|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dafreen - z tego co widzę na pierwszej stronie jesteśmy w tym samym momencie, czyli środek 26 tygodnia - termin na 5 maja ![]() ![]() A Twój Bruno ile ważył dzisiaj? ![]() Lekarz powiedział, że to średniaczek, więc chyba nie jest źle ![]() A co do obrotów to mam nadzieję, że trochę się w końcu ruszy i odwróci do góry nogami ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4652 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16701015]kciuku zaciśnięte. ![]() ja mam wizytę jutro popołudniu. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | |||
Zadomowienie
|
Ciuszki super
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16706738]Ja też mam kilka ciuszków w rozmiarze 50. ![]() Widziałam ciuszki w rozmiarze 40....malusie baaardzo. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dużą masz już córę. Obróci się ![]() Cytat:
Cytat:
![]() kropka, ciasto, pomimo rozpadu wyszło smaczne. Mąż zjadł już 2/3 ![]() Powiedziałam mu, że to Twój przepis, a on się zapytał, gdzie Ty mieszkasz. To mu powiedziałam i stwierdził, że kiedyś jak będziemy jechać na Śląsk, to Ciebie odwiedzimy ![]() Niezła historia z przesyłką. Mam nadzieję, że moja nie dotarła do kogoś innego ![]() Dostałam dzisiaj napadu śmiechu. Mąż po obiedzie położył się na kanapie i mówi do mnie żebym mu zaśpiewała kołysankę ![]() ![]() Czekam na Szkło Kontaktowe, ma być dzisiaj ciekawe. Dobranoc leseczki ![]()
![]() |
#4656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na all masz komplet spacerówka + gondola średnio za 1100-1200 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Właściwie to nic nie dają...tzn. oddzielnie jest tylko pokrowiec na nóżki, ale to raczej standard jest. Żadnej folii, moskitiery itp. nie dają. Torby też nie ma, ale z tyłu na budzie jest taka zapinana kieszeń, dość spora na różne drobiazgi. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez basiak Czas edycji: 2010-01-25 o 21:56 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i były dwie zielone spacerówki. W tym jedna z uszkodzoną budką i odłożył nam ten sprawny zielony ![]() Mowił ze w cenie jest własnie ten pokrowiec. Trochę szkoda ze nie dają folii.. A na torbie mi jakoś szczególnie nie zależało.. A gondolkę już upatrzyłam. i albo niebieska albo różowa ![]() Dobrze ze zostawiłaś zielony ![]() ![]() A ta spacerówka to taka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wejdź sobie tu, bo nie chcę zdjęć z all kopiować ![]() https://ssl.allegro.pl/item895541940...iczniutki.html Ten, który wczoraj był to był właśnie taki. Różni się wzór na podnóżku, wkład w środku jest szary , nie czarny. I rączka jest z gąbki, a w moim bordowym np. jest ze skóry eko (mój jest właśnie identyczny jak ten ze zdjęcia, które wstawiłaś). Reszta to samo. Ale jak Ci powiedzieli, że dwa zielone mają, to cholera ich wie czy to będzie napewno taki jak mi pokazywali, chociaż mam nadzieję, żę uszkodzonego by nie pokazywali ![]() Najlepiej jechać i obejrzeć, a przy okazji może jeszcze coś fajnego kupić, było jeszcze trochę ciuszków przecenionych ![]() Edytowane przez basiak Czas edycji: 2010-01-25 o 22:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z szarym jest ładniejszy niż czarny. Myślę ze by nie pokazywali uszkodzonego.. Bo jak pierwszy raz dzwonilismy to powiedział ze jest jedna, potem powiedział ze jeden uszkodzony a drugi sprawny.. Zobaczymy jutro, do 18 na nas czeka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To pewnie ten, który oglądałam. A z tym szarym faktycznie ładnie wygląda i jak się ubrudzi nie ma problemu z praniem, a na czarnym strasznie każdy kłaczek widać... a ja nie lubię tego, no ale cóż nie można mieć wszystkiego ![]() Uciekam spać. Dobrej nocki i udanych zakupów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- A mnie wczoraj wystraszyła znajoma internistka... Zgadała się z moją mamą gdzieś na ulicy o mnie i orzekła, że dla mnie t.p. wg OM czy USG nie istnieje, bo kobiety po konizacji zwykle nie rodzą w terminie. Lekarze się cieszą, gdy pacjentki donoszą do 34 tyg. ![]() Muszę w pt. pogadać z moim ginem, bo nie wiem czy to ona mnie straszy, czy to on nie chce straszyć... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie nie wiem, pewnie zostałaby goła. ![]() Zresztą ja w ogóle sobie nie wyobrażam jak można to wszystko kazać chłopu kupować w parę dni, kiedy baba w szpitalu z dzieckiem... To jest masa rzeczy. ![]() Aha - gadałam wczoraj wieczorem jeszcze z synową znajomej, bo się dowiedziałam, że też po konizacji była. Kobitka rodziła 5 tyg. przed terminem. A przedtem dwa razy trafiała do szpitala, gdzie zatrzymywano poród... W 35 tyg. to już mogę rodzić, byle do tego czasu dotrwać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Kropko - mam prośbe, mogłabys i mi podać namiary na tego gościa u którego zakupilas m.in. butelki TT? Ja też ruszam dalej z zakupami, bo dzis śnilo mi sie, że mała była juz na świecie, kąpałam ją i nie miałam ręcznika żeby ją wytrzeć ![]() Co do wczesniejszego porodu, to zdanie lekarza, który widzi Cię co miesiąc wydaje sie być bardziej wiarygodne, niż opinia lekarki, która uważa, że "na ogół..." |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne sny. ![]() ![]() Też tak myślę. Z tym, że jak to usłyszałam wczoraj to pomyślałam: no tak, on też mówił, żeby brać luteinę bo to pomaga dłużej donosić, ale nie powiedział ile, to może faktycznie coś w tym jest, a on nie chce mnie straszyć... W pt. z niego wyduszę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mocno trzymam kciuki, żeby dzidek siedział w brzuszku tak długo jak trzeba ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Co do tych zakupów to dziewczyny mają rację, ja nie mam nic, ale już powiedziałam Tż-towi że jak nie zdążymy do porodu kupić to wszystko będzie na jego głowie i będzie wymieniał rzeczy tak długo aż będą mi się podobać ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- To trzymam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
On nie każe mi leżeć, ale nie tak całkiem pozwala mi pracować... ![]() Tzn. nie zakazał tak na amen, ale prosił by przemyśleć... nie nosić, nie chodzić po schodach, nie denerwować się... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-26 o 07:37 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba się przestraszył bo już wczoraj mieliśmy jechać po wózek ale jak zwykle nastąpiła sytuacja awaryjna i Tż pojechał do Niemiec, ale ktoś na tą wyprawkę musi zarobić ![]() ![]() Dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Zakorzenienie
|
A ja dziś mam księdza. od 15 a ja w ostatniej klatce to bedzie ok 18. Coś czuje że dłuugo nam się zejdzie w smyku
![]() Dziś zaczynamy z Blanką 25 tydzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | ||
Zakorzenienie
|
Myślę...
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() Czy u Was też już nie wchodzą tam, gdzie otwarte, tylko pukają?? Kiedyś była moda, że odwiedzają otwarte domy, a u nas ostatnio puk puk... mąż otwiera, a tam chłopcy w białych kieckach. ![]() My też 25. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Ach... Kobity, jak ja się uśmiałam w niedzielę z mojego męża. ![]() Idę do męża i pytam: czy Twój syn interesuje się boksem?? Na co mój mąż odpowiada: który? Ja ![]() ![]() Jak który - pytam - to ilu Ty masz synów? A ten do mnie bez namysłu: dwóch. ![]() Myślałam, że zdechnę... policzył sobie już nienarodzonego i dumny i blady. ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taak, u nas też tak jest. Zawsze się wychodziło po księdza a teraz pukają. rok temu wiedzielismy że ksiadz jest w naszej klatce i nie wyczekiwaliśmy go bo jak dopiero wszedł to sie zejdzie. a okazało się ze nie było sąsiadów i wbil do nas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe jak by u mnie zareagowali na ten 'grzech'. Chce sobie zaoszczędzić nerwów. Ciesze sie ze chociaż u Tza ksiądz po kolędzie był normalny. Wypytywał się o płeć, imię, zaoferował sie ze chętnie udzieli chrztu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
może warto Słonko iść już na L4 i odpoczywać, zwolnić tempo? byle tylko maluch donosił się jak najdłużej... na chłopca ten 35 tydzień to też troszkę za wcześnie.... trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było ok i mały jak najdłużej mieszkał sobie w brzuszku ![]() ![]() ja też poproszę namiary na butle na pw, sprawdzę czy mam ten sam kontakt ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
![]() a nas ksiądz nie odwiedził... u nas to trzeba zadzwonić i zgłosić, że chce się przyjać księdza, inaczej nie zawraca sobie głowy i nawet nie puka ![]()
![]() |
#4678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie rozumiem tego chodzenia po kolędzie. Ale mam jakies muły dziś. dobrze ze pepsi w lodówce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, że do poniedziałku nie zmieni zdania ![]() Gratuluję ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak znajoma zapytała czy coś można zrobić, żeby ona na ślubie córki mogła iść do komunii, to jej ksiądz objaśnił, że powinna iść do spowiedzi, a potem zrobić żal za grzechy i postanowienie poprawy - czyli w praktyce żałować życia z tym facetem i odejść od niego w ramach tego postanowienia. ![]() ![]() Nie bardzo rozumiem ten fenomen. ![]() U mnie jest taka sama sytuacja i nie chcę się denerwować... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.