![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D
Pod każdym avatarem jest off a obok zgłoś. Wczesniej to były takie trójkąty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Zakorzenienie
|
Czerwona bluzka =
![]() ![]() ![]() Okruszek - jak to mówią / piszą "dziewczynki-laseczki" - ślitasny ! Tzn. :ślitaśna ! Miłe Moje, zaprawdę powiadam Wam - podziwiam za hart ducha w walce z kilogramami; dot. ćwiczeń. W moim przypadku, to nieosiągalne. Lenistwo, tak Moje Drogie - lenistwo ! W moim przypadku nie są problemem słodycze - da się wytrzymać bez ciasteczek, a czekolada - mogłaby dla mnie nie istnieć. Ja "kocham" tłusto jeść : wieprzowina, boczek itp., no i ... makarony. Wszelkiego rodzaju pasty. Ale - jak zdążyłam się przekonać : bez tego też żyć się da. Ale co to za życie ?! Uwielbiam sukienki, spódnice. Ostatnimi jednak laty, idąc na łatwiznę, latam też w spodniach. Ale to się zmieni. Już szukam krawcowej, bo to co oferują w sklepach, jakoś nie wpada mi w oko. Lubię "szmizjerki" {jeśli któraś z Was jeszcze wie, co to jest} i powiewne spódnice. Dla mnie to takie kobiece. Do spodni to trzeba mieć odpowiedni zadek, którym mnie nie obdarzono. Pamiętam, jak kiedyś specjalista-spodniarz szył mi spodnie. Oglądał moją figurę, oglądał i z konsternacją na twarzy stwierdził : trudno będzie, bo pupy nie ma. Z kocurkiem jak do tej pory wszystko o.k. Nie wiem co będzie dalej, bo poszłam na żywioł. Nie dostaje antybiotyku, bo nie jestem w stanie mu go zaordynować, próbowałam różnych, również i tych podstępnych sposobów. Nie dam rady. Oglądałam z odległości szew {blisko mnie nie dopuszcza, bije} i - jak na moje oko - wszystko w porządku : żadnych zmian i zaczerwienień. Z wygolonym brzuchem lata po polach i odwiedza okolicznych znajomych. Nie jestem w stanie przytrzymać go w domu. Diabeł wcielony, a nie kot. Właśnie nie tak dawno wrócił z prawie trzygodzinnej eskapady. Pojadł, popił i śpi. Jego zdrowy pobratymiec wytrzymał na mrozie jedynie pół godziny. Psy też : sikanie, kupcianie i do domu. A Flipkowi mróz nie straszny - ogon do góry i hajda w pola i lasy. Trudno : będzie to, co ma być. Pewnie ja prędzej na jakowąś przypadłość płucną zapadnę, bo co dziesięć minut na dwór i kici, kici, kici. Nie chcę Was niepokoić, ale widziałam tzw. długoterminową prognozę pogody. Zima potrwa do kwietnia, który to będzie pochmurny i deszczowy. Dopiero w czerwcu zawita do nas słoneczko i ciepełko. Mówią jednak mądrzy ludzie, że "telewizja kłamie". Mam nadzieję. Ja dzisiaj jeszcze mogę w domu posiedzieć, ale jutro muszę do miasta z polską biurokracją walczyć. Jakoś przedrę się do przystanku autobusowego {żeby tylko jeździły}. Ja noszę "pod spodnie" zwykłe bawełniane męskie kalesony. One mają "wewnątrz" taki puszek. Spraktykowałam, że cieplejsze i przyjemniejsze niż rajstopy czy leginsy. Mirelkaaa - paskudnico, sadystko - nie nęć, tylko dawaj te faworki ! Co tam nauka, co tam dieta ! Odchudzać się będziemy od przyszłego poniedziałku . Miłego dnia życzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieję, ze z kotkiem nie będzie kłopotów ![]() nie strasz tą zimą ![]() a faworki upiekłam wczoraj i przykro mi, ale juz zjadłam ![]() a dobre wyszły takie chrupiące i ze spora iloscią cukru pudru ![]() mam dosc juz tej szkoły myśli mnei nachodzą na przepisanie się na hotelarstwo a to już ostatni dzwonek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I skończ z gadaniem o faworkach! :p Edytowane przez niby nic Czas edycji: 2010-01-25 o 15:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moja mama nie chce słyszec o technikum hotelarskim, bo twierdzi, ze tam sam margines społeczny chodzi i powinnam się cieszyc, ze w LO jestem;/ juz skonczyłam upieczone zapomniane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Wtajemniczenie
|
Mirelka, nie zgodzę się z Twoją mamą... Moja koleżanka wybrała się do hotelarskiego, a uczyła się bardzo dobrze... a najlepsze jest to ze sobie bardzo ceni tą szkołę
![]() Ja akurta idę do lo po gim, co prawda nie wiem jaki profil,ale jednak ja sama wolę lo ![]() ![]()
#1300 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1302 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
jak sie chce święte słowa ale mi się wcale nie chce zresztą widac, ze cały czas na wizażu jestem
![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- i się nie odchudzam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To poczekaj pare dni, a narazie przynajmniej nie jedz słodyczy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Przyczajenie
|
czesc mam na imie Karolina
chcialabym sie was zapytac czy znacie jakis dobry kosmetyk na zniszczone włosy??chodzi mi glownie o koncowki bo mam je bardzo zniszczone. ostatnio je podcinalam ale kilka razy suszylam włosy i sa bardzo zniszczone/ jak znacie jakis dobry kosmetyk to prosze pomozcie mi. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Zakorzenienie
|
Witam Włosomaniaczki !
niby nic - moja pupa jest duża, tylko, że ... w nieodpowiednią stronę rozrośnięta ![]() Mirelkaaa - faworkowy potworze - wybacz, że będę trochę upierdliwa . Ja rozumiem stanowisko Twojej Mamy. Chce dla Ciebie jak najlepiej. Wydaje mi się, że LO stwarza większe perspektywy na przyszłość niż technikum hotelarskie. W recepcji jakiegoś prywatnego pensjonatu będziesz pracować ?! Szkoła - to nie budynek, towarzystwo, praktyki czy coś podobnego. To coś więcej. Jesteś już dorosłą osobą. Zastanów się - co dalej ?! Studia, praca . Chyba już wiesz co Cię tak naprawdę interesuje. Nie wierzę też w to, że problemy z nauką wynikają z Twojej "niezdolności". Toć to czyste lenistwo ! Wybaczysz ?! Może akurat profil, na którym jesteś Ci nie odpowiada. Dla mnie całe życie biologia była złem koniecznym i wszystkie przedmioty ścisłe też. "Kochałam" natomiast historię, geografię, język polski. Może pomyśl jedynie o zmianie profilu . I nie decyduj o wyborze szkoły na podstawie towarzystwa, tylko wybierz to co Cię pasjonuje. Niższy poziom = większy leń. Trzeba równać do góry, a nie - do dołu. Jak faworki takie robić potrafisz, to może cukiernikiem zostań ![]() ![]() Mój Ojciec namawiał mnie zawsze na szkołę gastronomiczną, bo : "w tym fachu nie zginiesz, ludzie zawsze będą jedli". Tylko, że ja w tym kierunku talentu nie miałam. Kucharz też musi być artystą. A być przeciętniakiem ... Wybacz, że przynudzam. Jezusiczku, na termometrze za oknem 24 poniżej zera. TV kłamie !!! Miało być -13. Muszę dzisiaj do miasta. Jak temperatura się taka utrzyma trzeba będzie jakimś towotem buzię wysmarować i zrezygnować całkowicie z "malowania", bo może się podkład zważyć. Żeby tylko autobusy jeździły, bo inaczej to tylko taxi. Zamówiłam po raz pierwszy tusz z Mary Kay z woskiem pszczelim. Jeszcze nie dotarł. Zobaczymy co ta za cudo. Rozczarował mnie sklep ZSK. Chociaż w 70% to moja wina i głupota. Chciałam durnowate oszczędności zrobić. Kończy mi się olejek kokosowy. Kupuję w EcoSpa lub na Helfy. A tu zobaczyłam, że w ZSK taniej. Pozycja w ofercie : dostępny. O naiwności ! Dawaj zamawiać i - coby mi się sam po paczce nie obijał i kosztów przesyłki na darmo nie płacić- zamówiłam parę innych olejków, wcale mi niepotrzebnych. Ot tak, do spróbowania. Wczoraj dostałam przesyłkę, a w niej : zamówione dodatkowo olejki + gratis : trochę żelu HA, którego nie trawię i w małej torebeczce jakieś pieniążki. Patrzę na rachunek i przy pozycji : olej kokosowy adnotację ujrzałam - brak. Stąd też i te pieniądze. Trochę to brzydko i nieprofesjonalnie, bo powinni skontaktować się ze mną {mail, telefon} czy chcę taką dostawę, czy poczekam, czy rezygnuje. I tak oto oszczędziłam : olejki stoją w lodówce, a ja robię drugie zamówienie w EcoSpa. Kot żyje . Dzisiaj zrobił już rekonesans : poleciał po trzeciej, wrócił - około szóstej. Teraz nażarty śpi. Podejrzałam na odległość szew. Trochę zaczerwieniony. Flap tym swoim chropowatym jęzorem smela często po nim . Może to z tego powodu. Odczekam dwa dni i jak się bardziej zaczerwieni - do lekarza sierściuch pojedzie. Miłego dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1310 | |||||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() A co do bluzki, ona ma sprytnie odpinany żabot, jakby mi się prasować nie chciało, to 'siup' i po problemie ![]() Coraz bardziej dojrzewam do tego zakupu [a trwa to już chyba z rok, bo jak przychodzi do kliknięcia KUP, to ręka drży ![]() Muszę przekalkulować finanse, sprawdzić oszczędności i kto wie, może w lutym... A chcę obie naraz kupić, od jednego sprzedawcy, żeby 2 razy kosztów przesyłki nie płacić, a liczą sobie za to 24$ ![]() Cytat:
Faktycznie, takiego temperamentnego kociaka trudno spotkać. Trzymam kciuki za zagojenie rany ![]() Że polizana, to nie trzeba się martwić, bo zwierzęta się w ten sposób leczą podobno ![]() Cytat:
![]() ![]() Oby się jednak nie sprawdziło ![]() U mnie dzis pogoda piękna, ale ile jest stopni to nie wiem, bo termometra nie mamy ![]() Na dwór i tak nie wychodzę, bo jak znam życie, mimo słonecznych pozorów jest dużo za dużo na minusie ![]() Cytat:
Cytat:
A hotelarstwo zawsze zdążysz zrobić w studium na przykład, do którego przecież możesz iść w każdej chwili. W ten sposób pogodzisz wszystko - i mamę i swoje upodobania ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() zmiana profilu nic nie da, bo w kazdym jest cos dla mnie nie tak, biol-chem toz to przyszli lekarze i farmaceuci. myslałam nad humanem , ale nie cierpie historii a w mojej klasie mam rozszerzoną geografie, którą będe zdawac na maturze (czysty przypadek ponoć najłatwiejsza jest a coś wybrac trzeba...) nie chodzi o to, ze sobie nie radze w LO, problemów ze zdaniem nie mam, choc orłem napewno nie jestem, po prostu w ogóle się nie ucze... a hotalarstwo dlatego, ze później łatwiej dostac pracę chociazby na czas studiów choć i tak nie wiem czy na nie pójde, bo jeszcze nie wymyślili kierunku dla mnie ![]() moja kuzynka była na hotelrstwie, podobają mi się praktyki i to, ze w czasie nauki ma się mozliwość zarobienia na swoje wydatki w LO nauczyciele w ogóle czegos takiego do siebie nie dopuszczają, że miałabys pójsc do pracy zamiast się uczyc ![]() a co do skonczenia LO to matura stoi pod wielkiem znakiem zapytania ![]() Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2010-01-26 o 13:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie wiem co tak naprawde chce robić, plany zmieniają mi się co chwile, momentalnie trace do czegoś zapał ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a badacz itd to raczej mój profil ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | |
Zakorzenienie
|
Cześć !
Mnie zaczęło zasypywać : wolniutko, dużymi płatkami śniegu, ale ... systematycznie. I tu prognoza w TV była prawidłowa : mróz zelżał, za to śnieży. Jasny gwint, gdzie ja ptaszkom-fistaszkom ziarna posypię ?! W karmniku pewnie urzędować będzie niezmordowany ptasi pogromca Flip. Ostatnio sypałam im na podjazd do garażu. Wczoraj do tej stołówki przyleciała ich chmara : wróble, sikorki, czyże i sroczki z boku patrzyły. Te ostatnie to bardziej złodziejowatym oczkiem na słoninkę łypią. Flap ma się dobrze. Już wrócił z porannej wycieczki. Wczoraj kupiłam tłuściutką wędzoną makrelę. Miałam nadzieję, że w niej przemycę antybiotyk. Kocur paskuda nawet w stronę makrelowego mięska nie zerknął. Trudno - poddałam się ! O - właśnie obudził się z godzinnej drzemki i wrzaskiem domaga się wypuszczenia z domu. Niech idzie ! Kupiłam też wczoraj maskę do dłoni i stóp "kuracja parafinowa" - Bielendy. Smaruje się tym wieczorem, zakłada rękawiczki lub skarpety i rano - tak jest na tubce napisane : intensywnie wygładza i ujędrnia naskórek. Myślę : dwa dni i będę miała dłonie jak trzynastolatka ![]() ![]() ![]() Przepraszam, że powrócę jeszcze do tematu. Mam nadzieję, że Mirelkaaa nie poczuje się osaczona. Nie ma w tym nic złośliwego, my chcemy tylko Ci - opierając się na doświadczeniu - doradzić. Co zrobisz ? Twój wybór. Cytat:
W pierwszym przypadku, żeby wygrać z konkurencją, musiałaby mieć jakiś mega atut; np : perfekcyjną znajomość oprócz "normalnego" , powszechnie znanego języka obcego {angielski, niemiecki, francuski} jakiegoś "atrakcyjnego" języka obcego : arabski, japoński, chiński, skandynawski. Teraz już dobra aparycja i znajomość języka angielskiego nie wystarczą. W drugim przypadku, jeśli miałaby zaplecze finansowe, pozwalające na taki ruch - to po co jej jakiekolwiek wykształcenie ?! Pisać, czytać i rachować umie. Zatrudni jako managera kogoś z "papierami" i z górki. Mirelkaaa - nie wiem czy się nie mylę, ale Ty chyba lubisz oglądać serial "Kości". W tym serialu dwaj panowie {kręcony brunet i gładki blondyn} na moje oko ukończyli kierunki biologiczno-chemiczne. Potem specjalizowali się w ulubione strony : brunet : biologia; blondyn - chemia. Miłego dnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zostaję w LO teraz juz za późno na zmiany pewnie będe kiedys załować, że sie nie przeniosłam, a moze będe z siebie zadowolona, że nie dałam się poniesc kolejnemu pomysłowi... czas pokaże Kości nie oglądam... ja byłam z siebie taka dumna, ze ja (wrażliwiec i naczynkowiec) w tym roku jak na okres zimowy miałam gładziutkie i nieprzesuszone dłonie a tu od dwóch dni robią się szorstkie ta pogoda mnie zabije ![]() ja bardzo lubię krem do rąk oriflame swedish spa jest tani i jak na swoją cenenaprawdę dobry (to chyba nie reklama, bo jestem konsultantką i bardzo lubie się z ich pielęgnacją do ciała ale nie rozdaje katalogów na prawo i lewo, głównie zamawiamy kosmetyki do domu) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1316 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może na parapet sypniesz ptakom ziarna? Ja z racji tego, że mieszkam w bloku nie mam innego wyjścia, ale gołębie nie narzekają i co rano siedzą na oknie w kuchni wyczekując śniadania ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam juz 15 usprawiedliwionych to co do konca roku zostało mi 10 godzin? jeden dzien, powaliło ich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czuje się dzisiaj jakbym miała reumatzm, wszystkie mięsnie mnie bolą, jakby mi wbijali jakieś igły ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Wtajemniczenie
|
a to u nas zrobili tak, ze np jak ktoś nie przychodzi na te pierwsze godziny, i jak zdazy się to więcej niż 2 razy, to zostaje wpisany na listę, a jak jeszcze raz potem nie przyjdzie na jakąś pierwszą godz, to płaci karę ;O od 5-20 tysięcy
ej, no przepraszam... kazdemu moze się zaspać , nie? a ja czuję , ze jutro nie pojdę do szkoły bo czuję się tak fatalnie- to przez gorączkę. ![]()
#1320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.