|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Cytat:
to ja chce zglosic tytul: Mamuski lipcowo-sierpniowe rodzą o ciepłej porze. |
|
|
|
|
#4412 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny super ciuchy
![]() ja zamowilam dzis ta tunike ktorej link wkleilam pare dni temu jak przyjdzie zrobie fotke![]() Karolcia super brzuszek ![]() ![]() Tulipan super ![]() gratuluje synka![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- ja głosuje na anoxe
|
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
O kurde ja tez w czolowce tego watku jestem, choc i tak malo sie udzielam w sumie
w kazdym badz razie ja jestem za typem Alquien (przepraszma jesli zle napisalam ![]() Co do tytulu watku to mi bez roznicy
|
|
|
|
#4414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja jutro wybieram sie na polowanie na jeansy, jak kupie, zrobie zdj to wrzuce.. mam nadzieje ze kupie swietnie leżace i nie za drogie ![]() Ale nie chce z H&M i tym podobnych, jakies byly takie nijakie, szare, drogie ze o maj gat, i wogole ajnfachowe. Znacie jakies fajne zwykle sklepy ciązowe w Gliwicach i okolicach? |
|
|
|
|
#4415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moiwsz ze nie ma nic co by sie rzucalo w oczy w H&M??bo chcialam sie wybrac do poznania po spodnie tej firmy ale skoro do tego ceny sa wysokie to chyba sobie odpuszcze
|
|
|
|
|
#4416 |
|
Raczkowanie
|
Juz jestem
dziekuje bardzo wam za kciuki usg udalo sie juz zrobic przez brzuszek, na poczatku dzidzia sobie fiknela kilka razy, pomachala rączkami, potem lekarz zawolal tatusia i dzidzia.... zaczela spac lekarz probowal ja szturchac, poprzeszkadzac ale nie byla za bardzo zainteresowana no trudno.. ale jest cudna! ulozyla sie tak ladnie z profilu wiec lekarz sobie wszystko pomierzyl bez problemu. Nastepna wizyte mam 2 marca dopiero i wtedy lekarz ma zamiar zdradzic nam plec. Zapomnialam sie tylko zapytac czy mam kupic sobie jakies witaminki czy dalej mam brac tylko kw. foliowy, lekarz nic nie powiedzial na ten temat wiec chyba zostane na razie tylko przy foliku
|
|
|
|
#4417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() bardzo sie ciesze ze z dzidzia wszytsko oki a fotka z usg jest??jesli tak to poprosimy o wstawienie i pochwalenie sie
|
|
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() ja sie mam calkiem dobrze, nie pisalam bo nie mialam weny przez to przeziebienie, ale podczytywalam was caly czas wiec nie mam zadnych tylow Alguien dziekuje za pamiec i gratuluje kopniaczkow ja dzisiaj bylam u gina, ale zrobil mi tylko cytologie, tak nie drasnal ze krew to sie ze mnie lala:/ dziwnie sie poczulam widzac to. ale wszystko jest w porzadeczku, usg nie robil, bo mialam tydzien temu. we wtorek ide do niego po l4 i chrzanie robote bo juz nerwowo nie wyrabiam. |
|
|
|
#4419 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
z usg 11+6 dni więc dzisiaj wg usg zaczął się 12.Termin porodu na 6 sierpnia i z usg i z obliczeń mojej doktor. |
|
|
|
|
#4420 |
|
Rozeznanie
|
U mnie gin wpisała datę 4.08...
pojutrze idę na usg tzw. genetyczne... ps jak traktować daty z USG? [wychodzi mi z nich 2-3 dniowe opóźnienie porównując z OM] i na które powinno się patrzeć do daty porodu? wg OM jestem w 13 tc wg USG w 12 tc i 5 dni [rozmiar pęcherzyka wskazywał na 9 tc 4 dni, a rozmiar malucha na 9 tc 6 dni - opinia lekarza]
Nasze Przeboje i Przygody http://nhn-naturalnewychowanie.blogspot.com/ Album Naszego Skarba http://magdalenap.aguagu.pl Magdalenka jest już z nami Edytowane przez mlmFM Czas edycji: 2010-01-26 o 21:21 |
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
kociamborek, bajka(no super ci te cytologie zrobil
)dobrze, ze wszystko w porządku ![]() ja juz bym z checia do lekarza poleciała zobaczyc czy wszystko ok a to jeszcze tydzień...
|
|
|
|
#4422 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam 3 zdjęcia maluszka
, nie są za dobrej jakości bo robiłam zdjęcie telefonem
|
|
|
|
#4423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kociamborek to super wiesci jak masz fotke, to wklejaj bajka mam nadzieje, ze juz lepiej sie czujesz. A tych lekarzy, co tak niedbale wykonuja pobranie niech ![]() hexa84 co do spodni z H&M to widze, ze rozne sa opinie. Pewnie wszystko zalezy od figury, bo tak to juz jest, ze nie kazda marka ma dla nas dobrze dopasowany fason. Ja kupilam jedna pare spodni w H&M i jestem bardzo zadowolona. No ale skusila mnie tez cena, bo zaplacilam za nie jedyne $15 lub $20(juz nie pamietam, ach ta ciaza |
|
|
|
|
#4424 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() fajnie ze masz rozne fotki moja gin mi daje zawsze tylko jedna mimo ze robi zblizenia na buzke i inne to i tak daje jedno zdjecie
|
|
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokazal mi juz jaka duza, tylko jakos nie ma to przelozenia na wyglad brzucha hehe ![]() a ja tam jestem bardzooo zadowolona ze spodni z H&M, ja kupilam sobie rurki, i naprawde fajnie leza i sa bardzo wygodne, dalam za nie 149 zl, ale nie zaluje. kociamborek sliczny dzidziolek
|
|
|
|
|
#4426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
masz racje na kazdym co innego dobrze lezy-ja za rurkami tez nie przepadam chyba ze zima do wsuniecia w kozaki sa wygodne tylko w ta pore roku je toleruje![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- zycze Wam kolorowych snow ![]() ja juz znikam dzis padam na pyszczek cos sie wczesnie budze rano(o7)bez zadnego powodu i juz zasnac nie moge,a nie kladalam sie wczesniej o jakiejs wczsnej porze:/ mam nadzieje ze nie bede cierpiec na bezsennosc jak to niektore ciezarne:/tak czy siak slodkich snow dziewczyny do jutra ![]()
|
|
|
|
|
#4427 |
|
Wtajemniczenie
|
To sie linka opuściła
wybaczcie dziewczyny, ale nie udzielam sie tak często poniewax nie mam az tyle czasu... A tak poza tym to wydaje mi się że nie ma znaczenia kto założy nowy wątek. I nie rozumiem kwestii prowadzenia. Co z listą czy farminka już nie będzie jej prowadzić? czy o co chodzi?
|
|
|
|
#4428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gdyby H&M mialo lepsza strone internetowa, z cala kolekcja, aktualnymi przecenami itd, to bym Wam mogla kupic tutaj i wyslac, no ale tak to ![]() ![]() kociamborek fotki super
|
|
|
|
|
#4429 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki wpadłam na chwilę i widzę, że zastanawiacie się nad nazwą 2 części wątku i tak mi wpadło do głowy coś więc stwierdziłam, że się z Wami podzielę
![]() "Zimy się boimy więc w domkach siedzimy ,a gdy lato będzie to nas szybko przybędzie" Tak mi jakoś się wymyśliło Zmykam lulać |
|
|
|
#4430 |
|
Rozeznanie
|
czesc! to juz tyle postow napisalysmy?? ale szybko. dla mnie nie wazne kto bedzie prowadzil watek, wazne zeby w miare czesto zagladala ta osoba i oczywiscie miala checi i czas na poprowadzenie go
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kbnpbgnps.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69ykppadb7.png Edytowane przez Basia84 Czas edycji: 2010-01-26 o 22:25 |
|
|
|
#4431 |
|
Zadomowienie
|
uffff wkońcu doczytałam was
![]() Zuziunia co do usg ja się pytałam ostatnio mojego gina czy nie jest szkodliwe i czy nie za często bo właśnie ja miałam już piąte w 12 tygodniu, on powiedział że absolutnie nie jest szkodliwe i że spokojnie można robić. więc do tej pory miałam na każdej wizycie zobaczymy jak dalej. nie wiem czy jest jakaś różnica ale ja zawsze miałam dopochwowe do tej pory. kociamborek co do witamin mi lekarz zalecił od 13 tygodnia odstawić folik a zacząć Feminatal Metafolin 400 + DHA. co do tego liczenia to znowu się pogubiłam ;/ na piątkowej wizycie byłam w 12 tygodniu i 2 dniu czyli według was 13 tydzień a lekarz mi w karte ciąży wpisał 12 tydzień bo powiedział że uznaje się tydzień skończony czyli ja już nic nie rozumiem dzisiaj jestem w 12 tydodniu 6 dniu jutro zaczynam 13 czy 14 tydzień ? czyli już 2 trymestr ? czy za tydzień dopiero ? eeehhhh skomplikowane ;/ a wogóle to dzidzi w piątek na usg pokazywało wiek 12 tydzień 6 dzień czyli jest 4 dni starsze to mi się przesuną pewnie termin porodu z 4.08 na 1.08 czy 31.07 ? i czy dalej mam liczyć tygodnie wg OM czy wg USG ? sorki za durne pytania ale już mi się w głowie wszystko miesza do tego nie wiem czy mi się znowu jakaś infekcja nie zrobiła bardzo nie piecze troszke tylko ale czuje że nie jest normalnie ale spróbuje poczekać do następnej wizyty 19.02 bo jakbym znowu miała jechac teraz do niego to nie wiem czy bym wyrobiła bo w tym miesiącu wizyty i leki kosztowały mnie prawie 500 zł
|
|
|
|
#4432 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
co to za zmiana po takim czasie, pierwsza moja reakcja była taka: "o znów ktoś nowy" ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
Fotki superowe
|
|||||
|
|
|
#4433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Natomiast uwazam, ze lista mamusiek w 1 watku jest bardzo wazna i fajnie, zeby aktualizowal ja ktos na biezaco. Ktos, kto ma czas i chec sie tym zajac. Zeby juz nie bylo zadnych linkow, osobnych postow, itd. Kazdy bedzie wiedzial, ze lista widnieje w 1 poscie. Tym bardziej teraz, kiedy z dnia na dzien coraz wiecej dziewczyn bedzie sie dowiadywac o plci, potem imiona bedziemy wybierac, itd. Wiec mam nadzieje, ze nie masz nic przeciwko temu, ze zasugerowalam, zeby poprowadzila II czesc osoba, ktora ma wiecej czasu po prostu...
|
|
|
|
|
#4434 | |
|
Rozeznanie
|
siemka Linka jak ślub???![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
![]() nie wiem w końcu ale w czoraj przeczytałam gdzieś że miesiące się liczy rozpoczęte czyli np 3 miesiąc i 1 dzień to jest zaczęty czwarty, a tygodnie własnie się powinno liczyć tak jak twój gin zresztą mój też tak liczy.
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() zmiana avka, ze wzgledu na przeterminowanie starego... wczesniejsza fotka byla sprzed roku, jak nie dluzej ![]() U nas snieg sypie, nadal strasznie zimno,a poza tym przez noc sie bardzo meczylam... wczoraj bardzo bliska mi osoba zadzwonila,ze zmarla jej mama i to pewie przez to... caly czas mi to w glowie siedzi... a dzis wizyta na 18 u lekarza |
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki!! Widzę, że zbliżamy sie do II części. Nawet nie wiedziałam, że aż tyle postów wystukałam. Jesli chodzi o założyciela to ja też jestem za Alguien
Oglądajcie relacje z rocznicy wyzwolenia KL Auschwitz. Może mnie wypatrzycie ![]() MIłego dnia!! |
|
|
|
#4437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tygodniami jest tak jak z wiekiem, masz 12 tydzień 6 dzień to masz skończone 12 tygodni (ale leci Ci cały czas 13) dzień później masz skończone 13 tygodni, i zacznie Ci lecieć 14 (dokładnie to byłoby tak jakbyś jeszcze znała godzinę, tzn. ja 28 lat będę miała dokładnie kiedy będzie 11 wieczorem 6 lutego, a potem zacznie mi lecieć 29, ale podaje się ukończone czyli 28 lat , z ciążowym wiekiem juz tak dokładnie nie określisz bo nie masz pewnego punktu 0![]() Zresztą 1 dzień w tę czy we wtę, i tak przechodzisz już w II trymestr, zwłaszcza, że masz tygodnie z USG (one teoretycznie liczą rzeczywisty czas ciąży, a nie tak jak od okresu, kiedy w większości ciąży jeszcze nie było), więc możesz trochę odetchąć (choć naprawdę mówi się, że odetchnąć można po porodzie ![]() a jak liczyć, może lepiej z usg, choć nawet i to na 100% nie określi Ci wieku dziecka, ale jest bardziej zbliżone do realnego, bo nie liczy pustych dni, choć dzieciaczek może się też różnie rozwijać. Co do nowego wątku, przyjmę każdą propozycję prowadzącej, ja stale czytam. Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-01-27 o 08:45 |
|
|
|
|
#4438 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czekamy na dalsze propozycje ![]() ale mialam sen... najpierw mi sie snilo ze urodzilam synka i byl slodki i malutki pozniej poszedl z moja babcia i ciocia na spacer i strasznie plakal przy nich a ja po niego poszlam to przy mnie byl spokojny a pozniej mialam osobny sen ze mialam coreczke z tym ze byla juz starsza i miala dwie kiteczi i mowila ![]() ech... te sny nie wazne co bedzie byle by bylo zdrowe i powiem wam ze kocham je juz nad zycie... a wczoraj TZ dostal opierdziel bo wieczorem dzidzia sie nie ruszala bo sobie spala a on uparcie chcial ja poczuc to zaczal ruszac moim brzuchem i ja obudzil i zaczela wiergac
|
|
#4439 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
widzę że też chyba fikała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Znowu pewnie się wzruszę ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
jestem ciekawa jak będzie się ruszać... pewnie za jakiś czas dopiero poczuje... ale już się nie mogę doczekać |
||||
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
aaa zapomnialam napisac ze ja prowadzenie tez powiezam alguien bo ja teraz sporo sie udzielam ale wiem ze wiosna bedzie nas czekala przeprowadzka wiec roznie to moze wtedy byc poza tym jesli jestes chetna to o czym tu dyskutowac
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- dobra dziewczyny ide sie ogarnac bo jedziemy po plytki do lazienki bo ostatnio ich nie bylo i dopiero sprowadzili no i do brata... zycze Wam milego dnia bez nudnosci wymiotow boli glowy bolow kregoslupa
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

Ja osobiscie uwazam, ze lepiej jesli to nasza uzytkowniczka zalozy watek niz moderator, bo wtedy bedzie mozna liste uzupelniac na biezaco, a nie zwracac sie ze wszystkim do moderatora. Zreszta to tak przyjazniej, jak ktoras z nas to bedzie 

lekarz probowal ja szturchac, poprzeszkadzac ale nie byla za bardzo zainteresowana
Alguien dziekuje za pamiec i gratuluje kopniaczkow
)dobrze, ze wszystko w porządku