|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach...
Cytat:
mam nadzieje, ze sie przyzwyczaje do obraczki bo ja tak wogole to nie lubie pierscionkow to oby nie mial zadnych egzaminow i zeby wam sie udalo pojechac my idziemy we wtorek poszukac jakis garniturkow z bordowymi dodatkami mam nadzieje, ze cos nam wpadnie w oko
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale widze, ze Apart to co zdarli z was kase? jesli mozna zapytac ile was kosztowaly?
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaproszenia się już przygotowują Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć, jak Wam (a raczej Tobie ) wyjdą Sama bym się tego nie podjęła. Zdecydowanie brakuje mi czasu ![]() Zespół mogliście poprosić i przesłanie repertuaru na maila. Nasz tak zrobił i nie było żadnego problemu Usiedliśmy jakoś niedawno i wybraliśmy te utwory, jakie nam odpowiadają i jakie chcemy. Kilka musieliśmy odrzucić, bo jakoś nie widziało się nam na weselu Ich Troje Kurs tańca nam odpadl Mieliśmy się wybrać dzisiaj, ale mamy jechać do Piotrka dziadków do Wrocławia z zyczeniami z okazji dnia babci i dziadka Tort dla nich już mamy zamówiony, czeka tylko na odbiór i ruszamy Postanowiliśmy się zapisać jednak na kurs indywidualny, bo nie w każdu czwartek będzie nam pasowało, żeby pojawić się na kursie, a tak ustalimy sobie indywidualnie, pod siebie ![]() Zazdroszczę, że już ruszyliście z kursem Mam nadzieję, że nam się w lutym tez uda i w końcu zaczniemy cosik ćwiczyć
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego po ślubie zamierzam nosić zarówno obrączkę, jak i zaręczynowy I to pewnie na jednym palcu, bo już się przyzwyczaiłam do zaręczynowego na prawej ręcę ![]() Dzisiaj jestem potwornie niewyspana, bo wczoraj się zasiedzieliśmy ze znajomymi i w domu byłam dopiero ok. 2:00, a dzisiaj poranna pobudka bo mieliśmy jechać do dziadkow. Jednak Piotrek ma małą awarię auta, nie chce mu odpalić i teraz ładuje akumulator. Mam nazieję, że zaraz wyruszymy, bo jak nie to normalnie nie wiem. Muszę iść jeszcze moje autko odpalić, żeby jutro mieć nieco mniejszy problem, ale jest tak potwornie zimno,że nosa mi się nie chce wystawiać z domu
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swieci tez u was slonko? ja jestem anty pierscionkowa wiec nosze go od swieta juz sie Lukasz przyzwyczail to mowisz, ze sie wybieracie a jaki smak tortu? to milej podrozy i jedzcie ostroznie no i ogolem milej niedzieli
|
|
#1356 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za komplet zapłaciliśmy około 1600 zł, nie pamiętam dokładnie. Nosimy je już prawie rok i żadnych niechcianych wypadków nie było. Diamenciki mi nie wypadają, bo są bardzo dobrze osadzone. Słyszałam, że niekiedy się to zdarza, jednak odpukać mnie jeszcze nie spotkało Cytat:
Też właśnie chcę wyeliminować niektóre piosenki Co do "Windą do nieba" to dla mnie zupełna porażka jak tańczą do tego pierwszy taniec! Zdążycie z tym kursem, a powiem, że mnie osobiście ten indywidualny też bardzo pasuje, bo przynajmniej nie trzeba się stresować jak coś nie wychodzi
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak to juz je nosicie nie czekacie do slubu? ja tez sie nie boje ze wypadna i mam nadzieje,ze mnie to nie spotka w pierscionku sie trzymaja to niby czemu maja odpasc z obraczki prawda?
|
|
#1358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem dlaczego tak zdrożały. Wtedy najdroższe w Aparcie były jakieś platynowe i kosztowały ok. 4000 zł. My kupowaliśmy w grudniu 2008 roku, bo 14 lutego 2009 braliśmy ślub cywilny i już od tamtej pory je nosimy. Na kościelny damy do wyczyszczenia i tyle Ja miałam w pierścionku i mi wypadł Do tego te skrzydełka, które trzymały brylancik były bardzo cieniutkie, że nie dało się wstawić go ponownie (brylancik znalazłam, fuksem, w rękawiczce) i teraz leży w domu :/ W obrączce mam tak mocno osadzone, że nawet się nie poruszają te brylanciki, a w pierścionku można go było delikatnie poruszyć. Myślę, że jeśli obojętnie jaki jubiler dobrze je osadzi, to nie powinny wypaść choćby nie wiem co Ja swojej obrączki nie zdejmuje praktycznie. Ściągam ją tylko wtedy, jak robię kurację na dłonie Jeszcze dobrze wygląda, w jednym miejscu nieco ją tylko zadrapałam
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha rozumiem nie pomyslalam o tym i tak sie zdziwilam no ja w zareczynowym tez mam tak wystajace ale na szczescie jeszcze nie odpadly a w obraczce mam tez tak gleboko nie wiem czy widzialas moje wiec sie przypomne
|
|
#1360 |
|
Raczkowanie
|
no witam kochaniutkie. ja tak z innej beczki na którą macie ślub? My zamówiliśmy w maju na 16 bo na 18 już mamy obiad. Tymczasem moja teściowa wyskoczyła z tekstem, że absolutnie nie, za wcześnie, o 16 to się ślubów nie bierze i że ona będzie rozmawiała z moja mamą aby przesunąć na późniejszą godzinę
|
|
|
|
#1361 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dużo osób się dziwi, że planujemy ślub, a z obrączkami chodzimy ;] Śliczne te Twoje Cytat:
Liczymy, że godzinę będzie trwał ślub, z godzinkę życzenia i dojazd do sali, więc wyjdzie, że wszystko się o jakiejś 18 - 18:30 zacznie. Myślę, że to dobry czas, bo tak to krótkie wesele będzie :P Co prawda chcieliśmy mieć na 17, ale było już zaklepane
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,138 nasze obrączki
. Więc witam w ten piękny mroźny dzień bez myśli samobójczych po oglądnięciu AVATARU w 3 D Co Wam z tymi myślami przyszło do głowy. Film fajny ale moim zdaniem za długi dobrze, że po winie grzanym go oglądałam ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- A samochody odpaliły dziś??? Mój kilka kabli rozruchowych sprzedał i już mu nie zostało kabla jak ludzie zaczeli nie odpalać samochodów. ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Idziemy na kurs tańca od lutego i płacimy 130zł za 6 godzin za parę a zajęcia są do końca czerwca .
|
|
|
|
|
#1363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nieźle A to kurs taki grupowy czy indywidualny?
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to widze, ze duzo taniej niz w Aparcie co co do filmu to tak pisali na necie widze ze doczytalas to co pisalysmy to dobrze ze jestes na forum Ania bedzie mogla pojsc bo tak to sie obawiala
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Narazie grupowy a później indywidualny 70zł za pare za godzine.
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak TŻ tak nalega, to już się zgódź na ten drugi
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny pomysl pewnie bedzie lepiej wygladac w tym samym kolorze
|
|
#1368 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze zaręczynowym jestem tak zżyta, że szkoda gadać!!! Teraz sobie nie wyobrażać, jak moglabym chodzić bez niego ![]() A słonko świeciło, ale było tak potwornie ostre, że raziło w czasie jazdy ![]() Cytat:
Straszna różnica między obrączkami!!! 2700 bym za nie nie dała Mojej kumpeli z obrączki wypał brylancik i teraz jest zalamana, bo mąż jej powiedział, że drugiego do obrączki nie dostanie. W jej przypadku to kasa wyrzucona w błoto Cytat:
My od razu odrzuciliśmy takie matowe, w końcu to zakup na całe życie. Bez sensu oddawać obrączkę co jakiś czas do jubilera. Mam nadzieję, że z Waszymi obrączkami będzie inaczej ![]() matowe i mają brylancik Na Avatara na razie się nie zanosi, żeby iść, bo pasuje nam tylko w weekend, a teraz Piotrek ma niestety szkołę. W sobotę spotkaliśmy się ze znajomymi i kumpel mówił, ze ma już ten film na płycie, ale Piotrek stwierdził, że chce zobaczyć te efekty specjalne ![]() My się w końcu na ten klurs tańca musimy wybrać, bo szykuje się impreza z okazji 30 rocznicy ślubu teściów Moje autko już wczoraj nie odpaliło Dlatego dzisiaj nie pojechałam do pracy bo nie miałam jak Akumulator oddałam do podładowania i jutro ma mi go Piotrek przed pracą zamontować ![]() Gdyby Piotrka tato nie pożyczył nam swojego samochodu, to kto wie, czy byśmy pojechali wczoraj do tego Wrocławia
|
|
#1369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Msza potrwa z godzinę, potem życzenia pod kościołem i na sali, jeszcze trzeba dojechać na salę, następnie obiad i zrobi się 18:30 i akurat będzie można zaczynać zabawę Goście się przy tym tak szybko nie wymęczą ![]() Cytat:
Podobne do naszych, z tym, że Wasze są
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz tylko oczekiwanie na odbiór Nie rozumiem pomysłu z drugim zaręczynowym Dla mnie pomysł dość głupi (sorki ) Rozumie, normalnie kupić pierścionek, ale żeby nazywać go drugim zaręczynowym to już jest dla mnie nie zrozumiałe Też mam zaręczynowy z białego złota, a obrączka będzie złota, ale problemu nie widzę ![]() Zresztą zaręczyny sa jedna i pierścionek założony wtedy na palec też jest jeden i nic dla mnie tego nie zmieni ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Wazon odpada bo napewno teściu by się z tego nie ucieszył. A pościel to dobry pomysł ![]() Zapomniałam powiedzieć, że wczoraj rozdaliśmy dwa pierwsze zaproszenia i już mamy czterech gości pewnych Dziadkowie się strasznie ucieszyli, a Piotrka kuzynka miała łzy w oczach ![]() Jak wróciliśmy pojechaliśmy na chwilkę do Piotrka z tym moim akumulatorem i oczywiście teściu super ekstra pośmiał się i pożartował, a teściowa mi nawet nie odpowiedziała "dobry wieczór" Robiła miny, jakbym jej zabiła rodziców co najmniej Jest na mnie strasznie obrażona, bo Piotrek powiedział jej, że garnitur będzie brązowy. Z nim też nie gada
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno ten mat szybko schodzi. Mam nadzieję, że z Waszymi będzie inaczej
|
|
#1374 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Skoro będzie w mundurze na ślubie, to na weselu nikt nie będzie patrzeć na jego garnitur TŻ się na nią spojrzał jak na różowego słonia, to stwierdziła: "No albo sobie kup jakiś tani, bo po co Ci drogi"
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc zaczęła mu mówić, że ciekawi ją co założy na jej pogrzeb za garnitur Więc jej Piotrek powiedział, że na ślub będzie miał brązowy, a jak będzie mu jakiś potrzebny na pogrzeb, to wtedy kupi sobie czarny, w końcu garnitury nie są takie drogie ![]() Aaaa...obraziła się jeszcze na to, że nie została przez nas wpisana laska Piotrka brata na zaproszeniu. Piotrek jej powiedział, że on osobiście by jej na ślub nie zaprosił więc nie widzi sensu wpisywania jej na zaproszeniu
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1378 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Forget_me;16659470]Wszystko pozałatwiane!!!
Pani u jubilera pokazała nam calą masę obrączek, jednak my już przed świętami sobie upatrzyliśmy jak mniej więcej mają one wyglądać Jak zaczęliśmy oglądać jeszcze spodobały się nam jedne, jednak kobietka powiedziała nam, że może być przy tym modelu problem w przyszłości z powiększeniem. Więc wybraliśmy model zupełnie klasyczny, o grubości 5 mm Problem jest tylko z grawerem, bo wybraliśmy sobie zbyt długi napis i początkowo powiedziano nam, że oni grawerują tylko imiona i datę ślubu i wychodzi mniej literek wtedy, a na to Piotrek powiedział tej kobietce, że jakbym ja miała na imię Małgorzata i do tego doszła by data ślubu, to wtedy wyjdzie na to samo, co ta nasza sentencja I pani się zgodziła, powiedziała, że da nam znać, czy można to wygrawerować, co chcieliśmy, ale myśli, że tak Zrobiliśmy przedwpłatę i teraz dwa tygodnie oczekiwania Potem pojechaliśmy do fotografa za albumem dla rodziców. Kobieta pokazała nam jakieś beznadziejne wzory i powiedziała, że już taniej nigdzie nie znajdziemy. Odpowiedzieliśmy, że nie chcemy tanio, ale ładnie i wyszliśmy szukać dalej Niestety wszędzie mówili nam, że ze względu na inwentury mamy się wstrzymać do lutego. Tyle nie mieliśmy, że ten miesiąc nas nie zbawi ![]() Na sam koniec odwiedziliśmy krawca, coby się dowiedzieć, jaka będzie cena uszycia garnituru dla Piotrka Zmieści się w cenie 1500 z dwoma kamizelkami Na początku lutego mamy jechać do tego krawca, bo przywiezie nam próbki materiałów i będziemy mogli wybrać sobie jaki kolor brązu nam odpowiada Tak wiec sobota zaczęła się naprawdę super Udało się nam załatwić kolejne rzeczy, co mnie strasznie cieszy W poniedziałek idę w końcu po farbki i pomaluję aniołki Poza tym musze jeszcze kupić papier na winietki na stoły Jak nic nie znajdę u nas w mieście to zamówię na All. ![]() Wczoraj też odpisał Piotrkowi facet od sali i za poprawiny chce 40-60 zł Więc wydaje się nie dużo. Cena zalezy od tego, gdzie będziemy robić poprawiny, na dworze, czy w lokalu. Zdecydowaliśmy się na lokal ![]() Poza tym napisał nam cenę wódki i tak: Wyborowa wyniesie nas ok. 26 zł za 0.7, a jeśli chodzi o Finlandię cena za 0,7 wynosi ok. 40 zł. Więc zdecydowaliśmy sie na Wyborową, tym bardziej, że faject też ją polecał Kupujemy 130 butelek ![]() I kolejna rzecz do odkreślenia WOW Zaszaleliście przez ten weekend-SUPER,że tyle udało się załatwić.Ja też chciałam z r.obrączki obejrzeć,ale spóźniliśmy się jakieś 5minut, bo sklep w soboty do 13,a ja zapomniałam Byłam też u krawcowej-nie mam zdjęć,bo na razie tylko omówiłyśy co i jak, wzięła wymiary i dokupiłam materiał na te moje zmiany. Niestety tak IMPUNUJĄCEGO wyniku jak Twój nie uda mi się osiągnąć.... Pokaż koniecznie aniołki,jak zrobisz już
|
|
|
|
#1379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślałam, że ja mam przerypane, ale Twoja przyszła teściowa pobija wszystko i wszystkich Dobrze, że TŻ stanął po "twojej - waszej" stronie, bo najgorsze by było, gdyby się poddał woli mamy. Dla facetów to ciężkie tak wybierać między mamą a dziewczyną/narzeczoną/żoną, no ale skoro my nic nie winimy to dlaczego one nas nie lubią?? Ja już nie raz się zastanawiałam i do tej pory nie wiem. Ona jest zła nawet na to, że się prawie nie kłócę z TŻtem, a jej drugi syn z żoną, dosłownie kilka razy dziennie :/ Eh... Szkoda gadać! Spadam teraz z misją do biblioteki i do księdza ... Byliśmy rok temu wstępnie zarezerwować termin ślubu i kazał nam przyjść "za rok" mniej więcej 6 miesięcy przed ślubem. Muszę się w końcu dowiedzieć, co z tymi naukami, bo teoretycznie i ja i TŻ mamy je zrobione, ja mam świstek w domu, ale jako, że TŻ nie był zbyt grzecznym uczniem i odwalał trochę w szkole to mu ksiądz zaświadczenia do ręki nie dał Jeszcze się będę musiała tłumaczyć, dlaczego sama przyszłam, gdzie TŻ tp. A do TŻta jak na złość nie mogę się dodzwonić. Pojechał na jakiś pilotaż i ani widu, ani słychu
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.

Normalnie mogłabym skakać z radości!!! Nie wierzyłam, że w zaledwie trzy dni załatwimy tyle spraw

Mieliśmy się wybrać dzisiaj, ale mamy jechać do Piotrka dziadków do Wrocławia z zyczeniami z okazji dnia babci i dziadka 

Nie wiem dlaczego tak zdrożały. Wtedy najdroższe w Aparcie były jakieś platynowe i kosztowały ok. 4000 zł. My kupowaliśmy w grudniu 2008 roku, bo 14 lutego 2009 braliśmy ślub cywilny i już od tamtej pory je nosimy. Na kościelny damy do wyczyszczenia i tyle
Nieźle 

Jest na mnie strasznie obrażona, bo Piotrek powiedział jej, że garnitur będzie brązowy. Z nim też nie gada