Etorebka- część V - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-24, 15:00   #1471
Dominiique
BAN stały

Dot.: Etorebka- część V

Cytat:
Napisane przez dodeczka84 Pokaż wiadomość
Bardzo trafne zdanie. Jak się spotykamy z koleżankami i mój ślub staje się tematem nr 1, no bo jest to ważne przeżycie to ona odwraca głowę, albo się wyłącza.. jakby jej ten temat przeszkadzał. A przed całym zajściem było wszystko super! byłyśmy sobie bliskie, dogadywałyśmy się... Jest mi strasznie przykro patrzeć na jej zachowanie.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Uważam tak samo. Pragnęłam by poczuła się wyróżniona... a tu taki obrót rzeczy.
To jakaś Twoja bliska przyjaciółka? Jeśli tak, to radzę szczera i otwartą rozmowę. Jak nie pomoże, to zmień świadka.
Dominiique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 15:01   #1472
reniabg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pronunciation Pokaż wiadomość
dzięki za opowiedź

też tak mam czasem zastanawiam się co myślą ludzie którzy mogą to widzieć a to niby faceci się odwracają...
No dokładnie! Najpierw się obejrzę a potem pomyślę, że inni mogą to widzieć a w dodatku obok mnie idzie mój mąż a ja za kobietami się oglądam

Cytat:
po prostu stwierdzamy fakt pięknie i już

Cytat:
Napisane przez Dominiique Pokaż wiadomość
Moja zielona Ana niczym nie smierdzi, inne równiez nie, nawet te czerwone (Marietta i Lyia).
Moja zielona, czerwona i brązowa także nie smierdzą.

Cytat:
zastanawiam się nad Andi, tylko nie wiem jaki kolor, gdyby była pudrowa problem by się rozwiązał i Ana zielona mi się też podoba Elvie w zasadzie też ach... ciężkie jest życie torebkomaniaczek
To weź 3 Z tych co wymieniłaś mam tylko Anę zieloną. Jestem z niej zadowolona ale dziewczyny pisały, że Andi i Elvie są lepiej wykonane.

Cytat:
Ślub 4 września. Fotografa jeszcze nie mamy, ale prawdę mówiąc czyhamy trochę na jakiegoś znajomego, który porobi nam fotki półprofesjonalnie ;-) zobaczę jak to będzie. Nauczki pewnie niedługo będziemy przechodzić Tż mówi, by zrobić to już teraz i mieć spokój. Moja świadkowa niestety stanowi problem. Poprosiłam ją o świadkowanie jeszcze jak nie byłam zaręczona, ale jakiś miesiąc przed, bo wiedziałam co się kroi. Była zaskoczona, ale ucieszona. A potem jak się dowiedziała, że świadkiem Tż jest chłopak, który ma narzeczoną, a ona jest osobą samotną i małej wiary w siebie, to powiedziała, że niestety, ale nie chce świadkować, by szukać kogoś innego. Że ona jak do tej pory nie ma chłopaka to sobie na pewno nikogo nie znajdzie i przyjdzie na to wesele sama. Starałam się ją przekonać, że wcale nie będzie źle jak weźmie sobie kogoś do pary, nie muszą się przecież świadkowie całować, ale... ona mówi raz tak, raz tak, nie umie się określić i stara się unikać tematu. A najlepsze jest to, że jak się teraz spotykamy to widać że jest zazdrosna o nas. Wogóle tego nie ukrywa. I zamiast mieć pomoc i wsparcie przed ślubem, muszę patrzeć jak ona fochy strzela.... Ach Mam także wrażenie, że jak jesteśmy we troje, to muszę unikać by przytulać TŻ czy go jakoś cmoknąć przypadkiem, że jej to będzie przeszkadzać. My z Tż mieszkamy razem już z 4,5 roku, także też się nic nie zmieni.. Ale jakoś ciężko mi się radować przez te wszystkie przeboje.
Cytat:
A co to ma do rzeczy, że świadek ma narzeczoną? Nie rozumiem....
Ja również nie rozumiem koleżanki. U mnie świadkowała moja siostra, która ma narzeczonego a świadkiem był był brat męża i na ślubie był z koleżanką(dziewczyny nie ma) i się świetnie bawili. Również nie było takich podtekstów, żeby świadek całował świadkową itp.

Cytat:
Widzisz, staram się tak nie myśleć, ale po jej zachowaniu wychodzi na to, że ona liczyła iż być może mamy to w pamięci, że ona jest samotna i znajdziemy świadka, który także będzie bez pary, by razem się bawili. Samo to, że ona twierdzi, ze kompletnie nikogo nie znajdzie sobie do pary do września, nawet kolegi, jest dla mnie absurdem!

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Właśnie to chciałam powiedzieć, na to wskazuje jej zachowanie
Dziwnie koleżanka się zachowuje co ma piernik do wiatraka jest zaproszona na ślub przyjaciółki (według mnie świadkowanie jest zaszczytem) - idzie z kimś lub sama i gra gitara

U nas kuzyn męża był sam i nie narzekał ani nie siedział przy stole cały czas. Bawił sie w najlepsze
Stary 2010-01-24, 15:01   #1473
Dominiique
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karolag22 Pokaż wiadomość
Nie boj sie
Mi na 4 torebki tylko Liya smierdziala - ale pochodzilam z nia troche po mrozie i naprawde ten zapach jest juz prawie niewyczuwalny
A nad czym myslisz?
Liya czerwona mi nie śmierdzi wcale
Stary 2010-01-24, 15:06   #1474
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
To jakaś Twoja bliska przyjaciółka? Jeśli tak, to radzę szczera i otwartą rozmowę. Jak nie pomoże, to zmień świadka.
Najlepiej zrób tak od razu. Może liczy na to, że będziesz ja błagać?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 15:07   #1475
karolag22
Zadomowienie

Cytat:
Moja czarna Liya smierdziala Amber, Elvi i Andi w ogole
Rozumiem, ze tobie na te 13 torebek nic takiego sie nie zdarzylo
Nadal sie zastanawiam czemu te same modele niektorym smierdza a niektorym nie
karolag22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 15:11   #1476
reniabg
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja też nie

Dodeczko porozmawiaj z przyjaciółką. Swiadkowa powinna wspierać, doradzac, pomagać i po prostu być z Tobą w tych wszystkich przygotowaniach a wychodzi na to, że to Ty jej musisz pomóc
Dziwne..... moja świadkowa bardzo mi pomogła mimo iż czasem mi jej brakowało ponieważ na całe wakacje wyleciała do Anglii do swojego narzeczonego. Ale w tych najgorszych przygotowaniach uczestniczyła a wspierała na skype trzymam kciuki za pomyślne rozwiążanie tej sytuacji
Stary 2010-01-24, 15:11   #1477
Dominiique
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karolag22 Pokaż wiadomość
Moja czarna Liya smierdziala Amber, Elvi i Andi w ogole
Rozumiem, ze tobie na te 13 torebek nic takiego sie nie zdarzylo
Nadal sie zastanawiam czemu te same modele niektorym smierdza a niektorym nie
Nie mam pojęcia, skąd u innych ten zapach. Jestem wyczulona na agresywny chemiczny smród, więc zwróciłabym uwagę...
Stary 2010-01-24, 15:11   #1478
witch_18
Zakorzenienie

Ja chyba już jestem zdecydowana na czarną Emilkę Dośc nieplanowany zakup i aż boję się co będzie jak wejdzie nowa kolekcja
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 15:11   #1479
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:
Masz całkowitą rację. Ona właśnie często szuka u mnie pocieszenia... ale w takiej sprawie jak znalezienie partnera, to chyba nikt nie powinien szukac wyręczenia! zwłaszcza, że ona nie ma 18 lat a 25.. a po tych jej przedstawieniach ja już nawet nie wiem z której strony ugryźć z nią ten temat.
prosto i konkretnie... po prostu takie zachowanie nazywa się wodzeniem za nos myśli, że zawsze będzie mogła swoje fochy przedkładać nad Twoje sprawy, a takie zachowanie jest nie fair... przyjaźń to wzajemne wspieranie się i pomaganie nawzajem, ale jeżeli ktoś jest na tyle egoistą by tego nie zauważyć to to nie jest przyjaciel, a zwykły "wyzyskiwacz"
Stary 2010-01-24, 15:13   #1480
Dominiique
BAN stały

Cytat:
Napisane przez reniabg Pokaż wiadomość
Moja też nie

Dodeczko porozmawiaj z przyjaciółką. Swiadkowa powinna wspierać, doradzac, pomagać i po prostu być z Tobą w tych wszystkich przygotowaniach a wychodzi na to, że to Ty jej musisz pomóc
Dziwne..... moja świadkowa bardzo mi pomogła mimo iż czasem mi jej brakowało ponieważ na całe wakacje wyleciała do Anglii do swojego narzeczonego. Ale w tych najgorszych przygotowaniach uczestniczyła a wspierała na skype trzymam kciuki za pomyślne rozwiążanie tej sytuacji
Moja świadkowa miała za zadanie stawić się w kościele, a później dobrze się bawić (i pomóc mi przy upięciu welonu i zdjęciu). Taka funkcja to wyróżnienie i tyle, dla mnie nie wiąże się z żadną robotą okołoślubną.
Stary 2010-01-24, 15:14   #1481
dodeczka84
Zakorzenienie

Cytat:
Czy bliska... zaczyna być widać jaka bliska. Razem pracujemy, spotykamy się, chodzimy na imprezy, zakupy, spędziłyśmy razem urlop, weekendy, do tej pory czułyśmy się w swoim towarzystwie super.. ale jeśli chodzi o to, czy mogę na nią liczyć .. jak widać nie bardzo. Gdy ona chorowała w nocy pojechałam by zawieźć jej leki, ale gdybym ja potrzebowała pomocy nie sądzę bym ją uzyskała. Tż jest już tak zły na tą całą sytuację i ma dość, że kazał mi jej powiedzieć, by się w końcu decydowała albo bierzemy kogo innego. Jego też denerwuje patrzenie na to wszystko. Świadek bardzo chce by świadkowała mi jego dziewczyna. Oni biorą ślub za rok, i nas także będą prosili na świadków... Ehhhh
Stary 2010-01-24, 15:15   #1482
Dominiique
BAN stały

Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
Ja chyba już jestem zdecydowana na czarną Emilkę Dośc nieplanowany zakup i aż boję się co będzie jak wejdzie nowa kolekcja
Jak to co? Kupisz kolejną

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Czy bliska... zaczyna być widać jaka bliska. Razem pracujemy, spotykamy się, chodzimy na imprezy, zakupy, spędziłyśmy razem urlop, weekendy, do tej pory czułyśmy się w swoim towarzystwie super.. ale jeśli chodzi o to, czy mogę na nią liczyć .. jak widać nie bardzo. Gdy ona chorowała w nocy pojechałam by zawieźć jej leki, ale gdybym ja potrzebowała pomocy nie sądzę bym ją uzyskała. Tż jest już tak zły na tą całą sytuację i ma dość, że kazał mi jej powiedzieć, by się w końcu decydowała albo bierzemy kogo innego. Jego też denerwuje patrzenie na to wszystko. Świadek bardzo chce by świadkowała mi jego dziewczyna. Oni biorą ślub za rok, i nas także będą prosili na świadków... Ehhhh
Świadek Twojego narzeczonego może sobie chcieć, ale nie ma tu nic do gadania. Wybierz tę osobę, która jest Ci bliska i dla Ciebie ważna. To Twój świadek i Twoja decyzja (i narzeczonego).
Stary 2010-01-24, 15:16   #1483
dodeczka84
Zakorzenienie

Cytat:
prosto i konkretnie... po prostu takie zachowanie nazywa się wodzeniem za nos myśli, że zawsze będzie mogła swoje fochy przedkładać nad Twoje sprawy, a takie zachowanie jest nie fair... przyjaźń to wzajemne wspieranie się i pomaganie nawzajem, ale jeżeli ktoś jest na tyle egoistą by tego nie zauważyć to to nie jest przyjaciel, a zwykły "wyzyskiwacz"
Godne przemyślenia.
Stary 2010-01-24, 15:17   #1484
PaulinaPPP
Zadomowienie

Cytat:
dzięki za pomoc muszę się chyba szybko decydować, bo te chodliwe modele niestety szybko znikają Elvie jest chyba również "grubsza" jeśli chodzi o skórkę, bo Andi taka workowata się wydaje
Witaj na forum Nie bierz Elvie ona jest taka brzydka weź lepiej Andi
PaulinaPPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 15:17   #1485
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Może lepsze okreslenie to po prostu koleżanka? A nie przyjaciółka (zauważyłam że dużo dziewczyn wyraża sie o zwykłej koleżance czy wręcz znajomej "przyjaciółka").

Instagram

Stary 2010-01-24, 15:20   #1486
dodeczka84
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to co? Kupisz kolejną

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Świadek Twojego narzeczonego może sobie chcieć, ale nie ma tu nic do gadania. Wybierz tę osobę, która jest Ci bliska i dla Ciebie ważna. To Twój świadek i Twoja decyzja (i narzeczonego).
Wybrałam tę, która wydawało się będzie najlepsza i była dla mnie ważna, niestety widzę, że nie będzie mnie wspierać... tylko płakać nad sobą. Więc drugoplanowo dziewczyna świadka byłaby dobrym rozwiązaniem.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Może lepsze okreslenie to po prostu koleżanka? A nie przyjaciółka (zauważyłam że dużo dziewczyn wyraża sie o zwykłej koleżance czy wręcz znajomej "przyjaciółka").
Nie użyłam słowa "przyjaciółka", świadomie....
Stary 2010-01-24, 15:26   #1487
Dominiique
BAN stały

Cytat:
Napisane przez PaulinaPPP Pokaż wiadomość
Witaj na forum Nie bierz Elvie ona jest taka brzydka weź lepiej Andi
hehe, zamów Elvie, to nie będziesz się bała, że dla Ciebie zabraknie

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Wybrałam tę, która wydawało się będzie najlepsza i była dla mnie ważna, niestety widzę, że nie będzie mnie wspierać... tylko płakać nad sobą. Więc drugoplanowo dziewczyna świadka byłaby dobrym rozwiązaniem.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Nie użyłam słowa "przyjaciółka", świadomie....
To podziękuj koleżance słowami, że "widzisz, że chyba nie jest gotowa na taką rolę i w związku z tym postanowiłaś ja powierzyć komuś innemu". Bez robienia kwasu (ale swoje przynajmniej już o niej wiesz).
Stary 2010-01-24, 15:30   #1488
PaulinaPPP
Zadomowienie

Cytat:
Tonący brzytwy się chwyta Boję się boję ......

A tak poważnie pronunciation ciężko mi się to pisze ale bierz Elvie tylko jeden egzemplarz zostaw dla mnie

Zaraz piszę do etorebki ile jeszcze Elvie im zostało ale napewno niewiele... tak czy inaczej dziś mi chyba nikt nie odpisze ? Dopiero jutro pan K. zagląda do skrzynki nie?
PaulinaPPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 15:32   #1489
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:

A tak poważnie pronunciation ciężko mi się to pisze ale bierz Elvie tylko jeden egzemplarz zostaw dla mnie

Zaraz piszę do etorebki ile jeszcze Elvie im zostało ale napewno niewiele... tak czy inaczej dziś mi chyba nikt nie odpisze ? Dopiero jutro pan K. zagląda do skrzynki nie?
hehe dzięki na pewno nie zagląda w weekend do skrzynki, bo napisałam wczoraj maila i nikt mi nie odpisał do dziś
Stary 2010-01-24, 15:35   #1490
czarnulka066
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, hehe Elvie mi się także podoba ....ale nie nie nie nie ! Nie mogę przecież nie kuś!
Ona jest taka śliczna nie może jej zabraknąć w Twojej kolekcji

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
dzięki no nic trzeba zaryzykować nie ma innej metody

przez długi czas was tylko obserwowałam, ale postanowiłam dołączyć, bo atmosfera jest bardzo fajna taki mały off-top i przy okazji zdecydowałam sie na zamówienie mojej pierwszej etorebki ach.. tylko jeszcze nie wiem jaką
Elvie Elvie Elvie

Tylko jedną zostaw dla Paulinki

!!Od 12 grudnia 2010!! Tylko przemyślane zakupy

czarnulka066 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 15:37   #1491
reniabg
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja świadkowa miała za zadanie stawić się w kościele, a później dobrze się bawić (i pomóc mi przy upięciu welonu i zdjęciu). Taka funkcja to wyróżnienie i tyle, dla mnie nie wiąże się z żadną robotą okołoślubną.

Zgadzam się oczywiście Wyróżnienie to bardzo dobre słowo. Dlatego iż świadkowała mi moja siostra to chciała bardzo pomóc w przygotowaniach i zauważyłam, że robiła to z przyjemnością, gdyby było inaczej to w żadnym wypadku nie zmuszałabym kogoś zeby mi pomagac w "robocie okołoślubnej" fajne określenie
Stary 2010-01-24, 15:40   #1492
karolag22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
Bierz, bierz
Nowej kolekcji sie i boje ( tzn. moje finanse sie boja...) i nie moge doczekac
Cytat:

Na pewno dopiero jutro ci odpisze Jak ci odpisze, ze niewiele sztuk zostalo to pros o odroczenie zaplaty
karolag22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 15:43   #1493
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
hehe dzięki na pewno nie zagląda w weekend do skrzynki, bo napisałam wczoraj maila i nikt mi nie odpisał do dziś
Szybciutko odpisują, więc jutro z rana napewno dostaniesz odpowiedź

Instagram

Stary 2010-01-24, 15:56   #1494
reniabg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarnulka066 Pokaż wiadomość
Ona jest taka śliczna nie może jej zabraknąć w Twojej kolekcji
No wiem, że jest śliczna może kiedyś....
Stary 2010-01-24, 15:59   #1495
czarnulka066
Zakorzenienie

Cytat:
No wiem, że jest śliczna może kiedyś....
Oby była jak najdłużej dostępna żebyście wszystkie mogły ją zamówić a jak zniknie to żeby za jakiś czas powróciła

!!Od 12 grudnia 2010!! Tylko przemyślane zakupy

czarnulka066 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 16:00   #1496
dodeczka84
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

To podziękuj koleżance słowami, że "widzisz, że chyba nie jest gotowa na taką rolę i w związku z tym postanowiłaś ja powierzyć komuś innemu". Bez robienia kwasu (ale swoje przynajmniej już o niej wiesz).
Mam ochotę tak zrobić. I nie zadawać jej pytania ostatni raz... tylko po prostu tak zrobić. Jeśli się poczuje urażona, to musi mieć świadomość, że sama sobie naważyła piwa.... A mnie się tylko smutno zrobiło przez ten temat.
Stary 2010-01-24, 16:07   #1497
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iduś Pokaż wiadomość

5. Pojęcia przychód, dochód i zysk to synonimy... według mnie prawda
niestety nie są to synonimy, np. w zeznaniu podatkowym (PIT) dla osoby fizycznej dochód i przychód to są dwie oddzielne rubryki, bo przychód po odjęciu kosztów uzyskania przychodu daje dochód; natomiast w przypadku przedsiębiorstw, przychód po odjęciu kosztów uzyskania daje zysk; w firmach nie używa się pojecia dochód a dla osób fizycznych nie używa sie pojęcia zysk; oczywiście jeżeli chodzi o pensje itp. a nie np. inwestycje
sorki, za offtop

EDIT: nie ma to jak być spóźnionym o 3 godziny

Edytowane przez aniolusiek_
Czas edycji: 2010-01-24 o 16:10
aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 16:08   #1498
lady_chwila
Zakorzenienie

Paulinka, mi odpisał, że nie ma problemu z odroczeniem wpłaty do dwóch tygodni, poproś np. o max. trzy, bo nie wiesz kiedy będziesz miała całą kwotę. Na 100% się zgodzi i będziesz miała zarezerwowaną torebeczkę
lady_chwila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 16:24   #1499
Iduś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Moze chodzi o to, ze skoro ta koleżanka nie ma chłopaka, to obawia się, że nie będzie miała z kim się bawić, więc świadek bez dziewczyny bylby jej bardzo na rękę Bo ajko świadkowie bawiliby się razem, a tak to para młoda będzie sobie gruchać () świadek z narzeczona tez, a świadkowa moze czuć się głupio

Tak sobie pomyślałam, ale wg mnie to wcale nie powód żeby odmawiac, a zresztą, do dobrego tonu odmowa nie należy i raczej nie wypada tego robić.
Dokładnie tak samo uważam

Dziewczyny przestańcie tyle pisać ... już widze ile będę miała zaległości przez te egzaminy

Moje Smakowidło!
- Miodowiec. new!

Iduś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 16:34   #1500
farfalla
Zakorzenienie

Cytat:

Specjalne foty porównawcze dla Iduś może choć troszkę pomogłam.
świetne zdjęcia zrobiłaś nawet nie wiedziałam że liya jest taka spora .. jakoś mniejsza mi się zawsze wydawała
Cytat:
Mam ochotę tak zrobić. I nie zadawać jej pytania ostatni raz... tylko po prostu tak zrobić. Jeśli się poczuje urażona, to musi mieć świadomość, że sama sobie naważyła piwa.... A mnie się tylko smutno zrobiło przez ten temat.
Szczerze współczuję .. bo jak przeczytałam całą historię to aż mi się smutno zrobiło, że tak bliska Ci osoba odwaliła taki numer z głupiego powodu ... szczególnie że to że nie ma partnera jeszcze to żadne wytłumaczenie ... ja prawie zawsze na wesela chodziłam sama i zawsze się dobrze bawiłam więc wątpię żeby to był dla niej aż taki problem ... więc popieram dziewczyny i porozmawiałabym i zmieniła świadka, bo świadek powinien wspierać jak najbardziej parę młodą a nie robić dodatkowy kłopot
/A.H/
farfalla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości