Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ III - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-27, 10:01   #4711
latko0
Zadomowienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Witajcie kochane
Tak jak obiecałam wrzucam fotki ale powiem wam że jak patrzę na zdjęcie to na nich brzuszek wydaje się mniejszy niż w realu

Motylku strasznie mi przykro że teraz się nie udało, ale zaczął się nowy cykl i nowe sznse na dzidzię, zaszalejcie z tz w tym miesiącu a dzidzia sama się pojawi, grunt to pozytywne nastawienie

Nie przestraszcie się tylko zdjęć. A no i na jednym tym od porzodu widać paskudną dziurę po kolczyku, ale gin kazała mi wyjąć więc teraz została tylko dziura.
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 10:04   #4712
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Maggi a widze na liscie że nie mam wpisanej następnej@ a więc wpisz mi na 31.01.2010 bede liczyć cyklem 34 dnioeym i możesz wpisać 1 cykl

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Tak jak obiecałam wrzucam fotki ale powiem wam że jak patrzę na zdjęcie to na nich brzuszek wydaje się mniejszy niż w realu

Motylku strasznie mi przykro że teraz się nie udało, ale zaczął się nowy cykl i nowe sznse na dzidzię, zaszalejcie z tz w tym miesiącu a dzidzia sama się pojawi, grunt to pozytywne nastawienie

Nie przestraszcie się tylko zdjęć. A no i na jednym tym od porzodu widać paskudną dziurę po kolczyku, ale gin kazała mi wyjąć więc teraz została tylko dziura.

: love: cudo:lo ve:
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 10:06   #4713
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dzień dobry
Pepuś ja chciałam zauważyć ze tez pamiętam i nawet oststnio na czerwono byłaś napisana ze nie odwiedzasz nas tutaj
O matko nie wiedziałam, ze jestem na czerwono Bardzo przepraszam, ale miałam tyle pracy, remanent, rozliczenie roczne i wszystko to musiałam złożyć do 20 stycznia. Trochę nerwów było.

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Pepus, witaj spowrotem Mam nadzieje ze te wznowienie przyniesie rezultaty A nastawienia tylko pozazdroscic !
PS czemu nie moge zobaczyc Twoich zdjec na NK? Niedobra Ty, ukrylas
Kochana jestem tak paskudna, że nie mogłabyś spać po nocach!!! Nie jestem młoda i piękna, jakoś urody i wzrostu mi natura poskąpiła Do tego ze stresu objadałam się i przytyłam No ale mam nadzieje, że do wiosny to zrzucę. A jak nie to trudno - grunt, że jestem zdrowa

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 10:07   #4714
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie kochane

Jaki słodki i śliczny!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! Rośnie pięknie Karolinko!!!!!!!!!!!Mój też mi sie wydaje większy w realu niż na zdjęciachTeraz to beda nam najszybciej rosły

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 10:14   #4715
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cosma ja mam koleżankę, która urodziła między 1 a 2 rokiem studiów. I jak z nią rozmawiam to ona owszem mówi, ze wszystko się zmienia, że to jest koniec jakiegoś spontanicznego życia, ale jednocześnie dziecko to największy skarb. Nawet śmieje się z nas, ze ona po tudiach to będzie miała prawie 4 letnie dziecko, pójdzie do przedszkola, a my będziemy się babrać w pieluchach.
No niestety jest chyba najczęściej obgadywaną osobą w naszej grupie, zwłaszcza przez tą dziewuchę o której pisałam, bo zaliczyła wpadkę i to na studiach na pierwszym roku, nie wzięła ślubu ze swoim facetem (no bo jak to bez ślubu) no i ostatnie (chyba tego najbardziej nie może przełknąć) - dziecko jest nieochrzczone.
A ona to taka "chrześcijanka" straszna jest. Czysta nieskalana itd.
Ja to już nie słucham takich ludzi.

Maggie my już zaczynamy 6 cykl starań a @ muszę obliczyć

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 10:14   #4716
marlenka0505
Zakorzenienie

latko brzusio śliczny
Fakt teraz powinny nam brzusie śmignąć do przodu, ja całkiem poważnie przeglądam all, już mnie szyja boli od tego zerkania i sama nie mogę się zdecydować.
Stary 2010-01-27, 10:14   #4717
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Jaki słodki i śliczny!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! Rośnie pięknie Karolinko!!!!!!!!!!!Mój też mi sie wydaje większy w realu niż na zdjęciachTeraz to beda nam najszybciej rosły
Mi to wyjątkowo szybko rośnie, ale to pewnie dlatego że miałam na brzusiu zapasik tłuszczu wię szybciej się rozrósł
Tak po za tym zauważyłam że mam więcej włosków na brzusiu i pojawia mi się taka pręga ciemniejsza od pępka w dół chyba jakaś dziwna jestem
Stary 2010-01-27, 10:18   #4718
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
Ojej dziekuję Lineczko az się zarumieniłam!
A gdzie twoje zdjęcia ze ślubu?Umieszczałaś juz na forum może?Czekam z niecierpliwością

Motylku może tez spróbuj tego wiesiołka tak jak Scio.Wtedy śluz będzie obfitszy i łatwiej będzie zauwazyc "ten moment".No i moze warto ponownie testy owulacyjne zakupic?Przynajmniej nie będziesz się martwić ze masz bezowulacyjne cykle, bo napewno masz owulkę!
Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Nie mam jeszcze zadych zdjęć! popytam znajomych. Czekam na fotki od fotografa! No właśnie motylku!! Ja mam do oddania wiesiołek bo akurat wredy gdy go kupiłam to zaciążyłam więc się nie przydał
kochane ja mam siemię lniane w domu, też można to brać tak? może wyprubuję, o ile mnie od tego nie odrzuci...
Cytat:
Napisane przez kasiula1208 Pokaż wiadomość
ojj kochanie tak mi przykroja to jestem naprawde głupia....ja sie nawet nie staram a płacze ze mi nie wychodzi...a co macie powiedziec wy które sie tyle staraja???i nic.....juz NIGDY,NIGDY nie bede zrzedzic ze mi nie wychodzi dopóki naprawde sie nie bede starac....twój przypadek kochanie uswiadomił mnie w tym ze nie tak łatwo zaciazyc mimo ze tyle sie starasz....jest mi bardzo zle z tym....jestem taka samolubna....i beznadziejna....czas ami wydaje mi sie ze za bardzo chcemy dlatego nie wychodzi.. zycie jest niesprawiedliwe nie chcesz dziecka masz je.. chcesz nie masz....wiec chyba duzo zalezy od naszej psychiki....obłed jakis....wiem ze nie znajde teraz zadnych słów aby cie pocieszyc....bo skoro ja mam doła za kazdym razem jak przychodzi@ anawet sie nie staram to wyobrazam sobie twój ból kochanie...zadne słowa tu nie pomoga to poprostu musi minac....dziekuje skarbie ze mi cos uswiadomiłas.. i nigdy juz nie powiem ze mi nie wyszło....bo czym ze jest mój ból(nie starajacej sie) wobec waszego....dziewcvzyn które tak długo sie staraja i wciaz przezywaja zawód........tym stwierdzeniem koncze promyczki moje....i spadam z moimi przemysleniami......do jutra .....Motylku jeszce raz bardzo,bardzo mi przykro...i trzymie kciuki na nowy cykl....
kochana, masz takie samo prawo do smucenia się na każdą jedną @ jak i my bo to zawsze jest nie miły widok jak człowiek chociażby myśli o dziecku tak więc ja trzymam też kciuki za ciebie, żeby i tobie się szybciutko udało
Cytat:
kurcze weszłam i widze że motylku piszesz ze jedna krecha , strasznie mi sie przykro zrobiło, przytulam cie mocno
kochana nie pisz że masz teraz cykl bez owulacyjny bo bojowe zadanie przed nami i w lutym obie zaciążymy no i dołączy do nas Pepuś i Lady co wy na to dziewczyny ? nastawiamy sie że w lutym wszystkie będziemy w ciąży i inaczej sie nie nastawiamy kto chce dołączyć?
chciałabym bardzo ale jakoś tak sceptycznie jestem nastawiona do tego cyklu no ale nie marudzę wam już... może mi minie jak @ sobie pójdzie... a a propo @ to dziś się rozkręciła a w nocy nic nie było...
Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
Ja jestem jak najbardziej za! W lutym mam urodziny i prezent by się przydał - może być nawet spóźniony parę dni. Spóźnienie wybaczę Poza tym nie nastawiam się aż tak bardzo, że uda się po przerwie. Teraz mam zdrowsze podejście - co ma być to będzie i jak mam zostać mamą to nią zostanę jak nie w tym cyklu to w następnym

Motylku
to do Ciebie piszę i czytaj. Otóż moja koleżanka miała też długie cykle i obawiała się, że połowa jest bezowulacyjna albo jest bezpłodna. Męczyła się tak ze 3 - 4 lata aż w końcu dała się namówić by zrobiła badania w tym kierunku. Co się okazało? Jest zdrowa, a cykle miała takie bo większość kobiet w jej rodzinie tak miała. Przestała myśleć już o tym i jest szczęśliwą mamuśką już 2 dzieciaczków. Tak więc głowa do góry. Warto zrobić badania a nie zamartwiać się. Życzę Ci abyś jak najszybciej podjęła jakieś kroki i nie użalała się, bo tylko pogłębiasz swój stan. Nie jesteś sama. Ja też miałam cykle 38 - 46 dni, a teraz mam już do 32/34 dni. Poza tym nie u każdej kobiety widać śluz płodny ( tak jak u mnie). I też czasem tylko widziałam. Jak się okazało jestem też "płodna" tylko zablokowałam się myśląc negatywnie + stres w pracy.
Kochana jestem z Tobą, bo wiem przez co przechodzisz.
też mam w lutym urodziny ale to będzie zdecydowanie za wcześnie żeby nawet próbować... bo jeśli będzie jednak ta owulka to też tak w okolicach 14 lutego a urodzinki mam caaaały tydzień przed... no a do lekarza się wybieram ale nie wiem czy w tym cyklu mnie przyjmie a właśnie o ten się boję, że to ten co wychodzi, że ma być długi...
Cytat:
Napisane przez agnieszka1980 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Mamuśki piękne macie brzuszkimy też takie chcemy
Motylku główka do góry, mi też było przykr że @ przyszła ale widocznie tak musi być,uda nam się w nastepnym cyklubo jak nie
Asieńko mogę dołączyć o Was aby ten luty był owocny

A tak wogóle to ta moja @ jakaś taka dziwna,dostałam w poniedziałek, lekkie krwawienie,w nocy nic! wtorek delikatnie śluz podbarwiony i nic. Dziś środa a tu cisza????nie wiem co mi się porobiło,czy zbyt intensywnie myślę o dziecku czy co???dziś umówię się do gina i zobaczymy co mi jest
Miłego dzionka dziewczynki
słonko a testowałaś? bo ja wczoraj mimo, że dostałam malutkiego plamienia to test zrobiłam bo miałam nadzieję, że to plamienie w czasie spodziewanego okresu ale dziś już się wszystko rozkręciło... a u ciebie to idealnie pasuje na takie właśnie plamienie "oszukańcze", może jednak sprawdzisz???
Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
ślicznie wygladasz
Linuś super że wszystko wyszło p owaszej myśli. Teraz z niecierpliwością czekamy na fotki
Motylku strasznie mi przykro, wiem jaki to zawód jak człowiek jest przekonanay że się udało a tu jednak wredna @ przychodzi. Też miałam taki jeden cykl i też mi się wydaje że fasolka była, ale się nie utrzymała. no ale teraz cieszę się swoim brzusiem, więc i Ty też będziesz. Co do twoich podejrzeń o cyklach bezowulacyjnych, to może dla pierwszego sprawdzenia kup testy owulacyjne to Cie powinno uspokoić
Pepus pamiętamy i ponownie witamy, super nastawienie do staranek
Maggie pewnie że ciąża może być bezobjawowa, moja pierwsza taka była a poza tym Kochana jeszcze wszystko przed Tobą.

Ja jeśli chodzi o ciążę to czuję że to już II trymestr bo większych dolegliwości ciazowych nie mam. Czuję się dobrze, powoli wraca do mnie energia, tylko żeby te innej świństwa się do mnie nie czepiały...
właśnie nie mogę się tej myśli pozbyć, że ja czułam, że się udało... nie brałam nic innego pod uwagę... jejku mam tylko nadzieję, że ten stres piątkowy i poniedziałkowy się do tego nie przyczynił może zacznę pić te siemię to się zobaczy czy śluz będzie czy nie...
Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
motylku, tak mi przykro, że nie wyszło w tym cyklu. Byłam pewna że zafasolkowałaś...... i może tak było (jak zresztą sama przypuszczasz) ale właśnie tak jak czytałam ostatnio i tu dziewczyny też pisały że ok. 40% ciąż kończy się samoistnym poronieniem. Z drugiej strony, nie ma się co załamywać, czytałam w takiej mądrej książce, że w ten sposób natura sama pozbywa się wadliwych fasolinek, więc zobaczysz, że przyjdzie na ciebie czas szybciej niż myślisz i urodzisz zdrowego dzidziusia. Natura jest mądrzejsza od nas, widocznie to jeszcze nie był twój czas. trzym się dziewczynko

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

aaa.... i pojadę jeszcze z innej beczki. Chciałabym zapytać was co sądzicie o farbowaniu włosów we wczesnej ciąży??? pytałam się ostatnio ginekolożki i ona mi odradziła do 12 tygodnia A jestem dopiero w 8 ) Czy aby trochę nie przesadza? wiem, że są różne opinie na ten temat i generalnie nie ma dowodów na to, że chemikalia zawarte w farbie które się wdycha podczas farby szkodzą dziecku. Z drugiej strony po tym co mi powiedziała boję się narażać i TŻ mi też zabronił Dodam, że bezamoniakowa nie wchodzi w grę bom blondi więc co WY sądzicie dziewuszki??
dziękuję kochana ale zawsze jest ciężko, zwłaszcza, że tak jak juz pisałam... miałam wielką nadzieję, że się udało...
Cytat:
Witajcie kochane

Motylku mój kochany tak mi przykro ale nie wolno Ci sie załamywać!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!Ja też mówiłam takie rzeczy, ze jestem bezpłodna, i, że na pewno się nie uda, ale teraz już bym tak nie powiedziała, nie wolno Ci nawet tak myslec, bo to Cie załamuje!!!!!!!!!!!Nieste ty jest tak, że jedne kobietki od razu zachodza, a inne muszą poczekać na dzidziusia. Ty widocznie troszke dłużej musisz poczekać, ale się doczekasz, gwarantuję Ci to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!

Linuś jak cudnie, ze wszystko się udało, bardzo sie ciesze kochana Czekam z neicierpliwością na zdjęcia!!!!!!!!

Gosiu
śliczna z Ciebie kobietka, super, ze nareszcie nam się ujawniłas, no i brzusio cudowny i wcale nie masz żadnej oponki tylko piękny ciążowy brzuszek!!!!!!!!!!!!!

Scio ta dziewczyna jest porąbana jak mało kto, jak można tak mówić. Ja nawet nie zastanawiam się kogo bym wybrała, bo to nie na moja głowę. Za trudne.
czekam,... ale już coraz ciężej mi jest...

kochane a mi wróciły okresowe "objawy"... właśnie siedzę przed kompem i wcinam gotową masę krówkową łyżkami... przed okresem zawsze mam na sodkie ochotę a tym razem nie miałam... raczej mięcho i to dobrze doprawione za mną chodziło... a teraz mogę jeść tylko słodkie...
Maggie wpisaj mi tam kolejną @ na 27.02 a jeśli nie dostanę w tych okolicach to znaczy, że miałam rację z tymi cyklami bo z moich obserwacji wynika, że teraz powinnam mieć cykl conajmniej 40 dniowy no ale wpisz mi tą optymistyczniejszą wersję...

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 10:19   #4719
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Witajcie slonka!

Ja na szczescie dostalam na dzisiaj zajecie ktore baaardzo mi sie podoba bo moge sie wykazac kreatywnoscia . Tak wiec dzisiaj nie bede narzekac na prace .

Motylku przykro mi ze wredna @ przyszla . Kto jak kto ale my wiemy jaki to zawod wiec wal do nas jak w dym i sie wyzalaj do woli. Pora na nowy cykl i pamietaj co sie odwlecze to nie uciecze. A Wy macie wiecej czasu zeby sie przygotowac finansowo i zaplanowac gdzie w koncu bedziecie mieszkac

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 10:19   #4720
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Latkoo cudny brzuś
i gatki jakie fajowe

Maggie @ wypada 18 lutego (jeśli założe, ze cykl będzie 29 dniowy - ostatnie dwa takie były)

Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2010-01-27 o 10:22
Stary 2010-01-27, 10:22   #4721
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Latkoo cudny brzuś
i gatki jakie fajowe
Dziękuje a gatki tak niechcący, aż się

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 10:27   #4722
kasiula1208
Zadomowienie

strasznie mnie głowa boli dziewczynki.... nie czuje sie za dobrze... juz od paru dni mnie cos bierze.. i rozkrecic sie nie moze....nie bede sie dzisiaj udzielac....jestem strrrrrrrrrrrrasznie zmeczona.....
5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18
zaczynam od nowa
17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage)
dieta od poniedziałku
21.luty -
kasiula1208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 10:27   #4723
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Scio, znam takie ... Jako ze jestem na 2 roku i przenioslam sie na zaoczne to w ogole stracilam wiare w normalnych ludzi- normalne kobiety....
Mam dziewczyny, ktore nie kryja sie z tym ze maja sponsorow i bzykaja sie za kase .... Jedna z nich mieszka tez w Niemczech i tez ma starszego TZ- czyt. sponsora... I jak ja mam sie czuc??
Mam takie co w pogode - 18 jak w niedziele bylo nosza krotkie kurteczki i cienkie nie zakrywajace brzucha bluzki pod spodem, bo modne musza przeciez byc....
Jest kilka normalnych dziewczyn z ktorymi da sie porozmawiac i w ogole i maja normalne nast do zycia, ale to juz rzadkosc niestety ....

Ostatnio myslalam ze sie poplacze ... choc tak naprawde nie wiem dlaczego ...
Mam kolezanke, ktora ok miesiac temu urodzila synka, jest ze mna na roku.
No i w ten weekend byla pierwszy raz po porodzie w szkole. Pokazywala filmiki z nim, opowiadala jak sie rodzilo itd Po czym okazalo sie ze inna kolezanka wczesniej mowila ze chca z mezem tez dzidziusia - jej maz to przyjaciel mojego ex... I ta ''mama'' juz zaczela jej odradzac... Powiedziala zeby nie chciala jeszcze pakowac sie w pieluchy, zeby pozyla i pocieszyla sie z mezem soba nawzajem ze to za wczesnie, ze ona by chciala cofnac czas....
W tej chwili zrobilo mi sie szkoda jej synka. Bo byc moze ona zaluje swojej mlodosci przez niego? No tak, byla to wpadka, ale tak dbala o siebie w ciazy i tak czule mowila o tym wszystkim ze szok!
Moze ma jakas depresje poporodowa, albo jest zmeczona?
Dla mnie to byl szok, musialam odejsc od nich....

A tak poza tym witam wszystkich z rana w koncu sie wyspalam, tyle ze plecy mnie okrutnie bola....
Nadal jestem w PL. W niedziele dopiero widzimy sie z TZ
Generalnie wszystko u nas w porzadku Tylko boje sie ze jego babcia ... ech boje sie ze w ta nidziele zobaczymy ja po raz ostatni.. jest z nia coraz gorzej

Maggie, jeszcze raz Ci gratuluje i chyba gratulowac bede jeszcze dlugo Jak widac, nie wolno tracic nadziei bo wszystko sie moze zdarzyc
Mozesz brac spokojnie fiolik, do lekarza w mniej wiecej 6 tyg, zebys sie nie stresowala ze nic jeszcze nie widac Wszystko bedzie w porzadku Widze ze dla Ciebie to mimo wszystko lekki szok jest
Mezus chyba wniebowziety cio?

Pepus, witaj spowrotem Mam nadzieje ze te wznowienie przyniesie rezultaty A nastawienia tylko pozazdroscic !
PS czemu nie moge zobaczyc Twoich zdjec na NK? Niedobra Ty, ukrylas

Brzuszki macie wysmienite! Walcze teraz o piekna szczupla figure by w ciazy wlasnie wygladac jak z pileczka- marzy mi sie taki okraglutki brzusio! Chyba nie przestawalabym go glaskac

Motylku ... przykro mi z powodu @.
Ale moze TZ zobaczy jak sie tym przejmujesz i jeszcze bardziej sie postara ? I zamiast pocieszac, po prostu wezmie sie do roboty i w nast cyklu bedzie fasolinka?? Tego Ci zycze kochana

Sas, nie nieladnie ze nie zdalas, ale uwierz mi ze nie ma sie czym przejmowac Ja sie juz tylko stresowalam czasem - b.dlugo mi to wszystko zajelo ... bo ponad 2 lata lacznie Jak juz pisalam, zdalam za 4 razem dopiero, w tym dwa razy mialam z tym samym egzaminatorem w Jeleniej Gorze Takze glowa do gory i nastepnym razem pokazesz im co potrafisz
mężuś spisał się na medal... przytulał, pocieszał, mówił, że już sobie wyobrażał jak to będzie... jak poszłam zrobić test to przybiegł szybko i powiedział "bo jak ci się słabo zrobi jak wtedy to będę cię łapał...", "wtedy" znaczy jak zaciążyłam bo wyszłam z toalety i jakoś tak mi się czarno przed oczami zrobiło i osunęłam się o drzwi... no ale tym razem nie miał co łapać jedynie mógł ocierać łezki... no ale jestem z niego dumna,... widać było, że razem ze mną to przechodzi...

♥37/40♥
Stary 2010-01-27, 10:33   #4724
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Cosma ja mam koleżankę, która urodziła między 1 a 2 rokiem studiów. I jak z nią rozmawiam to ona owszem mówi, ze wszystko się zmienia, że to jest koniec jakiegoś spontanicznego życia, ale jednocześnie dziecko to największy skarb. Nawet śmieje się z nas, ze ona po tudiach to będzie miała prawie 4 letnie dziecko, pójdzie do przedszkola, a my będziemy się babrać w pieluchach.
No niestety jest chyba najczęściej obgadywaną osobą w naszej grupie, zwłaszcza przez tą dziewuchę o której pisałam, bo zaliczyła wpadkę i to na studiach na pierwszym roku, nie wzięła ślubu ze swoim facetem (no bo jak to bez ślubu) no i ostatnie (chyba tego najbardziej nie może przełknąć) - dziecko jest nieochrzczone.
A ona to taka "chrześcijanka" straszna jest. Czysta nieskalana itd.
Ja to już nie słucham takich ludzi.

Maggie my już zaczynamy 6 cykl starań a @ muszę obliczyć
Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
latko brzusio śliczny
Fakt teraz powinny nam brzusie śmignąć do przodu, ja całkiem poważnie przeglądam all, już mnie szyja boli od tego zerkania i sama nie mogę się zdecydować.
Cytat:
Mi to wyjątkowo szybko rośnie, ale to pewnie dlatego że miałam na brzusiu zapasik tłuszczu wię szybciej się rozrósł
Tak po za tym zauważyłam że mam więcej włosków na brzusiu i pojawia mi się taka pręga ciemniejsza od pępka w dół chyba jakaś dziwna jestem

Scio niektóre laski sa po prostu straszne, co jej do dziecka innej kobiety??????????? Co ja to obchodzi??????????????? Powiem Ci, ze my tez nie będziemy chrzcili, jesteśmy protestantami (ewangelikami), nie katolikami i nasze dziecko samo się ochrzci jak do tego dojrzeje. Zostanie pobłogosławione i tyle.Niektórym ludziom bardzo sie to nie podoba, Ola nie była w komunii i nas tak obgadali, ze szok, ze my w Boga nie wierzymy itp. to jest bardzo krzywdzące i gardze takimi ludxmi, każdy ma prawo do własnej wiary i robi tak jak uwaza za stosowne i słuszne i póki to nie krzywdzi innych wszystko jest w porządku.

Marlenko ja sie przymierzam do niektórych ciuchów -tych które mogę z brzusiem nawet dużym nosić, zerknij sobie, z resztą wszystkie zerknijcie, maja super tuniki i bokserki i na pewno sie nam przydadzą.
http://www.allegro.pl/show_user_auct...2551&gr_id=530

Karolinko , nie jestes dziwna kochana, ta linia no normalka, zobaczysz jaka będzie ciemna pod koniec ciąży mnie po Oli zbladła, ale nie zniknęła i teraz tez się już pojawia a włoski też normalka, więcej meśkich hormoów mamy i to dlatego ja tez mam ich więcej

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2010-01-27 o 10:35
Stary 2010-01-27, 10:37   #4725
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Caroll zgadza się, ja akurat jestem chrześcijanką i ochrzczę dziecko, ale nie iteresuje mnie to, czy ona ma ślub czy nie, czy ochrzci, czy nie. Ważne jest, ze jest dobrą matką i wspaniałą kumpelą
Ale taka już ludzka natura. Gadanie.

Agatka jest już z nami
Stary 2010-01-27, 10:40   #4726
agnieszka1980
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie kochane

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
kochane ja mam siemię lniane w domu, też można to brać tak? może wyprubuję, o ile mnie od tego nie odrzuci...

kochana, masz takie samo prawo do smucenia się na każdą jedną @ jak i my bo to zawsze jest nie miły widok jak człowiek chociażby myśli o dziecku tak więc ja trzymam też kciuki za ciebie, żeby i tobie się szybciutko udało

chciałabym bardzo ale jakoś tak sceptycznie jestem nastawiona do tego cyklu no ale nie marudzę wam już... może mi minie jak @ sobie pójdzie... a a propo @ to dziś się rozkręciła a w nocy nic nie było...

też mam w lutym urodziny ale to będzie zdecydowanie za wcześnie żeby nawet próbować... bo jeśli będzie jednak ta owulka to też tak w okolicach 14 lutego a urodzinki mam caaaały tydzień przed... no a do lekarza się wybieram ale nie wiem czy w tym cyklu mnie przyjmie a właśnie o ten się boję, że to ten co wychodzi, że ma być długi...

słonko a testowałaś? bo ja wczoraj mimo, że dostałam malutkiego plamienia to test zrobiłam bo miałam nadzieję, że to plamienie w czasie spodziewanego okresu ale dziś już się wszystko rozkręciło... a u ciebie to idealnie pasuje na takie właśnie plamienie "oszukańcze", może jednak sprawdzisz???

właśnie nie mogę się tej myśli pozbyć, że ja czułam, że się udało... nie brałam nic innego pod uwagę... jejku mam tylko nadzieję, że ten stres piątkowy i poniedziałkowy się do tego nie przyczynił może zacznę pić te siemię to się zobaczy czy śluz będzie czy nie...

dziękuję kochana ale zawsze jest ciężko, zwłaszcza, że tak jak juz pisałam... miałam wielką nadzieję, że się udało...

czekam,... ale już coraz ciężej mi jest...

kochane a mi wróciły okresowe "objawy"... właśnie siedzę przed kompem i wcinam gotową masę krówkową łyżkami... przed okresem zawsze mam na sodkie ochotę a tym razem nie miałam... raczej mięcho i to dobrze doprawione za mną chodziło... a teraz mogę jeść tylko słodkie...
Maggie wpisaj mi tam kolejną @ na 27.02 a jeśli nie dostanę w tych okolicach to znaczy, że miałam rację z tymi cyklami bo z moich obserwacji wynika, że teraz powinnam mieć cykl conajmniej 40 dniowy no ale wpisz mi tą optymistyczniejszą wersję...
Cytat:
ja tez tak miałam kochanie teraz.. plus do tego lekkie plamienia 4 dni wiec daj znac co ci lekarz powiedział... jestem ciekawa:c mok:
Latko brzuszek śliczny
Motylku nie testowałam bo nie chcę się rozczarować. Wydaje mi się że wszystko mi się poprzestawiało,umówię się do lekarza i zobaczymy
Kasiu dam znać jak tylko będę wiedziała co i jak

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Caroll zgadza się, ja akurat jestem chrześcijanką i ochrzczę dziecko, ale nie iteresuje mnie to, czy ona ma ślub czy nie, czy ochrzci, czy nie. Ważne jest, ze jest dobrą matką i wspaniałą kumpelą
Ale taka już ludzka natura. Gadanie.
Też jestem takiego zdania, wkurzają mnie osoby które tak gadają,pewnie same nie są święte ale....muszą komuś dogryźć
agnieszka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 10:43   #4727
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Scio niektóre laski sa po prostu straszne, co jej do dziecka innej kobiety??????????? Co ja to obchodzi??????????????? Powiem Ci, ze my tez nie będziemy chrzcili, jesteśmy protestantami (ewangelikami), nie katolikami i nasze dziecko samo się ochrzci jak do tego dojrzeje. Zostanie pobłogosławione i tyle.Niektórym ludziom bardzo sie to nie podoba, Ola nie była w komunii i nas tak obgadali, ze szok, ze my w Boga nie wierzymy itp. to jest bardzo krzywdzące i gardze takimi ludxmi, każdy ma prawo do własnej wiary i robi tak jak uwaza za stosowne i słuszne i póki to nie krzywdzi innych wszystko jest w porządku.

Marlenko ja sie przymierzam do niektórych ciuchów -tych które mogę z brzusiem nawet dużym nosić, zerknij sobie, z resztą wszystkie zerknijcie, maja super tuniki i bokserki i na pewno sie nam przydadzą.
http://www.allegro.pl/show_user_auct...2551&gr_id=530

Karolinko , nie jestes dziwna kochana, ta linia no normalka, zobaczysz jaka będzie ciemna pod koniec ciąży mnie po Oli zbladła, ale nie zniknęła i teraz tez się już pojawia a włoski też normalka, więcej meśkich hormoów mamy i to dlatego ja tez mam ich więcej
Ciesze się w takim razie że nie jestem sama bo już zaczynałam się zastanawiać czy ja jakaś dziwna nie jestem

Co do ciuszków ciążowych to powiem wam że ja jakoś nie potrafie sama nic wybrać, dlatego zawsze męża zabieram, bo jak jade sama to nic nigdy nie kupie, bo nie jestem pewna czy dobrze wyglądam, czy nie za drogo itp. ale to taka przypadłość wag chyba
Na allegro jest strasznie dużo ciuszków ale znowu nie potrafie wybrać czegoś dla siebie
A spodnie kupiłam w H&M w sumie to już 3 pary mam z tym takim pasem i jestem baaardzo zadowolona, są bardzo ładne przyjaciółki nawet się nie zorientowały że to ciążówki, wszystkie wyglądają jak zwykłe biodrówki tylko nie mają suwaka tylko taką atrapę nie wiem czy po prostu tu gdzie ja byłam mieli większy wybór ale naprawdę było ich sporo i różne kroje.
Ostatnim razem jak chciałam sobie kupić jeszcze jedne to wstąpiłam do mather center i powiem wam że tam to dopiero mieli szkaradne spodnie jakieś wielkie i paskudny krój takich za nic bym nie włożyła nawet jak by mi je za darmo oddali.
Stary 2010-01-27, 10:44   #4728
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Witajcie slonka!

Ja na szczescie dostalam na dzisiaj zajecie ktore baaardzo mi sie podoba bo moge sie wykazac kreatywnoscia . Tak wiec dzisiaj nie bede narzekac na prace .

Motylku przykro mi ze wredna @ przyszla . Kto jak kto ale my wiemy jaki to zawod wiec wal do nas jak w dym i sie wyzalaj do woli. Pora na nowy cykl i pamietaj co sie odwlecze to nie uciecze. A Wy macie wiecej czasu zeby sie przygotowac finansowo i zaplanowac gdzie w koncu bedziecie mieszkac
dobrze, będę was męczyć i dręczyć heh dziś już c o prawda lepiej mi, może dlatego, że tak objadłam się tym słodkim a to wyzwala chyba jakiś hormon odpowiedzialny za szczęście a jeśli się mylę to znaczy, że działa mi na wyobraźnię
Cytat:
Witajcie kochane

jeeeeeeeeeeeeju ja też chcę taki brzuś śliczności ok, pamiętać "pozytywne nastawienie", "pozytywne nastawienie"... może po którejś powtórce zadziała...
Cytat:
strasznie mnie głowa boli dziewczynki.... nie czuje sie za dobrze... juz od paru dni mnie cos bierze.. i rozkrecic sie nie moze....nie bede sie dzisiaj udzielac....jestem strrrrrrrrrrrrasznie zmeczona.....
jejciu kochana, weź cosik na to przeziębienie bo ponoć w te mrozy to się zarazki tak samo dobrze rozwijają jak jest ciepło więc tam się kuruj!!!

♥37/40♥
Stary 2010-01-27, 10:45   #4729
aa2
Zakorzenienie

wiecie zawsze do powiedzenie mają najwiecej te cio wszystkie rozumy swiata pozjadały, nie chca mieć dzieci i wszystko co zrbi ktoś jest złe i godne potepienia, takie dziewczyny uwazają ze one we wszytkim mają racje a jak komuś sie powinie noga to temat do plotek na najbliższe sto lat-kurcze takie głupie idiotki strasznie mnie wkurzają
Stary 2010-01-27, 10:48   #4730
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Latko brzuszek śliczny
Motylku nie testowałam bo nie chcę się rozczarować. Wydaje mi się że wszystko mi się poprzestawiało,umówię się do lekarza i zobaczymy
Kasiu dam znać jak tylko będę wiedziała co i jak

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Też jestem takiego zdania, wkurzają mnie osoby które tak gadają,pewnie same nie są święte ale....muszą komuś dogryźć
słonko rozumiem bo też dla mnie to było straszne ale łapię się każdej możliwości... a na kiedy masz wizytę?

♥37/40♥
Stary 2010-01-27, 10:51   #4731
agnieszka1980
Raczkowanie

Cytat:
słonko rozumiem bo też dla mnie to było straszne ale łapię się każdej możliwości... a na kiedy masz wizytę?
Dziś będę dzwonić to się umówię,pewie przyszzły tydzień.
Stary 2010-01-27, 10:54   #4732
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś będę dzwonić to się umówię,pewie przyszzły tydzień.
no to bardzo szybko to daj szybko znać co i jak chyba, że wcześniej jeszcze teściorka se zrobisz

♥37/40♥
Stary 2010-01-27, 10:55   #4733
aa2
Zakorzenienie

agnieszka fajnie by było jakby sei okazało że ty jednak...ale ciiiiiiiiiii
Stary 2010-01-27, 10:58   #4734
agnieszka1980
Raczkowanie

Cytat:
no to bardzo szybko to daj szybko znać co i jak chyba, że wcześniej jeszcze teściorka se zrobisz
niiieeeenie zrobię
Motylku a za co masz ostrzeżenie

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
agnieszka fajnie by było jakby sei okazało że ty jednak...ale ciiiiiiiiiii
też bym była w szoku ale nie łudzę się,poprostu chyba za bardzo się schizowałam i jakoś organizm daje mi znaki
ale muszę Wam powiedzieć że przy pierwszej ciąży to ja dostałam okres ale też był taki nijakino dobra nie wkrecam się
Stary 2010-01-27, 11:00   #4735
aa2
Zakorzenienie

no właśnie dobrze ze mi agnieszka przypomniała bo miałam sie ciebie motylku zapytać czy te ostrzeżenie po jakimś czasie sie anuluje czy jużzawsze bedzie?
Stary 2010-01-27, 11:06   #4736
motylek85
Zakorzenienie

no nie, tera to już narobiłaś nam tu chęci na twojego teściora jeju no potrzebuję się napawać czyimiś II krechami!! a ostrzeżenie mam za to, że jak wrzuciłam wieszak ze swoją suknią ślubną to napisałam, że jest do sprzedania, nie przeczytalam regulaminu no a tak nie wolno;P no i ostrzeżenie

♥37/40♥
Stary 2010-01-27, 11:09   #4737
Carol77
Zakorzenienie

Scio ja też jestem chrześcijankąi jak najbardziej szanuję wszystkich którzy chrzczą dzieciaczki jak są malutkie, u nas też tak chrzczą, ale mamy jednocześnie wybór, że możemy kiedy chcemy i dziecko również może samo zadecydować kiedy chce, dlatego my zdecydowaliśmy, ze samo sobie wybierze jak dorośnie.

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-01-27, 11:09   #4738
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie dobrze ze mi agnieszka przypomniała bo miałam sie ciebie motylku zapytać czy te ostrzeżenie po jakimś czasie sie anuluje czy jużzawsze bedzie?
nie wiem nie napisali mi, podali tylko, że to za to i za to i że to pierwsze z 2.

♥37/40♥
Stary 2010-01-27, 11:16   #4739
agnieszka1980
Raczkowanie

Cytat:
no nie, tera to już narobiłaś nam tu chęci na twojego teściora jeju no potrzebuję się napawać czyimiś II krechami!! a ostrzeżenie mam za to, że jak wrzuciłam wieszak ze swoją suknią ślubną to napisałam, że jest do sprzedania, nie przeczytalam regulaminu no a tak nie wolno;P no i ostrzeżenie
nie Motylku,bo wiem że nic z tegopoczekamy co lekarz powie
Stary 2010-01-27, 11:17   #4740
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Moja dobra koleżanka farbowała się przez całą ciąże niemalże i wszystko było ok.

W ogóle to jestem w tym miesiącu straszną optymistką, cały czas sobie wmyślę, ze na pewno uda nam się zaciążyc
i tak trzymac
Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
Wpisz kochana 5 , bo zakończyłam na 4

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Carol powiedz mi ile łyżeczek cukru mam dodać do kuleczek owsianych. Masz tam wpisane ... łyżki, ale ile to juz nie masz To będzie następny przepis, który chcę wypróbować. Lubie ciasteczka owsiane więc te muszą być bardzo dobre
zaraz poprawie, jeszcze tylko powiedz, kiedy @ ma nie przyjsc
Cytat:
Maggie, jeszcze raz Ci gratuluje i chyba gratulowac bede jeszcze dlugo Jak widac, nie wolno tracic nadziei bo wszystko sie moze zdarzyc
Mozesz brac spokojnie fiolik, do lekarza w mniej wiecej 6 tyg, zebys sie nie stresowala ze nic jeszcze nie widac Wszystko bedzie w porzadku Widze ze dla Ciebie to mimo wszystko lekki szok jest
Mezus chyba wniebowziety cio?
teraz jestem na etapie zamartwiania sie, bo chyba nie mam zadnych objawow i do poniedzialku to chyba oszaleje ale pocieszam sie, ze niektore w 35dc to nawet jeszcze testu nie robily, wiec na objawy przyjdzie czas, ale bylabym spokojniejsza jakby chociaz piersi czy jajniki pobolewaly
mezus zadowolony-nawet dzisiaj odstapil mi swoj jogurt
Cytat:
Witajcie kochane

Cytat:
Maggi a widze na liscie że nie mam wpisanej następnej@ a więc wpisz mi na 31.01.2010 bede liczyć cyklem 34 dnioeym i możesz wpisać 1 cykl
poprawiam
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości