|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III
Ale naprodukowalyscie! wieczorem sobie poczytam!
melduje tylko ze wczoraj tez sie zabralam za zuzywanie,poszedl zel po depilacji Faberlica! krem do stop z lawenda tez juz na koncowce choc jeszcze pewnie na 2 tygodnie wystarczy. Walcze teraz z wielkim opakowaniem kremu Dove choc tez juz jest 1/3! nigdy wiecej nie kupie ogromnych balsamow!!!! Skonczyl sie tez zel pod prysznic ale juz zamowilam z Naturalsa z Avonu
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
No mi o taką wielką włąśnie chodziło wiec jestem bardzo zadowolona
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I znów będę zła, że nie mam zużyć |
|
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo fajna ta torebka i faktycznie bardzo pojemna
![]() Patrze na moja liste no i pielegnacja osiagnela prawie stan idealny. Jeszcze tylko zuzyc: -Garier Mleczko po opalaniu z kaktusem 400 ml Avon soft musk pachnacy tak do ciala 40 gr -tonik Ziaja nagietkowy X -Avon tasha w kulce X -Dove body silk -Rexona w sprayu i 3 perfumy i dojde do 25 kosmetykow do pielegnacji ![]() Widze swiatelko w tunelu Nie nie duzych pojemnosci juz nie chce! to wole juz kupic kilka roznych ale malych. No chyba ze mnie na KWc cos opiniami zachwyci to moze wtedy! Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2010-01-26 o 11:36 |
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
To wielkie brawa cuciola
Twój idealny zbiorek jest w zasięgu ręki
|
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
W pielegnacji mam kilka zapasow no ale kiedy ja znowu bede w Polsce..
wiec zapasy licze osobie osobno bo i tak stoja zamkniete i uzywam dopiero jak cos sie skonczy A kolorowki 133..musze zejsc na 115 a potem coraz mniej.. no ale nie przybywa.. |
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
hej.zaraz zabieram sie za nauke bo jutro i pojutrze egzamin.
torebka ładna ale nie lubie kratek jakoś.wole jednobarwne. ja uzywam sudokremu na noc na czoło,nos i brode.najpierw nakładam na te miejsca effeclara K a potem zeby nie bylo tych paskudnych krost sudokrem.jestem z niego zadowolona.cere mam prawie idealną.na policzki na noc daje olej z orzechów i żel HA.a na dzien używam kremu z filtrem LRP 50+.mam cere naczynkową na skrzydełkach nosa i policzkach wiec wole juz dac ten filtr.bardzo go lubie,nie zapycha mnie,nic mi po nim nie wyłazi.miałam wczesniej liree też 50+ i czułam się jakbym pomazała się jakimiś strasznymi chemikaliami.w lato go odłożyłam i chyba wywale do kosza,mimo ze zostało pol opakowania.kosztowal 20zł więc nie jest to jakas wielka strata. czasem w lato wystawiam buzie na chwile na słonce,ale góra 5-10min zeby skora sobie wyprodukowala tę witamine (chyba E).nie jestem jakas zwariowana na punkcie tych filtrów.po wstaniu z łóżka nie chowam sie jak wampir przed słońcem ![]() ktoras z was pokazywala pedzle lacrone.ja mam bardzo podobny zestaw i polecam.są fajne,nie rozwalają się.nawet włosy mi z nich nie wychodzą po praniu więc mysle ze warto takie kupic. ciuciola gratuluje takiego stanu rzeczy w pielęgnacji
![]() od 01.11.2010 oszczędzam ![]() Edytowane przez zetafon Czas edycji: 2010-01-26 o 11:42 |
|
|
|
#4028 | |||
|
Zakorzenienie
|
gratuluję zużyć! szczególnie tych dużych pojemności. U mnie chwilowy zastój... Cytat:
Cytat:
Co do filtrów to zgadzam się z Tobą sweet. ja też uległam manii wizażowej- kwaszenia się (kończę Effaclar właśnie- ale wydajny jest) no i używam filtrów ale nie codziennie, bo nie lubię właśnie tylu warstw na twarzy, czuję się jakbym miała jakiś tynk i po jakimś czasie z takimi warstwami skóra mi się przetłuszcza. Nie mogę od dłuższego czasu zużyć próbki 5ml barwionego filtru SVR, strasznie go nie lubię, bo bardzo pobiela, a że mam ciemną karnację, to wyglądam bardzo blado, a on się niezbyt wchłania i nie stapia za dobrze ze skóra. Może dlatego, ze to SPF50. Mam za to z Biodermy AKN mat SPF 40 i z tego jestem dużo bardziej zadowolona, ale zostawiłam na lato. Piękny fotelik kupiłaś!!! też bym chciała kupować takie rzeczy... Cytat:
|
|
#4030 |
|
Konto usunięte
|
Nie było mnie jakiś czas (zimowe przygnębienie, sesja, obowiązki) i ledwo dałam radę przebrnąć przez setki Waszych wiadomości!
![]() Aniu: strasznie mi przykro, trzymaj się mocno ![]() Koniku: torebka rzeczywiście duża, ale ja toleruję na uczelnię tylko takie, w mniejszą w życiu nie upchałabym teczki, zeszytu, słowników, podręczników i kubka termicznego ![]() Jeśli chodzi o filtry, to ja nie dałam się wciągnąć w tą manię. Mam naturalnie dość ciemną, oliwkową karnację i filtruję się tylko przy ostrym, wakacyjnym słońcu. Filtromaniaczki boją się promieni UVA i UVB przez szyby, czasem mam wrażenie, że i na noc się smarują W każdym razie filtry chemiczne nie są wcale takie zdrowe dla skóry (polecam wypowiedzi wizażanki o nicku kosmetolog w tym wątku LINK), a filtry mineralne są niewygodne (mocno bielą).Sweet Jelly: Zosia to śliczne imię. Proste, a niebanalne Hosenko: Widzę chrapkę na kolejne burżujstwo! W jakim odcieniu? Beige? Mnie jakoś ekskluzywna kolorówka nie kręci. Może zbyt mało się maluję?Księżniczko: Widziałam zakup w wątku EDM Daj znać jak będą się spisywać, bo bardzo mi się podobają Moje kolejne zużycia: - krem do rąk piernikowy Oriflame - krem do rąk i paznokci Neutrogena Wkręciłam się w minerały... Zamówiłam z EDM pełnowymiarowy podkład Light Olive, róż Snooze Bar (piękny efekt daje na moich polikach! Na mojej wishliście znajduje się jeszcze: Light Olive prasowaniec, pędzel Kabuki, róż w odcieniu brudnej maliny, cień-rozświetlacz i zestaw korektorów. Nie wiem, kiedy będzie mnie na to wszystko stać, ale będę systematycznie dokupować.Byłam dziś w Naturze, żeby kupić mamie zmywacz do paznokci, a siostrze chusteczki higieniczne. Sobie nie wzięłam NIC! Pytanie do lakieromaniaczek: Gdzie dostanę miętowy/pistacjowy lakier do paznokci? Zainspirował mnie oczywiście Jade Chanel, ale na tak niepraktyczny kolor nie wydam tak dużych pieniędzy, jeszcze nie oszalałam Czy jest taki w Inglocie? Dziewczyny z Klubu Lakierowego polecają Venitę za ledwie kilka złotych, ale gdzie ją dorwać... (LINK 1, LINK 2)
Edytowane przez 025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 Czas edycji: 2010-01-26 o 13:25 |
|
|
|
#4031 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wydajności to jest 40 sztuk więc mozna sobie policzyć na ile starczą. Ja pollenę ewę kupiłam w Stokrotce w Arpolu. Super te foteliki Cytat:
Na pewno nie jest słabo napigmentowana i delikatna Mam próbki w strunach dwóch z tych cieni i są boskie Cytat:
Bardzo ładnie Ci idzie Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- [1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;16726521] Księżniczko: Widziałam zakup w wątku EDM Daj znać jak będą się spisywać, bo bardzo mi się podobają Wkręciłam się w minerały... Zamówiłam z EDM pełnowymiarowy podkład Light Olive, róż Snooze Bar (piękny efekt daje na moich polikach! Na mojej wishliście znajduje się jeszcze: Light Olive prasowaniec, pędzel Kabuki, róż w odcieniu brudnej maliny, cień-rozświetlacz i zestaw korektorów. Nie wiem, kiedy będzie mnie na to wszystko stać, ale będę systematycznie dokupować.[/QUOTE] Jasne, wszystko opowiem Też się wkręciłam w minerały i pewnie przetracę majątek ![]() Mam już podkład buff fairly light neutral intensive i korektor intensive fair, do tego trochę próbek cieni i róży |
|||||
|
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wzdycham
moja afirmacja na najbliższe miesiące: - nie kupuj Iwonico: szamponów, odżywek ani balsamów, tudzież dezodorantów, a najlepiej nie kupuj niczego z kosmetyków ![]() moje marzenie to kupić coś z kosmetyków dopiero w czerwcu
|
|
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tego się trzymaj ![]() Gani: mnie też niezbyt kręci
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-01-26 o 17:11 |
|
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje zużyć i stanów minimalistycznych
![]() Wiecie..,mam takie 1 marzenie...by tak powoli wszystko zużywać...Aż w końcu nie będę miała żadnego "zapasowego" błyszczyka i będę mogła kupić sobie na all jakiś zestawik 3 błyszczyków Aż będę mogła sobie kupić 1 czy 2 paletki do makijażu (i tylko tyle będę mieć).Marzy mi się by kupować błyszczyki raz na pół roku (właśnie po 2 sztuki +ew. 1 szminka +1 balsam do ust).Mieć ze 2 lub 3 paletki cieni, by móc kupić jakiś nowy bronzer (swoje kulki używam od roku...I chyba jeszcze z rok czy 2 będę mieć). No ale w sumie jak same mówicie (i nawet mąż tak twierdzi) że nie mam dużo tej kolorówki...Cieni też mało, róży zero, 1 bronzer, kilka kredek, 1 tusz (bo 2gi u mamy to nie liczę)....i w sumie takich zbędnych rzeczy nie mam I zastanawiam się : CO JA MAM TU MINIMALIZOWAĆ..skoro nie mam tego za dużo..a wszystko potrzebne?
|
#4035 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczynki, przepraszam za OT, ale muszę się pochwalić - kupiłam wreszcie sukienkę na studniówkę!
|
|
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16735952]Dziewczynki, przepraszam za OT, ale muszę się pochwalić - kupiłam wreszcie sukienkę na studniówkę!
[/QUOTE]A co to za news bez fotek? ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
Musisz zrobić wpierw zakupy
|
|
|
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to nie teraz..Może bliżej wielkanocy..albo urodzin (lipiec)
|
|
#4038 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16736127]Wybacz, już dodaję i tu
[/QUOTE]Ależ masz figurę, Orlico. Zazdraszczam straszliwie - zerkając spode łba na swoje fałdki
|
|
|
|
#4040 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Orlico, bardzo ładna sukienka. A ja mam ogromną ochotę na parę lakierów OPI. Muszę się uspokoić.
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Orlico, bardzo ładna sukienka. A ja mam ogromną ochotę na parę lakierów OPI. Muszę się uspokoić. |
|
|
|
#4042 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16736285]Zakryłam na tych zdjęciach swoje boczki, których mam nadzieję pozbyć się do studniówki Jestem w trakcie A6W i kilku innych ćwiczeń...[/QUOTE]Te boczki to chyba wyimaginowane. Pięknie wyglądasz Naturalny kolor?
|
|
|
|
|
#4043 |
|
Konto usunięte
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;16738817]Tak bardzo, że będziesz musiała odliczać postami do 10? Już dwa masz
![]() Te boczki to chyba wyimaginowane. Pięknie wyglądasz Naturalny kolor?[/QUOTE]Sukienka czarna, a włosy aktualnie ciemny brąz, naturalnie blond, a na studniówce czerń
|
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;16738817]Tak bardzo, że będziesz musiała odliczać postami do 10? Już dwa masz
![]() [/QUOTE] Wyskoczył mi błąd bazy danych i wiadomość się dodała dwa razy. |
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
Orlica: śliczna sukienka. I co najwazniejsze - ubierzesz ją jeszcze nie raz bo jest bardzo uniewersalna
![]() Zużyłam peeling do ciała Sopot Spa ![]() Zmykam do TŻ
|
#4046 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś z Was się pytała o lakiery w kolorze miętowym albo pistacjowym. Są takie z OPI
http://www.victoriasbeauty.com/produ...ON-S-B43-.html http://www.victoriasbeauty.com/produ...ION-F-B44.html |
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
Rozcięłam już opakowanie balsamu brązującego, by wyskrobać resztę do kolejnej porcji peelingu - niestety, pójdzie raczej w zużycia lutowe, bo zostało na solidne 2 lub 3 sesje skrobania
Sprężam się, jak mogę, by wyrównać zużyciami bilans zakupów i jakoś niekoniecznie wychodzi ![]() (nie liczę odsypek, które pofrunęły do Shpilci - zmniejszyły objętościowo, ale nie ilościowo mój zbiorek ).W styczniu poleci jeszcze krem na dzień, ale chyba nic poza tym i do 8 nie dobiję A tak obiecująco się ten styczeń zaczął... ![]() Żeby nie Ziajowe szaleństwo, to byłoby całkiem nieźle ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Ups, nie wliczyłam wczorajszego Carmexu. Tak więc 6:9 - jeszcze gorzej Edytowane przez ganimedea Czas edycji: 2010-01-26 o 21:47 |
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
a ja bede musiala uśpić moją kotkę.ciągle jej sie pogarsza.
TZ ma jakąś infekcje drog moczowych i byc moze ze też mnie to czeka. wiecie co,nie mam już siły....
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16736127]Wybacz, już dodaję i tu
[/QUOTE]śliczna ![]() tak w ogóle to zużyłam krem pod oczy bielenda bio plantacja aloes
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.

krem do stop z lawenda tez juz na koncowce choc jeszcze pewnie na 2 tygodnie wystarczy. Walcze teraz z wielkim opakowaniem kremu Dove choc tez juz jest 1/3! nigdy wiecej nie kupie ogromnych balsamow!!!!

Twój idealny zbiorek jest w zasięgu ręki 

nie lubie takich duzych 
Zamówiłam z EDM pełnowymiarowy podkład Light Olive, róż Snooze Bar (piękny efekt daje na moich polikach!
(

A tak obiecująco się ten styczeń zaczął...