|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Nie chciało się Madzi nadrabiać
Salfazinem i Magnezem z B6 |
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
o widzisz, nie musiałam. dziękuję.
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia powodzenia na egzaminie!!!
![]() Martinixxx a ile się staracie? abz fajnie, że rodzina miło zareagowała. Będzie dobrze wszystko jak czujesz, że masz wsparcie ![]() elcia trzymaj się dzielnie i wykorzystuj męża ![]() MAGiALENA jak nie pamięta :P Co tam słychać? Ollliwko egzaminy? Powodzenia! weruczek trzymam kciuki za Twój konspekt ![]() My w ten weekend mamy 4 egzaminy i nie chce nam się uczyć. Trochę zaczęliśmy w weekend. W nocy kotka dostała rójkę i wariacje odchodziły, mama nie spała przez to, ja tam nic nie słyszałam..... |
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
co słychać... w tym tygodniu mieszkamy u tesciów. pojechali do szwagierki do Szwecji. powiedzieli, że jesli chcemy, to możemy pobyc u nich w mieszkaniu i troszkę zaoszczędzić.
![]() to już drugi taki tydzien. we wrzesniu też tak było.
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
od dzisiaj sesja , ale i tak nie jadę bo nic nie zrobiłam na zal. , jutro mam egzamin i zamierzam się zaraz pouczyć do niego
i pisanie prac mi nie idzie w ogóle , ale musze się zebrać dzisiaj w sobie i coś zrobić ![]() kakusia też powodzenia życze ale to ustny egzamin masz?
|
#666 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
u mnie teraz -12 st i nawet nie chce mi sie myslec że musze wyleść z domku abz super reakcja rodzinki ![]() pomidorka współczuje mdłości kakusia idz do lekarza ,bo moze cie gdzieś przewiało ![]() lindsley pączusie ![]() ![]() ![]() Scio od lutego zaczynam brać kwas foliowy więc napewno 3 mce odczekam no i potem ruszamy
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie pół godziny temu było -21
![]() Zaczęłam brać drugie opakowanie lutki a @ nie ma. Chyba tak średnio wywołuje @ ta lutka u mnie....Znowu będzie 30-kilku dniowy cykl....:/ Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-01-25 o 09:34 |
|
|
|
#668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dajesz radę z mdłościami? Moja siostra ma takie straszne, ze już prawie nie daje rady, mdli ja wszystko, wszelkie jedzenie, picie, płyny do płukania, no masakra, mam nadzieję, ze u mnie tak nie będzie. Ale np w pierwszej ciąży jak pamietam to była tylko senna i poza tym to żadnych objawów. Cytat:
![]() No też sie cieszę, ze rodzinka miło zareagowała, zresztą też już chyba wszyscy czekali na wnuka. Mama już zaczyna we mnie wciskac zdrowe jedzenie, dziś jogurt i kiwi ![]() A teściowa już mówiła, ze w lumpikach będzie ciuszków szukać Cytat:
Kurcze lada moment pochwalisz sie nam zdjeciem Szymka ![]() a po czym to kacyk proszę pani??
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
awenturyn ważne , że decyzje o starankach już podjęte tzn zaplanowane
Kurde.. a ja to nie wiem kiedy zaczne wczoraj u dziadków TŻ był synek jego kuzynki , roczek i 3 miesiace ma i tak mi sie zamarzylo na chwile zeby zaczac sie starac , ale nierealne to strasznie póki co. u mnie -19
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się.U mnie rano było -20, a le teraz nie wiem, bo słońce od dwóch godzin świeci na termometr, więc pokazuje tylko -5. Jestem pewna, że jest zimniej
![]() Muszę trochę mieszkanie ogarnąć, przyjeżdża dziś szwagierka z Sieradza na obiad Potem jedziemy do banku, gdzie się spotkamy z moim mężem i będziemy likwidować książeczki mieszkaniowe. Więc zmykam, bo póki co mam w mieszkaniu niesamowity bajzel A do przyjazdu szwagierki już tylko 2 godziny
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Zadzwoniłam do przychodni, chciałam się umówić do gina na 3 lutego i dupa
![]() Wkurzyłam się generalnie!
|
#672 | |
|
Zadomowienie
|
Tity, a jak ją bierzesz: ja od 15 do 24 dc, 2 razy dziennie. Jak miałam sytuacje takie, że przestałam brać 24 dc i zamiast @ miałam plamienia, to mi ginka kazała 3 dni 3 razy dziennie na koniec.
U mnie -15, muszę dziś z tŻ po garnitur jechac do tesciow: jutro obraona hurra ![]() ![]() Potem zakupy i koncze konspekt... ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- No, właśnie to jest kijowe w naszej super służbie zdrowia ABZ... Daj znać, czy gin się zgodził na wizytę w szpitalu?
|
|
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
weruczek -- Avatar...no podobał mi się jako film
w sensie, że zrobiony rewelacyjnie, animacje tej dżungli i awatarów i tych latających zwierzaków niesamowite są i muzyka też dobra. Ale sama fabuła to takie połączenie Pocahontas i Władcy Pierscieni jednak zdecydowanie warto zobaczyć.Scio -- ja dzielnie poszłam pobrać tą krew, ale wyniki z niewiadomych mi powodów maja być dopiero we środe :/ chyba dlatego że to na NFZ, ale stwierdziłam ze jak płace składki to niech choć raz skorzystam ![]() Abz - a wybierasz sie na NFZ? czy prywatnie takie problemy z rejestracją?może pojdz ten pierwszy raz prywatnie, po co sie denerwowac... U mnie rano bylo -23 syberia normalnie
|
|
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
Danika, zgadzam się, ale fajnie było pobyć sobie w tym lesie
|
|
|
|
#675 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Tity;16695584]
Martinixxx a ile się staracie? Generalnie od października, ale wtedy też zaczęłam leczenie normujące cykle i w sumie to wiedziłam, że nadzieje są znikome..zobaczymy teraz... |
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, że po 10 dniach brania przyjdzie a tu :pupa: Później mam brać od 10 dc przez 10 dni 3 razy dziennie. Teraz też 3. Ale coś tam powolutku(bardzo powolutku) zaczynam czuć w brzuchu, może jutro przyjdzie razara.Heeeelloooł! Chyba we trzy
|
|
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Albo we cztery
![]() Ogarnęłam pobieżnie mieszkanie, nawet napisałam jakoś z grubsza konspekt na kolejną hospitację, muszę go jutro skonsultować z opiekunką stażu. W środę pogrzeb babci... Jak będą dalej takie temperatury, to chyba przymarznę do ziemi na tym cmentarzu, przecież to się stoi i stoi...
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja? |
|
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
weruczek - - no zdecydowanie fajnie
ja cały czas chciałam łapać te latające jakby meduzy i spadające liście, wydawało mi się, że spadają na mnie ![]() Cytat:
![]() Scio -- dziś robiłam LH i FSH w 12 dc i powtarzałam tarczyce bo ostatnio TSH wyszło mi tak na granicy normy. A tak wogóle to jeszcze robiłam progesteron, prolaktyne, LH i FSH w 3 dc i wszystko ok a malucha nadal nie ma Moj gin mowi, ze to wszystko w mojej glowie siedzi i mam sobie walnąć persen na uspokojenie a ja staram się nie nakręcać co jednak jest strasznie trudne :/
Edytowane przez danika Czas edycji: 2010-01-25 o 12:18 |
|
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
wybieram sie na NFZ do gina, do którego chodzę. W razie czego na ostatniej wizycie proponował, że mam przyjeżdżac do szpitala na usg jak mieliśmy obserwować pęcherzyk, skoro pęcherzyka obserwować nie trzeba to powinien mnie przyjąć na zwykłą wizyte nie?
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia :kciu ki:
|
|
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam teraz na pogrzebie, to na cmentarzu to chwila była, krótka modlitwa, króciutki śpiew i koniec.
|
|
#683 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!!!
Aldii- małe cudo!! Jest boska Abz- gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Weronia- witaj Gościu nie zadzwonił. Stażu nie będzie i kasy też nie.
|
#684 |
|
Zadomowienie
|
WITAM WAS DZIEWCZYNKI
MAM DO WAS PYTANKO?CZY MOZNA TO BRAC BEZPIECZNIE PRZEZ CAŁY CYKL?BO WIEM ZE JESIOŁEK JEST PORONNY....I OD KTÓREGO DNIA CYKLU MOZNA BRAC TEN CASTANGUS? CZY TO BEZ ROZNICY?![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Abz mojeeeeeeeeeee grtulacje suuuuuuper kochana ja postanowiałam mierzyc sobie temperature zeby zaobaczyc kiedy bedzie owul. i zapisuje ja na dole sobie tylko dziwi mnie ze spada a nie rosnie albo utrzymuje sie na jednym poziomie
WAGA 84 KG. CEL 70 KG.---------WZROST 168 cm.------- [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku 21.luty - |
|
|
|
#685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadzwoniłam do gina, mamy (tak, z mężem) przyjechać w niedzielę, bo ma dyżur ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
Tempke zapisuj sobie też najlepiej w excelu, to od razu będziesz mogła zrobić sobie wykres, na wykresie najlepiej widać wg mnie.
|
|
#686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wpisuje tylko temperature i samo mi robi wykresik ale narazie mam tylko spadek ..hihihi![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- mysle dziewczynki nad tym castangusem ale nie wiem czy jak mam w miare normalne cykle czy moge go brac.. czy jeszce bardziej mi sie wszystko nie poprzestawia...no i czy jest on bezpieczny w razie jakbym zaszła w ciaze?? jesli któras wie to nich da znac.. plis...
WAGA 84 KG. CEL 70 KG.---------WZROST 168 cm.------- [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku 21.luty - |
|
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
kasiula jeżeli chodzi o castangus to nie miałam z nim nigdy do czynienia wiec nic nie podpowiem
|
#688 |
|
Rozeznanie
|
weruczek -Weronika to moje imię z wybory (wybrałam je na bierzmowanie), bo tak naprawdę to mam na imię Jowita
Wiek na razie jeszcze do czerwca 26 abz-teraz biorę tylko kwas foliowy, na początku brałam luteinę bo miałam nieregularne okresy, ale pół roku temu lekarz kazał mi osdtawić a w lutym ma mnie na jakieś badania wysłać
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Pogrzeb późno, bo jedna z sióstr mojego Taty mieszka w Hamburgu i trzeba było jakoś terminy zgrać...
Gorzej, że... dowiedzieliśmy się dziś, że zmarł męża dziadek Kosmos. Pogrzeb w czwartek, w Sieradzu. Dwa pogrzeby dzień po dniu
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć wszystkim
Pożarłam się wczoraj z TŻetem = nie mam humoru = nie będę smęcić. Idę zaraz na 'Ciacho'. Miłego wieczorku!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.

Będzie dobrze wszystko jak czujesz, że masz wsparcie 
i pisanie prac mi nie idzie w ogóle , ale musze się zebrać dzisiaj w sobie i coś zrobić 

suuuuuuper kochana
Kosmos. Pogrzeb w czwartek, w Sieradzu. Dwa pogrzeby dzień po dniu