|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Cytat:
![]() Cytat:
A ja już po pracy i nawet po obiadku i czuję się zmęczona na szczęście nie musze w domu nic robić bo mój M ma na razie wolne i wszystko zrobione![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
i brzuszek śliczny
|
|
#4292 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, nie było mnie od piątku, a tu tyle nadrabiania
. Cieszę się, że u z Waszymi dzidziami ok ![]() Mam bardzo ważne dla mnie pytanie: czy Wasi ginekolodzy zalecili Wam badania TSH? Mi mój zlecił i wyszło mi bardzo niskie tsh (nadczynność tarczycy). Ponoć na początku ciąży może tak być i trzeba sprawdzić inne parametry (t3 i t4). Okazało się, że t3 dużo za wysokie, powtórzyłam badanie i było leciutko poza normą. Wiadomo, ze ciaża to okres burzy hormonów i zastanawiam się, czy Wasi lekarze zlecili takie badanie? |
|
|
|
#4293 | |
|
Zadomowienie
|
Hmm są rozne opcje. Jak zarobi na oddanie bratu + troszke na nasze konto bo potem nie wiadomo jak z jego pracą, wiec nie mozemy byc na 0, bo potem to juz 2 dzieci na utrzymaniu, nie mozna sobie pozwolic na brak kasy na podstawowe rzeczy.
Narazie od polowy listopada byla 1 wyplata taka powiedzmy 1/2 normlanej bo miesiaca nie przerobil. Poszła. Teraz bedzie druga, juz normalna. Sadze ze tez wiele z niej nie zostanie. Bo u gory remont trzeba dokonczyc, wszystkich popłacic, a do tego jeszcze przepis u notariusza,więc kasa idzie jak wsciekła. A ja nie mam przy sobie prawie nic. Więc sama nie wiem. Chciałabym by nie był tam dłuzej niz do konca tego roku. On tez by chcial zjechac jak najwczesniej, jak tylko wszystko bedzie uregulowane. Ale no cóz mozna powiedziec. Nie idzie pow na 100 ze to bedzie tylko ten rok. Bo jak sam twierdzi, ze gdy zostanie mu tam tylko iles do splacenia to jeszcze porobi pare miesięcy dodatkowo by mieć juz całkowicie spokojne zycie. .. Więc... NIE WIEM i pewnie nie dowiem sie za wczesnie..Cytat:
Ja nie wiem ktore wybrac 170 L czy 170XXL dla 170 L jest obwód gumy nad brzuchem/po rozciągnięciu -70/104, obwód bioder /po rozciągnięciu 88/110 dla 170 XXL jest obwód gumy nad brzuchem/po rozciągnięciu 80/108, obwód bioder /po rozciągnięciu 104/140 I mam dylemat. Bo ja mam w biodrach ok 103 cm. Pod biustem 80cm. Jak patrze na zdjecia to nie wiem czy te getry dochodzą całkiem pod biust, czy są np jak ciązowe spodnie ze tylko na brzuch troche zachodzą (o moze moglabys pokazac na zdj do kąd ci sięgają? Miałabym ułatwione zadanie gdzie przychodzi gumka czyli gdzie się zmierzyć. Wzielas te getry w gornej czy dolnej granicy swoich wymiarów? No bo ja to pewnie i w jednych i drugich bym sie zmiesnila, tylko nie wiem czy L nie beda za ciasne, albo XXL za duze- tzn ze nie beda dolegac jak getry.. W poprzedniej ciązy, na koncu doszlam do 116 cm w biodrach.. Choc na lato nawet jakby to moglabym tam 1 sobie kupic wiele wieksze w przyszlosci jak juz beda potrzebne... Ehhhhhhh nie wiem co zrobic, a gadula ze mnie... Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2010-01-25 o 17:47 |
|
|
|
|
#4294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niektórzy "wróżą" z kształtów brzucha płeć,więc może jednak u mnie też będzie dziewczynka? Bo na razie wszyscy tak obstawiają
|
|
|
|
|
#4295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wogole dzisiaj mam caly taki dzien, ze chodze wkurzona caly czas i strasznie zlosliwa jestem dla mojego konkubenta fuuuuuuuu jak to paskudnie brzmi. Konkubent nadzial sie na noz 10 razy przypadkowo tylko z tym mi sie to kojazy bleee Zuziunia super, ze dzidzi fika i cale zdrowe masz zdjecia to wklejaj? Alguien jaka Ty chudziutka i wysoka i gratuluje poloweczki ciazy szybko minelo co nie? Farminka jak mowia, ze po ksztalcie rozpoznac? Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-01-25 o 18:50 |
||
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
muminek dzieki za przepis
Alguien sliczny brzusio ![]() zuziunia ciesze sie ze wszystko ok a gdzie fotki? ![]() idealnecialo ja te getry kupilam tylko M 164 i sa ok. guma podchodzi prawie pod biust. a i na dlugosc sa ok a ja mam wzrostu 170 ale kupilam od tego sprzedawcy tez dresy M 164 i sa za krotkie
|
|
|
|
#4297 |
|
Wtajemniczenie
|
niezawsze podobno jak brzuch jest wystający,taka bardziej szpiczasta piłeczka to na chłopca,a jak taki szeroki,rozlany to na dziewczynkę
A Alguien piłeczki nie ma i ma dziewczynkę,a ja mam podobny do niej,więc sobie robię nadzieję
|
|
|
|
#4298 |
|
Zadomowienie
|
a ja czekam az maly nam zasnie bo mamy pizze od tesciowej i robimy romantyczny wieczor sobie
![]() a ostatnio ogladalismy film "Dziwny przypadek Benjamina Battona" polecam... Idealne cialo nie zazdroszcze ci sytuacji ale rozumiem meza ze tak mysli...chce by wam bylo jak najlepiej...dacie rade...tylko sie nie doluj bo zanim wrocisz bedziesz zgorzknialą zołzą !!
Edytowane przez muminek88 Czas edycji: 2010-01-25 o 18:59 |
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
farminko podoba mi sie ten sposob
mi tez brzuch na boki sie zaczyna rozlewac wiec moze jednak bedzie Iga
|
|
|
|
#4300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zapisałam się do lekarza,który określa płeć już od 12 tygodnia ciąży i prawie nigdy się nie myli Jego opinie w necie są rewelacyjne,przy okazji daje płytę z filmem z usg.Ale mam radochę!A najważniejsze jest to ,że jest bardzo dokładny w sprawdzaniu wad genetycznych.Idę 5 lutego za jednym zamachem wizyta u mojej ginki i u Wasilewskiego
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Farminka
to u mnie chlopan na bank a tu macie jeszcze znalazlam inne wskazowki http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...c_dziecka.htmli wedlug nich tez chlopak ;P |
|
|
|
#4302 |
|
Zadomowienie
|
aniaa22
A jak mozna ile masz w biodrach i pod biustem? Moze jakos na proporcje to wezme.. Muminek dzięki ![]() Ja zjadlam niedawno krupnioka. I nie był to dobry pomysł.. No i chodzi cos za mną.. ale CO?! Nie wiem. No tego placka po węgiersku bym zjadla, ale jeszcze cos mi sie chce.. nie wiem co.. Moze wafle z nutella? :/ |
|
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pod biustem (jakies 3-4 cm) tam gdzie gumka 73 cm ale ta gumka jest luzna troche tez mi sie cos chce ale nie wiem co ![]() wrzucam fotki nowych nabytkow z ReKids po 10 zł za sztuke
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-01-25 o 19:26 |
|
|
|
|
#4304 |
|
Zadomowienie
|
No wreszcie mam czas dla siebie no i dla was więc witam ponownie.
Mieszkam i pracuję sobie w Dąbrowie Górniczej i jest mi tu dobrze. Właściwie teraz jestem już od dwóch tygodni na L4 ze względu na miejsce pracy (praca biurowa ale w bardzo nieczystych warunkach) a poza tym jak to powiedział mój gin - jestem za bardzo nerwowa i wysłał mnie na L4. I tak dobrze, że od stycznia bo chciał już na samym początku ciąży. A lubię swoją pracę więc trudno mi się było przestawić ale w domu też się ne nudzę. Mimo tego kilka dni w miesiącu muszę poświęcić pracy, gdyż osoba która ma mnie zastąpić dopiero się uczy i nie jest w stanie jeszcze sama wszystkiego zobić. Alguien - przeuroczy brzusio - ale z ciebie laska zuziunia - super, że wszysko w porządku |
|
|
|
#4305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
muminku ja podbiorę Ci ten przepis na kurczaka i zapiekankę bo brzmi fantastycznie!! Wiele razy takie ziemniaczki chciałam zrobić ale nigdy mi się ładnie nie zapiekły. Może teraz sie uda.
alguien śliczny brzuszek. Mam podobny, z taka róznicą, że ja zaczynam 16 tydzień ![]() Też Wam tak muli wizaż? Kiepsko się wchodzi. JA dziś czasu miałam mało. Do 14 w pracy, obiadek w barze mlecznym. Potem przyszła przyjaciółka, kolega, szwagierka z córeczką i tak zleciało. Trochę jestem zmęczona a jutro trzeba wstać o 6.30 masakra. Dziewczyny na co sa badania toxo? |
|
|
|
#4307 |
|
Zadomowienie
|
Badania toxoplazmosy bo chyba o takich mowa robi się żeby sprawdzić czy osoba przechodziła już tą chorobę czy nie ponieważ jest ona niebezpieczna dla kobiet w ciąży, a ogólnie przebiega ona bezobjawiowo i jeżeli ktoś przechodził tę chorobę to nawet mógł o niej nie wiedzieć. Mówią, że to choroba od kotów, ale zazwyczaj zarazić się można sprzątając kuwetę kota i mając styczność z jego odchodami. Ale moja znajoma zmpracy będą w ciąży miała kota w domu i sprzątała mu jego legowisko i się nie zaraziła mimo iż badania wykazały, że nie przechodziła tej choroby, więc rguły nie ma.
|
|
|
|
#4308 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny kurcze nie wiem ale mi sie chyba hemoroidy robią od tych zaparc!!1....
nic na mnie nie działa:/ Jeszcze na dodatek zjadłam miche frytek na kolacje I w ogóle cięzko się czuje;/ a mój brzuch wygląda tak jak wasze w 18 tyg ![]() A i mam pytanie jak jestem na pasku 12 tyg i 6 dniu to znaczy że jutro zaczyna mi się 14 tydzień ? bo dalej nie kumam
|
#4309 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze cieple w sam raz... a jakby gumka mnie ciagla pod biustem to moge powiedziec mamie by szersza wszyla.. skoro sie naciaga niby do 104 pod biustem to i do tej wielkosci gumcia moze byc... No ale nie przesadzajmy.. zeby mi nie zlecialy ![]() Cytat:
![]() Ja jutro mam 16 tydz 6 dz, czyli w srode koniec 17 a w czwartek zaczynam 18 tydzien.. hehes
Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2010-01-25 o 20:39 |
||
|
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
no tak bo 13 skonczony i 14 zaczynasz
|
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no te obliczenia są dla mnie czarna magia. JA mam 16 tc ale nie wiem ile dni, ile do 17. Ciemna masa ze mnie.
|
|
|
|
#4312 |
|
Zadomowienie
|
No ja tez przedtem troche zbaraniałam.
Ale powiedziałam sobie tak. 1 dzien okresu to liczymy 1 dzien ciązy. Czyli 1 dzien to początek 1 tygodnia ciązy. Tak samo 40 tydzien się zaczyna gdy jest 39 tydz i 1 dzien. Bo przeciez majac juz termin porodu czyli pelne 40 tyg, nie bedziemy mowic ze zaczynamy 40tydz. Wiec dla mnie np 13 t 1 dz- 14tydz to 14 tydz. A juz 14 tydz 1 dz to początek 15 tygodnia ![]() Ktos to skuma? . Heh ginek tez pisze np 15 tydz 2 dz (czy 15 tydz 6 dz) a on pisze mi w karcie 16 tydz. ![]() |
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
ja kumam i w ten sam sposob tlumaczylam to mezowi ale on niestety uwaza ze ja w 4 miesiacu jestem
17 tc hi hi nie da sie mu wytlumaczyc
|
|
|
|
#4314 |
|
Zadomowienie
|
a jestes w 4 miesiacu??
Heh ja odkad weszlam w 4 miesiac to nawet nie wiem kiedy on sie skonczy ![]() Edit Wlasnie rozmrazam truskawki na kaloryferze
Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2010-01-25 o 21:57 |
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
no wg mnie zaczelam 5 ale to zalezy wg jakiego sposobu patrzec
ja licze ze od 17 tc zaczelam piaty
|
|
|
|
#4316 |
|
Zadomowienie
|
No patrzylam na necie, jedni zaliczają do koncowki 4go a inni do początku 5. Wiec kto co woli. Ale piąty lepiej brzmi
czyli zostalo nam 5 miechow jeszcze.. caly 5, 6,7,8,9... ehh.. No ale i tak nie powiem, jakos ten czas brnie do przodu.. Za chwile początek 18 tygodnia a niedawno byl ledwo 6..
|
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
no nie da sie ukryc
dopiero byly dwie krechy na tescie
|
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
idealneciało wczoraj jadłam wafle z nutella
ja dziś 15tc 6dni czyli jutro koniec 16tc? juz kumamaniaa22 fajne ciuszki justynacz ja tez nie mam tych badań, ale zaciekawiły mnie, bo chciałabym znać swoje wyniki |
|
|
|
#4319 |
|
Zadomowienie
|
A ja myslalam ze to tylko ja nie kapowalam jak to sie liczy, az sie kapnelam. A widze ze wy tez wątpliwosci mialyscie
|
|
|
|
#4320 |
|
Rozeznanie
|
a co tu taki spokoj? zawsze mialam 4 strony do nadrobienia a dzisiaj niecale 2. ja tez na poczatku mialam problemy z liczeniem tygodni ale pozniej sie polapalam
ciekawe co u mnie bedzie biorac pod uwage ze ostatnio bym tylko jadla ciastka i sledzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

Wstawiam Wam porównanie jak urósł
Tylko zauważyłam,że mimo,że na wadze nie przybyło to trochę tłuściutka się zaczynam robić 

i brzuszek śliczny
i pewnie nie dowiem sie za wczesnie..

za jednym zamachem wizyta u mojej ginki i u Wasilewskiego