|
|
#4801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze opisy na gg, część XV
Idealna jest miłość prawdziwa. Bo idealna trwa najkrócej. Tak krótko, że nawet nie masz czasu zachłysnąć się błędami.
Daj mi się nacieszyć kilkoma ruchami Twoich nerwów przywargowych. Herbatą zapijam tęsknotę i książką zajmuję czekanie. Hej, pobawimy się w spełnianie naszych najskrytszych marzeń? |
|
|
|
#4802 |
|
Przyczajenie
|
a Ty kim dla mnie moglbys byc? ;>
bla bla bla.♥ ♥ ♥ rozpieszczasz mnie swoja obojetnoscia. czesc, poszla zjesc swojego mezczyzne. ;* mamy spore szanse przezyc jeszcze jeden taki dzien.<3 you are the one, who can hold my hand. ; ) [jestes jedynym, ktory moze trzymac mnie za reke] powrotow nie bedzie. kochana, nie wszystko jest made in china to koniec. zabilismy w sobie wszystko. to koniec moglismy wiecej, przykro. odpocznijmy, polozmy sie, zapomnijmy <3 ______________ Happysad<3
|
|
#4803 |
|
Przyczajenie
|
zanim zaczełam pisać, siedziałam 10 minut patrząc na puste okienko i zastanawiałam się jak zacząć...
czytam wasze opisy od kilku dni, mówicie do siebie talenciary, więc... Witam Talenciary mam nadzieję, że miło nam się bedzie współpracować ja okradam Was, może i wy okradniecie mnie jak się Wam coś spodoba buziakiiiBo wiesz, myślałam... Myślałam, że tak będzie lepiej -nie było. Myślałam, że to coś zmieni -nie zmieniło. Myślałam, że dam rade -nie dałam. Myślałam, że mnie kochasz -już nie bedę myślała. Gdy byłam mała pragnełam połknać miłość, teraz się nią dławie... Poszli na bal, i choć byli najpiękniejszą z par, ona kochała innego. ej Koleś. ! Pamiętasz- kiedyś uczyłeś mnie kochać... Co jest . ?- dziś sam nie potrafisz... . najbardziej doskonała jest niedoskonałośc. |
|
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
_Panna_Migotka_ tak
![]() Need me.
[potrzebuj mnie.] Przytul mnie jak kiedyś i ja jak dawniej Ci ulegnę. Znów będziemy szczęśliwi, chwilowo szczęśliwi.. Boję się zasnąć ze świadomością, że znów mi się przyśnisz. Nie chcę obudzić się wiedząc, że to tylko sen. Cii.. pozwól mi zapomnieć.
Edytowane przez boundlessly Czas edycji: 2010-01-23 o 22:43 |
|
|
|
#4805 |
|
Wtajemniczenie
|
ZawszeGdyCięNieMa - Słonko
TajemniczaPanna - Kochanie, a ja ci życzę jeszcze kilku tysięcy takich 1000 postów! I uwierz, że to ja podziwiam Ciebie za Twój talent. ![]() _________________ This is the time you're not coming back.
to czas kiedy nie wrócisz. Na przekór ale razem. Please let me ask How's your plan about our life Pozwól mi zapytać Jakie masz plany wobec naszego życia Now it's time for me To find out what the first time love could mean Teraz jest czas dla mnie By dowiedzieć się co może oznaczać pierwsza miłość So I'm standin here Arms open wide Ready to give my heart Wiec stoję tu z szeroko otwartymi ramionami gotowa by oddać swoje serce to you it's just a game dla ciebie to tylko gra
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
Przez całe życie modlisz się o szczęście. Później modlisz się, by nie było go aż tak dużo naraz...
Lepszy wróbel w garści, czy gołąb na dachu? ![]() ![]() ![]() 'Cała przyjemność po moim trupie' I don't wanna be the reason why everyday I see Him die a little more inside.. /Nie chcę być powodem, dla którego codziennie widzę Go jeszcze bardziej martwego wewnątrz.. Wiesz.. bo to jest tak jak z rodzicami. Kochasz ich oboje tak samo. Nie zrezygnowałbyś ani z jednego, ani z drugiego. To po prostu niemożliwe. Tak samo mam z nimi. Nie potrafię wybrać.. Dlatego nie wybieram żadnego... ![]() Anymore... /Nigdy więcej... Edytowane przez Maggie93 Czas edycji: 2010-01-23 o 22:51 |
|
|
|
#4807 |
|
Rozeznanie
|
Naked in the cold sun breathing life like fire. | Naga w zimnym słońcu oddycham życiem jak ogniem.
And I still remember Your sweet everything. | I nadal pamiętam Twoje słodkie wszystko. I can feel the night beginning, separate me from the living, understanding me. | Czuję jak zaczyna się noc, odseparowując mnie od żywych, rozumiejąca mnie. Guess I thought I'd have to change the world to make you see me. To be the one. I could have run forever, but how for would I have come, without mourning your love ? | Myślałam, że muszę zmienić świat byś mnie dostrzegł. Bym była tą jedyną. Mogłam biec wiecznie, ale jak daleko mogłam się posunąć, by nie opłakiwać Twojej utraconej miłości ? Should it hurt to love you ? | Czy miłość do Ciebie powinna boleć ?
"(...)Czasami brak mi powietrza i wtedy wiem, że na chwilę o mnie zapomniałaś." — Jacek Podsiadło ▼◄ ► ▼ ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ► ▼ Edytowane przez ciiri Czas edycji: 2010-01-23 o 22:51 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4808 |
|
Raczkowanie
|
Mówić o miłości to jak tańczyć o architekturze.
Jeśli się uśmiechasz, mogę oddychać; jeśli się rozśmiejesz, mam dość pokarmu, aby przetrwać następne kilka dni. Miłość- zawsze ta sama, ale nie taka sama. Dwóch więźniów patrzyło przez więzienne kraty: jeden widział błoto, drugi widział gwiazdy. Nie możemy zatrzymać potopu, ale możemy zbudować arkę. Jest tysiąc sposobów aby zabić czas, ale jeszcze nikt nie wpadł na to jak go wskrzesić. Dla tego co wytrwale czeka wszystko przychodzi z czasem. samotność... najgorszy rodzaj umierania. bez fizycznego bólu. długotrwały, perfekcyjnie wyniszczający. |
|
|
|
#4809 |
|
Raczkowanie
|
I choćbyś milion gwiazd wplótł mi we włosy ...
'.zapomniał w którą stronę brnąć dalej. zmylił drogę...' '...Kto utraci raz będzie zawsze czekać ...' Więc odnalazła swój sposób na dążenie do doskonałości. Jak w szpitalu psychiatrycznym. Mów coś.. krzycz mi, bo cisza mnie męczy. Topie się w niej. gdzieś pomiędzy kilka kropel jasnych zapachów. mieszamy sie ze sobą. Kto powróci raz może znowu odejść Czujesz w ustach piach, czujesz ciężar powiek 'W Twoim świecie jak w klozecie przelewają się dni byla kasa kumpli masa teraz nie ma już nic!" '.tylko już nie trząść się z zimna, nie cierpieć dziwacznych katuszy i nie myśleć.' "Nigdy nie warto tęsknić za kimś, co do kogo nie mamy pewności, że śpi tej nocy samotnie." Coś rwie od środka. Coś mówi. Coś prosi. Znajdę Cię nawet w szklance z kawą. yh. Przepraszam, że nie pasuję Ci do butów Wystarczy mi teraz, byś niebo podpierał, gdy na głowę spada ... ... gdybym umierała, tez bys napisał, ze jutro?... Wiele jest spraw do załatwienia w trybie przypuszczającym Bo musi coś być pomiędzy "jest" a "nie ma". za często wychodzę z założenia,że"jakoś to będzie". ale musi jakoś być chciałabym byś uścisnął moją dłoń i zapewnił, że wrócisz, że będzie dobrze, że powiesz -Niunia uśmiech proszę. proszę napisać jego imię sześćset razy, z każdą setką odejmująć jedną literę, aż się rozmyje i zniknie. nie mówię, że pomoże. I by na Ciebie się znieczulić. Lub chociaż nie reagować. eh :\ Na nowo popełniane czynności pomyłkowe. Jak prawy but na lewej nodze... ..a Pod Łóżkiem Trzymam Czterolistne Koniczyny. Na Kiedyś. bezradność, bezczynność, pieprzyć przyszłość, pieprzyć wszystko.. ! Nie musisz być zawsze. Ale przez chwilę mógłbyś... niebieskie oczy zawładnęły umysłem. nic już nie jest stabilne. Myślami pewnie też rzadko mnie odwiedzasz... |
|
|
|
#4810 | |
|
Raczkowanie
|
chyba nikt nie czyta moich "wymyślnych" opisiaków ,
no cóż chociaż mi jest trochę lżej , móc się "wysypać" i nie mam wyrzutów,że zabieram coś za darmoche :p;p pełne walizki - smutki , radości, wspomnienia, chwilę ... hmm miłości do Ciebie już nie zmieszczę ... ... a za rogiem stała nadzieja śmiejąc się ze mnie , że tak strasznie na nią liczę ... ...zagapiłam się w szczęście , zapominając o rzeczywistości ... w przedszkolu wystarczyłoby podzielić się z nim kanapkami .... potrafiłeś mi nawet wmówić ,że odszedłeś do niej z mojej winy już nie trzymasz mnie za rękę , nie powtarzasz co godzinę jak bardzo mnie kochasz , nie przynosisz kwiatów jak co środa, nie zabierasz na kolacje i do kina , nie spędzamy ze sobą weekendów , nie piszesz , nie dzwonisz ... nie ma Cię _________________________ ________ i ja do Ciebie bez nóg znajdę drogę ... ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
"złodziejuje" wszystkie!!
|
|
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za pochwały skarby!<3 -- chciałabym móc wejść do Twoich myśli potem wyjść i spytać co naprawdę myślisz. dlatego poddaj się pragnieniu. poproszę szczęście na wynos ! 'Nadgryziony wdzięk, pustej szklanki brzęk Niespełniony sen, itp. Podzielony świat, myśli warte krat Zaleczony lęk weź co chcesz.' 'Radość to jest dobra rzecz. Szarych dni nadszedł już kres !' Oddychać Tobą. bezcenna jak powietrze. zatrzymamy czas. zapragniesz być z nią Obiecałeś do końca walczyć o Mnie, jest o 180 stopni odwrotnie. Popatrz jestem tu inna niż ten tłum, diamentowa dusza pośród tanich suk. świat potrafi uczyć. Nasza baśń, fikcja, w którą uwierzyliśmy. zatrzymaj mnie. Kiedy miała już zrezygnować z walki o Ciebie, znów pojawiłeś się w moim życiu i zostałeś. fanaberia. bezkompromisowo. a jutro pójdziemy lepić bałwana. |
|
|
|
#4812 | ||
|
Zadomowienie
|
;**
Cytat:
a teraz chcę, abyś owijała się moją miłością <3 Cytat:
![]() wspaniałe wejście nie mogłam się ciebie głuptasku doczekać! grisik, wiesz, że odwzajemniam __ Zwiędła i zastygła twarz marszczy się w uśmiechu, uwierz. Na twój widok straciłam do reszty przytomność umysłu, serce stało się tępe. Wieje na mnie bolesna i zdumiewająca tajemnica: on, on, on..
|
|
#4813 |
|
Rozeznanie
|
Jestem . jednak nie moge tak bez was -.- wieeem , głupio wyszło . Ale obiecałam też pewnej pani że tu przyjdee i coś szkrobnee -,- ![]() Więc powiedzmy że zaczynam od nowa . ______ I znów to ja jestem tą od ' pocieszania ' - wytrzymasz ze mną ? - nie wytrzymam bez ciebie . Jesteś moim pragnieniem , a ja nie mam sprit'a . "Ty pilnuj moich snów i przychodź kiedy chcesz Te chwile z moich dni do jednej dłoni zbierz I nie pocieszaj mnie i tak tu będę stał Bo nie ma we mnie nic i nic nie jestem wart." -Myslovitz Bo nie ma juz nic , i ciebie też nie ma . - tak skromnie . -.-
|
#4814 |
|
Zadomowienie
|
no patrzcie ! druga dzisiaj! nie ta obok
pewnie, że ty złotko ; **przecież to nie pierwszy raz i nie ostatni <3 --------------------------------------------------------- I call it confidant ![]() /ja to nazywam pewnością siebie./ I`m killin` u with them legs, better yet them thighs . ![]() /rozbrajam cię nogami, jeszcze lepiej udami./ - a może tak szybki seks ? - a czy kiedyś był długi ? ![]() jestem w ciąży spożywczej ![]() /czyt. tak bardzo najedzona./ lubiła to średnio lecz robiła wszystko . prawda jest tam gdzie ludzi gromada . .
|
#4815 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podoba mi się ;* zabieram ; ) - no co chcesz żebym ci powiedziała ? - że jesteś bezemnie szczęśliwa. - dlaczego miałabym kłamać ? - żebym mógł spać spokojnie .
|
|
#4816 |
|
Przyczajenie
|
Wiem że nadejdzie ten dzień w którym spełni się mój sen
W którym będzie znowu tak jakby narodził się świat Na nowo będę kraść Twych oczu jasny blask Na nowo będę Ci upiększać każdą z chwil. Ciągle myśle co jeszcze nadejdzie, chciałabym wiecznie żyć we śnie, w którym zawsze będziesz moim księciem, prowadzącym mnie za ręke. Będziesz zawsze chronił moje serce, aby czuło się bezpieczne. ;** Ty, ja i herbata cytrynowa. _________________________ _______________ Mam teraz tak ciemno w pokoju ze sam szatan by sie zesral ze strachu. |
|
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli jutra nie ma , to chcę widzieć Jego twarz i wiedzieć , że jest ze mnie dumny ten ostatni raz .
I dziewczyna nauczyła się , że kochać to niszczyć i że być kochanym to znaczy zostać zniszczonym.. Czasem lepiej odejść , aby ktoś sobie zdał sprawę ile może stracić.. Ból zawsze pozostaje , wszystko ładnie pięknie , a w środku wszystko mięknie.. miłość , to jedyny sens tego szalonego snu , w jakim jesteśmy uwięzieni . Ty wiesz , Ty musisz wiedzieć , że to wszytko dla Ciebie . Pozostanę tu przy Tobie , dopóki przychodzić będziesz na brzeg tej rzeki . A gdy pójdziesz spać , ułożę się do snu u drzwi Twojego pokoju. A kiedy odjedziesz , podążę Twoim śladem. Aż powiesz mi: Zostaw mnie! , a wtedy odejdę . Ale do końca moich dni nie przestanę Cię kochać . Nic piękniejszego ponad życie , w życiu nic ponad czar miłości .
Edytowane przez xMalenKaaa Czas edycji: 2010-01-23 o 23:35 |
|
|
|
#4818 |
|
Raczkowanie
|
Wyjdźmy na dach, tam miłość smakuje inaczej.
A potem kupimy samochód i rozbijemy się na drzewie, bo znowu chciałeś udowodnić, że możesz wszystko. Skąd się wzięłam w samym środku tego świata, z którym nie chciałam mieć nic wspólnego? Dopóki mam do kogo mówić i mam kogo słuchać, nie muszę się bać. |
|
|
|
#4819 |
|
Raczkowanie
|
odkochaj nas i chodźmy stąd.
Postaram Ci się zaufać,bo razem możemy być wyjątkowi,a osobo zwyczajni. Dzisiaj ludzie uczuciowo skąpi . czuję się mniej więcej tak, jak ktoś, kto bujał w obłokach i nagle spadł. Bo wiesz, "lubić" to jest za mało na określenie tego jak dużo dla mnie znaczysz. - a kochasz ? - potrzebuję ..
|
|
#4820 |
|
Raczkowanie
|
Mężczyźni są wyżsi niż kobiety,ponieważ chwasty zasłaniają piękno kwiatów.
Gdybym mogła cofnąć czas, Przeżyć życie jeszcze raz... Szczęście nigdy nie daje. Ono tylko pożycza. Nie staraj się zrozumieć wszystkiego, bo wtedy wszystko stanie się dla Ciebie niezrozumiałe. Od muzyki piękniejsza jest tylko cisza. Nie doceniamy tego, co posiadamy, a przeceniamy to, czym jesteśmy. |
|
|
|
#4821 |
|
Raczkowanie
|
On nalegał- Ona odpychała.
On odpuścił, Ona pokochała. i pokoloruję kredkami tę pieprzoną szarą codzienność. .. kiedy całkiem przypadkowo wpadłam na was trzymających się za rękę, wyglądałeś tak bardzo żałośnie.. wciąż karzę siebie za to, że jestem taka naiwna.. robiliśmy błędy- wiem,jesteśmy tylko ludźmi. ![]() ![]() ![]()
|
#4822 |
|
Raczkowanie
|
Zamknięta we wspomnieniach patrzę pilnie jak świat się zmienia...
Czasem masz coś od urodzenia,na pozór wydaje ci się, że tego nie ma, kwestia przyzwyczajenia,gdy to tracisz-dopiero doceniasz! Zasady?ludzie chrzanią zasady, jeśli kogoś kochają! Proste,że lubię sobie czasem dać w palnik, jak czuję przesadę,mówię `weź się ogarnij` ![]() Za mało odwagi by czasem wprost coś powiedzieć...my nic nie powiemy,będziemy niewidzialni - sami dla siebie,zawsze idealni .♥♥♥ I nawet jeśli nam nie będzie dane spędzić resztę życia razem,to na zawsze w moich myślach będziesz żywym obrazem ![]() Ukoję Twoje nerwy,chcesz śmiać się,cieszyć życiem,blask Twoich oczu będzie dla mnie zaszczytem. |
|
|
|
#4823 |
|
Przyczajenie
|
-Zagrajmy w Ence-Pence.
- Dlaczego? - Schowam w dłoniach kamyk, jeśli go wylosujesz będziesz mógł ode mnie odejść, lecz jeśli trafisz na pustą rękę zostaniesz ze mną już na zawsze... - Ale Ty nie masz żadnego kamyka. - Wiem. ;*** Nie ma Cię gdy moje życie spada w doł .. Nie ma Cię gdy wszystko łamie się na pół .. Ale kocham Cię .. kocham .. wciąż Cię kocham kur** .. i nie znam już innych słów .. to jest zbyt trudne .. ! naucze Cie żyć, jak kochac i śnić .. jak cieszyć sie dniem .. nocą prowadzić Cie chce ! Pewnej nocy księżyc, widząc jej samotność, zapytał: - Nie męczy Cię to czekanie? - Trochę. Ale nie mogę się poddać... ;] ______________________ -Kocham Cie -Skad To wiesz? - Widzisz gwiazdy -Nie. Niebo jest zachmurzone -ale mimo wszystko sa za chmurami - no i co? - to tak jak z moja miloscia ona jest we mnie mimo ze jej nie widac ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- -Podążaj Na Wprost Nie Ma znaczenia gdzie idę ważne ze ty idziesz ze mną...... -Tam Do kąt Chciał Już nie dojdę,Niestety Nie ma już dróg....;( -Moje serce Jest malutkie ale piękne i słodziutkie.... ![]() -Nie zapominaj nigdy tego ze kochać można każdego ![]() -Gdy krew będzie biła,A woda czerwona,Wtedy nasza przyjaźń będzie zakończona ![]() -Jestem jaka jestem jak ci to chłopcze nie odpowiada to Wypier*** -Życie podobnie jak miłość Mamy tylko jedna Wykorzystajmy to!!!! -Zycie to nie Bajka,,, Zycie to ciągła Bajka -A Miało Być tak Pięknie...;( - jak Ci z nim? - dobrze . - tylko dobrze ? - tak bo moj swiat nie jest juz kolorowy - to jaki? szary ? - jest tylko pokolorowany |
|
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Siatkarka18, kamisha - ohh , ah , uhhh. x33 Kocham <3
_____ Mam Cię na sumieniu jak zjedzone w nocy 'pierwsze' śniadanie.
Bezczelnie. Bezwiednie. Bezgranicznie. Kochaj mnie. Zabawmy się tym razem na moich zasadach. Chcę chociaż raz złamać Ci serce. Wyśniłam Cię w miłosnym koszmarze. Ty nie wiesz, jak to jest, kiedy niebo nagle staje się piekłem, a miłość okazuje się porażką...
|
#4825 |
|
Wtajemniczenie
|
Toogether93 - moja miłości! <33
_____________ Czy mogę zapomnieć o tym co czuję, dotykając cię? I o wszystkich dobrych chwilach, które przeżyliśmy Czy mogłabym budzić się bez ciebie każdego dnia? Ale nawet, jeślibym przyrzekła Obiecała, że nie będę za tobą tęsknić I próbowała ukryć prawdę wewnątrz siebie Nie dam rady.
|
#4826 |
|
Raczkowanie
|
Wymienił ją bo mu do zimowej kolekcji ubrań nie pasowała ...
Ja nie muszę mieć za co żyć muszę mieć po co ... Paranoja bladoniebieska z odcieniami ... 'Te anioły co raz dały spotkać się nam zawsze będą czuwać nad głowami' |
|
|
|
#4827 |
|
Zadomowienie
|
;**
pistoletem pozbawię cię życia. totalne zepsucie, sparszywiał beze mnie. dusza zbladła już dawno, serce spłowiało, a ciało jest szare, choć mydła szarego nie stosuję wcale.
|
#4828 |
|
Raczkowanie
|
Primadonna - świetne opisy
.... wtedy dzwonisz i mówisz o niczym i mogę spać spokojnie. Czar prysnął... już Cię nie kocham . -Znasz najlepszy żart na świecie? -Nie... -A to ciekawe, bo nosisz go w spodniach. - bądź. - po co.?? - bo życie mnie przeraża. bo boje się samotności. bo gdy jesteś wszystko inne zostaje gdzieś daleko. bo czuję się spokojniejsza i bardziej pewna jutra. bo Twój uśmiech sprawia, że moje myśli są spokojniejsza.. bardziej rzeczywiste i poukładane.. Przepraszam ! Ja tylko analizuję życie. Chciałabym być ci potrzeba, niezbędna. dzwoniąc, mam nadzieję, że się dodzwonię. idąc ,mam nadzieję, że dojdę. kochając, mam nadzieję, że jestem kochana. _________________________ ![]() Edytowane przez _Pf Czas edycji: 2010-01-24 o 06:27 |
|
|
|
#4829 |
|
Przyczajenie
|
Tak bardzo Cię kocham, tylko za to, że jesteś Czuję Twoją duszę w mojej, czuję Twoje serce Czuję Twoją dłoń na mojej, boże, nie chcę nic więcej Bądź ze mną do końca i trzymaj mnie za rękę Popatrz w moje oczy, powiedz, że kochasz szeptem Tak bardzo czuję twoje, moje, kur*a nasze serce Przytul się do mnie, wtedy w środku jest mi cieplej Proszę Cię nie odchodź, obiecaj mi, że będziesz Chcę poczuć Twoje usta, proszę, dam Ci co zechcesz Chcę dotknąć Twego serca, które przy mnie bije prędzej Chcę poczuć smak życia, którym Ty właśnie jesteś Błagam Cię niech splotą się w jedność nasze ręce. Całe jest za długie na opis, ale możecie sobie wyciąć kawałek, który Wam się podoba ;D Edytowane przez Mysia x 3 Czas edycji: 2010-01-24 o 02:20 |
|
|
|
#4830 |
|
Rozeznanie
|
But me and you were meant to last forever Ale ja i Ty mieliśmy zamiar trwać wiecznie give me another chance daj mi kolejną szansę
'I to w tej chwili zdajesz sobie sprawę, że to wszystko zdarzyło się tylko raz. I nie ważne jak bardzo się starasz nigdy nie poczujesz się taki sam. Nie będziesz już nigdy się czuć trzy metry nad niebem.' |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.

czytam wasze opisy od kilku dni, mówicie do siebie talenciary, więc... Witam Talenciary
buziakiii