|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
![]() Wiesz, nic nie jest na zawsze, kiedyś Kuba już przesypiał nocki, teraz wstaje w nocy różnie, co 2, 3, 4, itd. godziny. Tamta to noc to taki prezencik dla rodziców ![]() No mam. 5 typów ![]() Nie wyobrażam sobie Ciebie w depresji , ale przytulam ![]() Cytat:
![]() I ![]() Cytat:
- szukanie smoczka pod łóżkiem ![]() Też Kubie opowiadam o przyszłorocznych szaleństwach na sankach ![]()
|
|
|
#392 |
|
Ola-Unhola
|
Ja już po Ince, Antoś puszcza bańki w leżaczku, a Bartek śpi - znowu nie chciało mu się iść do szkoły. Ale co tam, już właściwie ferie i niech ma. Pojedzie na kilka dni do moich Rodziców, to sobie odpocznę ![]() Svinecko, ale miałaś kąpiel ![]() ![]() Z opiankowaną funią nie biegałam, ale z szamponem na włosach owszem ![]() Ja słoiczki lekko podgrzewam, Antoś zajada ze smakiem, więc chyba takie lubi ![]() Miramej, trzymam kciuki za szczepienie . I nie bój się, wszystko będzie dobrze Idziemy zmienić Pampka ![]()
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Kubusiu i Aneczko
![]() przyjemnie dzis.Zaledwie -0,7,ale sniegu koopa i po twarzy zawiewa puch wiec spacer odwolany z powodu zlych warunkow atmosferycznych i drogowych
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#394 |
|
Ola-Unhola
|
A ja dzisiaj może się przejdę chociaż do sklepu. Nie byłam ostatnio kilka dni, więc powinnam.
Ale chyba nieeee, właśnie słyszę przez okno jaka zawierucha.... Co tu dzisiaj na obiad (parowar będzie gdzieś za tydz, dwa) Mam kuraka, mielone, piersi i dziczyznę
|
#395 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Doczytalam dalej ze nie wyszlo ale z winy automatu czy moze byl jakis inny powod??? Cytat:
. Lena jest mlodsz tylko o jeden dzien i spi 2x po 1godz (moze troszke za malo ), ale za to wieczorem usypia 19.30-20.00 i potrafi spac do 9-10tej rano, nie liczac oczywiscie pobudek na karmienie.Cytat:
. przytulam mocnoCytat:
Cytat:
Cytat:
. A pozniej sie dziwia ze co i rusz panuje u nich wszawica![]() Cytat:
Tak sanki, saneczki, gorki i pagorki ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Wszystkiego najlepszego dla Kubusia i Ani Miramej trzymam kciuki za szczepienie Unholy dziekuje za wyjasnienie trzydniowki, cale zycie czlowiek sie uczy
|
|
#396 | |
|
Rozeznanie
|
Tak, metoda tradycyjna na wielkim kole.
Cytat:
![]() Dziewczyny, wielkie dzieki za dobre slowa Teraz wszystko na mojej glowie, doslownie ledwo zipie. Juz w sobote przyjezdza moja mama i mam nadzieje, ze wreszcie bede mogla odpoczac (czyt. posiedziec na wizazu ). Tymczasem wszystkie z osobna caluje, tesknie i dobrej koncowki tygodnia zycze. Ahoj!
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, mozna piec ciasta-te co sa w ksiazecze podane
Zdecydowanie z mojej winy.Pewnie przepis zle zrozumialam... Bylo napisane ubijac az bedzie biala piana, wiec mikserem zarobilam i potem wlalam zeby reszte ukrecilo.Zrobilam z zoltkami a biale to juz wtedy nie bylo. Moze maslo za twarde wrzucilam, a moze tluszcz mial kontakt z drozdzami.Bede probowac jeszcze inne. Nieee o kapielach sporadycznych nic nie wspomniala.A to swintuchy ![]() Nie mam prądu i jak teraz wyjade z domu? ![]() Dobrze ze babki wczoraj zrobilam bo ani piekarnika ani nic
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#398 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jakie krzesełko dostaniesz? Cytat:
krzesełko samo w sobie fajne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mój synuś już jest po pierwszych szaleństwach na sankach ![]() ------------- my już po wizycie u lekarza (spiralka ma się świetnie), ale nie mogłam wstać, bo dziś znów katarek nas męczył w nocy idę na śniadanko
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Dla Ani i Kubusia samych uśmiechów na twarzy i dużo zdrówka
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Skierka pyta jaki kubek niekapek polecacie??bo chce zebym na all sprawdzila jej ceny
|
|
#400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item891276062_...150_ml_6m.html
|
|
#401 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, że jak Twoja Mama przyjedzie, to troszkę odsapniesz, bo rzeczywiście sporo masz na łowie Cytat:
Ja bez prądu bym przede wszystkim zamarzła ![]() Cytat:
![]() Oj ten katarek, biedny Tomuś Cytat:
Najlepsze są z prostym ustnikiem np Magiczny kubek Aventu
|
|
#402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Peg Perego Prima Pappa Chicco Polly Graco Contempo Baby Design Pepe Bebe Confort Omega ![]() ![]() *** A Kubuś od rana płacze Eh
|
|
|
#403 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
przypelzlam do Was z prosba o rade i tak czytam i czytam... i juz mam dwa problemy... jak karmicie maluszki ile posilkow dziennie??? Majka moja je 4 butle 150ml kaszka ok 120ml i czasem obiadek lub deserek... czy to nie za duzo??? Wszyscy mowia ze bardzo kluska sie zrobila... i nie wiem juz co myslec??? druga sprawa... odchudzanie... tak czytam o Waszych dietkach... ja do tej pory zylam w przeswiadczeniu ze samo zejdzie... wszyscy tak mowili a tu kicha... dupsko rosnie razem z apetytem... zawsze bylam chudzina wiec myslalam ze z obzarstwem u mnie nie ma mowy... waze ok 63kg chcialabym chociaz 55kg od czego zaczac??? Doradzcie cos
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynamy się zbierać, chyba ciężki dzień przed nami
![]() Pa
|
|
#405 |
|
Ola-Unhola
|
Będzie dobrze Jolu
http://www.allegro.pl/item895027469_...x_tytulow.html ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Ciekawe jak nasze Mamusie dzisiaj w pracy sobie radzą i jak Eleeri się trzyma. Jak nas czytasz (choć coś mało dzisiaj), to odezwij się choć na chwilkę
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli max waga jest też podobna to bym wybierała między pierwszym a drugim po głębszym zastanowieniu zdecydowałabym się na Peg Perego ja jeszcze myślałam o tych dwóch http://www.allegro.pl/item887956973_...ice_j7742.html http://www.allegro.pl/item896259900_...her_price.html
|
|
|
#407 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
pojechalam po dentyscie po stroj a tam jeszcze zamkniete ![]() powiem Ci, ze widze - nie sa to moze jeszcze miesnie hehe ale brzuch wydaje mi sie znacznie mniejszy, robi sie bardziej ksztaltny, juz nie taka klucha na maksa tylko kluska Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hmmm a moze ![]() Miramej
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
z tym, że to pierwsze Fishera ma wagę tylko do 18 kg, a ja szukam tak do ok 23 kg minimum
a w tym drugim standardowo nie ma podanej wagi max ![]() znalazłam- z tym Rainforest max waga to 50 funtów= 22,6 kg - więc ew wchodzi u mnie w grę na stronie Peg Perego nie ma informacji dot. wagi, a w Chicco jest info, że do 3 lat
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-01-28 o 11:02 |
|
|
|
#409 |
|
Ola-Unhola
|
Jak Miramej się krzesełka spodobają, to jeszcze bardziej będzie miała problemy z wyborem
![]() Osobiście bardziej podoba mi się drugie z FP. Ale pewnie tak jak i Wy decydowałabym się sto lat ![]() Jeleń namoczony w mleku i przyprawach. Wieczorem wstawię do piekarnika. Ale i tak coś innego muszę zrobić dla Bartka
|
#410 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
nie chciało się, bo parking przed blokiem, niekoniecznie na wprost klatki schodowej, no i odpuściliśmy. Ładował się przez noc (w domu ) i zobaczymy. My też nie jeździmy z Tymkiem w taką pogodę. (Z resztą w ogóle z nim mało jeździmy samochodem). Właściwie odkąd taka zima panuje rzadko samochód był uruchamiany i pewnie dlatego te kłopoty ![]() Ale wczoraj akurat było coś ważnego do załatwienia i zależało nam. Może dzisiaj się uda. Dlaczego? ![]() Nie no, fakt, nie jestem typem łamliwym, ale czasem mam taki dzień osłabienia ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli mogę się wtrącić, to odrzuciłabym Baby Design Pepe. Wiem, że na forum już jest takie, ale na początku je też brałam pod uwagę i wyczytałam, że tapicerka nie ma za dobrych opinii - że jest sztywna i śliska, że się można przykleić i podpocić, więc je odrzuciłam. Chyba, że zależy Ci na tym koszyczku pod krzesełkiem?
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-01-28 o 11:07 |
||||
|
|
|
#411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() a o Fisher Price znalazłaś jakieś opinie? jak do tej pory jestem zadowolona z jakości ich produktów i chyba na ich krzesełko bym się zdecydowała ja nie szukam info, zeby nie mieć jeszcze większych dylematów
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
my po wizycie u lekarza, młody miał gorączkę - 37,8 nie pozwoliła go zaszczepić zrobiliśmy morfologię i mocz i jutro idziemy na wizytę kontrolną ![]() bardzo proszę o kciuki ![]() znowu się nam wszystko pierd...i młody marudzi jak tylko może, wczoraj całe popołudnie nosiłam go na rękach, wieczorem już myślałam, że sama wykorkuję ![]() z dobrych wiadomości to tylko tyle, że młodemu idą górne zęby, więc gorączka (oby) może jest z tego ![]() idę może poczytam co u Was, póki mały śpi (ciekawe jak długo) ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- PS kupiłam małemu konika
|
|
#413 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi też się przestało podobać wizualnie, ale to subiektywne odczucie, więc nie pisałam ![]() ![]() Ale tak na szybko tu i tu są jakieś (nie czytałam ich )Edit: eee, nie działają linki, bo wygwiazdkowało je ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() Trzymam, będę trzymać Oby to przez ząbki ![]() Gorączkę sama "odkryłaś" czy lekarka zauważyła?
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-01-28 o 11:48 |
||||
|
|
|
#414 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
TZ dzwonil, ze niedlugo da rade sie wyrwac wiec pojade z kumpela do miasta, musze sobie czapke kupic no i ten nieszczesny stroj wypozyczyc
Cytat:
i trzymam kciuki za wyniki oczywiscie
|
|
|
#415 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Nie smutaj się Mamuś, będzie dobrze To uważaj tam na drodze, bo przynajmniej u nas zamiecie i zawieje + mega opady...
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od kilku dni już nie mierzyłam a powinnam bo przecież ciągle marudzi ale złożyłam wszystko na ząbki dzięki Miramej pytałaś o podgrzewanie, otóż ja podgrzewam wszystko co jest wyjęte z lodówki za każdym razem też podgrzewam zupki i obiadki nowo otwartych deserków i owoców nie podgrzewam
|
|
|
#417 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy ze mnie stary rajdowiec
![]() nie boje sie drogi w zadna pogode - a prawko zdawalam jak byla zima gorsza niz teraz i moj instruktor uczyl mnie poslizgow - jechalam po lodzie a on mi zaciagal reczny i musialam starac sie z tego wybrnac dzieki temu nauczylam sie manewrowac autem w ekstremalnych sytuacjach
|
|
#418 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzieki Cytat:
![]() Miramejku duzo calusow dla kochanego Kubusia Maz wlasnie poszedl do pracy. Kazalam Mu przysiac, ze nie bedzie ostrzyl. Ale nie wiem, czy sie poslucha. To juz taki typ
|
|
#419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w mleku ![]() Cytat:
|
|
|
#420 | ||
|
Zadomowienie
|
P4w Ty chcesz takie? http://www.allegro.pl/item900729110_..._new_2009.html
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

Nie zanosi się na razie na to, oj nie 

i to mnie podłamało jeszcze bardziej.
godziny. Tamta to noc to taki prezencik dla rodziców 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.
za namowa bratowej zageszczam mleko kaszkami zeby było sytsze i by malec nie budził sie w nocy na am ale 1 am jest czyli samo mleczko o 1 i nic z tego bo znowu rwana noc. Dzis metoda TRACY HOGG czyli w dzien robie 3 x 1h drzemki a nie jak wczesniej 3x po ok 2h zobaczymy co z tego wyniknie. Maż na tacierzynskim wiec bedzie dzis dyzurowal dopoki nerwow nie straci. Ehhh
. przytulam mocno
). Tymczasem wszystkie z osobna caluje, tesknie i dobrej koncowki tygodnia zycze. Ahoj!