|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
mOna, tak to powinno wyglądać, jak mówisz, ale życie często pokazuje coś zupełnie innego...
|
|
#2582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
ja już uświadomiłam mojemu TŻ ze do miejsca sgdzie nie ma zmywarki nigdy sie nie przeprowadzę ))))
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety wiem... Ja bym już wolała wypiąć się na takich rodziców, i poszła do pracy (a sąd swoją drogą). Nie pozwoliłabym im tak kierować moim życiem. Albo wspierają to co robię (a przecież nie jest to nic złego), albo przestaję być ich dzieckiem.
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że nie będę musiała rodziny po sądach wlec
Moja mama jest bardzo za tym pomysłem, chce żeby była szczęśliwa i rozumie, że to moje życie. Mama TŻ ma dosc sztywne poglądy Na razie głowy im nie zawracamy, dopiero jak sie faktycznie gdzieś na te studia dostanę ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Bo to, ze TŻ się dostanie to jest pewne ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Jeny, On jest taaaaaaki mądry
|
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- I takie "albo, albo" się łatwo mówi bardzo. W rzeczywistości to jest dużo bardziej skomplikowane. Ja niejako znam taką sytuację od środka. Moja przyjaciółka miała podobny problem.
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Miki, co do męża tej koleżanki, to ja powiem w swoim imieniu, że nigdy bym nie wyszła za murzyna
No i ewentualne dzieci nie mogłyby odziedziczyć po mnie bladości, a nie chcę, żeby takie fajne blade geny się na mnie skończyły |
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie potrafiłabym wybierać pomiędzy mieszkaniem z TŻ, a rodzicami.. Mam nadzieję,że TŻ też nie będzie musiał.
|
|
|
|
#2590 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W chlodnym odcieniu [QUOTE=mOna01;16732346Olej rycynowy? Jak Ty go potem zmywasz ze skalpu? ja raz go nałożyłam to przy zmywaniu myślałam, że się zabiję - tyle włosów wypadło, no i po 4 myciach szamponem i wysuszeniu dalej były tłuste...[/QUOTE]Moze za duzo go dalas, albo nieodpowiednim szamponem potraktowalas? Ja myje ze dwa, trzy razy rzepa Polleny Evy i jest git. Moze sprobuj zrobic jeszcze jedno podejscie? Mi sluzy, a jak sie okazuje, mamy podobny typ wlosia Cytat:
![]() Cytat:
![]() na prawde nie Ale zielona herbata jest pyszna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Osobiscie bardzej sie opowiadam za roznymi rodzajami i podrodzajami niz mieszancami A wszystkie analizy powinno sie przeprowadzac w swietle dziennym i bez makijazu. |
|||||
|
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
co za mecz
:mdeje:o boze ja to juz brzuszków nawet nie musze robić tak się naskakałam
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
szmyrk, jakie to szampony? ja mialam z mypy te dla dzieci z aloesem i mnie masakrycznie podrażnił.
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia ja tez bym nie potrafila rodzicow ciagac po sadach...
A czasami niestety nie da sie studiowac i zarabiac za siebie. Bywaja tez rodzice, ktorzy za bardzo zyja zyciem dziecka. Mam nadzieje, ze rodzice zrozumieja ze jestes juz duza dziewczynka i nie trzeba trzymac reki na pulsie ![]() Moi rodzice sa bardzo wyrozumiali, wiedza juz ze wspolzyje z TŻ i nigdy nie bylo rozmowy moralizujacej. I pewnie zgodziliby sie wspolne mieszkanie. Mona i twoje obawy tez rozumiem. Troszke pomieszkiwalam z TŻ i mam tego namiastke. Jest wtedy cudownie, ale minusem jest to ze pewien etap sie konczy. |
|
|
|
#2594 |
|
Zadomowienie
|
szmyrku, wiem, że w świetle dziennym i bez makijażu
![]() A co powiesz właśnie na Marcię Cross. Przecież ona jest wybitna, jeśli o typy urody chodzi. W rudym jej cudownie (a ma ciepły ten rudy, żadne czerwienie), w popielatym blondzie i brązie ginie (znalazłam jakieś jej stare zdjęcia w necie), a ma na bank zimną karnację, co widać między innymi na zdjęciach bez makijażu, no i według mnie zimne oczy (choć to zależy od zdjęcia - na większości jednak ma albo niebieskawe albo zielonkawe albo szarawe, na niektórych tylko ma złociste elementy). Przecież jej typ urody przeczy właśnie wszystkim podziałom na sezony itd. itp.
|
|
#2595 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż i tak pewnie na ciążę się nigdy nie zdecyduję :P
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoś tu ze mną ogląda mecze
![]() ? Czy tylko ja tak przezywam... no moze Narek patrzy?
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podejrzewam, że tylko dla tej przepustki chciał się z nią ożenić a że bajer miał dobry omotał koleżankę raz dwa wokół palca Zwyczaje też miał niezłe będąc w Polsce nic nie robił, siedział cały dzień przed TV i twierdził że żona ma usługiwać mężowi Koleś miał dwie twarze, do ślubu był ideałem a później okazał się kretynem
|
|
|
|
|
#2598 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
(prawdopodobnie)na pewnym etapie naszego związku to do mnie dotarło, gdyby TŻ umarł połowa mnie też by umarła |
|
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Europejczyka. Chyba, że jakiś Japończyk by się znalazł Żeby potem nie było zaskoczenia, jak mężuś jakieś obrzydlistwo ugotuje![]() Ty powinnaś mieć dzieci, bo masz bardzo jasne włosy ![]() Ja na szczęście (albo i nie ) swoje geny mam chyba raczej słabe, więc może z blondynem miałabym małe blondaski![]() Magdziu, Narek pewnie ogląda i przeżywa i dlatego nie przeżywa tutaj |
|
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja tu musze mieć jakieś wsparcie, po zejdę
jeszcze mi sie ręce trzęsą.
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tam bym nie chciała mieszkać z TŻtem na studiach... niet. Jeszcze jak byłam w związku... Nie wiem nawet dokładnie czemu, ale po prostu nie. Nie śpieszy mi się. Poza tym takie mieszkanie ma swoje minusy jak dla mnie.
A jeśli chodzi o rodziców... Nie wiem. Z jednej strony mama mogłaby mieć jakieś ALE, ale z drugiej uważa, że każdy jest odpowiedzialny za siebie. No i jeszcze dochodzą względy religijne, i nawet tutaj już nie chodzi o zaufanie czy coś. Nie potrafię tego za bardzo wyjaśnić. Poza tym nawet gdyby się nie zgodziła - nigdy w życiu nie ciągałabym jej po sądach po to, żeby dostać jakąś kasę... Jak dla mnie jeśli ktoś chce mieszkać już 'na swoim' to niech sam się o to postara. Jak go nie stać, no to do pracy i studia zaoczne czy coś. Ale nie wyobrażam sobie, że ktoś chce ciągać rodziców po sądach za takie coś. Po prostu nie. Jak rodzice akceptują takie rozwiązanie - no to super. Jeśli nie - to też mają prawo do tego w końcu.
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście nie twierdzę, że każdy taki jest, ale słyszę o coraz większej ilości takich przypadków. |
|
|
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie rodzice zawsze beda ostoja, bezpieczenstwem i tak samo moj dom. I przez jedna sprawe nie chcialabym stracic rodzicow (bo nie sadze, ze po sadzeniu sie w sadzie stosunki zostana takie same). Nie wiem co bym zrobila w takiej sytuacji. Ale ja np. teraz studiuje i nie czuje pustki, ze nie mieszkam z TŻ. I tak tez sie da ![]() I mimo wszystko TŻ dla mnie tez jest juz na pierwszym miejscu i nawet nie mysle tak, ze moglo by go mi zabraknac ![]() Ale tez da sie byc ze soba nie mieszkajac raem
|
|
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego drugiego, to ja uważam, że jak rodzic uważa, że mieszkanie z partnerem/partnerką jest niedobre, to powinien o tym z dzieckiem porozmawiać na spokojnie, a nie zaraz zostawiać samemu sobie. Coś na pewno by zdziałał tą rozmową, a przecież dorosłe dziecko i tak zrobi to, co będzie uważało. Awanturami i takim odcinaniem od kasy na pewno nic nie zdziała tylko pogorszy sytuację. |
|
|
|
|
#2605 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2607 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale nawet jesli byloby zle, to przymjamniej w miare szybko sie o tym przekonasz, wiec tak czy siak dobrze. Ale mysle, ze sie za jakis roczek bedziesz smiala z tych swoich obaw ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2609 |
|
Zadomowienie
|
noemi, pewnie, że da radę być ze sobą nie mieszkając razem, ale ile można
Jak jeszcze się mieszka w tym samym mieście, to pół biedy - można się widywać, kiedy dusza zapragnie, choć to i tak nie to samo, co mieszkanie razem. Ja, po takim czasie widywania TZa raz na dwa tygodnie i w każde święta i wakacje, mam troszkę dosyć i sama myśl o wspólnym mieszkaniu wywołuje u mnie uśmiech na twarzy. Ja potrzebuję mieć TŻa na codzień koło siebie i dzielić się z nim każdą najmniejszą rzeczą, każdym najmniejszym przeżyciem. Po prostu chce, żeby był obok zawsze (oczywiście to tylko skrót myślowy, bo każdy człowiek jednak potrzebuje "swoich" spraw i czasu tylko dla siebie).
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bardzo tego chcę ale boję się że jakąś magię stracimy.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.

nie chodziło mi oczywiście o kolor skóry 

))))
21.06.2014r.

ja raz go nałożyłam to przy zmywaniu myślałam, że się zabiję - tyle włosów wypadło, no i po 4 myciach szamponem i wysuszeniu dalej były tłuste...[/QUOTE]

Koleś miał dwie twarze, do ślubu był ideałem a później okazał się kretynem
(prawdopodobnie)