Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-26, 19:48   #4411
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Statystyki nie klamia anoxa Ja osobiscie uwazam, ze lepiej jesli to nasza uzytkowniczka zalozy watek niz moderator, bo wtedy bedzie mozna liste uzupelniac na biezaco, a nie zwracac sie ze wszystkim do moderatora. Zreszta to tak przyjazniej, jak ktoras z nas to bedzie

A co do tytulu, to tez dobry punkt - macie pomysly??
Tak tak koniecznie nasza uzytkowniczka
to ja chce zglosic tytul: Mamuski lipcowo-sierpniowe rodzą o ciepłej porze.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 20:02   #4412
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Dziewczyny super ciuchy ja zamowilam dzis ta tunike ktorej link wkleilam pare dni temu jak przyjdzie zrobie fotke

Karolcia
super brzuszek

Tulipan super gratuluje synka

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

ja głosuje na anoxe

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 20:20   #4413
bassienkaw
Zakorzenienie

O kurde ja tez w czolowce tego watku jestem, choc i tak malo sie udzielam w sumie w kazdym badz razie ja jestem za typem Alquien (przepraszma jesli zle napisalam
Co do tytulu watku to mi bez roznicy

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 20:23   #4414
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
ja zamowilam dzis ta tunike ktorej link wkleilam pare dni temu jak przyjdzie zrobie fotke
No to wyczekujemy wszystkie

a ja jutro wybieram sie na polowanie na jeansy, jak kupie, zrobie zdj to wrzuce.. mam nadzieje ze kupie swietnie leżace i nie za drogie

Ale nie chce z H&M i tym podobnych, jakies byly takie nijakie, szare, drogie ze o maj gat, i wogole ajnfachowe.

Znacie jakies fajne zwykle sklepy ciązowe w Gliwicach i okolicach?
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 20:34   #4415
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
No to wyczekujemy wszystkie

a ja jutro wybieram sie na polowanie na jeansy, jak kupie, zrobie zdj to wrzuce.. mam nadzieje ze kupie swietnie leżace i nie za drogie

Ale nie chce z H&M i tym podobnych, jakies byly takie nijakie, szare, drogie ze o maj gat, i wogole ajnfachowe.

Znacie jakies fajne zwykle sklepy ciązowe w Gliwicach i okolicach?
mam nadzieje ze sie pochwalisz jak dostaniesz spodnie moiwsz ze nie ma nic co by sie rzucalo w oczy w H&M??bo chcialam sie wybrac do poznania po spodnie tej firmy ale skoro do tego ceny sa wysokie to chyba sobie odpuszcze

Stary 2010-01-26, 20:54   #4416
kociamborek
Raczkowanie

Juz jestem dziekuje bardzo wam za kciuki przydaly sie bo wszystko jest w najlepszym porzadku dzidzia ma juz 6cm, badanie przesiewowe wyszlo w normie; przeziernosc karkowa 1,5mm i kość nosowa prawidłowa usg udalo sie juz zrobic przez brzuszek, na poczatku dzidzia sobie fiknela kilka razy, pomachala rączkami, potem lekarz zawolal tatusia i dzidzia.... zaczela spac lekarz probowal ja szturchac, poprzeszkadzac ale nie byla za bardzo zainteresowana no trudno.. ale jest cudna! ulozyla sie tak ladnie z profilu wiec lekarz sobie wszystko pomierzyl bez problemu. Nastepna wizyte mam 2 marca dopiero i wtedy lekarz ma zamiar zdradzic nam plec. Zapomnialam sie tylko zapytac czy mam kupic sobie jakies witaminki czy dalej mam brac tylko kw. foliowy, lekarz nic nie powiedzial na ten temat wiec chyba zostane na razie tylko przy foliku
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 21:02   #4417
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
Juz jestem dziekuje bardzo wam za kciuki przydaly sie bo wszystko jest w najlepszym porzadku dzidzia ma juz 6cm, badanie przesiewowe wyszlo w normie; przeziernosc karkowa 1,5mm i kość nosowa prawidłowa usg udalo sie juz zrobic przez brzuszek, na poczatku dzidzia sobie fiknela kilka razy, pomachala rączkami, potem lekarz zawolal tatusia i dzidzia.... zaczela spac lekarz probowal ja szturchac, poprzeszkadzac ale nie byla za bardzo zainteresowana no trudno.. ale jest cudna! ulozyla sie tak ladnie z profilu wiec lekarz sobie wszystko pomierzyl bez problemu. Nastepna wizyte mam 2 marca dopiero i wtedy lekarz ma zamiar zdradzic nam plec. Zapomnialam sie tylko zapytac czy mam kupic sobie jakies witaminki czy dalej mam brac tylko kw. foliowy, lekarz nic nie powiedzial na ten temat wiec chyba zostane na razie tylko przy foliku
to super ze wszystko przebiega prawidlowo bardzo sie ciesze ze z dzidzia wszytsko oki a fotka z usg jest??jesli tak to poprosimy o wstawienie i pochwalenie sie

Stary 2010-01-26, 21:02   #4418
bajka1807
Zakorzenienie

hello

ja sie mam calkiem dobrze, nie pisalam bo nie mialam weny przez to przeziebienie, ale podczytywalam was caly czas wiec nie mam zadnych tylow Alguien dziekuje za pamiec i gratuluje kopniaczkow

ja dzisiaj bylam u gina, ale zrobil mi tylko cytologie, tak nie drasnal ze krew to sie ze mnie lala:/ dziwnie sie poczulam widzac to. ale wszystko jest w porzadeczku, usg nie robil, bo mialam tydzien temu. we wtorek ide do niego po l4 i chrzanie robote bo juz nerwowo nie wyrabiam.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 21:02   #4419
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Zuziunia, śliczne maleństwo, ja mam usg za tydzień i będę mniej więcej w tym tygodniu, w którym Ty jesteś teraz, więc moją dzidzia powinna być mniej taka sama.
12 tc z usg 11+6 dni więc dzisiaj wg usg zaczął się 12.
Termin porodu na 6 sierpnia i z usg i z obliczeń mojej doktor.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 21:20   #4420
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

U mnie gin wpisała datę 4.08...
pojutrze idę na usg tzw. genetyczne...

ps jak traktować daty z USG? [wychodzi mi z nich 2-3 dniowe opóźnienie porównując z OM] i na które powinno się patrzeć do daty porodu?

wg OM jestem w 13 tc
wg USG w 12 tc i 5 dni [rozmiar pęcherzyka wskazywał na 9 tc 4 dni, a rozmiar malucha na 9 tc 6 dni - opinia lekarza]

Edytowane przez mlmFM
Czas edycji: 2010-01-26 o 21:21
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 21:32   #4421
papeteria
Zakorzenienie

kociamborek, bajka(no super ci te cytologie zrobil )dobrze, ze wszystko w porządku
ja juz bym z checia do lekarza poleciała zobaczyc czy wszystko ok a to jeszcze tydzień...
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 21:41   #4422
kociamborek
Raczkowanie

Dołączam 3 zdjęcia maluszka , nie są za dobrej jakości bo robiłam zdjęcie telefonem
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 21:45   #4423
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość

ps jak traktować daty z USG? [wychodzi mi z nich 2-3 dniowe opóźnienie porównując z OM] i na które powinno się patrzeć do daty porodu?

wg OM jestem w 13 tc
wg USG w 12 tc i 5 dni [rozmiar pęcherzyka wskazywał na 9 tc 4 dni, a rozmiar malucha na 9 tc 6 dni - opinia lekarza]
sa rozne szkoly na ten temat. Ja licze wg terminu, jakie usg ustalilo. Ponoc najbardziej wiarygodne ustalenie terminu porodu odbywa sie podczas genetycznego usg wlasnie, czyli w 11-14 tyg.

kociamborek to super wiesci jak masz fotke, to wklejaj

bajka mam nadzieje, ze juz lepiej sie czujesz. A tych lekarzy, co tak niedbale wykonuja pobranie niech

hexa84 co do spodni z H&M to widze, ze rozne sa opinie. Pewnie wszystko zalezy od figury, bo tak to juz jest, ze nie kazda marka ma dla nas dobrze dopasowany fason. Ja kupilam jedna pare spodni w H&M i jestem bardzo zadowolona. No ale skusila mnie tez cena, bo zaplacilam za nie jedyne $15 lub $20(juz nie pamietam, ach ta ciaza ). Wczoraj jak bylam u nich w sklepie, to mieli nawet jeansy ciazowe przecenione na $10! Ale mi akurat kroj nie pasowal, bo byly to rurki. Mysle, ze kazda z nas musi znalezc optymalny dla siebie model, marke, itd.
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 21:46   #4424
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
Dołączam 3 zdjęcia maluszka , nie są za dobrej jakości bo robiłam zdjęcie telefonem
słodka dzidzia fajnie ze masz rozne fotki moja gin mi daje zawsze tylko jedna mimo ze robi zblizenia na buzke i inne to i tak daje jedno zdjecie

Stary 2010-01-26, 21:55   #4425
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
sa rozne szkoly na ten temat. Ja licze wg terminu, jakie usg ustalilo. Ponoc najbardziej wiarygodne ustalenie terminu porodu odbywa sie podczas genetycznego usg wlasnie, czyli w 11-14 tyg.

kociamborek to super wiesci jak masz fotke, to wklejaj

bajka mam nadzieje, ze juz lepiej sie czujesz. A tych lekarzy, co tak niedbale wykonuja pobranie niech

hexa84 co do spodni z H&M to widze, ze rozne sa opinie. Pewnie wszystko zalezy od figury, bo tak to juz jest, ze nie kazda marka ma dla nas dobrze dopasowany fason. Ja kupilam jedna pare spodni w H&M i jestem bardzo zadowolona. No ale skusila mnie tez cena, bo zaplacilam za nie jedyne $15 lub $20(juz nie pamietam, ach ta ciaza ). Wczoraj jak bylam u nich w sklepie, to mieli nawet jeansy ciazowe przecenione na $10! Ale mi akurat kroj nie pasowal, bo byly to rurki. Mysle, ze kazda z nas musi znalezc optymalny dla siebie model, marke, itd.
czuje sie dobrze, a to w sumie nie byla jego wina, bo to cos do pobiernia probki wyglada jak szczotka do mycia butelek tyle ze w pomniejszeniu, zawsze przy cytologi poleciala mi troche krew, ale dzisiaj to masakra, to chyba oprzez to ze szyjka jest bardzo ukrwiona. ale myslalam ze odlece na tym fotelu, strasznie nieprzyjemne uczucie :/ ale dal mi wymacac macice pokazal mi juz jaka duza, tylko jakos nie ma to przelozenia na wyglad brzucha hehe

a ja tam jestem bardzooo zadowolona ze spodni z H&M, ja kupilam sobie rurki, i naprawde fajnie leza i sa bardzo wygodne, dalam za nie 149 zl, ale nie zaluje.

kociamborek sliczny dzidziolek
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 22:01   #4426
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
ooo rzeczywiscie u Was ceny sa kuszace masz racje na kazdym co innego dobrze lezy-ja za rurkami tez nie przepadam chyba ze zima do wsuniecia w kozaki sa wygodne tylko w ta pore roku je toleruje

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

zycze Wam kolorowych snow ja juz znikam dzis padam na pyszczek cos sie wczesnie budze rano(o7)bez zadnego powodu i juz zasnac nie moge,a nie kladalam sie wczesniej o jakiejs wczsnej porze:/ mam nadzieje ze nie bede cierpiec na bezsennosc jak to niektore ciezarne:/

tak czy siak slodkich snow dziewczyny do jutra

Stary 2010-01-26, 22:06   #4427
Linka24
Wtajemniczenie

To sie linka opuściła wybaczcie dziewczyny, ale nie udzielam sie tak często poniewax nie mam az tyle czasu... A tak poza tym to wydaje mi się że nie ma znaczenia kto założy nowy wątek. I nie rozumiem kwestii prowadzenia. Co z listą czy farminka już nie będzie jej prowadzić? czy o co chodzi?
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 22:06   #4428
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
ooo rzeczywiscie u Was ceny sa kuszace masz racje na kazdym co innego dobrze lezy-ja za rurkami tez nie przepadam chyba ze zima do wsuniecia w kozaki sa wygodne tylko w ta pore roku je toleruje
No wlasnie, takze kazda z nas musi znalezc cos odpowiedniego dla siebie
Gdyby H&M mialo lepsza strone internetowa, z cala kolekcja, aktualnymi przecenami itd, to bym Wam mogla kupic tutaj i wyslac, no ale tak to

kociamborek fotki super
Stary 2010-01-26, 22:24   #4429
katia_
Raczkowanie

Hej dziewczynki wpadłam na chwilę i widzę, że zastanawiacie się nad nazwą 2 części wątku i tak mi wpadło do głowy coś więc stwierdziłam, że się z Wami podzielę
"Zimy się boimy więc w domkach siedzimy ,a gdy lato będzie to nas szybko przybędzie"
Tak mi jakoś się wymyśliło Zmykam lulać
katia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 22:24   #4430
Basia84
Rozeznanie

czesc! to juz tyle postow napisalysmy?? ale szybko. dla mnie nie wazne kto bedzie prowadzil watek, wazne zeby w miare czesto zagladala ta osoba i oczywiscie miala checi i czas na poprowadzenie go

Edytowane przez Basia84
Czas edycji: 2010-01-26 o 22:25
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 23:07   #4431
wiolek1
Zadomowienie

uffff wkońcu doczytałam was

Zuziunia co do usg ja się pytałam ostatnio mojego gina czy nie jest szkodliwe i czy nie za często bo właśnie ja miałam już piąte w 12 tygodniu, on powiedział że absolutnie nie jest szkodliwe i że spokojnie można robić. więc do tej pory miałam na każdej wizycie zobaczymy jak dalej. nie wiem czy jest jakaś różnica ale ja zawsze miałam dopochwowe do tej pory.

kociamborek co do witamin mi lekarz zalecił od 13 tygodnia odstawić folik a zacząć Feminatal Metafolin 400 + DHA.

co do tego liczenia to znowu się pogubiłam ;/ na piątkowej wizycie byłam w 12 tygodniu i 2 dniu czyli według was 13 tydzień a lekarz mi w karte ciąży wpisał 12 tydzień bo powiedział że uznaje się tydzień skończony czyli ja już nic nie rozumiem dzisiaj jestem w 12 tydodniu 6 dniu jutro zaczynam 13 czy 14 tydzień ? czyli już 2 trymestr ? czy za tydzień dopiero ? eeehhhh skomplikowane ;/
a wogóle to dzidzi w piątek na usg pokazywało wiek 12 tydzień 6 dzień czyli jest 4 dni starsze to mi się przesuną pewnie termin porodu z 4.08 na 1.08 czy 31.07 ? i czy dalej mam liczyć tygodnie wg OM czy wg USG ? sorki za durne pytania ale już mi się w głowie wszystko miesza

do tego nie wiem czy mi się znowu jakaś infekcja nie zrobiła bardzo nie piecze troszke tylko ale czuje że nie jest normalnie ale spróbuje poczekać do następnej wizyty 19.02 bo jakbym znowu miała jechac teraz do niego to nie wiem czy bym wyrobiła bo w tym miesiącu wizyty i leki kosztowały mnie prawie 500 zł
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 00:21   #4432
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Dziewczyny super ciuchy ja zamowilam dzis ta tunike ktorej link wkleilam pare dni temu jak przyjdzie zrobie fotke

Karolcia
super brzuszek

Tulipan super gratuluje synka

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

ja głosuje na anoxe
Ja też oddaję swój głos na anoxe

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
O kurde ja tez w czolowce tego watku jestem, choc i tak malo sie udzielam w sumie w kazdym badz razie ja jestem za typem Alquien (przepraszma jesli zle napisalam
Co do tytulu watku to mi bez roznicy
Fajny avatar co to za zmiana po takim czasie, pierwsza moja reakcja była taka: "o znów ktoś nowy" ...ale jak przeczytałam nazwę to dopiero zakumałam.Naprawdę ładna fotka!

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
Cieszę się bardzo że wszystko w porządku i że twoje maleństwo jest zdrowe

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:

wg OM jestem w 13 tc
Ja bardziej sugeruję się tym z USG bo było w mojej pierwszej ciąży bardziej prawdopodobne.Też mam opóźnienie 2 dniowe w porównaniu z OM i trzymam się tego.Z córeczką z OM miałam termin na 21.10 a z USG wyszedł mi 24.10 a urodziłam 01.11

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Cytat:
Słodziak z tego twojego maleństwa Fotki superowe
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 04:25   #4433
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
To sie linka opuściła wybaczcie dziewczyny, ale nie udzielam sie tak często poniewax nie mam az tyle czasu... A tak poza tym to wydaje mi się że nie ma znaczenia kto założy nowy wątek. I nie rozumiem kwestii prowadzenia. Co z listą czy farminka już nie będzie jej prowadzić? czy o co chodzi?
Linka nikt Tobie nic nie zarzuca i moja sugestia nie byla absolutnie przeciwko Twojej osobie. Oczywiscie, ze nie ma wiekszego znaczenia, ktora z nas poprowadzi watek, bo wszyscy tu jestesmy rowni i mysle, ze nikt na nikogo obrazac sie nie bedzie za to Natomiast uwazam, ze lista mamusiek w 1 watku jest bardzo wazna i fajnie, zeby aktualizowal ja ktos na biezaco. Ktos, kto ma czas i chec sie tym zajac. Zeby juz nie bylo zadnych linkow, osobnych postow, itd. Kazdy bedzie wiedzial, ze lista widnieje w 1 poscie. Tym bardziej teraz, kiedy z dnia na dzien coraz wiecej dziewczyn bedzie sie dowiadywac o plci, potem imiona bedziemy wybierac, itd. Wiec mam nadzieje, ze nie masz nic przeciwko temu, ze zasugerowalam, zeby poprowadzila II czesc osoba, ktora ma wiecej czasu po prostu...
Stary 2010-01-27, 08:08   #4434
eleonoremio
Rozeznanie

siemka Linka jak ślub???

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
kociamborek co do witamin mi lekarz zalecił od 13 tygodnia odstawić folik a zacząć Feminatal Metafolin 400 + DHA.

co do tego liczenia to znowu się pogubiłam ;/ na piątkowej wizycie byłam w 12 tygodniu i 2 dniu czyli według was 13 tydzień a lekarz mi w karte ciąży wpisał 12 tydzień bo powiedział że uznaje się tydzień skończony czyli ja już nic nie rozumiem dzisiaj jestem w 12 tydodniu 6 dniu jutro zaczynam 13 czy 14 tydzień ? czyli już 2 trymestr ? czy za tydzień dopiero ? eeehhhh skomplikowane ;/
a wogóle to dzidzi w piątek na usg pokazywało wiek 12 tydzień 6 dzień czyli jest 4 dni starsze to mi się przesuną pewnie termin porodu z 4.08 na 1.08 czy 31.07 ? i czy dalej mam liczyć tygodnie wg OM czy wg USG ? sorki za durne pytania ale już mi się w głowie wszystko miesza
Ja mam tak samo
nie wiem w końcu ale w czoraj przeczytałam gdzieś że miesiące się liczy rozpoczęte czyli np 3 miesiąc i 1 dzień to jest zaczęty czwarty, a tygodnie własnie się powinno liczyć tak jak twój gin zresztą mój też tak liczy.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 08:31   #4435
bassienkaw
Zakorzenienie

Hej dziewczynki
zmiana avka, ze wzgledu na przeterminowanie starego... wczesniejsza fotka byla sprzed roku, jak nie dluzej
U nas snieg sypie, nadal strasznie zimno,a poza tym przez noc sie bardzo meczylam... wczoraj bardzo bliska mi osoba zadzwonila,ze zmarla jej mama i to pewie przez to... caly czas mi to w glowie siedzi...
a dzis wizyta na 18 u lekarza

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 08:41   #4436
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cześć dziewczynki!! Widzę, że zbliżamy sie do II części. Nawet nie wiedziałam, że aż tyle postów wystukałam. Jesli chodzi o założyciela to ja też jestem za Alguien Teraz mam tak zajęte dni, że nie mam czasu wpadać na wątek. Ale może pod koniec tygodnia wyhamuję.

Oglądajcie relacje z rocznicy wyzwolenia KL Auschwitz. Może mnie wypatrzycie
MIłego dnia!!
Stary 2010-01-27, 08:43   #4437
entertete
Rozeznanie

Cytat:

Z tygodniami jest tak jak z wiekiem, masz 12 tydzień 6 dzień to masz skończone 12 tygodni (ale leci Ci cały czas 13) dzień później masz skończone 13 tygodni, i zacznie Ci lecieć 14 (dokładnie to byłoby tak jakbyś jeszcze znała godzinę, tzn. ja 28 lat będę miała dokładnie kiedy będzie 11 wieczorem 6 lutego, a potem zacznie mi lecieć 29, ale podaje się ukończone czyli 28 lat, z ciążowym wiekiem juz tak dokładnie nie określisz bo nie masz pewnego punktu 0

Zresztą 1 dzień w tę czy we wtę, i tak przechodzisz już w II trymestr, zwłaszcza, że masz tygodnie z USG (one teoretycznie liczą rzeczywisty czas ciąży, a nie tak jak od okresu, kiedy w większości ciąży jeszcze nie było), więc możesz trochę odetchąć (choć naprawdę mówi się, że odetchnąć można po porodzie

a jak liczyć, może lepiej z usg, choć nawet i to na 100% nie określi Ci wieku dziecka, ale jest bardziej zbliżone do realnego, bo nie liczy pustych dni, choć dzieciaczek może się też różnie rozwijać.

Co do nowego wątku, przyjmę każdą propozycję prowadzącej, ja stale czytam.

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-01-27 o 08:45
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 08:52   #4438
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
mam nadzieje ze sie pochwalisz jak dostaniesz spodnie moiwsz ze nie ma nic co by sie rzucalo w oczy w H&M??bo chcialam sie wybrac do poznania po spodnie tej firmy ale skoro do tego ceny sa wysokie to chyba sobie odpuszcze
to chyba kwestia gustu ja kupilam akurat wczoraj spodnie dresowe w h&m'ie ale widzialam tez inne fajne spodnie z tym ze to we frankfurcie a czasem sie ich ubrania roznia od naszych

Cytat:
ciesze sie ze wszystko dobrze a dzidzia sliczna zwlaszcza ta druga fotka gdzie tak slodko profil widac

Cytat:

wg OM jestem w 13 tc
kochana lekarz i tak bedzie patrzal na date z OM a ty mozesz patrzec jak chcesz ja patrze na OM a z USG wychodzi ze moja dzidzia jest o 9 dni starsza chyba tylko ja takim odmiencem jestem

Cytat:
Napisane przez katia_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki wpadłam na chwilę i widzę, że zastanawiacie się nad nazwą 2 części wątku i tak mi wpadło do głowy coś więc stwierdziłam, że się z Wami podzielę
"Zimy się boimy więc w domkach siedzimy ,a gdy lato będzie to nas szybko przybędzie"
super tytul czekamy na dalsze propozycje

ale mialam sen... najpierw mi sie snilo ze urodzilam synka i byl slodki i malutki pozniej poszedl z moja babcia i ciocia na spacer i strasznie plakal przy nich a ja po niego poszlam to przy mnie byl spokojny a pozniej mialam osobny sen ze mialam coreczke z tym ze byla juz starsza i miala dwie kiteczi i mowila

ech... te sny nie wazne co bedzie byle by bylo zdrowe i powiem wam ze kocham je juz nad zycie...
a wczoraj TZ dostal opierdziel bo wieczorem dzidzia sie nie ruszala bo sobie spala a on uparcie chcial ja poczuc to zaczal ruszac moim brzuchem i ja obudzil i zaczela wiergac
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 08:54   #4439
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
cudowna niunia....
widzę że też chyba fikała

Cytat:
Napisane przez katia_ Pokaż wiadomość
ładnie mi się podoba

Cytat:
Zuziunia co do usg ja się pytałam ostatnio mojego gina czy nie jest szkodliwe i czy nie za często bo właśnie ja miałam już piąte w 12 tygodniu, on powiedział że absolutnie nie jest szkodliwe i że spokojnie można robić. więc do tej pory miałam na każdej wizycie zobaczymy jak dalej. nie wiem czy jest jakaś różnica ale ja zawsze miałam dopochwowe do tej pory.
Ja miałam 2 do tej pory.... w piątek będę mieć 3 4D i to już będzie przesiewowe. Mamy dostać filmik na płycie

Znowu pewnie się wzruszę

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ech... te sny nie wazne co bedzie byle by bylo zdrowe i powiem wam ze kocham je juz nad zycie...
a wczoraj TZ dostal opierdziel bo wieczorem dzidzia sie nie ruszala bo sobie spala a on uparcie chcial ja poczuc to zaczal ruszac moim brzuchem i ja obudzil i zaczela wiergac
ja tak samo.... po prostu to niesamowite jak można mocno kochać już te maleństwo...
jestem ciekawa jak będzie się ruszać... pewnie za jakiś czas dopiero poczuje... ale już się nie mogę doczekać
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 09:05   #4440
anoxa
Zakorzenienie

aaa zapomnialam napisac ze ja prowadzenie tez powiezam alguien bo ja teraz sporo sie udzielam ale wiem ze wiosna bedzie nas czekala przeprowadzka wiec roznie to moze wtedy byc poza tym jesli jestes chetna to o czym tu dyskutowac

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

dobra dziewczyny ide sie ogarnac bo jedziemy po plytki do lazienki bo ostatnio ich nie bylo i dopiero sprowadzili no i do brata... zycze Wam milego dnia bez nudnosci wymiotow boli glowy bolow kregoslupa
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości