|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
POMOCY!!! PILNE!!!
Dziewczyny, ratujcie, bo nie wiem, co robić!
Mam w domu 6-latkę o silnej alergii na pyłki i trawy. Właśnie wróciła z podwórka, usiadła przed TV (bajka [img]icons/icon7.gif[/img] i dosłownie w ciągu 10 minut jedno oczko spuchło jej do rozmiarów małego knedelka - nie potrafi go nawet szeroko otworzyć i mówi, że boli. Przyznała się, że troszkę tarła to oczko ręką (logiczne - swędziało, to tarła [img]icons/icon9.gif[/img] ). Zaparzyłam rumianku, schłodziłam i przyłożyłam torebeczkę do oka. Jakby troszkę pomogło, ale nie do końca. [img]icons/icon9.gif[/img] Czy znacie jeszcze jakiś sposób na alergiczną, nagłą opuchliznę??? |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Re: POMOCY!!! PILNE!!!
Czarnulko, najlepiej jak szybko podasz jej wapno ( może byc musujące albo w syropku) i przemywaj jeszcze to oczko - moze być herbatą, przegotowaną wodą.
I nie przejmuj się tak bardzo na pewno jej przejdzie [img]icons/icon7.gif[/img] Pozdrowionka [img]icons/icon7.gif[/img] AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Aguś, jesteś niesamowita! [img]icons/1cmok.gif[/img] [img]icons/1cmok.gif[/img] [img]icons/1cmok.gif[/img]
Na śmierć zapomniałam o wapnie!!! A mam musujące, bo sama często piję, gdy nagle puchną lub swędzą mnie dłonie. Hmmm... Może ja też mam alergię a nie wiem? [img]icons/icon12.gif[/img] Jeszcze raz dziękuję stokrotnie! [img]icons/icon10.gif[/img] [img]icons/1cmok.gif[/img] |
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Ech, na razie zero poprawy. [img]icons/icon9.gif[/img]
Jeśli do rana jej nie przejdzie, to zawiozę ją do lekarza. |
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze poczekaj [img]icons/icon7.gif[/img]
wapno powinno podziałać za 2-3 godzinki ... będzie OK [img]icons/1glaszcze.gif[/img]
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Moja mama ma specjalna mask z apteki ale jej nie ma [img]icons/icon22.gif[/img] i nie moge sie zapytac [img]icons/icon9.gif[/img] buu..
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Łeee, znam ten ból... A nie bierze leków? Zdrówka życzę... [img]icons/icon7.gif[/img]
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Bierze - całe mnóstwo.
Tabletki, inhalacje... Codziennie 2x. I co roku 1-1,5 miesiąca przymusowych wakacji nad morzem. [img]icons/icon12.gif[/img] |
|
|
|
|
#9 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Czarnulko [img]icons/icon7.gif[/img] Wchłonęła się już ta opuchlizna?
Pozdrowionka [img]icons/icon7.gif[/img] AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, przeszło? [img]icons/icon7.gif[/img]
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Tak, dzięki dziewczyny. [img]icons/1cmok.gif[/img]
Rano było ok, ale całą noc ją męczyłam okładem rumiankowym. [img]icons/icon10.gif[/img] Oczywiście około południa wszystko zaczęło się od początku. [img]icons/icon9.gif[/img] Ech, nad morze by trzeba... W zeszłym roku spędziła tam 6 tygodni pod rząd i wróciła jak nowonarodzona. [img]icons/icon7.gif[/img] Mogła odstawić inhalacje i tabletki. Ale przez zimę znów wróciło... [img]icons/icon9.gif[/img] |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie w tym roku pyłki nie męczyły wcale prawie, a dzisiaj na rowerze... [img]icons/icon9.gif[/img] Oczka mam jak królik. [img]icons/icon10.gif[/img]
Ale w zeszłym roku też mnie nie męczyły prawie wcale... Może to mija czasem z wiekiem? [img]icons/icon21.gif[/img] Bo leków nie biore, tylko doraźnie Cet alergin... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.