|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe mamusie z Torunia
Cytat:
A tak, kupiłam już w komisie, turkusowy
|
|
|
#62 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale mamy problem z imieniem... Jak wybieraliśmy to stanęło na Aleksandrze lub Dominiku... Ale kto wie czy nie będzie zupełnie inne
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Podeszłam wczoraj do Mizarewicza, ale takie tłumy że nie czekałam. no nic innym razem, a tak chciałam podejrzeć moją dzidzię
Dziewczyny a kompletujecie już wyprawkę dla malucha, czy jeszcze trochę czasu co do tego waszym zdaniem?? Ja to co mam to wszystko zdobyczne, póki co nic nie kupiłam taka ze mnie matka
|
|
|
|
|
#64 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, też jestem z Torunia i też spodziewam się dzidziola
tp mam na początek czerwca,wtedy na świecie ma się pojawić moja córunia
|
|
|
|
|
#65 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dużo ubranek dostanę, trochę mam z lumpka - mam koleżankę która mi odkłada co ładniejsze... Mama kupiła komplecik na 62, ja kupiłam kilka ubranek na 56 i 62 (tzn poprosiłam kuzynkę o kupno bo u niej likwidowali sklep i wszystko 40%taniej ale jeszcze to do mnie nie dojechało ) kupiłam kocyk, laktator (ręczny, tak w razie by był potrzebny), przymierzam się do większych zakupów na all ale czekam na pieniążki
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już prawie skompletowałam wyprawkę. Mam wózek. Łożeczko z pościelą, materacem, przewijak i rożek zamowiłam na allegro i czekam na paczkę
Poza tym wczesniej na allegro kupilam pierdołki typu termometry, szczotka do włosow, pieluchy tetrowe i flanelowe, ręczniki, kocyki, prześcieradło itd, itp. Wczoraj dostalam od koleżanki caly wielki karton ciuszków po jej córeczce i jeszcze od drugiej koleżanki mam coś dostac więc juz nic nie musze kupowac. Kupilam tylko dwa komplety do szpitala zeby były nowe i wczesniej troche w lumpku pokupowałam. Mam laktator, podgrzewacz, zabawki, mate edukacyjną,karuzelę... No ogolnie niemal wszystko. Muszę dokupic tylko sobie jedna piżame do szpitala i kapcie no i majtki A dla dzidzi kosmetyki i to bedzie wszystko... ufff...jakos tak juz wole miec wszystko bo z tego co czytam na wątku marcowo-kwietniowym to już niektórym się spieszy na świat Więc wolę być przygotowana w razie czego, choć mam nadzieje, że Werci nie bedzie się aż tk spieszyło na świat do mamusi ![]() Do Mizerewicza idę w czwartek, mam nadzieje, że się nie naczekam bo idę po zwolnienie a ostatnio musialam czekać na sam koniec a bylam 3 w kolejce :/
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-01-26 o 14:28 |
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
U Mizarewicza na nfz to ta położna jest nieziemska... Tempo ma zawrotne, czasem prędzej wchodzę do lekarza niż do niej na ważenie i mierzenie ciśnienia...
Co do wyprawki to jeszcze mam dostać od siostry łóżeczko z przewijakiem, wanienkę, fotelik do auta, górę ciuszków... Muszę kupić wózek ale to może w marcu bo czekam na kasę z zus a od nich to nie wiadomo kiedy...
|
|
#70 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
odległość - do Torunia bliżej i fakt, że w Toruniu jest bdb oddział neonatologiczny czego w Chełmży brak - wolę chuchać na zimne, chociaż MUSI być wszystko ok ![]() Dwie koleżanki rodziły w zeszłym roku w Toruniu i nie narzekały specjalnie. Na porodówce było ok, opieka dobra, trochę gorzej podobno na poporodowym bo b.dużo pacjentek i położne lecą hurtem - ale ogólnie nie miały skarg na toruński szpital. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
Są do niego na NFZ zapisy czy można przyjść każdego dnia? Bo to akurat podoba mi się u moje lekarki, mogę przyjść dowolnego dnia w godzinach jej przyjęć a zawsze zostanę przyjęta - nie muszę się zapisywać itp.
|
||
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie chodzisz?
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tempo rozwija zawrotne. A jak widzę jak coś wypisuje, ciągle czegoś szuka to... aż bym jej pomogła
|
|
|
#73 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Raz też byłam u Mizarewicza w mieście w prywatnym i chyba jeszcze raz się wybiorę bo ma tam jednak nieporównywalnie lepszy sprzęt, no i chciałabym podejrzeć dzidzię, upewnić się, że wszystko u niej ok |
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Poza tym podejście tej babki mi do kilku spraw mi się nie podobało... Do Mizarewicza na usg tylko prywatnie chodzę...
|
|
|
#75 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jednak wątek pomalutku nam się kręci... Fajnie ![]() Co do wyprawki to ja większość mam po Szymonku. Dokupić muszę jeszcze tylko łóżeczko (chcę takie najtańsze i mam dostać takie w prezencie - tak ok 100 zł z komisu; materac mam), ręczniczki, prześcieradełka, smoczki, kilka kosmetyków. No i pościel - ale tu może poczekam do jesieni...Zobaczę, bo z kolei ochraniacz chciałabym od początku mieć. Dziś miałam się wyrwać na zakupy...ale drogę zapadało i trochę mam stracha sama autem... Ale może po południu. Wizytę u Mizarewicza mam 08.02... a na USG tak dopiero po 20-tym się wybiorę. I chyba żadnej z Was niestety nie spotkam...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dr Modrzewska, taka mam wrażenie trochę starej daty (prowadziła moją mamę ze mną w ciąży!) ,ale mi podpasowała i jakoś nie myślę o zmianie. Choć rzeczywiście różne opinie co do jej podejścia słyszałam. Gdybym miała zmieniać to chyba właśnie na Mizarewicza-też mi on pasuje.A jak jesteś w ciąży, to nie trzeba być rano w przychodni, możesz przyjść na koniec przyjęć i też Cię przyjmie - to akurat wygoda. Dzisiaj w nocy moja koleżanka urodziła u nas w toruńskim szpitalu córeczkę ![]() Wkrótce na nas kolej
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Nie strasz mnie...
Im bliżej tym większy strach mnie ogarnia... czy ja sobie dam rade?? Buuu...
|
|
#78 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja znalazłam taką aptekę-zamawiasz przez stronę a odbierasz i płacisz osobiści. Niektóre rzeczy w korzystnych cenach. www.☠☠☠☠☠☠☠ |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zamiar kupić Oilatum- olejek do kąpieli w aptece, a reszta to jakaś oliwka właśnie, kremy itd. poza tym muszę kupić gaziki wyjalowione, spirytus do pępka, sól fizjologiczną... trochę się zbierze
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu taki zastój?? Chyba jeszcze nie rodzicie??
![]() Ja dziś ide do gina i już mam dośc. Jak sobie pomyslę ile znów się naczekam to mnie ściska...
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja w poniedziałek planuję iść podejrzeć maluszka, ale jak będzie tyle osób co ostatnio to nie czekam Dziewczyny robiłyście już cukier po glukozie? Jaki miałyście wynik? Ja mam 130 i mi w przychodni nic nie mówiły czy dobrze czy nie, a do lekarza prowadzącego dopiero w lutym się wybieram. |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
barbara, a robiłaś jaką dawką glukozy? Ja miałam około 120 i było ok.
|
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Przyłączam sie do WAS. W Toruniu mieszkam od 5 lat i tez miałam problem z orientacją gdzie i do kogo? Mój termin porodu t0 28 Maj. Gdzieś w połowie stycznia zapisałam si ę do Szkoły Rodzenia, zajecia zaczynają się 10 Marca taką datę podał mi dr Drodżal. Czy któraś z Was też moze w tym czasie zaczyna?
|
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie rodzę ale mam doła przez tą pogodę. Jak nie mrozy to zawieje, auto albo mi nie odpala albo takie zasypane że nie wiem któte moje wózkiem ciężko mi się ruszyć samej z domu (brzuch już ciąży) i tak gnuśniejemy w chałupie. A roczne dziecko nie jest stworzone do siedzenia w domu bo nie ma gdzie rozładować energii...więc rozładowuje płaczem i marudzeniem. Ja chcę wiosnę![]() Co do glukozy to mi lekarz kazał się zgłosić jakby było powyżej 140 (miałam niecałe 110). Poniżej jest w normie więc się nie martw na razie. Co najwyżej będziesz musiała za jakiś czas powtórzyć badanie. Buziaki
Edytowane przez JaGaaaa Czas edycji: 2010-01-28 o 16:07 |
|
|
|
|
|
#86 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja zaglądam tak raz dziennie - kończy mi się remont a zaczyna moja działka czyli sprzątanie to co chłopcy nabrudzili
Dopiero zaczynam a już mam dość![]() Cytat:
![]() A byłaś wczoraj w SR? Cytat:
A nie za późno na SR? Zdążysz na całą? Mi powiedział, że już za późno
|
|
|
#87 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny a jak wasze brzuszki? bo mi już jest coraz cieżej a dopiero wkraczam w III trymest. |
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie brzusio rośnie jak na drożdżach - sama się dziwię, że już taki duży. No i mam 7kg na +
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj byłam na wizycie i dr zapisał mnie na USG ale mam przyjechać do Chełmży bo mają nowy sprzęt 4d W ramach testowania sprzętu Juz się nie mogę doczekać
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-01-29 o 08:24 |
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.

Ale mamy problem z imieniem... Jak wybieraliśmy to stanęło na Aleksandrze lub Dominiku... Ale kto wie czy nie będzie zupełnie inne
) kupiłam kocyk, laktator (ręczny, tak w razie by był potrzebny), przymierzam się do większych zakupów na all ale czekam na pieniążki

wózkiem ciężko mi się ruszyć samej z domu (brzuch już ciąży) i tak gnuśniejemy w chałupie. A roczne dziecko nie jest stworzone do siedzenia w domu bo nie ma gdzie rozładować energii...więc rozładowuje płaczem i marudzeniem. Ja chcę wiosnę