|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"
a to nie dziekuje bo my wlasnie zaczynamy wiec jak najbardziej sie przydadza pozytywne fluidki
![]() Kropeczko ty sie znacz na szpotawosci kolan?? jaki jest % sznans na pozbycie sie tego dziadostwa, czy sama szpotawosc moze zostaje tylko objawow nie daje?? bo moje dziecko sie tego nabawilo
#4382 |
kosmitka
|
Złapane, przytulone, dziękuję
![]() Albo nie dziękuję, żeby nie zapeszyć.
![]() |
#4383 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy zajęcia ruchowe korygują wadę w 100% czy tylko zmniejszają - nie umiem powiedzieć. ![]() Zaraz Ci podam co znalazłam ważnego... Dziecko, które ma skłonności do szpotawości kolan: 1. Powinno unikać wysiłków i obciążeń w pozycji stojącej. 2. Nie może w czasie zabawy przebywać w tzw. siadzie skrzyżnym („po turecku”). 3. Powinno jak najczęściej siedzieć ze złączonymi kolanami i rozstawionymi stopami. 4. Powinno zredukować nadwagę (jeśli istnieje). 5. Może stosować wkładki lub obuwie z podwyższonym obcasem po stronie zewnętrznej, ale tylko przy zaleceniu przez lekarza. Zalecenia: gimnastyka korekcyjna, łyżwiarstwo, jada na nartach technikami kątowymi (pług, łuk), masaż klasyczny, terapia manualna. Przeciwwskazania: pływanie kraulem, jazda na rowerze. Przykładowe ćwiczenia:
Chodzicie gdzieś na zajęcia? Czy to dopiero zapadła diagnoza? ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]() Dziękuję. ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jakby nie było to ingerencja z zewnątrz... więcej komórek jest pobudzanych, więcej dojrzewa, wszystkie mogą zostać zapłodnione... szanse rosną. Rozród wspomagany zwiększa szansę na takie ciąże dość znacznie. Indukcja owulacji podobno aż o 8-10%. A leczenie gonadotropinami aż o 20%. ![]() Przy in vitro zależy wiele od ilości przeniesnionych zarodków. I od wieku mamusi. Z wiekiem też rośnie odsetek ciąż mnogich. Z wyjątkiem pań mocno chudych, zagłodzonych - one wypadają z tego rankingu. Za to panie starsze a otyłe swoje szanse na bliźniaczki jeszcze podwajają. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-27 o 07:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zakorzenienie
|
Kropka - mój to taki typ Zosia samosia , nie lubi na kolanach , wszystko musi sam zrobić bez pomocy . Ale w sumie od poczatku on był mao na rękach , ciekawe jaka teraz córcia bedzie.
czytam was ale jakoś nie miałam czasu na klikanie ![]()
#4386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałabym żeby mój był samodzielny i odważny. Żeby nie było jak z moim pasierbem, że do gimnazjum idzie gdzie blisko, do liceum pójdzie też tam bo blisko... i wszystko na jednej ulicy, gdzie mieszka, bo mamusia jest wtedy spokojna. Moje pokolenie w wieku lat 13-15 jeździło do innego miasta na zakupy, a w 15tym roku życia to już normalnie do szkoły 10-30km. A młody-gimnazjalista, ale do nas nie przyjedzie 2km, bo on nie jeździ autobusami... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No przecież to są SUPER WIEŚCI!!!! ![]() DZiewczyno, piękne endo, pęcherzyki jak się patrzy REWELACJA!!! Znaczy plan doktorki działa - gdyby nie była pewna , że szanse są tak DUŻE to by Ci bety nie kazała robić. WOW..... niesamowite! Cytat:
Rybka miała chyba in vitro, ale ręki sobie za to nie dam uciąć... ![]() ale pamiętam jak kiedyś Olivka tak znikła i jak wróciła to już któryś tydzień był...a teraz to niedługo rodzić będzie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale widać mamusia synka wychuchała... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4388 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super wieści. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() Ano wychuchała. ![]() Wyobraź sobie, że P z nim poszedł do kina niedawno, a film był długi, po 3 godzinach wyszli z centrum dopiero. A tu tel. od mamuśki... gdzie jesteście? co tak długo? nie odzywacie się... czemu? ![]() Psychoza jakaś po prostu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eeeeeeeeh...znam tu...matka mojego ex taka byla.... a najlepsze, że w nowy rok jak odsypialismy impreze ( mielismy w tedy po 22/23 lata potrafila zadzwonic i powiedziec " gdzie ty jestes, czemu jeszcze nie w domu? pewnie z NIĄ w łóżku jesteś???" tak to się kończy... w psychologii mówi się wtedy, że matka na swojego syna nałożyła rolę emocjonalnego partnera, który zastępuje męża, który umarł, odszedł itp. co to znaczy dla tego syna to wiem z doświadczenia, a to co ja przeżyłam z tą kobietą to nie do opisania...
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- ![]() ![]() aaniutek(Ania, 30 lat) ~~~~~~~~~~~@ 29.08 Warszawa aankaa78(Ania, 31 lat)~~~~~~~~~~~@ 14.01 dolnośląskie agabil1 (Agnieszka, 33lata)~~~~~~~ @ 05.01 Łódź starania zawieszone asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~~ @ 20.05 lubuskie Coralady (Nela28lat) ~~~~~~~~~~~ @ 21.01 Malopolska Dra (Daria, 23 lata)~~~~~~~~~~~~~ @ 10.12 ![]() edzia (Edyta 31lat)~~~~~~~~~~~~~~ @ 18.01 Kraków-Roma Falbala (Basia 26 lat)~~~~~~~~~~~~ @29.07 golgie ( 29 lat)~~~~~~~~~~~~ @31.12 Wrocław gragu (Grażyna, 29 lat) ~~~~~~~~~~ @ 01.03 IlonaN2 (Ilona, 27 lat) ~~~~~~~~~~~ @ 11.01 Kraków Jagda26 (Jagoda 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 24.02 Jagooda_ (Ania, 26 lat)~~~~~~~~~~~@ 07.01 KBKatarynka (Kasia 25lata)~~~~~~~@ 26.07 ![]() Kasia23 (Kasia, 30 lat)~~~~~~~~~~~~@ 02.10 Świnoujście ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~~@05.10 ![]() Konczita ( Dorota, 25 lata)~~~~~~~~ @ 20.12 Śląsk Malami82 (Agnieszka 28 lat)~~~~~~~@ 11.01 Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~~~ @ 31.01 Königsbach starania zawieszone Migavka (Joanna, 29 lat)~~~~~~~~~~@ 29.03 mazowsze Pomidora (Kasia, 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 01.12 ![]() stokrotka_to_ja (Justyna, 25 lat)~~~~~@ 27.09 Stokrotka81(Justyna, 29lat)~~~~~~~~@ 07.01 Lubelskie
#4391 |
Zakorzenienie
|
Dorotko, widzę, ze małpy brak. Testowałaś???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4392 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie ciekawi jak długo młody będzie to znosił... Ja w tym wieku to już się buntowałam, a on nic. Mąż go pyta czy nigdy z kumplami nie wpadli na pomysł, żeby jechać np. na basen albo do centrum handlowego, jak to małolaty mają w zwyczaju... A on mówi, że owszem, wpadli, ale on nie może, bo mama do niego dzwoni gdy on jest poza domem i potrafi sprawdzić czy on jest tam, gdzie mówi że jest. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4393 |
Zakorzenienie
|
Konczitko, zycze Wam milego wypoczynku!!!! niesmialo pytam czy bedzie tescik....
Kropko, chlopcy , ktorzy pelnia role takich emocjonalnych partnerow matek sa naprawde nieskorzy do buntow- maja poczucie odpowiedzialnosci za matki. ja znam ten mechanizm od srodka i ciezko go zlamac.... na tyle ciezko , ze z moja byla przyszla niedoszla tesciowa bylam juz nawet w dobrych stosunkach , a moj ex nadal nie poinformowalm jej przez rok ze sie zareczylismy- zrobil to, gdy bylam juz jedna noga w holandii....
![]() |
#4394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mąż próbuje syna trochę ufacecić, ale... nie bardzo mu to idzie. A potem jeszcze napotyka opór ze strony byłej żony, bo ta robi sceny i padają hasła: on nie jest taki jak Ty! /Nawet w sprawy prezentów dla młodego ona się wtrąca, jak się z P nie uda, to do mnie dzwoni - rok temu na urodziny wydumała żeby młodemu kupić karnet na basen koniecznie, gdzie młody oczywiście chodzi z ojczymem. / ![]() Chyba muszę małżona uświadomić, że jego wysiłek niczego innego poza dymami nie przyniesie. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-27 o 14:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a on chce zeby mama byla szczesliwa i zadowolona. po prostu przyjal na siebie role emocjonalnego partnera- i nie ma mu sie co dziwic. matki potrafia niezwykle subtelnie manipulowac dziecmi...
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kontrola za 4-5 m-ce powiedziala ze jest jeszcze cos w rodzaju "dyb" ale ze dzieci tego strasznie nie lubia i ze to bedzie ostatecznosc- ale ma dobra opinie wsrod pacjetow wiec wierze ze nam pomoże ![]() Konczito testowalas/testujesz ... bo cos tu mi smierdzi ![]() ![]() Kropeczko a z tym chlopcem to widze ze mamuska calkowicie przegiela Ania a ty bedziesz miec coreczke teraz?? ohhh zazdraszczam ![]()
![]() |
#4397 | ||
Zadomowienie
|
Witam dziewuszki.
Ja dziś w delegacji byłam w Radomiu i jestem padnięta ale nie mogłam nie wpaść i nie zobaczyć co u was ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() Na razie boli mnie brzuchol jak na @ choś ona jak wpadnie to koło 9-tego lutego. Nie mogę się sutków dotknąć ale może to prze owu która była w niedziele nie wiem ... ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- ANCIAAHK co u Ciebie czy to dziś miałaś mieć monitor czy w czwartek bo już się pogubiłam ??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny to fluidki dla wszystkich przyszłych i starających się mamuś. U mnie podziałało więc łapcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 | |||||
kosmitka
|
Cytat:
Oby zapyliło się przynajmniej jedno z tych 3 pęcherzyków. Podejrzewam, że wczoraj pękały, bo bolało jak cholerka. I przytulanki wszystkie były jak doktorek wskazał. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja dopiero z pracy, kocham tę robotę. ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dyby są okropne, moja kuzynka miała w dzieciństwie. Straszne i bolesne było to dla niej. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Wtajemniczenie
|
tak bynajmniej na razie- powiedziala ze u niego powinno to wystarczyc, ale zobaczymy
#4403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, ja tez niedawno wróciłam z pracy i padam. Sesja, projekt do zamknięcia i ten doktorat, momentami nie wiem jak się nazywam. Ale to dobrze, przynajmniej nie rozmyślam za wiele
![]() Kciuki zaciśnięte! |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz takie mami synki to dla mnie tylko wina mam , od małego na raczkach bo przeciez małe , w sypialni rodziców śpi do przedszkola conajmniej , ze smokiem koniecznie bo nie zabiora bo płacze , do tego z butlą do przedszkola prawie i pampers na dupce ![]() ![]() Mój wylot dostał z sypialni jak miał pół roku , sam się bawił na macie od małego obok a nie na kolanach czy rękach , teraz w sumie tez taka fajna nauka samodzielności sam je , a że w kuchni syf cóż niech tam bedzie i to co tylko może staram się żeby sobie radził , butla zabrana na rzecz słomki , nad smokiem praca wre ![]() ![]() ![]() No na to wychodzi teraz he he ale wiesz będę się cieszyła jak się urodzi bo już jedna taka miałam kolezankę co miała miec córcie a jakoś w szpitalu jej się chłopak z tego zrobił he he Ilonka - trzymam za Ciebie kciuki super że leczenie przynosi rezultaty i oby udało się już ![]()
![]() |
#4406 |
Zakorzenienie
|
Migaveczko, podaj łapkę. U mnie jest dokładnie identycznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Zadomowienie
|
Witam
Ja już oczywiście na uczelni Pusto tu jeszcze ale zawsze mam trochę spokoju na nasze Forum ![]() U mnie dzień kolejny 6 dzień od ovitrelle i 5 od owu . Ja nie wiem jak to zniosę żeby wytrzymać ten czas do przyszłego piątku (bo wtedy am bete robić) . A wieśći o kolejnych ciążach ( wczoraj się dowiedział że od mojego TŻ z pray będzie tatą Dodam że 2 raz bo pierwszy szkrab ma roczek ) mnie troche łamią Ale stram się myślec o Tym że to mój cykl... Jeszce jedno bo trochę mnie to zaniepokoiło . Z piersi leci ma jakaś wydzielina dziś zauważyłam w łazience rano. Anciaahk trzymam ![]() ![]() Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-01-28 o 06:57 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4408 | |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
Zadomowienie
|
Jaki tu spokój dzisiaj
![]() Ja się zastanawiam czy nie pozabijam Tż do przyszłego piątku. Oby to zleciało. cały czas o Tym myśle no i oczywiście jestem zła na to że czas wolno leci... Piersi przestają mnie boleć tzn bolą ale już tylko sutki A jutro idę na usunięcie tego mojego "wynalazku" na sutku i jak Mnie lekarz złapie to boje się że się odwinę jak będą mnie boleć ![]() W weekend planujemy narty więc mam nadzieje że mi zleci ... Aciaahk jak twoje pęcherze? |
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
ja nie pisze bo mam dola z powodow rodzinnych. ale czytam... Ancia, kciuki za monitoring trzymam. Migavko, oby @ nie przyszla...nigdy nie mow nigdy... Ilonko, tak strasznie trzymam kciuki, zeby Wam sie udalo. sprobuj ten okres jakos przeczekac i nakazuje byc mila dla meza!!! ja jak potrzebuje o czyms zapomniec to ogladam filmy , albo seriale ( Desperate Housewives ![]() sciskam wszystkie mooocno!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.