|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;16726521]N
Koniku: torebka rzeczywiście duża, ale ja toleruję na uczelnię tylko takie, w mniejszą w życiu nie upchałabym teczki, zeszytu, słowników, podręczników i kubka termicznego ![]() Pytanie do lakieromaniaczek: Gdzie dostanę miętowy/pistacjowy lakier do paznokci? Zainspirował mnie oczywiście Jade Chanel, ale na tak niepraktyczny kolor nie wydam tak dużych pieniędzy, jeszcze nie oszalałam Czy jest taki w Inglocie? Dziewczyny z Klubu Lakierowego polecają Venitę za ledwie kilka złotych, ale gdzie ją dorwać... (LINK 1, LINK 2)[/QUOTE]No właśnie mi o taką torbe chodziło - pojemna, duza i wszytsko sie zmiesci ![]() jesli chodzi o lakier to ja bym poszukala w kioskach albo sklepach za 5 zlotych. ja w zeszlym roku taki wlasnie kupilam w kiosku na osiedlu za 3 zlote. Oddalabym Ci go ale niestety jakis czas temu juz sie go pozbylam, bo stwierdzilam ze taki kolor mi nie sluzy, a szkoda, boz now mi sie podoba ![]() Cytat:
ja uwazam styczen za srednio udany, poszalalm nie tylko z kosmetykami ale tez ciuchowo, wydalam mase kasy w tym miesiacu a przeciez wlutym trzeba nowa rate za szkole zaplacic... Dzis weszlam do Grey wolfa i zakochalam sie w jednej sukience za 90 zlotych... mysle nad nia i mysle ale czy rzeczywiscie jest mi potrzebna... sprowadzcie mnie an ziemie!!!!!!!!!!!!!!!! [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16736127]Wybacz, już dodaję i tu [/QUOTE]Pieknie wygladasz
|
|
#4052 |
|
Zadomowienie
|
Orlico sukienka przecudowna!!
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
Chwalę się: zużyłam maskę Syoss 2minutową "Repair"
To teraz mam tylko 2 odżywki ze spłukiwaniem ![]() I zastanawiam się czy wywalić balsam wygładzający do włosów (taki bez spłukiwania) kupiony był w lipcu 2008 (przed ślubem) a po otwarciu można go było trzymać 12 m-cy...Tyle że go lubię i kisiłam go "na specjalne okazje" ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16736127]Wybacz, już dodaję i tu [/QUOTE]śliczna sukienka
03.02.2010 ZOSIA Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2010-01-26 o 22:58 |
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. W pierwszym przypadku jest przynajmniej spore prawdopodobieństwo zachowania dobrego samopoczucia ![]() Sama kupiłam w styczniu już 4 ciuszki Co to wizja premii potrafi wyzwolić w człowieku |
|
|
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi w styczniu bilans wyjdzie na minus Kupione (włącznie z domowymi szamponami etc) 41szt. Zużyte+ wywalone:32szt. Pierwszy raz od 3 miesięcy mam minusik!!Ale za to mam zapasy pielęgnacyjne na luty ![]() Kwotowo zaś poniosłam totalną klęskę..nawet się nie przyznam ile wydałam na kosmetyki W lutym jedyne co planuję to zakup limitowanych błyszczyków Sensique:arbuzka i brzoskwinki albo grejfruta... A tak to wszystko mam ![]() Od lutego zresztą mam zamiar "zmieszczać" się z zakupami kosmetycznymi w kwocie 60zł +40zł na komórkę..Czyli można powiedzieć/łącznie 100zł "kieszonkowego" pójdzie
03.02.2010 ZOSIA Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2010-01-26 o 23:16 |
|
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kobietki wieczorowa pora
![]() bylam dzisiaj w ulubionym sklepie Kiko i kupilam 2 cienie: jasno-fioletowy i ciemniejszy fiolet. Nie bijcie bo moja paletka fioletow z Joko okazala sie byc przeterminowana od 2006 roku no i juz resztki w niej sa. A cienie byly w promocji za 2 euro. Kupilam tez krem do rak (mam jeden,a raczej juz polowe) ale otworze go dopiero jak skoncze ten cytrynowy.brazowa 2-cieniowa paletka Deborah tez sie konczy ![]() Orlico sliczna sukienka zetafon ojej wspolczuje biedna kotka ..trzymaj sie |
|
|
|
#4057 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa
|
|
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Orlico, faktycznie, piękna uniwersalna sukienka, a figura Ja napisałam dziś, że u mnie zastój w zużyciach, a jednak zużyłam dziś szampon (wyjęlam teraz z Avonu Limetka i passiflora i został mi tylko 1 w zapasie! Barwa żurawinowa! Jeszcze w styczniu powinnam zużyc maslo ziaja waniliowe, peeling do stóp Avon "korzenne aromaty" i krem intensywnie uelastyczniający stopy Avonu!
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
luskap brawo!!! fajny ten zel z Avonu?
sweet jelly zerknij sobie na te oliwki...bardzo malo chemii w nich jest-dla dziecka to na pewno wazne http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...alowym-Bio.htm |
|
|
|
#4060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko pokaż mi te KIKO..co to w ogóle za firma? Nie znam jej ![]() Cytat:
ja używam różowej podstawowej wersji tej oliwki KLIK Zaczęłam jej uzywać na początku listopada gdy już mnie wszystko uczulało Wiecie....dziś rano wymyśliłam że ja to jestem w miejscu idealnym na odwyk..Bo mój domek jest najdalej od "centrum miasteczka" a w moim miasteczku nie ma wielu sklepów z cudownościami ![]() nie ma H&M (tylko w toruniu..a nie wiem kiedy tam pojadę) A podoba mi się z H&M :bronzer, zestaw 3 błyszczyków z limitowanki Nie ma Rossmanna: a fajne są niektóre lakiery Wibo, chcętnie bym wypróbowała ich tusz i obejrzała nowe paletki (mamy w 1 drogerii Wobo ale mocno okrojone i na wykończeniu) Nie ma tutaj żadnego Douglasa czy Sephory Nie ma stoiska inglota bo i żadnej "galerii " czy "centrum handlowego" nie ma!!! No bezkosmetykowe odludzie jakieś
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie...Jednak jak patrzę na all albo sklepy internetowe i oglądam tam cienie i błyszczyki to nic mnie nie pociąga....może nawet zrezygnuję z limitowanki owocowej sensique....Chyba jestem chora!!
|
#4063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję zużyć.
![]() Orlico, śliczna sukienka. Ja bym się bała że mi zleci. Zetafon Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Mam na koncie kolejne zużycie: masło do ciała Grace Cole. Poza tym nie wiem już co zrobić z moimi rękami. Mam tak przesuszoną skórę że na kostkach mi się aż rany porobiły.
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze nic nie wiem o tym
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to teoria! Możę wcale tak nie będzie? Od jakiegoś czasu jak mnie coś baardzo pociąga to potem sobie myślę czy naprawdę nie ma dobrego odpowiednika, lub czegoś podobnego, produkowanego przez nasze polskie firmy? I zwykle jest tak że nawet jak rzucę się na oryginał to i tak najbardziej pasują mi te nasze polsie "tanioszki" ![]() NOWA LIMITOWANKA SENSIQUE-KLIK
03.02.2010 ZOSIA Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2010-01-27 o 09:47 |
|
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
tylko
Ale na to zgłodniałe kosmetykoholiczki też się rzuca ![]() te mazidła przypominają mi trochę balsamiki z Fruttini. Kilka miesięcy temu dostałam od NATURY Balsam Fruttini (malina ze śmietanką)...BYK MA 15g! ![]() Podejrzewam że będę go rok zużywać
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczymy.
całe szczęście że te błyszczyki w słoiczkach są. Takie mnie nie kuszą bo potem nie mam ich jak używać. Na ulicy nie będę dłubać brudnym paluchem a pędzelka też nie będę nosić ze sobą.
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Niech już wyjdzie słoneczko i będzie ciepło bo mam jakąś depreche. Nic mi się nie kończy w pracy dalej 10 stopni
wszystko na nie i głowa mnie boli.W pracy męcze błyszczyk wibo 10g od sierpnia, jest tak wydajny że została mi jeszcze 1/3. |
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Porzeczko ja mam w jednym pomieszczeniu 5 stopni a w biurze jakieś 15.
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Pewnioe chodzi Ci o ten z SSS, ja zużylam męski, taki niebieski w tubie(kupiłam tacie, ale mu zupelnie nie pasował wiec zużyłam do golenia nóg.) jak dla mnie lepszy od Gilette damskiego w piance!Daje świetny poślizg i skóra gładka
![]() Cytat:
Tylko kurcze boli mnie brzuch od @. Uciekam spisywać daty ważności moich zapasów balsamowych!
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozesz sobie obejrzec http://www.kikocosmetics.com/EN/index.html |
|
|
|
|
#4074 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dla Ciebie lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaki masz cel?
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam całą pielęgnację spisaną z datami ważności i gdy zostaje kilka miesięcy dla jakiegoś kosmetyku, to zostaje on podkreślony, by go zużywać w następnej kolejności Ja mam mieszane uczucia . Niby taki okrzyczany, ale mi przeszkadza to kamforowe drętwienie na ustach Chociaż nawilża dość dobrze.Luskap - pochwal się swoim celem nagrodowo-oszczędnościowym
|
|
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
identycznie jak ten do twarzy... ciekawi mnie czym różnią się ich składy...
tak w ogóle to spisałam dziś na kartkę wszystkie swoje kosmetyki... jestem przerażona ![]() ![]() pielęgnacja ciała - 49 (żele pod prysznic, balsamy do ciała. peelingi, kremy do rąk i stóp, antyperspiranty) pielęgnacja twarzy - 39 (żele, toniki, kremy, demakijaż, maseczki, peelingi, balsamy do ust, pasty do zębów) włosy - 28 (szampony, odżywki, maski, ale również styling który mi zalega bo ostatnio nie używam praktycznie wcale )kolorówka - 88 (podkłady, pudry, tusze, cienie, błyszczyki, lakiery do paznokci) zapachy - 9 (wody, dezodoranty, mgiełki) normalnie nie sądziłam ze tyle tego jest postaram się jak najszybciej wrzucić listę na kompa i zwalczać te wstrętne zapasy powoli wyznaczając sobie cele ![]() myślę też że wyrzucę kilka starych rzeczy których nie używam i tak a zajmują mi miejsce i robią sztuczny tłok na liście
|
#4077 | ||
|
Zakorzenienie
|
No czy ja wiem czy lepiej?
Mniej pokus (to fakt) ale i mniej "prób do pokonania samej siebie"..hahaha...ale żem wymyśliłaDobre!!! Ale już niedługo ![]() Przed chwilą doszedł do mnie fotelik samochodowy bąbelka ![]() Cytat:
Za to musisz ostro popracować nad minimalizacją pielęgnacji twarzy i ciała..Aż strach pomyśleć ile masz balsamów do ciała Wiesz co...że chyba jutro też swoją pielęgnację i perfumy spiszę Ale pielęgnacji to ja mam mniej niż kolorówki..To obawiam się że dla was to będzie strzał prosto w serce Ze swojej pielęgnacji jestem zadowolona! Bo mało jej jest.Umiem ją rozsądnie kupować. Tak akurat!!!Cytat:
2gi to ten balsam od DN za duuże zakupy z Fruttini..Ale mama ostatnimi czasy dała mi wysuwany pędzelek do ust..Będę musiała na wiosnę się z nim zmierzyć ![]() Stwierdzam że najwygodniejsze są...BŁYSZCZYKI W TUBKACH! Można raz dwa szybko wyjąć z kieszonki i się maźnąć.Już z błyszczykami z pędzelkiem albo szpatułką jest większy problem.A te słoiki to już wyższa szkoła jazdy
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moimi szponami nie nawidze grzebac w pudełeczkach (teraz nawet krem do twarzy trudno mi wygrzebać przez pazury A propos smarowideł do ust - w lutym na 200% wykończe balsam/błyszczyk VitaGloss Bonnebell (mam w pracy i w ciagu 8 godzin smaruję usta ok 5-6 razy) i balsam masło pomarańczowe Ziaji - to mam zawsze w kieszeni w kurtce. I to są moje 2 metody wykańczania smarowideł do ust - czy to szminek, błyszczyków czy "ochraniaczy" - jedno w pracy a drugie stale w kieszeni. Wtedy 2-3 miesiące i resztki zużyte Pracując rok w poprzedniej pracy wykończyłam w ten sposób 2 smackersy i 3 błyszczyki.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-01-27 o 19:07 |
|
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj podliczyłam tak pi razy drzwi ,że mam:
7 żeli pod prysznic, 9 peelingów pod prysznic, 14 szamponów, 9 odżywek w tym spłukiwanie i mgiełki itp., chyba z 14 dezodorantów, wód perfumowanych 10,wszystko nówki, az się boję zejść na dół do półki takiej gdzie jest chłodno, za drzwiami czyli za kuchnią mamy taka rupieciarnię,chemia, kosmetyki, produkty spożywcze- oczywiście wszystko ma swoje miejsce i wszystko jest posegregowane tam stoją zapasy zapasów chyba 5 szamponów, żele pod prysznic ok.4-5, kremy do rąk i twarzy, ale moja mama nie jest bez winy- ona tam składzikuje to wszystko i jeszcze mnie obwinia,że hurtownię kosmetyków mamy w domu... choć przyznam,że sporo rzeczy poszło na All i mama się trochę udobruchała za to do stóp mam tylko 2 peelingi z avonu, 2 kremy tez avon w tym jeden się kończy z mozołem,a jeden krem nowy z biedronki mój tata magazynuje z kolei wszystko do kibelka- chodzi o zapachy kostki ,zele spreye i inne gadżety- on uwielbia kupować takie kibelkowe bzdety hehe Edytowane przez Iwona 25 Czas edycji: 2010-01-27 o 19:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

Czy jest taki w Inglocie? Dziewczyny z Klubu Lakierowego polecają Venitę za ledwie kilka złotych, ale gdzie ją dorwać...
(

Co to wizja premii potrafi wyzwolić w człowieku 

no i juz resztki w niej sa. A cienie byly w promocji za 2 euro. Kupilam tez krem do rak (mam jeden,a raczej juz polowe) ale otworze go dopiero jak skoncze ten cytrynowy.

Ja bym się bała że mi zleci. 

wszystko na nie i głowa mnie boli.