|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Epoka Lodowcowa IV- Era zazdrośnic.
Cytat:
teraz mu jeden skalar zdechł i glonojad mu zjadł wnętrzności ![]() jak myślisz czym to może być spowodowane? TŻ coś wyczytał, że w nowych akwariach tak jest ![]() ja się nie znam. a z tymi ślimakami fajny pomysł zawsze chciałam być ślimakiem
|
|
|
|
|
|
#3872 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
pewnie ma zbrojnika niebieskiego? Czy jakiego?Bo "glonojad" to tak jakbyś powiedziała, że Twój TŻ ma takiego ptaszka w klatce, co je ziarenka. ![]() Ale póki co żadne ryby nie zdychają już? Tylko ten jeden skalar? Jak tak szybko wrzucił ryby, to niech co tydzień podmienia ok. 15-20% wody, oczywiście odstanej minimum 24h (chlor się musi ulotnić). http://images.google.pl/images?q=ner...ed=0CCEQsAQwAw zerknij sobie jakie śliczne neritiny są pięknie wcinają glony, więc akwarium nie zarasta. No i są oprócz zeberek takie żółte w kropki, możesz kupić jednego takiego, jednego takiego dla rozróżnienia. Na pewno się przydadzą w akwarium, są dość wytrzymałe, ślicznie wyglądają, pożyteczne, nie będą się gryzły z żadnymi rybami. Same plusy!
|
|
|
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Grunt to mieć marzenia
![]()
|
|
|
#3874 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki!No jak to nie przecież laptop to jest bardzo mocny argument.Pomyśl że czeka tam na Ciebie jeszcze świeży, gotowy pójść z Tobą do domu ![]() ![]() Dasz radę Cytat:
Ooo to oryginalnie mnie zaciekawiło.. ![]() Dziewczyny co Was tak wzieło na nowe avatarki ?
Edytowane przez KochajMniie Czas edycji: 2010-01-26 o 00:17 |
||
|
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
to nielegalne, nie można nagrywać, bo my tak chcieliśmy zrobić z naszą ex wychowawczynią
bo nie było sposobu, żeby ją zmienić. w koncu napisaliśmy petycję do dyrekcji, podpisali się uczniowie, rodzice. poskutkowało.a teraz mamy wychowawcę z prawdziwego zdarzenia - dziś poprosiliśmy żeby pogadał z facetką od PO żeby nie robiła kartkówki, a on do niej pobiegł i nam załatwił to ![]() Madame, dopiero co się pogodziliście, a ten odwala. Jasne, że on to wszystko robi celowo. Zignoruj to, niech wie że na Ciebie nie zadziała to. U mnie strasznie dziewczyny, strasznie
|
|
#3876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamach...i skalar z podbitym okiem ![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
![]() MAM GO BIĆ?!
|
|
|
|
#3877 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
![]() Ale serio, ja moją neritinkę uwielbiam ![]() Dziewczyny, napisałam wam posta w klubie, tutaj nie chcę, bo wiadomo
|
|
|
|
|
|
#3878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez KochajMniie Czas edycji: 2010-01-26 o 00:26 |
|
|
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
spotkaliśmy się dzisiaj, przyjechał. Może liczył, że będzie dobrze, bo od razu sie do mnie uśmiechnął.
Ale usiedliśmy obok siebie. Powiedziałam wszystko, co miałam do powiedzenia. Oczekiwalam wyjaśnien, ale niestety usłyszałam tylko "Tak , dobrze, dobrze " Potem doszło do tego, że zaczęliśmy sobie wypominać stare rzeczy. Nie wiem po co. Celowo raniliśmy siebie słowami, w końcu powiedziałam, że się rozstajemy, bo dla niego tak będzie lepiej. Płakał, przytulił mnie. Wtedy ja też się rozpłakałam, miał takie smutne oczy. Było nam tak trudno. Nie pogadaliśmy więcej, bo musiał wyjść na autobus. Teraz cały czas przez eski gadamy, on jest honorowy i twierdzi, że jeśli mam z nim takie tragiczne życie, to on zniknie itd. Kocham go. Chciałabym z nim być.
|
|
#3880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej, ale ona to tylko po szybach co nie? A jakby ją tak wrzucić z góry do wody to by opadła na dno.? Szkoda, że pływać nie umieją. Rybka rybka a tu ślimak płynie i dalej rybka rybka ![]() Mam ten obraz przez oczami, ślimaki powinny pływac wyciągając głowę do przodu i wracając nią do tyłu. Albo czułkami ![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
Nie płakałby i nie był z Tobą gdyby mu nie zależało..
|
|
|
|
#3881 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#3882 |
|
Copyraptor
|
Kokainko, po szybach, po roślinach, dnie, korzeniach
moja czasem ma taką zabawę, że wchodzi na wylot filtra, i go blokuje Młode świderki mają tak, że czasem nabierają powietrza do skorupy i sobie pływają po powierzchni, ale potem rosną i tracą tę zdumiewającą umiejętność
|
|
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
myślalam, że mnie potępicie i powiecie, ze jestem naiwna, bo już dawno go powinnam kopnąć w cztery litery. kurcze, tylko ja tego człowieka naprawdę kocham, wiele pracy włożyłam w to, żeby był taki jak jest teraz.
![]() Cholerko ja mialam kiedyś bojownika w kuli najlepsze były robaki, którymi się go karmiło.
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam kiedyś akwarium jak miałam z 5 lat.byly i ślimaki, ale to było nieplanowane, po prostu w jakiejś roślince sklepowej były jajeczka chyba czy może małe ślimaczki? W każdym razie było ich dużo ![]() Glonojady lubiłam. Żółw jak go wpuścili do akwarium jak był mały to był fajny, ale potem zaczął jeść małe rybki( w sensie dzieci ryb, rybcie o !) oddaliśmy go, już go nie lubiłam. Żabka też poznałam jakąś , karmiło się ją robaczkami chyba , albo mięsem pęsetą, dla dziecka to kosmos normalnie! Żaba wszamała robaka, czad ![]() A i jeszcze było coś takiego dłuuugiego i cienkiego( przynajmniej ja to tak pamiętam, bylam bardzo mała) i dopóki to było w akwarium, to ja się bałam chociażby przejść obok, bo myślałam ,że wypełznie czy cos
|
|
|
|
#3885 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
![]() I, szczerze mówiąc, ja właśnie tak sądzę myślę, że to nie miłość, tylko przyzwyczajenie i uzależnienie psychiczne. Jesteś jak kobieta bita, czy kobieta alkoholika. Związałaś się z manipulantem, który owinął Cię sobie dookoła małego paluszka, okłamuje, nie szanuje. A ty wciąż wymyślasz dla niego wymówki, wmawiasz sobie, że go kochasz, że on taki wspaniały, że to Twoja wina..kiedyś wyjdziesz z tego jako wrak kobiety bez poczucia własnej wartości, i to wszystko trzeba będzie odbudować. I dopiero wtedy to wszystko zauważysz. Nie potępiam Cię za to, bo - będąc na psychologii - doskonale sobie zdaję sprawę z tego, jak słabą psychicznie istotą jest człowiek. Ale bardzo Ci współczuję, i trzymam kciuki, żeby Ci się w końcu od niego udało uwolnić.
|
|
|
|
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się kochacie, to będzie dobrze
|
|
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz najwyższa pora wstac, ogarnąć sie trochę i zacząć wszystko od nowa. Ale już na zupełnie innych 'zasadach'. Zamiast teraz pisac sobie te honorowe eski napisz do niego jeden konkretny: masz siłe na to, by zaczac wszystko od nowa nie patrzac za siebie? bo ja mam... I poczekaj na jego odpowiedź.... |
|
|
|
|
|
#3888 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Po raz setny..na innych, ale równie do dupy zasadach..i znów dostać po dupie. I za dwa tygodnie powtórka.
|
|
|
|
|
|
#3889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Że go kochasz i chcesz z nim być.. ![]() zobaczy co pisałaś kiedyś, jakie sytuacje wywinął, jak cierpiałaś, już chciałaś to zakończyć więc czemu taka zmiana? Mam nadzieje, że nie przez to że zaczął Ci płakać na ramieniu zmiękło Ci serce, że on płacze, żałuje, i na pewno się zmieni.. Bo teraz właśnie popłacze przeprosi wszystko cacy a później może znów być tak samo..
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm. moze masz rację-nie śledzę widocznie zbyt skrupulatnie ich historii...
|
|
|
|
|
#3891 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Oj, chyba nie dlatego się nie unoszę - nie każdy ma obowiązek być na bieżąco ze wszystkim.Ale facet Mandy to kłamca, manipulant, i - generalnie - straszny palant i chamidło. Takim się należy tylko kop, i to nie w zad, tylko w czulsze miejsce. |
|
|
|
|
|
#3892 |
|
Wtajemniczenie
|
Ufff...nie ma to jak cwiczyc prawie o 1 w nocy
. Dziewczyny, zaliczylam logike na 4,5![]() .TZ dzwonil, malo rozmowny, bo spiacy. Duzo sie nie dowiedzialam . Teraz spotkamy sie prawdopodobnie we czwartek a pozniej...w sobote , czyli po moim ostatnim egzaminie. He...ciekawe jak bedzie z kontaktem, w koncu troche czasu sie widziec nie bedziemy. Pewnie jakichs przelomow na tym tle nie bedzieNiestety Mandy, ale uwazam to samo co Cholerka
|
|
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedziałam mu że zaczął budować związek na kłamstwach i tak się teraz ciągnie ![]() ten facet musi w końcu dostrzegać swoje błędy, a nie wytyka tylko moje wady. wiem że czasem zrzędzę niepotrzebnie, ale wystarczyłoby przytulić i szybko by złe emocje opadły.. w każdym razie, dzięki Dziewczyny za wszystko jakoś muszę dać sobie radę, przeczekam, jutro zobaczę co dalej. a zmiękłam głownie dlatego,że jak płakał, spojrzał mi głęboko w oczy i powiedział ze kocha..w tym momencie uwierzyłam ,że to może być prawda. ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Red gratuluję
|
|
|
#3894 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Fajnie ma chłopak Pogratulować.I dziewczyny, do klubu!
Fanpage z moimi rysunkami, które pewnie już gdzieś widziałaś w internecie, tylko nie wiedziałaś, że to moje. Edytowane przez cholernarejestracja Czas edycji: 2010-01-26 o 01:09 |
|
|
|
|
|
#3895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A nie wydaje Ci się że jest to poprostu jego kolejne zagranie? Teraz zrobił tak, żeby wzbudzić w Tobie współczucie, żal tych wszystkich chwil wspólnych, pokazał że cierpi, taak rozpłakał się, przytulił, obwinia teraz siebie że na niego nie zasługujesz.. boi się że może Cię stracić bo miał z Tobą za dobrze. Myślisz że on zrozumiał to wszystko dzisiejszego wieczoru, tak nagle inny człowiek?? Zasługujesz na kogoś kto Cię doceni, będzie Cię wspierał, da Ci bezpieczeństwo, dużo miłości. Tak że będziesz szczęśliwa. Chyba że teraz tak jest, sama wiesz najlepiej
|
|
|
#3896 |
|
Wtajemniczenie
|
Wanilia - widzę ze jesteś
co tam u Ciebie?
|
|
|
|
|
#3897 |
|
Zadomowienie
|
Hoop hopp
jest tu ktoś ? a ja znowu nie śpieee jeszcze..
|
|
#3898 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#3899 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, zachowuje sie jak dzieciak, ale on to sam musi pojac. A tak na marginesie to sama widzisz, ze z tej jego przemiany niewiele bedzie... Cytat:
![]() Nie kupujemy sobie nic, tzn przynajmniej ja nie kupuje - mowilam o tym TZtowi rok temu. On kupil mi kwiaty. Cytat:
Cytat:
Czemu Ty wszystki pozabieralas talenty? I co takie biedne zuczki jak my maja zrobic?!?!![]() Cytat:
Przeciez on widzi, ze ma Cie na kazde zawolanie. Wystarczy, ze biedaczek uroni lezke, a Ty juz wybaczasz mu wszystko co bylo. Nie widzisz naprawde, ze on w ten sposob Toba manipuluje??? Widze, ze naprawde slabo sie chlopak musi napracowac, zebys mu uwierzyla. |
|||||
|
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem Madame jak ty to wytrzymujesz. dopieor co mialas tyle stresow i nerwow przez niego a teraz znow cos odwala jedzie i nie mowi Ci gdzie i po ci i nawet nie wiesz czy to celowo czy nie. napisalas ze idziesz z grupą na piwo. dlaczego tego nie zaakceptowal? wiem ze kiedys sobie zabranialiscie. ale jest roznica pomiedzy wyjsciem na piwo do baru na 3h a całonocnym balowaniem w klubie.
przeciez to byli twoi znajomi. masz go wszedzie brac? gdyby chociaz znal kilka osob to ok (chociaz jest zasada ze na spotkania bankietowe np. w robocie nie bierze sie osob towarzyszacych) idziesz z grupa na piwo i on powinien zyczyc ci udanego wypadu po zdanym egzaminie! (tak zachowalby sie moj tż) no i pewnie oczekiwalby informacji kiedy wroce do domku. ale takie zachowanie twojego tż swiadczy o nim ze jest- tak jak to nazwalas- toksyczny. zastanow sie albo go zapytaj gdzie w takim razie mozesz chodzic bez niego i kiedy zeby nie byl zly i nie odwalał akcji. Madame jestescie ze sobą 5 lat!!! 5 lat!!! to jest cholernie duzo czasu jak na wasz wiek. powinno byc w was multum milosci, zaufania, życzliwosci, znacie sie, wiecie ze mozecie sobie ufac, kochacie, nie robicie na zlosc. ![]() jelsi chodzi o mnie to jest b.dobrze. nie pisze nic o mnie bo was bnym zanudzila kompletnie nic sie nie dzieje co warto opisac zyjemy sobie jest slodko bla bla
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

zastanów się jak przykro Ci będzie, gdy inne ryby je zagryzą/zdechną bo będą miały nieodpowiednie warunki 

zawsze chciałam być ślimakiem 

trzymam kciuki!
wszystko Wam opowiem jutro, bo tak zmarzłam, że nie chce mi się długo stukać w klawisze. Lecę pod prysznic i do łóżeczka. Jutro Wam wszystko opisze, ale było bardzo oryginalnie 

.