|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
ranny ptaszku![]() a czemu maja z gory narzucone za co maja sie przebrac??
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
no wiem
za moich czasow jak chodzilam do przedszkola nie bylo takich wymagan-kazdy przebieral sie za co chcial i w tym byla najwieksza radosc zeby wymyslic stroj-pamietam jak mama mi je szyla nigdy nie bylam za ksiezniczke i jakby mi ktos powiedzial ze mam tak sie przebrac to tez bym nie poszla-mialabym mega focha
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasy się zmieniają ![]() ja tam mogłabym być księżniczką
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
ja zrobilam furore i wygralam nagrode za stroje czarownicy i murzynke
![]() ale mama krawcowa wiec mialam wypasione te stroje a teraz mozna na all kupic -kiedys nie bylo
|
#276 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łazienka jst przy sypialni, strasznie głośno leci woda z prysznica bo mamy baterię z termostatem codziennie muszę rano umyć głowę i jeszcze wysuszyć i to też pewnie będzie wybudzało Zuzię no i kuchnia jest przy sypialni ![]() jeszcze nie wiem co zrobimy avocado bardzo lubię Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za usg, będzie dobrze mam nadzieję, że Maciulek marudzi z powodu ząbków na ciemieniuchę nie pomogę niestety przytulam ![]() Cytat:
Eleeri ale nie musisz zgodzić się na ten 12h wyjazd, masz do tego prawo pisałaś, że pewnie za jakiś czas będą u Was szkolić niech poczekają a tak mnie zastanawia co to za szkolenie przez cały miesiąc po 12h? bo na pewno nie bhp, bo to niemożliwe już nie piszę o Tobie, ale co? zamierzają wszystkim płacić za te nadgodziny? nie podoba mi się to ja bym zadzwoniła po pip-u do radcy i pogadała przytulam mocno zajrzyj jak będziesz miała ochotę jak masz jakieś pyt jeszcze to pw Cytat:
![]() dzień dobry mam całe dwa tyg małża w domu
|
||||||
|
|
|
#277 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miramejku-ty i to twoje krzesełko ![]() Cytat:
A powiem Wam, ze małej ne ciemieniuchę prawie nic nie pomagało, im więcej się z nią bawiłam, czyt. wyczesywałam, smarowałam tym było gorzej, trochę pomógł olejek lniany (?) przepisany przez dermatolog ale potem po prostu dałam sobie spokój i sama zniknęła ![]() Cytat:
na pewno teraz to wszystko na głowę ci się wali ale zobaczysz że jakoś się poukłada Z tym szkoleniem to gorgulek dobrze radzi Cytat:
![]() Erty to indywidualista po prostu..matko jaki chłopak teraz krasnoludkiem chciałby być ??jak teraz całkiem inne bajki na topie Cytat:
![]() niby super ![]() cześć pospałam dzisiaj bo TŻ miał poranny dyżur przy małej, chociaż zwlekać z łóżka oczywiście ja go musiałam ![]() Postanowiłam ze od października zaczynam studia podyplomowe, znalazłam już nawet jakie i już się cieszę najwyżej autko sprzedam ale
|
|
#278 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Będziemy trzymać kciuki za USG Aż się boję tego ząbkowania po Waszych opisach ![]() , a gdzie Mu pękł ten siusiak? Przy Rywanolu trzeba też nawilżać, bo on wysusza Kuba miał trochę ciemieniuchy, u nas pomógł szampon Musteli w piance. A na liszaje spróbuj może Kremu specjalnego Emolium, Kuba kiedyś miał coś podobnego do zajadów i ten krem pomógł, nie od razu, ale pomógł. Smarowałam kilka razy dziennie, jak Mały pozwalał ![]() Ja nie mam Cytat:
Nawet nie wiem, jak Cię pocieszyc ![]() Cytat:
![]() Ma charakter , a co ![]() Cytat:
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmienilam szampon na oilatum i od tego momentu wyczesalam chyba 2 razy i juuz nie wrocila, a meczylam sie nia 3 mce
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u nas to pewnie z 1000 zł kosztuje w sklepie ![]() no ja już sama nie wiem jak to rozwiązać... no będzie mega ekstremalna sytuacja,bo 1. późna godzina 2. katar 3. niewyspanie,bo zatkany nosek go budzi jeszcze niania powiedziała,że chce abym leżaczek przywiozła,więc szybko muszę kupić krzesełko,bo nie zamierzam kursować z leżaczkiem za każdym razem
|
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Wchodzę patrzę a tu następan część I to jaka pięknaJa jak zwykle nie mam na nic czasu Moja mała maruda ciągle marudzi Nawet teraz siedzi mi na kolanach i marmoli![]() Slini się na potęgę, wszystko pcha do buzi a ząbka jak nie było tak dalej nie ma Jak mała ma lepsze dni nie dokucza jej nic to jest prze kochna![]() Za miesiąc czas wracać do pracy Nawet nie chce mi się o tym myśśleć. Jedyny plus z tego będzie taki, że bede mogla sie do Was częściej odzywać bo w pacy mam sporo wolnego czasu A to moje SZCZĘŚCIE
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Ty podcinasz swojej córci grzywkę
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to napewno przez zabki taka marudka ale ona jest kochana ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- ide wywiesic pranie i kawe se zrobic bo znowu łeb mi peka......wszystko przez oczy -poszlam spac to mnie bolaly i ledwo otwarlam znowu bola
|
|
#284 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() no maja - w tamtym roku tez byla taka impreza, a to z tego wzgledu, ze byl jakis konkurs miedzyprzedszkolny na najpiekniejszych ksieciow i ksiezniczki i mozna bylo cos wygrac i dlatego a w tym roku jest na ksiezniczki i krasnoludkow ![]() nie wiem - w kazdym badz razie Eryk powiedzial, ze nie idzie i nie bedzie krasnoludkiem Cytat:
![]() no wlasnie - on to by wolal spidermany i inne takie a nie jakies krasnoludki ![]() no ma - po mamusi ![]() Cytat:
wspolczuje powrotu do pracy
|
|
|
#285 | |||
|
Zakorzenienie
|
D.ot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
To cisza przed burzą
![]() Czyli pełnia szczęścia ![]() Cytat:
![]() Nie śmiać się , współczuć, ewentualnie pomagać ![]() Czary mary ![]() Gratuluję decyzji Cytat:
![]() Zamówiłaś już to krzesełko? Czy jeszcze się wahasz? Cytat:
Mała urocza ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- I wszystko jasne ![]() Uciekam zbierać się na spacer, do potem
|
|
|
#286 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maciulek dziękuje, aż zasnął z wrażenia ![]() Wypróbuje A odnośnie przebrania, to kto wymyślił krasnala w dzisiejszych czasach ![]() Cytat:
Ja też Cytat:
Gratuluję decyzji Cytat:
Dziękuję, jedziemy na 14. Pewnie będziemy czekać, bo jedziemy prywatnie do szpitala, gdzie dr robi usg na NFZ, więc przyjmie nas między pacjentami. Ja już mam dość ząbkowania Pękł Mu na samym czubku. Jest troszeńkę lepiej, ale nie rewelacyjnie Ja nawilżam dookoła siusiaka i pod, a samego pitolka też trzeba? Napoczątek spróbuję "domowych" sposobów, jak nie pomogą, to kupię Mustelę. Dzięki za radę Smaruję Kremem Specjalnym Emolium i nic, smarowałam też Bephantenem, też nic. Spróbuję Linomagiem, jak pisała p4w albo Alantanem plus. A te liszje niefajnie wyglądają
|
|
|
#287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przecudne to Twoje Szczęście
|
|
|
#288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: D.ot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. I
Cytat:
na czapce i stroju krasnala jakieś znaczki + peleryna (czy co on tam nosi )...Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Svinecka, jak Twój tusz do rzęs Masterpiece?
|
|
|
#289 |
|
Ola-Unhola
|
Magi, trzymam kciuki za USG
Idę posprzatać mieszkanie, bo lekarz niedługo przyjedzie Do później
|
#290 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobry pomysł Cytat:
Za wizytę i oby to nie była różyczka
|
|
|
#291 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
jak nie chce to nie bede go zmuszac - zaoszczedze na stroju to kupie mu te nike nowe co wczoraj wklejalam na wiosne - sa tanie bo 69zl tylko ![]() hmmmm tusz - nawet ok aczkolwiek nie jest taki fajny jak na poczatku
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja czekam na moje cienie może mnie postawią na nogi,bo jestem jakaś przymulona - jak Tomuś się czuje tak jak ja to się nie dziwię, że jest marudny ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- jestem taka otępiała (jeśli wiecie co mam na myśli), że nawet nie mogę skupić wzroku na tekście pisanym (gazeta, książka)- obiad mam z wczoraj,nie sprzątam bo mi się nie chce - siedzę taka zapyziała...
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
mala po obiadku a ja ide zrobic cos na 2 sniadanie
![]() ![]() Cytat:
![]() i oby to nie bylo nic groznego ![]() powiem wam coraz wiecej u nas jest bali karnawalowych wlasnie przebieranych-ostatnio jeden moj kumpel zrobil furore strojem Turbodymomana
|
|
#294 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Czekoladka pytalas o cm w talii. Nie wiele mniej ok 70cm. Chyba trzeba kupic jakies hula hop zeby miec talie osy
![]() Ja tez jeszcze nie zalozylam ochraniacza i chyba juz mi sie nie przyda skoro Lena coraz czescie spi z nami . Jak nie zacznie jesc rzadziej to sie chyba zastrzele ![]() Cytat:
. Probowalam przetrzymac wczoraj Lene i dawalam jej smoczka zamiast cysia i . Juz nie mam sily, co 2 godz to stanowczo przesada...Cytat:
Zauwazylam ze Lenie tez robi sie ciemieniuszka ![]() Cytat:
![]() Zaczelam dawac Malej kaszki i ja dziekuje za karmienie butelka. Nikt nigdy by mnie nie namowil zeby nie karmic piersia . Lena jak juz widzi ze szykuje miske i lyzeczke na kaszke to juz jest darcie bo nie moze sie doczekac. Zanim zrobie, ostudze ona jest juz cala czerwona ze zlosci . Nie ma to jak wyjac cysia i gotowe![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Unholy za wizyte . Oby to nie bylo nic powaznego
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
jednak nie są one w stanie poprawić mi nastroju ![]() niby wiedziałam, że to kiedyś nastąpi, bo musi, ale ... sama nie wiem co sobie myślałam p4w mleka nie będę odciągać i mrozić, ponieważ po 1 nie zdążę, a po 2 nie chcę zwiększać laktacji, bo potem w pracy nie będę miała na to czasu ani warunków, a teraz powinnam wytrzymać ok 7 godzin bez karmienia (te 7 godz. też są takie na niby, bo teraz mam taką pracę, że nie mogę wyjść dopóki nie skończę, a jestem jeszcze w tym zależna od innych wszystko to jest chore ![]() co do szkolenia to jest 4 razy bhp (nie wiem po co ) i kończy się egzaminem, szkolenie trwa 7 godzin, ale ja muszę jakoś tam dojechać i wrócić, czyli ok 2 godziny jazdy w jedną i 2 godz w drugą stronępołączenie też mam do dupy, no i zależy też jakie będą drogi to że nie będę miała gdzie odciągnąć na szkoleniu to wiem na pewno, bo już tam byłam na szkoleniach. Jedna, dwie przerwy, jeden kibel i to ciągle okupowany na przerwach - to gdzie mam odciągać ? na korytarzu ? nie wiem ![]() szkolenie prowadzi firma zewnętrzna więc pewnie g...o ich to będzie obchodziło, że ja karmię
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
no co za dzien
pelne szalenstwo Nie napisalam wam ze koles od gazu nadjechal kilka dni temu i zostawil w gotowce 3500 za rachunki wiec kamien spadl mi z serca Mamy juz zaplacone Teraz energetyke zalatwiamy zeby miec swoij licznik.Maz pojechal podpisac umowe Wyslalam wlasnie prosbe o wycene szafy taka do zabudowy do naszego pokoju.Łózko z ikea-najladniejsze i najtansze.Dywan tez sie jakis znajdzie no i tapete zobacze w liroyu Dostalam pita z pracy, musze sie jaknajszybciej rozliczyc bo siana conieco dostane, wiec mi zalezy Ide do marudy, dzis ciag dalszy marudzenia i niespania
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na talie osy juz nie licze ale chociaz pare cm zeby mniej bylo ![]() Cytat:
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może te 4 razy jakoś wytrzymasz, a do toalety możesz wyjść w trakcie zajęć żeby była pusta, a mleczko najwyżej wylejesz jak warunki kiepskie ale wiem, że serce się kraje gdy dziecie pije mleko z proszku a Twoje idzie do zlewu ale nie zamartwiaj się tak, bo zupełnie pokarm stracisz
|
|
|
#299 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kat super, ze gosciu zaplacil
ja tez nie moge sie juz doczekac zeby sie rozliczyc dostane zwrot jakies 1000 plus ponad 1000 za Eryka i jakies 500 za Marcela ![]() chyba kupie lodowke
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to mnie najbardziej boli ![]() to że wracam do pracy to było i tak nieuniknione, ale zamierzałam karmić piersią jak najdłużej. Do tej pory miałam pracę i I zmianę, a teraz od stycznia będę chodzić na 2 zmiany i wykonywać robotę za 2 osoby ![]() ech to trochę skomplikowane
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

o tej porze zawsze sie wylegiwalam
ranny ptaszku

Wiem, że tak czy tak, to nie będzie dobrze. Martwię się tylko żeby się nie pogorszyło.
Nie odciągałam. Robiłam przymoczki z rywanolu, ale nie widziałam poprawy. Dzisiaj już jest lepiej. Uff...
za usg, będzie dobrze 

, a gdzie Mu pękł ten siusiak? Przy Rywanolu trzeba też nawilżać, bo on wysusza
- o tej godzinie Tomuś jest już dosyć marudny, więc nie wiem jak to będzie - ciekawe czemu nie chce wcześniej 

, współczuć, ewentualnie pomagać 
MACIEJKA SYNEK KOCHANY

) i kończy się egzaminem, szkolenie trwa 7 godzin, ale ja muszę jakoś tam dojechać i wrócić, czyli ok 2 godziny jazdy w jedną i 2 godz w drugą stronę![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)