|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
![]() to zn wiesz......ja duzo rzeczy mam bo zawsze w danym sezonie kupuje pojedynczo juz na przyszly sezon - raz, ze tansze a dwa, ze potem nie musze kupowac calej gory, i tak zima np jak jestem w sklepie i zobacze cos fajnego nie drogiego na wiosne to biore i skladam do szafy - jak przychodzi wiosna to mam duzo rzeczy i kompletuje wiosna na lato teraz mam juz na wiosne kilka par spodni, dwa cale dresy, bluzy, duzo bluzek z dlugim rekawem, dwie kamizelki grubsze........troche tego jest, lezy zapakowane jeszcze - w zasadzie to musze kupic tylko ze dwie pary adidasow do przedszkola i do biegania po dworzu, jakies tenisowki i ze dwie kurtki na zmiane tylko chodzi o to, ze mi sie tyle rzeczy podoba, ze najchetniej kupilabym wszystko i wystroila Eryka Cytat:
co Ty - moj nawet i o 16 je
|
|
|
#212 |
|
Ola-Unhola
|
No ja tez mam juz zapasy, ale mówiac w skrócie - zawsze mi mało
![]() A to fajne, a tamto i tak sie zbiera, ale np butów i kurtek nie mam. Z majtek, skarpet powyrastał, a tego nie kupowałam. Planujemy wyjazd w lipcu nad morze przynajmniej, wiec tez teraz chce pokupowac troche, zeby potem z Małza pensji nie wydawac za jednym razem. A to wiatrówka, a to kalosze. I Antek juz bedzie chodził jako tako to i dla niego tez jakies sandałki i mnóstwo innych pierdoołek
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam taki plan jak Ty, ale nie wiem czy się uda ![]() byliśmy u niani i było ok - Tomuś siedział u niej na kolanach i się bawił jutro kolejna wizyta idę kąpać małego
|
|
|
#214 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
ufff bardzo się cieszę zimno mi strasznie a w grubym golfie siedzę, idę jednak prasować, może się zagrzeję
|
|
#215 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Byłoby super Jeszcze nie ![]() Jak byłam w ciązy była akcja kupowanie nowego samochodu, ale na szczęście nie wypaliło (widzi misię Małża), ale teraz przed wakacjami lub najdalej za rok temat pewnie powróci
|
|
#216 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
wlasnie wytargalam od TZ na kurteczke z kubusiem a dla Eryka mam upatrzone kilka rzeczy - jak dostane jakas kase to biore http://www.allegro.pl/item892548156_...1_sarafis.html http://www.allegro.pl/item893121903_...fut10_cbe.html http://www.allegro.pl/item890467309_...4_128_134.html http://www.allegro.pl/item899349443_...cm_wiosna.html http://www.allegro.pl/item897154393_...ion_r_128.html http://www.allegro.pl/item894175398_...al_marvel.html http://www.allegro.pl/item893421891_...a_roz_134.html http://www.allegro.pl/item890471080_...a_roz_128.html http://www.allegro.pl/item896378241_...az_wiosna.html i licytuje jeszcze te butki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=893123255 i zastanawiam sie nad tymi: http://www.allegro.pl/item900115877_..._32_33_34.html a Bartek jaki nosi rozmiar ciuchow i butow? ciekawa jestem czy jest wiekszy od Eryka bo Eryk ogolnie jest chudzielec ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
ja nawet wiem u kogo zrobie super, ze Tomusiowi sie podobalo
|
|
|
#217 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo materiał to koniecznie Dzięki 1:0Cytat:
A ja jeszcze chciałam Graco Contempo, ale Mąż powiedział stanowcze nie ![]() 2:0 ![]() 3:0 ![]() A Mąż też zapytany niewiele pomógł, bo: "co kupić, takiego świetlika czy tego konika?" (pokazałam) "konika, świetlik jest babski" "ale konik jest droższy" "to nic nie kupuj "
|
|
#218 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Unholy na jaki rozmiar kupujesz ta kurtke z myszka? na 12 mies? bo sie zastanawiam ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- kuzwa mialam 10min do konca aukcji i akurat musialam isc nakarmic malego i nie zdazylam zalicytowac przed skonczeniem
|
|
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zezarlo mi calego posta Dziekuje wam dziewczyny za jadlospis. Widac ze jedne z was daja kaszke rano drugie wieczorem . Nie ma znaczenia o ktorej porze? Podaje sie wedlug wlasnego widzimisie???Bo tak mysle...Moze Lena bardziej najadalaby sie na noc kaszka i nie chcialaby tak czesto cycka . Juz sama nie wiem...Dzisiaj zrobila 5 mega kup . Z nowosci dalam jej wczoraj pierwszy raz kaszki ryzowej i nic innego, czyzby to po niej?Svinecka moze i mam mniej w talii ale co z tego jak pod nia mam mega micheline i widac tylko ja . Musze zaczac cos z tym robic
|
#220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, czy ktoś ma tak, jak ja, że nie może się zdecydować? ![]() Kup konika , nie słuchaj Małża
|
|
|
#221 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#222 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam
cytuję na raty więc jeśli o coś zapytam a już zostało powiedziane to doczytam później ![]() Cytat:
![]() przyznam, że tak mi wygodniej ![]() wydaje mi się, że coś w tym jest co piszesz dziś nie było mnie cały dzień i wróciłam taka stęskniona że szok ![]() i zauważyłam, że jeśli gdzieś wychodzę i wracam to mam więcej cierpliwości do Zuzi ![]() a jednak gdzieś w środku boli mnie, że będę musiała ją zostawić z nianią ![]() jutro jedna a pojutrze znów będzie spał do rana ![]() Cytat:
![]() jutro przejrzę bo teraz nadrabiam i nie wiem do której mi to zejdzie ![]() Cytat:
![]() zemdlałabym na miejscu
|
|||
|
|
|
#223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale robi postępy wow ![]() to samo powiedziałam pierwszego dnia, że nie wiem jak ja wytrzymam tyle dlatego też kupiłam chleb ja nie potrafię wcisnąć w siebie na raz 2 jabęłk, 2 pomarańczy i jeszcze 2 gruszek i dlatego za godz już jestem głodna i mnie ssie, ale jak zjem kanapkę z warzywkiem to od razu lepiej, nawet jeśli to jedna kanapka i do tego owoc jakiś szukałam z Wasy owsianego i nie znalazłam, może jest ale ja nie trafiłam Cytat:
dużo rzeczy siostra mi przywiozła i dopóki pamiętam Katarzynko Zuzia też juz zjada te duże słoiczki od jakiś dwóch tygodni ![]() Cytat:
1 posiłek: jajecznica z szynką i serek wiejski 2 posiłek: kanapka z avocado, jabłko i gruszka 3 posiłek: dwie kanapki z avokado 4 posiłek: duża marchweka i 3 mandarynki ja wiem, że to mało ale serio nie umiem zjeść na raz dużo owoców albo warzyw ![]() już cieszę się na te białkowe dni
|
|||
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Tia, jasne...
|
|
#225 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Bartek nosi różnie od 122 przez 128 do 134 zależy od rozmiarówki. A buty 32 teraz kupowałam, więc nie wiem jak na lato czy 32 czy juz 33 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 6 mies. i 12 różni się niewiele (jeżeli chodzi o wymiary), prawda? Chyba wezmę 12 m. Napisz, sprzeda Ci poza All lub wystawi jeszcze raz. A co tu tak pusto? Ja specjalnie zasiadłam UWAGA UWAGA z laptopem na kolanach, a nie ma z kim rozmawiać
|
|
#226 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rośnijcie zdrowo a swoją drogą Karolinki i Sylki dawno nie było i Sylka jeszcze tak nagle "zniknęła" Cytat:
ale może lepiej żeby to lekarz obejrzał znając siebie to pewnie już sama bym poleciała ![]() i trzymam żeby nie było nic poważnegoCytat:
![]() Cytat:
![]() a czym tak Antoś się wymalował? ![]() Cytat:
łyżeczek, żadna nam nie pasuje ![]() |
|||||
|
|
|
#227 | ||||
|
Zakorzenienie
|
odpisuje na szybko bo ledwo widze
![]() niestety nie chce mi sie juz bawic teraz w cykanie fotek wiec wybaczcie ![]() Cytat:
ja tez chce ![]() Cytat:
bo ja np. w talii mam 72cm czyli we wcieciu a na wys pepk wiecej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje menu dzisiejsze: *jogurt naturalny z otrebami sliwkowym *2kanapki ciemnego chlebka z pomidorkiem i szynka *schab i surówka z pekinki,marchwi,oliwy z oliwy,cebuli i jablka *2mandarynki, banan *marchewka i pol szklanki luskanego slonecznika kolezanka sie troche zasiedziala ![]() załapala sie na obiad, wiec na biegu dogotowywalam ryżu bo ziemniakami nie bylo jak dzielic No i zeberka mialam usmazone, wiec mialam dla męża Mala nienajlepszy nastroj miala do samego wieczora. Plakala na "ciotke" a przeciez czesto ją widzi Na kolacje pila bebiko z kleikiem, a potem trzeba bylo uzyc bobodentu bo kokosiła sie po wyrze i jęczała trac oczy i naciagajac wszystko na glowe.Po chwili padłaChcialam jej dzis rozebrac wyrko z ochraniaczy i wyprac i nie udalo mi sie z wisielcem tego zrobic.Macie jeszcze ochraniacze? bo mysle czy po praniu jej zalozyc Nadrobilam was u mamy.Namowilam ja na konto internetowe ale jeszcze nie umie robic przelewów wiec bylam jej poplacic Naczekalam sie na nia bo pojechala do auchan.Zaszalała babcia.Kazdemu cos kupila. Nam maszynke do krojenia chleba.Zaden wypas, ani znana firma, ale kroi i ma ładny ecru kolor Własnie przeszla test i skroila chlebek.Kupilam fajna mieszanke jak bylam z koleji ja w auchan z siostra na chlebek francuski.Mieszanka juz z drożdżami.Wyszła pełna foremka.Okruszki pożarłam.Smaczny aaaa Unholy ja nie korzystam ze snajpera, Frida chyba polecala to moze ona ci napisze jak to wyglada Ja kaszke daje na noc, chyba ze mam sloik hippa-serie na dobranoc to daje w dzien, bo lyzka po kapieli by tyle nie zjadla co smokiem, bo ona w locie zasypia Deser roznie.Kombinuje, jesli chce przestawic mleczko np o godzine Jak idzie wg planu to przed poludniem je, a jak kombinuje to popoludniu nawet ok 16-17 Obiad je ok 14 Skierka napisala ze Amelce ida 2 zabki ale nie jest jakas uciazliwa z tego powodu Ocho! Zaczyna sie Mala wlaczyla syrene Nie mam zludzen, to ząbki see you
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#229 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
czyżby Bartuś pomagał mamusi w wizażowaniu? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
dalam dzisiaj malej na sniadanie ta kaszke owsiano-pszenna ze sliwkami i smakowala jej bardzo bo cala wypila
![]() wiec dostala wieksza dawke glutenu bo ta kaszka go zawiera
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Smoczkiem udalo mi sie ją "zdusic" do spania
![]() Mąż juz ją chcial wyciagac z wyrka szaleniec Mariolko a w czym trzymasz taki chlebek? lub Eleeri, w czym taki automatowy przechowywałaś? Ide do męża na tv, bo bedzie marudzil ze z wami "pitu-pitu" jak on jest w domu
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#233 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i trzymam żeby już nie wróciły Cytat:
Cytat:
też cały czas namyślam się czy kupić konika a teraz ten świetlik jeszcze ![]() ja już za długo myślę
|
|||
|
|
|
#234 |
|
Ola-Unhola
|
Kasiu, ja snajpera znam
Od kilku lat z niego korzystam od czasu do czasu, Ale teraz przy prawie 30 rzeczach musiałabym jeszcze dodatkowo za niego płacic. Gratis jest chyba 6 czy 10 strzałów.To juz nawet nie chodzi o kasę, ale czasami lubię sobie policytować przed końcem. Nie ma jak adrenalina
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój jeszcze jest taki as, ze jak ją usypia na wieczor to po butli gdzie jest padnieta ma jej wieeeele do powiedzenia.Najczesciej cos smiesznego, zeby ja uchachac ![]() Przy popoludniowej drzemce z trudem powstrzymuje sie od odejscia od wyrka bez zamienienia z nia kilku slow, czym mnie przyprawia o zawrot glowy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-01-26 o 21:53 |
|
|
|
|
#236 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór ... coś sie ociagacie dzisiaj
Doczekalismy sie się kupy Od trzec dni nie dawałam Bartkowi nic oprócz cyca i już nie budzi sie w nocy z wielkim płaczem, tylko stękaniem /obstawiam kolejne ząbki/ no i jak mu się odbija to tez już nie płacze! ufff ... teraz tylko musze pomysleć jak wprowadzać od poczatku zulki, kaszki i deserki, zeby sytuacja się nie powtórzyła ![]() ![]() Cytat:
żeby już nic nie wróciło! Cytat:
... dzisiaj stanowczo odkładam do łóżeczka, do skutku ... chyba ze wymiękne ![]() właściwie to mieliśmy iść dzisiaj prywatnie do lekarza, który był jeszcze moim pediatrą ale mama sie uparła, ze on ma doświadczenie itp. ... Cytat:
... znając życie to ja zapomnę o aukcji i, i tak jej nie wygram ![]() rwie się do tej klawiatury jak szalony ... a to jego ulubiony przebój Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#237 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ochraniaczy jeszcze używam bo mała by miała głowę potłuczoną tak się czasem wierci Cytat:
![]() nadrobiłam w końcu ufff cały dzień nas nie było zawiozłam małą do mamy o 10 a wróciliśmy dopiero o 19 tak się za nią stęskniłam, że szok ![]() a ona zrobiła nam dziś niespodziankę i całą godz do kąpieli mówiła TATA byliśmy dziś też na tym filmie Avatar w kinie 3D bardzo mi sie podobał idę chyba zaraz się położyć jestem zmęczona |
||||
|
|
|
#238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale rano jak tż spi to ja podrzucam jemu do lozka-wtedy ja przytula i spi a Wercia se gada Cytat:
ja bylam raz z Wercia u mojej pediatry na poczatku jak mala miala katarek w 2 tygodniu zycia.....i powiedzialam ze nigdy wiecej po tym jak mnie zbesztala ze nie karmie piersia
|
|
#239 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ja mam dylemat miedzy 12 miesiecy a 18 ale chyba wezme 12 mies - ta z kubusiem w kolorze kremowym, bo niebieskiego nie lubieno nie wystawi bo ktos inny kupil za 20zl no wlasnie co sie dzieje z sylka tak dlugo jej nie ma a eleeri dzis nie zajrzala
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nadrobiłam Was ale nie widziałam dziś ani Eleeri ani Magi77 martwię się
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

"

. Nie ma znaczenia o ktorej porze? Podaje sie wedlug wlasnego widzimisie???
. Juz sama nie wiem...

. Teraz siedzi w domu, bo nie moze pracowac. Ja pedem do apteki po opatrunki i teraz musze Mu zmieniac- staram sie zachowac dzielna mine dla meza, ale jest to dla mnie horror, tyle krwi
Maz do tego przybity, bo kocha prace, a teraz musi siedziec w domu, nic nie moze zrobic wokol siebie, o pomocy przy Ani nie wspomne. Wiec ja latam od dziecka do meza. Szalenstwo.
ale robi postępy wow 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)