![]() |
#2761 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
naturalny ma ok 4 gram bialka na 100 gram, to nie sa same wegle, pozatym mozna kupić bez cukru... po co jeśc - a wapń ? ( w serkach wiejskich i homo jest zdecydowanie mniej wapnia niz w jogurtach serze żółtym kefirach itp...) a organizm potrzebuje przecietnei 1000 g. wapnia dziennie (zmienia sie to u róznych osób) i niestety mało kto osiaga dziennie zapotrzebowanie.. oczywiscie pozana nabiałem wapn jest w migdałach czy niektórych warzywach/rybach , ale sa to niewielkie ilości i gorzej przyswajalne. nie wiem tylko w końcu jak jest z mlekiem - czy ono dostarcza wapnia czy tez powoduje osteoporoze - tyle sprzecznych opinii i sama nie wiem komu wierzyć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2762 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I dzień - zamieniłabym śniadanie z podwieczorkiem (chleb ciemny ma sie rozumiec? bo bialy na redukcji out) - węgle od rana.. chyba najlepiej jakbyś zjadła Ś, P, P2, O, K - tym bardziej, że do obiadu nie dałaś węgli; orzechów jedz ile chcesz, są kaloryczne (przez zawartość tłuszczu) ale to samo dobro, mają full NNKT II dzień - bardziej mi się podoba, troszkę mało, przydały by się do owsianki jakieś bakalie no i ten podwieczorek mógłby być trochę bardziej wartościowy, ale jest nieźle ![]() no i nie licz kalorii, skup się raczej na tym, żeby w odpowiednich porach dnia spożywać dobrze skomponowane posiłki (czyli w skrócie węgle od rana, białko na wieczór, ogranicz tłuszcze zwierzęce za to ryby i orzechy- im więcej tym lepiej)
![]() |
#2763 |
Raczkowanie
|
Mój plan na dzisiejszeR/U
Śniadanie: placki owsiane ( 5 łych płatków owsianych, jajko. 4 plastry szynki z piersi kurczaka) kapka ketchupu 10-15 min rozgrzewki, 30 min ćwiczeń na brzuch i talię, 30 min ćwiczeń na biust i ramiona, skakanka 10-15 min 2Śniadanie:kostka gorzkiej czekolady, tuńczyk wsw z makaronem pełnoziarnistym marszruta po sklepach Obiad: 2naleśniki ( z mąki żytniej, jaja, mleka smażone na teflonie) z farszem z twarogu i uprażonego jabłuszka Podwieczorek: sałatka z piersi kurczaka, papryki, kukurydzy i kapusty pekińskiej z łycha homogenizowanego Kolacja: twarożek domowy z dwoma łychami sezamu i łyżeczką kakao
Dbanie o ciałko a więc: *zbilansowana dietka: bez słodyczy bez badziewnego jedzenia *siłownia 3 x tyg *interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a) Edytowane przez viline1988 Czas edycji: 2010-01-27 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2764 |
Zadomowienie
|
U
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2765 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, czy db wszystko dobieram... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2766 |
Raczkowanie
|
DZISIEJSZE U/P
śn: 2 łyżki płatków pszennych pełnoziarnistych, 2 łyżki ringów miodowych, łyżka otrębów pszennych, kilka rodzynek, bakalie (morela, daktyl,śliwka suszona, jabłko suszone - każdego po pół), kilka migdałów, 1/2 łyżeczki miodu, jogurt naturalny 150 g 2 śn:będzie: jabłko, pomarańcz ob:będzie:zupa; 2,5 chochelki pieczarkowej zabilanej śmietaną i mlekiem z uduszonymi pieczarkami z cebulką na maśle, 3 łyżki makaronu, warzywka gotowane: 2 danie; 2 gałki ziemniaków z odrobiną masła, pierś z kurczaka obsmażona na oleju i podduszona na wodzie, ćwikła pod:będzie: activia malinowa lub czereśniowa, łyżeczka otrąb, jabłko i mandarynka/lub/ activia z otrębami i drożdzówka z serem kol: będzie:2 kromki słonecznikowego kwadratowego z margaryną, wędliną i warzywami + herbata owocowa z cukrem /lub/ 2 kromki tego chleba z margaryną - 1 z serem żółtym i pomidorem, 2 z wędliną i warzywami + herbata /lub/ jajecznica z 1 lub 2 jajek bez masła, 1 lub 2 kromki chleba z margaryną i pomidorem + herbata. po: ok 22/23 drożdżówka z serem/ lub/ jabłko co lepeij zjeść przed spaniem jabłko czy drożdżówkę??? oceńcie!!! plis |
![]() ![]() |
![]() |
#2767 | ||
BAN stały
|
Cytat:
przeciez o 16 jadlas obiad! -.-' ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-01-27 o 10:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2768 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i drozdzowke zdecydowanie! a teraz ja ![]() nie ruszam sie tyle na codzien,ale mpk sie rozwalilo przez mroz i musialam piszo pokonywac odleglosci. P; Śniadanie: fitella jabłkowo cynamonowa x 2 zalana podgrzanym mleczkiem tłustym 2 banany z piekarnika pieczone w skorce polane syropem klonowym ![]() mleko z kawa (kubek mleka,lyzeczka kawy + miod) grzesiek maxi kakaowy 2 śniadanie: tortilla z kurczakiem, warzywami, serem zoltym, sosem czosnkowym i ketchupem prawie litr soku multiwitamina ![]() ![]() pozniej; paczka orzeszkow nerkowca w miodzie Obiad; Ziemniaki z koperkiem polane sosem pieczeniowym, kawal cieleciny w tymze sosie, marchewka w kostke (zageszczana maka ziemniaczana) deser; 3 paski milki z waflem ![]() ![]() spacer ok godziny ale wolny raczej Podwieczorek; duża grahamka z masłem orzechowym i dzemem porzeczkowym Danmleko czekoladowe, chyba z pol opakowania duzego rafaello Kolacja; Domowa zapiekanka z makaronu, szpinaku, sosu beszamelowego, zoltego sera polana ketchupem kubas herbaty z sokiem malinowym miska lodow milka i na to pokruszone jeszcze 2 paski czekolady milka ala 3 bit, tak na prawde pasek , a pasek zdjalam podczas kruszenia ![]()
![]() |
#2769 | ||
BAN stały
|
Cytat:
popracuj nad konkretnymi posiłkami: głownie śniadaniem i obiadaem. 0 owocow i nnkt. ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- OT. 45 kg. a okresu nadal nie ma. Zabije sie chyba :/ ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
/zjadlas LODY w taki mróz?! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2770 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() piszez,ze 45 kg, a ile masz wrostu? bo ja pamietam ze dostalam okres kiedys chyba przy 58 kg dopiero ale mam ponad 170 cm wrostu
![]() |
#2771 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2772 |
Raczkowanie
|
no to chyba za malo jeszcze wazysz
mi kiedys ginekolog powiedzial ze okres powraca ok bmi 20 ale wybierz sie moze do ginekologa
#2773 |
Raczkowanie
|
Nam endo powiedzial ze minimalna waga kobiety to 45-48 kg;] Tak by miec okres, stosunkowo do wzrostu rzecz jasna ![]() ![]() Black Cat- niedlugo dostaniesz, tlyko się nie stresuj, bo to nie pomaga ![]()
Okres naturalny u jednej od czerwca, u drugiej od wrzesnia ![]() Leczenie euthyroxem. " I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz! ![]() Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2010-01-27 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2774 |
Raczkowanie
|
Moje U---->P
Iśn: owsianka ze szkl mleka 2%, 4 lyzki owsianych, lycha pestek dyni, garsc rodzynek, kawa z mlekiem i miodem (od dzis zamiast cukru miod ![]() ![]() IIśn: dwie kromki razowego z maslem, poledwica drobiowa, pomidorem i szczypiorkiem, herbata truskawkowa Ob: cos jak placek taki grzybek z 1 jaja, mleka, maki + fasola czerwona, ogorek konserwowy, szczypiorek, pietruszka, pomidor, 3 pieczarki, wedlina, ser zolty tak z plaster zmazony na masle i do tego keczup D: kubek herbaty i princessa (ta z karmelem rozpuszczająca sie nad kubkiem -pycha) Pod: miseczka budyniu z orzechami i rodzynkami Kol: talerzyk salatki z pekinskiej, jajek, pieczarek,czerwonej fasoli, szczypiorku z majonezem, kromka razowego z maselkiem Sama widze poprawe, chociaz lekka ale do przodu, wogole lepiej sie czuje ![]() ![]() Prosze o ocenke ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- powered tez mam 170 wzrostu czyli jeszcze 7 kg....; jak ja tego dokonam... ja mam wizyte u ginekologa dopiero w lutym (takie kolejki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2775 |
Zakorzenienie
|
Strasznie sie syta czuje po tych dwoch posilkach, nie przesadzilam ?
I - bułka razowa wieloziarnista z filetem wędzonym z indyka, czterema plasterkami pomidora i kukurydzą, jabłko, herbata czarna z trzema łyżeczkami syropu malinowego II - pół razowej bułki wieloziarnistej z odrobiną naturalnego masła i z jajkiem na twardo, pół szklani zielonego groszku z puszki, 30g orzechów laskowych, szklanka kakao z mleka 0,5 % III - planuje, jakas kasze, surowke i mieso do tego IV - planuje dwie marchewki, 100 g serka wiejskiego i jedna kromke chleba pelnoziarnistego Czy przekraczam 1500 kcal ? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2777 |
Raczkowanie
|
Hm...kokos, nie wiemy jak to się liczy::P Ale przy tych 45,5 kg, będziemy miały bmi prawie 17, czyli lepioej niż 15 z hakiem:P Każdy ma inny organizm, i to on sam zadecyduje ile musisz mieć na +kg by sie okres pojawił
![]() A wizytę faktycznie masz późno ![]()
#2778 |
Raczkowanie
|
wiec mam nadzieje ze chociaż UUUU:
sniadanko (6:00): jogo naturalny + zdrowy błonnik+ 3 lyz frutiny+ 2 łyżki otrąb+ kakao na mleku + herbata czerwona wyjscie do szkoły ...mroooozzzz...masakra! egzamin... ![]() sniadanko( 11:00): srednia bułka razowa posmarowana białym serkiem z plastrem pomidora+ jabłko+ kawa z mlekiem ala latte duuuzo herbaty zielonej po powrocie do domu stepper 20 min obiad: ( 14:30): duza miska zupy ogórkowej z mieskiem z kurczaka posypana garścia grzanek podwieczorek: ( ok 17:00): jabłko + pół pomarancza+ kawa ala latte stepper 30 min 100 brzuszków kolacja ![]() iii???? jakas ocenka???? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2780 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewuszki
![]() Moje dzisiejsze U (ale wieczorem wybieram się w gości do koleżanki, nie będę piła alkoholu ale na pewno skusze sie na jakies smakołyki) 9.30 danio truskawkowe, kromka razowca, herbata owocowa (naprawde rano wiecej nie wcisne) 12.00 duża bułka z ziarnami, posmarowana majonezem, na to jajko na twardo (w sumie 2 szt) i pomidor, butelka 250ml soku marvit jednodniowego pomaranczowego 15.00 tortilla pszenna a w niej kawałeczki kurczaka smażonego, sałata lodowa, pomidor, czerwona cebula, majonez i ketchup - własnej roboty, pycha ![]() planuje jescze o 18.00 miche zupy 'a la gulaszowej' na karkówce, z pokrojonymi w kostke warzywami, z fasolą czerwoną, ziemniaczkami itp. no a o 21. w gości do wspomnianej koleżanki to się dopiero objem ![]()
#2781 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2782 |
Wtajemniczenie
|
Aha a jeszcze chciałam Was spyać o masło orzechowe, wczoraj kupiłam słoik, bardzo mi smakuje (test "łyżeczkowy
![]() ![]() Do kanapki? do serka? jak robicie?
#2783 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wykanczasz sie na wlasne zyczenie. po jakeigo cwiczysz jedzac jak kot naplakal?? Chcesz sie wyglodzic specjalnie i czekasz az Ci ktos klaskac będzie? ![]() Jedyne co w maire to kolacja... a i tak chleb bez niczego;/ ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]() 3-4 łyzki dziennie na pewno nie zaszkodzą ![]()
![]() |
#2784 |
Rozeznanie
|
R
I: bułka fitness (ciekawe ile w tym prawdy.. --')ciemna z ziarnami słonecznika, pół opakowania serka naturalnego Białuty, mandarynka, małe winogrona (ok 15 sztuk) II: 1 parówka cielęca (nie mogłam się powstrzymać jak ją zobaczyłam w lodówce.. ![]() III: zupa śmieciówka ![]() IV: (w planach) resztka sałatki z wczoraj (skład: czerwona, biała fasola, śladowe ilości kukurydzy, kiełki soi) V: (w planach) serek wiejski z ogórkiem Prośba o ocenę i podpowiedzi ![]() (hmm tak jak teraz na to patrzę, to muszę gdzieś jakieś muesli i parę orzechów przemycić ![]()
#2785 |
Raczkowanie
|
moje dziesiejsze U w trakcie realizacji
![]() 1. owsianka: kubek płatków jaglanych+ kaszka orkiszowa (3/4 łychy na szklanke mleka, gęęęssstaaa)+jabłko+banan + cynamon, kardamon, imbir 2. jogurt naturalny 400g + hmmm z 4/5 solidnych garści zdrowego błonnika + 2 jabłka 3.Pucha tuńczyna wsw+pół szklanki otrębów+ papryka+szczypiorek+1,5 pomidora+ 4 rzodkiewki 4. 2 kromy razowca z roladą z kuraka (tak myślałam nad jajkami, ale w sumie to nie jadłam dzisiaj mięcha jako takiego) + dużo, dużo warzywek 5. 150g twarogu + 5/6 łych jogo nat + pół szklanki nasion słonecznika (orzechy się skończyły ![]() ![]() I jak to wygląda? ![]() uśmiecham się o ocenki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2786 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A żeby nie było oftopa, to: Moje dzisiejsze U: I Śn.: dwie kromki razowca z masłem, pasztetem podlaskim i ogórkiem kiszonym, wielki kubek herbaty i trzy kostki czekolady mlecznej. II Śn.: dwie kromki żytniego razowego z masłem, pekińską, 3 plastrami szynki konserwowej, kawałkiem czerwonej papryki, ogórkiem konserwowym, plastrem sera żółtego. Obiad: kotlet z piersi kurczaka smażony w panierce, gotowane ziemniaki + dużo surówki (pekińska, ok. połowa czerwonej papryki, kilka łyżek kukurydzy z puszki, łyżka śmietany 12%, sól -wyszła całkiem spora miseczka tej surówki i zjadłam wszystko sama :P ) Deser: dwie kostki czekolady mlecznej świeżo łuskane orzechy włoskie (chyba się uzależniłam) Podw.: pokrojone: pomarańcza, jabłko, banan, suszone morele, kiwi, posypane odrobiną cukru i zalane jogurtem nat. Kolacja: twaróg półtłusty ze szczypiorkiem i papryką czerwoną i odrobiną jogurtu nat., kromka razowca z masłem. Bardzo proszę o ocenę ![]()
![]() |
#2787 |
Zakorzenienie
|
Rzućcie okiem bo nie wiem czy ok. Nie wiem ile zjeść posiłków,wstałam późno i śniadanie zjadłam dopiero ok.12:00 przez to wszystko się pokomplikowało. Jakiś taki średni chyba ten mój dzisiejszy jadłospis?
RRRR Śn: 2 gotowane jajka, łyżeczka majonezu niskotł., dwie kromki razowca (pyszny,jeszcze ciepły,chrupiący prosto z piekarni ![]() W międzyczasie: 3 orzechy włoskie, duży kubas herbaty z cytryną i łyżeczką miodu. O: Rosół gotowany na cycku kurzym. Pół porcji brązowego ryżu. P: kromka razowca z szynką i 1/3 papryki. K: placki owsiane: 1jajo, szczypta mąki i cynamonu,smażone bez tł. + starkowane jabłko posypane cynamonem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2788 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A gdzies czytałam że ktos je kanapki z masłem orzechowym i z dżemem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2789 |
Zakorzenienie
|
U/P (waga coś stoi ..
![]() śniadanie: duuża buła z ziarnami; pół z pastą z łososia, drugie pół z serkiem topionym Hochland Cheddar i pokrojoną rzodkiewką serek wiejski 200g z wkrojonym szczypiorkiem herbata z sokiem malinowym po śniadaniu: skrzyp+pokrzywa .. (włosy mi lecą dosłownie garściami ostatnio ![]() 2śniadanie: kawał ciasta drożdżowego z kruszonką i cukrem pudrem 2 kruche ciacha z marmoladą; banan kakao obiad: łosoś zapiekany z ziemniaczkami w sosie koperkowym+ gotowana marchewka szklanka soku pomarańczowego deser: 4 kostki Schogetten trilogia podwieczorek: budyń czekoladowy z bitą śmietaną; garść migdałów; jabłko kolacja: bułka z ziarnami; pół z masełkiem czosnkowym i żółtym serem; drugie pół z pasztetem 2 jajka gotowane na miękko herbata z sokiem malinowym po: jabłko; garść nerkowców |
![]() ![]() |
![]() |
#2790 |
Raczkowanie
|
Kasiekasiek. My podalysmy tak na oko rozsądną porcję, bo my ngidy na tylko tylu łyżkach nie konczymy;D
![]() ![]() Novotna- moze byc pyszne z dżemem;D Trzeba wypróbować. My jemy z miodem i kochamy ponad życie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.