|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach...
Cytat:
Ale powiem jej, jak zapyta, że krawcowa ma tyle pracy, że nie ma kiedy uszyć jej sukienki Przecież nie będę z nią jeszcze jeździć na przymiarkę mojej sukienki, bo nie potrzebuję żeby mi się jeszcze wpieprzala w wygląd mojej sukienki ślubnej ![]() Poza tym szlag ją jeszcze trafił, że pojechaliśmy z życzeniami do rodziców teścia a nie do jej. I jeszcze kupiliśmy im ten tort A dziadki jak się cieszyły!!! Wszystkich wołali, żeby pokazać, jak ladnie jest tort wypisany. Bo kazaliśmy napisać na nim "Dzień babci i dziadka" A tort byl na bitej śmietanie z brzoskwiniami![]() Cytat:
Rzeczywiście strasznie dużo się nam udało przez te kilka dni załatwić Szkoda, że mi auto padło bo miałam zamiar się przejechać do takiej hurtownii papierniczej zapytać o marmurkowy papier, ale niestety, będzie to musiało poczekać ![]() Odbioru obrączek się już nie mogę doczekać A jeszcze jak wczoraj rozdaliśmy dwa pierwsze zaproszenia to już w ogóle ![]() Wrzucę Wam fotki z pierwszej przymiarki Mam nadzieję, że sukienka wyjdzie naprawdę pięknie ![]() I aniolki wkleje może już jutro, bo dzisiaj się wybieram po farbki i wieczorkiem zacznę je malować
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, ze Piotrek wreszcie sie postawil z tym garniturem i bedziecie sami wybierac pewnie byl pyszny i co skusilas sie czy bylas silna
|
|
#1383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale cóż...ja jej nic nie zrobiłam, a latać wokół niej nie mam zamiaru bo nie znoszę wazeliniarstwa ![]() Powodzenia u księdza My się wybieramy do naszego, jak już zalatwimy nauki Czyli gdzies dopiero w marcu ![]() Cytat:
A wagę do zaręczyn przywiązuję wielką, bo były strasznie romantyczne i były dla mnie wielkim zaskoczeniem Pierścionek Piotrek wybierał sam, nawet nie zapytał jaki mi się podoba i trafił idealnie w mój gust ![]() Zastanawiam się tylko, co będzie jak za kilka lat znowu stwierdzicie, że pierścionek się Wam już znudzil Ile będzie tych pierścionków zaręczynowych ![]() Z drugiej strony dziwy ten Twój Teżet, skoro kupuje pierścionek, daje go w casie zaręczyn, a potem stwierdza, że pierścionek jest brzydki i chce kupić nowy ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Ale jestem bardzo szczęśliwa, że jej nie uległ i będzie tak, jak sami chcemy ![]() Na torcik się skusiłam Zresztą babcia i tak by mnie nie wypuściła, jakbym nie spróbowała choć kawałka tortu ![]() Jak im daliśmy zaproszenie to nawet sobie nie wyobrażasz jak się ucieszyli!!! Babcia chce nawet przyjechać na dwa tygodnie do nas
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to super, ze chociaz rodzice tescia sa fajni i ze lubisz tam jezdzic czyli mowisz, ze juz pierwszych gosci macie to extra teraz bedzie juz z gorki
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro mamy niby jechać do rodziców teściowej, ale tak mi się nie chce, że szok!!! Ale coż, mus to mus Pod koniec lutego startujemy z resztą zaproszeń Nie myślałam, że zaproszenia sprawią gościom taką radość!!! Ta kuzynka to normalnie mnie strasznie zaskoczyła ![]() Ale reakcja super Lubię bardzo rodzinę od strony teścia Są tacy normalni
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczescie moj nigdy taki nie byl zawsze taki samodzielny i niezalezny ale gdyby taki byl to bym go szybko naprostowala Aniu a co myslisz o takim bolerku? myslisz ze bedzie pasowac do mojej sukienki? tzn wiesz ja nie chce wogole bolerka ale gdyby jednak bylo chlodno to wole cos miec tak w zapasie no i teraz siedze i czegos szukam i to strasznie mi sie spodobalo co myslisz?
Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 Edytowane przez Esti10 Czas edycji: 2010-01-25 o 11:29 |
|
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miny robiła takie, jakbyśmy jej rodzinę wymordowali, samo to, ze nie raczyła nawet "dobry wieczór" odpowiedzieć Ja bym w takim domu nie wytrzymała ![]() Dobrze, że nie będziemy musieli po ślubie tam z nią mieszkać bo chyba bym dostała na głowę
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Kupiłam suknie a myśle już nad inną więc Nam wszystko jdno a obrączki też sobie pewnie wymienimy na którąś rocznice ślubu .
|
|
|
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I myslę, że powinno pasować do Twojej sukienki. A będziesz je szyła czy wypożyczała? Najlepiej będzie jak zapytasz w salonie, w którym kupujesz sukienkę. Może będa miały cosik podobnego do przymierzenia i wtedy zobaczysz, jak będzie leżało ![]() Ja też będę miala bolerko, ale koronkowe, takie pasujące pod koronkę sukienki
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale napisalam do nich ze niby chce kupic samo bolerko i czy jest taka mozliwosc i ile kosztuje i jaki to material zobaczymy czy odpisza bo mnie to najbardziej interesuje jaki to material a u mnie w salonie nie ma takich bolerek wiec bede musiala szyc na zamowienie
|
|
#1391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu chodzi o sentyment do samych zaręczyn, a nie do rzeczy materialnych Sentymentu do rzeczy materialnych nie mam i nigdy nie miałam, ale jednak nawet jakby pierścionek był skręcony z druciku, to bym go nie wymieniła Rozumiem dostać drugi pierścionek od narzeczonego, czy męża, jednak nie rozumiem po co nazywa się go drugim pierścionkiem zaręczynowym. Zaręczyny są jedne i trzeba chyba myśleć nad tym, co się daje tej drugiej osobie, lub co się wybiera i tyle ![]() A wymiany obraczek to już w ogóle nie rozumiem. To po co teraz kupujecie? żeby były? W zasadzie nie rozumiem też po co Wam slub kościelny? Nie jestem bogobojna ani nic takiego, jednak uważam, że poświęcone obraczki założone w kościele są jedyne. A prezenty na rocznice w postaci nowych, sorki głupota jakich mało, bo zaczyna to wyglądać, jakby ślub był robiony w kościele, bo tak trzeba albo żeby ludzie nie gadali ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() A może zanieść gdzieś do dobrej krawcowej foto sukienki i zapytaj co ona myśli o tym bolerku? Ta moja bardzo mi pomogła przy wyborze sukienki więc myślę, że jak znajdziesz dobrą, to powie Ci, czy pasuje i co ewentualnie nalezało by zmienić
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Każdy ma swoje zdanie i przy tym zostaje. |
|
|
|
|
#1394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu z tego co wypisujesz zaprzeczasz sama sobie. Troszkę nawet przypominasz mi moją teściową, która też jak cosik wymyśli to idzie w zaparte Jeżeli pierścionek nie ma dla Ciebie znaczenia i jest bez różnicy, czy dostałaś jakiś na zaręczyny, czy nie, to dlaczego nazywasz pierścionek, który teraz chce Ci kupić Teżet zaręczynowym? Tak samo z obrączkami. Są tylko znakime, wybierane na szybko, są dla Was bez znaczenia i pewnie nosić ich nawet nie będziecie, ale na rocznice chcecie kupić sobie drugie Sorki Fistaszku, ale się zakręciłaś troszkę w swojej wypowiedzi ![]() A najbardziej mnie rozwala, że tutaj tak walczysz o to, że co ja chcę od drugiego zaręczynowego, a i tak pierścionek kupujecie, żeby ludzie nie gadali. Troszkę to wszystko pokręcone i smieszne ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- I jedynie z tym się zgodzę ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() Wydaje mi się, że kobietki w salonie też Ci podpowiedzą, czy bolerko będzie pasowało. Mi się wydaje, że będzie to fajnie wyglądać, bo bolerko przypomina dół sukienki ![]() Ale podpytaj Fistaszka, ona się na tym zna Już niejednej dziewczynie na forum pomogła przecież
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mam nadzieje, ze pomoga
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Być może jednak cosik pokręciłam ![]() Właśnie zabrałam się za sprawdzanie zaproszeń, czy doszły wszystkie Posegregowałam już zaproszenia osobno i zawiadomienia też Teraz zostanie nam tylko wypisanie kopert Chociaż za bardzo nie chce mi się za to zabrać ![]() Myślałam, ze dzisiaj zadzwoni babeczka od obrączek, ale wygląda na to, ze grawer się na nich zmieści i wszystko będzie tak, jak chcieliśmy
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wazne no my tez musimy wypisac koperty czyli beda te teksty co chcecie to super a jak ksiega gosci cosik sie znalazlo?
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja nie chcę i mam prośbę uszanuj czasami zdanie innych bo ja szanuję Twoje .
|
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie, materiał z dołu sukienki przypomina to bolerko Będzie pasować ![]() Zastanawiamy się, czy nie wypisać kopert ręcznie. Już i tak mamy tyle roboty ze wszystkim, a tu jeszcze wypisywanie kopert Księgi jak na razie nie znalazłam żadnej interesującej. Chcemy żeby była elegancka a na All. niestety większość zajeżdża tandetą. Może się jeszcze cosik fajnego pojawi, wtedy napewno od razu zamówimy
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
A co do teściowej to tż jesteś uparta i może trafiła kosa na kamień
.---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Szarpiecie się między sobą o TŻ a ciekawe gdzie on w tym wszystkim i jego zdanie .
|
|
|
|
#1401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jestem cholernie uparta i przydaje się to bardzo, bo w przeciwnym razie teściowa weszlaby mi na głowę ![]() Ja szanuję Fistaszku Twoje zdanie ![]() Ostatecznie każdy i tak robi, tak jak chce, ale wypowiadania swojego zdania przeciez nikt nie zabroni ![]() Pomóz lepiej Esti z tym bolerkiem bo się nam dziewczyna zakręciła ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]() A co do tego szarpania, to powiem Ci, że jak się nie wie, jak wygląda sytuacja, to lepiej się nie wypowiadać. Przedstawiłam tylko, jak wygląda sytuacja między mną, a teściową, ale nie wiecie, jak wygląda sytuacja między mną a Piotrkiem ![]() Z nikim się o nikogo nie szarpię, a już napewno nie o Piotrka, bo nie traktuję go jak przedmiot. Jeżeli z nim cosik razem ustalam, to po prostu nie widzę sensu, żeby wpieprzała mi się teściowa i tyle ![]() To jest nasz ślub i nasze życie i decydować będziemy sami
|
|
#1402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy my mamy na mysli te same sukienki? to bolerko jest przezroczyste a sukienka cala matowa nie ma na niej nic co by przypominalo taki material
|
|
#1404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą ona to by z tego ślubu cyrk zrobiła, a ma być elegancko i z klasą ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
Pamiętam Twoją sukienkę dokładnie i teraz powiem szczerze, że zgłupiałam, bo byłam pewna, ze dół jest pokryty delikatnym muślinkiem
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie taką pamiętałam, ale myslałam, że dół sukienki ma jeszcze taki delikatny muślinek
![]() Niemniej jednak bolerko, które wrzuciłaś pasuje do sukienki idealnie
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=872156415 musisz mieć bolerko z takiego materiału jak wzór 0030.
|
|
|
|
#1408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
|
|
#1409 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam. Księdza nie załatwiłam, bo go nie było
Zmarzły mi tylko uszy, bo bez czapki chodzę jestem strasznie wybredna i żadna mi się nie podoba, ale zdaje sobie sprawę z tego, że to cholernie nieodpowiedzialne Teraz kaszle i kicham i w ogóle Esti - jakie śliczne to bolerko! Identyczne jak dół mojej sukienki Założenie w zasadzie było takie, że przy moim wyszywanym gorsecie nie może być koronkowe bolerko, bo będę wyglądała jak choinka (słowa pani z salonu) i miało być takie delikatne, właśnie z cieniutkiego tiulu, jak dół sukni A bolerko mi potrzebne, bo mam suknię bez ramiączek i żeby w kościele nagością nie świecić
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest takie delikatne Chociaz ja to się nie znam Sukienkę masz piękną i bolerko też bardzo mi się podoba ![]() Moje będzie koronkowe z delikatnie poszerzanymi rękawkami, ale jak mi się te rękawki nie spodobają, to wtedy rękawki będa proste ![]() Właśnie Piotrek mi napisał, że gadał z facetem od sali i spokojnie możemy skladowac u niego alkohol nawet jeśli go teraz zakupimy
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.

A tort byl na bitej śmietanie z brzoskwiniami

.

jestem strasznie wybredna i żadna mi się nie podoba, ale zdaje sobie sprawę z tego, że to cholernie nieodpowiedzialne