|
|
#481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszle i obecne mamusie z USA
Cytat:
na razie zajmuje sie glownie rysunkiem lub digital painting.. no i graphic design..... od tatuazu odstrasza mnie to, ze gdybym chciala byc praktykantem u tego goscia ktorego znam to on pobiera oplate 8 000 $ ... Nie boj sie kierowcow wariatow uwierz mi.. mialam piec wypadkow (nie z mojej wizy) haha... da sie przezyc... ja sie bardziej boje starszych babc ja mam teraz duzy samochod (Nissana Murano) i wiem, ze w razie wypadku jestem w miare bezpieczna.... ![]() A sama nauka jest calkiem przyjemna... tzn ja sie uczylam w PL ale dla mnie to byla wielka frajda.... a co do weekendu to my idziemy na impreze do znajomego i zamiast alkoholu przyniose galaretki z alkholem... tzn jesli wyjda hihi tutaj jest link ---> http://jumboempanadas.blogspot.com/2...ria-bites.html
|
|
|
|
#482 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj wieczorem poczulam pierwsze silne kopniaki
A najpiekniejsze jest to, ze jak maz przylozyl reke, to tez poczul Bo do tej pory tylko ja wyczuwalam te przelewania sie w brzuszku...Musze sobie zapisac date dzisiejsza ![]() A kolejna dobra wiadomosc ode mnie, to mamy juz bilety i lecimy do polandu za 2 tygodnie |
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Leleth-moze pokazesz kiedys swoje projekty?Co do kasy za praktyke od tego goscia to rzeczywiscie duzo
Masz racje co do babc-one sa chyba najgorsze.My tez mamy Nissana Murano i chyba maz mi go da zebym nim jezdzila Udanej imprezy ![]() Alguien-gratulacje kopniaczkow-to musi byc super uczucie-super ze bilety kupione
|
|
|
|
|
#484 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
... teraz sie dopiero zacznie..... ja uwielbiam jak maly sie caly obracal...caly moj brzuch sie przesuwal z jednej strony na druga.... ludzie ktorzy siedzieli obok mnie w takich chwilach byliw szoku, ze to az tak widac......Cytat:
![]() Jaki macie kolor murano? ja mam sunlit copper... czy cos takiego... czyli inaczej mowiac POMARANCZOWY haha
|
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Leleth-to bede czekac na linka do portfolio
![]() Co do Murano to mamy kolor czarny a ten kolor o ktorym mowisz to fajny jest-ma go ciotka mojego Tz-nawet niezle sa te samochody Murano-ciekawy ksztalt.Chociaz dla mnie to za wielki-ja dobrze bym sie czula w garbusku
|
|
|
|
|
#486 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Alguien, gratuluje pierwszych mocnych kopniaczkow od dzidzi Zobaczysz, ze jak urodzisz, to tych kopniakow bedzie Ci bardzo brakowac ![]() Gratuluje kupna biletow! Na jak dlugo sie wybieracie do PL? Elfie, gratuluje nowej pracy! ![]() leleth, Twojemu mezowi gratuluje podwyzki - nawet te pare dolarow to zawsze jest cos ![]() Ja rowniez bede czekac na link do portfolio ![]() Co do aut, to widze ze u nas na watku Nissan'y rzadza - my tez mamy Nissan'a tyle ze X-terra Narazie musimy wykombinowac kase na chrzest Evuni - planujemy go na 5 czerwca. Zupelnie nie wiem gdzie jakiego lokalu szukac I ile trzeba bedzie zaplacic... Milego dnia, dziewczyny!
|
|
#487 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny, kopniaczki sa rzeczywiscie bardzo milym uczuciem
![]() schoolcraft zostajemy w Polsce 3 tygodnie ![]() A my nie mamy Nissana No ale my jestesmy zwolennikami jak to sie mowi german engineering ![]() Wybieramy sie dzis na birthday party. Mojej kolezanki synek konczy 4 latka. Wiec bedzie pewnie wesolo ![]() Milej soboty! |
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
witam po weekendzie
![]() ja spedzilam u rodzicow troche oderwalam sie od codziennosci ![]() zaczelam tez uczyc sie ang. nie zaszkodzi a na pewno sie przyda nie jest tak zle jak sadzilam wiec w pol roku moze nie bede sie stresowac bariera jezykowa ![]() Algiuen super uczucie co ? teraz to juz beda coraz fajniejsze kopniaki ![]() elfie gratuluje pracy ![]() schoolcraft oj chrzciny kosztowna sprawa a na duzo osob robicie? czy tylko chrzestni? nam tez by sie wieksze auto przydalo ale tez funduszy brak moze w usa cos nam sie uda sprowadzic zobaczymy ![]() pozdrawiam was
|
|
#489 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Alguien, oj zazdroszcze tych 3 tygodni w PL Ja tez juz chce sie zobaczyc z moja rodzinka ![]() Jak tam bylo na imprezie urodzinowej? Zaloze sie ze bardzo wesolo ![]() Ray, to prawda ze chrzest jest bardzo kosztowna sprawa. Jak chrzcilismy Adasia, to za 25 osob (trzeba bylo miec minimum tyle osob) zaplacilismy prawie $700. Dla nas jest to bardzo duza kwota. Wtedy nawet nie mielismy tylu znajomych, zeby "wypelnic" te 25 miejsc. Wiec musielismy placic za puste miejsca ![]() Tym razem znalazlam w internecie restauracje gdzie mozna wynajac osobna sale + jedzenie + obsluga dla minimum 10 osob - i to nam baaaardzo pasuje! Niestety nie znam ceny, ale zadzwonie na dniach i sie dowiem. Dziewczyny, a do mnie dzisiaj w koncu zadzwonili w zwiazku z tym personal training i juz jestem umowiona na wtorek z trenerka Mam nadzieje, ze uda mi sie podciagnac brzuszek i zrzucic te nadprogramowe 2-3 kg.Tak wogole, to bardzo polecam te cwiczenia a6w! Skonczylam dopiero pierwszy tydzien cwiczen, ale juz widze poprawe Zrobilam zdjecie przed rozpoczeciem cwiczen oraz planuje robic zdjecia po kazdym ukonczonym tygodniu i wtedy sie Wam pochwale jaka jest roznica ![]() Dobra, to tyle. Milego wieczoru!!!
I treat my patients with compassion, Wearing scrubs is my fashion; I fight sickness with aggression - NURSING is my profession! Edytowane przez schoolcraft Czas edycji: 2010-01-24 o 22:53 |
|
|
|
|
#490 |
|
BAN stały
|
czesc wam
mala ladnie spi a ja sie nudze troszke...w sumie tez moglabym spac ale cos mi sie chce tesciowa mnie nastarszyla ze z mala cos jest nie tak bo nie ciagnie glowy jak ja sie do siadu podciaga...ale ona ma dopero 2-mce wiec jak moze ciagnac glowe....dopiero co zaczyna ja sztywno trzymac....jej nie wytrzymuje juz z ta baba |
|
|
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
hey Wam
![]() impreza 4latkowa sie udala, owszem 4latek ma 7letnia siostre i obydwoje tak uwielbiaja mojego meza, ze zawsze go mecza o rozne zabawy ![]() Ray nauka angielskiego nigdy nie pojdzie w las jak to mowia, takze fajnie, ze sie uczysz ![]() zuzanna jak czytam Wasze opowiesci o tesciowych, to ja stwierdzam, ze jestem szczesciara, bo moja jest super... schoolcraft gratulacje za cwiczenia!! To czekamy, az nam pokazesz efekty I powodzenia z trenerka!Dzisiaj kolezanka przychodzi do mnie z kolei, wiec poczestuje ja polskimi specjalami
|
|
|
|
|
#492 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() my mielismy zwariowany weekend... z imprezy wrocilismy o 3 rano i dopiero okolo poludnia okazalo sie ze tz przyszedl w butach kogos innego do domu... w ogole to bylam tam jedyna trzezwa osoba... zreszta jak zwykle... a galaretka z wina byla przebojem
|
|
|
|
#493 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Ja jeszcze na chwile jestem, ale Wy wszystkie chyba spicie ![]() Wpadlam, zeby sie pochwalic, ze Evuni przebil sie juz 2 zabek leleth & Alguien, ciesze sie, ze imprezy sie udaly leleth, mam nadzieje, ze znalezliscie wlasciciela butow w ktorych przyszedl Twoj maz Nie zla historia Zmykam spac. Buziaki.
|
|
#494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do butow to wlasciciel zglosil sie sam...najgorsze jest to, ze facet jest znany z tego, ze kapie sie raz na pare dni.... fuuuuuuuuuuuuuuj.. a tz mial stopy w jego butach przez prawie godzine.... a on chodzil w butach tzta duuuuuuzo dluzej....
|
|
|
|
#495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, co tu tak cicho? Alguien, co u Ciebie? Jak sie czujesz? Pakujesz juz walizki do PL? ![]() spicegirl, przypomnialo mi sie, ze pisalas wczesniej, ze zaczynalo Cie bolec gardlo. Mam nadzieje, ze to sie nie przerodzilo w cos grozniejszego. Odezwij sie Elfie, co tam u Ciebie? zuzanna12, jak tam malutka?
|
|
|
#496 |
|
BAN stały
|
malutka super lezy na brzuchu i podnosi glowke i oglada swiat
|
|
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Schoolcraft-gratulacje 2 zabka Ewusi Chwal sie zdjeciami odnosnie tych cwiczen![]() Ja dzisiaj bylam w nowej pracy-zaczynam full time od 10 lutego i dali mi 3 miesiace czasu na zrobienie prawka ![]() Leleth-to niezle sie dzialo na tej imprezie Poszlaby m z checia na taka-ostanio na takiego typu imprezie bylam w Polsce-klimat byl taki ze jakby moj tz zobaczyl z niej zdjecia to by chyba nie uwierzyl-zupelny luz![]() Alguien-no wlasnie -jak samopoczucie?Bierzesz duzo walizek do Polski?Co ciekawego polskiego masz ze smakolykow?Pytam sie bo u mnie polskiego jedzenia brak ![]() Zuzanna-milego dnia i mam nadzieje ze sie juz nie nudzisz? |
|
|
|
|
#498 |
|
BAN stały
|
juz nie bo mala troche czasu mi zajela a teraz bylysmy na spacerze i spi
leleth lekarz mi mowil ze powod do niepokoju bylby wtedy gdyby mala nie podnosila glowy z pozycji na brzuchu a ona to robi malo tego babka tez mowila ze Olimpia urodzila sie 14 listopada a powinna 23 czyli prawie 2 tyg wczesniej wiec jej umiejetnisci powinno sie liczyc od terminu porodu czyly 23 listopad i jak narazie wszystko jest ok a kazdym razie nozki sie sa skrzyzowane wiec na napiecie miesniowe to nie wyglada ma ponoc do ukonczenia 4 -m-ca by ladnie ciagnac glowke ps.takze biorac pod uwage przewidywamy termin porodu to mala powinna miec teraz dopiero 2 miesiace a ma 2 i pol.....niby nie wielka roznica ale.................. |
|
|
|
|
#499 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Ja dzis musialam pojechac do szkoly zawiezc potrzebne dokumenty. Takze nie bede w tym semestrze chodzic na zajecia. Wszystko juz zalatwione i zakonczylam moj status jako international student Zobacze, jak dzidzia sie urodzi, wtedy postanowie, co dalej...Moze odchowam troche i pojde do pracy na pol etatu... Potem wstapilam do Macy's i kupilam sobie plaszczyk zimowy w ogole ogladalismy go z mezem juz wczesniej, ale mowilam mu, ze troszke za drogi jeszcze...No i jak dzisiaj mowilam, ze jade tam zobaczyc po raz kolejny, to wrecz kazal mi go kupic, bo powiedzial, ze super sexy w nim wygladam i mam sie wiecej nie zastanawiac. No wiec kupilam ![]() leleth to niezle imprezy Wy macie, naprawde Jak tam w szkole dzis?schoolcraft gratulacje kolejnego zabka ![]() Biore 2 walizki, maz jedna. A bedziemy wracac z 4 Bo jedna tam zostawilismy ostatnim razem. Wiadomo, ze chce nakupowac wiele smakolykow, wiec ta 1 walizka bedzie jak znalazl ![]() Tak apropos to nie wiem, czy wiecie, ale zmienily sie jakis czas temu zasady co do przewozenia bagazu. Teraz wszystkie amerykanskie linie kasuja ok. $50 jesli sie chce wziac 2 walizki/os. Dlatego tez miedzy innymi lecimy Lufthansa, bo oni nadal maja 2 walizki przyslugujace na pasazera. CzarnyElf 3 miesiace to powinnas spokojnie zdazyc ze wszystkim Dasz rade!A co do smakolykow, ktorymi czestowalam kolezanke, to bylo moje ciasto i nalesniki. Jak jestesmy w NYC, to robie zapasy w polskich sklepach i potem mamy na jakis czas ![]() zuzanna kazde dziecko ma tez swoj rytm, wiec czasem nie ma co sie dziwic, ze jedne robia cos szybciej niz drugie...Zreszta skoro lekarka Ci tak powiedziala o tych terminach, to tego sie trzymaj
|
|
|
|
|
#500 |
|
BAN stały
|
a bo tesciowa panikuje a ja potem rozmyslam i tez sie martwie
tym bardziej ze na jesieni tego roku czeka nas opereracja rozszczepu podniebienia...boje sie o mala jak diabli wiem ze jest to konieczne dla jej dobra i poprawnej wymowy ale jak sobie o tym pomysle to wyc mi sie chcepo ostaniej wizycie u chirurga i rozmowie z nim na temat operacji po tym jak mi powiedzial ze po operacji mala bedzie obolala i opuchnieta nie moglam tego przezyc...cala noc stalam przy lozeczku i patrzylam na moja niunie i wylam czemu ona musi tyle cierpiec....dlaczego akurat moje dziecko to dotknelo? jedyne co jest dobre to to ze to tylko rozszczep podniebienia i nie widac nic na buzce...ale dalej martwie sie o moja niunie.....wiem ze po operacji bedzia ja bolalo ( w koncu operacja) ale mam takie dni ze nie moge sie pozbierac i wieczorem jak mala spi siedze i placze ze ja to spotkalo!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#501 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
.. ogolnie w prawie kazdy piatek i sobote cos sie dzieje.... a lato to w ogole niekonczaca sie impreza...... juz nie moge sie doczekac.... ![]() Cytat:
![]() a do szkoly nie dojechalam bo zapomnialam... zorientowalam sie 20 minut przed planowanym koncem zajec.. tak mi sie spodobala dzisiejsza pogoda ze spedzilam cale popoludnie i w sumie wieczor z malym na dworze..... Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- zapomnialam dodac, ze kupilam dzis rybe wedzona.. nie jadlam jej od lat.... pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyycha. .....
|
|
|
|
#502 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Ja jak zwykle poznym wieczorem tu zagladam, bo wczesniej nie mialam czasu. Widze, ze troche zescie sie rozpisaly - fajnie ![]() Elfie, ja mysle, ze 3 miesiace to wystarczajaco duzo czasu, zeby sie nauczyc jezdzic (ale musisz jaknajszybciej zaczac to robic, bo czas szybko leci). Ale pamietaj, ze potrzeba wiele praktyki aby zostac naprawde dobrym kierowca Dlatego jezdze tylko tyle co musze ![]() Alguien, gratuluje nowego plaszczyku! Moze sie pochwalisz fotka? leleth, hmmm... wedzona rybka powiadasz... smacznego ![]() zuzanna12, bardzo mi przykro, ze Twoja coreczke spotkalo takie cos jak rozszczep podniebienia Ja tez uwazam ze to jest bardzo niesprawiedliwe, ze takie malenstwo musi tak bardzo cierpiec Ale mam nadzieje, ze malutka szybko wroci do dobrego samopoczucia po operacji - tak jak kuzynka od leleth Duzo zdrowka Wam zycze!!!Tak na marginesie, to jestem ciekawa, czy wiesz co jest powodem tego rozszczepu podniebienia? Nie jestem na 100% pewna, ale czytalam gdzies ze to moze byc spowodowane tym, ze matka w czasie ciazy brala jakies mocne lekarstwa. Czy Ty musialas cos takiego robic? Pozdrawiam dziewczyny i dobrej nocy zycze. My jutro z rana jedziemy do pediatry, a na 18:00 ide na fitness
|
|
#503 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Dzięki za zaproszenie. Nie wiedziałam, że jest taki wątek. Mieszkam w Californii od niedawna, bo od lipca 2009. Mój mąż tu pracuje i ja przyleciałam do niego. Mamy 7 tyg synka. Nikogo tu nie znam, z wyjątkiem kilku kolegów tz'a. Szkoda, że na wątku nie ma jakiejś mamusi stąd. Tak ogólnie to nie za bardzo mi się tu podoba, wolałabym być w Polsce. Trudno mi się tu zaklimatyzować, wszystko jest inne. Jedzenie okropne, jestem wegetarianką, w tu kult hamburgera. Ciężko coś veggie dostać. Zdarza się, że jak pytam o wegetariańskie, to nie wiedzą o co chodzi; tłumaczę, że bez mięsa, a oni na to- czy kurczak może być! Może gdy zacznę studia i poznam ludzi to będzie lepiej. To na razie tyle o mnie
|
|
|
|
|
#504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zazdroszcze Ci tej Californii... a co do jedzenia to sprobuj znalesc sklep trader joe's ... tam na pewno znajdziesz duzo jedzenia wegetarianskiego... tu masz adres ---> http://www.traderjoes.com/static/find_a_tjs.asp
|
|
|
|
#505 |
|
BAN stały
|
schoolcraft ja nie bralam zadnych lekow nawet chora w ciazy nie bylam takze nie wiem, mowia ze to moze byc gentyczne ale z tego co wiemy ani w mojej ani w TZa rodzinie tego nie bylo...lekarze mowia ze to wystapic bardzo dawno temu np 100 lat temu u jakis tam dalekich przodkow i dlatego my tego nie wiemy....
wczoraj czytalam na temat dochodzenia do siebie po opercaji i wyczytalam ze matki przewaznie mocniej panikuja niz to porzebne bo dzieciaczki szybko dochodza do siebie wiadomo ze na poczatku jest ciazko ale jest to kwestia kilku pierwszych dni wiecie co moje szczescie przechodzi sama siebie cala noc spi jak zabita a za to juz o 7 rano sie budzi i marudzi ze jest w lozeczku i trzeba wstawac a probowalam ja nauczyc chodzic spac tak kolo 10 pm a gdzie tam juz 7. 30 pm mala spi |
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() zuzanna12 nie maetw sie nic niuni nie bedzie. U nas w rodzinie byl taki przypadek po operacji bylo wszystko dobrze. jej to tylko pomoze zobaczysz ![]() schoolcraft widze ze twoja niunia szybko zabkuje a chrzciny w Polsce tez drogie niestety. ![]() leleth o fujjj z tymi butami ![]() ja wlasnie ucze mala nocnika, juz wstawilam pralke bo z calego dnia tyle nam sie nazbieralo obsiusianych spodni ze szok no coz nie mowil nikt ze bedzie latwo hehedziewczyny jakie firmy w usa robia dobre buty dla dzieci? teraz w marcu bedzie tz to chce zeby malej przywiozl jakies adidasy i np croksy na basen moze sa jakies fajne firmy ktore nie znam. tyle napisalyscie ze szok :d wpadne przed snem to sobie dokoncze reszte czytac jak narazie kurcze czasu brak
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-01-26 o 19:50 |
|
|
|
|
#507 |
|
Wtajemniczenie
|
bogus85, fajnie ze dolaczylas! I gratuluje 7 tygodniowego synka
Co do jedzenia wegetarianskiego, to nie pomoge, bo ja raczej jestem ta od hamburgerow Na jak dlugo przyjechaliscie do Californii? Ray, u nas tez bylo bardzo ciezko z nauka sikania do nocnika W koncu Adas niby sie nauczyl, ale urodzila sie mala i on znowu zaczal sikac w majtki Tak wiec odpuscilam sobie i czekam az sie ociepli i bede znowu probowala go nauczyc... Chyba juz pora, bo ma 2,5 latka ![]() Co do butow, to ja zazwyczaj kupuje z Osh Kosh - sa dobrej jakosci i dobrze zrobione (wygodne dla nozek dziecka). Raz kupowalam w Targecie buty, ale nie pamietam jakiej firmy. Generalnie dzieciece buty znajdziesz w kazdym sklepie gdzie jest dzial dzieciecy Dziewczyny, a mysmy dzisiaj byli z Evka u pediatry (tak na marginesie - mala konczy dzis 4 miesiace ). Mala wazy juz 17 funtow i 10 uncji (czyli 7kg i 700 gram) oraz ma az 26 inches wzrostu (66cm). Jest duza, ale rozwija sie bardzo prawidlowo ![]() Dobra, zmykam. Ide sie zdrzemnac poki dzieci spia. Dzis na 18:00 ide na fitness - trzymajcie kciuki, zebym nie zemdlala z wrazenia
|
|
#508 | ||
|
Zadomowienie
|
Czesc!
Dawno mnie nie bylo, zaczynam od odpowiedzi na kilka postow Cytat:
Cytat:
No wiec moj maz mial strep (paciorkowiec), Julinka od 2 tygodni przeziebiona (juz jej przechodzi na cale szczescie, bo ile sie moze dziecko meczyc Dostalam zaproszenie na interview na obywatelstwo, na 2 marca. |
||
|
|
|
|
#509 |
|
Zadomowienie
|
spicegirl witamy z powrotem po malej przerwie
Zdrowiejcie koniecznie...Gratulacje listu o interview na obywatelstwo!! To Ty juz jestes u prawdziwego konca przeprawy z uscis. Fajnie ![]() schoolcraft zdjecie plaszczyka wkleje, jak zrobi mi maz ![]() dla Evci za 4 miesiace ![]() Trzymam kciuki za zajecia fitness dzisiaj ![]() ![]() bogus85 witaj a w ktorych rejonach Californii mieszkasz? Z aklimatyzacja to raczej standard, zajmuje troche czasu...Ale na pewno znjadujesz juz jakies pozytywy przebywania w usa ![]() Ray nie pomoge z bucikami, bo jeszcze nie kupuje Trzymam kciuki za nocnikowe nauczanie ![]() zuzanna12 nie przejmuj sie tak bardzo tym zabiegiem. Na pewno wszystko pojdzie dobrze, zagoi sie predko i mala nawet nie bedzie tego pamietac przeciez Glowa do gory ![]() leleth ryba wedzona...mniam |
|
|
|
|
#510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moje ulubione butki to stride rite i dla malych dzieci robeez |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

Ja mysle ze mi zajmie pare miesiecy-kiedys sie uczylam jezdzic z Tz na parkingu ale wysiadlam po 2 dniach ze strachu no ale teraz mam motywacje i postanowilam sobie ze musze zrobic....
uwierz mi.. mialam piec wypadkow (nie z mojej wizy) haha... da sie przezyc...

... teraz sie dopiero zacznie.....
I ile trzeba bedzie zaplacic...
No ale my jestesmy zwolennikami jak to sie mowi german engineering 

Zrobilam zdjecie przed rozpoczeciem cwiczen oraz planuje robic zdjecia po kazdym ukonczonym tygodniu i wtedy sie Wam pochwale jaka jest roznica 

Poszlaby m z checia na taka-ostanio na takiego typu imprezie bylam w Polsce-klimat byl taki ze jakby moj tz zobaczyl z niej zdjecia to by chyba nie uwierzyl-zupelny luz
Ja tez uwazam ze to jest bardzo niesprawiedliwe, ze takie malenstwo musi tak bardzo cierpiec
Duzo zdrowka Wam zycze!!!
dla Evci za 4 miesiace