Dot.: Powiększanie piersi cz.4 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-26, 21:20   #4651
zanettt2010
Raczkowanie

GG do zanettt2010
Dot.: Powiększanie piersi cz.4

[QUOTE=justys24744;1674035 6]
Cytat:
Napisane przez zanettt2010 Pokaż wiadomość
Ja powiedzialam mu że niechce zeby bylo za bardzo sterczace,i powiedzial ze naturalniej bedzie wygladac pod groczul bo z czasem delikatnie opadna

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Hej dziewczyny
zanettt2010, pisalas niedawno ze robiłas usg i ekg w Poznaniu w MedPolonia. Czy potrzebowałas do tego skierowanie czy wystarczyło sie umówic prywatnie na dany dzien? |I po jakim czasie miałas wyniki bo cos czytałam ze dopiero po 24h.?
Wystarczy sie umówić na dany dzień na usg,wynik odrazu był.A ekg jest robione bez umawiania.koszt usg to 100zl a ekg 20zl.Warto jak bys zadz do Centrum Medycznego sw.Jerzego tam tez wykonuja usg i jest polowe tansze

Od 14.03.2011 Dieta Dukana z moim Tz
zanettt2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 21:23   #4652
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez anna_ivy Pokaż wiadomość
ale i tak pewnie martwisz sie psiakiem ... jesli to rzeczywiscie niewydolnosc trzustki i brak enzymow trawiennych, to poprostu bedziecie je dodawac do pokarmu. Taka uroda owczarkow Chociaz zawsze myslalam, ze te trzustkowe zawirowania to u starszych psow wystepuja ...
Nie mniej jak bedziecie potrzebowac konsultacji u jakiegos dobrego specjalisty, to daj znac. Mam rozeznanie

Jesli o psach mowa to zawsze gdy ogladam ten kawalek filmu z moim psem to mam lzy w oczach ...
http://www.youtube.com/watch?v=kNaPqck4huo

normalnie jakby to sie dzialo naprawde
Oczywiscie Pikus (w rzeczywistosci moja bezjajeczna sucz) nie zostala pochowa a w pudelku po łiskaczu bo nadal cieszy sie dobrym zdrowiem
tak oszukiwac ludzi..ale jaka rozpacz Twoja sunia to prawdziwska aktoreczka najlepszy ten koniec jak chce zrobić znak krzyża..

Aniu, pewnie że się martwie bo wychodzi też na to ze jest niespełna rozumu, ciekawe o co kaman? zachowuje sie jak stuknieta..zmierzyłam jej tetno i oddech ( mieści sie w parametrach) ale ma bardzo nierytmiczne bicie serducha i głównie to mnie dziś przeraziło, porównałam sobie jej zdjęcia i teraz wygląda jak to ktoś napisał jak " śmierć na wczasach" ech

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2010-01-26 o 21:30
Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 21:24   #4653
evitanna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez horo Pokaż wiadomość
jak skóra się rozciągnie, to na pewno... chociaż w projekcji... jesli teraz masz max na szerokość
ja mogłabym mieć więcej (800 cc - propozycje innych dr), ale tyle nie chciałam ... zreszta mój dr stwierdził, ze źle by to wygladało u takiej szczupłej osoby

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

nie ma takiej koniecznośći
ja mam dożywotnia gwarancję na swoje i Dr mówił, ze pozostaną ze mną juz do końca ... o ile "nie odbije mi", zeby jednak wziąć te większe
Trochę nie wierzę w to, że implanty dożywotnio wytrzymają. Skóra się zmienia, biust (ten naturalny się zmienia), w okolicy 50-tki przychodzi klimakterium, wtedy bardzo gwałtownie zmienia się ciało, hormony, ilość wody w organiźmie się zmienia. Można te zmiany łagodzić przez HTZ, ale tego też nie można brać w nieskończoność...
evitanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 21:24   #4654
zanettt2010
Raczkowanie

GG do zanettt2010

Cytat:
Napisane przez ilma79 Pokaż wiadomość
Właśnie się dopytuje bo Zanettt masz kształtem podobne do moich (ten typ) ja mam troszkę większe, i dr Skwiercz mi powiedziala że podwieszenie i bedę miala ladne swoje (według mnie to bedą małe) no i jeszcze powiedziala mi jakie mogą wystąpić przy tym komplikacje - to sie na maxa wystraszylam, dr Jarlinski tylko ze zdjęć mi odpisał że może mi powiększyć, a dr Krajewski że podwiesi mi i powiększy implantem. I mam zupełny zawrót w głowie hehe
To chyba lepiej podwiesic i powiekszyc implantemjak już ciac to ciac konkretnie

Stary 2010-01-26, 21:27   #4655
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Właśnie się dopytuje bo Zanettt masz kształtem podobne do moich (ten typ) ja mam troszkę większe, i dr Skwiercz mi powiedziala że podwieszenie i bedę miala ladne swoje (według mnie to bedą małe) no i jeszcze powiedziala mi jakie mogą wystąpić przy tym komplikacje - to sie na maxa wystraszylam, dr Jarlinski tylko ze zdjęć mi odpisał że może mi powiększyć, a dr Krajewski że podwiesi mi i powiększy implantem. I mam zupełny zawrót w głowie hehe
ilma,
stawiałabym na 3 propozycję - podwieszenie + implanty

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez evitanna Pokaż wiadomość
Trochę nie wierzę w to, że implanty dożywotnio wytrzymają. Skóra się zmienia, biust (ten naturalny się zmienia), w okolicy 50-tki przychodzi klimakterium, wtedy bardzo gwałtownie zmienia się ciało, hormony, ilość wody w organiźmie się zmienia. Można te zmiany łagodzić przez HTZ, ale tego też nie można brać w nieskończoność...
ale Ty nie napisałaś nic odnosnie wytrzymałości implantów ... a raczej zmian w organiźmie. Implanty na pewno wytrzymają... to, ze skóra zwiotczeje, rozciadnie się czy przytyjemy etc nie znaczy, ze impalnty się uszkodzą... bo właśnie na to jest dożywotnia gwarancja

horo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 21:32   #4656
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
ale co ma do tego implant?

Stary 2010-01-26, 21:32   #4657
ilma79
Raczkowanie

Cytat:
ilma,
stawiałabym na 3 propozycję - podwieszenie + implanty
Też powoli się do tego trzeciego rozwiązania przekonuje tyle że mam zamiar jeszcze byc może urodzić drugie dziecko. I boje sie że zaś się porozciągają, znasz może Horo kogoś kto mial po takim zabiegu dziecko, wiem że każdy jest inny ale zawsze warto się podpytać. Dr Jarliński napisal mi że później ewentualnie można podwiesic po karmieniu lub piersi beda nadal ladne nie ma reguły że zbrzydna.
A jeszcze wczoraj w telewizji zobaczyłam dr Krajewskiego i pomyslałam że może to jakis znak
Stary 2010-01-26, 21:36   #4658
macerata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justys24744 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
zanettt2010, pisalas niedawno ze robiłas usg i ekg w Poznaniu w MedPolonia. Czy potrzebowałas do tego skierowanie czy wystarczyło sie umówic prywatnie na dany dzien? |I po jakim czasie miałas wyniki bo cos czytałam ze dopiero po 24h.?
hej
ja też robiłam w Poznaniu bad.,
w prywatnej lecznicy Certus
mają Szpital i Ambulatorium przy ul Grunwaldzkiej,
+3Centra Medyczne(ul.Dąbrowskiego, Wągrowska i Poznańska(Swarzędz))
ja robiłam w tym na ul.Grunw.
24/24h,7 dni w tyg można oddawać materiał do badań,analiza w "normalnych"godzinach pracy(tzn.w sob.do 14,w niedz nie etc..)
nic nie trzeba dzwonić,przychodzisz, rejestrujesz co Ci tam potrzeba,i zaraz Cię wywołują,
wszystko superszybko, skierowanie tylko na rtg(tzn.ja ekg nie musiałam badać, więc nie wiem)
jak nie masz skier.,to mówisz w rejestr.,że potrzebujesz,16złszybka wizyta u ogólnego, o nic nie pytał,tylko co mnie sprowadza?powiedziałam,że potrzebuję skierowanie
wyniki laboratoryjne po ok 2 godz,usg i rtg od ręki,jedynie na p/c anty HCV ok tygodnia
w necie jest stronka, cały cennik,nr-y tel.,można zadzw.,się dowiedzieć..
Stary 2010-01-26, 21:41   #4659
evitanna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ale co ma do tego implant?
Ja jakoś tak rozumuję, że kiedy myślę o wytrzymalości implantu to bardziej chodzi mi o całość konstrukcji czyli miałam na myśli, że nie jest możliwe dożywotnio chodzić w tych samych implantach.
evitanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 21:42   #4660
macerata
Zakorzenienie

[QUOTE=zanettt2010;1674052 4]
Cytat:

Wystarczy sie umówić na dany dzień na usg,wynik odrazu był.A ekg jest robione bez umawiania.koszt usg to 100zl a ekg 20zl.Warto jak bys zadz do Centrum Medycznego sw.Jerzego tam tez wykonuja usg i jest polowe tansze

ja za USG płaciłam 65zł, a na stronie Certus jest cały dokł.cennik
wyjdzie,że robię reklamę, ale przyznam,że byłam bardzo zadowolona z tego, jak sprawnie to funkcjonuje..
Stary 2010-01-26, 21:44   #4661
justys24744
Raczkowanie

[QUOTE=zanettt2010;1674052 4]
Cytat:

A gdzie najlepiej zrobic wyniki krwi i najszybciej oczywiscie? Zalezy mi na czasie bo mam mało urlopu i ciezko bedzie zdazyc z wynikami, operacja i jeszcze do pracy wrócic
justys24744 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 21:48   #4662
horo
Zakorzenienie

GG do horo

ja go polecam... naprawdę

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Ja jakoś tak rozumuję, że kiedy myślę o wytrzymalości implantu to bardziej chodzi mi o całość konstrukcji czyli miałam na myśli, że nie jest możliwe dożywotnio chodzić w tych samych implantach.
wg mnie to kwestia odpowiedniego dbania o biust

Stary 2010-01-26, 21:49   #4663
zanettt2010
Raczkowanie

GG do zanettt2010

[QUOTE=justys24744;1674143 7]
Cytat:
Napisane przez zanettt2010 Pokaż wiadomość

A gdzie najlepiej zrobic wyniki krwi i najszybciej oczywiscie? Zalezy mi na czasie bo mam mało urlopu i ciezko bedzie zdazyc z wynikami, operacja i jeszcze do pracy wrócic
Ja badania krwi robilam w Diagnostic na al.Solidarnosci odbieralam po kilku godzinach.Ale pewnie idzie zrobic gdzies zeby byly szybciej.A masz juz termin operacji ustalony?

Stary 2010-01-26, 21:52   #4664
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna_ivy Pokaż wiadomość
ale i tak pewnie martwisz sie psiakiem ... jesli to rzeczywiscie niewydolnosc trzustki i brak enzymow trawiennych, to poprostu bedziecie je dodawac do pokarmu. Taka uroda owczarkow Chociaz zawsze myslalam, ze te trzustkowe zawirowania to u starszych psow wystepuja ...
Nie tylko owczarków (powiem więcej - schorzenia tarczycy i trzustki to głównie domena goldenów i labradorów...). Oprócz tego schorzenia te mogą pojawić się u psów w każdym wieku...
Ale przy prawidłowym postępowaniu psiaki żyją sobie długo i szczęśliwie...

Misia - główka do góry . Dopóki nie ma wyników badań to tak naprawdę nic nie wiadomo...
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 21:55   #4665
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
a dlaczego nie? jesli nawet wygląd piersi z czasem się zmienia a tak przecież będzie to się robi lifcik i po sprawie - no bo jak inaczej to ma sie wg ciebie odbywać, że mamy wymieniac wkładki na jakie? czy całkiem wyjąć?

Cytat:

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

też

Stary 2010-01-26, 21:56   #4666
ilma79
Raczkowanie

Cytat:

A czy Ty mialaś po op jakąś pomoc w domu przy dzieciach, doczytalam że masz malutką 2letnią córeczkę, chodzi mi o to kto ją podnosil przy roznych powszednich czynnościach (kąpanie). Bo już sie zastanawiam ile lat mam sobie mniej więcej obliczyc jeśli poczekam z podwieszeniem do skończenia karmienia i wiem że po tym odczekać 6 m-cy. Ale już wiem że nie wytrzymam
Stary 2010-01-26, 21:58   #4667
justys24744
Raczkowanie

[QUOTE=zanettt2010;1674161 9]
Cytat:
Ja badania krwi robilam w Diagnostic na al.Solidarnosci odbieralam po kilku godzinach.Ale pewnie idzie zrobic gdzies zeby byly szybciej.A masz juz termin operacji ustalony?
Nie mam jeszcze. Narazie mam konsultacje 01.03.2010. Orientuje sie juz teraz bo nie mieszkam w polsce i nie mam czasu robic badan i czekac na wyniki kilka dni, musze wrócic do pracy ale z tego co piszecie bedzie ciezko -chyba mnie zwolnia. aha- a co z badaniami na żółtaczke typu B i C? Moge je zrobic ok miesiac -dwa przed op ?
Stary 2010-01-26, 21:59   #4668
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Nie tylko owczarków (powiem więcej - schorzenia tarczycy i trzustki to głównie domena goldenów i labradorów...). Oprócz tego schorzenia te mogą pojawić się u psów w każdym wieku...
Ale przy prawidłowym postępowaniu psiaki żyją sobie długo i szczęśliwie...

Misia - główka do góry . Dopóki nie ma wyników badań to tak naprawdę nic nie wiadomo...
eśś tylko zanim pobiorą zanim wyślą zanim będą wyniki to osiwieję ..a ta maupa chudnie od jakis 3 tyg..odrobaczyłam gadzine wczoraj więc moze też robaki ja podrzerają za żywego? no ale ta niemiarowość pewnie tak jak mówisz ze sie nałożyło jedno na drugie tylko co na co

Stary 2010-01-26, 22:02   #4669
ilma79
Raczkowanie

Cytat:
a dlaczego nie? jesli nawet wygląd piersi z czasem się zmienia a tak przecież będzie to się robi lifcik i po sprawie - no bo jak inaczej to ma sie wg ciebie odbywać, że mamy wymieniac wkładki na jakie? czy całkiem wyjąć?

też
Na czym polega ten lifcik?
Stary 2010-01-26, 22:02   #4670
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
A czy Ty mialaś po op jakąś pomoc w domu przy dzieciach, doczytalam że masz malutką 2letnią córeczkę, chodzi mi o to kto ją podnosil przy roznych powszednich czynnościach (kąpanie). Bo już sie zastanawiam ile lat mam sobie mniej więcej obliczyc jeśli poczekam z podwieszeniem do skończenia karmienia i wiem że po tym odczekać 6 m-cy. Ale już wiem że nie wytrzymam
nie miałam żadnej pomocy i musiałam sobie radzić sama ze wszystkim... tym bardziej, ze nikomu nie mówiłam o op.
a po 1 op, órcia miała niecałe 2 latka a synek 9 miesięcy... było ciężko, ale na szczęście podołalam

Stary 2010-01-26, 22:03   #4671
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Na czym polega ten lifcik?
wokół otoczki wycina sie skórkę napina i od nowa

Stary 2010-01-26, 22:03   #4672
zanettt2010
Raczkowanie

GG do zanettt2010

Zmykam dziewczyny już dzisiaj
Jutro czeka mnie dzien pelen wrażeń bo rodzinka przyjeżdzawiec jak przeżyje to napewno wejde do was wieczorkiem
Miłego klikania
DOBRANOC
SŁODKICH SNÓW

Stary 2010-01-26, 22:06   #4673
ilma79
Raczkowanie

Cytat:
nie miałam żadnej pomocy i musiałam sobie radzić sama ze wszystkim... tym bardziej, ze nikomu nie mówiłam o op.
a po 1 op, órcia miała niecałe 2 latka a synek 9 miesięcy... było ciężko, ale na szczęście podołalam
to dzielna i odważna z Ciebie kobietka , ja tez bym nikomu nie mówiła, ale wiem że dziewczyny mówią ze po op nie mozna czasami nic podnieść a co dopiero ruchliwe dzidzi.

Miska czyli to coś takiego jak podwieszenie?

Dobrych snów Zanettt ja tez zaraz mykam PAPA

Edytowane przez ilma79
Czas edycji: 2010-01-26 o 22:12
ilma79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 22:07   #4674
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
eśś tylko zanim pobiorą zanim wyślą zanim będą wyniki to osiwieję ..a ta maupa chudnie od jakis 3 tyg..odrobaczyłam gadzine wczoraj więc moze też robaki ja podrzerają za żywego? no ale ta niemiarowość pewnie tak jak mówisz ze sie nałożyło jedno na drugie tylko co na co
A ona nie była odrobaczana systematycznie i jakim preparatem? Słuchaj, a czy mówili coś o dirofilariozie (infestacja będzie widoczna na rtg kl. piersiowej...). Jeśli nadczynność tarczycy będzie wykluczona (a po objawach tak uważam) - to może się nakładać schorzenie serca (głównie kardiomiopatia przerostowa lewego serca lub właśnie robaczyca serca - choć ona występuje dość rzadko) i zewnątrzwydzielnicza niewydolność trzustki... Ale to wszystko moje gdybanie... trzeba czekać...
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 22:10   #4675
justys24744
Raczkowanie

Dziewczyny, dzieki wielkie za pomoc , uciekam spac. Zycze wszystkim dobrej nocy.
Stary 2010-01-26, 22:10   #4676
willma2
Raczkowanie

Cytat:
to dzielna i odważna z Ciebie kobietka , ja tez bym nikomu nie mówiła, ale wiem że dziewczyny mówią ze po op nie mozna czasami nic podnieść a co dopiero ruchliwe dzidzi.

Ja mam duże dzieci 8 i 9 lat..ale myślę,ze tez dałabym radę..Wszystko po prostu robisz wolniej spokojniej, ważysz siły...Taki dwu trzy latek duzo zrozumie..Rozumiem,że chcesz juz teraz natychmiast...tez tak miałam...
Ale może z dzidziusiem warto się pospieszyć...i robić od razu po?? Po karmieniu..
Stary 2010-01-26, 22:15   #4677
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
A ona nie była odrobaczana systematycznie i jakim preparatem? Słuchaj, a czy mówili coś o dirofilariozie (infestacja będzie widoczna na rtg kl. piersiowej...). Jeśli nadczynność tarczycy będzie wykluczona (a po objawach tak uważam) - to może się nakładać schorzenie serca (głównie kardiomiopatia przerostowa lewego serca lub właśnie robaczyca serca - choć ona występuje dość rzadko) i zewnątrzwydzielnicza niewydolność trzustki... Ale to wszystko moje gdybanie... trzeba czekać...
była odrobaczana systematycznie cestalem pyrantelum advantix zipyran - teraz był termin kolejnego i po szczeniakach podobno mogła złapać czy jakoś tak gadali o tym czymś nic nie mówili ale rtg będzie to sie dowiemy ale to już raczej w przyszłym tyg - niedoczynność jeszcze trzeba wykluczyc bo chudniecie nadpobudliwosc i serducho wtedy tez..no nic zobaczymy

psy i koty to relaks
relaks
adin dwa tri cietyrie

Stary 2010-01-26, 22:20   #4678
willma2
Raczkowanie

Cytat:
była odrobaczana systematycznie cestalem pyrantelum advantix zipyran - teraz był termin kolejnego i po szczeniakach podobno mogła złapać czy jakoś tak gadali o tym czymś nic nie mówili ale rtg będzie to sie dowiemy ale to już raczej w przyszłym tyg - niedoczynność jeszcze trzeba wykluczyc bo chudniecie nadpobudliwosc i serducho wtedy tez..no nic zobaczymy

psy i koty to relaks
relaks
adin dwa tri cietyrie

Miska!!:h ahaha:
Stary 2010-01-26, 22:20   #4679
anna_ivy
Zadomowienie

Misia, nie martwiaj sie Kochana Tak jak pisze nasza Madra Listopadowa, dopoki nie ma wynikow nie ma co gdybac Nie mniej, bardzo bardzo Cie rozumiem. Ten tydzien, w ktorym szukalam najlepszego specjalisty do zoperowania mojej suczy byl dla mnie jednym z najkoszmarniejszych, nie mowiac juz ze pewnie kilka lat zycia mnie kosztowal i wiele siwych wlosow O pozniejszym krwotoku malej, to nawet nie wspomne

Jak bedziesz potrzebowac psiego wsparcia, daj znac! Znajdziemy i umowimy najlepszych wetow
anna_ivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 22:24   #4680
ilma79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez willma2 Pokaż wiadomość
Ja mam duże dzieci 8 i 9 lat..ale myślę,ze tez dałabym radę..Wszystko po prostu robisz wolniej spokojniej, ważysz siły...Taki dwu trzy latek duzo zrozumie..Rozumiem,że chcesz juz teraz natychmiast...tez tak miałam...
Ale może z dzidziusiem warto się pospieszyć...i robić od razu po?? Po karmieniu..
Ciężko podjąć mi decyzję o dziecku, za duzo niewiadomych pojawiło sie w tym czasie na które nie mam wplywu, nadajace sie do gazety lub jakichś wiadomości.
A pewnie baby byloby najlepszem rozwiazaniem przed op.

DOBRANOC DZIEWCZYNKI.

Edytowane przez ilma79
Czas edycji: 2010-01-26 o 22:28
ilma79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości