|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Kocurazab i Kasiorkzeta
![]() ![]() ![]() tak wogole dzien dobry ![]() Ja juz wstalam, poniewaz nienawidze nocy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() do tego napadalo tyle sniegu ze masakra ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Zakorzenienie
|
Ja dopiero wstalam.....
Ale śpieszę pokazać królewnę Zuzię ...jak Ula napisala 4 godziny po porodzie ![]() Załącznik 2821014 Mi się wydaje że mala podobna do mamusi ![]() _________________________ ____ Widzę że Kancia się znalazła ![]() ![]() Asiuulka ja też czasem wolę siedziec niż leżeć ![]() Idę na śniadanko i na piciu ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-28 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Zakorzenienie
|
No no Ulcia sliczna Zuzinka
![]() ![]() Pysiamn smacznego zycze ![]() ![]() a poza tym chyba musze wybrac sie do apteki bo skonczylo sie rennie a zgaga ciagle trwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Zadomowienie
|
dzien dobry mamusie,spiesze zapytać bo moja Malutka ma wzdęcia
![]() ![]() ula zuzia jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Zakorzenienie
|
zalezy jak to jest napisane na ulotce bo czasem pisza od pierwszego miesiąca a to znaczy, ze w zasadzie od urodzenia. Na Boboticu bodajże jest wyraznie napisane, ze po 28 dniach od urodzenia mozna podawac
![]() Od urodzenia na bank mozna Esputicon bo Adi dostawał w szpitalu ![]() ja dalej umieram w nocy masakra a do tego syn postanowił wstac o 5 i zrobił nam jazde bo on juz się wyspał, nie zwracalismy na niego uwagi to wył przez 10 min po czym zaczał gadac i dosypiał do 5.45 o 5.45 usnał i wstał o 6.50 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Zakorzenienie
|
Kancia no to wspolczuje.. chociaz i tak niedlugo znowu Ciebie tez czeka wstawanie w nocy
![]() ![]() ja juz zjadlam platki z mlekiem i mi zle.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Zakorzenienie
|
ja w zasadzie odkąd urodził sie Adrian to spię bardzo czujnie
![]() ![]() a dzis jeszcze zameczał mnie katar i ból gardła takze juz miałam jechane od zasniecia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3068 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Kamyczek ostatnio podowała chyba ![]() Cytat:
![]() Ale pewnie drugi egzemlarz ....będzie inny i będe musiała się przestawić ![]() _________________________ ___ Za oknem u nas zima na całego sypie ...wieje sniezyca brrrrrrr ![]()
![]() |
#3069 |
Zakorzenienie
|
on zawsze wczesnie wstawał ale dzis to miał jakas fazę bezsensowna
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3070 | |||
Raczkowanie
|
Gratulacje Ula!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() P.S. A zdjęcie Zuzi mnie wzruszyło do łez... kochane maluszki... ile one się muszą wycierpieć przez taki poród Cytat:
Ale Ty się dopraszaj! Płacisz to wymagasz i koniec! Musisz mu utrzeć nosa... Ja bym się też wkurzyła ![]() Ale z drugiej strony to widać , że dba o pacjentkę; dmucha na zimne ![]() Cytat:
![]() ![]() to sie wyżaliłam... Cytat:
![]() A ja dziś też mam święto! Zdjęcie pessara!!!!!!!! ![]() ... i usg ![]() Dowiem sie jak tam postępy w porodzie , jak szyjka i jak nisko Nikoś ma główkę ![]() ![]() robię się na bóstwo i czekam na 16:00 ![]() Miłego dzionka!!!!!!
![]() ![]() Edytowane przez pliwa Czas edycji: 2010-01-28 o 09:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3071 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3072 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ja wstalam o 9:30 i wpadłam na chwilkę, zaraz idę nadrabiać i jeść śniadanko, a na 12 jestem umówiona na paznokcie. Chciałam podziękować Sensuel za je posta parę stron wcześniej. Oby sprawdziło się to co mówisz bo ja ostatnio jedyne co odczuwam to wszechogarniające zwątpienie. TŻ wraca jutro.... Bardotko Tobie też dziękuję za ciepłe słowa. Cytat:
![]() Moja kota właśnie przyszła na poranne miłości, właczyła ''furkotkę'' i każe się głaskać. Nie macie pojęcia jak ona odzwierciedla moje samopoczucie. Bo ja dzisiaj rano zobaczyłam to: http://karinafalinska.blogspot.com/2010/01/aslan.html I od razu mam lepszy humor. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Zadomowienie
|
ULA sliczna Zuzia
![]() Dzien dobry wszystkim. Ja dzis jak zwykle sie nie wyspalam. chyba moj organizm sie przygotowuje na nieprzespane noce tak zebym zaskoczona potem nie byla jak juz synek bedzie ![]() ![]() ![]() Ale juz jestem ![]() Dzisiaj jest moj termin porodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zuzia jest przesłodka ![]() A ja dzisiaj z rana poszłam do przychodni zarejestrować się do jakiegoś rodzinnego (w razie gdyby mi gin zwolnienia nie dał). Trochę się nawkurzałam, bo co innego wywieszone przed gabinetami (godz. przyjęć) a co innego aktualne jak się idzie rejestrować. Nie znam tego lekarza, do którego idę, ale miałam do wyboru babkę, u której byłam raz, ale była po prostu tragiczna. Jeszcze się gdzieś zarejestruję prywatnie, gdyby się okazało, że i ten nie chce mi dać zwolnienia.... ![]() ![]() ![]() ![]() Chciałam też zarejestrować się do okulisty, ale terminy na marzec ![]() Za to spotkałam się z położną (bardzo sympatyczna kobieta) i dowiedziałam się co i jak załatwić, żeby przyszła do domu na wizytę po porodzie.
![]() |
#3075 |
Zadomowienie
|
Castilia sliczne zdjecia - az sie napatrzec nie mozna
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3076 |
Zadomowienie
|
Chciałam pogratulować Patce i Uli
![]() ![]() Mam nadzieję, że wszystkie kiedyś doczekamy się tej chwili, że same będziemy tuliły nasze maleństwa ...ale póki co trzeba zafasolkować ![]() ![]() Wszystkim oczekującym życzę szybkich i lekkich porodów ![]()
#3077 | |
Zakorzenienie
|
A mi udało się ok.23 zasnąć...I spałam tak do 6:00..Potem przez godzinę czy 2 czytałam bo nie mogłam znowu zasnąć i przed chwilę wstałam..musiałam jednak uciać sobie drzemkę przy czytaniu
![]() Stwierdzałam że strasznie się rozleniwiłam..Nic mi się nie chce... ![]() Nie uczę się do egzaminów bo mam przełożone, nie piszę pacy mgr chociaż powinnam..Ale teraz już mam w głowie tylko poród i wszystko mi taak szybko umyka ![]() Może dziś uda mi się chociaż troszkę mojej magisterki popisać.Jestem w połowie 2rozdz.A muszę się z nim wyrobić do 15 marca ![]() Cytat:
Śliczna ![]() Ula -Gratulacje ![]()
![]() |
#3078 |
Zakorzenienie
|
Ja jakoś nie kojarze tej mamy
![]() Ale dostaąłm sms-a od austriacki: "Hey mamusie chcialam do Was zajrzeć ...ale znowu jestem w szpitalu! Pojechaliśmy wczoraj wieczorem, myślalam że coś dadzą, ale lekarka przekonała mnie by zostać 2 dni " ![]() ![]()
#3079 |
Wtajemniczenie
|
Piszę bo mam minutkę czasu. Ostatnio w ogóle się nie odzywałam ale proszę mnie nie przekreślać. Dzidziuś daje mi troszkę popalić do tego mam sesję, staram się siedzieć nad materiałami ale coś do głowy to nic mi nie wchodzi. Więcej będę się udzielać jak już będę po tej głupiej sesji, matko :/ A tak swoją drogą to co ile wasze maluchy budzą się w nocy, bo mój to potrafi tak co 2 godziny, z czego następne dwie to karmienie i usypianie :/
![]() |
#3080 |
BAN stały
|
hejka
GRATULUJE NOWYM MAMUSIA ![]() ![]() ![]() ![]() U MNIE duzo robotki mamy z malo bo maruda z niej ze hoho do tego koleczki sie zaczely jej.... ![]() ![]() pozdrawiam was i caluje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A swoją drogą to takich lekarzy to tylko udusić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A moja kota ostatnio coś chętniej do męża się przytula... A zawsze mnie kochała najbardziej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kończę kawkę i idę się ogarnąć, bo jeszcze w piżamie siedzę ![]() TŻ poszedł odśnieżać wjazd do garażu, bo znów nas przysypało ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | ||
Zadomowienie
|
Dziękuję serdecznie
![]() Cytat:
Cytat:
Co do kotów heh to wlaśnie moja jest niesamowita... Jak było między nami źle to syczała, uciekała od TŻ-ta. Jak był taki dzień kiedy czułam się szczęśliwsza i TŻ byl miły nagle ni z tego ni z owego kładła się koło niego i zaczynała mruczeć jakby chciała wyrazić aprobatę dla jego zachowania... Zwierzęta są czasem niesamowite ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3083 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Zakorzenienie
|
Xkamila jeszcze choinke macie
![]() ![]() ![]() Witajcie mamuski ![]() ![]() Malga oby szybko kolki przeszly ![]() Ja tez nie kojarze tej mamusi.. Castilla sliczne zdjecia.. piekne jest to z Twoim mezem i skzlanka przy uchu ![]() A lekarze niektorzy to wogole nie poiwnni wykonywac swojego zawodu ![]() ![]() bylam po rennie i wielka ulga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze raz + cd: "Hey mamusie chcialam do Was zajrzeć ...ale znowu jestem w szpitalu! Pojechaliśmy wczoraj wieczorem, myślalam że coś dadzą, ale lekarka przekonała mnie by zostać 2 dni Dostałam zapalenia piersi! wczoraj gorączka 39, dziś troszke lepiej Szymuś jest ze mną ! całuski ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-28 o 10:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak brałam i mi przeszło ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wychodzę z założenia,że jak nie mam siły na nic to raczej nie jest dzień na rodzenie,bo taka zmęczona nie dałabym rady wypchnąć malucha.Co innego jak mam full powera to wtedy mogłabym na piechotę nawet na porodówkę pójść ![]() Cytat:
![]() A tak swoją drogą to piękne zdjęcia macie ![]() ************************* ************* Wczoraj od popołudnia neta nie miałam,bo TŻ sprzedał lapa naszego ![]() ![]() ![]() Od wczoraj coś się dziwnie czuję.Czyści mnie jak kota po tyfiusie nie wiem czy to już coś się ruszyło czy rota się przypałętał ![]() Zaraz spadam na ploty do koleżanki,bo normalnie dupsko mnie boli od siedzenia w domu.Poza tym cały czas czuję zapach kawy ![]()
![]() |
#3087 |
Zadomowienie
|
Kurcze ale mnie wkurza kazdy kto sie pyta jak sie czuje i czy juz rodze grrr
![]() ![]() ![]() O matko ale ja sie jakas nerwowa zrobilam na koniec tej ciazy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3088 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Madziulka oby szybko przeszło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | |||
Zadomowienie
|
Kancia dobrze, że się odnalazłaś na forum a nie na IP
A ta twoja szyjka to długaśna, ale taka już chyba twoja uroda ![]() Ula twoja mała księżniczka jest śliczna, a jak fajnie łapki złożyła ![]() filka ja Infacol kupiłam tak na wszelki wypadek, ale jeszcze nie stosowałam. Na opakowaniu jest napisane, że od 1 miesiąca i jak dziewczyny pisały to Kamyk stosowała u Paulinki pliwa czekamy na relacje z usg i gratuluje zdjęcia pessara castilia piękna sesja, ale będziesz miała pamiątkę ![]() gosbaj kciuki za wizytę azzis coś masz pecha z tymi zwolnieniami i lekarzami, mam nadzieję, że w końcu trafisz na jakiegoś rozsądnego Cytat:
Mój mały (2 tygodnie) budzi sie mniej więcej co 2-3 godziny. Dziś np. poszedł spać o 00.50, potem wstał na cyca o 3.40 i wzięłam go do swojego łóżka, bo wtedy szybciej usypia (ja zresztą też). I potem obudził się jeszcze o 5.35 i tym razem nie spał jakieś 40-50 minut. Ale to na razie początki i zobaczymy co będzie dalej, bo jak pamiętam z jego starszym braciszkiem, to też jak się obudził to nakarmienie i uśpienie zajmowało ze 2 godziny i też sie budził prawie co 2-2,5h. Malga oby maruda już wkrótce przestała marudzić i żeby kolki szybko przeszły ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
Sensuel ![]() celka to korzystaj, jak się chce przytulać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.