![]() |
#91 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cześć
![]() Dzisiaj mieliśmy 2 pobudki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Byłam, oglądałam ![]() ![]() *** Zjem śniadanie i chyba jeszcze się zdrzemnę ![]() Miłego wtorku, kobiałki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chlebek mozna ![]() tez nie przepadam... z takich rzeczy tylko paluszki krabowe, gdzie kraba zaledwie 4% no tez chcialam obstawic tesciowa, i juz doczytalam ze to ona.Ja mam tak kochana mamusie Cytat:
![]() niebardzo wiem co powiedziec, bo nic nie jest w stanie sie pocieszyc.Byc moze bedzie u ciebie jak u Mariolki i p4w, ale na to trzeba czasu nim dojdziesz do takiego wniosku przytulam A to ze mlody czuje jest wielce prawdopodobne. Cytat:
![]() Pół etatu mnie by urzadzalo ale jak mala bedzie ciut wieksza i mąż bedzie calkiem dobrze prosperowal, bo na dwojke dzieci to bede "troszke"potrzebowac A liczylas ktoras wydatki w miesiascu na dziecko? pomoge, ale jak nasteonym razem zajrze bo z wolna do lozka z mloda sie wybieram Cytat:
i nosze, ale w torebce ktorej w rece nie mialam ho ho ho W pracy zazwyczaj nosilam bo mnostwo monitorów,komputerow, cale dnie przed nimi, lub nocki a w domu juz niechetnie. A wlasciwie musze je odkopac.Do tego mam -zapomnialam nazwy, ale jedna z mam tez to ma.Inaczej to zle zalamanie konta swiatla i np czarny kosz na smieci z oddali odbieram jako psa, a jadac autem tez wyobraznia nie grzesze ![]() Z psem na łąke jak chodzimy to tam leza kupy gnoju, czarnego...moja wyobraznia widzi tam czlowieka skulonego ![]() Ale nie mowie tu o bliskiej i dlaszej odleglosci tylko o sporym kawalku Ooooo astygmatyzm to jest. Cytat:
Cytat:
Oczywiście oby nic nie bylo ![]() kiedys chcialam , ale ze ja tak rzadko je nosze to nie byloby chyba sensu Cytat:
![]() myslalam zeby doprowadzic sie choc do stanu wyjsciowego przed nastepnym zajsciem A to co wiem napewno to ze nie bede sie tak prowadzic z jedzeniem jak w 1ciazy.Czlowiek jest mądrzejszy o poprzednie doswiadeczenie.Choc i tak nie uwazam zebym zarla na umór z Laura Myslisz ze dieta nielaczenia jest zdrowa/sza? ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- a jednak teraz wkleje: http://mojewypieki.blox.pl/2009/01/C...owsianymi.html Chleb z płatkami owsianymi II
rozpuścić w 1/2 kubka ciepłej wody, dodać cukier. Drożdże , mleko, brązowy cukier i sól dać do płatków, wymieszać. Dodać 3,5 kubka mąki, dozując po 1 kubku, aż powstanie miękkie ciasto. Wyłożyć na omączoną stolnicę, wyrabiać 10 minut dodając dodatkową mąkę, by ciasto było gładkie i elastyczne. Wyłożyć do natłuszczonej misy, pozostawić godzinę do wyrośnięcia. Przebić, wyrabiać 1 minutę. Podzielić na 2 części; jedną rozwałkować w prostokąt 28 x 18 cm. Zwinąć luźno i dać do formy złożeniem w dół. Drugi kawałek podzielić na 3 części, z każdej utoczyć wałek długości 30 cm. Zapleść w warkocz, zmoczyć wodą. Pozostałe płatki wysypać na stolnicę, przycisnąć do nich warkocz. Odwrócić i ułożyć na cieście w formie, lekko dociskając, żeby się złączyły. Przykryć, pozostawić do wyrośnięcia. Piec w piekarniku o temperaturze 180°C 45 minut, aż wbity szpikulec będzie suchy. Odstawić na 10 minut, wyjąć z formy i studzić na podstawce. 1 bochenek, czas przygotowania: 45 minut plus 1 i 3/4 godziny rośnięcia, czas pieczenia: 45 minut. Chleb z płatkami owsianymi I
z cukrem, dolać letnią wodę i sól. Odłożyć na 10 minut. Drożdże wlać do miski z mąką i wymieszć całość. Natłuścić olejem formę (przepis na 2 formy - keksówki), wlać masę (do połowy formy), przykryć ściereczką i odstawić na godzinę. Wstawić do zimnego piekarnika, nastawić na 200°C i piec przez około 1 godzinę.Chleb owsiany Wymieszać 2 szklanki gorącej wody ze szklanką płatków owsianych, pół szklanki oleju, miód, sól, dodać 2 szklanki zimnej wody i dobrze wymieszać. 125 g drożdży rozpuścić w ciepłej wodzie (pół szklanki) dodać do przygotowanej masy, dobrze wymieszać. Dodać powoli 2 szklanki mąki pszennej, ciągle mieszając, aż ciasto będzie gęste. Ugniatać na stolnicy, pozostawić w cieple do wyrośnięcia, ugniatać dalej, uformować bochenki w natłuszczonych formach, zostawić do wyrośnięcia, piec 60 minut w 210°C. Ja sobie pieke jakis ciemny i dorzucam platkow owsianych lub otrębów Jak te cie niezadawalaja to wkleje inne, a teraz juz zmykam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#93 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
eleeri nie smutkaj się ![]() W przyszły poniedziałek też wracam do pracy. Kinga zostaje z moją mamą. Staram się narazie jak najmniej myśleć o powrocie do pracy. Cytat:
![]() Dzień dobry. Kinga dzisiaj w nocy wcale nie kaszlała ![]() ![]() Skończyłam dietkę w sobotę i już dzisiaj kilogram na plusie ![]() ![]() Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2010-01-26 o 06:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ale się wyspałam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Cytat:
wolę nie ![]() tez to mam ![]()
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Witam.
Moje dziecię urządziło dziś standardowo pobudkę około 3, nie wiem o co chodzi że budzi się o tej godzinie. Teraz siedzi w łazience i wali w grzechotką w kibelek, zaraz pewnie przyjdzie bo będzie jej się chciało spać. Dzwoniłam do swojej pracy, odniosłam wrażenie że laska która jest tam nie wiedziała że wracam w poniedziałek. Ja też mam astygmatyzm, od piątej klasy podstawówki o tym wiem. Nawet w prawku jazdy mam napisane że powinnam jeździć w okularach, ale ich nie noszę i o dziwo wada się nie pogłębia. Minusy mają to do siebie że się nie cofnął, a z okularami jest tak że jak przyzwyczaisz oczy do nich to robią się "leniwe" i wada może się pogłębić (mówię tu oczywiście o małej wadzie wzroku i nie namawiam innych na nie noszenie okularów, mówię na swoim przykładzie, ja mam -1 na jedno i -0,25 na drugie). http://www.allegro.pl/item892698624_...ys_piekna.html Szkoda że już kupiłam młodej sukienkę na chrzciny.
Mama czuwa Mama wie Czego każde dziecko chce Mama kocha Mama wie najlepiej Czego mi brakuje Czego potrzebuje Mama kocha Mama wie najlepiej Arka Noego "Mama Królowa" Edytowane przez nerwusek Czas edycji: 2010-01-26 o 08:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#97 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moze nie rezygnuj calkiem z piersi, tylko zostaw sobie na przyklad na noc czy rano? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, piekny wstep, melduje sie w nowej czesci! ![]() Kochane, wczoraj mielismy mala przygode. Moj maz ma firme, w kotrej ostrzy noze szefom restauracji w Holandii. I rano dzwoni do mnie, ze wlasnie wychodzi ze szpitala, bo sie ucial w reke i zaraz bedzie w domu. Myslalam, ze to jakis drobiazg, a ten wchodzi- reka cala zabandazowana, w chuscie, caly zakrwawiony, maz blady. Myslalam ze zemdleje... Okazalo sie, ze noz Mu sie zsunal na prawego kciuka i doslownie odcial sobie kawalek palca plus paznokiec ![]() ![]() Ok, lece dobrego dnia! ![]()
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Morska ,obejrzałam zdjęcia, śliczny i duży chłopczyk z Tymoteuszka, mamusia tez śliczna kobietka
![]()
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-01-26 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tych "patrzących" też nie lubię ![]() Cytat:
![]() doczekasz się turlania i dużo więcej ![]() Cytat:
![]() jak byś zostawiała małą na dłużej to zachowywałabyś się jak 10*po zakupach ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() ale dobrze, że nic poważniejszego się nie stało ![]() ale oni ręcznie ostrzą te noże ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
http://www.allegro.pl/item897025199_...erkiem_74.html
Właśnie kupiłam młodej na święta Wielkanocne. "Tulip" - Nie zazdroszczę zmieniania opatrunków, trzymam kciuki żeby szybko się zagoiło.
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
Tulip, współczuję całej sytuacji, dobrze i tak że nic gorszego się nie stało..a jak twoja ręka? boli jeszcze?
A w ogóle to niegrzeczna jestem i nie podziękowałam jeszcze za wszystkie miłe słowa, cieszę się, że wstęp Wam się podoba ![]()
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
no niech wyjaśnię: "dziesięć razy" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- ![]() ![]()
#105 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ja pewnie uzylabym "x" stad moje zamotanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() O Matko ![]() ![]() ![]() Już się cieszę, na samą myśl ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
Kupiłam te orzechy piorące o których Wam wspominałam, nie wiem czy jest możliwe że mała ma uczulenie na płatki mydlane ale spróbuję, jest obsypana cała tylko nie tam gdzie zakrywa pieluszka, więc możliwe że to ubranie...no nic, muszę szukać..
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ola-Unhola
|
Cześć
![]() Już pisałam i pamiętałam, a klawiatura padła i musiałam zresetować kompa i niestety pamięć też się zresetowała ![]() Miramej, to nasza czwrta wizyta na szczepieniu. P4w, jak ja lubię ośmiorniczki ![]() Ostatnio zajadam się zupką z owoców morza wonton ![]() Jakie tam są smaczne malusie ośmiorniczki ![]() Eleeri, współczuję Ci bardzo ![]() ![]() ![]() Aannuulla, kotlety mielone z parowara pyyyszne. Zjadłam 5 ![]() więcej postów nie pamiętam, obiecuję poprawę ![]()
#110 | ||
Zakorzenienie
|
Siemakno
![]() U nas dalej mrozi ale tata od rana w piecu pali i jest cieplutko w domu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie wiem jak ja wyzyje na tej diecie ONZ ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz juz wiem, ze chlebek mozna ale gdzie jak kupie owsiany ![]() ![]() A np. Wasa ma owsiane te chrupkie pieczywo, orientuje sie ktos?? ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Mielone z parowara? Pierwsze słysze ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ola-Unhola
|
Tuli, o Matko. Współczuję Małzowi.
Ale z Ciebie twarda Babka, ja bym zemdlała na 1000% ![]() Cass, normalnie robione jak zwykłe na patelnię, obtoczone w bułce tartej i siup do parowara 30 min i niebo w gebie. Ja robiłam z indyka ![]()
#112 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I mam jeszcze prośbę - zerknij na krzesełko Chicco Polly i wyraź swoje zdanie ![]() Zobaczymy ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() brawa dla Kubusia ![]() Ja mielone robię tak jak zwykłe, tylko nie daje np smazonej cebulki czy bułki namoczonej, samo mięsko, jajko i przyprawy, pyyyszne ![]()
![]() |
#114 | ||||
Zakorzenienie
|
heloo
![]() w nocy oczywiście powtórka z rozrywaki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja też ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#115 | ||
Zakorzenienie
|
witajcie z rana
![]() Antonio wlasnie ucina sobie drzemke, wiec wpadlam zobaczyc, co nowego ![]() Cytat:
![]() 0-3 3-6 6-9 9-12 miesiecy ![]() My wlasnie jedziemy na 6-9 miesiecy, ktore zaczelismy nosic dopiero teraz ![]() Wlasnie jestem w trakcie pakowania pudla ciuchow dla syna siostry meza, wkrotce poleca do Portugalii. Bo jesli bedzie drugie dziecko kiedys, to bedzie to dziewczynka ![]() Cytat:
Trzymaj sie dzielnie. Nieciekawie u was, ale grunt, ze nic powazniejszego sie nie stalo ![]() Katarzynko, mysle, ze jak sie chce zajsc w ciaze, to powinno sie zdrowo odzywiac. Po prostu. Na pewno nie odchudzac i stosowac rygorystyczne ograniczenia kaloryczne. Nie jadlabym slodyczy, nie pilabym slodkich sokow z kartonu, nie jadlabym bialego chleba, bialych makaronow, bialego ryzu, uwazalabym na tlusty nabial itp. Przerwa miedzy ciazami nie bedzie zbyt duza i trzeba jakos uzupelnic zapasy witamin, mineralow itp. Balabym sie, ze poleca mi wlosy, kosci, zeby... Nie pisze, ze tak bedzie na pewno, ale tak moze byc. Zaczelabym tez brac Folic i ewentualnie witaminy jesli jestes ich zwolenniczka. Nie wiem ile masz lat, ale im starszy organizm, (czytaj po 30), tym wolniej sie regenruje, ciaza to duzy wysilek dla organizmu, trwa 9 miesiecy i minimum 9 miesiecy nasze cialo potrzebuje, aby dojsc do siebie. Nie wczytywalam sie w diete nielaczenia, wiec nie powiem, czy bylaby lepsza. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cass, brawa dla Kubusia ![]() ![]() Zapomnialam ![]() ![]()
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ONZ
![]() Bede sie upierac, ze sie glodzicie ![]() Pomyslcie o wegetarianach/weganach. Oni, aby dostarczyc organizmowi potrzebnej energii, nie jedza przeciez miesa, a weganie chleba ![]() ![]() ![]() Moje sniadanie to: 2 jablka, 2 gruszki, 2 pomarancze, kubek herbaty zielonej i wypilam juz od rana pol litra wody. Czasami zjadalam wiecej. Gdybym jadla tak jak wy, to cienko widze to moje pracowanie na nocy. Ja w ogole cierpie na tych dniach weglowodanowych, bo wole te bialkowe ![]() ![]()
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny, szukam jeszcze kombinezonu zimowego dla Bartka, bo z tego poprzedniego już wyrósł ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | ||
Ola-Unhola
|
Cytat:
A które Polly, Magic 3w1 czy 2w1? A jeszcze mi się przypmniało. Widzisz jak Twój Kubuś poszedł szybko do przodu, w krótkim czasie a tyle umiejętności ![]() Cass, ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() I kupiłam tez Zary na 74 (ichnie 78 chyba). Wolę mieć zapas ![]()
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
![]()
[QUOTE=eleeri;16714445]dziewczyny mam mega doła
![]() w przyszły poniedziałek wracam do pracy - właśnie to do mnie dotarło ![]() nie dość, że nie będę przy dziecku to jeszcze muszę chyba zrezygnować z karmienia piersią ![]() nawet mi się nie chce pisać, Mati chyba wyczuwa moje nastroje, bo ciągle płacze ![]() pies chowa się po kątach ![]() mam dość ![]() wyłam pod prysznicem, teraz też mi się zbiera ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- =Miramej;16715085]A moje dziecko, choć marudzi, to nie próżnuje ![]() ![]() ![]() ![]() Brawo ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.