|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Cytat:
Cytat:
. Może jednak trzeba było sobie młodszego poszukać? ![]() ![]() Make up sex nie brzmi źle, ale żeby tak całkiem skłóconym iść do łóżka to chyba jednak nie dla mnie... Cytat:
.Cytat:
A tak na serio - swego czasu TŻet kupywał mi zawsze na Walentynki jakieś biżu, najczęściej z jakimś walentynkowym motywem ale od jakiegoś czasu nie obchodzimy ich jakoś specjalnie, tzn nie zasypujemy się prezentami, raczej wychodzimy gdzieś razem itp. Cytat:
Trzymam kciuki, żebyście się dogadali ze sobą. Domyślam się, jak to Ci działa na nerwy... Jakbyś nie miała nic innego na głowie.. No dziewczynki lecę poczytać. A jutro od rana robię z mamą tiramisu , a po południu korkuję, nie wiem kiedy zajrzę..Dobrej nocki!
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
no to gratulacje dla miszcza!
|
|
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
weruczek
, no to wesoło w domu było jak mąż z 5 przyszedł ![]() lindsley oby tak było , bo inaczej będzie Ci ciężko jak sama będziesz musiała robić wszystko i tysiąc razy powtarzać co należy a co nie, a wiadomo ,że jak dziecko się pojawia to czasu na nic innego nie ma.wczoraj nie podeszłam do egzaminu , jedna dziewczyna z 5 wyszła , 3 niezaliczyły , a reszta to 4 i 3+ , taki sobie humor miała.. jutro moja kolej.. a dzisiaj muszę jechać po 3 wpisy.. tak mi się nie chce ![]() ale w marcu będzie hardcore bo zdecydowałam się na prowadzenie praktyk w szkole , ale muszę tam tramwajem dojeżdzać godzinę i 10 min.
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Lindsley Zmarzlam wczoraj niemiłosiernie. W dodatku wkurzyła mnie dziewczyna ze swoim infantylnym myśleniem. Mam w grupie pewną dziewczynkę, która we wrzesniu wychodzi za mąż (w ogóle jej wizje ślubu mnie rozwalają) i coś się zgadało o dzieciach. No i ona mówi, ze na nie chcę mieć dzieci, bo ucierpi na tym jej miłość do mężai cytuje" bo gdybyście miały utopić męża albo dziecko to kogobyście utopiły? Pewnie nie dziecko" ![]() Nigdy nie życzę nikomu źle, ale prorokuje, ze bardzo przejedzie się na małżeństwie, kiedy styknie się z prawdziwym życiem. W którym facet nie wita z bukietem kwiatów co rano, nie podaje śniadań codziennie itd. ech tak to jest jak się dziecko chowa pod pierzynką. Oczywiście największa wredota w grupie musiała powiedzieć co myśli![]() Kupiłam też wczoraj ziółka, mam zamiar od dziś popijać, tylko jeszcze macierzanki mibrakuje. Mam nadzieję, ze nie będzie to tak obrzydliwe jak się zapowiada
|
|
|
|
#756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu ano właśnie teraz to mnie śmiech ogarnia, jej wizja sexu małżeńskiego
Ech może po prostu jej zadzroszcze, bo ja mam takie przyziemne życie, musze prać, gotować sprzątać, płacić rachunki i czasem są problemy z kasą itd. No i małż nie rozsypuje przede mną kwiatów
|
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Scio, a ja myślę, że ta koleżanka będzie prędzej czy później bardzo nieszczęśliwa albo oboje będą... Kiedy jest się zakochanym wszystko wydaje się możliwe i wszystko wydaje się piękne i romantyczne. Ale prawda jest taka, że życie to nie bajka i nic nie jest czarno-białe, a już na pewno nie różowe... Kiedy się o tym osobiście przekona, nie będąc przygotowaną, może się boleśnie rozczarować...
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
no ale dziewczyny , przecież zdarzają się faceci wprost z filmów romantycznych
może po prostu liczy na ten cud
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
Faceci tacy może się zdarzają (
) ale życie takie nie jest i na to to już się nic nie poradzi...
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Daj jej Boże
|
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
to będzie miała dziewczyna problem
, ale czemu my się tym przejmujemy? ![]() kretencja wychodzisz dzisiaj z domu? ja niestety w ten biały puch muszę iść ale przysypało.
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
No, Olliwka, nie dość, że wychodzę, to jeszcze będę na dworze stać - pogrzeb.
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
A po widuje się z nią raz w tygodniu i zawsze mnie wkurza
![]() JA dziś jadę ostatni raz w życiu na zajęcia, potem tylko seminarium. Boże kiedy zleciało to 5 lat
|
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Cytat:
|
|
#768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i chce konkrety heh. WIEC SPRÓBUJ - powodzenia.
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
ja iwem, że to raczej dla osob wierzących, ale kiedyś ja sama weszłam i poczytałam. różni ludzie tam piszą. http://www.kryzys.org/
|
|
|
|
#770 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej!
kurcze, aj się stresuję dziewczynki znowu, bo znów mam dzisija spotkań sto. Może powinnam coś o jakiś technikach relaksacyjnych poczytać? Sama nie wiem, może by mi to jakoś pomogło. Bo jak tak dalej będzie, to się wykończę. Wczoraj po tych wszystkich nerwach ( na obronę czekaliśmy 3 godziny pod drzwiami promotora), to mnie tak brzuch bolał, że ani jeść, ani pić żal:/ A tż pobalował wczoraj na maksa:P Nakręciłam z nim filmy, ale jajka:P Lindlseyko, kurcze, ja nie wiem, a próbowałaś z nim gadać? Na pewno tak... A z jego mamą? Może ona by go jakoś naprostowała? Bardzo mi przykro, jak czytam to, co napisałaś Wielki pocieszacz. A wiadomo coś o egzaminie Kakusi?Pyatm ciebie, bo masz z nią lepszy kontakt![]() Scio, twoja koleżanka mnie rozwaliła, a fragment o tym, że on idzie w białym garniturze do ślubu przeczytałam tżtowi:P By the way, skoro oni tacy wierzący, to może jej przypomnij, że w słowach przysięgi jest co neico o dzieciach wspomniane? Co do studiów to całkowicie cię rozumiem. Znam to uczucie...Kretencja, napisz, czy bardzo zamarzłaś Oliwka,napisz jak egzam poszedł. I jak ci się praktyki podobają? Gdzie masz? ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Virginia, ja też jeszcze o walentynkach nie myślę, za dużo rożnych pierdół na głowie
|
|
|
|
#771 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Chociaż tak czy inaczej, myślę, że teoria a praktyka to dwie różne rzecy i że chyba każda z nas trochę inaczej sobie małżeństwo wyobrażała... Cytat:
U mnie też bywają chwile, że jestem bardzo rozczarowana TŻetem. Tylko zastanawiam się czy to, jak ja to sobie wyobrażam to są tylko mrzonki czy rzeczywiście małżeństwo powinno wyglądać tak a nie inaczej. Nie wiem np. czy jakaś niewybredna odzywka to już brak szacunku, zwykły wnerw czy może wręcz przeciwnie oznaka tego, że jeszcze nam na sobie zależy?.. I czasem sobie myślę, że może dziecko zmieniłoby wszystko. Może zapełniłoby jakąś lukę? Oczywiście to jeszcze nie powód, ale ja czasem czuję, że nas dwóch to jakby za mało. Cytat:
Coś pesymizmem powiało na naszym wątku...
|
|
#772 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Lindsley
ja mam nadzieje, że to u Was przejściowe i małżonek się w końcu "nawróci" Tylko się denerwujesz przez niego Piszecie o terapiach małżeńskich... My byliśmy na weekendowych naukach przedmałżeńskich i tam też prowadzą nauki dla małżeństw i wyszłam z założenia, że zmiany trzeba bardzo chcieć
|||||||||||||||||||||
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
Weruczku jego mama nie żyje od prawie 20lat... Pisałam już kiedyś a z teściem nie będę o tym rozmawiać. Czasem pożalę się jego siostrze ale już mi głupio
Nie radzę sobie z własnym mężem, ba ja sobie ze sobą nie radzę często... Ale wiem, że tu dużo mojej winy też. Zrobiłam się zimna, oschła... znikam będę póżniej
|
#774 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Weruczko moje gratulacje dla TŻ
|||||||||||||||||||||
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam....Fajne nawet to nadrabianie, jak czytanie ksiazki i wyczekiwanie co sie wydarzy na nastepnej stronie
![]() Kretencja pozwolilam sobie tez zapisac przepis na zapiekanke Jasiulku fantastyczne wiesci od weta ![]() Ollliwko Ty to sie masz z tym swoim TZ i tesciowa ![]() TSH , FT3 FT4 - to tarczyca, FSH LH - to hormony Pomidora za serduszko Tity ciekawa jestem jak Ci poszly poszukiwania suni.Mam nadzieje,ze ja znalazlas...Ale to pewnie jeszcze pare stron nim sie dowiem No i widze, ze sie nie znalazl.Mam nadzieje, ze nie zamarzl w taka pogode ![]() Abz najbardziej nie moge sie doczekac dobrniecia do momentu twojego testowanka Niebawem bedzie wolne miejsce po Elci. Tak skrycie to bym chciala, zeby Kretencji,albo Scio sie udalo, bo najdluzej czekaja Awenturyn ![]() Masz przepisy z PIZZA HUT Podziel sie Kasiula no dzialaj "przerywanie" 5 oj doczytalam, ze beda problemy ze zrealizowaniem planuKretencja z remontem zrobilabym tak jak maz Ja pytalam o ten stanik Weruczku no wlasnie tez tak teraz pomyslam, ze Cie nie mam na nk.No, ale widze, ze kochana Lindsley juz Ci napisala jak mnie znalezc Kakusia oj ciekawa jestem co sie nawyrabialo na tym mausiowym, ze Lindsley uciekla ![]() ![]() Virginia dla facetow sa polecane witaminy Salfazin Weronia witaj ![]() No i koniec nadrabiania Tylko 5 stron mi zostalo...
|
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem szczęśliwa w moim małżeństwie, owszem czasami mam ochote go udusić. (moja dobra kumpela ostatnio opowiadała, ze ona czasami ma tak, ze jak śpi ze swoim facetem - a mieszkają ze sobą chyba 4 lata - to ma ochotę go tak poduszką przydusić, albo zepchnąć z łóżka Z tym, ze ja od razu usaliłam zasady. Gotuje ten co jest w domu, sprzątamy razem, razem ustalamy co będziemy robić itd. No i jak na razie to się sprawdza. |
|
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii
|
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii, kochana jesteś
Zdjęć ze studniówki nie mam, przykro mi.
|
#780 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to działajcie ze skutkiem pozytywnym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() smutne ostatnio Twoje posty, ale ja nadal uważam, ze jak to w każdym zwiazku, tak i w waszym po prostu są gorsze dni. Pogadac (albo wykrzyczeć) co ci sie nie podoba nigdy nie zaszkodzi (chociaz u mnie chyba czasem szkodzi), wszystko musi wrócić do normy. Tak przy okazji, pisałyscie o swoich TŻ, ze karmicie ich witaminami, zakazujecie pic, dbacie o diete, ja sie zastanawiam co wy za aniołów macie przy sobie U mnie było by to uznane za głupie pewnie....A to, ze wychodzi raz w tygodniu na większe picie do kolegów i pije piwo przed TV kiedy ja już idę spać, to mimo tego, ze krzyczę i moralizuje, to stało się to normalne. On taki jest i mimo, ze sie wkurzam to wiem, ze tego nie zmienię. Bo w wyobrazeniu mam męża idealnego, który zawsze jest przy mnie, miły, czuły, poważnie myślący o życiu (a nie o piwie z kolegami) z poważna, odpowiedzialną pracą. Ale cholera nie zmienię go! Bo z takimi wadami go wzięłam.gratulacje dla męża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No a za tekst z dzieckiem to chyba bym ją uderzyła! ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

. Może jednak trzeba było sobie młodszego poszukać? 
.
, a po południu korkuję, nie wiem kiedy zajrzę..
, no to wesoło w domu było jak mąż z 5 przyszedł 

musiała powiedzieć co myśli

) ale życie takie nie jest i na to to już się nic nie poradzi...
Tylko się denerwujesz przez niego 

Tylko 5 stron mi zostalo...