![]() |
#2131 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 sagi cz. XIII
Em oczywiscie.. zwlaszcza, gdy tylko jedna strona ogranicza.. no i wiesz, dla jednej osoby moze byc cos byciem ograniczanym, a dla drugiej kompromisem
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Marta gratulacje |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | |
po prostu Em :)
|
GRATULACJE!!! To z mikro i makro?
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Zakorzenienie
|
dokladnie.. a czasem spojrzenie sie zmienia pod wplywem pewnych doswiadczen lub spotykajac odpowiednia osobe
|
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Zakorzenienie
|
lele, ja tam uważam jak Em, że jak mnie będzie chciał zdradzić to mnie zdradzi.
naiwnie wierzę też, że wyczułabym jakieś dziwne zachowanie, gdyby był nie fair. i nawet jeśli by mnie zdradzał na boku, to jego problem. Naprawdę, bo by się chyba chłopczykowi coś pomieszało ;] Ja sobie wyobrażam, że śpię koło jakiegoś kolegi i nic nie zachodzi. Nie oszukujmy się, jeśli zdradziłby w sytuacji sprzyjającej, równie dobrze mógłby zdradzić wcale nie śpiąc obok nie. Jakby bardzo chciał .. ![]() i nie wierzę w to, że TŻ Małgosi ją zdradził. Nie przyznałby się do spania obok - miałby nieczyste sumienie ;] a tak btw. zdrada fizyczna to w ogóle nie jest jakaś bardzo straszna rzecz... ![]()
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2010-01-25 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze prawi, polać jej ![]() W gadanie, że komórki nie mają zasięgu nie wierzę. To chyba normalne mieszkanie w normalnym mieście, a chociażby na wsi. Zasięg jest praktycznie wszędzie. Ale po pijaku się zapomniało, że jest ktoś kto być może się martwi i ZASŁUGUJE na łaskawe poinformowanie co się dzieje. Spać można wszędzie, niekoniecznie z dziewczyną, bo nawet jeśli jej nie zdradził (a sądzę, że nic nie zrobił) to śpiąc z dziewczyną w jednym łóżku nie panował nad sobą w nocy. Mógł przytulić, dotykać jej. Tak jak śpi ze swoją dziewczyną, w nocy (być może po pijaku) mógł tak traktować tamtą. Oczywiście nie mówię, że tak było na 100%, ale zawsze jakieś podejrzenia. Na razie skup się na nauce, a jak będziesz miała czas i ochotę to z nim porozmawiaj. Dziewczyny, wiadomo, że jak będzie chciał to zdradzi nawet jak będziemy patrzeć. Ale jak chce się być fair to się takich akcji nie robi. Pójscie na impreze ok, zostanie ok. Ale spanie z dziewczyna? (znasz ją,M?) Brak zasięgu?? Hmmm
![]() |
#2136 |
Zakorzenienie
|
ja w tej dyskusji jestem rozdarta, bo mam 2 zdania
![]()
#2137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja chyba nie potrafiłabym wybaczyć zdrady, nawet tej tylko fizyczenej. (co rzekłszy wróciła do notatek z SIPu ![]()
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, tak to moje ukochane makro i mikro
![]() Czyli jedna poprawka mniej ![]() Co do tej małej dyskusji to każdy ma rację, że ufać trzeba, że jak będzie chciał to i tak zdradzi, ale podoba mi się co napisała Shi, ja po alkoholu facetom nie ufam ![]() Za dużo widziałam chyba i słyszałam u bliskich znajomych |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() gratuluje zaliczenia ![]()
![]() |
#2140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a ja PMP
...Popatrz prawdzie w oczy On Cię zauroczył... Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life Edytowane przez Shiruvii Czas edycji: 2010-01-25 o 10:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z emocjonalnego punktu widzenia to jest rzeczywiście straszne. ale z racjonalnego? z natury nie jesteśmy monogamistami, a związki opierają się na tym, że ktoś jest dla nas wyjątkowy. inny ktoś, z kim się przykładowo przespaliśmy, wcale nie jest dla nas wyjątkowy, tylko np chcemy go fizycznie. ale nie zrobimy tego zwykle tylko dlatego, że nie chcemy stracić kogoś kogo kochamy. i to nie zmienia tego, że chcemy go fizycznie ![]() osobiście nie do końca się z tym zgadzam , ale to jet racjonalne ![]() chociaż nawet jak jestem wolna nie śpię z kimś, tylko dlatego że podoba mi się fizycznie. a mój egzamin leży i kwiczy ![]() co najlepsze wydaje mi się, że w miarę umiem... a to niedobry i zgubny objaw ![]()
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2010-01-25 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=ViLLeMkA;16698391]
ale z racjonalnego? z natury nie jesteśmy monogamistami, a związki opierają się na tym, że ktoś jest dla nas wyjątkowy. inny ktoś, z kim się przykładowo przespaliśmy, wcale nie jest dla nas wyjątkowy, tylko np chcemy go fizycznie. ale nie zrobimy tego zwykle tylko dlatego, że nie chcemy stracić kogoś kogo kochamy. i to nie zmienia tego, że chcemy go fizycznie ![]() osobiście nie do końca się z tym zgadzam , ale to jet racjonalne ![]() chociaż nawet jak jestem wolna nie śpię z kimś, tylko dlatego że podoba mi się fizycznie. /QUOTE] i na tym wszystko się opiera ![]() pociąg fizyczny to normalna sprawa, ale jeśli na kimś nam zależy musimy umieć go opanować i nie dopuścić do zdrady, ot co ![]()
Kiedy bogowie chcą nas ukarać, spełniają nasze prośby./ O.Wilde UWAGA jeżdżę ![]() Edytowane przez kalioppe Czas edycji: 2010-01-25 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2144 |
Zakorzenienie
|
Nie no, najlepiej wychowujmy sie sami, róbmy co chcemy i w ogóle wolna amerykanka.
#2145 |
Zadomowienie
|
heh, no oczywiście, ale to, że tego przestrzegasz to Twój własny wybór, wynikający z tego, że szanujesz osobę, z którą jesteś i jej uczucia. tak samo jak większość z nas została wychowana w wierze katolickiej, ale nie każdy chodzi co niedzielę do kościoła. wolny wybór
![]() a swoją drogą nie chciałabym żyć w społeczeństwie, gdzie każdy z każdym i uważane to jest za normalne, chociaż zgodnie z tym co mówisz, to właśnie byłoby naturalne ![]()
#2146 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, napisałam, że nie do końca się z tym zgadzam.
ale pomyślcie, że w czasach pogańskich to naprawdę każdy z każdym a dziewicy nikt nie chciał skoro jeszcze nikt jej nie chciał ![]() po prostu uważam, że mając inne wzorce, inny model związku jako przykład podchodzilibyśmy do tego inaczej. nie mówię, że lepiej.
#2147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie żyjemy w czasach "aż tak pogańskich", dlatego inaczej sie zachowujemy. Moim zdaniem powołałaś się na jakąś bzdurną tezę chcąc usprawiedliwić zdrady.
![]() |
#2148 |
Zadomowienie
|
tak sobie jeszcze pomyślałam, że przecież człowiek między innymi tym różni się od zwierząt, że potrafi ograniczać i kontrolować swój popęd seksualny. a to, że w dzisiejszych czasach ktoś nie potrafi nad tym zapanować (patrz -> faceci +alkohol) świadczy tylko o nim samym
#2149 |
Zakorzenienie
|
Ja bym nie wybaczyla zdrady chyba, przynajmniej teraz tak mysle, bo jezeli ktos kocha i nie widzi swiata poza Toba, to dlaczego? a Wy? wybaczylybyscie?
#2150 |
Zakorzenienie
|
a chemia jakoś idzie ![]() co do Twojego pytania, Mariolcia. Wychodzę z założenia, że jak zdradzi raz to i drugi i trzeci i kolejny.... Nigdy nie wybaczyłabym zdrady. Edytowane przez Małgosia89 Czas edycji: 2010-01-28 o 19:23 Powód: :) |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2152 |
Zakorzenienie
|
Hula, znasz jakas strone AGH, gdzie sa podane min ilości pkt, zeby sie dostac na dany kierunek? Szukam bratu studiów i jakos tak sie wciagnelam, ze chce wiedziec wszystko
![]()
#2153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nigdy nikogo nie zdradziłam, ani nikt chyba nie zdradził mnie. i wątpię, żebym wybaczyła ![]() nie chcę nic usprawiedliwiać. ale uważam, że to jest taki zakorzeniony model związku. sama mam taki w głowie. po prostu, jeśli żyłabym w środowisku, gdzie każdy śpi z każdym, to pewnie zachowywałabym się podobnie. ale to jak z wszystkim. ![]() to żadna bzdurna teza.. to psychologia. nawet dzisiaj istnieją poligamiczne związki; miejsca, gdzie śpi się z kimś na przywitanie, a dzieci wg ludzi biorą się z morza; kraje, gdzie przerywa się negocjacje, bo ktoś "obraził gościnność", znaczy wyrzucił dziwki z pokoju. to nie jest mój wymysł. i nigdzie nie napisałam, że się z tym zgadzam, tylko że to ro rozumiem. peace ![]()
![]() |
#2154 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i teraz bym się szczerze mówiąc już chciała ustatkować i stworzyć prawdziwy związek Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
|
Ja już się nie będę wypowiadać, bo czuję się jakaś inna.
![]() Zdrady bym nie wybaczyła. Tak myślę. I nie miałoby dla mnie znaczenia czy było to po pijaku czy nie. Ja bym nie zdradziła, nigdy. Socjologia. ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Wiecie co.. Od dziś będę pisać przed egzaminem pytania, które chciałabym dostać. ![]() DOSTAŁAM TO PYTANIE A PROPOS PODATKÓW O KTÓRYM PISAŁAM PRZED WYJŚCIEM!!! ![]() ![]() ![]() Fart nr 1: że babka w ogóle wymyśliła takie pytanie. ![]() Fart nr 2: że dostałam akurat tę z sześciu grup, w której ono było. ![]() Oczywiście były też inne pytania (21 innych pytań ![]() ![]() No i dostałam 5,0, poprosiłam żeby mi od razu sprawdziła i wpisała mi też 5,0 które wcześniej dostałam z ćwiczeń. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2156 |
Zakorzenienie
|
Em, świetny zbieg okoliczności
![]() Ale za to pytanie X dostałam 5, więc już się nie zadręczałam, że wykrakałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
|
Ja kieedyś na ustny egzamin z francuskiego nie przygotowałam sobie chyba 2 pytań (z kilkudziesięciu) - siedziałam dniami i nocami i po prostu nie zdażyłam. Myślałam, że padnę na zawał, jak wylosowałam kartkę i zobaczyłam, że.. domyślcie się.
![]()
![]() |
#2158 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Zakorzenienie
|
to też fakt. ale podeszłam do tego od strony psychologicznej
![]()
#2160 |
Zakorzenienie
|
Dostałam różę od tż-ta, bez okazji
![]() Pospałam sobie trochę, wypiję do końca kawę i zabieram się za naukę. A zdrady bym chyba nie potrafiła wybaczyć, pisze chyba bo mi się nie przytrafiła i oby nie i tak naprawdę nie wiem co bym wtedy zrobiła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.