Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-25, 09:20   #4261
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
no to super na tygodniach juz tylko kopniaki
powiem ci ze ja teraz dokladnie czuje jak dzidzia sie przewraca w ktorej czesci brzucha jest nawet dzisiaj maz polozyl reke i czul jak sie wierci nasze malenstwo

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja zmagam sie z bole wychodzacej 8semki masakra...wszystko mnie boli uszy glowa, cala szczeka szok....nadodatek tylko szalwia moze mi pomoc....nic nie moge wziasc wiecejMoz e ktoś ma dobra rade na ten bol???
wspolczuje kochana niestety nie potrafie pomoc

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Zrobiłam dzisiaj pierwsze od paru tygodni zdjęcie mojego brzuchacza Wstawiam Wam porównanie jak urósł Tylko zauważyłam,że mimo,że na wadze nie przybyło to trochę tłuściutka się zaczynam robić
jej sliczna roznica brzusia jest

Cytat:
Napisane przez katia_ Pokaż wiadomość
normalnie weszłam na forum i nie wierzę 2 dni nie byłam prawie a tu tak mało do nadrabiania
Jejku czy Wam też tak się przetłuszczają włosy???nigdy nie miałam z nimi problemu, mogłam myć co 4-5 dni i były super a teraz???na 2 dzień już są kiepskie...masakra... chyba muszę sobie je farbnąć to będą się trochę mniej przetłuszczać. A w ogóle to takie mam je liche jak nigdy, zawsze miałam burzę włosów a teraz takie cienkie mi się wydają i bez wyrazu..
Zmykam spać
no czesto tak jest ze w czasie ciazy lub po0 ciazy wlosy obrywaja mi sie teraz nic nie dzieje ale przypuszczam ze po ciazy zacznie sie dziac

idealnecialo musisz rozmawiac z mezem aby zaczal byc "bardziej rodzinny" bo moj tz tez prazuje za granica i mimo jak przyjezdza i ma duzo do zrobienia chociaz by jak remontowanie naszego domku to zawsze popoludnia i wieczory spedzamy razem ale tez musialam mu na poczatku tlumaczyc ze tego potrzebuje
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 09:59   #4262
Olenka91
Przyczajenie

GG do Olenka91

Dziewczyny czy to możliwe żeby tatuś zamiast mnie miał wahania nastrojów ? Z nim nie można porozmawiać... 3 dni skacze z radości później 3 dni jest zły jak osa a wczoraj to już w ogóle myślałam że go zamorduje... Znowu odechciało mu się być tatusiem... dzisiaj mimo to że prawie w ogóle się nie odzywał to zrobił śniadanie sobie i mi a jak się obudziłam poszedł mi zrobić herbatę... Co się dzieje z tymi facetami w trakcie ciąży to ja nie wiem
pozdrowionka z Poznania ))
Olenka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 10:17   #4263
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Co do facetów to ja z moim też ostatnio nie potrafię się dogadać. Fakt ostatnio jestem bardzo nerwowa i miewam humorki, ale chyba trochę wyrozumiałości nie zaszkodzi. Czuję się powoli jak wariatka.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 10:28   #4264
bassienkaw
Zakorzenienie

Idealnecialo rozmowa rozmowa rozmowa, a nie wyzaleznie sie w smsach. I to na spokojnie takie jest moje zdanie...

Ja akurat TŻa na szczescie mam przy sobie, choc byla opcja,ze wyjedzie za granice, jakis czas temu jeszcze.... nie mowie, przydalo by sie,ale podjelismy decyzje,ze nie musimy miec nie wiem ile, a nie miec siebie... musialby wyjechac na co najmniej na rok, 2 razy w tym czasie bylby w domu... mamy juz jedno dziecko, ktore rozwija sie, rosnie, zmienia kazdego dnia... no i uwazam,ze wspolnie podjelismy sluszna decyzje... mamy siebie a to jest najwazniejsze...

tak samo teraz, nie ma kokosow, ale nie ma tragedii dajemy rade. Choc nie mowie,bo fajnie by bylo splacic kredyt na samochod, ale nie ma co szalec, splacimy wolniej, a bedac razem majac siebie, cieszac sie soba

No a z innej beczki. W srode czeka mnie wizyta u lekarza, juz sie nie moge doczekac.... ciekawe jak tam moj skarbus.
Druga sprawa,ze w sumie chcialabym juz nie pracowac, zwlaszcza ze wzgledu na to co sie tu dzieje... szkoda mi tylko znajomosci, bo super ludzie... i szkoda mi tych 500zl... ktore mam dostac podwyzki...

A na zachete w poniedzialek rano, fotki ostatnich wypiekow

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 11:17   #4265
Zuziunia
BAN stały

Dzisiaj mam usg na 13... trzymajcie kciuki
ale nie przesiewowe...

odezwę się potem..

na nic nie mam czasu.... i ciągle bym spała...

Buziaki...
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 11:24   #4266
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zmagam sie z bole wychodzacej 8semki masakra...wszystko mnie boli uszy glowa, cala szczeka szok....nadodatek tylko szalwia moze mi pomoc....nic nie moge wziasc wiecejMoz e ktoś ma dobra rade na ten bol???
Wiem co czujesz, bo z dziesiec lat temu wychodzily mi 3 na raz i to chyba przez pol roku.Wiekszosc z nich jest juz leczona tak szybko się psują i nie mam rady na ten bol, ja stosowałam taki żel właśnie dla dzieci na ząbkowanie.
farminka ładny brzuszek
anoxa gratuluje ja mam podobne odczucia do twoich tylko ja nie czyje motylkow tylko takie babelki czasami jakby i tak odrobine to boli nawet czasem,i czasem wyraznie czuje gdzie akurat maly sie znajduje, ale brzuch jeszcze mi sie nie rusza.
bassienkaw ty to potrafisz smaka tymi wypiekami zrobić.

Dzisiaj miałam straszny sen śniło mi się, że rodziłam widziałam główke miedzy nogami, ale zero krwi czy coś i to było kilka miesiecy przed terminem i rodziłam w domu bez lekarzy, a dziecko po porodzie od razu było ubrane w rozowe ciuszki i spodniczke i juz chodziło ja tez normalnie chodziłam zero bóli czy coś, a potem przyszedl moj lekarz , ze musi mi powiedziec zebym ubrala inaczej dziecko bo to chłopczyk

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Zuziunia
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 11:37   #4267
bassienkaw
Zakorzenienie

Zuziunia trzymamy kciuki
Papeteria ale sie usmialam z Twojego snu... a co do ciasteczek, to jak ktos lubi kruche ciasteczka, to te sa boskie

Stary 2010-01-25, 12:01   #4268
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

Dzisiaj miałam straszny sen śniło mi się, że rodziłam widziałam główke miedzy nogami, ale zero krwi czy coś i to było kilka miesiecy przed terminem i rodziłam w domu bez lekarzy, a dziecko po porodzie od razu było ubrane w rozowe ciuszki i spodniczke i juz chodziło ja tez normalnie chodziłam zero bóli czy coś, a potem przyszedl moj lekarz , ze musi mi powiedziec zebym ubrala inaczej dziecko bo to chłopczyk
No nie mogę Skąd się takie sny biorą? Mnie też się ostatnio co noc śni coś związanego z dzieckiem.Dzisiaj chyba przez to,że nie mogę się doczekać usg połówkowego sniło mi sie,że mam je dzisiaj i że już czekałam w poczekalni,a tu budzik i nic z tego
Byłam dzisiaj na badaniach.W sumie aż 9 mi wyszło,chyba połowę krwi oddałam...
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 12:15   #4269
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy to możliwe żeby tatuś zamiast mnie miał wahania nastrojów ? Z nim nie można porozmawiać... 3 dni skacze z radości później 3 dni jest zły jak osa a wczoraj to już w ogóle myślałam że go zamorduje... Znowu odechciało mu się być tatusiem... dzisiaj mimo to że prawie w ogóle się nie odzywał to zrobił śniadanie sobie i mi a jak się obudziłam poszedł mi zrobić herbatę... Co się dzieje z tymi facetami w trakcie ciąży to ja nie wiem
pozdrowionka z Poznania ))
Tatusiowie tez przezywaja nasza ciaze i maja wiele watpliwosci jak sobie poradza w nowej sytuacji, jak poradza sobie z nowymi obowiazkami, jakimi beda tatusiami. To tez dla nich trudne. Oczywiscie sa przyszli tatusiowie co potrafia sie tylko cieszyc no ale kazdy jest inny. Moj sam mowi ze tego nie czuje no chyba, ze do ok tygodnia po usg jak widzi i ma dowod namacalny Ja robie mojemu testy w stylu czy wiesz w ktorym tygodniu jestem w ciazy? Na poczatku mylil sie i nie umial podac dokladnie, teraz juz wie dokladnie, ze 15 tyd i 3 dzien Wczoraj sam z siebie nic mi nie mowiac poszedl do apteki i kupil mi spray do nosa z wody morskiej i dumnym glosem wreczajac mi oznajmil: "dwa razy pytalem czy kobiety w ciazy moga uzywac" Wczesniej tak nie bylo uwazal, ze przesadzam, ze nie jem serow plesniowych, ze czytam czy z mleka pasteryzowanego zostalo cos zrobione, czy wedlina nie jest surowa typu kindziuk, salami i mowil ze nasze mamy nie mialy internetu i nie mialy gdzie sprawdzac co mozna a co nie. Czulam sie tak jakby mnie i dzidzie olewal wtedy. Skad ja mialam niby wiedziec co mozna a co nie? Teraz to on dba bardziej o mnie i o dzidzie. Sprawdza np. czy pije na pewno tylko lyk coli itp. Wiec Olenka niech sie oswoi z ta mysla, ze bedzie tatusiem, chociaz u niektorych to nastepuje dopiero jak dzidzie zobacza, ale na pewno mu przejdzie jak zobaczy swoje dzidzi

Basienka kiedy Ty masz czas na to wszystko? Podziwiam ja nie pracuje, nie mam dziecka i nic mi sie nie chce a Ty? Zazdroszcze.
Tez mam wizyte w srode

Zuziunia czekamy na wiesci i zdjecia

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 12:26   #4270
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
ale nie przesiewowe...

odezwę się potem..

Buziaki...
kciuki zacisniete czekamy na wiesci i fotki z usg!

Cytat:
ojejku ale sie usmialam no niestety mamay takie sny tez mi sie kiedys snilo ze rodzilam i wychidzila glowka ale to nic nie bolalo a innym razem ze mialam skurcze i bolalo i klelam "k...a k....a"

olenka nie przejmuj sie u nas podobnie jest za to wczoraj moj maz byl kochany przytulal mnie a ja bylam zmeczona i mnie to draznilo i dzisiaj mi strasznie glupio bo na niego wrzeszczalam a on tylko chcial sie przytulic za to rano go przytulalam zeby nadrobic

a ja dzisiaj na obiadek robie nalesniki z brokulami pieczarkami szynka i serem zoltym w panierce i do tego sosik czosnkowy ale kilka zrobie osobno na slodko bo roznie ze mna bywa
Stary 2010-01-25, 13:17   #4271
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Zrobiłam dzisiaj pierwsze od paru tygodni zdjęcie mojego brzuchacza Wstawiam Wam porównanie jak urósł Tylko zauważyłam,że mimo,że na wadze nie przybyło to trochę tłuściutka się zaczynam robić
Ładny brzusio, różnicę widać jak nic

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Oj ja juz bardzo marze o tym by poczuć dzidziusia ruchy pod ręką..
Gratuluje...!
A my nadal marzymy

Ale ślicznie urósł...

Moj pojechał. Oczywiscie nie poczulam że był. Widywalam do przy jedzeniu lub w lózku-jak w dzien spal, albo w nocy.
Myslalam ze gdzies wyjdziemy, chocby na godzine by byc razem tylko my SAMI. Gdzies na cole czy na ten moj wyśliniony placek po węgiersku, nie chodzi o jedzenie czy o picie, czy o lokal, ale o to by wyjsc z domu, bo poczuc sie inaczej. By poczuc ze on tu wogole jest.

A tak naprawde wogole nie czulam ze przyjechal. Tak jakby go nie było. Ani specjalnie jakichs wspolnych rozmow, nic.
Najpierw w pt sprawy urzędowe, duzo jezdzenia, sciągnąl do domu po 23, potem do 1 rozmawial z bratem i tatom.. W sob znow tu jechal tam jechal, bo trzeba, bo tu za nim wydzwaniali bo do kogos po cos. A ja co? w domu przed tv.

W niedz znow gdzies musial jechac. Potem kosciol, rano do obiadu spranie, popoludniu tez,wiadomo zmeczony, musi wypoczac, potem pakowanie, zbieranie itd.. Męczące.. Wiem ze dla niego tez..

I kręci mi się po głowie nie za na miejscu zdanie.. "nareszcie znów spokój, wszystko wraca do normy" - w tym sensie ze znow pojechał. Jak dojedzie bezpiecznie to odetchne. A potem dziennie bede jakos sobie czas zapełniać, wieczorami czekac na sygnal, sms,czy rozmowe. I tak codziennie. Taki, spokoj... choć wielki smutek ze go nie ma.

Ale zanim przyjedzie to przezywam-mysle czy dojedzie bezpiecznie, potem ile czasu tu bedzie, co musi zabrac, kupic, i kiedy o ktorej znow wyjazd i znow czy bezpiecznie dojedzie- sam stres...

ja chyba dopiero odpoczne, gdy on wroci juz na stałe, nie bedzie musial tam wracać.

Jakas zakręcona się czuję tym wszystkim.

No oczywiscie dzis byla scesja, bo ja znów "buczaca" (ze względu na to ze wychodzi z domu, a nie jestesmy razem- choc wiem ze musi tam czy siam jechac pozalatwiac), no ale humor sam mi sie popsół, bo od pt byl a tu niedziela a ja go nadal nie widuje za często.. I potem juz zaczal tez fukać na mnie..
Ja oczywiscie bez odwagi by powiedzieć. Wiec napisalam 10 smsow. I wyjasnilam mu ze tak na niego wyczekuje a on przyjezdza i go nie widze , nie spedzamy czasu razem SAMi i ze wiem ze musi pozalatwiac byle co. I ze chcialabym gdzies wyjsc czasem choc na chwile, obojetnie gdzie, ale byle by poczuc ze on tu jest.

Odp na smsa nie bylo. Ale potem juz az tak nie byl zachmurzony.

Ok koniec biadolenia. Ide spac bo juz pozno.. No ale w te jego noc powrotna tam czy do domu zle sypiam albo co chwile sie budze, albo nie umiem zasnac...

Napisze mu smsa i ide probowac chrapać..

caluje dziewczynki
Nie smuć się i nie zamartwiaj.Wiem że łatwo powiedzieć a gdyby mój TŻ wyjechał daleko też martwiłabym się i nie mogła bym zasnąć.Postaraj się choć czasem pozytywnie myśleć,że musi być dobrze,że dojedzie szczęśliwie i że bardzo Cię kocha skoro przyjeżdża.Postaraj się mówić mu czego oczekujesz i że nie chcesz żeby jego przyjazdy ograniczały się tylko do jego spraw bo skoro zajmujesz w jego życiu tak ważną rolę to też potrzebujesz z jego strony uwagi i poświęcenia czasu.Powiedz że jest ci to potrzebne nie tylko dla siebie samej ale i dla maleństwa i że teraz wyjątkowo potrzebujesz bliskości.Głowa do góry,masz nas!!!! A kiedy on wraca na stałe??

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
ale nie przesiewowe...

odezwę się potem..

Buziaki...
Czekamy na wiadomości z wizyty no i fotkę z USG!!!!
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 13:17   #4272
bassienkaw
Zakorzenienie

Niezawsze,
wiesz co powiem Ci właśnie, że jak masz trochę więcej obowiązków to automatycznie jakoś też więcej czasu...tzn po prostu inaczej gospodarujesz czas...
rano wstajesz, do pracy, dzien wczesniej albo ja naszykuje obiad, albo maz szykuje jak wraca z pracy... odbieram dziecko, obiad, zakupy, przy okazji jest czas na inne rzeczy jest sie po prostu mniej rozlazlym, a bardziej zorganizowanym

Stary 2010-01-25, 13:30   #4273
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Wiem co czujesz, bo z dziesiec lat temu wychodzily mi 3 na raz i to chyba przez pol roku.Wiekszosc z nich jest juz leczona tak szybko się psują i nie mam rady na ten bol, ja stosowałam taki żel właśnie dla dzieci na ząbkowanie.
farminka ładny brzuszek
anoxa gratuluje ja mam podobne odczucia do twoich tylko ja nie czyje motylkow tylko takie babelki czasami jakby i tak odrobine to boli nawet czasem,i czasem wyraznie czuje gdzie akurat maly sie znajduje, ale brzuch jeszcze mi sie nie rusza.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Zuziunia
NIezły ten twój sen, to chyba Twoja podświadomość tak podziałała że od razu na różowo było ubrane ...Ważne że zdrowe

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Tatusiowie tez przezywaja nasza ciaze i maja wiele watpliwosci jak sobie poradza w nowej sytuacji, jak poradza sobie z nowymi obowiazkami, jakimi beda tatusiami. To tez dla nich trudne. Oczywiscie sa przyszli tatusiowie co potrafia sie tylko cieszyc no ale kazdy jest inny. Moj sam mowi ze tego nie czuje no chyba, ze do ok tygodnia po usg jak widzi i ma dowod namacalny Ja robie mojemu testy w stylu czy wiesz w ktorym tygodniu jestem w ciazy? Na poczatku mylil sie i nie umial podac dokladnie, teraz juz wie dokladnie, ze 15 tyd i 3 dzien Wczoraj sam z siebie nic mi nie mowiac poszedl do apteki i kupil mi spray do nosa z wody morskiej i dumnym glosem wreczajac mi oznajmil: "dwa razy pytalem czy kobiety w ciazy moga uzywac" Wczesniej tak nie bylo uwazal, ze przesadzam, ze nie jem serow plesniowych, ze czytam czy z mleka pasteryzowanego zostalo cos zrobione, czy wedlina nie jest surowa typu kindziuk, salami i mowil ze nasze mamy nie mialy internetu i nie mialy gdzie sprawdzac co mozna a co nie. Czulam sie tak jakby mnie i dzidzie olewal wtedy. Skad ja mialam niby wiedziec co mozna a co nie? Teraz to on dba bardziej o mnie i o dzidzie. Sprawdza np. czy pije na pewno tylko lyk coli itp. Wiec Olenka niech sie oswoi z ta mysla, ze bedzie tatusiem, chociaz u niektorych to nastepuje dopiero jak dzidzie zobacza, ale na pewno mu przejdzie jak zobaczy swoje dzidzi

Basienka kiedy Ty masz czas na to wszystko? Podziwiam ja nie pracuje, nie mam dziecka i nic mi sie nie chce a Ty? Zazdroszcze.
Tez mam wizyte w srode

Zuziunia czekamy na wiesci i zdjecia
Co do tych serów pleśniowych to i w pierwszej ciąży jadłam i teraz jem, powiedziała bym że obżeram się bo tak je uwielbiam i często jak nie mam na nic ochoty to właśnie chleb z serem camembert wybieram.Gratuluję troskliwego męża, ty to go strofujesz pytając regularnie o tydzień ciąży a on taki kochany dla ciebie.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Idealnecialo rozmowa rozmowa rozmowa, a nie wyzaleznie sie w smsach. I to na spokojnie takie jest moje zdanie...

Ja akurat TŻa na szczescie mam przy sobie, choc byla opcja,ze wyjedzie za granice, jakis czas temu jeszcze.... nie mowie, przydalo by sie,ale podjelismy decyzje,ze nie musimy miec nie wiem ile, a nie miec siebie... musialby wyjechac na co najmniej na rok, 2 razy w tym czasie bylby w domu... mamy juz jedno dziecko, ktore rozwija sie, rosnie, zmienia kazdego dnia... no i uwazam,ze wspolnie podjelismy sluszna decyzje... mamy siebie a to jest najwazniejsze...

tak samo teraz, nie ma kokosow, ale nie ma tragedii dajemy rade. Choc nie mowie,bo fajnie by bylo splacic kredyt na samochod, ale nie ma co szalec, splacimy wolniej, a bedac razem majac siebie, cieszac sie soba

No a z innej beczki. W srode czeka mnie wizyta u lekarza, juz sie nie moge doczekac.... ciekawe jak tam moj skarbus.
Druga sprawa,ze w sumie chcialabym juz nie pracowac, zwlaszcza ze wzgledu na to co sie tu dzieje... szkoda mi tylko znajomosci, bo super ludzie... i szkoda mi tych 500zl... ktore mam dostac podwyzki...

A na zachete w poniedzialek rano, fotki ostatnich wypiekow
Kochana Ty moja, ty to chyba z diabłem trzymasz,kusisz jak nie wiem co, ciągle jakieś nowe przepisy, jak się to nie zmieni to przy Tobie do końca ciąży przytyję 40 kg
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 13:42   #4274
bassienkaw
Zakorzenienie

Jusdan prosze na mnie nie zwalac winy nie taki diabel straszny jak go maluja... a co do przytycia, to i 40kg da rade zrzucic hahaha

Stary 2010-01-25, 13:42   #4275
magdzia33
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
hej hej pamięta mnie ktoś jeszcze tutaj Nie pisałam ale systematycznie czytałam.

Magdzia33 czy my się nie znamy z watku "salony sukien ślubnych w Tarnowie"
a no wlasnie dokladnie tak
Cytat:
uroczo, ja tez juz nie moge sie doczekac swojego brzuszka

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Ale tu cicho rzeczywiscie przez weekend...

misiulka, magdzia opowiedzcie nam cos wiecej o sobie
mieszkam sobie w Tarnowie, male miasto, no ale czasami cos sie tu dzieiej chociaz niewiele ucze w szkole polskiego (gimnazjum), ale dobrze, ze jest praca, obecnie sie bycze jeszcze tydzien, bo mam ferie, aczkolwiek nie chce mi sie isc za nic do pracy... ok dziewczynki zmykam do kuchni, bo wzielam sie za ambitne porzadki i rozmrazanie lodowki, wlasciwie to zamrażarnika, bo ona sie sama rozmraza

Jestem żoną

Maleństwo
magdzia33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 14:01   #4276
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katia_ Pokaż wiadomość
Jejku czy Wam też tak się przetłuszczają włosy???nigdy nie miałam z nimi problemu, mogłam myć co 4-5 dni i były super a teraz???na 2 dzień już są kiepskie...masakra... chyba muszę sobie je farbnąć to będą się trochę mniej przetłuszczać. A w ogóle to takie mam je liche jak nigdy, zawsze miałam burzę włosów a teraz takie cienkie mi się wydają i bez wyrazu..
Zmykam spać
mi tez sie przetluszczaja ale to u mnie normalne , natomiast paznokcie to masakra jakaś

Cytat:
dentinox...a apap tez mozna w ciazy co nie??
Cytat:

no u nas bylo teak ze jak tz mial jechac to pojechalismy we 3 i jest ok...mniej oszczedzamy ale jestemy razem :P

Cytat:
Niezawsze,
wiesz co powiem Ci właśnie, że jak masz trochę więcej obowiązków to automatycznie jakoś też więcej czasu...tzn po prostu inaczej gospodarujesz czas...
rano wstajesz, do pracy, dzien wczesniej albo ja naszykuje obiad, albo maz szykuje jak wraca z pracy... odbieram dziecko, obiad, zakupy, przy okazji jest czas na inne rzeczy jest sie po prostu mniej rozlazlym, a bardziej zorganizowanym
popieram...ja tez odkad mam synka i prace to mam wiecej czasu na wszystko...jakos to takie poukladane sie porobilo...

nie mam zdjec ale jak ktos ma skaka to mam ciasto niebo i babke bananową a na obiadek byly piersi kurczaka w ciescie, sałatka i zapiekanka z ziemniakow z czosnkiem i serem

Kurcze bylam wczoraj na iprezie gdzie tz byl jednym slowem mowiac rozchwytywany i nameczylam sie z malym, szczegolnie wieczorem jak on musial gdzies pojechac a maly byl spiacy wiec wciaz na rekach i do dzis troszke boli mnie brzuch

a przedwczoraj poslizgnelam sie w lazience jak szlam malemu myc zeby i onoje polecielismy...maly sie poplakal ale nic sie nie stalo mu a ja sobie cale kolano masakrycznie o wc rozwalilam :/
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 14:17   #4277
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
farminka ładny brzuszek

Zuziunia
Sen wspanialy....a smaruje zelam, spalam 2h, ale jakos daje rade, jagorsze, ze jesc nie moge zbyt wiele, ale jem to co moge...
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 14:25   #4278
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość

Co do tych serów pleśniowych to i w pierwszej ciąży jadłam i teraz jem, powiedziała bym że obżeram się bo tak je uwielbiam i często jak nie mam na nic ochoty to właśnie chleb z serem camembert wybieram.Gratuluję troskliwego męża, ty to go strofujesz pytając regularnie o tydzień ciąży a on taki kochany dla ciebie.
No tak, ale ser plesniowy serowi plesniowemu nierowny. Ja bardziej bym sie bala tych z niebieska plesnia lub prawdziwych franskuskich bo one sa z mleka niepasteryzowanego robione. Mimo szystko ja wole dmuchac na zimne bo nie wyobrazam sobie co bym zrobila gdyby cos sie stalo.
Ja go musze strofowac bo nie jest moim mezem ba nawet nazeczonym nie jest, jest tylko konkubentem a to takie okropne slowo. Mi nawet nie zalezy tak bardzo na slubie tylko na tym abym miala wybor czy chce czy nie i dopoki sie nie zobliguje to niestety strofowac bede bo nie mam tego komfortu psychicznego i nie moge nazwac dziecka swoim mezem czy nazeczonym. U lekarza przedstawiam go jako tata dzidzi np., ale juz mnie wkurza to traktowanie jakbysmy wpadke zaliczyli. Jego rodzina ciagle meczy mnie o slub a co ja mam im odpowiedziec? Wiec mowie, ze mi nie zalezy na slubie a oni ze to moja wina i patrza na mnie jak na grzesznice jakas bo rodzina mojego faceta z malej miejscowosci jest.

Maciuś
Stary 2010-01-25, 14:33   #4279
nirshya.dwbh
CraftMod

GG do nirshya.dwbh

dziewczyny co możecie polecić na rozstępy? na razie kończę emolium ale muszę cos kupić na dalszy okres. Przejrzalam kwc i niestety co skuteczniejsze jest poza moim zasięgiem finansowym. W poprzedniej ciąży kupowałam eveline, serum na rozstępy, ale za późno zaczełam się smarować i tylko tyle że mniej skóra swędziała.

Cos mi wcześniej mignelo o oliwce ...

nirshya.dwbh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 14:35   #4280
muminek88
Zadomowienie

no zwykla dla dzieci nibypomaga...ja mam z bubchen bo nie jest tlusta jak tradycyjne

a co do kremow to w pierwszej mialam a 2 tyg przed porodem mi sie porobily i tak rozstepy od boku do boku po nawet 1 cm szerokosci :/ a stosowalam glownie krem z dr.ireny eris
Stary 2010-01-25, 15:12   #4281
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
No tak, ale ser plesniowy serowi plesniowemu nierowny. Ja bardziej bym sie bala tych z niebieska plesnia lub prawdziwych franskuskich bo one sa z mleka niepasteryzowanego robione. Mimo szystko ja wole dmuchac na zimne bo nie wyobrazam sobie co bym zrobila gdyby cos sie stalo.
Ja go musze strofowac bo nie jest moim mezem ba nawet nazeczonym nie jest, jest tylko konkubentem a to takie okropne slowo. Mi nawet nie zalezy tak bardzo na slubie tylko na tym abym miala wybor czy chce czy nie i dopoki sie nie zobliguje to niestety strofowac bede bo nie mam tego komfortu psychicznego i nie moge nazwac dziecka swoim mezem czy nazeczonym. U lekarza przedstawiam go jako tata dzidzi np., ale juz mnie wkurza to traktowanie jakbysmy wpadke zaliczyli. Jego rodzina ciagle meczy mnie o slub a co ja mam im odpowiedziec? Wiec mowie, ze mi nie zalezy na slubie a oni ze to moja wina i patrza na mnie jak na grzesznice jakas bo rodzina mojego faceta z malej miejscowosci jest.
a moze przez to ze tak mowisz jego rodzinie to on mysli ze naprawde tak jest? ze ci nie zalezy? moze postaraj sie z nim szczerze porozmawiac na spokojnie powiedz ze chciala bys wiedziec na czym stoi wasz zwiazek i chciala bvys poczucia bezpieczenstwa ktore w minimalnym stopniu dalo by ci chociaz to ze byscie sie zareczyli? my zareczylismy sie w kwietniu 2009 i jak zaczelismy starac sie o dzidzie to powiedzialam oficjalnie ze jesli uda nam sie to chce zebysmy wzieli slub bo nie chce aby dzidzia miala inne nazwisko niz ja poza tym dla mojego poczucie bezpieczenstwa tez tego chcalam mysle ze rozmowa szczera najwiecej wam da

Cytat:
Napisane przez nirshya.dwbh Pokaż wiadomość
dziewczyny co możecie polecić na rozstępy? na razie kończę emolium ale muszę cos kupić na dalszy okres. Przejrzalam kwc i niestety co skuteczniejsze jest poza moim zasięgiem finansowym. W poprzedniej ciąży kupowałam eveline, serum na rozstępy, ale za późno zaczełam się smarować i tylko tyle że mniej skóra swędziała.

Cos mi wcześniej mignelo o oliwce ...

ja mam teraz oliwke z rossmana kosztuje chyba kolo 15 zl nawet nie pamietam jak ja skoncze to chce kupic cos lepszego tylko jak mysle o tym ze mam wydac 100zl na krem z mustelli to az mnie skreca ale lepiej zainwestowac niz pozniej meczyc sie z tymi rozstepami
Stary 2010-01-25, 15:35   #4282
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

nie mam zdjec ale jak ktos ma skaka to mam ciasto niebo i babke bananową a na obiadek byly piersi kurczaka w ciescie, sałatka i zapiekanka z ziemniakow z czosnkiem i serem

daj prosze przepis na piersi w ciescie i ta zapiekanke
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 15:41   #4283
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a moze przez to ze tak mowisz jego rodzinie to on mysli ze naprawde tak jest? ze ci nie zalezy? moze postaraj sie z nim szczerze porozmawiac na spokojnie powiedz ze chciala bys wiedziec na czym stoi wasz zwiazek i chciala bvys poczucia bezpieczenstwa ktore w minimalnym stopniu dalo by ci chociaz to ze byscie sie zareczyli? my zareczylismy sie w kwietniu 2009 i jak zaczelismy starac sie o dzidzie to powiedzialam oficjalnie ze jesli uda nam sie to chce zebysmy wzieli slub bo nie chce aby dzidzia miala inne nazwisko niz ja poza tym dla mojego poczucie bezpieczenstwa tez tego chcalam mysle ze rozmowa szczera najwiecej wam da
Rozmawialam i powiedzial, ze mial plan w sylwestra, ale mu popsulam no i do dzis cisza

Maciuś
Stary 2010-01-25, 16:36   #4284
anoxa
Zakorzenienie

niezawsze a moze czeka na jakas specjalna date? tj urodziny rocznica czy chociażby walentynki?faceci lubia w ten sposob a moj maz oswiadczyl sie w moje urodziny
Stary 2010-01-25, 16:44   #4285
papeteria
Zakorzenienie

No sen był okropny a z tymi ciuchami to juz wogole. No, ale tak już mamy hmm ?

farminka
sporo tych badań w ciągu jednego dnia
anoxa tym objadem mnie zastrzeliłaś, muszę zrobić coś takiego.Wogóle czytajac nie raz jakie dania wymyślacie, stwierdzam, że ja muszę zacząć urozmaićić trochę moją kuchnię
muminek współczuję wypadku w łazience
niezawsze ja zanim doszło do ślubu byliśmy z moim 8 lat( w tym od sześciu zaręczeni, od trzech lat mieliśmy wspólny kredyt na mieszkanie a od dwóch mieszkaliśmy razem) I też nie lubię określenia konkubent.Wkurzało mnie jak pytano mnie na poczcie czy w innych miejscach kim ten pan dla mnie...Pobraliśmy się bo już chcieliśmy a nie , bo ktoś naciskał.No a dwa miesiace po ślubie zaszłam w ciąże Nie widzę żadnej różnicy przed i po ślubie nadal jest dobrze i mam nadzieję już tak zostanie.Będzie dobrze zobaczysz
Niedługo następna okazja walentynki więc może się zreflektuje tylko możesz mu delikatnie zasugerować, że ma zielone światło, jeżeli chcesz oczywiście.
Stary 2010-01-25, 16:44   #4286
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ja mam teraz oliwke z rossmana kosztuje chyba kolo 15 zl nawet nie pamietam jak ja skoncze to chce kupic cos lepszego tylko jak mysle o tym ze mam wydac 100zl na krem z mustelli to az mnie skreca ale lepiej zainwestowac niz pozniej meczyc sie z tymi rozstepami
wiesz czasem one sa nieuniknione...niektorzy niczym nie smaruja i nie maja a inni smaruja a sie i tak zrobią...
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
daj prosze przepis na piersi w ciescie i ta zapiekanke
Piersi w ciescie...

pokroic 2 piersi na kostke, dodac 1 zbrązowiona cebulę, 5 pieczarek, cos zielonego np. szczypiorek...do tego 2 łyżki majonezu, 1 wegety, 2 łyzki mąki pszennej i 2 ziemniaczanej, piane z 2-3 jajek i żółtka...wszystko wymieszac i piec jak placki

zapiekanka...

ziemniaki ugotowac na pol mieko, pokroic w talarki do naczynia żaroodpornego przek ladajac je gdzie niegdzie 3 zmiazdzonymi ząbkami czosnku...zalewa: 200ml smietany 12 %, 1 serek topiony śmietanowy, 1 łyzka mąki pszennej i łyzeczka ziemniaczanej,1 jajko...na to ser i zapiekac az ziemniaki beda calkiem miekkie
Stary 2010-01-25, 17:00   #4287
Zuziunia
BAN stały

Jestem...

dzidzia śliczna szalała i wierzgała na badaniu... wszystko dobrze
słyszeliśmy serduszko

coś tam wystawało, ale to raczej pępowina

ja z wrażenia jak poszłam się już ubierać założyłam rajstopy, a patrzę nie mam majtek i dawaj ściągać rajstopy i po kolei od nowa...

przesiewowe mam w piątek...

ale przezierność sprawdzała w sumie i jest ok.

Jestem strasznie szczęśliwa.

Edytowane przez Zuziunia
Czas edycji: 2010-01-25 o 17:01
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 17:03   #4288
Alguien
Zadomowienie

hej mamuski ale dzisiaj malo napisalyscie od rana, spodziewalam sie kilku stron, a tu tylko jedna

zuziunia kciuki zacisniete, wracaj i opowiadaj jak bylo

A mi brzuszek wreszcie urosl Wkleje Wam zdj dla porownania. Dzien po tym, jak dzidzia zaczela kopac, to od razu brzuszek mi wywalilo

Pierwsze zdj - skonczone rowno 18 tyg
Drugie zdj - skonczone rowno 20 tyg

Dziewczyny - polowa ciazy juz za mna!
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 17:04   #4289
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

czesc dziewczyny
mnie dzis strasznie glowa boli od 12 do tego kreci mi sie w niej ciagle czy jak sie nachylam czy jak wstaje:/ dzis od rana bylam na zakupach i kupilamz mama pare ubranek dla maluszka jak mi przejdzie bol to porobie zdjecia i powklejam no i nadrobie zaleglosci a teraz ide sie polozyc moze przejdzie do tego jesc nie moge bo mi sie cofa i wszystko tluszczem smakuje nawet moje ukochane spaghetti tylko suche bulki no nic zmykams ie polozyc milego popoludnia i do jutra bo dzis juz sie nie pojawie -tak cos czuje

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 17:16   #4290
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem...

dzidzia śliczna szalała i wierzgała na badaniu... wszystko dobrze
słyszeliśmy serduszko

coś tam wystawało, ale to raczej pępowina

ja z wrażenia jak poszłam się już ubierać założyłam rajstopy, a patrzę nie mam majtek i dawaj ściągać rajstopy i po kolei od nowa...

przesiewowe mam w piątek...

ale przezierność sprawdzała w sumie i jest ok.

Jestem strasznie szczęśliwa.
super, że wszystko dobrze
alguien, ale jestes szczuplutka, ale brzuszek juz widać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości