|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach...
Cytat:
Oj rozumiem to nadrabianie zaległośc Pisanie na forum idzie strasznie szybko, ale potem nadrobić wszystkie zaległości to koszmar ![]() Ja sobie teraz siedzę w pracy i troszkę poczytuję, bo nie byłam tu od wczorajszego popołudnia Wieczorem tak mnie rozbolała głowa, że od razu poszłam się wykąpać i spać i muszę Wam powiedzieć, że pobiłam swój rekord, bo o 21:00 już w nalepsze spałam Ból głowy na szczęście minął U mnie znowu zasypało, śniegu tyle, że niektóre drogi są pozamykane!! A drogowcy znowu zaskoczeni Do pracy jechałam bitą godzinę!!! Już patrzeć na ten śnieg nie mogę ![]() Ja adresów załatwiać nie będę raczej musiała, bo rodzinę mam raczej z mojego miasta. Tylko jedno zaproszenie będę wysyłać do Warszawy. Miałam wysyłać jeszcze do rodziny do Szczecina, ale się okazało, że ciotki przyjadą do nas jakoś w marcu, więc damy im osobiście ![]() Większy problem jest z rodziną Piotrka, bo u niego dużo osób jest dojezdnych, cała rodzina ze strony jego ojca. Większość adresów ma Piotrka mama więc weźmiemy je od niej. Musieliśmy tylko załatwić adres do siostry Piotrka taty, bo ona mieszka we Włoszech i do niej cudowna teściowa adresu nie miała Zaraz jak go dostaniemy, to wyślemy zaproszenie bo do Włoch będzie sżło pewnie długo.Z mamą jeszcze gadałam co do tych obrączek, które Piotrek chce kupić. Ona też stwierdziła, że jak chce, to niech kupuje Nawet mi powiedziała, że to ładne z Piotrka strony, że sam chce sfinansować obrączki ![]() Znalazłam kilka interesujących ksiąg gości i dzisiaj muszę je tylko pokazać Piotrkowi i mam nadzieję, że jemu też sie cosik spodoba i w końcu wybierzemy jakąs fajną Dzięki za podesłanie tej stronki!!! Ja sama jej nie znalazłam w necie, choć przeryłam już chyba wszystkie możliwe strony ![]() Cytat:
![]() Co do dodatków, to jakieś bardzo delikatne, bo sukina jest tak bogata, że możesz niepotrzebnie się oszpecić ![]() Welon chyba bym dała taki do ramion. Ale wiesz, najlepiej chyba będzie, jak poprosić w salonie o przymiarkę welonów
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie tak sie wczoraj zdziwilam ze cie nie bylo myslalam ze moze net sie zepsul a tu glowka bolala, no ale najwazniejsze ze przeszlou mnie tez zasypalo i caly czas sypie az mi sie nie chce nigdzie lazic a dzisiaj jestem umowiona na ten darmowy zabieg pamietasz wspominalam Ci? no widzisz twoja mama tez madrze mowi o to super ze ta stronka Ci pomogla nie przypuszczalam, mnie osobiscie tez pare sie tam spodobalo i mowie wysle Ci bo troszke mamy podobny gust wiec moze cosik teraz tylko zeby Piotrkowi sie spodobaly jak wybierzesz to pokaz ktora ok?
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przynajmniej się wyspałam Jak powiem dzisiaj Piotrkowi, o której się położyłam, to napewno nie uwierzy ![]() U mnie na razie się uspokoiło i śnieg przestał padać, ale pewnie to tylko chwilowe Moje ostatnio wydają mi się jakieś szorstkie, musże sobie zrobić kąpiel z oliwy z oliwek- to zawsze pomaga Jak wybierzemy jakąś księgę to Wam od razu się pochwalę Mam nadzieję, że Piotrkowi też sie cosik spodoba
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiec Ci ze chyba pierwszy raz w zyciu chce zeby ta zima sie juz skonczyla a tu jak na zlosc sie na to nie zapowiada jade wiesz z siostra Lukasza na ten zabieg i musze czekac az ona skonczy prace czyli umowilam sie dopiero kolo 17 wolałabym wczesniej no ale trudno we dwie razniej wiec juz poczekam Aniu a powiedz mi czy gdybym miala np brazowa kokardke to czy bordowe roze beda pasowac?
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu jak na razie końca nie widać, a śniegu ciągle przybywa Też by mi się nie chciało iśc na taki zabieg samej Poza tym jeśli masz możliwość abrania kogoś to dlaczego nie skorzystać i nie zrobić temu komuś przyjemności Ciekawe, jakie będziecie mieć ręce? Pochwal sie jak wrócisz, jak w ogóle wygląda taki zabieg dłoni Bo nigdy na czymś takim nie byłam Brąz i bordo niby do siebie pasują, ale chyba lepiej pasowało by cosik kremowego, albo fioletowego? Tak mi się wydaje.
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja tez mysle ze tak srednio, no nic czyli zostaje bordowa bo innych kwiatkow nie chce
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w poniedziałek idę na oczyszczanie i się już doczekac nie mogę, bo przyda się to mojej skórze Martwi mnie tylko to, ze wieczorkiem idziemy na pierwsze nauki, a ja po tym oczyszczaniu Zostaw tą bordową kokardę. Moim zdaniem będzie super wyglądać Jakos brązowej kokardy nie widzę
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak pomyslalam o tej brazowej gdyby Lukasz bardzo chcial ten brazowy garnitur, ale jemu tak bardzo nie zalezy wiec dla mnie super bo ja tez jestem za ta bordowa i chyba innej sobie nie wyobrazam juz sobie wszystko zaplanowalam i nie wyobrazam sobie zeby teraz cos innego kombinowac
|
|
#1479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
. Moja znajoma kiedyś poszła na zabieg i pani chyba nie miała czasu bo otworzyła pory po czym kazała jej przyjść za tydzień zamknąć je |
||
|
|
|
#1480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 Edytowane przez Esti10 Czas edycji: 2010-01-28 o 11:54 |
||
|
|
|
#1481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nauki mamy na 19:00, a ja do kosmetyczki umowiłam się na 14:00 więc może do tego czasu twarz troszkę zblednie i nie będzie tak źle Ostatnio jak miałam oczyszczanie, to prawie wcale nie było widać Tylko gdzieniegdzie byłam pociśnięta, a tak wyglądało to nie najgorzej Ale teraz idę do innej kosmetyczki i kto wie, jak bedzie teraz ![]() Trudno, inaczej będę wyglądać jak z ospą wietrzną ![]() Dobrze, że jednak bedzie bordo kokarda, bo ta brązowa, no nie wiem, ja tego nie widzę Szkoda tylko, że Łukasz nie ma tego bordo garnituru, bo wtedy wszystko by idealnie pasowało Cytat:
A taki zabieg na dłonie, to sama sobie bym umiała zrobić
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do garniturka to ja jeszcze nigdy sie nie spotkalam z bordowym, my jak cos to chcemy dodatki w tym kolorze czyli kamizelka i cos pod szyje jesli gdzies beda ja bede spadac musze cos zjesc i sie powoli szykuje, bede wieczorkiem to napisze jak bylo to zycze jak najmniej bolesnej wizyty u kosmetyczki i do wieczorka pa
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, ze w końcu uda się Wam znaleźć jakiś fajny bo wyglądało by to super!! Byście sie wzajemnie uzupełniali ![]() Napisz koniecznie jak taki zabieg wyglądał, czy tak, jak pisał Fistaszek, czy może jakos zupełnie inaczej ![]() Kosmetyczka dopiero w poniedziałek ale i tak dziękuję ![]() Przyjemności na zabiegu ![]() Papa
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jestem wsciekla bo nic z tego nie wyszlo rzekomo mialam do tej babeczki zadzwonic wczesniej i potwierdzic spotkanie, ja tego nie pamietam no ale nie wiem nie bede sie z nia klucic no i nici z zabiegu moze sie umowie w przyszlym tygodniu no ja tez mam nadzieje, ze cosik znajdziemy ale w ostatecznosci jak nie to tez nie bedzie tragedi
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Was kobieta zrobiła!!! Pewnie sobie umowiła na to spotkanie kogoś innego i na szybko stwierdziła, że trzeba było potwierdzić telefonicznie, albo kto wie, może zapomniała Ci o tym powiedzieć. Tak czy siak, nieźle bym się wkurzyła Ja tam bym mimo wszystko się umowiła drugi raz, bo szkoda przepuścić taką okazję ![]() A wiesz, facet z hurtownii nic nie wie o wzroście akcyzy Musże to jutro posprawdzać
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja powiem szczerze, ze pierwszy raz o tej akcyzie uslyszalam tutaj wczesniej tez o tym nie slyszalam
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może w weekend się nam bardziej uda pozałatwiać ślubne sprawy Dzisiaj jeszcze muszę yjść wcześniej z pracy, bo mamy jechać za prezentem dla teściów z okazji tej rocznicy. Już mnie normalnie szlag trafiał z wymyślaniem, bo Piotrek co wymyśliłam, to twierdził, ze to się jego mamie nie spodoba Jeszcze torcik będzie trzeba zamowić, bo mamy wjechać we wtorek po naukach do nich z życzeniami ![]() Wiesz, Piotrek zadzwonił do faceta z hurtownii i powiedział nam, że za butelkę 0,7 chce 29 zł. Ogólnie chcemy 100 butelek 0,7 i 30 butelek 0,5, bo te butelki chcemy mieć na rozdawanie Poza tym Piotrka ojciec też powiedział, że za jednym razem kupiłby 30 buletek 0,5 na imprezę z okazji tej 30 rocznicy ślubu. Do tego dochodzi 40 butelek wina i jeszcze jakieś inne alkohole. I najśmieszniejsze jest to, że za taki zakup facet chce nam dać w gratisie tylko 2 butelki 0,7 Finlandii!!! Chyba go porąbało!!! ![]() Ogólnie wczoraj przeglądaliśmy gazetkę ze Selgrosu i tam Wyborowa jest za 26 zł więc taniej, niż w tej hurtownii. W sobotę pojedziemy chyba do Selgrosu i do Makro, żeby posprawdzać ceny i chyba tam bedziemy kupować ![]() A co do tej akcyzy, to facet był w wielkim szoku, że ma niby wzrosnąc. Zaraz się zabiorę za poszukiwania informacji w necie na ten temat, chociaż chciałam jeszcze posprawdzać gdzie najlepiej ubezpieczyć auto, bo mi się w marcu kończy ubezpieczenie i się muszę rozglądać za czymś nowym
|
|
#1488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
każdy ma swoje fazy i trzeba czasem jednym uchem wpuścić,a drugim wypuścić-bo inaczej całe przygotowania do ślubu Ci/Wam zepsuje... Po drugie-jak nie masz szkoły innych zajęć-spokojnie w weekend poprzeglądajcie księgi i inne rzeczy (nie wiem czy facet wytrzyma dłużej niż pół godziny wybieranie księgi i innych dodatków ![]() -ja próbowałam swojego R. namówić w tygodniu na wybranie zaproszeń-co znalazłam jakieś na allegro, to go wołałam.W końcu powiedział zapisz na kompie wszystkie razem, to się wypowiem. A jak za dwa dni dodałam nowe,to się drażnił,że po co mu pokazywałam tamte, a teraz jakieś nowe... zrobię chyba katalog z max 10 wzorami (już mi mniej więcej powiedział jakie mu się podobają, a jakie nie),bo w kwietniu chcemy wręczać/wysyłać,więc trzeba by już wybrać. Wydrukowałam wczoraj wzór naszego zaproszenia-jakie teksty w środku, wszystkie dane wpisałam i tak jakoś dziwnie...i mi i R.-tak na żywo zobaczyć-dotarło do NAs chyba w końcu,że bierzemy ślub i to już całkiem niedługo ![]() PS-przez dwa dni w pracy wypisałam 130 zaproszeń na jakąś uroczystośc-śmiałam się, że miałam wprawkę ![]() Po trzecie - współczuję Ci z tą wódką (i sobie też, bo jeszcze nie gadaliśmy z facetem o konkretach-mamy dać znać czy chcemy sami kupić czy on,ale to się nie pali...) Po czwarte- nasz ksiądz bedzie wolny dopiero po feriach, czyli w drugiej połowie lutego-wtedy mamy przyjść z dokumentami: -akt chrztu i świadectwo ukończenia kursu przedmałżeńskiego (na szczęście oboje mamy), dokumenty z USC (ale to 3miesiące przed ślubem najwcześniej) i napisać coś o sobie (to spadło na mnie, bo jak notowałam jakie dokumenty, to ksiądz powiedział,że jak umiem pisać Jakieś jeszcze dokumenty musieliście mieć? |
|
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
domyslam sie ze pewnie dlatego nie bylo cie wczoraj na forum wieczorkiem tak? bo Piotrek sie dosiadl o to nie zazdroszcze imprezka u kochanych tesciow ale jej Piotrek dogadal tzn chyba raczej powiedzial prawdeto mowisz ze znowu torcik, fajne takie imprezy torciki za torcikem aha czyli wychodzi 3zl roznicy na butelce to pewnie lepiej kupic samemu jak juz macie porownanie co do ubezpieczenia my musielismy w grudniu i jak Lukasz poszedl i nam wyliczyli to wyszlo 2000zl ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Aniu na ktorym forum pewna dziewczyna wpisala liste piosenek na wesele moze pamietasz?
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może w weekend się nam uda dosiąść i cosik wybrać, chociaż w sobotę zamierzamy pojeździć za wódką ![]() Tej imprezki u teściów to sama sobie nie zazdroszczę, bo napewno będzie teściowa marudzić, chociaż może doceni, ze kupiliśmy im prezent i, ze zamówiliśmy tort. Chociaż takim ludziom to strasznie ciężko dogodzić Mam jednak nadzieję, że za długo tam zabawiać nie będziemy musieli Zresztą przyjedziemy do nich dopiero ok. 20:00 więc maksymalnie godzinka i wracamy do mnie ![]() ![]() ![]() Na torcik już mam ochotę bo potwornie mi brakuje słodyczny na tej diecie, ale męczę się dalej bo widać efekty. Dzisiaj weszłam w spodnie, których dopiąć nie mogłam i do najważniejsze nigdzie mnie nie uciskają ani nic takiego Więc jest takiś efekt, chociaż ochota na słodycze jest olbrzymia!!! ![]() Facet z hurtownii jak Piotrek do niego zadzwonił, to od razu chciał jakąś umowę z nami podpisywać, ale Piotrek mu powiedział, że jeszcze się z nim skontaktuje dzisiaj, bo chce posprawdzać ceny w innych miejscach. Dzisiaj ma niby do niego zadzwonić i powiedzieć, że znaleźliśmy tańszą wódkę niż tą, którą on proponuje i mu podziękujemy A te gratisy t śmiech na sali normalnie!!! Za taką ilość alkoholu zaproponować dwie butelki Finlandii Ja wczoraj dałam dane do wyliczenia składki kobietce z pracy mojej mamy, ale postanowiłam sama też troszkę poszukać i powinnam się zamknąć w 1000 zł ![]() A te utwory to powiem, że nie pamiętam, ale chyba na czerwcowych PM Ale na 100% pewna nie jestem, bo już zaczynam gubić wątki
|
|
#1491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tą akcyzą już wyjaśniam, bo to ja kiedyś tam napisałam Sama akcyza na alkohole nie wzrośnie teraz, bo już wzrosła w tamtym roku o 9% chyba, jednak podwyżka cen wódki wiąże się ze wzrostem ceny paliwa i przygotowaniem do zmian banderoli -> tak mi dokładnie wyjaśnił facet z hurtowni. W każdym razie, ceny mają wzrosnąć już za kilka dni. Co do "promocji", którą Wam facet od sali zaoferował -> zaszalał! Lepiej kupcie na własną rękę, poszukajcie też bezpośrednio w hurtowniach alkoholu lub sklepach monopolowych i zapytajcie jaką mają ofertę, gdybyście chcieli większą ilość. My dokładnie w ten sposób robiliśmy i muszę powiedzieć, że na butelce mieliśmy ponad 4 zł mniej niż cena na półce w sklepie... Czasami w super, hiper i tych innych marketach jest drożej, więc musicie uważać, jeśli nie chcecie przepłacić
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo facet z hurtownii nic nie wiedział o żadnym wzroście i był zdziwiony, że to niby na nastąpić w lutym. W sobotę jedziemy za alkoholem, bo nie ma co przepłacać. Nawet jeśli wzrośnie o 1 zł to już na tym całkiem nieźle oszczędzamyA Wy gdzie kupowaliście wódkę?
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ubezpieczenia to Lukasz sie tak wkurzył bo jak mial 24 lata to byl przepis ze od 25 roku zycia ma sie znizki a teraz jak skonczyl 25 to wyobraz sobie ze zmienili na 28
|
|
#1494 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanko-ile liczycie wódki na osobę,a ile innych alkoholi (jakie) i napojów?
jesli pisałyście,to chyba nie doczytałam ![]() i jeszcze jedno-macie już wybraną piosenkę na pierwszy taniec (jeżeli takowy planujecie...) Edytowane przez Tygrysek_aa Czas edycji: 2010-01-29 o 10:34 |
|
|
|
#1495 |
|
wkręcona :)
|
Jeśli chodzi o wódkę to wzrośnie cena od marca. Do końca lutego będzie po starej cenie i tak samo papierosy. Wiem bo pracuję w sklepie :P
A właśnie co do alkoholi... to jakie będziecie mieć na weselu... ja myślałam o wódce i winie a reszty nie wiem co by jeszcze wymyślić. Edytowane przez natalitka1988 Czas edycji: 2010-01-29 o 10:36 |
|
|
|
#1496 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My kupowaliśmy wódkę w ten sposób, że: moja teściowa ma sklep i ma znajomego kolesia, który prowadzi sieć sklepów monopolowych w naszym mieście (mają ogromny wybór). My podaliśmy jej jaką markę wódki chcemy, ona spytała tego faceta po ile będzie butelka no i kupiliśmy On to kupił tak, jakby dla siebie do sklepu, bo faktura jest na niego wystawiona. Coś tam zapewne sobie doliczył do butelki, bo chociaż na podatek musiał zarobić ![]() Cytat:
![]() My kupiliśmy 200 butelek 0,5l na 110 osób (w tym dzieci).
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wlasnie jeszcze zubrówka Aniu dzieki za przypomnienie
Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 Edytowane przez Esti10 Czas edycji: 2010-01-29 o 10:50 |
|
|
|
|
#1498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe, co mi wyliczy ta kobieta ![]() Cytat:
Co do wina, to będzie go znacznie mniej, bo ok. 40 butelek. Poza tym kilka butelek whisky, ginu, żubrówki, martini i jeszcze szampana ale to głownie dla mojej mamy, bo ona uwielbia szampana!!! ![]() Wydaje się nam, że taka ilość powinna wystarczyć w zupełności ![]() Oczywiście jeśli zostanie jakiś alkohol to będzie się cieszyć, najważniejsze tylko, zeby nie zabrakło
|
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do alkoholi to my będziemy mieć tradycyjnie wódkę, winko i do tego jeszcze whisky, gina, martini, żubrówkę i szampana Jak na razie to wymyśliliśmy, ale jak pojedziemy się ozejrzeć za wókdę to moze jeszcze na cosik wpadniemy ![]() Cytat:
Zobaczymy, bo nam powiedzą w sobotę. Muszę Piotrka pogonić, żeby sprawdził, czy jego ojciec ma kartę do Makro, bo tam możnaby też posprawdzać ![]() Cytat:
Muszę się dowiedzieć, jak to wygląda, bo ta kobieta wczoraj mi powiedziała, że zniżka jest i rzeczywiście w porównaniu z obliuczeniami zeszłorocznymi to stawka jest znacznie niższa. Muszę się dowiedzieć i dam Wam znać
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

a sukienka raczej musi byc z kokardka
Do pracy jechałam bitą godzinę!!! Już patrzeć na ten śnieg nie mogę 

. Moja znajoma kiedyś poszła na zabieg i pani chyba nie miała czasu bo otworzyła pory po czym kazała jej przyjść za tydzień zamknąć je 

Musże to jutro posprawdzać