|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XI: Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
wczoraj w lumpie stały 3 pary świetnych butów, w moim romziarze po złotówce
ale jakoś nie wiem, do zakupu butów z lumpeksu się nie przekonam chyba
|
|
|
|
#2702 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
podobno zima ma trzymać do końca marca
![]() Noemi, nie umiesz jeździć na rowerze
|
|
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Cytat:
U mnie w mieście wyjątkowo trudno o pracę bo zlikwidowali duży zakład pracy Masa ludzi na bezrobociu. Szczerze to nie liczę na to, że PUP znajdzie mi pracę, ale zależy mi na stażu.Wysyłam maile do różnych firm i na ogół nie odpisują albo odpisują negatywnie Jeździć też nigdzie nie jeżdżę bo oszczędzam każdy grosz a bilet normalny w jedną i druga stronę też trochę kosztuje I tak mam wyrzuty sumienia bo wczoraj będąc w centrum kupiłam sobie błyszczyk za 8 zł Dlatego raczej unikam takich wycieczek i ćwiczę silną wolę. Wczoraj założyłam nawet konto oszczędnościowe
|
|
#2704 |
|
Rozeznanie
|
ostatnio zastanawiałam się czy moje włosy sa durne czy po prostu falowane... już wiem! są durne, bo.. są kręcone
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XI: Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
A ja w lumpeksach to w ogóle nie umiem szukać ciuchów... Nigdy mi się nic nie podoba...
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje wyjatkowo łądne są od dwóch dni
|
|
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nawet nie wiem do jakich firm moglabym wysylac prosbe o staz... Pomysle o tym jeszcze. Dzis ojciec spytal czy szukam roboty ![]() No szukam szukam... Ale co z tego, jak na 1 miejsce jest tylu chetnych No zalamac sie mozna... kasiamajo no jakos tak wyszlo, ze nie umiem Tzn przejechac sie to i owszem, ale ze skretami w waskich uliczkach, czy puszczenie nawet 1 reki z kierownicy- to bylby juz problem ![]() Karte rowerowa zdalam, ale moje przejazdzki mozna policzyc na palcach 1 reki
|
|
|
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
saming, ja mam taki jeden, gdzie większość rzeczy jest nowych. Posortowane kolorami, krojem, świetna sprawa taki lumpik, właściwie tylko tam sie ubieram. Bo w normalnych sklepach nic nie moge znaleźć , no i ceny przerażają.
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- bo naprawde jak ma 70 zł kieszonkowego, idę do sklepu a tu nie mogę znaleźć bluzki, która nie miałaby jakichś wydziwień, a ceny są od 60 zł w zwyz to mis ie odechciewa, wolę isc do lumpu, dać 30 zł za coś co mi się naprawdę podoba. Ogólnie, moje miasto chyba jest drogie, jesli chodzi o ubrania. ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- umówiłam sie dziś z koleżankami, posmarowałam się gruba warstwą nagietkowego kremu z cykiem Babydream,na to pójdzie krem tonujacy, puder i utrwalacz, mam nadzieję,że mi nic potem od tego mrozu nie wyjdzie. ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- a , no i jeszce filtr
|
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Wszędzie są drogie rzeczy...
Jak nie kupuję w sieciówkach typu HM, CA, czy Stradivarius, to zawsze czekam aż pojadę do domu i dopiero wtedy coś kupuję - spodnie, buty, torebki. A dobrego lumpeksu jeszcze nie znalazłam niestety. I chyba muszę pranie zrobić...
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam jak rok temu od zimna wyskocyzło mi na buzi kilka sporych czerwonych, łuszczących się plam, brrr. liszajec
|
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
A mi takie na łokciach wyskakują
![]() I nie wiem od czego i jak się ich pozbyć :/I też koło oczu takie czasem w zimie mam...
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie z sieciówek jest jedynie Cropp, House, Reserved.no i Nike, Puma, Adidas ale to uz kompletnie nie moja półka cenowa, zresztą, ubrania mi się w tych p\sportowych nie podobają. Ale pamietam,ze jak byłam w Gdańsku to H&M bardzo mi się podobało, mam kilka ich ubrań z allegro.
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- saming, takie coś?http://www.dermatologia.waw.pl/images/liszajec.gif
|
|
|
|
#2713 |
|
Konto usunięte
|
a ja udaje się na odwyk zakupowy, w tym roku już zdążyłam wydać kupę kasy
na szczęście kupiłam same potrzebne rzeczy, chyba![]() no więc od dziś przyrzekam nie wydawać kasy na prawo i lewo ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- lecę myć i maskować łepetynę |
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
agusia, coś takiego tylko to wydaje mi się takie ropne,a moje to takie suche jest. Chociaż na początku to strasznie czerwone/pomarańczowe i potem zaczyna się łuszczyć...
A ja mam 2 pary spodni, jeden sweter, 2 golfy, i generalnie to muszę się w końcu na zakupy wybrać, ale mi się tak niiiiiiiic nie podoba nooo.
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
saming, moje tez były suche
miałam na to 3 robione masci.
|
|
|
|
#2716 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ostatnia przejażdżka miała miejsce chyba jak miałam 17 lat ![]() Cytat:
co prawda nie nawilżył suchych miejsc, ale dobrze chroni przez mrozemCytat:
suche, koloru pomarańczowego i nie chce zejść...
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczny ale liszajec nie jest od zimna, to jest choroba zakazna
|
|
|
|
#2718 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
od marca podobno będzie kasa na staże mam nadzieję że coś się znajdzie dla mnie z jednej strony bardzo chcę iść do pracy bo chcę mieć swoją kasę, chcę się sama ubierać, kupować sobie kosmetyki a nie ciągnąć od rodziców ale z drugiej wcale mi się nie chce, jestem zbyt leniwa no i jedno czym się martwię to to, że jak na wieczór umyję włosy, rano już będą nieświeże Cytat:
jeszcze nigdy tam nic nie kupiłam no ale byłam może z 4 razy w życiu to co się dziwić ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
i dermatolożka pwoeidziała,ze to od zimnego wiatru, ze przez to, ze mam warzlwia skórę. ale trzeba wiząć poprawkę, bo to lekarz na NFZ
|
|
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Sucha skora jest od zimna, a jak jest wysuszona to peka.
Mnie sucha skora tez bardzo swedzi, dlatego musze ja mocno natluszczac. Ostatnio chcialam pomalowac powieke na bezowy i patrze, a tu skora mi schodzi Widocznie jak smarowalam twarz zapominalam o powiekach...Ja mam za to w zimie strasznie suche nogi;/ I prawie nic na dluzsza chwile nie pomaga. Moje kolezanki maja za to suche dlonie, az peka im tam skora... ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() Moze jedynie przez ta pogode skora jest bardziej wrazliwa na tego typu zakazenia I moze tylko zapomniala dodac, ze to zakazne
Edytowane przez n0emi Czas edycji: 2010-01-27 o 13:42 |
|
|
|
|
#2721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() poza tym jak się przyzwyczaję do takiego stanu rzeczy to potem ciężko będzie pójść do jakiejś pracy a poza tym z czasem człowiek po prostu traci motywację do szukania jej
Edytowane przez asiulka123 Czas edycji: 2010-01-27 o 13:41 |
||
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja w zimie jestem cała sucha
poczynając od skóry głowy kończąc na stopach ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Co do pracy to jest dokładnie jak mówisz, bardzo żałuję że nie poszłam od razu po technikum. Możliwe że do tej pory miałabym już stałą pracę. Chciałam zrobić sobie przerwę po szkole, odpocząć i to już trwa prawie 3 lata dobrze że chociaż na studia poszłam. Od tego siedzenia w domu można zgłupieć, dobrze że chociaż wizaż jest bo chyba wpadłabym w depresję
|
|
|
|
|
#2723 |
|
Rozeznanie
|
moim w gruncie rzeczy służy nowa dieta, ale... ja mam zbyt duże wymagania :P też mi się niesamowicie przesusza skóra zimą... wyglądam miejscami jak wąż przy wylince, a miejscami robią mi się własnie takie szorstkie 'placki'... jedyne co pomaga to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-6...d-do-ciala.htm tworzy na skórze odczuwalną, ochronna warstwę, szybko się wchłania i daje fajny efekt - smarując się nim wieczorem, gdy rano wstanę i zmoczę skórę, po przetraciu pojawia się balsam
|
#2724 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Walczę z przetłuszczaniem jak mogę :P
Ostatnio po umyciu włosów wtarłam w skórę głowy antyperspirant w kremie firmy Iwostin ;o Działa. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedus bardzo mnie rozbawila bluzka w lumpie. Kosztowala 20 zl. a oryginalnie w Primarku 1 funt. Szok. Cytat:
Na łokciach kiedyś mi sie zrobilo od niesezonowych sztucznie "pędzonych" pomidorów.
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też już nie mogę doczekać się wiosny, chcę już na rower, spacery, żadnych kurtek... Ehh Z kolei za latem też nie przepadam bo jest za gorąco -_-Żołądek mnie strasznie boli, ledwo wytrzymuję... Nie wiem od czego
|
|
#2727 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dziękuję
![]() Lubię te moje dziwne pomysły. Często naprawdę brzmią szaleńczo, ale przynoszą pozytywne efekty
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moze wy wycie. Czy skierowanie (np do chirurga szczekowego) w rodzinnym wypisuje pielegniarka, czy musi sam lekarz??
|
|
|
|
#2729 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

ale jakoś nie wiem, do zakupu butów z lumpeksu się nie przekonam chyba

Masa ludzi na bezrobociu. Szczerze to nie liczę na to, że PUP znajdzie mi pracę, ale zależy mi na stażu.
Jeździć też nigdzie nie jeżdżę bo oszczędzam każdy grosz a bilet normalny w jedną i druga stronę też trochę kosztuje
Tzn przejechac sie to i owszem, ale ze skretami w waskich uliczkach, czy puszczenie nawet 1 reki z kierownicy- to bylby juz problem

ostatnio mam przez to lekkiego doła, bo ile można siedzieć w domu
Widocznie jak smarowalam twarz zapominalam o powiekach...
15.04.2013