Epoka Lodowcowa IV- Era zazdrośnic. - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-26, 00:08   #3871
Rebelious
Zakorzenienie

Dot.: Epoka Lodowcowa IV- Era zazdrośnic.

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Wiesz co, dobrze ma dobraną obsadę, i ja bym mu już więcej ryb nie dorzucała...

Większość ryb to ryby stadne. We dwójkę możesz trzymać np. parę wielkopłetwa wspaniałego, ale samiec może podgryzać skalary. Można też trzymać parkę pielęgnic ramirez, ale też się mogą być wojownicze przy takim zagęszczeniu. Gurami dwuplame rosną spore, i trudno jak są młode rozróżnić płeć. EWENTUALNIE barwniak czerwonobrzuchy - jest ładny, łatwo dobrać parę, powinien się dogadać z rybami, jeżeli będzie dużo kryjówek z korzeni/skorup na dnie..ale w tym akwarium już i tak tłoczno.

Na pewno musisz mu kupować ryby? Weź pod uwagę, że trudno dobrać obsadę tak, żeby się dobrze łączyła..a laikowi to już w ogóle zastanów się jak przykro Ci będzie, gdy inne ryby je zagryzą/zdechną bo będą miały nieodpowiednie warunki

Może kup my dwa ślimaki? Będzie śmiesznie zobacz sobie, jakie ładne są neritiny zebra na przykład, i pożyteczne do tego.

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

A tak w ogóle, to akwarium chyba założył wcześniej niż 2 tyg temu, prawda? Możliwe, że ryby wrzucił 2tyg temu, ale jeżeli zrobił tak, że wlał wodę, posadził rośliny, i od razu siup ryby, to go czeka katastrofa biologiczna.
najpierw wlał wodę, zainstalował filtr, grzałkę, termometr, potem posadził roślinki i chyba gdzieś po 2-3 dniach wrzucił 3 kiryski, potem za 2 dni skalary i tak stopniowo dokładał i ryb i roślin.
teraz mu jeden skalar zdechł i glonojad mu zjadł wnętrzności
jak myślisz czym to może być spowodowane?
TŻ coś wyczytał, że w nowych akwariach tak jest
ja się nie znam.

a z tymi ślimakami fajny pomysł zawsze chciałam być ślimakiem
Rebelious jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 00:14   #3872
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Rebelious Pokaż wiadomość
najpierw wlał wodę, zainstalował filtr, grzałkę, termometr, potem posadził roślinki i chyba gdzieś po 2-3 dniach wrzucił 3 kiryski, potem za 2 dni skalary i tak stopniowo dokładał i ryb i roślin.
teraz mu jeden skalar zdechł i glonojad mu zjadł wnętrzności
jak myślisz czym to może być spowodowane?
TŻ coś wyczytał, że w nowych akwariach tak jest
ja się nie znam.

Dużo, dużo za szybko minimum które akwarium powinno odstać po wlaniu wody to 2 tygodnie. I raczej kiryski wyżarły wnętrzności, nie glonojad pewnie ma zbrojnika niebieskiego? Czy jakiego?

Bo "glonojad" to tak jakbyś powiedziała, że Twój TŻ ma takiego ptaszka w klatce, co je ziarenka.

Ale póki co żadne ryby nie zdychają już? Tylko ten jeden skalar? Jak tak szybko wrzucił ryby, to niech co tydzień podmienia ok. 15-20% wody, oczywiście odstanej minimum 24h (chlor się musi ulotnić).

http://images.google.pl/images?q=ner...ed=0CCEQsAQwAw zerknij sobie jakie śliczne neritiny są pięknie wcinają glony, więc akwarium nie zarasta. No i są oprócz zeberek takie żółte w kropki, możesz kupić jednego takiego, jednego takiego dla rozróżnienia. Na pewno się przydadzą w akwarium, są dość wytrzymałe, ślicznie wyglądają, pożyteczne, nie będą się gryzły z żadnymi rybami. Same plusy!
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 00:15   #3873
Cocaine essence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rebelious Pokaż wiadomość
Grunt to mieć marzenia

Cocaine essence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 00:15   #3874
KochajMniie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szatanica1989 Pokaż wiadomość
Nie idzie :/ chociaż zaliczyłam w sumie francuski i mam wpis z fakultetu.

Jutro metafora, pojutrze gramatyka, w czwartek kultura i 3 razy glossary do zaliczenia

I casting w środę, chyba umrę.
Coraz mniej motywacji mam żeby brać w tym udział. Jakoś kompletnie nie mam solidnego argumentu "za", z wyjątkiem laptopa :/

:Mdleje: przerąbane..
trzymam kciuki!
No jak to nie przecież laptop to jest bardzo mocny argument.
Pomyśl że czeka tam na Ciebie jeszcze świeży, gotowy pójść z Tobą do domu:ehe m:
Dasz radę

Cytat:
Napisane przez justynkavip Pokaż wiadomość
Kochane spotkaliśmy się dzisiaj jednak wszystko Wam opowiem jutro, bo tak zmarzłam, że nie chce mi się długo stukać w klawisze. Lecę pod prysznic i do łóżeczka. Jutro Wam wszystko opisze, ale było bardzo oryginalnie dobrej nocki
Dobranoc!
Ooo to oryginalnie mnie zaciekawiło..

Dziewczyny co Was tak wzieło na nowe avatarki ?

Edytowane przez KochajMniie
Czas edycji: 2010-01-26 o 00:17
KochajMniie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 00:16   #3875
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cocaine essence Pokaż wiadomość
Takich przykładów jest wiele.
Ja już nie mam do niej sił.
to nielegalne, nie można nagrywać, bo my tak chcieliśmy zrobić z naszą ex wychowawczynią bo nie było sposobu, żeby ją zmienić. w koncu napisaliśmy petycję do dyrekcji, podpisali się uczniowie, rodzice. poskutkowało.
a teraz mamy wychowawcę z prawdziwego zdarzenia - dziś poprosiliśmy żeby pogadał z facetką od PO żeby nie robiła kartkówki, a on do niej pobiegł i nam załatwił to

Madame
, dopiero co się pogodziliście, a ten odwala.
Jasne, że on to wszystko robi celowo.
Zignoruj to, niech wie że na Ciebie nie zadziała to.

U mnie strasznie dziewczyny, strasznie
Stary 2010-01-26, 00:19   #3876
Cocaine essence
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno się przydadzą w akwarium, są dość wytrzymałe, ślicznie wyglądają, pożyteczne, nie będą się gryzły z żadnymi rybami. Same plusy!
Mogą,,zdjąć z muszli" jak im się jakaś nie spodoba
Zamach...i skalar z podbitym okiem

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:
Napisane przez oh Mandy Pokaż wiadomość
to nielegalne, nie można nagrywać, bo my tak chcieliśmy zrobić z naszą ex wychowawczynią bo nie było sposobu, żeby ją zmienić. w koncu napisaliśmy petycję do dyrekcji, podpisali się uczniowie, rodzice. poskutkowało.
a teraz mamy wychowawcę z prawdziwego zdarzenia - dziś poprosiliśmy żeby pogadał z facetką od PO żeby nie robiła kartkówki, a on do niej pobiegł i nam załatwił to

Madame

Czemu strasznie?
MAM GO BIĆ?!

Stary 2010-01-26, 00:20   #3877
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Mogą,,zdjąć z muszli" jak im się jakaś nie spodoba
Zamach...i skalar z podbitym okiem

albo się przyssać...

Ale serio, ja moją neritinkę uwielbiam tylko jedną mam, druga nie wiem czemu padła po przyniesieniu do akwa, i śmiga sobie..nic jej nie rusza, taki stoik

Dziewczyny, napisałam wam posta w klubie, tutaj nie chcę, bo wiadomo
Stary 2010-01-26, 00:21   #3878
KochajMniie
Zadomowienie

Cytat:

Madame

A co się dzieje ?

Edytowane przez KochajMniie
Czas edycji: 2010-01-26 o 00:26
KochajMniie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 00:29   #3879
oh Mandy
Zakorzenienie

spotkaliśmy się dzisiaj, przyjechał. Może liczył, że będzie dobrze, bo od razu sie do mnie uśmiechnął.
Ale usiedliśmy obok siebie. Powiedziałam wszystko, co miałam do powiedzenia. Oczekiwalam wyjaśnien, ale niestety usłyszałam tylko "Tak , dobrze, dobrze "
Potem doszło do tego, że zaczęliśmy sobie wypominać stare rzeczy. Nie wiem po co. Celowo raniliśmy siebie słowami, w końcu powiedziałam, że się rozstajemy, bo dla niego tak będzie lepiej.
Płakał, przytulił mnie. Wtedy ja też się rozpłakałam, miał takie smutne oczy. Było nam tak trudno.
Nie pogadaliśmy więcej, bo musiał wyjść na autobus.
Teraz cały czas przez eski gadamy, on jest honorowy i twierdzi, że jeśli mam z nim takie tragiczne życie, to on zniknie itd.

Kocham go.

Chciałabym z nim być.
Stary 2010-01-26, 00:33   #3880
Cocaine essence
Zakorzenienie

Cytat:
albo się przyssać...

Ale serio, ja moją neritinkę uwielbiam tylko jedną mam, druga nie wiem czemu padła po przyniesieniu do akwa, i śmiga sobie..nic jej nie rusza, taki stoik

Dziewczyny, napisałam wam posta w klubie, tutaj nie chcę, bo wiadomo
Musze przekopać się jakoś i dowiedzieć o co z nim chodziło, wiem, że pisałaś i wiem ,że czytałam, odpisałam coś może nawet a nie moge sobie przypomnieć

ej, ale ona to tylko po szybach co nie?
A jakby ją tak wrzucić z góry do wody to by opadła na dno.?
Szkoda, że pływać nie umieją.
Rybka rybka a tu ślimak płynie i dalej rybka rybka
Mam ten obraz przez oczami, ślimaki powinny pływac wyciągając głowę do przodu i wracając nią do tyłu.
Albo czułkami

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Cytat:
spotkaliśmy się dzisiaj, przyjechał. Może liczył, że będzie dobrze, bo od razu sie do mnie uśmiechnął.
Ale usiedliśmy obok siebie. Powiedziałam wszystko, co miałam do powiedzenia. Oczekiwalam wyjaśnien, ale niestety usłyszałam tylko "Tak , dobrze, dobrze "
Potem doszło do tego, że zaczęliśmy sobie wypominać stare rzeczy. Nie wiem po co. Celowo raniliśmy siebie słowami, w końcu powiedziałam, że się rozstajemy, bo dla niego tak będzie lepiej.
Płakał, przytulił mnie. Wtedy ja też się rozpłakałam, miał takie smutne oczy. Było nam tak trudno.
Nie pogadaliśmy więcej, bo musiał wyjść na autobus.
Teraz cały czas przez eski gadamy, on jest honorowy i twierdzi, że jeśli mam z nim takie tragiczne życie, to on zniknie itd.

Kocham go.

Chciałabym z nim być.
Opanujcie się jakoś i tą sytuacje
Nie płakałby i nie był z Tobą gdyby mu nie zależało..

Stary 2010-01-26, 00:35   #3881
jagaaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Opanujcie się jakoś i tą sytuacje
Nie płakałby i nie był z Tobą gdyby mu nie zależało..

Mandy nie wolno sie poddawać
Kochacie sie, dacie rade
jagaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 00:36   #3882
cholernarejestracja
Copyraptor

Kokainko, po szybach, po roślinach, dnie, korzeniach moja czasem ma taką zabawę, że wchodzi na wylot filtra, i go blokuje Tak, opadłaby na dno

Młode świderki mają tak, że czasem nabierają powietrza do skorupy i sobie pływają po powierzchni, ale potem rosną i tracą tę zdumiewającą umiejętność
Stary 2010-01-26, 00:39   #3883
oh Mandy
Zakorzenienie

myślalam, że mnie potępicie i powiecie, ze jestem naiwna, bo już dawno go powinnam kopnąć w cztery litery. kurcze, tylko ja tego człowieka naprawdę kocham, wiele pracy włożyłam w to, żeby był taki jak jest teraz.

Cholerko ja mialam kiedyś bojownika w kuli najlepsze były robaki, którymi się go karmiło.
Stary 2010-01-26, 00:44   #3884
Cocaine essence
Zakorzenienie

Cytat:
Kokainko, po szybach, po roślinach, dnie, korzeniach moja czasem ma taką zabawę, że wchodzi na wylot filtra, i go blokuje Tak, opadłaby na dno

Młode świderki mają tak, że czasem nabierają powietrza do skorupy i sobie pływają po powierzchni, ale potem rosną i tracą tę zdumiewającą umiejętność
Kurde, a tak by było fajnie
Miałam kiedyś akwarium jak miałam z 5 lat.byly i ślimaki, ale to było nieplanowane, po prostu w jakiejś roślince sklepowej były jajeczka chyba czy może małe ślimaczki?
W każdym razie było ich dużo
Glonojady lubiłam.
Żółw jak go wpuścili do akwarium jak był mały to był fajny, ale potem zaczął jeść małe rybki( w sensie dzieci ryb, rybcie o !) oddaliśmy go, już go nie lubiłam.
Żabka też poznałam jakąś , karmiło się ją robaczkami chyba , albo mięsem pęsetą, dla dziecka to kosmos normalnie!
Żaba wszamała robaka, czad
A i jeszcze było coś takiego dłuuugiego i cienkiego( przynajmniej ja to tak pamiętam, bylam bardzo mała) i dopóki to było w akwarium, to ja się bałam chociażby przejść obok, bo myślałam ,że wypełznie czy cos

Stary 2010-01-26, 00:45   #3885
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
myślalam, że mnie potępicie i powiecie, ze jestem naiwna, bo już dawno go powinnam kopnąć w cztery litery. kurcze, tylko ja tego człowieka naprawdę kocham, wiele pracy włożyłam w to, żeby był taki jak jest teraz.

Cholerko ja mialam kiedyś bojownika w kuli najlepsze były robaki, którymi się go karmiło.
Mandy, nie każ mi się wypowiadać o kuli, bo na Wizażu nie wolno przeklinać

I, szczerze mówiąc, ja właśnie tak sądzę myślę, że to nie miłość, tylko przyzwyczajenie i uzależnienie psychiczne. Jesteś jak kobieta bita, czy kobieta alkoholika. Związałaś się z manipulantem, który owinął Cię sobie dookoła małego paluszka, okłamuje, nie szanuje. A ty wciąż wymyślasz dla niego wymówki, wmawiasz sobie, że go kochasz, że on taki wspaniały, że to Twoja wina..kiedyś wyjdziesz z tego jako wrak kobiety bez poczucia własnej wartości, i to wszystko trzeba będzie odbudować. I dopiero wtedy to wszystko zauważysz. Nie potępiam Cię za to, bo - będąc na psychologii - doskonale sobie zdaję sprawę z tego, jak słabą psychicznie istotą jest człowiek. Ale bardzo Ci współczuję, i trzymam kciuki, żeby Ci się w końcu od niego udało uwolnić.
Stary 2010-01-26, 00:46   #3886
Cocaine essence
Zakorzenienie

Cytat:

Zaraz będzie lanie za tą kule, mam przyjaciela , który mi tłumaczył ile miejsca powinien mieć bojownik, o dziewczyno, dla niego to taka męka , że szok.

Jak się kochacie, to będzie dobrze

Stary 2010-01-26, 00:46   #3887
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:

Wyrzuciliście z siebie wszystkie złe emocje.... były łzy...
teraz najwyższa pora wstac, ogarnąć sie trochę i zacząć wszystko od nowa. Ale już na zupełnie innych 'zasadach'.
Zamiast teraz pisac sobie te honorowe eski napisz do niego jeden konkretny: masz siłe na to, by zaczac wszystko od nowa nie patrzac za siebie? bo ja mam... I poczekaj na jego odpowiedź....

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 00:49   #3888
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez sweetish Pokaż wiadomość
Wyrzuciliście z siebie wszystkie złe emocje.... były łzy...
teraz najwyższa pora wstac, ogarnąć sie trochę i zacząć wszystko od nowa. Ale już na zupełnie innych 'zasadach'.
Zamiast teraz pisac sobie te honorowe eski napisz do niego jeden konkretny: masz siłe na to, by zaczac wszystko od nowa nie patrzac za siebie? bo ja mam... I poczekaj na jego odpowiedź....

Po raz setny..na innych, ale równie do dupy zasadach..i znów dostać po dupie. I za dwa tygodnie powtórka.
Stary 2010-01-26, 00:50   #3889
KochajMniie
Zadomowienie

Cytat:

Chciałam napisać że trochę zdziwiłam się tym co napisałaś.
Że go kochasz i chcesz z nim być..
zobaczy co pisałaś kiedyś, jakie sytuacje wywinął, jak cierpiałaś, już chciałaś to zakończyć więc czemu taka zmiana?
Mam nadzieje, że nie przez to że zaczął Ci płakać na ramieniu zmiękło Ci serce, że on płacze, żałuje, i na pewno się zmieni..
Bo teraz właśnie popłacze przeprosi wszystko cacy a później może znów być tak samo..
Stary 2010-01-26, 00:53   #3890
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Po raz setny..na innych, ale równie do dupy zasadach..i znów dostać po dupie. I za dwa tygodnie powtórka.
Hmm. moze masz rację-nie śledzę widocznie zbyt skrupulatnie ich historii...

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 00:56   #3891
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez sweetish Pokaż wiadomość
Hmm. moze masz rację-nie śledzę widocznie zbyt skrupulatnie ich historii...

Oj, chyba nie dlatego się nie unoszę - nie każdy ma obowiązek być na bieżąco ze wszystkim.

Ale facet Mandy to kłamca, manipulant, i - generalnie - straszny palant i chamidło. Takim się należy tylko kop, i to nie w zad, tylko w czulsze miejsce.
Stary 2010-01-26, 00:57   #3892
Red Lipstick
Wtajemniczenie

Ufff...nie ma to jak cwiczyc prawie o 1 w nocy. Dziewczyny, zaliczylam logike na 4,5. Alez jestem z siebie dumna.
TZ dzwonil, malo rozmowny, bo spiacy. Duzo sie nie dowiedzialam. Teraz spotkamy sie prawdopodobnie we czwartek a pozniej...w sobote, czyli po moim ostatnim egzaminie. He...ciekawe jak bedzie z kontaktem, w koncu troche czasu sie widziec nie bedziemy. Pewnie jakichs przelomow na tym tle nie bedzie.
Niestety Mandy, ale uwazam to samo co Cholerka. Ten facet to po prostu uzależnienie dla Ciebie. On dziala jak narkotyk. Z nim cierpisz, bez niego - czujesz ze nie masz sily dalej zyc. Wiesz przeciez, co trzeba zrobic z uzaleznieniem? ISC NA ODWYK. To samo powinnas zrobic ze swoim eks
Red Lipstick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 01:04   #3893
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Red Lipstick Pokaż wiadomość
Ufff...nie ma to jak cwiczyc prawie o 1 w nocy. Dziewczyny, zaliczylam logike na 4,5. Alez jestem z siebie dumna.
TZ dzwonil, malo rozmowny, bo spiacy. Duzo sie nie dowiedzialam. Teraz spotkamy sie prawdopodobnie we czwartek a pozniej...w sobote, czyli po moim ostatnim egzaminie. He...ciekawe jak bedzie z kontaktem, w koncu troche czasu sie widziec nie bedziemy. Pewnie jakichs przelomow na tym tle nie bedzie.
Niestety Mandy, ale uwazam to samo co Cholerka. Ten facet to po prostu uzależnienie dla Ciebie. On dziala jak narkotyk. Z nim cierpisz, bez niego - czujesz ze nie masz sily dalej zyc. Wiesz przeciez, co trzeba zrobic z uzaleznieniem? ISC NA ODWYK. To samo powinnas zrobic ze swoim eks
już napisał,że chce być ze mną, ale jego zabolały ostre słowa z mojej strony.
powiedziałam mu że zaczął budować związek na kłamstwach i tak się teraz ciągnie
ten facet musi w końcu dostrzegać swoje błędy, a nie wytyka tylko moje wady.
wiem że czasem zrzędzę niepotrzebnie, ale wystarczyłoby przytulić i szybko by złe emocje opadły..
w każdym razie, dzięki Dziewczyny za wszystko jakoś muszę dać sobie radę, przeczekam, jutro zobaczę co dalej.

a zmiękłam głownie dlatego,że jak płakał, spojrzał mi głęboko w oczy i powiedział ze kocha..w tym momencie uwierzyłam ,że to może być prawda.

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ----------

Red gratuluję
Stary 2010-01-26, 01:06   #3894
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
wiem że czasem zrzędzę niepotrzebnie, ale wystarczyłoby przytulić i szybko by złe emocje opadły..
w każdym razie, dzięki Dziewczyny za wszystko jakoś muszę dać sobie radę, przeczekam, jutro zobaczę co dalej.

a zmiękłam głownie dlatego,że jak płakał, spojrzał mi głęboko w oczy i powiedział ze kocha..w tym momencie uwierzyłam ,że to może być prawda.

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ----------

Red gratuluję

Fajnie ma chłopak Pogratulować.

I dziewczyny, do klubu! to, że nie piszę tu, to nie oznacza, że nie oczekuję reakcji

Edytowane przez cholernarejestracja
Czas edycji: 2010-01-26 o 01:09
Stary 2010-01-26, 01:25   #3895
KochajMniie
Zadomowienie

Cytat:

Red gratuluję

A nie wydaje Ci się że jest to poprostu jego kolejne zagranie?
Teraz zrobił tak, żeby wzbudzić w Tobie współczucie, żal tych wszystkich chwil wspólnych, pokazał że cierpi, taak rozpłakał się, przytulił, obwinia teraz siebie że na niego nie zasługujesz.. boi się że może Cię stracić bo miał z Tobą za dobrze. Myślisz że on zrozumiał to wszystko dzisiejszego wieczoru, tak nagle inny człowiek??
Zasługujesz na kogoś kto Cię doceni, będzie Cię wspierał, da Ci bezpieczeństwo, dużo miłości. Tak że będziesz szczęśliwa.
Chyba że teraz tak jest, sama wiesz najlepiej przemyśl sobie to wszystko
Stary 2010-01-26, 01:35   #3896
jagaaaaa
Wtajemniczenie

Wanilia - widzę ze jesteś co tam u Ciebie?
Stary 2010-01-26, 01:56   #3897
KochajMniie
Zadomowienie

Hoop hopp jest tu ktoś ? a ja znowu nie śpieee jeszcze..
Stary 2010-01-26, 01:58   #3898
jagaaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KochajMniie Pokaż wiadomość
Hoop hopp jest tu ktoś ? a ja znowu nie śpieee jeszcze..
jestem... ale ucze sie
TZ śpi.. to co mam robić?
Stary 2010-01-26, 08:02   #3899
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadameButterfly6 Pokaż wiadomość
Ale kurde rozmawiam z nim przed tym wyjsciem przez telefon, a on mi focha rzuca, zebym juz sobie szla, bo znajomi czekaja itp. Ja mu mowie, zeby sie nie rzucal, ze to on sie czepia o *******y i jest toksyczny a nie ja. Ale w ogole nie chcial mnie sluchac, slyszalam tylko : dobra przestan. Tak sie dogadalismy wczoraj... Kurde podobalo mi sie kiedys, ze zrezygnowal dla mnie ze znajomych, ze wybral mnie, ze woli spedzac czas ze mna i kazda chwile poswieca mi i tylko mi. Ale to juz mnie strasznie zmeczylo. Ja wiem, bylam dokladnie taka sama. Tak samo sie zachowywalam. Ale juz dojrzalam, czemu on taki jest?
Nie oczekuj od niego, ze dojrzeje dokladnie w tej chwili co TY. Mowisz "ja juz dojrzalam" i czekasz, jak na zawolanie, ze on tez to zrobi. To sie troche mija z celem...
Fakt, zachowuje sie jak dzieciak, ale on to sam musi pojac.
A tak na marginesie to sama widzisz, ze z tej jego przemiany niewiele bedzie...

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
jak zamierzacie spędzić "Walętynki?"
jakieś konkretne plany?

my planów nie mamy.
ja zaproponowałam kino, pytałam czy on ma jakiś pomysł.
chciałabym aby wpadł by mnie zabrać na jakąś kolację (niestety nie mamy warunków, by z robić taką romantyczną kolacyjkę u któregoś z nas w domu )
coś mi się jednak wydaje, że niestety nie wpadnie na taki pomysł. i pewnie będzie kino i KFC
Kochana, ciesz sie, ze chociaz kino bedzie - my sie pewnie jak zwykle zaszyjemy w domu
Nie kupujemy sobie nic, tzn przynajmniej ja nie kupuje - mowilam o tym TZtowi rok temu. On kupil mi kwiaty.

Cytat:
A jak się okaże , że to 2 dziewczynki lub chłopcy?

Ja już mam po niespodziance, dostanę pierścionek
Więc i jemu chcę coś kupić..
Ale nie wiem co, może taką męską bransoletkę?
Przenigdy tego nie rob, chyba ze masz 100%pewnosc, ze on lubi takie gadzety.

Cytat:
Dużo, dużo za szybko minimum które akwarium powinno odstać po wlaniu wody to 2 tygodnie. I raczej kiryski wyżarły wnętrzności, nie glonojad pewnie ma zbrojnika niebieskiego? Czy jakiego?

Bo "glonojad" to tak jakbyś powiedziała, że Twój TŻ ma takiego ptaszka w klatce, co je ziarenka.

Ale póki co żadne ryby nie zdychają już? Tylko ten jeden skalar? Jak tak szybko wrzucił ryby, to niech co tydzień podmienia ok. 15-20% wody, oczywiście odstanej minimum 24h (chlor się musi ulotnić).

http://images.google.pl/images?q=ner...ed=0CCEQsAQwAw zerknij sobie jakie śliczne neritiny są pięknie wcinają glony, więc akwarium nie zarasta. No i są oprócz zeberek takie żółte w kropki, możesz kupić jednego takiego, jednego takiego dla rozróżnienia. Na pewno się przydadzą w akwarium, są dość wytrzymałe, ślicznie wyglądają, pożyteczne, nie będą się gryzły z żadnymi rybami. Same plusy!
Cholerka, ja tego "nie zniese"!!! Nie dosc, ze znasz odpowiedzi na wszystkie pytania swiata, rysujesz bajecznie, lepisz cudne figurki, wiesz wszystko o ludziach, to jeszcze masz pojecie o zakladaniu akwarium?!
Czemu Ty wszystki pozabieralas talenty? I co takie biedne zuczki jak my maja zrobic?!?!

Cytat:

Mandy, im bardziej Ty naciskasz, zeby je zrozumial, tym bardziej on NIE CHCE.
Przeciez on widzi, ze ma Cie na kazde zawolanie. Wystarczy, ze biedaczek uroni lezke, a Ty juz wybaczasz mu wszystko co bylo. Nie widzisz naprawde, ze on w ten sposob Toba manipuluje???
Widze, ze naprawde slabo sie chlopak musi napracowac, zebys mu uwierzyla.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 08:30   #3900
kamila2006
Zakorzenienie

nie wiem Madame jak ty to wytrzymujesz. dopieor co mialas tyle stresow i nerwow przez niego a teraz znow cos odwala jedzie i nie mowi Ci gdzie i po ci i nawet nie wiesz czy to celowo czy nie. napisalas ze idziesz z grupą na piwo. dlaczego tego nie zaakceptowal? wiem ze kiedys sobie zabranialiscie. ale jest roznica pomiedzy wyjsciem na piwo do baru na 3h a całonocnym balowaniem w klubie.
przeciez to byli twoi znajomi. masz go wszedzie brac? gdyby chociaz znal kilka osob to ok (chociaz jest zasada ze na spotkania bankietowe np. w robocie nie bierze sie osob towarzyszacych) idziesz z grupa na piwo i on powinien zyczyc ci udanego wypadu po zdanym egzaminie! (tak zachowalby sie moj tż) no i pewnie oczekiwalby informacji kiedy wroce do domku.

ale takie zachowanie twojego tż swiadczy o nim ze jest- tak jak to nazwalas- toksyczny. zastanow sie albo go zapytaj gdzie w takim razie mozesz chodzic bez niego i kiedy zeby nie byl zly i nie odwalał akcji.
Madame jestescie ze sobą 5 lat!!! 5 lat!!! to jest cholernie duzo czasu jak na wasz wiek. powinno byc w was multum milosci, zaufania, życzliwosci, znacie sie, wiecie ze mozecie sobie ufac, kochacie, nie robicie na zlosc.

jelsi chodzi o mnie to jest b.dobrze. nie pisze nic o mnie bo was bnym zanudzila kompletnie nic sie nie dzieje co warto opisaczyjemy sobie jest slodko bla bla

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości