|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Cytat:
Zrób sobie kiedyś. Moja mama jak byłam mała robiła kaszę gryczaną na mleku z miodem. Lubiłam bardzo. Teraz raczej mleka unikam, bo mam alergię (chociaż czasem zdarza mi się w tej kwestii pogrzeszyc ). Fasolę też lubię. Ale nigdy nie mam motywacji, żeby sobie jakieś danko z nią w roli głównej zrobić. W ciagu tygodnia w trakcie czasu zajęć uczelnianych nie mam czasu na gotowanie za bardzo, dlatego menu mam bardzo okrojone do tego, co da sie zrobic w maks. pół godziny. Po prostu nie mam czasu na to. Ani głowy do tego, żeby pamiętać o namoczeniu fasoli :p
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
o, super
wstawię zaraz coś do albumu
|
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chyba mam bardzo podobny przepis do tego i mama tez dodaje ananas! Potwierdzam, ze jest to pychotka ![]() Ja samego pieprzu nie dodaje, tez nie lubie czuc tylko jego smaku. Ale jak sie miesza z innymi przyprawami to mi bardzo smakuje ![]() Ale ja to jestem bardziej za ostra kuchnia, nie za bardzo lubie lagodnej Jedzenie niedoprawione jest dla mnie mdle.
|
|
|
|
|
#2854 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dobra, idę spać. Rano znów 5.48 pobudka. Wpadnę jak zwykle o poranku do Was. Wy będziecie sobie wtedy spały jeszcze :P
Nie, nie. Przyprawy to dla mnie zło. Organizm, który 18 lat przypraw nie znał chyba nie powinien ich poznawać :P Ale na ogólny kurs gotowania się mogę zapisać do Ciebie
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
A ja lubię , taki świeżutki chrupiący chlebek, z masłem i miodem
A miód to ja uwielbiam... jak się do niego dobiorę... to przepadłam ![]() ChihPyh, ja sobie robię obiady tak na 2-3 dni, i potem tylko odgrzewam Więc raz mogę poświęcić na to i 1,5h czy tam 2
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
ja miód z czymś, z chlebem za słodki..
|
|
|
|
#2858 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja też gotuję na 2-3 dni
|
|
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Moj pradziadek mial kiedys pasieke.
I niedawno w starym domu w piwnicy dziadkowie postawili piec (bo wczesniej ogrzewali tylko duzym piecem). Piwnica nie byla wylana betonem. I trzeba bylo troche podkopac. I okazalalo sie, ze w ziemi zakopane sa baniaki miodu. Pradziadek z jakichs przyczyn zakopal te baniaki. No i teraz mamy wieeeeloletni miod Mi on juz uszami wychodzi.
|
|
|
|
#2860 |
|
Zadomowienie
|
Ja zwykle tez robie od razu na dwa dni obiad, bo chyba bym sie nie wyrobiła inaczej. W tym semestrze w srody w ogole nie jadałam obiadu nawet, bo miałam zajecia od rana do wieczora z jedna 1,5h przerwą, a podczas takiej przerwy jest zwykle milion innych spraw do załatwienia niż jedzenie. We wtorki i czwartki tez kiepsko z czasem było, nie ma mowy o poswiecaniu 2h na gotowanie. W poniedziałki tez średnio było z czasem. A w łikendy mnie taki leń ogarniał, że naprawde starałam sie wszystko robic jak najmniejszym wysiłkiem :p
Jesli chodzi o jedzenie, to sie zle odżywiam, nieregularnie i w ogole - wiem o tym, ale nie jestem w stanie na chwile obecna tego zmienic. Jedyny czas, kiedy chce mi się eksperymentowac w kuchni, to kiedy wracam na dłuzej do mojego domu rodzinnego. Jak tam jezdze to zapominam o uczelni i wszystkich obowiazkach. Wtedy gotowanie mi sprawia przyjemność. Tak na codzień, teraz - nie bardzo :p
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się kulinarnie zrobiło
Ja właśnie zjadlam jogurt malinowy i dodalam do niego musli z Biedronki, pycha ![]() Gryczaną lubię, czasem jem z pieczarkami i popijam kefirem ![]() Manna też się liczy? |
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O manne tez lubie ![]() (jak sie gada o jedzeniu od razu czuje sie glodna Agusia szybko ci rosna wlosy
|
|
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
ha, ja uwielbiam z zieloną herbatą.
Kasze to moją pożywka codzienna dosłownie ze wszystkim. Cytat:
Polecam kobietki sos sojowy ciemny dodany do wszystkiego zmienia smak. np. jajko na twardo 2-3 krople do tłuszczu. Lub jako marynata: oliwa z oliwek, sos sojowy, curry, bazylia. Pychotka :d /znowu wróciłam ;p piękna mapka Jestem z Jastrzębie Zdroju jak coś ;p taka wieś .
|
|
|
|
|
#2864 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja jeszcze lubię sos indyjski, coś jak sojowy ale z melasą ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- dobranoc głodomory
|
|
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Zostałam tu saaama... nie ma z kim spamować
|
#2866 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jest tu do końca pięknie. Poszłam dziś do dużej drogerii (taki większy Rossman) na włosowe zakupy. Miałam nadzieje znaleźć coś ciekawego, a tu wielkie rozczarowanie. W Polsce w kiosku jest większy wybór. Głupiego jedwabiu nie mają. Następnym razem zrobię fotkę, bo półka włosowa na serio wygląda jak spożywczy za komuny. Cytat:
)Tu wpadłabyś w załamanie nerwowe. Funkcjonuje już coś co nazywa się Ponglish. Spolszczanie słów angielskich i zangielszczanie polskich. Najciekawsze jest to, ze zjawisko to najbardziej rozpowszechnione jest wśród osób nie znajacych dobrze angielskiego, świeżo przybyłych. Bawi mnie reakcja takich osobników jak zwróci się im uwagę. W 100% przypadków jest to "a jak inaczej można to powiedzieć" Jak to po miesiącu się języka zapomina. Najpopularniejsze zwroty to: mam offa, jadę na holideja, kupuję trawelkę, siedzę w liwingrumie. Choć ja ostatnio telewizji w Polsce nie rozumiem. Tyle nowych słówek się pojawiło, zapożyczonych niby z języka angielskiego, tyle że większość z nich w angielskim ma zupełnie inne znaczenie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Każda kasza, poza gryczaną Cytat:
Ja w te nacięcia jeszcze czosnek wkładam.
Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. 61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2010-01-28 o 01:17 |
|||||||
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I właśnie najbardziej ciągnie mnie do tych gatunków (chociaż w sumie to wolę trash metal tylko, bo death metal, i ogólnie growl jako wokal nie przemawiają do mnie... ), a ostatnio non stop słucham Black River - polski zespół rockowy, ale no ŚWIETNY jest. Czemu Polska ma tak mało DOBRYCH zespołów to ja nie wiem...
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
Polska, ma dobre zespoły tylko się o nich publicznie nie mówi. Kiedyś jeszcze były jakieś niekomercyjne stacje radiowe, a teraz lipa. Można się czegos dowiedzieć od znajomych znajych itd.
![]() W normalnych stacjach tylko jakieś śmiecie, a w RMF to chyba od 10 lat te same płyty puszczają
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie obecne stacje radiowe - to tylko "zabijacze" muzyki. Nie potrafię tego słuchać, nie znoszę wprost, i pozostaje dowiadywanie się od znajomych, bądź samem wyszukiwanie i słuchanie na kompie czy coś...
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Znów mi od rana smaka robicie
![]() Uwielbiam wszelkie kasze - gryczaną, pęczak, jaglaną, mannę też jadam kasze i brązowy ryż dużo, dużo częściej niż ziemniaki A miodek też kocham cały sercem i żołądkiem (właśnie wcinam biały twaróg odrobiną miodu posmarowany )Wróciłam do domu wczoraj po pierwszej, zasnęłam po trzeciej... jeszcze to spadające na łeb na szyję ciśnienie - nie wiem jak się zmobilizuję dzisiaj do nauki
|
#2871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkie curry i chili uwiebiam ![]() Cytat:
![]() I jestem pierwsza dziś !!!! edit: jednak dymka mnie ubiegła o 2 min.
21.06.2014r.Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2010-01-28 o 09:22 |
||
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Polska ma bardzo dobre zespoły, ale chyba nikt o tym nie chce wiedzieć. Przykład: Behemoth (może średnio dobry jak dla mnie
|
|
|
|
#2873 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a godzinę po jedzeniu powinnno pić się zieloną herbatę podobno taki duet jest bardzo skuteczny![]() Cytat:
![]() wow ![]() Cytat:
poza tym Dzień Dobry u mnie zero stopni
|
|||
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Właśnie wróciłam do domu, zaliczyłam egzamin ustny, teraz tylko muszę czekać na wyniki pisemnego i już mam ferie |
|
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze jeszcze jeden taki fajny był ale nie mogę znaleść...
|
|
#2876 | |||
|
Konto usunięte
|
Witam się
ale u mnie sypie, istna zamieć, rano musiał odgarniać pług bo samochody się zasypały![]() Cytat:
![]() ale o sałatce z fusów nie słyszałam ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2878 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Ci super ja 14 lutego mam strasznie trudny egzamin no i jeszcze pare kół i zaliczeń przed sobą no i prace do napisania |
|
|
|
|
#2880 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() jeszcze z porą jest pyszny![]() Cytat:
)no pewnie że są ![]() wszytkie rodzaje lubię![]() Cytat:
![]() palce lizać![]() Cytat:
![]() może do tego czasu bedą odśnieżone ulice, ja miaalm szczescie że tata mnie zawiózł na ten egzmin bo podejrzewam ż miałabym duże trudności z dotarciem na niego ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]() ale już nei wiem co z robię z tym czasem wolnym
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:03.

)
). 

15.04.2013

21.06.2014r.