Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-25, 10:41   #4921
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
witajcie

dzisiejsza noc = koszmar

maly zjadl 200ml o 21 i zasnal, potem obudzil sie o 12, zjadl kolejne 200ml i stwierdzil, ze juz nie ma ochoty spac i zaczal piszczec i krzyczec na caly dom jak juz w koncu udalo mu sie zasnac to za 2 godz znow obudzil sie glodny a za kolejne znow, a o 5 rano znow wyspany zaczal sobie piszczec, i tak piszczal na zmiane placzac do 6.50 - o tej godzinie zasnal a ja co? za 10 min musialam wstac do przedszkola
umarlam
TZ wlasnie dosypia jeszcze z malym, polozylabym sie ale nie ma sensu bo maly o tej porze mniej wiecej sie budzi
(...)
wspolczuje

wiem co przechodzisz

cholera moje dziecko ma ponad pol roku i odstawia takie cyrki w nocy, ze sie wszystkiego odechciewa
a przeciez juz byly momenty, ze po 6-7 godzin przesypial

też Ci współczuję, mnie się wydaje, że Kubie jednak coś przeszkadza w spaniu, bo chwilę pociumka cyca i śpi, potem przez sen popłakuje. Może to naprawdę ząbek?
Kuba nie dalej jak tydzień temu spał od 21. do 6.-7. bez pobudki, my się ciągle z Małżem pocieszamy, że to minie , poza tym my mieliśmy do tej pory większość nocy spokojnych.

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Svinecko, Miramejku, oby dzieci pokochaly spanie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
mój synuś od 3 nocy śpi do 4-5 bez pobudki nie chwaliłam się, żeby nie przechwalić i ogólnie jest jakiś grzeczny ostatnio (czyżby to cisza przed burzą )
Ja już wiem, że u nas to nic nie znaczy, bo to się szybko zmienia

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Cześć
Gratulacje dla Kubusia i Marcelka za nowe umiejętności
(...)
A u nas nie wiem o co chodzi, ale Mały ma wysypke. Na pleckach, brzuszku, najbardziej na bokach od paszki do bioderek i jeszcze na czółku i w okolicach brwi i powiek. Właściwie to takie plamki.

I teraz wg mnie mogą to być 3 przyczyny
1.Nowy płyn do kąpieli (ale już używałam wcześniej pianki tej firmy i wszystko było ok ) - Skarb Matki, pisałam wcześniej
2.Ma to coś wspólnego z gorączką, którą miał
3. No i ten nieszczęsny gluten, bo jeszcze ma jeden czerwony i szorstki polik.

Ja już nie wiem o co chodzi. Jak nie urok, to sraczka....

Miramej, co do krzesełek, Starsze modele Chicco Polly mają też 4 kółka (te nowe już nie)
A czytałam gdzieś, ze przepisy unijne się zmieniły i wycofują 4 kółka

P4w, nie znalazłam twojego typu krzesełkowego

Ciekawe od czego ta wysypka? Ty chociaż masz jakieś typy Nasz Kubuś też ostatnio ma kilka jakichś krostek, ale nic nie zmienialiśmy

O tych 4 kółkach też już doczytałam, że niby 2 dają większe bezpieczeństwo.

Skoro nie znalazłaś typu krzesełkowego dla p4w to znaczy, że nie ma

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 10:48   #4922
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

eleeri, masz na NK fotki z psem?

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
to ciekawa jestem kiedy wyjdzie, bo mala jest grzeczna , nie marudzi jakos wiecej, spi spokojnie,mleko pije a tu patrze rano ta kreseczka w miejscu dolnej lewej jedynki az sie przestraszylam bo mysle sobie ze jak zabek to chyba biala kreseczka a nie brązowa no i pojzdzilam palcem i starlam wiec to krewka byla a malej nawet nie bolalo jak jej po dziaselku jezdzilam

a planujesz isc do lekarza?

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

ide sie umyc bo mala wlasnie zasnela
pewnie się niedługo biała kreseczka też pojawi

za to u mojego dziecięcia nie widać ząbków- na razie się nie martwię,bo im później dziecko ząbkuje tym są one lepiej zmineralizowane, a małż ząbkował późno, aczkolwiek mam nadzieję, że do 9 miesiąca wyjdą

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Ja już wiem, że u nas to nic nie znaczy, bo to się szybko zmienia

O tych 4 kółkach też już doczytałam, że niby 2 dają większe bezpieczeństwo.

Skoro nie znalazłaś typu krzesełkowego dla p4w to znaczy, że nie ma
nie zabijaj mojej nadziei

no zadowoliłabym się nawet 2 kółeczkami, ale jestem skłonna zrezygnować z kółeczek jeśli krzesełko byłby ładne, a te które do tej pory znajdowałam były albo drewniane bez pasów,albo koszmarne plastikowe

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 10:50   #4923
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

hmmm gdzie dziewczyny?
Cass, aannuullaa, magi77, katarzynka?

noo ja jestem die dobry wszytskim
nacytowałam jak głupia i strona mi się zwiesiła, nie mam już siły powtarzać operacji

Cytat:

jakaś epidemia wysypkowa

jak Ty nie znalazłaś takiego krzesełka to znaczy, że takiego nie ma

jak dobrze pójdzie to jutro idziemy do niani na wizytę adaptacyjną- zobaczymy jak będzie

jak krzesełko drewniane to można by pokombinować i dokręcić jakieś kółeczka, tylko uważać żeby to bezpieczne było..może twój TŻ coś wymyśli?
trzymamy kciuki za nianię

U mnie 5 z przodu zniknęła na dzień dzisiejszy waga wskazuje 60,1, dobre i to, małymi kroczkami byle do przodu
Cass nie załamuj się, organizm na pewno się broni, przy odchudzaniu przestoje to norma, a może przed @ jesteś?

Svinecko, współczuję nocek, jeszcze teraz to przedszkole...nie obraź się, ale czy TŻ nie niańczy się za bardzo ze sobą? hmm?

Unholly mam nadzieję że to nic poważnego z tą wysypką

wyciągnęłam odkurzacz i stoi.... nawet worek wymieniłam...

aa, jeszcze odnośnie ulewania, Martynce od urodzenia ulewa się na potęgę, no taka już jej uroda, ja myślę że w ulewaniu "pomaga" też to, ze nasze dzieciaczki coraz bardziej ruchliwe, mała na przykład nie posiedzi po jedzeniu spokojnie tylko non stop coś, puczy ten brzuszek mały no i ulewa potem

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 10:52   #4924
nerwusek
Raczkowanie

Właśnie obejrzałam SOLISTĘ - piękny film, naprawdę wart polecenia.
Czego mi brakuje
Czego potrzebuje
Mama kocha Mama wie najlepiej

Arka Noego "Mama Królowa"
nerwusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 10:55   #4925
gorgulek
Zakorzenienie

coś mi dubluje posty

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2010-01-25 o 10:58
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 10:58   #4926
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
noo ja jestem die dobry wszytskim
nacytowałam jak głupia i strona mi się zwiesiła, nie mam już siły powtarzać operacji

jak krzesełko drewniane to można by pokombinować i dokręcić jakieś kółeczka, tylko uważać żeby to bezpieczne było..może twój TŻ coś wymyśli?
trzymamy kciuki za nianię

U mnie 5 z przodu zniknęła na dzień dzisiejszy waga wskazuje 60,1, dobre i to, małymi kroczkami byle do przodu
Cass nie załamuj się, organizm na pewno się broni, przy odchudzaniu przestoje to norma, a może przed @ jesteś?

Svinecko, współczuję nocek, jeszcze teraz to przedszkole...nie obraź się, ale czy TŻ nie niańczy się za bardzo ze sobą? hmm?

Unholly mam nadzieję że to nic poważnego z tą wysypką

aa, jeszcze odnośnie ulewania, Martynce od urodzenia ulewa się na potęgę, no taka już jej uroda, ja myślę że w ulewaniu "pomaga" też to, ze nasze dzieciaczki coraz bardziej ruchliwe, mała na przykład nie posiedzi po jedzeniu spokojnie tylko non stop coś, puczy ten brzuszek mały no i ulewa potem
kółeczka muszą mieć blokadę, a takie chyba trudniej kupić - z resztą chciałam, żeby to krzesełko zostało u teściów, a dla nas muszę i tak kupić

ja też chyba niedługo dostanę @,bo cera mi się pogorszyła w ciąży i do teraz była prawie idealna , a teraz znów te zapchane pory

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-01-25, 10:59   #4927
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
u nas rączki jeszcze suche ale jest dużo lepiej
i stwierdzam, że mała miała lepiej nawilżoną skórę po dolaniu oliwki do wody niż po dolaniu oilatum i chyba nie jest on wart tyle kasy
dziś kupię zwykłą parafinę ciekłą
A jak sobie radzisz z myciem główki, kiedy masz oliwkę w wodzie?

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
My juz kilka dni nie bylismy na spacerku, nie mam serca w takie zimno maluszka wyciagac z ciepłego domku. Poczekamy az mrozy zelżeją
(...)
A widzisz, na wszystko przyjdzie czas

To i ja sie pochwale, ze Kubuś juz samodzielnie siedzi
Wczoraj TŻ sie nim zajmował, bawili się na kocu i posadził go z gołą pupką. Mały siedział sztywno, bawił sie zabawkami a jak tylko lekko sie zachwiał to sam sie asekurował rączką.
Dzisiaj posadziłam tez go na kocu to bawił sie ok 30 min. bez upadku (ale poduszke połozyłam za pleckami w razie gdyby sie odchylił do tyłu) Wkleje pozniej zdjecia

No i coraz lepiej wychodzi mu raczkowanie, probuje przesuwac kolanka do przodu ale jeszcze raczek nie może zgrać i sie denerwuje.
U nas też zastój ze spacerami, poczekam na ocieplenie

dla Kuby. I koniecznie wklej zdjęcia

Cytat:
jak dobrze pójdzie to jutro idziemy do niani na wizytę adaptacyjną- zobaczymy jak będzie

Cytat:
nie zabijaj mojej nadziei

no zadowoliłabym się nawet 2 kółeczkami, ale jestem skłonna zrezygnować z kółeczek jeśli krzesełko byłby ładne, a te które do tej pory znajdowałam były albo drewniane bez pasów,albo koszmarne plastikowe
U nas tak było, może u Was będzie już na stałe

A widziałaś Peg Perego? Mnie się podoba, mimo, że plastikowe.

Cytat:

No brawo

Też tak myślę, karmię na leżąco i Kuba w trakcie jedzenia potrafi się przekręcić na brzuch

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-01-25 o 11:00
Stary 2010-01-25, 11:00   #4928
p4w
Zakorzenienie

a TZ niech lepiej nie wymyśla, bo nawet jak wymyśli to realizacji doczekam się pewnie przed 60 urodzinami

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-01-25, 11:00   #4929
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po @, dzisiaj juz mi sie konczy.

Własnie zgłebiam tajniki diety ONZ. Zaczynam od jutra.

Svinecko w tej diecie nie ma tłuszczów? A oliwa z oliwek? Na czym jajecznice smażysz? A ten mejonez moze byc light?

Nerwusek, dzieki za opinie o filmie, sciaga mi sie A ja oglądałam w sobote film "Kobiety pragną bardziej". Polecam, polecam! Film w sam raz na zimowy wieczor, dla kobiet głownie, super obsada aktorska

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 11:00   #4930
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
też Ci współczuję, mnie się wydaje, że Kubie jednak coś przeszkadza w spaniu, bo chwilę pociumka cyca i śpi, potem przez sen popłakuje. Może to naprawdę ząbek?
Kuba nie dalej jak tydzień temu spał od 21. do 6.-7. bez pobudki, my się ciągle z Małżem pocieszamy, że to minie , poza tym my mieliśmy do tej pory większość nocy spokojnych.

u nas też większość nocy spokojnych było
ale przez pewnien czas mała popłakiwała, często sie budziła, wierciła
ja myślę, że to żabki

Cytat:
za to u mojego dziecięcia nie widać ząbków- na razie się nie martwię,bo im później dziecko ząbkuje tym są one lepiej zmineralizowane, a małż ząbkował późno, aczkolwiek mam nadzieję, że do 9 miesiąca wyjdą :rolleyes
więc też cieszę się, że jeszcze u nas nie ma
Stary 2010-01-25, 11:02   #4931
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

U nas tak było, może u Was będzie już na stałe

A widziałaś peg Perego? Mnie się podoba, mimo, że plastikowe.

mam nadzieję

Peg Perego mi się podoba, ale nie ma funkcji rozkładania na stolik i krzesełko
nie o taki plastik mi chodziło - te rozkładane,które znalazłam były mega plastikowe- zaraz znajdę to,o którym mówię

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-01-25, 11:03   #4932
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
ja też chyba niedługo dostanę @,bo cera mi się pogorszyła w ciąży i do teraz była prawie idealna , a teraz znów te zapchane pory
U mnie tak samo, brode mam w krostach fee, okropieństwo.

Svinecko, Kasiu odnosnie tej diety ONZ, czy np. moge uparowac sobie rybe? Ale nie wiem czy dostane halibuta, moze byc jakas inna??
Jak robiłyscie sałatke z tunczyka? Jaki tunczyk najlepszy?
I jak robiłyscie sałatke jajeczną?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-01-25, 11:05   #4933
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
A jak sobie radzisz z myciem główki, kiedy masz oliwkę w wodzie?
najpierw ją całą myję na półleżąco bo taką mamy wanienkę
później dolewam oliwki i sadzam i pluska się tak sobie

Cytat:

Svinecko w tej diecie nie ma tłuszczów? A oliwa z oliwek? Na czym jajecznice smażysz? A ten mejonez moze byc light?
ja od dziś jestem na tej diecie
i uważam, że tłuszcze są potrzebne
oliwa z oliwek jak najbardziej ale w bardzo małych ilościach
kupiłam majonez light
a jajecznicę zamierzam smażyć albo na odrobinie masła albo na niczym
Stary 2010-01-25, 11:07   #4934
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

więc też cieszę się, że jeszcze u nas nie ma
mamy czas do 9 miesiąca książkowo, ale trzeba się martwić jak do roku się nie pojawią

coś takiego mają teściowie
http://www.allegro.pl/item891143765_..._koszulka.html

a tu ten mega plastik
http://www.allegro.pl/item883063024_...iem_wys_0.html

http://www.allegro.pl/item883760857_..._w_1_w_wa.html

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

jest jeszcze takie coś, ale średniej urody
http://www.allegro.pl/item891806076_..._krzeselk.html

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-01-25 o 11:08
Stary 2010-01-25, 11:08   #4935
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
\Svinecko, współczuję nocek, jeszcze teraz to przedszkole...nie obraź się, ale czy TŻ nie niańczy się za bardzo ze sobą? hmm?
hmm wiesz co mysle, ze nie....TZ wstaje w nocy razem ze mna, a raczej on wstaje - bierze malego, przewija i podaje mi do piersi, jak mamy taka noc jak dzisiaj to oboje jestesmy wykonczeni a TZ rano wstaje i pedzi z Erykiem a potem prosto do pracy i pracuje calymi dniami i tak jest od urodzenia malego, jest przemeczony juz i mysle, ze jak bedziemy na zmiane wstawac to bedzie ok

ja zawsze moglam dospac rano z malym
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 11:11   #4936
gorgulek
Zakorzenienie

Cass szperając po necie wynalazłam wczoraj jeszcze, że lepiej dodać tłuszcz do białka niż do węglowodanów

przepis na sałątkę z tuńczyka znlazłam taki:
tuńczyk+majonez (bez tłuszczowy=light )+musztarda+cebula+seler+ pomidor
albo sam tuńczyk, majonez i jajko

jajeczną to róznie
ja będę robiła tak:
jajka, pieczarki, papryka, majonez i szynka

a rykę jak najbardziej na parze możesz
jak i wszystko inne

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
mamy czas do 9 miesiąca książkowo, ale trzeba się martwić jak do roku się nie pojawią

coś takiego mają teściowie
http://www.allegro.pl/item891143765_..._koszulka.html

a tu ten mega plastik
http://www.allegro.pl/item883063024_...iem_wys_0.html

http://www.allegro.pl/item883760857_..._w_1_w_wa.html

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

jest jeszcze takie coś, ale średniej urody
http://www.allegro.pl/item891806076_..._krzeselk.html

dzięki za info

te krzesełka mega plastikowe nie podobaja mi się
Stary 2010-01-25, 11:11   #4937
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
u nas też większość nocy spokojnych było
ale przez pewnien czas mała popłakiwała, często sie budziła, wierciła
ja myślę, że to żabki
Tylko, że nic nie widać, żadnej kreseczki

Cytat:
najpierw ją całą myję na półleżąco bo taką mamy wanienkę
później dolewam oliwki i sadzam i pluska się tak sobie

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-25, 11:11   #4938
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dodałam do albumu nowe zdjęcia. Zapraszam

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-01-25, 11:12   #4939
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Też tak myślę, karmię na leżąco i Kuba w trakcie jedzenia potrafi się przekręcić na brzuch

Cytat:
a TZ niech lepiej nie wymyśla, bo nawet jak wymyśli to realizacji doczekam się pewnie przed 60 urodzinami
no to dla wnuków by było w sam raz

Cytat:
Jestem po @, dzisiaj juz mi sie konczy.

to trzymam

jajecznicę spokojnie usmażysz na teflonowej patelni, tylko trzeba stale mieszać, żeby nie przywierała

odkurzyłam, jesteście ze mnie dumne?

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 11:13   #4940
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
od jutra.

Cytat:
Svinecko, Kasiu odnosnie tej diety ONZ, czy np. moge uparowac sobie rybe? Ale nie wiem czy dostane halibuta, moze byc jakas inna??
no wlasnie nie ma tluszczow - ale ja smazylam jajecznice na odrobince masla

majonez moze byc light - najmniej tluszczu ma JOGO MAJO z winiary

ja robilam inna rybe bo halibuta nie mialam

przepis na salatke z tunczyka i z jajka jest w diecie turbo - jesli jej nie masz to moge przeslac Ci na maila

a tunczyk najlepszy z wody - taki w puszcze
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 11:13   #4941
nerwusek
Raczkowanie

Cytat:
"Kobiety pragną bardziej". Polecam, polecam! Film w sam raz na zimowy wieczor, dla kobiet głownie, super obsada aktorska
Mam ale nie oglądałam jeszcze

http://wiadomosci.onet.pl/2117001,11...ykow,item.html

Kosmiczne temperatury - i kto mówi o globalnym ociepleniu.
Pamiętam jak zeszłej zimy było w nocy -28 stopni, a ja mieszkam praktycznie w lesie - to jaka temperatura była gdzie indziej.
Jak wracałam z pracy z Wrocka to mi drzwi w kropku zamarzły i na siłę otwierałam, hehehe potem nie mogły się zamknąć i na zakrętach musiałam drzwi trzymać ... 75 km jazdy dojechałam do domu i dopiero w garażu dały się zamknąć ...

Moje dziecię w chodziku w łazience pralkę czaruje ... hehehe
Czego mi brakuje
Czego potrzebuje
Mama kocha Mama wie najlepiej

Arka Noego "Mama Królowa"

Edytowane przez nerwusek
Czas edycji: 2010-01-25 o 11:22
nerwusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 11:15   #4942
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że nic nie widać, żadnej kreseczki

u nas niby widać ale ząbki nie przebiły się
ale ja wiem, że to było od ząbków bo jak chciałam smarować dziąsełka to był wielki krzyk, musiało ją boleć

Cytat:
bardzo
Stary 2010-01-25, 11:15   #4943
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki za info

te krzesełka mega plastikowe nie podobaja mi się
no właśnie mi też nie

ale to mi się podoba, ale nie jest ani na kółkach, ani nie jest rozkładane
http://www.allegro.pl/item892237392_...karmienia.html

Cytat:

no to dla wnuków by było w sam raz

chyba dla prawnuków

jesteśmy dumne

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-01-25, 11:15   #4944
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

pewnie się niedługo biała kreseczka też pojawi

za to u mojego dziecięcia nie widać ząbków- na razie się nie martwię,bo im później dziecko ząbkuje tym są one lepiej zmineralizowane, a małż ząbkował późno, aczkolwiek mam nadzieję, że do 9 miesiąca wyjdą
dzieki za odp

synkowi mojej znajomej 1 zabek wyszedl jak mial 9 mcy a potem reszta posypala sie juz ekspresowo i ma juz cala paszczke pelna zabkow

Cytat:

Wercia tez ulewa od urodzenia i to duzo -potem zaczelam dawac jej do mleka nurtition(zagestnik) i przestala a odkad podaje gluten to znowu ulewa
a to ze duzo sie rusza tez pewnie ma zwiazek z ulewaniem- Wercia ostatnio ledwo co obiadek zjadla w lezaczku a za chwile stopke pakowala do buzi to prawie na siedzaco

Cytat:

ja od dziś jestem na tej diecie
i uważam, że tłuszcze są potrzebne
oliwa z oliwek jak najbardziej ale w bardzo małych ilościach
kupiłam majonez light
a jajecznicę zamierzam smażyć albo na odrobinie masła albo na niczym
ja jestem przeciwniczka produktow typu light
ogladalam kiedys program wlasnie o tych niby lightach i powiem ci ze wiecej w nich chemii niz w zwyklych i to tylko chwyt reklamowy
kiedys tez kupowalam te lighty ale odkad widzialam ten program to nie kupuje

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 11:18   #4945
p4w
Zakorzenienie

to też fajne, ale też nic nie ma oprócz krzesełka
http://www.allegro.pl/item878267114_..._gratisik.html

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-01-25, 11:19   #4946
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

ja robilam mintaja albo łososia bo to mialam

tunczyka jadlam samego lub z odrobina majonezu, lub z wkrojonym jajkiem a nawet wymieszanego z niesmiertelnym wiesniakiem

Kupowalam w biedronce tunczyka w wodzie, bo z oleju bym mi chyba nie przeszedl przez gardlo, ale w watku dietowym laski jedza w oleju

Salatki jajecznej nie robilam.Kroilam w kostke, albo miazge widelcem.Czasem z majonezikiem, ale mąż sie przyssal do lighta i szybko mi sie skonczyl.

Jajecznice na oliwe z oliwek robilam

Moja waga bez zmian.Jeden dzien oszukanczy+@ na dniach moze ma na to wplyw.
Od wczoraj zglebiam diete niełączenia.Czytam, szukam, przepisuje.

Szukam tez nowego wyrka dla nas i szafy, bo poki bylismy sami to bylo elegancko a teraz ciasno sie robi
Łóżko bedziemy musieli miec skladane i szafe taka zeby zagospodarowac wolna przestrzen bo obecna to niewypał w sesnie dla mnie i dla mlodej za mala.Jest niska, bo mielismy kupic nadstawke i nie kupilismy i ponad pol metra do sufitu jest wolne.
No i od razu tą tapete zalozyc co Unholy pokazala i sie na nia napalilam.
A najlepiej jak w cenie tego zestawu udaloby mi sie znalezc co chce by nic nie doplacac.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-01-25 o 11:27
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 11:22   #4947
p4w
Zakorzenienie

a myślicie, że takie 3w1 warto kupić?
http://www.allegro.pl/item882572018_..._nakladka.html

zastanawiam się czy ta część, którą się stawia na zwykłe krzesło jest stabilna?
czy mały wiercipięta mógłby spaść

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-01-25, 11:23   #4948
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem przeciwniczka produktow typu light
ogladalam kiedys program wlasnie o tych niby lightach i powiem ci ze wiecej w nich chemii niz w zwyklych i to tylko chwyt reklamowy
kiedys tez kupowalam te lighty ale odkad widzialam ten program to nie kupuje
zamierzam go używać w znikomych ilościach to na pewno nie zaszkodzi
Stary 2010-01-25, 11:24   #4949
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

ja robilam mintaja albo łososia bo to mialam

tunczyka jadlam samego lub z odrobina majonezu, lub z wkrojonym jajkiem a nawet wymieszanego z niesmiertelnym wiesniakiem

Kupowalam w biedronce tunczyka w wodzie, bo z oleju bym mi chyba nie przeszedl przez gardlo, ale w watku dietowym laski jedza w oleju

Salatki jajecznej nie robilam.Kroilam w kostke, albo miazge widelcem.Czasem z majonezikiem, ale mąż sie pssyslam do lighta i szybko mi sie skonczyl.

Jajecznice na oliwe z oliwek robilam

Moja waga bez zmian.Jeden dzien oszukanczy+@ na dniach moze ma na to wplyw.
Od wczoraj zglebiam diete niełączenia.Czytam, szukam, przepisuje.

Szukam tez nowego wyrka dla nas i szafy, bo poki bylismy sami to bylo elegancko a teraz ciasno sie robi
Łóżko bedziemy musieli miec skladane i szafe taka zeby zagospodarowac wolna przestrzen bo obecna to niewypał w sesnie dla mnie i dla mlodej za mala.Jest niska, bo mielismy kupic nadstawke i nie kupilismy i ponad pol metra do sufitu jest wolne.
No i od razu tą tapete zalozyc co Unholy pokazala i sie na nia napalilam.
A najlepiej jak w cenie tego zestawu udaloby mi sie znalezc co chce by nic nie doplacac.
mały remoncik się szykuje

my też musieliśmy zmienić nasze małżeńskie łoże na składane- jakoś to przeżyłam

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-01-25, 11:24   #4950
eleeri
Zakorzenienie

Ufff śpi

Cytat:
wczoraj byli u nas znajomi ze swoim rocznym synkiem- powiem wam ze byl bardzo grzeczny , siedzial i sie bawil- nie bylo latania po pokojach czy sciagania rzeczy z mebli
a paru juz mialam takich roczniakow to myslalam ze mi chate zdemoluja

a Wercia miala dzis na dziaselku taka kreske jakby z krwi-czyzby zabek sie przebijal??

cóż kwestia wychowania zapewne

na pewno ząbek, Mati miał właśnie taką kreskę

Cytat:

A co do mleka krowiego to moja babcia cały czas powtarza to samo, ze najlepsze krowie. Kiedys sztucznego nie było, dzieci jadły tylko od krowy i były pulchne i rumiane

To i ja sie pochwale, ze Kubuś juz samodzielnie siedzi
Wczoraj TŻ sie nim zajmował, bawili się na kocu i posadził go z gołą pupką. Mały siedział sztywno, bawił sie zabawkami a jak tylko lekko sie zachwiał to sam sie asekurował rączką.
Dzisiaj posadziłam tez go na kocu to bawił sie ok 30 min. bez upadku (ale poduszke połozyłam za pleckami w razie gdyby sie odchylił do tyłu) Wkleje pozniej zdjecia

No i coraz lepiej wychodzi mu raczkowanie, probuje przesuwac kolanka do przodu ale jeszcze raczek nie może zgrać i sie denerwuje.
taaa, jasne zdrowe i rumiane
a dodała ile dzieci umierało z powodu nietolerancji białka krowiego

wielkie brawa dla Kuby

Cytat:
no ale ja pamiętałam

nie wiem co Tobie doradzić
ja miałam składać ten wniosek ale teraz zastanawiam się, bo nie wiem czy nie wolę żeby mnie zwolnili

ciężki dzień się zapowiada

a wiesz, że i ja zauważyłam, że Zuzia czasem uleje
ale gluten podaję już prawie 1,5 miesiąca a ulewać zaczęła niedawno
ta sucha skórka też od niedawna
nie wiem co robić

hmmm gdzie dziewczyny?
Cass, aannuullaa, magi77, katarzynka?
dzięki raz jeszcze

wolisz ?
i co bezrobocie ?
a nie wolisz iść na wychowawczy ?

hmm, ciekawe od czego te ulewania i problemy skórne

Cass już się odnalazła, a reszta

Cytat:

oby było dobrze

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości