Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-26, 23:11   #751
virginia
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Szukam rolet na okna i kurcze drogie są... Może mi ktoś podpowie czy lepsza w kasetce czy bez? Wydaje mi się, że te bez będą się kurzyć i ogólnie lepiej chyba z kasetką wyglądają... Do tego czy z prowadnicami czy z żyłką? A może w marketach taniej będzie niż na all??
Nie jestem jakąś specjalistką, ale wydaje mi się, że lepiej wyglądają te z kasetką. Ja mam u siebie z kasetką i z żyłką, i jak narazie się sprawdzają.

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
W ogóle zauważyłam, że im jestem starsza, tym bardziej moje libido szybuje w górę (męża niestety nie , ale jakoś sobie radzimy )
To już chyba tak jest, kobiety się wolniej rozkręcają, chłopaki szaleją za młodu, potem trochę im entuzjazm opada, akurat w momencie gdy kobietki czują się gotowe na więcej . Może jednak trzeba było sobie młodszego poszukać?
Make up sex nie brzmi źle, ale żeby tak całkiem skłóconym iść do łóżka to chyba jednak nie dla mnie...

Cytat:
No i... żeby zaoszczędzić na przesyłce, kupiliśmy sobie od razu dwa I coś Wam powiem - NIGDY W ŻYCIU NIE SIEDZIAŁAM NA CZYMŚ RÓWNIE WYGODNYM, po prostu brak mi słów. Dobrze, że kupiliśmy dwa, bo byśmy się kłócili, kto ma siedzieć/leżeć Są BOMBOWE!!! Polecam, polecam i jeszcze raz polecam!
U mnie nie bardzo by pasowały, ale wyglądają sympatycznie .

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
laski teraz sie prosze spowiadac co ktora kuuje swojemu mezowi na Walentynki bo ja nie mam pojecia bylam dzisiaj na miesicie i kupilam ogromniasta kartke ale nie wiem co do niej dokupic,myslalam mize zeby zrobic album ze zdjeciami od poczatku jak sie poznalismy do teraz ale nie wiem czy to mu sie spodoba
O kurczę, a Wy już o Walentynkach...Szczerze, to jeszcze się nad tym nie zastanawiałam. Dziś tylko cały dzień szukałam sobie torby na necie .
A tak na serio - swego czasu TŻet kupywał mi zawsze na Walentynki jakieś biżu, najczęściej z jakimś walentynkowym motywem ale od jakiegoś czasu nie obchodzimy ich jakoś specjalnie, tzn nie zasypujemy się prezentami, raczej wychodzimy gdzieś razem itp.

Cytat:
A ja poszłam na spacer- pokłóciliśmy się w drodze do domu i posiedziałam trochę w aucie a potem zrobiłam kółeczko po okolicy... Wróciłam do domu, obejrzałam film, Tz gdzieś poszedł... Idę pod prysznic i może spać... Mam dość wszystkiego
O kurczę nie brzmi to fajnie. Co ten Twój TŻet? Rozum stracił, zapomniał, jaką ma fajną żonkę? Ach Ci faceci, nie doceniają tego, co mają...
Trzymam kciuki, żebyście się dogadali ze sobą. Domyślam się, jak to Ci działa na nerwy... Jakbyś nie miała nic innego na głowie..

No dziewczynki lecę poczytać. A jutro od rana robię z mamą tiramisu , a po południu korkuję, nie wiem kiedy zajrzę..

Dobrej nocki!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 23:23   #752
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
O kurczę nie brzmi to fajnie. Co ten Twój TŻet? Rozum stracił, zapomniał, jaką ma fajną żonkę? Ach Ci faceci, nie doceniają tego, co mają...
Trzymam kciuki, żebyście się dogadali ze sobą. Domyślam się, jak to Ci działa na nerwy... Jakbyś nie miała nic innego na głowie..
No widocznie zapomniał... Ja chyba też zapomniałam dlaczego się w nim zakochałam... A 30.01 miną 3 lata odkąd się pierwszy raz zobaczyliśmy... Co to była za miłość... a teraz żyjemy jak małżeństwo z 20letnim stażem

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 07:34   #753
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, aj tylko na chwile
TŻ obronił się na 5!!
no to gratulacje dla miszcza!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 08:12   #754
Ollliwka
Zakorzenienie

weruczek , no to wesoło w domu było jak mąż z 5 przyszedł
lindsley oj ciekawe jak TŻ będzie się zachowywał jak będzie już synka miał , może zmiana wielka nastąpi? oby tak było , bo inaczej będzie Ci ciężko jak sama będziesz musiała robić wszystko i tysiąc razy powtarzać co należy a co nie, a wiadomo ,że jak dziecko się pojawia to czasu na nic innego nie ma.

wczoraj nie podeszłam do egzaminu , jedna dziewczyna z 5 wyszła , 3 niezaliczyły , a reszta to 4 i 3+ , taki sobie humor miała.. jutro moja kolej..
a dzisiaj muszę jechać po 3 wpisy.. tak mi się nie chce
ale w marcu będzie hardcore bo zdecydowałam się na prowadzenie praktyk w szkole , ale muszę tam tramwajem dojeżdzać godzinę i 10 min.
Stary 2010-01-27, 08:28   #755
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc

Lindsley

Zmarzlam wczoraj niemiłosiernie. W dodatku wkurzyła mnie dziewczyna ze swoim infantylnym myśleniem. Mam w grupie pewną dziewczynkę, która we wrzesniu wychodzi za mąż (w ogóle jej wizje ślubu mnie rozwalają) i coś się zgadało o dzieciach. No i ona mówi, ze na nie chcę mieć dzieci, bo ucierpi na tym jej miłość do mężai cytuje" bo gdybyście miały utopić męża albo dziecko to kogobyście utopiły? Pewnie nie dziecko"
Nigdy nie życzę nikomu źle, ale prorokuje, ze bardzo przejedzie się na małżeństwie, kiedy styknie się z prawdziwym życiem. W którym facet nie wita z bukietem kwiatów co rano, nie podaje śniadań codziennie itd.
ech tak to jest jak się dziecko chowa pod pierzynką.
Oczywiście największa wredota w grupie musiała powiedzieć co myśli

Kupiłam też wczoraj ziółka, mam zamiar od dziś popijać, tylko jeszcze macierzanki mibrakuje. Mam nadzieję, ze nie będzie to tak obrzydliwe jak się zapowiada

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 08:33   #756
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
W dodatku wkurzyła mnie dziewczyna ze swoim infantylnym myśleniem. Mam w grupie pewną dziewczynkę, która we wrzesniu wychodzi za mąż (w ogóle jej wizje ślubu mnie rozwalają) i coś się zgadało o dzieciach. No i ona mówi, ze na nie chcę mieć dzieci, bo ucierpi na tym jej miłość do mężai cytuje" bo gdybyście miały utopić męża albo dziecko to kogobyście utopiły? Pewnie nie dziecko"
współczuję jej przyszlemu mężowi.
Cytat:
Kupiłam też wczoraj ziółka
ja to sobie kupie na uspokojenie, po przeczytaniu co ta kretynka pie..rzy?!

Stary 2010-01-27, 08:39   #757
kretencja
Zakorzenienie

Lindsley A może warto by pomyśleć o terapii dla małżeństw? To jest naprawdę dobra droga do poprawienia związku, jeśli trafi się na dobrego terapeutę.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 08:48   #758
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Madziu ano właśnie teraz to mnie śmiech ogarnia, jej wizja sexu małżeńskiego bo jest dziewicą i on też (dlatego ma iść on do ślubu w białym garniturze, na znak czystości) - to sceny jak z romansu.
Ech może po prostu jej zadzroszcze, bo ja mam takie przyziemne życie, musze prać, gotować sprzątać, płacić rachunki i czasem są problemy z kasą itd.

No i małż nie rozsypuje przede mną kwiatów

Agatka jest już z nami
Stary 2010-01-27, 08:56   #759
kretencja
Zakorzenienie

Scio, a ja myślę, że ta koleżanka będzie prędzej czy później bardzo nieszczęśliwa albo oboje będą... Kiedy jest się zakochanym wszystko wydaje się możliwe i wszystko wydaje się piękne i romantyczne. Ale prawda jest taka, że życie to nie bajka i nic nie jest czarno-białe, a już na pewno nie różowe... Kiedy się o tym osobiście przekona, nie będąc przygotowaną, może się boleśnie rozczarować...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-01-27, 08:56   #760
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Ech może po prostu jej zadzroszcze, bo ja mam takie przyziemne życie, musze prać, gotować sprzątać, płacić rachunki i czasem są problemy z kasą itd.
bosh... jak my dajemy sobą pomiatać... coza życie...

Stary 2010-01-27, 09:04   #761
Ollliwka
Zakorzenienie

no ale dziewczyny , przecież zdarzają się faceci wprost z filmów romantycznych może po prostu liczy na ten cud
Stary 2010-01-27, 09:06   #762
kretencja
Zakorzenienie

Faceci tacy może się zdarzają ( ) ale życie takie nie jest i na to to już się nic nie poradzi...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-01-27, 09:15   #763
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Daj jej Boże

Agatka jest już z nami
Stary 2010-01-27, 09:17   #764
Ollliwka
Zakorzenienie

to będzie miała dziewczyna problem , ale czemu my się tym przejmujemy?

kretencja wychodzisz dzisiaj z domu? ja niestety w ten biały puch muszę iść ale przysypało.
Stary 2010-01-27, 09:20   #765
kretencja
Zakorzenienie

No, Olliwka, nie dość, że wychodzę, to jeszcze będę na dworze stać - pogrzeb.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-01-27, 09:20   #766
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

A po widuje się z nią raz w tygodniu i zawsze mnie wkurza
JA dziś jadę ostatni raz w życiu na zajęcia, potem tylko seminarium.
Boże kiedy zleciało to 5 lat

Agatka jest już z nami
Stary 2010-01-27, 09:32   #767
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Lindsley
Dzięki
Cytat:
Lindsley A może warto by pomyśleć o terapii dla małżeństw? To jest naprawdę dobra droga do poprawienia związku, jeśli trafi się na dobrego terapeutę.
W życiu by nie poszedł... Noc minęła jak z obcym, rano pogłaskał brzuszek i wstał bez słowa... Do 12 jeszcze do mnie przyjdzie bo wątpię że pks-em do pracy pojedzie

Michaś
Stary 2010-01-27, 09:36   #768
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
W życiu by nie poszedł... Noc minęła jak z obcym, rano pogłaskał brzuszek i wstał bez słowa... Do 12 jeszcze do mnie przyjdzie bo wątpię że pks-em do pracy pojedzie
będzie dobrze, pogadajcie szczerze- powiedz co CIĘ boli.. tak po chłopsku, w kilku słowach. Bo jak ja zaczynam się rozwodzić i mówić i mówić, to moj chłop twierdzi, że nie rozumie takiego paplania i chce konkrety heh. WIEC SPRÓBUJ - powodzenia.
Stary 2010-01-27, 09:36   #769
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
W życiu by nie poszedł...
ja iwem, że to raczej dla osob wierzących, ale kiedyś ja sama weszłam i poczytałam. różni ludzie tam piszą. http://www.kryzys.org/

Stary 2010-01-27, 10:23   #770
weruczek
Zadomowienie

Hej, hej!
kurcze, aj się stresuję dziewczynki znowu, bo znów mam dzisija spotkań sto. Może powinnam coś o jakiś technikach relaksacyjnych poczytać? Sama nie wiem, może by mi to jakoś pomogło. Bo jak tak dalej będzie, to się wykończę. Wczoraj po tych wszystkich nerwach ( na obronę czekaliśmy 3 godziny pod drzwiami promotora), to mnie tak brzuch bolał, że ani jeść, ani pić żal:/
A tż pobalował wczoraj na maksa:P Nakręciłam z nim filmy, ale jajka:P
Lindlseyko, kurcze, ja nie wiem, a próbowałaś z nim gadać? Na pewno tak... A z jego mamą? Może ona by go jakoś naprostowała? Bardzo mi przykro, jak czytam to, co napisałaśWielki pocieszacz. A wiadomo coś o egzaminie Kakusi?Pyatm ciebie, bo masz z nią lepszy kontakt
Scio, twoja koleżanka mnie rozwaliła, a fragment o tym, że on idzie w białym garniturze do ślubu przeczytałam tżtowi:P By the way, skoro oni tacy wierzący, to może jej przypomnij, że w słowach przysięgi jest co neico o dzieciach wspomniane? Co do studiów to całkowicie cię rozumiem. Znam to uczucie...
Kretencja, napisz, czy bardzo zamarzłaś
Oliwka,napisz jak egzam poszedł. I jak ci się praktyki podobają? Gdzie masz?

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Virginia, ja też jeszcze o walentynkach nie myślę, za dużo rożnych pierdół na głowie
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 10:24   #771
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Cytat:
Nigdy nie życzę nikomu źle, ale prorokuje, ze bardzo przejedzie się na małżeństwie, kiedy styknie się z prawdziwym życiem. W którym facet nie wita z bukietem kwiatów co rano, nie podaje śniadań codziennie itd.
Pewnie tak będzie, jeśli rzeczywiście ona ma takie wyobrażenie o małżeństwie...
Chociaż tak czy inaczej, myślę, że teoria a praktyka to dwie różne rzecy i że chyba każda z nas trochę inaczej sobie małżeństwo wyobrażała...

Cytat:
No widocznie zapomniał... Ja chyba też zapomniałam dlaczego się w nim zakochałam... A 30.01 miną 3 lata odkąd się pierwszy raz zobaczyliśmy... Co to była za miłość... a teraz żyjemy jak małżeństwo z 20letnim stażem
Kurczę, bardzo smutne jest to, co piszesz . Ja też czasem myślę, że zachowujemy się jak stare dobre (?) małżeństwo, ale dopóki tak się zdarza tylko czasem, myślę sobie, że może nie jest jeszcze tak najgorzej, że trudno żeby temperatura związku była zawsze na maxa. Może to my jesteśmy idealistkami, a może właśnie odwrotnie, może tak być powinno, może trzeba do tego dążyć, tylko...komu się jeszcze chce?
U mnie też bywają chwile, że jestem bardzo rozczarowana TŻetem. Tylko zastanawiam się czy to, jak ja to sobie wyobrażam to są tylko mrzonki czy rzeczywiście małżeństwo powinno wyglądać tak a nie inaczej. Nie wiem np. czy jakaś niewybredna odzywka to już brak szacunku, zwykły wnerw czy może wręcz przeciwnie oznaka tego, że jeszcze nam na sobie zależy?..
I czasem sobie myślę, że może dziecko zmieniłoby wszystko. Może zapełniłoby jakąś lukę? Oczywiście to jeszcze nie powód, ale ja czasem czuję, że nas dwóch to jakby za mało.

Cytat:
No i małż nie rozsypuje przede mną kwiatów
Ale zdarzają się też dobre chwile, prawda?

Coś pesymizmem powiało na naszym wątku...
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 10:53   #772
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Lindsley ja mam nadzieje, że to u Was przejściowe i małżonek się w końcu "nawróci" Tylko się denerwujesz przez niego

Piszecie o terapiach małżeńskich... My byliśmy na weekendowych naukach przedmałżeńskich i tam też prowadzą nauki dla małżeństw i wyszłam z założenia, że zmiany trzeba bardzo chcieć inaczej to i z taką terapią może być cieżko...

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 10:53   #773
lindsley
Zakorzenienie

Weruczku jego mama nie żyje od prawie 20lat... Pisałam już kiedyś a z teściem nie będę o tym rozmawiać. Czasem pożalę się jego siostrze ale już mi głupio Nie radzę sobie z własnym mężem, ba ja sobie ze sobą nie radzę często... Ale wiem, że tu dużo mojej winy też. Zrobiłam się zimna, oschła... znikam będę póżniej

Michaś
Stary 2010-01-27, 10:54   #774
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Weruczko moje gratulacje dla TŻ

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 11:13   #775
aldii
Zakorzenienie

Nadrabiam....Fajne nawet to nadrabianie, jak czytanie ksiazki i wyczekiwanie co sie wydarzy na nastepnej stronie

Kretencja pozwolilam sobie tez zapisac przepis na zapiekanke
Jasiulku fantastyczne wiesci od weta I co kiciunia pewnie zostanie u Was
Ollliwko Ty to sie masz z tym swoim TZ i tesciowa
TSH , FT3 FT4 - to tarczyca, FSH LH - to hormony
Pomidora za serduszko
Tity ciekawa jestem jak Ci poszly poszukiwania suni.Mam nadzieje,ze ja znalazlas...Ale to pewnie jeszcze pare stron nim sie dowiem No i widze, ze sie nie znalazl.Mam nadzieje, ze nie zamarzl w taka pogode
Abz najbardziej nie moge sie doczekac dobrniecia do momentu twojego testowanka Kochana gdzie sa wieci od Ciebie - dziecko mi sie budzi No i sie doczekalam GRATULUJE KOCHANA !!!!! No, ale to bylo do przewidzenia - ja urodzilam, to ktos musial zajac moje miejsce Niebawem bedzie wolne miejsce po Elci. Tak skrycie to bym chciala, zeby Kretencji,albo Scio sie udalo, bo najdluzej czekaja
Awenturyn za wyniki
Masz przepisy z PIZZA HUT Podziel sie
Kasiula no dzialaj "przerywanie" 5 oj doczytalam, ze beda problemy ze zrealizowaniem planu
Kretencja z remontem zrobilabym tak jak maz
Ja pytalam o ten stanik Ciesze sie, ze zabawa udana czekamy na jakies fotki
Weruczku no wlasnie tez tak teraz pomyslam, ze Cie nie mam na nk.No, ale widze, ze kochana Lindsley juz Ci napisala jak mnie znalezc
Kakusia oj ciekawa jestem co sie nawyrabialo na tym mausiowym, ze Lindsley uciekla
Virginia dla facetow sa polecane witaminy Salfazin
Weronia witaj

No i koniec nadrabiania Tylko 5 stron mi zostalo...
Stary 2010-01-27, 11:17   #776
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Pewnie tak będzie, jeśli rzeczywiście ona ma takie wyobrażenie o małżeństwie...
Chociaż tak czy inaczej, myślę, że teoria a praktyka to dwie różne rzecy i że chyba każda z nas trochę inaczej sobie małżeństwo wyobrażała...

Ale zdarzają się też dobre chwile, prawda?

Coś pesymizmem powiało na naszym wątku...
No ja akurat mieszkałam z TZ przed ślubem i w sumie po ślubie niewiele się zmieniło.

Ja jestem szczęśliwa w moim małżeństwie, owszem czasami mam ochote go udusić. (moja dobra kumpela ostatnio opowiadała, ze ona czasami ma tak, ze jak śpi ze swoim facetem - a mieszkają ze sobą chyba 4 lata - to ma ochotę go tak poduszką przydusić, albo zepchnąć z łóżka - ale w sumie to bardzo się kochają)
Z tym, ze ja od razu usaliłam zasady. Gotuje ten co jest w domu, sprzątamy razem, razem ustalamy co będziemy robić itd. No i jak na razie to się sprawdza.

Agatka jest już z nami
Stary 2010-01-27, 11:18   #777
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
No i koniec nadrabiania Tylko 5 stron mi zostalo...
cześć!

Stary 2010-01-27, 11:24   #778
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Aldii

Agatka jest już z nami
Stary 2010-01-27, 11:34   #779
kretencja
Zakorzenienie

Aldii, kochana jesteś
Zdjęć ze studniówki nie mam, przykro mi.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-01-27, 11:53   #780
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness813 Pokaż wiadomość
abz-GRATULACJE!!!!
i witam wszystkie nowe staraczki

U nas młyn,brakuje na wszystko czasu,doba ma za mało godzin
We wtorek przyjeżdża mężuś i będziem działać...z jakim skutkiem..? Czas pokaze
DZIĘKI
No to działajcie ze skutkiem pozytywnym

Cytat:
Napisane przez weronia83 Pokaż wiadomość
Mój mnie w zeszłym roku zaskoczył, rano obudziłam się z kwiatami na poduszce i czekoladkami. Pierwszy raz dał mi kwitay nie licząc ślubnego bukietu
No to się postarał, ja tam czasem dostałam kwiaty, ale pewnie też na palcach bym policzyła ilość bukietów w ciągu 8 lat

Cytat:
A ja poszłam na spacer- pokłóciliśmy się w drodze do domu i posiedziałam trochę w aucie a potem zrobiłam kółeczko po okolicy... Wróciłam do domu, obejrzałam film, Tz gdzieś poszedł... Idę pod prysznic i może spać... Mam dość wszystkiego
lindsley
smutne ostatnio Twoje posty, ale ja nadal uważam, ze jak to w każdym zwiazku, tak i w waszym po prostu są gorsze dni. Pogadac (albo wykrzyczeć) co ci sie nie podoba nigdy nie zaszkodzi (chociaz u mnie chyba czasem szkodzi), wszystko musi wrócić do normy.

Tak przy okazji, pisałyscie o swoich TŻ, ze karmicie ich witaminami, zakazujecie pic, dbacie o diete, ja sie zastanawiam co wy za aniołów macie przy sobie U mnie było by to uznane za głupie pewnie....A to, ze wychodzi raz w tygodniu na większe picie do kolegów i pije piwo przed TV kiedy ja już idę spać, to mimo tego, ze krzyczę i moralizuje, to stało się to normalne. On taki jest i mimo, ze sie wkurzam to wiem, ze tego nie zmienię. Bo w wyobrazeniu mam męża idealnego, który zawsze jest przy mnie, miły, czuły, poważnie myślący o życiu (a nie o piwie z kolegami) z poważna, odpowiedzialną pracą. Ale cholera nie zmienię go! Bo z takimi wadami go wzięłam.

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, aj tylko na chwile
TŻ obronił się na 5!!
gratulacje dla męża

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
wczoraj nie podeszłam do egzaminu , jedna dziewczyna z 5 wyszła , 3 niezaliczyły , a reszta to 4 i 3+ , taki sobie humor miała.. jutro moja kolej..
a dzisiaj muszę jechać po 3 wpisy.. tak mi się nie chce
ale w marcu będzie hardcore bo zdecydowałam się na prowadzenie praktyk w szkole , ale muszę tam tramwajem dojeżdzać godzinę i 10 min.
szybciej zdasz te egzaminy, to szybciej będziesz miała wolne

Cytat:
W dodatku wkurzyła mnie dziewczyna ze swoim infantylnym myśleniem. Mam w grupie pewną dziewczynkę, która we wrzesniu wychodzi za mąż (w ogóle jej wizje ślubu mnie rozwalają) i coś się zgadało o dzieciach. No i ona mówi, ze na nie chcę mieć dzieci, bo ucierpi na tym jej miłość do mężai cytuje" bo gdybyście miały utopić męża albo dziecko to kogobyście utopiły? Pewnie nie dziecko"
ech tak to jest jak się dziecko chowa pod pierzynką.
Oczywiście największa wredota w grupie musiała powiedzieć co myśli
Szkoda, ze dziewczyna nadal nie stąpa po ziemi i wierzy, ze w małżeństwie może być idealnie, pewnie się rozczaruje....
No a za tekst z dzieckiem to chyba bym ją uderzyła!

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Piszecie o terapiach małżeńskich... My byliśmy na weekendowych naukach przedmałżeńskich i tam też prowadzą nauki dla małżeństw i wyszłam z założenia, że zmiany trzeba bardzo chcieć inaczej to i z taką terapią może być cieżko...
masz rację, to jest podstawa

Cytat:
Nie radzę sobie z własnym mężem, ba ja sobie ze sobą nie radzę często... Ale wiem, że tu dużo mojej winy też. Zrobiłam się zimna, oschła... znikam będę póżniej
moze tobie tak hormony szaleją co?? No bo jak masz byc miła i przyjemna jak on cie wkurza, w takich sytuacjach też jestem jak lód.

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Abz najbardziej nie moge sie doczekac dobrniecia do momentu twojego testowanka Kochana gdzie sa wieci od Ciebie - dziecko mi sie budzi No i sie doczekalam GRATULUJE KOCHANA !!!!! No, ale to bylo do przewidzenia - ja urodzilam, to ktos musial zajac moje miejsce Niebawem bedzie wolne miejsce po Elci. Tak skrycie to bym chciala, zeby Kretencji,albo Scio sie udalo, bo najdluzej czekaja
dziękuję tez myśle, ze teraz czas na kretencję

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości