanie?
Mysle ze powinnac sproboawc, pzreciez nie przez cale zycie bedziesz miala aparat za jakis czas go zdejmiesz i bedziesz miala piekny usmiech A jesli Ci na tej pracy zalezy to nie ma na co czekac, moze juz taka szansa sie nie powtorzyc. A aparat to przeciez nic zlego
ewka_876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 21:32   #2122
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość

bo kobieta to płeć piękna
Cytat:
Napisane przez zuczek2023 Pokaż wiadomość
Też bym chciała się zamienić na przynajmniej okres, bo raczej nie sądzę aby przeżyli ciążę. Ale z drugiej strony to taka nasza natura- stroić się, malować i to wcale nie dla facetów, ale dla samej siebie.
Taka nasza natura? Y...
Kobieta-samica, facet-samiec, tak?
Ok, spójrzmy na kaczki. Kaczor jest kolorowy, ma walczyć o uwagę samicy. A kaczka? Kaczka jest szara, właśnie dlatego, że ona nie musi się samcowi podobać, to on ma podobać się jej!
Lwy?
Pawie?
Małpy?
Błagam, nie dajcie sobie wmówić, że "taka jest nasza natura".... :/

I nie malujemy się same dla siebie. Malujemy się żeby przyćmić inne kobiety. Po co? Żeby to na nas faceci zwrócili uwagę...
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 21:33   #2123
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Taka nasza natura? Y...
Kobieta-samica, facet-samiec, tak?
Ok, spójrzmy na kaczki. Kaczor jest kolorowy, ma walczyć o uwagę samicy. A kaczka? Kaczka jest szara, właśnie dlatego, że ona nie musi się samcowi podobać, to on ma podobać się jej!
Lwy?
Pawie?
Małpy?
Błagam, nie dajcie sobie wmówić, że "taka jest nasza natura".... :/

I nie malujemy się same dla siebie. Malujemy się żeby przyćmić inne kobiety. Po co? Żeby to na nas faceci zwrócili uwagę...
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 21:40   #2124
201604190949
Konto usunięte

A dziękuję
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 22:00   #2125
olasia99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
orto wszytsko ci poukłada ja miałam jedną jedynkę z tyłu o jakieś 2-3 mm i dało radę do przodu ją dopachać, więc spokojnie
Ale mnie chodzi bardziej o sam fakt opuchlizny, jktóra się powiększa i to, ze jedynka w 1/5 jest zanurzona w dziąśle ... A nie była! I się jakby bardziej wykrzywia.
W poniedziałek zadzwoni mama chyba do orto. Mam nadzieję, że mnie przyjmie. Wolę, by to zobaczył lekarz.

Edytowane przez olasia99
Czas edycji: 2010-01-23 o 22:02
olasia99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 22:42   #2126
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Ale mnie chodzi bardziej o sam fakt opuchlizny, jktóra się powiększa i to, ze jedynka w 1/5 jest zanurzona w dziąśle ... A nie była! I się jakby bardziej wykrzywia.
W poniedziałek zadzwoni mama chyba do orto. Mam nadzieję, że mnie przyjmie. Wolę, by to zobaczył lekarz.
Wiesz, moze Ci sie wydaje ze zab wszedl w dziaslo bo ono Ci po prostu spuchlo.

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 06:54   #2127
Wenja
Zadomowienie

popłakałam sie jest niedziela rano a ja juz od 30 min posta pisalam i co?... i wcielo...2 raz tego pisac nie bede ;( ale ze mnie łema

napisze w skrocie...eh
simpatica zazdroszcze coreczki pokazuj zdjecie :P juz! j zrobilam dzis rano test i wyszedl oczywiscie negatywny a po 15 min dostalam okres i ani zeba nie wyrwe ani dziecka miec nie bede jeszcze

rudo-zielona sproboj nie zlozyc to ja tu znajde ekipe z odpowiednim sprzetem ktora Ci pomoze podjac odpowiednia decyzje aparat pokazuje wlasnie jaka jestes odpowiedzialna i sumienna. Pokazuje jak potrafisz walczyc o swoje...(zdrowie i piekno ) moim zdaniem jakbys go nie zalozyla i z krzywulcami sie pokazywała to bym nie swiadczylo dobrze o tobie. Tylko moze nie zakładaj rozowych gumeczek ani błękitnych

1000days to jasne kochanie ale zobacz ze ludzie nie sa tak madrzy jak zwierzeta patrz na takie labedzie ... w pary dobieraja sie na cale zycie albo pauzki nierozlaczki... jak jedno umiera 2 tez zdycha ;( a ludzie co? :P jak te malpy... zdradzaja gwalca itd ale do rzeczy to wiadomo ze dbamy o to zeby przycmic inne i podobac sie facetom ale tu chodzi o to ze oni NIE zdaja sobie sprawy z tego ile my musimy wycierpiec zeby byc takie lśniące oni mysla ze to tak o chop siup bez wysiulku bez nakladow pienieznych a jak im przedstawisz rachunek za tusz kredke do oczu czy jakas odzywke to jest "i po co tyle pieniedzy i tyle twojego wysilku i tak jestes piekna" a nie ogol nog to Ci bedzie mowil ze jak sarenka wygladasz tylko ze w sensie nie tak zgrabnie tylko tak zarosnieta na nozkach a taki okres...niby z nich tacy twardziele a jak ja mam okres to TZ zdycha obok mnie i mowi ze prawie czuje ten okres a jak sie zapytam czy pomasowac mu brzuszek to sa oczka jak u kota w szreku "no mozesz" wtedy to nawet nie mam sily umierac i ze smiechu pekam kobieta pracuej jak ma okres zajmuje sie dziecmi czesto nie jednym czy nie dwoma a ich glowa boli i biora wolne ah Ci faceci niech oni przezyja to co my przezywamy

od dziecka sie wychowuje z facetami przyjaciolek nigdy nie mialam bo wole towarzystwo facetow :P nie sa tak zawistni i nie gadaja ciagle o ubraniach :P a takie byly dziewczyny jakie bylo mi dane poznac :P i wiele razy widzialam jak umierali to np ktos ich kopnol czy palca w oko wsadzil.. pozniej biegli do mamy i skarzyli ;/(mowie teraz o takich 6-7- latkach:P ) jak mojej siostrze jeden chlopak noge zlamal bo ja kopnol ( siostra miala 9 lat ja mlodsza a chlopak 12 ) to jak sie na niego rzucilam to reka mu sie połamała(przysiegam ze sama ... upadl na nadgarstek) i oko podbite i wybilam mu gorna jedynke (szkoda ze mleczna) a ze sama bylam podrapana i krew z nosa leciala i mialam szyty lokiec to inna sprawa nikt mi siostry bic nie bedzie pamietam ze szlaban mialam pozniej 2 tygodnie a z chlopakiem przyjaznie sie do dzis od wtedy innym razem potrzeba byla pomoc na w-fie bo kolezanka pilka w czolo dostala i zemdlala i jej krew z nosa zaczela leciec to 2 kolegow w szkole zemdlalo prawdziwi twardziele :P jak juz bulam starsza (mialam cale 11 lat) to dostalam pilka od jakiegos chlopaka w twarz(bawili sie z kumplami kto w ktory slupek hustawki trafi a ja tam siedzialam z siostra) i wybil mi jedynke jak to zobaczylam to wzielam to pilke nie dosc ze on dostal w twarz z kopa ta pilka to pozniej poszlam i ta pilke przebilam... ale wina byla oczywiscie moja i to ja mialam szlaban a on po podrowku biegal dalej :P bo pobiegl do mamy i powiedzial ze go napadlam... ta...albo w pracy ja okres.. blada jak sciana... czucia w nogach ne mam ale ostro siedze i pracuje a kolega patrze wychodzi i mowi ze sie zwolnil bo cos go glowa rozbolala...no myslalam ze tak jak siedze tak sie wywroce z krzeslemw tyl...

ale sie rozgadalam oO af... mam takie pytanie odnosnie aparatu jeszcze.. ktoras z was miala zakladany najpierw dol bo taka byla koniecznosc?... czy zazwyczaj na gore sie najpierw zaklada albo 2 naraz?

Edytowane przez Wenja
Czas edycji: 2010-01-24 o 07:09
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 08:18   #2128
milutek
Wtajemniczenie

Wenja - nie jest regułą że najpierw zakłada się górę, potem dół, róznie to bywa, ale rzeczywiście chyba najczęściej najpierw góra, potem dół, albo dwa na raz, a rzadziej najpierw dól, potem góra

a co do okresu - po urodzeniu dzidziusia okres staje się łagodniejszy, nie umierasz pierwszego dnia. powiedziała mi o tym koleżanka i rzeczywiście się sprawdziło. także nic tylko rodzić dzieci, same plusy
Stary 2010-01-24, 09:02   #2129
Gladys del Carmen
Raczkowanie

rudo-zielona - tylko się nie rozmyśl! Trzeba być pozytywnej myśli! Jak się nie uda to kit, ale spróbować trzeba. Możesz tylko zyskać

tak offtopowo, co do postu Wenji to ja muszę dostać okresu! Najlepiej dziś
Stary 2010-01-24, 10:02   #2130
olasia99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Wiesz, moze Ci sie wydaje ze zab wszedl w dziaslo bo ono Ci po prostu spuchlo.
No bo spuchł, ale na zębie mam... diząsło, to mięso ;cry:
Dzisiaj się budzę i co? I górna warga spuchnięta Wyglądam jak jakiś kosmita, jak z boku patrzę. Mam górnę szczękę pokrywająca dolną prawie całkowiecie i tak górną warge przez to bardziej wysuniętą. A jak teraz spuchła, to już w ogóle jak kaczor jakiś. I nie sądzę, aby to było normalne A jak boli!

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości