offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-26, 12:15   #2371
blondyna789
Zakorzenienie

Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

Dziewczyny kawka time która się przyłączy?
Stary 2010-01-26, 12:16   #2372
n0emi
Zakorzenienie

Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

Witam sie dziewczyny

Malo nadrabiania bylo

Poszukam informacji dotyczacej poszerzania gornej szczeki
Heh pewnie lepiej by bylo, zebym przeszla ta operacje bez zadnej wiedzy W takich sytuacjach internet to zlo

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Blondyna ja ledwo co wypilam kawusie mmm
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 12:18   #2373
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dymka Pokaż wiadomość
ślicznie ta joanna wygląda
Jyyli - mój kot czasem mi troszkę kawy podpije ale z lenistwa nigdy drugiej nie robiłam
Jak mi w takich chwilach moich futrzaków brakuje.
Nikt mi nei dobiera sie do kubka, ani do talerza
Cytat:
Jesteś boska - dziękuję
to chociaż przejrzeć muszę te 50 stron
Moje w albumie są
Cytat:
zmykam zafarbować mamie włosy
Jezusicku, jak ja nienawidze farbowac mojej mamie wlosow
Kończy sie to zawsze awanturą. Bo przecież w oczach mojej mamy zle nakladam farbe, nic nie potrafie zrobic i ma 2 córki, które nic przy niej nie potrafią zrobić.
To już taka osoba jest, że nawet fryzjerce mówi co ma robić. Oczywiście przy konfrontacji twierdzi, że wcale tak nie robi.
Najgorsze jest to żę odziedziczyłam po niej charakterek i TŻ to wszystko musi znosić

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 12:23   #2374
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
Przyłączam się z kubasem szałwii Odzwyczajam się od kawy, bo muszę ją zagryzać czekoladą

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Jak mi w takich chwilach moich futrzaków brakuje.
Nikt mi nei dobiera sie do kubka, ani do talerza
Gdybyś miała kota jak moja przyjaciółka, to nie wiem, czy byś tęskniła. On potrafi wyciągnąć szynkę z kanapki w taki sposób, że nie pozostawia śladu po zbrodni

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 12:26   #2375
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Gdybyś miała kota jak moja przyjaciółka, to nie wiem, czy byś tęskniła. On potrafi wyciągnąć szynkę z kanapki w taki sposób, że nie pozostawia śladu po zbrodni
genialny kot

Blondi, zrobiłaś mi smaka na kawkę (waniliową z Biedronki ) więc się przyłączam

Kasiu, a te fale to serio naturalne? Bo moje włosy tak wyglądają po warkoczu

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 12:30   #2376
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość

Heh pewnie lepiej by bylo, zebym przeszla ta operacje bez zadnej wiedzy W takich sytuacjach internet to zlo[COLOR="Silver"]
Właśnie miałam się pytać, jak tam Twoje ząbki . Mnie założenie aparatu się trochę opóźni, bo okazało się, że mam jednego zęba do wyleczenia i 3 siódemki do zalakowania i jestem poumawiana w połowie lutego. Nawet nie wiem, czy już umawiać się z ortodontką, czy jeszcze nie. Bo jak zadzwonię po wyleczeniu wszystkich zębów, to pewnie będzie mnie mogła umówić dopiero za 2 miesiące.
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 12:31   #2377
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Moje tak kiedyś wyglądały, jak często nosiłam warkocz, ale nawet, jak go nie zaplotłam, to zwykle się tak układały. Ale mam też sporo zdjęć z tamtego okresu, na których wyglądam jak spod prostownicy, nie pamiętam, jak to wtedy ze mną było

Stary 2010-01-26, 12:40   #2378
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Moja właśnie się parzy
Cytat:
No właśnie moja Puśka tak robi Jak jemy razem obiad, to łapie mnie za rękę i przekierowuje widelec do swojej buzi I oczywiście jesli ja coś jem to znaczy, że jadalne i musi spróbowac. Nieważne, że jest to jabłko, ogórek, cebula, musztarda...
Strasznie za nią tęsknię

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2010-01-26, 12:41   #2379
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
Właśnie miałam się pytać, jak tam Twoje ząbki . Mnie założenie aparatu się trochę opóźni, bo okazało się, że mam jednego zęba do wyleczenia i 3 siódemki do zalakowania i jestem poumawiana w połowie lutego. Nawet nie wiem, czy już umawiać się z ortodontką, czy jeszcze nie. Bo jak zadzwonię po wyleczeniu wszystkich zębów, to pewnie będzie mnie mogła umówić dopiero za 2 miesiące.
U mnie ogolem okazalo sie, ze jest jeszcze gorzej niz na poczatku myslala Ogolem to mojej wady nie widac, ale wiadomo ze w przyszlosci moze sie poglebiac.. ortodontka powiedzila, ze ona nie namawia do operacji, ona jedynie przygotowuje. A zeby przez to przejsc trzeba byc pewnym na 100% bo juz wycofac sie nie mozna.
Bede miec operacje na 2 szczekach (na poczatku mowila, ze na 1) i powiedziala, ze mozliwe ze mam za duzy jezyk Ale to juz chirurg zadecyduje czy go pomniejszac czy nie;/
Poczytalam pare blogow o takich operacjach i na szczescie nic nikomu sie nie stalo No oprocz opuchniecia i dlugiej rekonwalescencji

Ja na twoim miejscu najpierw umowilabym sie na wizyte u ortodontki i w miedzyczasie leczyla zeby. Na 1 wizycie orto nie zalozy ci aparatu tylko da skierowanie na zdjecia. Potem na 2 wizycie bedzie musiala obejrzec te zdjecia i zrobic ci wycisk Dopiero bedzie mozna myslec o aparacie.
Przez ten czas spokojnie wyleczysz zeby.
Stary 2010-01-26, 12:47   #2380
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie ogolem okazalo sie, ze jest jeszcze gorzej niz na poczatku myslala Ogolem to mojej wady nie widac, ale wiadomo ze w przyszlosci moze sie poglebiac.. ortodontka powiedzila, ze ona nie namawia do operacji, ona jedynie przygotowuje. A zeby przez to przejsc trzeba byc pewnym na 100% bo juz wycofac sie nie mozna.
Bede miec operacje na 2 szczekach (na poczatku mowila, ze na 1) i powiedziala, ze mozliwe ze mam za duzy jezyk Ale to juz chirurg zadecyduje czy go pomniejszac czy nie;/
Poczytalam pare blogow o takich operacjach i na szczescie nic nikomu sie nie stalo No oprocz opuchniecia i dlugiej rekonwalescencji

Ja na twoim miejscu najpierw umowilabym sie na wizyte u ortodontki i w miedzyczasie leczyla zeby. Na 1 wizycie orto nie zalozy ci aparatu tylko da skierowanie na zdjecia. Potem na 2 wizycie bedzie musiala obejrzec te zdjecia i zrobic ci wycisk Dopiero bedzie mozna myslec o aparacie.
Strasznie brzmi to, co piszesz. Ja jestem tchórz, jeśli chodzi o wszelkie zabiegi, od pobierania krwi do plombowania zęba .
To chyba w takim razie zadzwonię do ortodontki i umówię się na jakiś termin po dentyście. Dobrze, że już raz miałam robiony wycisk, to przynajmniej wiem co i jak .
Matko, ja nawet nigdy nie prześwietlałam sobie niczego
Stary 2010-01-26, 12:47   #2381
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:

Blondyna ja ledwo co wypilam kawusie mmm
ja właśnie piję
Cytat:
J
Jezusicku, jak ja nienawidze farbowac mojej mamie wlosow
Kończy sie to zawsze awanturą. Bo przecież w oczach mojej mamy zle nakladam farbe, nic nie potrafie zrobic i ma 2 córki, które nic przy niej nie potrafią zrobić.
To już taka osoba jest, że nawet fryzjerce mówi co ma robić. Oczywiście przy konfrontacji twierdzi, że wcale tak nie robi.
Najgorsze jest to żę odziedziczyłam po niej charakterek i TŻ to wszystko musi znosić
moja ma tak samo
na szczęście robi włosy zawsze u fryzjerki i jest spokój (ma pasemka)

ale za to przypomniało mi się jak rok temu teściowej farbowałam włosy henną.. ma długie, prawie do pasa, gęste loki no i najpierw przewertowałam wizaż i zgłębiłam tajniki tej sztuki później przystąpiłam do akcji, ale kolor wyszedł rudy kasztan ale była wkurzona najgorsze, że mam wrażenie, iż za nieudaną koloryzację winiła mnie nie moja wina, że taki kolor sobie wybrała
Cytat:
Przyłączam się z kubasem szałwii Odzwyczajam się od kawy, bo muszę ją zagryzać czekoladą
no co Ty ja kawę kocham całym swym serduszkiem

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Blondi, zrobiłaś mi smaka na kawkę (waniliową z Biedronki ) więc się przyłączam
kurde, cały czas kusisz tą waniliową kawą, a ja jeszcze jej nie kupiłam.. a na osiedlu mam 2 biedronki
Cytat:
ja też pójdę w lutym... mam dwie 4ki do zrobienia i 2 8ki do wyrwania.. ale to na wiosnę sobie zostawię ogólnie nienawidzę dentysty, choć moja pani stomatolog jest bardzo miła i rzeczowa...

kurde do gina też by pasowało wreszcie pójść... pójdę kurde na wiosnę
Stary 2010-01-26, 12:53   #2382
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Strasznie brzmi to, co piszesz. Ja jestem tchórz, jeśli chodzi o wszelkie zabiegi, od pobierania krwi do plombowania zęba .
To chyba w takim razie zadzwonię do ortodontki i umówię się na jakiś termin po dentyście. Dobrze, że już raz miałam robiony wycisk, to przynajmniej wiem co i jak .
Matko, ja nawet nigdy nie prześwietlałam sobie niczego
Tez jestem tchorz i strasznie sie boje Zeby nie moje nastawienie, mama nigdy nie zgodzilaby sie na operacje. Nie widziala zadnej wady dopoki ortodontka nie pokazala o co chodzi. Ale jestem pewna, ze robie dobrze i tego bede sie trzymac. To tylko 1 zabieg i troche czasu na dojscie do siebie, a potem ladny usmiech przez cale zycie
A i jeszcze dodam, ze na pobieranie krwi zawsze mdlalam, a do operacji trzeba pobrac te 2 cale worki i nie mam pojecia jak oni mi to zrobia

Hehe przeswietlanie nie jest straszne Nie ma sie czego bac

A wyrosly ci osemki??
U mnie zatrzymaly sie w kosci i tez trzeba bedzie mi je usunac;///

Edytowane przez n0emi
Czas edycji: 2010-01-26 o 12:55
Stary 2010-01-26, 12:59   #2383
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Nie bójcie się dziewczyny oddać w ręce chirurgów szczękowych Ten do którego ja chodzę to taki typowy dentysta-sadysta Ale naprawdę zęby i szczęki robi super Potrafi naprawić leczenie spartolone przez zwykłego stomatologa. A jak czasami opowiada, jakie szczęki składa
Poza tym mi tak wyrwał ósemkę, że nic nie poczułam, nawet nie zauważyłam, jak ją wyjął, ale to chyba też kwestia korzeni - ja miałam takie ładne, że żal było wyrywać, jeszcze gdzieś mam tego zęba, bo śliczny

A wszelkie ortodontyczne sprawy warto załatwić jak najszybciej - nawet najmniejsza wada może się bardzo pogłębić w przyszłości i nawet zniekształcić rysy twarzy.

Stary 2010-01-26, 13:00   #2384
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
A wyrosly ci osemki??
mi dolne wyrosły w poprzek - w sensie były, ale nie przebiły się przez dziąsło... to bardzo popularne zjawisko miałam operacyjnie usuwane tzn jedną da się przeżyć, choć jest to dużo bardziej nieprzyjemne niż zwykłe rwanie
Stary 2010-01-26, 13:05   #2385
malina19
Zakorzenienie

Witam włsnie niedawno wrociłam do domu
i co zobaczylam że dymka się pojawila: ONA ŻYJE

Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość
ja mam maskę i bardzo ja lubię
ile masek joanny :brzyda l:

Cytat:
Kot mi wsadził ogon do herbaty
może chciał namoczyć ogon

Cytat:
Stoi przede mną, ale chyba wyleję Kłaki nie pływają, kot to czyste zwierzę, ale jak pomyślę, jakie uczulenie miałam jak przytulił mi się raz do szyi to ja dziękuję
a szampanuje i napisze ze koty maja specyficzne antygenty fed d1 i to one uczulają

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
kolejny dylemat i zadanie na sobote - kupienie farby i pomalowanie pokoi
o to super, prace remontowe posuwają się widac do przodu, a jakie kolory macie na oku

Cytat:
Chciałam iść się uczyć, ale coś bolą mnie zęby Mam ukruszone dolne jedynki i są nadwrażliwe.
do dentysty
Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Zmierzyłam swoje włosy
Raz wychodzi 35cm, a raz 39cm wszystko przez to cieniowanie... Eh.
Cel: 55-60cmcm Czyli 20-25cm... Dwa lata zapuszczania plus podcięcia... hm...
a ja niedlugo bede mieć krotsze niż Ty, a teraz mam gdzieś 37 cm

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że mogę się przyłączyć?
witamy

Cytat:
Witam sie dziewczyny

Malo nadrabiania bylo

Heh pewnie lepiej by bylo, zebym przeszla ta operacje bez zadnej wiedzy W takich sytuacjach internet to zlo
żebyś wiedziała ze samo zlo, jak się naczytałam co mnie może spotkać przy uwuwaniu 8, to nei wiedzialam czy już ja zostawić i sobie darować cały ten zabieg

Cytat:
to prawda, a jeszcze się okaże że te co masz zeby chore trezba bedzie wyrwać więc szkoda kasy na leczenie

Cytat:
ja też pójdę w lutym... mam dwie 4ki do zrobienia i 2 8ki do wyrwania.. ale to na wiosnę sobie zostawię ogólnie nienawidzę dentysty, choć moja pani stomatolog jest bardzo miła i rzeczowa...
ja mam super stomatolog
musze isć jeszcze do niej z gorną 5 i koniec leczenia, no chyba ze cos sie ukryło pod zamkami aparatu, ale o tym się dowiem niebawem

a wogole miałam dzisiaj egzamin, ja chyba jestem głucha albo nie wiem, kobieta zrobila 20 pytan opisowych na 60 minut, a ja nie wiem czemu i sobie ubzurałam ze mamy 2h, dobrze ze udalo mi się skonczyc w czasie tej 1 h a tak powoli pisałam, wogole sie nie spieszyłam
mialam dzisiaj szczescie tata mnie zawiozł na egzamin ale co gorsze gdzieś u niego w samochodzie zawadziłam flekiem(fakt był już mały i do wymiany) o kratkę wycieraczki i strcilam fleka, a żeby nie zepsuć obcasa tzn zniszczyc poprosiłam go i po mnie przyjechał po egzaminie, fakt czekałam az przyjedzie prawie 1h
a teraz musze zabierać się za nauke na kolejny egzamin który mam w czartek - usstny a jezcze nic na niego nie przeczytałam
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 13:08   #2386
kocurzyca
Zakorzenienie

Kurza stopa!!! Niedługo już nic nie bede jeść!!!
Nie wiadomo dlaczego i nie wiadomo skąd wykształciło się u mnie uczulenie na nabiał. Poczatkowomyślałąm że mogę je zignorować, ale ono się pogłębia w zastraszającym tępie
Po zjedzeniu nabiału dostaję strasznych duszności. Początkowo zdarzało się to tylko po bardzo skoncentrowanym nabiale np. żółtym serze, a teraz nawet kropla mleka w kawie, czy odrobina majonezu (jajko) doprowadza mnie do atku kaszlu i ołabienia. Trwa to z pół godziny i przechodzi.

Cale życie odżywiałam się bardzo zdrowo. Zawsze miałąm własne warzywa i owoce, mleko kupowane od rolnika. Obsesyjnie sprawdzam składy na wszystkim co kupuje. Nie jadam żadnych sztuczności (co w Anglii nie jest proste).
Zawsze byłam okazem zdrowia, a tu takie cholerstwo mnie dopadło.
Winię chemie w angielskim żarciu.

I co ja mam teraz jeść??? Nabiał był podstawą mojej diety. Mleko zamienilam na sojowe. A co z resztą? Mam zacząć jeść jakies plastykowe produkty zastępcze?? Zawsze byłam im przeciwna.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2010-01-26, 13:08   #2387
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bójcie się dziewczyny oddać w ręce chirurgów szczękowych Ten do którego ja chodzę to taki typowy dentysta-sadysta Ale naprawdę zęby i szczęki robi super Potrafi naprawić leczenie spartolone przez zwykłego stomatologa. A jak czasami opowiada, jakie szczęki składa
Poza tym mi tak wyrwał ósemkę, że nic nie poczułam, nawet nie zauważyłam, jak ją wyjął, ale to chyba też kwestia korzeni - ja miałam takie ładne, że żal było wyrywać, jeszcze gdzieś mam tego zęba, bo śliczny

A wszelkie ortodontyczne sprawy warto załatwić jak najszybciej - nawet najmniejsza wada może się bardzo pogłębić w przyszłości i nawet zniekształcić rysy twarzy.
Tez wlasnie tak mysle. Moja orto polecila mi najlepszego chirurga i mam isc specjalnie w czwartek, zeby na niego trafic
Niby to trudny i niebezpieczny zabieg, ale wszystkie operacje konczyly sie ok, wiec musi byc dobrze
W ogole to byla moja druga wizyta, a orto nie chciala za nia kasy... Byla bardzo mila. Powiedziala, ze sie mna zaopiekuje i wszystko bedzie ok

A jeszcze spytam to te wyrywane osemki mialas juz wyrosniete tak??

Cytat:
mi dolne wyrosły w poprzek - w sensie były, ale nie przebiły się przez dziąsło... to bardzo popularne zjawisko miałam operacyjnie usuwane tzn jedną da się przeżyć, choć jest to dużo bardziej nieprzyjemne niż zwykłe rwanie
No wlasnie tez slyszalam i takim zjawisku i bylam pewna, ze tez cos takiego mam skoro mi nie urosly.
Ale po przeswietleniu widac, ze sa prosto ustawione, ale w kosci i na szczescie sa bardzo male
Pewnie nie rozwinely sie do konca i zatrzymaly sie Bo nie kazdemu wyrastaja 8
A jak mialas to usuwane to tylko ze znieczuleniem miejscowym??
Stary 2010-01-26, 13:08   #2388
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
A wyrosly ci osemki??
ja miałam jedną ósemkę usuwaną która włąsnie była zattrzymana na dole i jeszcze pozioma, kurcez cały ydzień wyglądałam jak chomik sina ludziom na oczy się nie chciaalm pokazywać,
więc na przykładzie własnego doświadczenia radzę ósemki usuwać jak się ma wiecej wolnego czasu
ahhh i nie zapmne te piekne oczy chirurga szczekowego, przez cały zabieg praktycznie patrzylam mu w oczy
a drugą ósemkę miałam naprostowywaną z poziomej w pionową, i właśnei przez ta 8 tak długo już nosze aparat
Stary 2010-01-26, 13:13   #2389
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina19 Pokaż wiadomość
ja miałam jedną ósemkę usuwaną która włąsnie była zattrzymana na dole i jeszcze pozioma, kurcez cały ydzień wyglądałam jak chomik sina ludziom na oczy się nie chciaalm pokazywać,
więc na przykładzie własnego doświadczenia radzę ósemki usuwać jak się ma wiecej wolnego czasu
ahhh i nie zapmne te piekne oczy chirurga szczekowego, przez cały zabieg praktycznie patrzylam mu w oczy
a drugą ósemkę miałam naprostowywaną z poziomej w pionową, i właśnei przez ta 8 tak długo już nosze aparat
Orto powiedziala, ze pol roku przed operacja musze usunac, bo one teraz w naprawianiu zgryzu nic nie szkodza i nic nie znieksztalcaja. Ale przy operacji szczeki trzeba usunac bo cos tam Juz nie pamietam...
Na pewno zrobie to jak znajde wolny czas bo moj kolega mial usuwane 8 i wiem jak to wyglada
Stary 2010-01-26, 13:14   #2390
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość

Kasiu, a te fale to serio naturalne? Bo moje włosy tak wyglądają po warkoczu
naturalne TŻ do sesji porządnie rozczesał mi włosy, bo bez czesania układają się bardziej hmmm spiralnie a przy samej głowie mam taki przychlast bo niedokładnie zmyłam Waksa na końcówkach mam jedwab, zwykle końce, szczególnie te z przodu zwijają się w spiralki, co trochę mnie wkurza bo jak noszę kucyk to część końcówek jest prosta a część skręcona
poza tym mam bardzo podatne włosy, wystarczy że nałożę dużo obciążającej odżywki lub maski i koniecznie jedwabiu i mam prawie proste włosy tzn. do czasu, bo jak wyjdę z domu od razu się mierzwią i skręcają dziwne mam te włosy, po mamie chyba
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 13:16   #2391
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno zrobie to jak znajde wolny czas bo moj kolega mial usuwane 8 i wiem jak to wyglada
to super że wiesz że trzeba mieć trochę wolnego żeby nie straszyć ludzi, ja naszczescie zrobiam ten zabieg w wakacje, jeju nigdy nie zapomnę tego jedzenia albo picia albo spania,ehhhh ale za to miałam niezle ulgi w domu

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

kasiamajo a może zastosują pielegnację taką dla wlosów kręconych, może wszystkie wtedy by Ci się pasma skreciły
Stary 2010-01-26, 13:16   #2392
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:

No wlasnie tez slyszalam i takim zjawisku i bylam pewna, ze tez cos takiego mam skoro mi nie urosly.
Ale po przeswietleniu widac, ze sa prosto ustawione, ale w kosci i na szczescie sa bardzo male
ja miałam wyrośniętą całą , ale poziomo... wystawała tlyko na 2 mm może
znieczulenie miałam oczywiście tylko miejscowe.. dostałam 3 zastrzyki ale nie było tak źle... znacznie gorzej jest później, gdy ustępuje znieczulenie i zaczynasz puchnąć.
kolejną bankową sprawą jest też coś takiego jak szczękościsk przez ok 7 dni - jadłam tylko gorące kubki przez słomkę i gerberki
Cytat:
ja się nie patrzyłam nikomu w oczy, bo że tak powiem nie miałam takiej możliwości - na twarzy miałam białą szmatkę z dziurą na gębę tylko

niekoniecznie trzeba kombinować z wolny - lekarze przecież dają zwolnienia... więc jeżeli wykonujący zabieg się nie będzie kwapił do tego, to zawsze można ustalić wcześniej z rodzinnym , że będzie potrzebne tygodniowe zwolnienie i tyle...
Stary 2010-01-26, 13:19   #2393
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Tez wlasnie tak mysle. Moja orto polecila mi najlepszego chirurga i mam isc specjalnie w czwartek, zeby na niego trafic
Niby to trudny i niebezpieczny zabieg, ale wszystkie operacje konczyly sie ok, wiec musi byc dobrze
W ogole to byla moja druga wizyta, a orto nie chciala za nia kasy... Byla bardzo mila. Powiedziala, ze sie mna zaopiekuje i wszystko bedzie ok

A jeszcze spytam to te wyrywane osemki mialas juz wyrosniete tak??

Więc nie ma się co bać naprawdę

Ja miałam ósemkę nie do końca wyrośniętą, no ale fakt, była już na wierzchu i wystarczyło ją podważyć (ale koszmar ząbkowania był tak wielki, że chyba lepiej nie czekać z usuwaniem jeśli nie trzeba).

Stary 2010-01-26, 13:20   #2394
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Nie wiadomo dlaczego i nie wiadomo skąd wykształciło się u mnie uczulenie na nabiał. Poczatkowomyślałąm że mogę je zignorować, ale ono się pogłębia w zastraszającym tępie
Po zjedzeniu nabiału dostaję strasznych duszności. Początkowo zdarzało się to tylko po bardzo skoncentrowanym nabiale np. żółtym serze, a teraz nawet kropla mleka w kawie, czy odrobina majonezu (jajko) doprowadza mnie do atku kaszlu i ołabienia. Trwa to z pół godziny i przechodzi.

Cale życie odżywiałam się bardzo zdrowo. Zawsze miałąm własne warzywa i owoce, mleko kupowane od rolnika. Obsesyjnie sprawdzam składy na wszystkim co kupuje. Nie jadam żadnych sztuczności (co w Anglii nie jest proste).

I co ja mam teraz jeść??? Nabiał był podstawą mojej diety. Mleko zamienilam na sojowe. A co z resztą? Mam zacząć jeść jakies plastykowe produkty zastępcze?? Zawsze byłam im przeciwna.
To niezbyt zdrowo, bo węglowodany powinny być jej podstawą, najlepiej złożone
weganie żyją bez nabiału i jajek i jakoś dają radę, więc Ty też dasz mleko sojowe też jest pyszne, szczególnie to smakowe
Stary 2010-01-26, 13:20   #2395
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
niekoniecznie trzeba kombinować z wolny - lekarze przecież dają zwolnienia... więc jeżeli wykonujący zabieg się nie będzie kwapił do tego, to zawsze można ustalić wcześniej z rodzinnym , że będzie potrzebne tygodniowe zwolnienie i tyle...
tutaj masz po części racje z tym zwolnieniem ale niestety na studiach u mnie by to nie przeszło jakbym miała wszytskie zajęcia odrabiać, kolokwia zaliczać + te bieżące to chyba raczej nie było takie proste
Stary 2010-01-26, 13:21   #2396
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
znieczulenie miałam oczywiście tylko miejscowe.. dostałam 3 zastrzyki ale nie było tak źle... znacznie gorzej jest później, gdy ustępuje znieczulenie i zaczynasz puchnąć.
kolejną bankową sprawą jest też coś takiego jak szczękościsk przez ok 7 dni - jadłam tylko gorące kubki przez słomkę i gerberki
Z tym jedzeniem to przynajmniej sie dobrze przygotuje, bo po operacji ponoc od miesiaca i dluzej je sie same plynne rzeczy. I ponoc bardzo duzo sie chudnie.
Mi zadna 8 nie wyrosla Szkoda, ze nie mozna wyrwac wszystkich za jednym podejsciem
Stary 2010-01-26, 13:21   #2397
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Dobrze, że ja nie miałam komplikacji, bo bym nie wytrzymała tydzień bez normalnego jedzenia Ale fakt, po tym cały dzień żywiłam się tylko lodami

Stary 2010-01-26, 13:24   #2398
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze miałam stracha przed dentystą, ale odkąd robię sobie znieczulenie nawet przy zwykłej plombie, jakoś spokojniej wchodzę do gabinetu . Raz przy wierceniu strasznie mnie bolało i odtąd mam mały uraz. Wolę "pocierpieć" przy zastrzyku i nic nie czuć niż męczyć się przez cały czas.

Jeszcze muszę iść do dermatologa z tym moim ryjkiem, może przepisze mi coś silniejszego, żeby likwidowało zaskórniki zamknięte. Bo Clindacne jest słabiutki. Może w czwartek, chcę się załapać póki mam ferie.

Cytat:
Tez jestem tchorz i strasznie sie boje Zeby nie moje nastawienie, mama nigdy nie zgodzilaby sie na operacje. Nie widziala zadnej wady dopoki ortodontka nie pokazala o co chodzi. Ale jestem pewna, ze robie dobrze i tego bede sie trzymac. To tylko 1 zabieg i troche czasu na dojscie do siebie, a potem ladny usmiech przez cale zycie
A i jeszcze dodam, ze na pobieranie krwi zawsze mdlalam, a do operacji trzeba pobrac te 2 cale worki i nie mam pojecia jak oni mi to zrobia

Hehe przeswietlanie nie jest straszne Nie ma sie czego bac

A wyrosly ci osemki??
Ja też strasznie boję się pobierania krwi i szczepionek. Już dawno powinnam iść do alergologa, ale powstrzymuje mnie to, że muszę tam iść z wynikami morfologii.
Wiem, że prześwietlenie nie jest straszne, bo nie kłują ani nic nie rozcinają . Ale zawsze to jakaś nowość
Mnie jeszcze ósemki nie wyrosły, dopiero jakiś rok temu wyrosły mi siódemki. Nawet nie zauważyłam, kiedy
Cytat:

Mnie na szczęście chirurg niepotrzebny . Ale zdziwiła mnie jedna rzecz - Ty mówisz, że warto leczyć każdą wadę, a ortodontka mi mówi, że nawet nie opłaca się zakładać u mnie aparatu, bo mam ładne zęby i nie będzie widać różnicy po zdjęciu i w ogóle już chciała mnie wysyłać do psychologa (że niby mam zakrzywiony obraz siebie i te sprawy). A ja nie lubię swojej szpary między jedynkami, więc nie uśmiecham się na zdjęciach.
Ale to aż dziwne - przecież będę jej płacić dosyć dużo kasy za to, więc co jej zależy?
Stary 2010-01-26, 13:24   #2399
201607180946
Konto usunięte

Cytat:

kasiamajo a może zastosują pielegnację taką dla wlosów kręconych, może wszystkie wtedy by Ci się pasma skreciły
próbowałam już ale to nie do końca służy moim włosom, bo one jednak lubią silikony
jedyne co się przyjęło, to czesanie na mokro grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami,szczotek już nie używam
Stary 2010-01-26, 13:25   #2400
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
kurde, cały czas kusisz tą waniliową kawą, a ja jeszcze jej nie kupiłam.. a na osiedlu mam 2 biedronki
Skuś się 10 saszetek za 2,98zł, nie dość że pyszna to taka tania jest jeszcze orzechowa ale nie próbowałam

Cytat:

Ojej... Straszne nie wyobrażam sobie nie móc czegoś jeść chyba bym nie wytrzymała a tych alergii nie da się jakoś leczyć?

Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość
naturalne TŻ do sesji porządnie rozczesał mi włosy, bo bez czesania układają się bardziej hmmm spiralnie a przy samej głowie mam taki przychlast bo niedokładnie zmyłam Waksa na końcówkach mam jedwab, zwykle końce, szczególnie te z przodu zwijają się w spiralki, co trochę mnie wkurza bo jak noszę kucyk to część końcówek jest prosta a część skręcona
poza tym mam bardzo podatne włosy, wystarczy że nałożę dużo obciążającej odżywki lub maski i koniecznie jedwabiu i mam prawie proste włosy tzn. do czasu, bo jak wyjdę z domu od razu się mierzwią i skręcają dziwne mam te włosy, po mamie chyba
Niesamowite że tak Ci się układają ja mam tak wredne i oporne włosy, że w żadnej fryzurze poza warkoczem i kitą nie są w stanie pozostać

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości