offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-26, 22:16   #2611
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli
Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
On jadł tutaj tylko banany i ryż czasem też ryby
P rzepraszam, ale do głowy mimowolnie przychodzą mi pewne skojarzenia

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 22:17   #2612
201607180946
Konto usunięte

Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
A ja tam bym nie chciała mieszkać z TŻtem na studiach... niet. Jeszcze jak byłam w związku... Nie wiem nawet dokładnie czemu, ale po prostu nie. Nie śpieszy mi się. Poza tym takie mieszkanie ma swoje minusy jak dla mnie.

A jeśli chodzi o rodziców... Nie wiem. Z jednej strony mama mogłaby mieć jakieś ALE, ale z drugiej uważa, że każdy jest odpowiedzialny za siebie. No i jeszcze dochodzą względy religijne, i nawet tutaj już nie chodzi o zaufanie czy coś. Nie potrafię tego za bardzo wyjaśnić.
Poza tym nawet gdyby się nie zgodziła - nigdy w życiu nie ciągałabym jej po sądach po to, żeby dostać jakąś kasę... Jak dla mnie jeśli ktoś chce mieszkać już 'na swoim' to niech sam się o to postara. Jak go nie stać, no to do pracy i studia zaoczne czy coś. Ale nie wyobrażam sobie, że ktoś chce ciągać rodziców po sądach za takie coś. Po prostu nie.
Jak rodzice akceptują takie rozwiązanie - no to super. Jeśli nie - to też mają prawo do tego w końcu.
Ja się nawet nie pytałam rodziców o to czy mogę mieszkać z TŻ, lubię sama o sobie decydować

niestety mieszkając w pojedynkę wypłaty nie starczy na studia, na mieszkanie że o jedzeniu nie wspomnę no niestety ale bez wykształcenia nie zarabia się kokosów, co najwyżej można iść do darmowej policealnej
na razie z naszych wspólnych zarobków stać nas tylko na studia TŻ, ja jako że młodsza zacznę studia jak on skończy swoje
a mieszkanie razem jest po prostu tańsze nasi rodzice i tak nie dawaliby nam kasy, nie ma tu znaczenia czy mieszkamy osobno czy razem, finansowo możemy liczyć tylko na siebie
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 22:17   #2613
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ChihPyh Pokaż wiadomość
noemi, pewnie, że da radę być ze sobą nie mieszkając razem, ale ile można Jak jeszcze się mieszka w tym samym mieście, to pół biedy - można się widywać, kiedy dusza zapragnie, choć to i tak nie to samo, co mieszkanie razem. Ja, po takim czasie widywania TZa raz na dwa tygodnie i w każde święta i wakacje, mam troszkę dosyć i sama myśl o wspólnym mieszkaniu wywołuje u mnie uśmiech na twarzy. Ja potrzebuję mieć TŻa na codzień koło siebie i dzielić się z nim każdą najmniejszą rzeczą, każdym najmniejszym przeżyciem. Po prostu chce, żeby był obok zawsze (oczywiście to tylko skrót myślowy, bo każdy człowiek jednak potrzebuje "swoich" spraw i czasu tylko dla siebie).
My od 4 lat na odległość i czasem już naprawdę nie dawałam rady... Nie mogłam się tego mieszkania doczekać, a teraz się trochę obawiam jednak wciąż bardzo chcę

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 22:23   #2614
Magdzia94
Zakorzenienie

Dobranoc dziewczyny

trzymać kciuki za biologię

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 22:24   #2615
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
noemi, pewnie, że da radę być ze sobą nie mieszkając razem, ale ile można Jak jeszcze się mieszka w tym samym mieście, to pół biedy - można się widywać, kiedy dusza zapragnie, choć to i tak nie to samo, co mieszkanie razem. Ja, po takim czasie widywania TZa raz na dwa tygodnie i w każde święta i wakacje, mam troszkę dosyć i sama myśl o wspólnym mieszkaniu wywołuje u mnie uśmiech na twarzy. Ja potrzebuję mieć TŻa na codzień koło siebie i dzielić się z nim każdą najmniejszą rzeczą, każdym najmniejszym przeżyciem. Po prostu chce, żeby był obok zawsze (oczywiście to tylko skrót myślowy, bo każdy człowiek jednak potrzebuje "swoich" spraw i czasu tylko dla siebie).
Troche prawda, ale ja jestem zdania ze jeszcze cale zycie przed nami i cale zycie wspolnego mieszkania Mam dopiero 20 lat i po co mam sie bawic juz w doroslosc?? Mam poki co jeszcze beztroskie chwile, nie mysle co ugotowac na obiad, z czego odlozyc na rachunek. Z TŻ pepowina przypieta nie jestem i mimo, ze mieszkamy w 1 miescie to bywalo, ze sie nie widywalismi z 2 tygodnie. I zyje Bylo ciezko, ale potem jaka radosc z wspolnego czasu
Ogolem to mam swoj kat, jest mi dobrze i poki co korzystam z tej chwili.
A z TŻ chce zamieszkac i zrobimy to ale dopiero po studiach.

Jeszcze dodam, ze bardzo podziwiam zwiazki na odleglosc i to tez jest zupelnie inna sytuacja niz moja-dlatego rozumiem twoje zdanie. (ja nie przetrwalam takiego zwiazku).

Jakbysmy z TŻ studiowali w innym miescie niz rodzinnym pewnie zamieszkalibysmy razem bo tak jest wygodniej
A ze mieszkamy w jednym miescie i w tym samym studiujemy nie ma jak zamieszkac razem i korzystamy z "wolnosci"

Edytowane przez n0emi
Czas edycji: 2010-01-26 o 22:26
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 22:24   #2616
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
szmyrku, wiem, że w świetle dziennym i bez makijażu
A co powiesz właśnie na Marcię Cross. Przecież ona jest wybitna, jeśli o typy urody chodzi. W rudym jej cudownie (a ma ciepły ten rudy, żadne czerwienie), w popielatym blondzie i brązie ginie (znalazłam jakieś jej stare zdjęcia w necie), a ma na bank zimną karnację, co widać między innymi na zdjęciach bez makijażu, no i według mnie zimne oczy (choć to zależy od zdjęcia - na większości jednak ma albo niebieskawe albo zielonkawe albo szarawe, na niektórych tylko ma złociste elementy). Przecież jej typ urody przeczy właśnie wszystkim podziałom na sezony itd. itp.
Wiesz co Chihu (moge Cie tak nazywac? ), kiedys sie wzielam za porzadne czytanie o tych wszystkich typach. Ale tam jest tyle roznych kombinacji, ze wysiadlam. Zimy Krolewny Sniezki, Zimy Poludniowe, Pozne Jesienie, Ksiezycowe Lata... No cuda wianki jednym slowem. To czego najbardziej szukalam - czyli okreslenie swojego typu, znalazlam
Jak tak patrze na Marcie, to mam wrazenie, ze u niej sie te rude wlosy sprawdzaja na zasadzie kontrasu, bo raczej chlodnym typem mi sie wydaje. Chdiaz wiesz, takie ocenianie gwiazd po zdjaciach, gdzie kazde w innym swietle i na kazdym inaczej wyglada... W kazdym razie bywa roznie, podobno Nocole Kidman wcale nie jest jesienia, jak sie dosc powszechnie mniema, ale latem Moze z Marcia jest podobnie
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 22:26   #2617
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
Ja mimo, ze nie znajde sie w takiej sytuacji to potrafie tez troche zrozumiec.
Dla mnie rodzice zawsze beda ostoja, bezpieczenstwem i tak samo moj dom. I przez jedna sprawe nie chcialabym stracic rodzicow (bo nie sadze, ze po sadzeniu sie w sadzie stosunki zostana takie same). Nie wiem co bym zrobila w takiej sytuacji.
Ale ja np. teraz studiuje i nie czuje pustki, ze nie mieszkam z TŻ. I tak tez sie da
I mimo wszystko TŻ dla mnie tez jest juz na pierwszym miejscu i nawet nie mysle tak, ze moglo by go mi zabraknac
Ale tez da sie byc ze soba nie mieszkajac raem
jakby w naszej rodzinnej dziurze był Uniwersytet i jakakolwiek praca pewnie od razu po maturze poszłabym na studia i mieszkałabym z rodzicami u TŻ sprawa się trochę komplikuje bo jego rodzice rozwiedli się w momencie kiedy TŻ wyjechał na pierwsze studia, i nie było mowy o mieszkaniu z rodzicami, musiał iść na swoje, zaczął pracować, nie udało mu się pogodzić tego z nauką i po trzech latach rzucił swój wymarzony kierunek, na szczęście teraz dzięki naszym wspólnym wysiłkom zaczą nowytym razem zaocznie
Stary 2010-01-26, 22:29   #2618
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Tak właśnie myślę, że lepiej zamieszkać razem i przekonać się jak to będzie ja bardzo tego chcę ale boję się że jakąś magię stracimy.
Magia jest w nas, nie zapominaj o tym.

Cytat:
Troche prawda, ale ja jestem zdania ze jeszcze cale zycie przed nami i cale zycie wspolnego mieszkania Mam dopiero 20 lat i po co mam sie bawic juz w doroslosc?? Mam poki co jeszcze beztroskie chwile, nie mysle co ugotowac na obiad, z czego odlozyc na rachunek. Z TŻ pepowina przypieta nie jestem i mimo, ze mieszkamy w 1 miescie to bywalo, ze sie nie widywalismi z 2 tygodnie. I zyje Bylo ciezko, ale potem jaka radosc z wspolnego czasu

Jeszcze dodam, ze bardzo podziwiam zwiazki na odleglosc i to tez jest zupelnie inna sytuacja niz moja-dlatego rozumiem twoje zdanie. (ja nie przetrwalam takiego zwiazku).

Jakbysmy z TŻ studiowali w innym miescie niz rodzinnym pewnie zamieszkalibysmy razem bo tak jest wygodniej
A ze mieszkamy w jednym miescie i w tym samym studiujemy nie ma jak zamieszkac razem i korzystamy z "wolnosci"
Bylam w zwiazku na odlegosc, wiec pewnie tez dlatego, tak bardzo sie teraz ciesze z tego co mam.
Wygoda i ekonomia wspolnego mieszkania swoja droga
Stary 2010-01-26, 22:29   #2619
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
Wiesz co Chihu (moge Cie tak nazywac? ), kiedys sie wzielam za porzadne czytanie o tych wszystkich typach. Ale tam jest tyle roznych kombinacji, ze wysiadlam. Zimy Krolewny Sniezki, Zimy Poludniowe, Pozne Jesienie, Ksiezycowe Lata... No cuda wianki jednym slowem. To czego najbardziej szukalam - czyli okreslenie swojego typu, znalazlam
Jak tak patrze na Marcie, to mam wrazenie, ze u niej sie te rude wlosy sprawdzaja na zasadzie kontrasu, bo raczej chlodnym typem mi sie wydaje. Chdiaz wiesz, takie ocenianie gwiazd po zdjaciach, gdzie kazde w innym swietle i na kazdym inaczej wyglada... W kazdym razie bywa roznie, podobno Nocole Kidman wcale nie jest jesienia, jak sie dosc powszechnie mniema, ale latem Moze z Marcia jest podobnie
a gdzie czytałaś o tych różnych typach? tu na wizażu?
Stary 2010-01-26, 22:29   #2620
19agusia91
Zakorzenienie

noemi, gdyby nie to, że musze wyjechać na studia to pewnie mieszkałabym z rodzicami. a ta czy siak musze się wynieść

Tz kiedyś powiedział,ze u nas problemu ze zmywaniem nie będzie bo będziemy używać... plastikowych sztuców i talerzy
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 22:30   #2621
201607180946
Konto usunięte

Cytat:

to tylko pozazdrościć, że masz tak wygodnie niestety nie wszystkich rodzice utrzymują po skończeniu 18stki, przynajmniej możesz skupuić się na nauce trochę zazdroszczę, bo ja już w trakcie matury zaczęłam pracować, i od 5 lat nie miałam wakacji
Stary 2010-01-26, 22:33   #2622
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

szmyrku, spoko, nazywaj mnie, jak Ci wygodnie (byle bez przesady )

Co do oceniania zdjęć gwiazd - fakt, na niektórych zdjęciach widać, że Marcię umalowali właśnie pod kolor włosów - ciepły podkład, brzoskwiniowy róż. Jednak ja się opierałam na jej zdjęciach "z zaskoczenia", takich typowych codziennych zdjęciach.

Marcia na 100% nie jest jesienią wg mnie. Ale czym ona może być nie mam pojęcia. A bardzo by mi to pomogło, bo mam podobną kolorystykę. Tak mi się przynajmniej wydaje. Też mam bladą, lekko różową twarz (co nie przeszkadza jej być troszkę "brzoskwiniową", jak to moja mama kiedyś określiła). Z natury mam dziwaczny kolor włosow, niby popielaty, ale ze złotymi przebłyskami - nie jestem w stanie stwierdzić, czy więcej jest popielatych przebłysków, czy złotych. No i podobno w rudym mi lepiej niż w naturalnym. Wszyscy się zachwycali, kiedy zmieniłam kolor włosów.

A o Nicole nawet bym nie pomyślała jako o jesieni. Z zupełnie innym typem mi się jesień kojarzy.
Stary 2010-01-26, 22:34   #2623
n0emi
Zakorzenienie

Kasiamajo ale ja nie neguje mieszkania razem z TŻ. Napewno wam jest cudownie i bardzo gratuluje, ze Tż stanal na nogi mimo ze sytuacja nie byla ciekawa. Ja tez bym pewnie wziela mojego chlopaka do siebie w takiej sytuacji-no ale w niej nie jestem

Tylko po prostu patrze z drugiej strony, ze nie ma co sie sadzic z rodziami o mieszkanie z chlopakiem, bo cale zycie i tak przed nami.
Ale i tak mam nadzieje, ze rodzice zrozumieja ze to nie jest nic zlego I nie bedzie szantazu.
(moi rodzice nie mieliby nic przeciwko mieszkaniu z TŻ )
Stary 2010-01-26, 22:37   #2624
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
a gdzie czytałaś o tych różnych typach? tu na wizażu?
Tu i tam, z pomoca wojka google Ale sam wizaz to kopalnie informacji jesli o te typy chodzi
Stary 2010-01-26, 22:40   #2625
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość
to tylko pozazdrościć, że masz tak wygodnie niestety nie wszystkich rodzice utrzymują po skończeniu 18stki, przynajmniej możesz skupuić się na nauce trochę zazdroszczę, bo ja już w trakcie matury zaczęłam pracować, i od 5 lat nie miałam wakacji
o kurcze chyba duzo przeszlas...
Tak musze powiedziec, ze jest mi bardzo wygodnie w domu. Dla rodzicow to my (ja i brat) jestesmy na 1wszym miejscu. Nie skapia na nas kasy, mamy wszystko co nam potrzeba. Teraz gore chca zrobic tylko dla nas (nasze pokoje, aneks kuchenny, lazienka i salonik) i pewnie dlatego nie chce sie wyniesc z tego gniazdka. Druga sprawa, ze jestem przyzwyczajona do mieszkania w domu, a z TŻ bede zaczynac od poczatku i trzeba bedzie wynajmowac mieszkanie bo nie bedzie nas stac od razu na dom. A ja nie umiem mieszkac w bloku
Stary 2010-01-26, 22:42   #2626
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Kasiamajo ale ja nie neguje mieszkania razem z TŻ. Napewno wam jest cudownie i bardzo gratuluje, ze Tż stanal na nogi mimo ze sytuacja nie byla ciekawa. Ja tez bym pewnie wziela mojego chlopaka do siebie w takiej sytuacji-no ale w niej nie jestem

Tylko po prostu patrze z drugiej strony, ze nie ma co sie sadzic z rodziami o mieszkanie z chlopakiem, bo cale zycie i tak przed nami.
Ale i tak mam nadzieje, ze rodzice zrozumieja ze to nie jest nic zlego I nie bedzie szantazu.
(moi rodzice nie mieliby nic przeciwko mieszkaniu z TŻ )
ale ja nie miałam na myśli, że negujesz
i nasi rodzice nie mieli absolutnie nic przeciwko naszemu wspólnemu mieszkaniu
przez prawie 4 pierwsze lata mieszkaliśmy na stancjach, dopiero od niedawna ,,wynajmujemy,, pokój u moich rodziców , sytuacja jest bardzo wyjątkowa, że tak powiem

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

dobra, koniec już tego narzekania
Stary 2010-01-26, 22:43   #2627
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
szmyrku, spoko, nazywaj mnie, jak Ci wygodnie (byle bez przesady )

Co do oceniania zdjęć gwiazd - fakt, na niektórych zdjęciach widać, że Marcię umalowali właśnie pod kolor włosów - ciepły podkład, brzoskwiniowy róż. Jednak ja się opierałam na jej zdjęciach "z zaskoczenia", takich typowych codziennych zdjęciach.

Marcia na 100% nie jest jesienią wg mnie. Ale czym ona może być nie mam pojęcia. A bardzo by mi to pomogło, bo mam podobną kolorystykę. Tak mi się przynajmniej wydaje. Też mam bladą, lekko różową twarz (co nie przeszkadza jej być troszkę "brzoskwiniową", jak to moja mama kiedyś określiła). Z natury mam dziwaczny kolor włosow, niby popielaty, ale ze złotymi przebłyskami - nie jestem w stanie stwierdzić, czy więcej jest popielatych przebłysków, czy złotych. No i podobno w rudym mi lepiej niż w naturalnym. Wszyscy się zachwycali, kiedy zmieniłam kolor włosów.

A o Nicole nawet bym nie pomyślała jako o jesieni. Z zupełnie innym typem mi się jesień kojarzy.
Mi tez zadna z nich na jesien nie wyglada, i zawsze podjerzewalam, czytajac rozne opisy, gdzie Nicole byla przedstawiana jako jesien, ze cos tu jest nie tak
W "codzienne" zdjecia gwiazd tez srednio wierze - dopiero jak na zywo zobacze to moge sie przekonac. Mi sie Marcia kojarzy z jakims poznym latem (ktore nie mam pojecia jak sie fachowo nazywa, wiem, ze istnieje pozna jesien na przyklad), ale ekspertem nie jestem. Bo niby jest chlodna, ale jakas taka ciepla w tym wszystkim
Stary 2010-01-26, 22:47   #2628
n0emi
Zakorzenienie

hehe koniec tych smetow
nikt nie przezyje zycia za nas i najlepiej samemu decydowac

Ide natrzec Palome na skalp Ten zel jest troche klejacy...
Stary 2010-01-26, 22:48   #2629
201607180946
Konto usunięte

jeszcze nigdy nie miałam Palomy jak się spisuje?
Stary 2010-01-26, 22:51   #2630
Chatul
ma zielone pojęcie

Dobra dziewuszki, też się do snu zbieram. Jeszcze tylko 3 strony poczekalni na demotach i idę do łóżka (;

Cytat:
jeszcze nigdy nie miałam Palomy
Nawet nie wiesz ile tracisz :P
Stary 2010-01-26, 22:55   #2631
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze nigdy nie miałam Palomy jak się spisuje?
Bardzo dobrze! Nakladany na skalp daje uczucie swiezosci, latwo sie naklada. Nawilza, bo juz nie swedzi mnie tak glowa. I w ogole nie tlusci wlosow
Oprocz tego ma jeszcze wiele zastosowan. Bede go dodawac do balsamu, bo mimo, ze swietnie koi skore to dla mnie troche za slabo nawilza.
Stary 2010-01-26, 22:56   #2632
szmyrk
Zakorzenienie

Zeby nie byc goloslowna... Jeszcze raz moj nowy kolor wlosow, tym razem lepiej uchwycony i blizszy prawdzie
A w albumie, miedzy wlosami, nowa ja
Stary 2010-01-26, 22:58   #2633
n0emi
Zakorzenienie

szmyrk jakie wlosy a jeszcze niedawno bylas blondynka...
Stary 2010-01-26, 23:01   #2634
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
szmyrk jakie wlosy a jeszcze niedawno bylas blondynka...
Co? Ja juz dawno nie bylam blondynka (aczkolwiek, jest to moj naturalny kolor wlosow) Trzymam sie rudosci (mniej lub bardziej rudych) juz od jakiegos czasu. "Ruda" jestem, odkad zaczelam sie udzielac w tym watku
Stary 2010-01-26, 23:02   #2635
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Bardzo dobrze! Nakladany na skalp daje uczucie swiezosci, latwo sie naklada. Nawilza, bo juz nie swedzi mnie tak glowa. I w ogole nie tlusci wlosow
Oprocz tego ma jeszcze wiele zastosowan. Bede go dodawac do balsamu, bo mimo, ze swietnie koi skore to dla mnie troche za slabo nawilza.
oooo, to rzeczywiście fajna, kiedyś sobie sprawię

Cytat:
Zeby nie byc goloslowna... Jeszcze raz moj nowy kolor wlosow, tym razem lepiej uchwycony i blizszy prawdzie
padłam, cudny kolor
Stary 2010-01-26, 23:02   #2636
Chatul
ma zielone pojęcie

A ja już lecę spać. Trzymajcie się Standardowo zajrzę do Was rano o nieludzko wczesnej porze :P
Stary 2010-01-26, 23:03   #2637
19agusia91
Zakorzenienie

szmyrk, ale masz oczy

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Paloma ogranicza przetłuszczanie,odbija włosy od nasady, lekko utrwala nistety, trochę matowi.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 23:04   #2638
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
omg
piękny kolor ... chociaż ja bym sie na taki nie odważyła...
Stary 2010-01-26, 23:05   #2639
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, muszę go w końcu kupić Nakładałabym go na skalp bo ostatnio mam przesuszony

Cytat:
Śliczne, wyglądają na takie jedwabiście gładkie

Oglądacie Kubę? Jest Chylińska i Foremniak

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 23:06   #2640
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Też bym nie chciała Ale ja jednak nigdy nie byłam w związku na tyle długim, żeby myśleć o wspólnym mieszkaniu (chociaż jeden mój eks w drugim miesiącu znajomości już planował wspólną przyszłość).

Co do tego drugiego, to ja uważam, że jak rodzic uważa, że mieszkanie z partnerem/partnerką jest niedobre, to powinien o tym z dzieckiem porozmawiać na spokojnie, a nie zaraz zostawiać samemu sobie. Coś na pewno by zdziałał tą rozmową, a przecież dorosłe dziecko i tak zrobi to, co będzie uważało. Awanturami i takim odcinaniem od kasy na pewno nic nie zdziała tylko pogorszy sytuację.
Nie no, ja nie mówię, żeby od razu zostawiać samemu sobie, źle to może ujęłam.
Ale jeżeli rodzic jest przeciwny a dziecko od razu by z sądem wyjechało, bo takie założenie "nic mnie nie obchodzi co o tym myślisz, ale kasa to mi się należy" - to mnie to jakoś zniesmacza i tyle.
Normalnym jest, że rodzice jak mogą - to pomogą. Ale jakoś siebie nie wyobrażam w sytuacji, że chcę mieszkać z chłopakiem, a na całe utrzymanie (sumie wspólne nasze) mają płacić nasi rodzice. Po prostu nie.

A ja sobie siedzę teraz z Rzepką na głowie, tiruriruriruri.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości