![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: 5-10 rzeczy które CHCECIE zrobić przed śmiercią.
1. Umrzeć ze świadomością, że miałam przy sobie najcudowniejszą osobę na świecie
2. Zrobić wszystko na 100% [być żoną, matką, babcią, ciocią, pracownicą, kucharką..] 3. Przeczytać Zmierzch, wszyscy czytają, nie chce być do tyłu.. 4. Zmienić siebie, stać się asertywna, mniej się przejmować i bardziej zadbać o wygląd 5. Pójść chociaż z raz do Kościoła ![]()
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() co do mnie: 1. odbyć wszystkie zaplanowane wyprawy na własna odpowiedzialność, bez biur podrozy, przewodnikow i calej tej masówki - Egipt, Chiny, dorzecze Eufratu i Tygrysu, Japonia oraz Kanada i Alaska. 2. przed śmiercią chce pozałatwiać swoje sprawy i po prosu odejść (moja prababcia tak odeszła, pozałatwiała swoje sprawy, stwierdziła, że świat ją zmęczył i po prostu umarła -podziwiam). 3. chcę miec dom, z werandą. najlepiej drewnianą a na niej długą huśtawkę, taką "ławkową". 4. chciałabym na niej siadywać w wieku 60 lat w wiosenne wieczory z moim TŻ i rozmawiać do późnej nocy. nie dopuszczam myśli, braku wolnego czasu i braku chęci na odpoczynek z ukochanym. 5. chciałabym przed śmiercią usłyszeć, że jestem i byłam zawsze fantastycznym człowiekiem, że się mnie docenia -nie chcę być oceniana w kategorii "żona/kucharka/matka", kategoria "człowiek" to jest to. 6. chciałabym skoczyć na spadochronie ![]() 7. i szczęśliwa siódemka. chciałabym po prostu być szczęśliwą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
1. Zwiedzić cała Amerykę Południową, a najlepiej cały świat
2. Spędzić wakacje na Malediwach 3. Zamieszkać na stale w Hiszpanii 4. Odneść sukces zawodowy 5. Mieć dzieci 6. Skonczyc studia Tyle.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2010-04-06 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() moje takie najważniejsze to: 1.być dobrym człowiekiem 2.założyć rodzinę i ją wychować ![]() ![]() 3.nie uśmiercać zbyt dużo ludzi... ![]() 4.doprowadzić się do życia wiecznego ![]() 5.być świetną córką, matką, żoną, przyjaciółką etc. a z takich mniej ważnych...: 5.PMM. kiedyś. tylko musi mi się zachcieć się wreszcie zgłosić ![]() 6.zabierać dzieci często na wakacje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
1. pojechać do RPA i wrócić do Europy wzdłuż jakiegoś południka
2. może być jeszcze Japonia... 3. niczego nie żałować 4. a jakby jakis fajny facet po drodze się trafił to byłoby super |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
1. Objechać świat. CAŁY. A szczególnie Amerykę Łacińska. I tamże się też przeprowadzić na stałe. Za nic w świecie nie chcę umrzeć w miejscu, gdzie jest zimno.
2. Napisać dobrą książkę podróżniczą. 3. Nauczyć się hiszpańskiego perfekcyjnie. 4. Być badaczem-etnologiem z prawdziwego zdarzenia, czyli po prostu robić najlepiej to, czego się teraz uczę. 5. To mało ode mnie zależy, ale nie chcę chorować. Wolę umrzeć wcześnie, ale zdrowa, a nie chorować do 90-tki.
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
tylko 10?! za mało
![]() choć moje zachcianki są dość przyziemne... 1. zbudować sobie dom i urządzić go w całości po swojemu 2. założyć rodzinę, urodzić dziecko. przygarnąć psa i kota 3. żyć na dobrym poziomie. nie marzy mi się skrajny luksus. marzy mi się stabilizacja ![]() 4. chciałabym podróżować. na mojej liście jest duuużo miejsc które chciałabym poznać 5. chciałabym rozkręcić biznes (od 15 roku życia mam pomysł i pewnie ktoś mnie zaraz wyprzedzi ![]() 6. skończyć te cholerne studia... ![]() 7. budzić się z uśmiechem na ustach.mając czas na poranne czytanie gazety przy śniadaniu. popijać poranną kawę w gronie najbliższych, rozmawiając o wszystkim. zimowe wieczory spędzać przy kominku, a letnie na spacerach po łące... w duuużym skrócie - to chciałabym osiągnąć przed śmiercią ![]() ale jak w takim stanie rzeczy umierać?! ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
La Moderatoiure
|
1. Rzucić wszystko i zwiedzić cały świat, podróżować, włóczyć się....
2. Nauczyć się biegle hiszpańskiego 3. Być dobrą żoną, może kiedyś matką... 4. Niczego nie żałować "Życie, jako komentarz do czegoś, czego nie możemy dosięgnąć, a co jest tu, w zasięgu skoku, którego nie wykonujemy." J. Cortazar |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
1. Mieć święty spokój
2. A w związku z 1 wyjechać do jakiegoś kraju na końcu świata - hmm, nie wiem jeszcze na pewno, ale Nowa Zelandia albo lasy Kanady kwalfikują sie jako "koniec świata" 3. Nauczyć sie perfekcyjnie przynajmniej 2 języków 4. Mieć "swoje miejsce" - dom albo mieszkanie a w nim doga błękitnego 5. Podróżować - ale nie tak włóczyć się po Arfyce na przykład, tylko zobaczyć wszystkie wielkie miast świata (albo chociaż Europy) 6. Mieć kiedyś włosy do pasa 7. Chciałabym chociaż raz w życiu być czegoś stuprocentowo i nieodwołalnie pewna. Chociaż raz nie mieć wątpliwości czy aby na pewno dobrze robię. 8. I ostatnie - nie zależy to ode mni i jest mało prawdopodobne, ale jednak - chciałabym umrzeć od uderzenia pioruna albo meteorytu, a nie dogorywać w łóżku na starość czy zostać zmiażdżoną w wypadku samochodowym. To by była taka "odgórna" piękna śmierć. 9. Aha, i chciałabym umrzeć w wieku około 65 lat. Nie zamierzam się męczyć na tym "padole" dłużej niż jest to absolutnie konieczne ![]() Edytowane przez abraxas2871 Czas edycji: 2009-12-21 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
1. Stworzyć własną, szczęśliwą rodzinę.
2. Pojechać do Chin, Australii i Kanady 3. Wykąpać się nago w morzu przy świetle księżyca 4. Zagrać w filmie 5. Uczynić szczęśliwym jak największą liczbę osób 6. Mieć pewność, że dobrze przeżyłam swoje życie i że nie marnowałam czasu 7. Zafundować rodzicom jakąś wspaniałą podróż lub inną atrakcję
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
1. Znaleźć tą jedyną, wielką miłosc
2. Nauczyć się hiszpańskiego 3. Zwiedzić Kube 4. Wyjechać do pracy do Stanów 5. Zapewnić dzieciom dobry byt 6. Zrobić lifting twarzy ![]() i zdążyć spisać testament ![]() Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2010-01-04 o 22:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy mogę napisać, że chciałabym to zrobić przed śmiercią bo to pragnienie każdego niemalże dnia:
- obudzić się wolna od strachu, stresu, niepokoju i poczuć prawdziwe szczęście. A już tak ostatecznie przed śmiercią, jeśli będzie dany mi wówczas czas na zastanowienie, chciałabym odchodząc wiedzieć, że nie zmarnowałam swojego życia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
1. Być na wszystkich możliwych, muzycznych festiwalach. Obowiązkowo Glastonbury, T in the Park, Opener.
2. Nauczyć się grać na gitarze. 3. Zamieszkać na jakiś czas w Japonii, Anglii, Ameryce, Hiszpanii i może na Jamajce. 4. Być dobrym prawnikiem, którego boją się złoczyńcy albo policjantką na wyższym stanowisku (nie "zabiurkowym"). ![]() ![]() 5. Znaleźć wymarzonego faceta z pasją (muzyka ![]() 6. Być nienudną, rock'n'roll-ową kobietą. Żyć szybko i długo jednocześnie. ![]() 7. Mieć gigantyczną kolekcję wszystkich interesujących mnie płyt CD, winyli, książek, DVD. Tak dużą, że będę musiała z drabiną przemieszczać się między półkami. O, jeszcze wszystkie komiksy i gadżety wziązane z Batmanem i Spidermanem (ale jestem dzieciak ![]() 8. Mieć chevroleta chevelle SS, ewentualnie merca, starego - klasyka. 9. Cytat:
(Więc jak jednak istnieją wampiry, to teraz będą wiedzieć jak mnie znaleźć. ![]() 10. Mieć mądrość życiową. Móc wypowiedzieć się w każdym temacie, mieć swoje zdanie na każdy temat i zagadnienie z życia społecznego/politycznego/historii itd.
I'd love to stay and chat, but you're a total bi*ch. wymiana książek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774155 Edytowane przez kas!a Czas edycji: 2010-01-05 o 12:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
Poczuc ze wszystko jest juz niewazne i ze nic juz nie musze robic ani o nic sie martwic, po prostu umrzec i pojsc gdzies,gdzie jest spokojnie i dobrze. I nie chce zyc 100 lat, nie potrzebuje az takiej kupy czasu niewiadomo na co.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
1. Zwiedzić Chiny, Japonię i USA
2. Być dumna ze swojego pochodzenia, wykształcenia i umiejętności 3. Kupić czarne Audi A3 4. Znaleźć mężczyznę mojego życia 5. Wybudować z nim domek z dużym ogrodem, gdzie w lato będzie stał dmuchany basenik, a w nim pluskać się będą moje dzieci. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
1. Zaufać komuś bezgranicznie.
2. Nauczyć się biegle jakiegoś języka obcego (mogą być dwa) 3. Zdać prawo jazdy 4. Oddać krew 5. Wybrać się do jakichś ciepłych krajów 6. Wyjść za mąż 7. Mieć dużo kotów ![]() 8. Pracować robiąc to co lubię, nie męczyć się codziennym obowiązkiem wstania do pracy..
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
jak się robi autopsję?
![]() ok, już wiem, to po prostu sekcja zwłok tylko inaczej nazwana. Sorry za OT.
Człowiek zawsze dla siebie stanowi 100%, choćby dla innych był kimś zupełnie obojętnym. 06.06.2013 r. - Piotruś ![]() Edytowane przez whatIthink Czas edycji: 2010-01-24 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
- mieć szczęśliwą rodzinę
-mieszkać w pięknym starym domu na wsi z dużym ogrodem po którym biegały by psy, koty i dzieci - pracować w zawodzie dla przyjemności nie dla pieniędzy - mieć czas na rozwijanie pasji - zwiedzić ze trzy kontynenty
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
1. Szczęśliwie się zakochać.
2. Pojechać do Autralii, Norwegii, Finlandii i USA. 3. Skończyć dobre studia, znaleźć wymarzoną, dobrze płatną pracę. 4. Mówić biegle po angielsku, hiszpańsku. Może jeszcze po niemiecku, jak szaleć to szaleć :P 5. Wybudować z miłością mojego życia piękny domek z basenem i dużym tarasem, najlepiej w jakimś ciepłym, magicznym miejscu.. 6. Mieć poczucie, że wiele osiągnęłam, nie zmarnowałam tego czasu. 7. Hm, nie chcę dożyć więcej niż 60 lat.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() ja bym chciala... hm... 1. zjechac na snowboardzie przed lawina [tak ze zrzucaja na szczyt z helikoptera, i spadajac wywolujesz lawine ktora za Toba leci i musisz zdazyc przed nia ![]() ![]() 2. chcialabym byc fajna, rockowa matka dla moich dzieci ![]() 3. lesniczowke w srodku lasu ![]() 4. objechac samochodem Europe ![]() 5. miec zawsze, ale to ZAWSZE duzego, kudlatego psa ktory bedzie takim moim przyjacielem, jak obecny pies [wiem, ze to nie bedzie ten sam, ale zeby kazdy jego nastepca byl rownie idealny jak ten]
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
1) Zdać maturę z świetnym wynikiem i dostać się na wymarzone studia
2) Piąć się w górę po szczeblach kariery 3) Mieć 2 dzieci i kochającego męża 4) Pojechać na wakacje do Grecji, Hiszpanii, Australii ![]() 6) Nauczyć się dobrze angielskiego, rosyjskiego, w ogóle poznać wiele języków w tym jakieś nietypowe np. turecki :P 7) Być szczęśliwa ![]() Edytowane przez Mgiełka91 Czas edycji: 2010-01-24 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
1. Chciałabym mieć świadomość, że spędziłam życie z kimś wartym tego,by z nim być
2. Chciałabym mieć dzieci/dziecko 3. Chciałabym byc dumna z tego kim jestem, nie żałowac podejmowanych decyzji 4. Chciałabym zwiedzić "kawałek" świata 5. Chciałabym wybudowac dom moich marzeń.
Nie liczę dni, Sprawiam, że to dni się liczą... Edytowane przez drusia Czas edycji: 2011-02-12 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
1. Skończyć wymarzone studia
2. Korzystać z życia pełną parą 3. Mieć cudownego faceta 4. Zwiedzić kawałek świata 5. Postarać się żeby rodzice byli szczęśliwi 6. Zabalować co najmniej 3 dni 7. Mieć własną wytwórnię płytową 8. Obejrzeć wszystkie odcinki Mody na Sukces ![]() 9. Kupić wszystkie książki, płyty które chciałabym mieć 10. Kupić Cadiilaca bez tuningu
'... pośród materialistów uzależnionych od zysków, ja zbierałem hajs na najlepsze Najki' Edytowane przez funk you Czas edycji: 2010-01-26 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
1. byc szczęśliwa
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Hmm...
1. Znaleźć fantastyczną Miłość. 2. Wydać książkę albo kilka. 3. Żyć z pisania. 4. Nauczyć się hebrajskiego. 5. Studiować na UJ. 6. Przejechać stopem Europę. 7. Przejechać stopem USA. 8. Chciałabym porozmawiać z Kolbergerem, żeby usłyszeć jego genialny głos na żywo. ![]() 9. Zaśpiewać z Kazikiem. ![]() 10. Powiedzieć mojemu historykowi, co o nim myślę!
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
Chciałabym:
nauczyć perfekt hiszpańskiego i niemieckiego. asystować przy operacji, ale jako pomoc weta. wyjechać do Meksyku, Hiszpanii, USA, Floryda, Miami, no wiecie. choć raz przejść się po wybiegu dla modelek ![]() zacząć grać w lotto.. i wygrać, a potem pójść na takie meeega zakupy. pracować w biurze nieruchomości, albo może założyć coś swojego. znaleźć bratnią duszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też zawsze powtarzam, że nie chcę żyć za długo. bo później to jest pod górkę. znajomi się śmieją, że jak odchowamy dzieci to będziemy się spotykać na równie wyniszczających imprezach (wiecie, takich jak za gówniarza ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Wyleczyć kogoś. Z perspektywy 3 lat studiów wydaje mi się to trudniejszym zadaniem niż zdobycie Mount Everestu...
![]() Wychować moje przyszłe ![]() A tak całkiem dla siebie, to tradycyjnie, polecieć w kosmos jak Iljon Tichy ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Różowy Jednorożec
|
Chciałabym być zadowolona z tego jak wyglądam.
Chciałabym wyprawić huczne wesele i po nim wieść szczęśliwe i spełnione życie z ukochanym. Chciałabym kupić sobie różowy cabriolet. Chciałabym nurkować na australijskiej rafie koralowej. Chciałabym ukończyć architekturę krajobrazu i spełnić w ten sposób moje największe marzenie zawodowe ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.